-
Ειδικό τέλος που θα επιβαρύνει τους καταναλωτές στο όνομα των ρύπων ετοιμάζει η ΔΕΗ προκειμένου να αποτρέψει μεγαλύτερη βουτιά στην κερδοφορία της.
Επικαλούμενη το υψηλό κόστος που πληρώνει από φέτος για την αγορά «δικαιωμάτων ρύπων», ως ενεργοβόρος βιομηχανία, η ΔΕΗ ζητεί από το υπουργείο Ανάπτυξης να επιβληθεί στους λογαριασμούς του ρεύματος μηνιαίως ειδικό τέλος από 1 έως 4 ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων, το τέλος θα αυξάνεται ανάλογα με τις κιλοβατώρες που ξοδεύει κάθε καταναλωτής (κλιμάκια ΔΕΗ), ενώ για τους μεγάλους καταναλωτές (βιομηχανικά κ.λπ.) θα υπολογίζεται ως ποσοστό επί της κατανάλωσης.
Παρόμοια επιβάρυνση πληρώνουν ήδη οι καταναλωτές σε Βρετανία, Ισπανία και Γερμανία.
ΡΕ ΣΕΙΣ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ... ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ?????????
ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ???????? -
Ειδικό τέλος που θα επιβαρύνει τους καταναλωτές στο όνομα των ρύπων ετοιμάζει η ΔΕΗ προκειμένου να αποτρέψει μεγαλύτερη βουτιά στην κερδοφορία της.
Επικαλούμενη το υψηλό κόστος που πληρώνει από φέτος για την αγορά «δικαιωμάτων ρύπων», ως ενεργοβόρος βιομηχανία, η ΔΕΗ ζητεί από το υπουργείο Ανάπτυξης να επιβληθεί στους λογαριασμούς του ρεύματος μηνιαίως ειδικό τέλος από 1 έως 4 ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων, το τέλος θα αυξάνεται ανάλογα με τις κιλοβατώρες που ξοδεύει κάθε καταναλωτής (κλιμάκια ΔΕΗ), ενώ για τους μεγάλους καταναλωτές (βιομηχανικά κ.λπ.) θα υπολογίζεται ως ποσοστό επί της κατανάλωσης.
Παρόμοια επιβάρυνση πληρώνουν ήδη οι καταναλωτές σε Βρετανία, Ισπανία και Γερμανία.
ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ???????? -
Χρήστο ΄βάλε ξανά το ποστ σου εδώ: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=14402
-
Ανασταίνω το θέμα, γιατί δεν θυμάμαι που γράφουμε για το ρεύμα και τους παρόχους του.
Εχω μείνει στα πράσινα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Σε δύο επαγγελματικά ρολόγια, πέραν του κανονικού λογαριαμού που είναι να πληρωθεί αυτές τις μέρες, μου ήρθαν νέοι λογαριασμοί με τον χαρακτηριμό ΕΚΤΑΚΤΟΣ, που είναι να πληρωθούν σε 10 μέρες και είναι 150 % του κανονικού.
Είπαν ότι αυξήθηκε το ρεύμα τον Ιούνιο, αλλά από ότι ξέρω στο πράσινο τιμολόγιο η τιμή αλλάζει από την αρχή.
Ασε που ο λογαρισμός δεν διευκρινίζει πως γίνεται η τιμολόγηση.
Θα τους πάρω αύριο τηλέφωνο, αλλά έχει τύχει και σε άλλους και ξέρουν τι γίνεται ?
-
Ανασταίνω το θέμα, γιατί δεν θυμάμαι που γράφουμε για το ρεύμα και τους παρόχους του.
Σε δύο επαγγελματικά ρολόγια, πέραν του κανονικού λογαριαμού που είναι να πληρωθεί αυτές τις μέρες, μου ήρθαν νέοι λογαριασμοί με τον χαρακτηριμό ΕΚΤΑΚΤΟΣ, που είναι να πληρωθούν σε 10 μέρες και είναι 150 % του κανονικού.
Είπαν ότι αυξήθηκε το ρεύμα τον Ιούνιο, αλλά από ότι ξέρω στο πράσινο τιμολόγιο η τιμή αλλάζει από την αρχή.
Θα τους πάρω αύριο τηλέφωνο, αλλά έχει τύχει και σε άλλους και ξέρουν τι γίνεται ?
Και εγώ ψάχνομαι για ακριβώς αυτό το λόγο .
Στο σπίτι έχω ακόμα εργοταξιακό και έσκασε έκτακτος με κουφό ποσό -
Ειναι το αορατο χερι της αγορας .
Και για να μην ψαχνεις τα διεθνη funds παρε μια λιστα .
CVC, Oak Hill, EBRD, BlackRock, Fidelity, Wellington, , Helikon, Covalis, GAMA, Discovery, Zimmer, Kayne Anderson, T Rowe, Millennium Partners, Hengistbury Inv. Partners, Light Sky, JNE Partners, Ghisallo Capital, Fiera Capital, Schronfeld Strategic Advisors.
Οταν ο λαπ λεει οτι το ρευμα το νερο και η κατοικια ειναι κοινωνικο αγαθο , και βασικος μοχλος αναπτυξης
πεφτετε να τον φατε .Οχι οτι συμφωνω με το στυλακι των συνδικαλιστων τυπου φωτοπουλου αλλα απ το να απολυσουμε τα καθικια μεχρι
να ξεπουλυθουν ολα στους αγιογδυτες η αποσταση ειναι οσο ο γυρος της γης με τα ποδια. -
Στο σπίτι έχω ακόμα εργοταξιακό και έσκασε έκτακτος με κουφό ποσόχρονικο διαστημα καταναλωσης; αριθμος kwh;
-
Στο σπίτι έχω ακόμα εργοταξιακό και έσκασε έκτακτος με κουφό ποσόχρονικο διαστημα καταναλωσης; αριθμος kwh;
Δεν γράφει τίποτα από kWh!
Μου έχει χρεώσει τον κανονικό λογαριασμό συν άλλον ένα και κάτι .
Έτσι . -
Δεν γράφει τίποτα από kWh!
Μου έχει χρεώσει τον κανονικό λογαριασμό συν άλλον ένα και κάτι .
Έτσι .το μοναδικο που μπορω να σκεφτω ειναι να ειχαν αλλαξει οι τιμες kwh στο χρονικο διαστημα καταναλωσης του προηγουμενου λογαριασμου, αλλα απο δικη τους ανικανοτητα, να μην ειχε ενημερωθει το προγραμμα τιμολογησης τους. Οποτε στελνουν τωρα εκτακτο λογαριασμο, ο οποιος ειναι ο "σωστος". Δειτε απο το ebill της ΔΕΗ τι αναφερει ως οφειλομενο ποσο. Μονο τον νεο ή τον νεο και τονπαλιο;
-
Και τον νέο και τον παλιό έχει βγάλει στους λογαριασμούς, αλλά ο νέος δεν αναφέρει ως οφειλόμενο τον παλιό.
Ασε που ο χαρακτηρισμός έκτακτος δείχνει ότι είναι έξτρα, αλλά πράσινο τιμολόγιο και έκτακτος δεν παίζει.
Ας δούμε αν ξέρει κάποιος, αλλιώς αφού η ΔΕΗ είναι πια 24/7/365 στο τηλέφωνο θα πάρω αύριο για να μάθω.
-
Μόνο σε επαγγελματικά και όχι σε οικιακά?
-
Λοιπόν το ξαναέψαξα σήμερα.
Αρχικά είναι μόνο στα επαγγελματικά και ενώ πήρα την ΔΕΗ τηλέφωνο, για τα επαγγελματικά πρέπει να πάρω αύριο στο επαγγελματικό τμήμα.
Θυμήθηκα ότι τα χρωματιστά τιμολόγια είναι μόνο για τα οικιακά. Αλλά πάνω το τιμολόγιο γράφει πράσινο. Θα μάθω.
Η ουσία είναι ότι τελικά δεν είναι τόσο μεγάλος ο λογαριασμός αφούν ενσωματώνει αυτόν που λήγει αυτές τις μέρες.
Και στις δύο περιπτώσεις έχει μία χρέωση χωρίς μέτρηση και αναφέρει ότι είναι 699 μέρες, όλο το 2022 και όλο το 2023.
-
Κάποια μ@λακια έγινε.
25/6 λαμβάνω λογαριασμό έναντι μηνιαίο (λήξη 16/7) και μετά από 2 μέρες σκάει λογαριασμός εκκαθάρισης(λήξη 18/7) με το ίδιο ποσό. Λέω τι σκ@τα ρε φίλε. Κοιτούσα στην εφαρμογή και δεν μπορούσα να καταλάβω τι κάνανε...
Πληρώνω τον έναν κανονικά όπως έπρεπε και φαινόταν άλλος ένας... Τώρα μπήκα και δεν μου δείχνει ανεξοφλητο τίποτα και ο 2ος που ήρθε 2 μέρες μετά λέει εξοφλημενος.
Λογικά συστημικό bug θα είναι. Δεν εξηγείται αλλιώς... -
Όχι απλά δεν είχες επιπλέον χρεώσεις το 22 και 23.
-
Κάποια μ@λακια έγινε.
25/6 λαμβάνω λογαριασμό έναντι μηνιαίο (λήξη 16/7) και μετά από 2 μέρες σκάει λογαριασμός εκκαθάρισης(λήξη 18/7) με το ίδιο ποσό. Λέω τι σκ@τα ρε φίλε. Κοιτούσα στην εφαρμογή και δεν μπορούσα να καταλάβω τι κάνανε...
Πληρώνω τον έναν κανονικά όπως έπρεπε και φαινόταν άλλος ένας... Τώρα μπήκα και δεν μου δείχνει ανεξοφλητο τίποτα και ο 2ος που ήρθε 2 μέρες μετά λέει εξοφλημενος.
Λογικά συστημικό bug θα είναι. Δεν εξηγείται αλλιώς...ο δευτερος εμπεριεχει τον πρωτο. Εκδοθηκαν δυο λογαριασμοι με διαφορα 15 μερες και ο δευτερος αναφερει ως "προηγουμενη οφειλη" τον πρωτο λογαριασμο (αν και δεν ειχε ληξει).
Προβληματιστηκα ομως τι θα γινει με την πληρωμη επειδη εχω βαλει αυτοματη εξοφληση. Η εξυπηρετικοτατη κοπελα στην τηλεφωνικη εξυπηρετηση μου εξηγησε οτι ο αλγοριθμος τους τραβαει μονο το ποσό που οφειλει ο πελατης. Τεσπα, θα δουμε -
μου ηρθε και εμενα ο εκτακτος στο επαγγελματικο τιμολογιο. Στην αναλυση των χρεωσεων, κατω απο το "χρεωσεις προμηθειας ΔΕΗ" αναγραφει "διαφορα κρατικης επιδοτησης". Επομενως υποθετω οτι ειναι επιδοτηση που πηραμε, δενειχαν υπολογισει σωστα και δεν επρεπε να παρουμε. Οτι να 'ναι...
-
Νομίζω ότι αυτό εξηγεί πολλά….
-
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε το myΔΕΗ...
Λοιπόν τα αστέρια, εδώ και δύο μήνες περίπου το μπλόκαραν.
Δεν μπορούσες να δώσεις κωδικούς, αλλά είχαν μία νέα φόρμα με username το mail σου και ένα κωδικό για το password που θα δώσεις εσύ, κάνοντας ουσιαστικά επανεγγραφή.
Ζήτησαν στοιχεία πιστοποίησης από το μητρώο της ΑΑΔΕ και αφού επί καιρό δεν μπορούσες να το φορτώσεις, τελικά το φόρτωσα και μου έγραψε ότι φτιάχτηκε ο λογαριασμός μου και σε 5 εργάσιμες θα με ενημερώσουν ότι μπορώ να χρησιμοποιώ την εφαρμογή ή θα ζητήσουν και άλλα στοιχεία.
Μου ήρθε στις 5-6 εργάσιμες ένα μέιλ που έλεγε ότι έκαναν ότι χρειαζόταν και μπορώ να χρησιμοποιώ τον λογαριασμό μου.
Αμ δε. Τους απαντάω στο μείλ τους ότι δεν δουλεύει ο λογαριασμός μου και έχει το παλαιό μήνυμα για τις 5 μέρες.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα, μάλλον ήταν αυτόματο το μήνυμα στο 5θήμερο, γιατί τελικά δεν υπήρχε τίποτα...
Τους τα έχωσα πάλι, με ευγένεια βέβαια γιατί δεν μου φταίνε οι τηλεφωνητές, αλλά μάλλον είμαστε μπροστά σε μια νέα κονόμα κάποιων, αφού το όλο σύστημα είναι αποτυχημένο και προφανώς καλοπληρωμένο.
Λογαριασμοί βέβαια δεν έρχονται, στοιχεία δεν μπορώ να δω, περιμένω.
Εψαξα και στο φέισμπουκ μήπως τους την έχουν χώσει τίποτα άλλοι, μπα.
Εχει κανένας άλλος το ίδιο θέμα ?
-
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε το myΔΕΗ...
Λοιπόν τα αστέρια, εδώ και δύο μήνες περίπου το μπλόκαραν.
Δεν μπορούσες να δώσεις κωδικούς, αλλά είχαν μία νέα φόρμα με username το mail σου και ένα κωδικό για το password που θα δώσεις εσύ, κάνοντας ουσιαστικά επανεγγραφή.
Ζήτησαν στοιχεία πιστοποίησης από το μητρώο της ΑΑΔΕ και αφού επί καιρό δεν μπορούσες να το φορτώσεις, τελικά το φόρτωσα και μου έγραψε ότι φτιάχτηκε ο λογαριασμός μου και σε 5 εργάσιμες θα με ενημερώσουν ότι μπορώ να χρησιμοποιώ την εφαρμογή ή θα ζητήσουν και άλλα στοιχεία.
Μου ήρθε στις 5-6 εργάσιμες ένα μέιλ που έλεγε ότι έκαναν ότι χρειαζόταν και μπορώ να χρησιμοποιώ τον λογαριασμό μου.
Αμ δε. Τους απαντάω στο μείλ τους ότι δεν δουλεύει ο λογαριασμός μου και έχει το παλαιό μήνυμα για τις 5 μέρες.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα, μάλλον ήταν αυτόματο το μήνυμα στο 5θήμερο, γιατί τελικά δεν υπήρχε τίποτα...
Τους τα έχωσα πάλι, με ευγένεια βέβαια γιατί δεν μου φταίνε οι τηλεφωνητές, αλλά μάλλον είμαστε μπροστά σε μια νέα κονόμα κάποιων, αφού το όλο σύστημα είναι αποτυχημένο και προφανώς καλοπληρωμένο.
Λογαριασμοί βέβαια δεν έρχονται, στοιχεία δεν μπορώ να δω, περιμένω.
Εψαξα και στο φέισμπουκ μήπως τους την έχουν χώσει τίποτα άλλοι, μπα.
Εχει κανένας άλλος το ίδιο θέμα ?
Από το καλοκαίρι ζητούσε να αντιστοιχεί κάθε λογαριασμός στο mydei σε ένα email. Το έκανα αυτό και μετά όταν αναβαθμίστηκε το σάιτ μου ζήτησε να κάνω κάτι σαν επικαιροποίηση του account μου. Το έκανα και δούλεψε κανονικά.
Εν τω μεταξύ, ανάθεμα και αν κατάλαβα τι άλλαξε στο νέο σε σχέση με το παλιό σάιτ.
ΔΕΗ