-
Shadow Blue:
Αυτό που μένει τώρα είναι να δω τα χρώματα και από κοντά, και ιδίως το candy white (δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στη Θεσσαλονίκη ) για το οποίο κάνουν όλοι σαν τρελοί, ειδικά σε forums του εξωτερικού. Θέλω να δω, είναι πράγματι τόσο ωραίο, ή έχουμε να κάνουμε με το φαινόμενο να τρέχουν όλοι να πάρουν το χρώμα που τους υπαγορεύουν κάθε φορά ως «μοντέρνο». Θυμάστε τι γινόταν μερικά χρόνια πριν με το μαύρο (ένα χρώμα το οποίω μισώ, κάνει όλα τα αυτοκίνητα να φαίνονται ίδια και καλύπτει εντελώς τις γραμμές τους).
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Shadow Blue:
Αυτό που μένει τώρα είναι να δω τα χρώματα και από κοντά, και ιδίως το candy white (δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στη Θεσσαλονίκη ) για το οποίο κάνουν όλοι σαν τρελοί, ειδικά σε forums του εξωτερικού. Θέλω να δω, είναι πράγματι τόσο ωραίο, ή έχουμε να κάνουμε με το φαινόμενο να τρέχουν όλοι να πάρουν το χρώμα που τους υπαγορεύουν κάθε φορά ως «μοντέρνο». Θυμάστε τι γινόταν μερικά χρόνια πριν με το μαύρο (ένα χρώμα το οποίω μισώ, κάνει όλα τα αυτοκίνητα να φαίνονται ίδια και καλύπτει εντελώς τις γραμμές τους).
Για το candy white που το είδα από κοντά στην αντιπροσωπεία Ιωαννίνων έχω να πω πως είναι όμορφο χρώμα με μοναδικό μειονέκτημα το ότι θα πολυφορεθεί. Στα μάτια μου όμως δεν το κάνει τόσο εντυπωσιακό όσο π.χ το άσπρο στο νέο TT. Σίγουρα όμως στο σιρόκο πάνε πιο πολύ τα ανοιχτά χρώματα για να κάνουν αντίθεση με τη σκουρόχρωμη μάσκα του. Το μόνο από τα σκούρα χρώματα που μου αρέσουν στο αυτοκίνητο είναι το dark maroon. Πολλές φωτό με το χρώμα αυτό και όχι μόνο έχει στη gallery του http://www.scirocco08.de
-
Το είδα σήμερα στην αντιπροσωπεία στο άνωθεν μπλε!
Πρώτη σκέψη
έρε και να ήμουν εργένης.
Κάθισα και είχε ένα super τιμονάκι με paddles για το DSGέχεις μεγάλη τυφλή γωνία πίσω και περίεργο σχήμα καθρεπτών
-
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Για το candy white που το είδα από κοντά στην αντιπροσωπεία Ιωαννίνων έχω να πω πως είναι όμορφο χρώμα με μοναδικό μειονέκτημα το ότι θα πολυφορεθεί. Στα μάτια μου όμως δεν το κάνει τόσο εντυπωσιακό όσο π.χ το άσπρο στο νέο TT. Σίγουρα όμως στο σιρόκο πάνε πιο πολύ τα ανοιχτά χρώματα για να κάνουν αντίθεση με τη σκουρόχρωμη μάσκα του. Το μόνο από τα σκούρα χρώματα που μου αρέσουν στο αυτοκίνητο είναι το dark maroon. Πολλές φωτό με το χρώμα αυτό και όχι μόνο έχει στη gallery του http://www.scirocco08.deΤο dark maroon μου κίνησε και μένα το ενδιαφέρον στις φωτογραφίες. Σίγουρα θα ξεχωρίζει, αφού δε θα είναι τόσο κοινό θέαμα τα αμάξια με αυτό το χρώμα. Πρέπει όμως να το δούμε και από κοντά για να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα. Και μάλλον θα αργήσουμε, γιατί ποιος θα το παραγγείλει σε dark maroon, χωρίς να το έχει δει μάλιστα;
-
Να κι ενα βιντεακι απο τη γραμμη παραγωγης του scirocco
Youtube Video -
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Για το candy white που το είδα από κοντά στην αντιπροσωπεία Ιωαννίνων έχω να πω πως είναι όμορφο χρώμα με μοναδικό μειονέκτημα το ότι θα πολυφορεθεί. Στα μάτια μου όμως δεν το κάνει τόσο εντυπωσιακό όσο π.χ το άσπρο στο νέο TT. Σίγουρα όμως στο σιρόκο πάνε πιο πολύ τα ανοιχτά χρώματα για να κάνουν αντίθεση με τη σκουρόχρωμη μάσκα του. Το μόνο από τα σκούρα χρώματα που μου αρέσουν στο αυτοκίνητο είναι το dark maroon. Πολλές φωτό με το χρώμα αυτό και όχι μόνο έχει στη gallery του http://www.scirocco08.de
Το dark maroon μου κίνησε και μένα το ενδιαφέρον στις φωτογραφίες. Σίγουρα θα ξεχωρίζει, αφού δε θα είναι τόσο κοινό θέαμα τα αμάξια με αυτό το χρώμα. Πρέπει όμως να το δούμε και από κοντά για να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα. Και μάλλον θα αργήσουμε, γιατί ποιος θα το παραγγείλει σε dark maroon, χωρίς να το έχει δει μάλιστα;
Μηπως θα το παραγγειλει καποιο μελος του Φορουμ που οπως ο Θεοφραστου το σκεφτεται...,ε Κωστα?
-
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
Διάλεξε κανένα αμάξι της προκοπής και εμείς εδώ είμαστε, μη σε νοιάζει.
Για το Σιρόκο, όχι ευρώ, ούτε λεπτό.
Πες τα φίλε μου.
Σε αυτά τα χρήματα παίρνει αυτοκινητάρα μικρότερης κατηγορίας (το πολυτελές GPunto που ακούει στο όνομα Mito). Σιγά μην τα δώσει για να πάρει σπορ αυτοκίνητο (πφφφφ το χαζοscirocco) που είναι και αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.
Εναλλακτικά μπορεί να περιμένει 2-3 χρονάκια ακόμα και να πάρει την 149 (ΟΤΑΝ θα βγει).
Αυτό με τις κατηγορίες των αυτοκινήτων το σκέφτηκες μόνος σου ή το διάβασες στο αουτομπλιντ;
Δηλαδή για εσένα κανένας υποψήφιος αγοραστής του μήκους 4,25 Φολκσβάγκεν δεν θα λάβει υπόψην του την Άλφα των 4,06 μέτρων.
Για αυτά δηλαδή τα 20 εκατοστά. Που την είδες την διαφορά στους εσωτερικούς χώρους, πέρα από το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών;
Και γιατί θα πρέπει όλα τα υποψήφια αυτοκίνητα προς αγορά να έχουν το ίδιο μήκος;
Το θεϊκό Μίνι Κούπερ Σ θα έπρεπε να συγκρίνεται με το Γιάρις σπορτ;
Ποια ίδια ακριβώς χρήματα θα δώσει κανείς για το Σιρόκο;
Η έκδοση με τα 122 άλογα κοστίζει ακριβότερα από την βασική έκδοση της Μίτο των 155, ή τα ίδια με μία φουλ έξτρα έκδοση.Και αν η Μίτο είναι ένα πολυτελές Πούντο όπως λες,
το Σιρόκο δεν είναι η σπορ-χάτζμπακ με λίγο από κουπέ έκδοση του Γκολφ;
Με εσωτερικό από Έος και πίνακα οργάνων από Σκόντα Φάμπια;Πως αντέχει να οδηγεί κανείς αυτό το σπορ αυτοκίνητο που λές
με αυτόν τον πίνακα οργάνων;πινακας οργανων fabia?απο που κ ως που?για βρες φωτο...αν ησουν σχετικος θα ελεγες οτι ειναι τουλαχιστον ιδιος με του audi αν το παρουμε εστω απο τον φωτισμο...και δν ειναι μονο θεμα μηκους αλλα και πλατους(1.81 χωρις καθρεφτες το σιροκκο) και υψους(1.40)...για πες τα αντιστοιχα του σπορ μιτο.Η διαφορα 20 ποντων δν ειναι και μικρη ουτε στο εσωτερικο και εχω μπει και στα δυο....για πεσ μου για μετατροχια μπρος πισω του μιτο και του αλλου αντιστοιχα..Το σιροκκο ετσι κ αλλιως ηταν παντα η κουπε εκδοση του γκολφ εξ ορισμου.τι προσπαθειτε να συγκρινετε ρε παιδια...ανομοια εντελως και μην ξεχνατε οτι η βασικη εκδοση του μιτο ειναι 75 αλογα ασχετα αν εδω ερχεται κ.π.
-
Λοιπόν θέλω να είμαι ειλικρινής.
Δεν μου αρέσουν τα γερμανικά αυτοκίνητα.
Δεν είχα ποτέ γερμανικό αυτοκίνητο....και δεν ηθελα να αποκτήσω ένα, μέχρι που είδα το Scirocco.
Το θεωρώ ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα των τελευταίων ετών.
Μάλλον ήρθε ο καιρός να γίνω πελάτης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.....
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Πρέπει να είσαι καλός στο ψάξιμο, δυο μέρες το προσπαθούσα και τίποτα. Νομίζω πως το μόνο που λείπει πλέον από τη χρωματική παλέτα είναι το shadow blue, εκτός αν το ποστάρατε και δεν το πήρα χαμπάρι
Εγώ το ψάχνω 6 μήνες και δεν μπορούσα να το βρω. Βρέθηκε σήμερα εντελώς τυχαία. Ψάχνω κάθε μέρα στο flickr για φωτογραφίες που έχουν tag scirocco, και σήμερα κάποιος καλός άνθρωπος ανέβασε τις συγκεκριμένες.
Το shadow blue το έχω, περίμενε να το ανεβάσω...
για να δουμε...λες να το χω και να μην το εχω παρει χαμπαρι...[/quote]
Μπράβο ρε συ από το μάιο ψάχνω το συγκεκριμένο χρώμα και παίζει να είσαι ο πρώτος που το κάνει πόστ στην ευρώπη, ούτε Γαλλία ούτε Γερμανία που κοιτάζω κάθε μέρα τα φόρουμ δεν έχει βρεθεί φοτό, άψογο χρώμα αν δεν θέλει κάποιος να ασχολείται με πλήσιμο. Πιστεύω ότι αυτό το χρώμα δεν θα χρειαστεί να το πλύνεις ποτέ! Παρόλα αυτά τον επόμενο μήνα φτάνει το δικό μου σε λευκό και δεν το αλλάζω με τίποτα. BTw τί σχέση έχει το mito με το scirocco? όποιος έχει δεί τα αυτοκίνητα από κοντά (προσωπικά στην Γαλλία στην έκθεση) με την μια καταλαβαίνει ότι αποτελούν 2 εντελώς διαφορετικές προτάσεις. Η Mito θα έλεγα είναι περισσότερο αυτοκίνητο πόλης καθώς τουλάχιστον εμένα από κοντά μου φάνηκε πολύ μικρή και ψηλή. Το Scirocco πάλι καμία σχέση είναι πολύ χαμηλό και πλατύ αλλά σε καμία περίπτωση αυτοκίνητο πόλης. Επιπλέον δεν καταλαβαίνω τι έχουν πάθει όλοι με το εσωτερικό του? το αμάξι αν μπείς μέσα είναι άψογο ιδιαίτερα με τα δέρματα όπου και το έχω παραγγείλει. Τώρα από τις φωτό τι να πω, μπείτε στο αμάξι και θα καταλάβετε, πραγματικό γερμανικό αμάξι. η δε mito διαφορετικό εσωτερικό όντως αλλά από εκεί και πέρα τίποτα, ούτε ποιοτικά πλαστικά ούτε τίποτα.Γενικά δεν καταλαβαίνω γιατί και καλά πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό. Για μένα είναι μπαίνεις στο αυτοκίνητο, και βλέπεις αν σου αρέσει. Τώρα αν αυτό που βλέπεις είναι κομμάτια από eos golf passat cc κτλ δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ντε και καλά αρνητικό. Λες και δεν είναι καλά αυτοκίνητα αυτά.
-
Πάντως κακά τα ψέματα, το scirocco μας έχει κάνει να μάθουμε λίγα γερμανικά, όσοι δεν μιλάμε!
Το χρώμα το pewter που το ξετρυπώσατε; Ούτε στον κατάλογο το είχε που έστειλε η vw στα mail μας ούτε στο γερμανικό site! Επίσης δεν έχω δει τίμη για τις ζάντες τις Spa.Αν και διάβασα διάφορα για το DCC στο φορουμ, δεν πήρα σαφή απάντηση. Τις λακούβες τις καταλαβαίνεις πολύ λιγότερο ή όχι, γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα να το βάλεις, πιστεύω, και στις στροφές το κάνει αρκετά άκαμπτο; Όσοι κάνατε test drive και πήρατε μία καλή εικόνα ας απαντήσετε.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Πάντως κακά τα ψέματα, το scirocco μας έχει κάνει να μάθουμε λίγα γερμανικά, όσοι δεν μιλάμε!
Το χρώμα το pewter που το ξετρυπώσατε; Ούτε στον κατάλογο το είχε που έστειλε η vw στα mail μας ούτε στο γερμανικό site! Επίσης δεν έχει δει τίμη για τις ζάντες τις Spa.Αν και διάβασα διάφορα για το DCC στο φορουμ, δεν πήρα σαφή απάντηση. Τις λακούβες τις καταλαβαίνεις πολύ λιγότερο ή όχι, γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα να το βάλεις, πιστεύω, και στις στροφές το κάνει αρκετά άκαμπτο; Όσοι κάνατε test drive και πήρατε μία καλή εικόνα ας απαντήσετε.
Αυτό με το DCC με ενδιαφέρει και μένα. Δυστυχώς, το αμάξι που έκανα test drive δεν το είχε. Και μένα με απασχολεί η συμπεριφορά του στις λακούβες, πιστεύω είναι ο μόνος λόγος να το βάλεις (και για κανέναν χωματόδρομο το καλοκαίρι για να πας σε καμία παραλία ).
-
Για σας πάιδες..Θέλω τα φώτα όσων έχουν εμπειρία απο TSI π.χ. 122ps και 160ps.Τι βενζίνη καίνε αυτοί οι κινητήρες?Την απλή ή την ακριβή?Το 95ROZ που δίνεται σαν προδιγραφή σε ποιά βενζίνη αναφέρεται?Κάποιος που χρησιμοποιήσει απλή υπάρχει περίπτωση να αντιμετοπίσει προβλήματα?
-
Ο χρήστης papadim_Jim έγραψε:
Λοιπόν θέλω να είμαι ειλικρινής.Δεν μου αρέσουν τα γερμανικά αυτοκίνητα.
Δεν είχα ποτέ γερμανικό αυτοκίνητο.
...και δεν ηθελα να αποκτήσω ένα, μέχρι που είδα το Scirocco.Αυτό μου θυμίζει ατάκα γνωστού μου που συναντηθήκαμε τυχαία στην αντιπροσωπία της VW χθες το πρωί.
O συγκεκριμένος γνωρίζει πολύ καλά από αυτοκίνητα και έχει και χέρια. Είχε πρώτα ένα 106 gti (97) το οποίο το άλλαξε με ένα 106gti (03) και αργότερα απέκτησε και ένα mx5 MK2 FL το οποίο το άλλαξε με ένα Golf GT. Το 106gti (03) το έχει ακόμα. Μου είπε το εξής.
Είπε λοιπόν: 'Εμένα δεν μου αρέσουν τα VW δεν θα αγόραζα ποτέ. Όμως έχουν τη κορυφαία τεχνολογία αυτή τη στιγμή. Κιβώτιο, ηλεκτρονική ανάρτηση κινητήρες. Δεν υπάρχει λόγος να πας σε άλλο μαγαζί.'
Τελικά δεν θα πάρει scirocco γιατί ξενέρωσε με τους χώρους στο πίσω κάθισμα οπότε και θα αλλάξει το GT του με ένα Golf VI με ηλεκτρονική ανάρτηση και DSG. Αν είχε DSG το δικό του δεν θα το άλλαζε. Έχει μείνει πολύ ευχαριστημένος από αυτό και δεν του έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Να πούμε και κάτι καλό για αυτό το κινητήρα γιατί μόνο ότι έχει βλάβες διαβάζουμε. -
Όσοι περάσετε από κάποια έκθεση ζητήστε οπωσδήποτε προσπέκτους. Απίστευτη ποιότητα εκτύπωσης (εξωπραγματική για τα ελληνικά δεδομένα). Τα σπάει!
http://www.volkswagen.de/vwcms_publish/etc/medialib/vwcms/virtualmaster/de/Models/scirocco/media.Par.0012.File.pdf/katalog_Scirocco_200808.pdf -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Διάλεξε κανένα αμάξι της προκοπής και εμείς εδώ είμαστε, μη σε νοιάζει.
Για το Σιρόκο, όχι ευρώ, ούτε λεπτό.
Πες τα φίλε μου.
Σε αυτά τα χρήματα παίρνει αυτοκινητάρα μικρότερης κατηγορίας (το πολυτελές GPunto που ακούει στο όνομα Mito). Σιγά μην τα δώσει για να πάρει σπορ αυτοκίνητο (πφφφφ το χαζοscirocco) που είναι και αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.
Εναλλακτικά μπορεί να περιμένει 2-3 χρονάκια ακόμα και να πάρει την 149 (ΟΤΑΝ θα βγει).
:parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta: :parta:
Oχι λεπτο,δεκαρα τσακιστη...να δωσει ο αλλος 10 εκατομμυρια για ενα φουσκωμενο κωλο ( με το συμπαθειο) σαν...εξελιξη του γκολφ; Στα ιδια λεφτα του χρονου θα παρει την μιτο gta που θα του ραβει νεκροκουστουμο για πρωινο και θα ειναι ΑΠΕΙΡΩΣ ομορφοτερη.Μοναδικο πλεονεκτημα οι παραπανω χωροι,αλλα αν ο αλλος θελει χωρο ας παρει ρενω εσπασε (espace) .Aλλα βεβαια,θα μου πεις,εδω εσυ πηγες κι εσκασες 13 εκατομμυρια δραχμες για ενα γκολφ,το ψοροκο πως να σε χαλαει; Ελληνικη ματαιοδοξια και γερμανικο μαρκετινγκ ιδου τι εχουν κανει στην ελλαδα..
Eγω παντως με το μεταχειρισμενο rallaki μου των 7000 ευρο ,οταν βλεπω κατι alfa gt 1800 γελαω. Οι τυποι εχουν δωσει 32.000 ευρο για μια βλακεια που ειναι πιο αργο και απο 1600αρι οικογενειακο. Με κλειστα ματια το ξεκ@λιαζω παντου. Και το 2λιτρο. Γενικα το θεωρω κοροιδια να πας να σκας ενα σωρο λεφτα για να παιρνεις ταφους.
Εγω προσωπικα ουτε Scirocco θα επαιρνα ουτε MITO. Θεωρω οτι πληρωνεις τις μαρκες και οχι τα αυτοκινητα. Αν παντως διαλεγα ενα απο τα δυο,θα διαλεγα σιγουρα τον Scirocco. Ειναι πολυ πιο ωραιο απο το εκτρωμα της alfa και το κυριοτερο θα ειναι πιο αξιοπιστο απο το ιταλικο μπρικι
-
Ενδιαφερουσα η γνωμη σου αλλα εισαι γνωστος μπακαλιαρος οποτε δεν τη θεωρουμεκαι σοβαρη..
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Όσοι περάσετε από κάποια έκθεση ζητήστε οπωσδήποτε προσπέκτους. Απίστευτη ποιότητα εκτύπωσης (εξωπραγματική για τα ελληνικά δεδομένα). Τα σπάει!
http://www.volkswagen.de/vwcms_publish/etc/medialib/vwcms/virtualmaster/de/Models/scirocco/media.Par.0012.File.pdf/katalog_Scirocco_200808.pdfΝαι αν δεις πισω λεει'τυπωθηκε στη Γερμανια'οποτε δικαιολογειται ...οχι που θα ειχαμε τετοιες εκτυπωσεις εδω..
-
Για όποιον ενδιαφέρεται, στον Παζαρόπουλο της λεωφόρου Θηβών, στο ύψος του Λακιώτη, υπάρχουν δύο Σιρόκο. Ένα ασημί εκθεσιακό και ένα μπλε, μάλλον για test drive.
Πολύ καλύτερο το μπλε. Δεν έχω ιδέα εάν ήταν το Rising Blue ή το Shadow Blue!
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Eγω παντως με το μεταχειρισμενο rallaki μου των 7000 ευρο ,οταν βλεπω κατι alfa gt 1800 γελαω. Οι τυποι εχουν δωσει 32.000 ευρο για μια βλακεια που ειναι πιο αργο και απο 1600αρι οικογενειακο. Με κλειστα ματια το ξεκ@λιαζω παντου. Και το 2λιτρο. Γενικα το θεωρω κοροιδια να πας να σκας ενα σωρο λεφτα για να παιρνεις ταφους.Εγω προσωπικα ουτε Scirocco θα επαιρνα ουτε MITO. Θεωρω οτι πληρωνεις τις μαρκες και οχι τα αυτοκινητα. Αν παντως διαλεγα ενα απο τα δυο,θα διαλεγα σιγουρα τον Scirocco. Ειναι πολυ πιο ωραιο απο το εκτρωμα της alfa και το κυριοτερο θα ειναι πιο αξιοπιστο απο το ιταλικο μπρικι
Λοιπον παλουκαρι μου.
Η αποψη σου ειναι το λιγοτερο για γελια και για κλαματα.Ξερεις κατι με 400.000 ευρω αγορασα ενα σπιτι στο Κεφαλαρι που εχει τα παντα μεσα ειναι μεγαλο ειναι λιγο πανω απο την πλατεια εχει κηπο γκαραζ κλπ κλπ.
Ξερεις τι αλλο αγοραζα με τα 400 χιλιαρικα? Την μιση Σαλαμυκονο....Κοροιδια λοιπον το να παιρνεις ταφο 32.000 ευρω.
Μηπως ταφος εισαι εσυ με το μπλε ραλλυ (δεν θα φαινεται και στο βυθο της θαλασσας) που απο παθητικη ασφαλεια εισαι κινουμενος χαρος? -
Ο χρήστης ioannina27 έγραψε:
Το dark maroon μου κίνησε και μένα το ενδιαφέρον στις φωτογραφίες. Σίγουρα θα ξεχωρίζει, αφού δε θα είναι τόσο κοινό θέαμα τα αμάξια με αυτό το χρώμα. Πρέπει όμως να το δούμε και από κοντά για να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα. Και μάλλον θα αργήσουμε, γιατί ποιος θα το παραγγείλει σε dark maroon, χωρίς να το έχει δει μάλιστα;
Μηπως θα το παραγγειλει καποιο μελος του Φορουμ που οπως ο Θεοφραστου το σκεφτεται...,ε Κωστα?
Εεε τότε θα το σκεφτώ
VW Scirocco