-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
μου ειπε ανθρωπος επαγγελματιας που εχει επαφη με πολλα αυτοκινητα οτι στο LDL βρισκεις ενα φωρτιστη μπαταριας πολυ καλο με 20 ευρω και οτι καλο ειναι να τον εχει καποιος αν εχει θεμα με φωρτηση μπαταριας. ξερει καποιος αυτο τον φωρτιστη??τον πηρα κι εγω κυριως για τη φορτιση της μπαταριας απο το σκουτερ και η πλακα ειναι οτι δεν τον χρειαστηκε το σκουτερ, αλλα δυο φορες το αυτοκινητο χαχαχα
εχω κι εναν μεγαλυτερο, αλλα δεν τον χρησιμοποιω πλεον γιατι αυτος ειναι αυτοματος.
τον δοκιμασα και σε εντελως πεσμενη μπαταρια. Την επανεφερε και δουλευε καλα, αλλα την αλλαξα γιατι φοβομουν οτι δεν θα επανελθει.
Κατα καιρους τον ξαναφερνει το Λιντλ
-
Περισσότερο συντηρητής είναι, παρά φορτιστής που μπορεί να βράζει την μπαταρία αν τον ξεχάσεις.
Ανεβάζει την τάση στα 13+ και όταν την γεμίσει, πέφτει στα 12.8 με αναμμένο το πράσινο led. -
Αρα πρεπει να τον ψαχνω ωστε να τον βρω... χρειαζεται σιγουρα για το φουσκωτο αλλα και για 2.24v που εχει κατατεθειμενες πινακιδες...
-
αυτός που φαίνεται στο video ειναι. για τα λεφτά του είναι μια χαρά. αν παρακολουθεις τις προσφορεσ του lidl , θα τον πετύχεις
-
Η μπαταρια στο τρακτερ μαλλον παρεδωσε πνευμα.
Ειναι 100 Ab Nord http://prntscr.com/38xfid
http://www.evagelosbatteries.gr/product ... e=3&order=βεβαια οι συνθηκες για το τρακτερ δεν ειναι οι καλυτερες, κρυο, ζεστη, πολλες μερες σταματημενο το χειμωνα...
μου την μετρησαν (αφου τη φορτισα ενα βραδυ) και μου ειπαν οτι δεν εχει Αμπερ εκκινησης (εβγαζε μονο 47 απο τα 800+ που γραφει)τη μιζα ομως απο το τρακτερ την γυριζε.
Παιζει να την γυριζε πιο αργα και να μην μπορουσε να παρει μπρος ο κινητηρας;
Βοηθησα κι εγω με καλωδια και την μπαταρια του τζιπ, αλλα παλι τιποτα ...την ειχα αλλαξει 12/2011, κατι λιγοτερο απο 2,5 χρονια
edit: Πηρα τελικα μια καινουρια. Την ιδια μου την εδινε με 90€
επειδη δεν εμεινα ευχαριστημένος με την διάρκεια ειπα να παω σε κατι 'λιγο καλυτερο'
μου εδωσε μια banner στα 110€
ειναι αυτη: http://prntscr.com/38yg2r
http://www.online-batterien.de/shop/Ban ... -EUR-Pfandελπιζω να κρατησει κανα χρονο παραπανω, αν και οι συνθηκες ζωης μιας μπαταριας σε τρακτερ δεν ειναι καλες.
Πολυ κρυο, πολυ ζεστη, αρκετα (μεγαλα) διαστηματα ακινητο...
Μου προτεινε το χειμωνα να βγαζω εναν πολο και ποτε ποτε να την φορτιζω -
Η παλιά μου μπαταρία στο Mazda μας άφησε χρόνους μετά απο 4.5 χρόνια ζωής.
Ηταν μια Exide Ιταλική που νομίζω πως την φέρνει η ΠΑΚ
Εβαλα μια ίδια με 85 ευρώ και πάμε για άλλα 4-5 χρόνια -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Διαβάζω στην techlink:Μπαταρία 12V/300 A
Γεννήτρια 70 Aμήπως είναι πρόβλημα που έβαλα 65άρα και πρέπει να πάω σε ποιο μικρή; Το έκανα επειδή έχω ενισχυτή...
χαζομάρα;Παρ όλες τις σχετικά συχνές φορτίσεις η μπαταρία έδειξε το Σάββατο 7V, κάπου 10 μέρες μετά την φόρτιση. Τελικά ο φορτιστής, μετά από 3-4 προσπάθειες δέχθηκε να την φορτίσει και έδειξε και ... Strong !
Για να δούμε.
προς το παρόν ψάχνω να δω μήπως και με καλύπτει η εγγύηση (ούτε 1,5 χρόνος).
http://saveltrade.gr/mpataries-autokini ... &order=ASC
Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος, αναρωτιέμαι μήπως δεν είχε προετοιμαστεί σωστά, διαβάζοντας αυτό:
http://www.ribandsea.com/main/index.php ... matikotita>... στις κλειστού τύπου με υγρά είναι στο χέρι σας να πάρετε μπαταρία εφάμιλλη της εργοστασιακής, και να πώςΌταν πάτε να αγοράσετε τέτοιου τύπου μπαταρία μη δεχτείτε να πάρετε μια έτοιμη, έστω κι αν σας τη δίνουν στο κουτί της. Οι μπαταρίες αυτές εισάγονται σφραγισμένες και κενές από υγρά, με τα υγρά, και αυτά σφραγισμένα, σε ειδικές θήκες. Ζητήστε να σας δώσουν έτσι τη μπαταρία, στην οποία εσείς θα τοποθετήσετε τα υγρά. Και αφού το κάνετε αυτό, θα την αφήσετε να κρυώσει τελείως (μόλις βάλετε τα υγρά η μπαταρία θα αρχίσει να ζεσταίνεται). Στη συνέχεια θα την βάλετε σε αργή φόρτιση, όσο πιο αργή γίνεται (με ένα πολύ μικρής ισχύος φορτιστή που θα βρείτε στα ειδικά καταστήματα και είναι φθηνός). Αφού φορτιστεί πλήρως (θα σας το δείξει η βελόνα του φορτιστή) θα την αφήσετε πάλι να κρυώσει και μετά θα την τοποθετήσετε στο αυτοκίνητό σας.
γνώμες;
-
Αν η δική σου είναι κλειστού τύπου (όπως δείχνεις στο link) τι δουλειά έχεις να πάρεις ανοιχτού τύπου, κενή, και να την γεμίσεις εσύ;
-
Κάποιες μπαταρίες μοτοσυκλετών όντως έρχονται άδειες με τον ηλεκτρολυτη σε μπουκαλακια μέσα στη συσκευασία και τις γεμίζεις μόνος σου.
Μπαταρία αυτοκινήτου δέν έχω δεί να έρχεται άδεια εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
-
Δηλαδή το μαγαζί τι δεν θα έχει κάνει σωστά στην προετοιμασία; Εγώ πιστεύω ότι φταίει η ποιότητα της μπαταρίας πρωτίστως και δυστυχώς όλοι κοιτάμε την φθηνότερη πολλές φορές. Επίσης όσο παλιώνει το αυτοκίνητο πέφτει η απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος δημιουργούνται διαρροές ρεύματος οι γειώσεις δεν είναι τόσο καλές ή μπορεί να υπάρχουν μετατροπές που ταλαιπωρούν τα ηλεκτρικά από εξτρά φωτάκια led μέχρι ηχοσυστήματα.
Αν υποθέσουμε ότι μια μπαταρίά κρατάει 4 χρόνια μετά την δεύτερη αλλαγή το αυτοκίνητο θα είναι 8 ετών......
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Δηλαδή το μαγαζί τι δεν θα έχει κάνει σωστά στην προετοιμασία; Εγώ πιστεύω ότι φταίει η ποιότητα της μπαταρίας πρωτίστως και δυστυχώς όλοι κοιτάμε την φθηνότερη πολλές φορές. Επίσης όσο παλιώνει το αυτοκίνητο πέφτει η απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος δημιουργούνται διαρροές ρεύματος οι γειώσεις δεν είναι τόσο καλές ή μπορεί να υπάρχουν μετατροπές που ταλαιπωρούν τα ηλεκτρικά από εξτρά φωτάκια led μέχρι ηχοσυστήματα.Αν υποθέσουμε ότι μια μπαταρίά κρατάει 4 χρόνια μετά την δεύτερη αλλαγή το αυτοκίνητο θα είναι 8 ετών......
πόσο μάλλον για αυτοκίνητο 18 ετών...
το πήγα σήμερα ηλεκτρολόγο για έλεγχο διαρροών. το αστείο είναι πως μόλις πάρκαρα δεν έπαιρνε μπροστά. (το πρωί έβαλα μπρος με τον φορτιστή συνδεδεμένο πάνω) -
Γοητευμένος από την τεχνολογία AGM (ή τουλάχιστον από το marketing που την συνοδεύει) σκέφτομαι να αλλάξω την Varta Βlue Dynamic που τελευταία έχει αρχίσει και με εκνευρίζει . Η ερώτησή μου είναι αν μπορώ να γλιτώσω το premium από μάρκες όπως Optima ή Odyssey (190€+) βάζοντας μια AGM σαν αυτήν:
http://www.systems-sunlight.com/uploads/image/SPB_12-40.pdf
στο αυτοκίνητο, η οποία κάνει 95€ και προορίζεται για βιομηχανική χρήση, φωτοβολταικά, UPS κτλ.
Το αμάξι είναι παλιό, γιαπωνέζικο, 800 κυβικά και παίρνει μπρος με ελάχιστα CCA. Ούτε οι διαστάσεις είναι πρόβλημα, το μόνο που με ανησυχεί είναι αν η μπαταρίες αυτές έχουν σχεδιαστεί να φορτίζονται διαφορετικά (πχ από τα φωτοβολταϊκά) και δεν κάνουν για αμάξι με τίποτα.
Τέλος αν έχει κανείς να προτείνει άλλη AGM στα 40Αh με κόστος μέχρι 100€ θα χαρώ να τον ακούσω. -
Ο χρήστης battery_noob έγραψε:
Γοητευμένος από την τεχνολογία AGM (ή τουλάχιστον από το marketing που την συνοδεύει) σκέφτομαι να αλλάξω την Varta Βlue Dynamic που τελευταία έχει αρχίσει και με εκνευρίζει . Η ερώτησή μου είναι αν μπορώ να γλιτώσω το premium από μάρκες όπως Optima ή Odyssey (190€+) βάζοντας μια AGM σαν αυτήν:
http://www.systems-sunlight.com/uploads ... _12-40.pdf
στο αυτοκίνητο, η οποία κάνει 95€ και προορίζεται για βιομηχανική χρήση, φωτοβολταικά, UPS κτλ.
Το αμάξι είναι παλιό, γιαπωνέζικο, 800 κυβικά και παίρνει μπρος με ελάχιστα CCA. Ούτε οι διαστάσεις είναι πρόβλημα, το μόνο που με ανησυχεί είναι αν η μπαταρίες αυτές έχουν σχεδιαστεί να φορτίζονται διαφορετικά (πχ από τα φωτοβολταϊκά) και δεν κάνουν για αμάξι με τίποτα.
Τέλος αν έχει κανείς να προτείνει άλλη AGM στα 40Αh με κόστος μέχρι 100€ θα χαρώ να τον ακούσω.Πάρε ένα τηλ.στην Ξάνθη στο εργοστάσιο, ζήτα το τεχνικό τμήμα και ρώτα τους για τη μπαταρία που θέλεις.
-
Οι μπαταρίες τύπου GEL περιέχουν ένα οξύ που έχει γίνει σαν ζελέ με την προσθήκη Silica Gel.Το πλεονέκτημα αυτών των μπαταριών είναι ότι είναι αδύνατον να χυθεί το οξύ ακόμα και αν σπάσει η μπαταρία. Δε μπορούν να φορτιστούν γρήγορα σε έναν συμβατικό φορτιστή αυτοκινήτου γιατί υπάρχει κίνδυνος να πάθουν μόνιμη βλάβη.Επίσης πρέπει να φορτίζονται σε χαμηλότερη τάση από τις υγρού τύπου ή από τις AGM (2/10 λιγότερο) γιατί μπορεί να δημιουργηθούν κενά μέσα στο GEL που δε πρόκειται να κλείσουν ποτέ,προκαλώντας μείωση της ολικής χωρητικότητας της μπαταρίας. Οι βαθιάς εκφόρτισης μπαταρίες GEL έχουν διάρκεια ζωής 10-12 χρόνια ενώ είναι κατάλληλες για κυκλικές, πολλαπλές φορτίσεις με εφαρμογές σε φωτοβολταϊκά συστήματα, UPS, ηλεκτροκίνητα αμαξίδια..
Eπίσης ρίξε μια ματιά στο Wikipedia, πληκτρολογώντας 'Comparison VRLA with flooded lead–acid cells'...
Και μην ξεχνάτε το θέσφατον... «Ότι πληρώνεις παίρνεις»...
-
Χτες το βράδυ ο πατέρας μου έπαθε το εξής με το Fiat Bravo του (ιταλικά πλάκα κάνω, μια χαρά αυτοκίνητο) και την 4 ετών μπαταρία του: έβαλε μπροστά, όλα καλά, κανένα πρόβλημα, πήγε 500 μέτρα, έσβησε και όταν πήγε να ξαναβάλει, όλα νεκρά (ίσα που τρεμόφεγγαν τα λαμπάκια του ταμπλό, για γύρισμα μίζας ούτε λόγος). Πήγα να τον βοηθήσω με καλώδια, σύνδεσα τις μπαταρίες, ανέβασα στροφές στο δικό μου, περίμενα 30'' και ... ίσα που προσπαθούσε να γυρίζει η μίζα... Επρεπε να το αφήσω κανα 5 λεπτο να φορτίσει τη δική του μπαταρία και πάντα συνδεδεμένο με τα καλώδια να πάρει μπροστά.
Εννοείται ότι σήμερα αλλάζει μπαταρία αλλά η απορία μου είναι, είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά, τόσο του ξαφνικού θανάτου όσο και της άρνησης να πάρει μπροστά με τα καλώδια χωρίς πρώτα να έχει λίγο φορτιστεί η δική του ? Οσες φορές έχω κάνει το ίδιο σε άλλα αυτοκίνητα, μετά από μισό, το πολύ ένα λεπτό με τα καλώδια έπαιρνε κατευθείαν (μία φορά μάλιστα έδωσα ρεύμα από τη μηχανή μου )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χτες το βράδυ ο πατέρας μου έπαθε το εξής με το Fiat Bravo του (ιταλικά πλάκα κάνω, μια χαρά αυτοκίνητο) και την 4 ετών μπαταρία του: έβαλε μπροστά, όλα καλά, κανένα πρόβλημα, πήγε 500 μέτρα, έσβησε και όταν πήγε να ξαναβάλει, όλα νεκρά (ίσα που τρεμόφεγγαν τα λαμπάκια του ταμπλό, για γύρισμα μίζας ούτε λόγος). Πήγα να τον βοηθήσω με καλώδια, σύνδεσα τις μπαταρίες, ανέβασα στροφές στο δικό μου, περίμενα 30'' και ... ίσα που προσπαθούσε να γυρίζει η μίζα... Επρεπε να το αφήσω κανα 5 λεπτο να φορτίσει τη δική του μπαταρία και πάντα συνδεδεμένο με τα καλώδια να πάρει μπροστά.Εννοείται ότι σήμερα αλλάζει μπαταρία αλλά η απορία μου είναι, είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά, τόσο του ξαφνικού θανάτου όσο και της άρνησης να πάρει μπροστά με τα καλώδια χωρίς πρώτα να έχει λίγο φορτιστεί η δική του ? Οσες φορές έχω κάνει το ίδιο σε άλλα αυτοκίνητα, μετά από μισό, το πολύ ένα λεπτό με τα καλώδια έπαιρνε κατευθείαν (μία φορά μάλιστα έδωσα ρεύμα από τη μηχανή μου )
Ίσως αν έσπασε εσωτερικά κάποια πλάκα; Και έκανε και βραχυκύκλωμα;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χτες το βράδυ ο πατέρας μου έπαθε το εξής με το Fiat Bravo του (ιταλικά πλάκα κάνω, μια χαρά αυτοκίνητο) και την 4 ετών μπαταρία του: έβαλε μπροστά, όλα καλά, κανένα πρόβλημα, πήγε 500 μέτρα, έσβησε και όταν πήγε να ξαναβάλει, όλα νεκρά (ίσα που τρεμόφεγγαν τα λαμπάκια του ταμπλό, για γύρισμα μίζας ούτε λόγος).Πολλά καινούργια αυτοκινητάκια με ευαίσθητα ηλεκτρονικά νεκρώνουν τα πάντα αν η τάση της μπαταρίας είναι κάτω από ένα όριο. Προφανώς ο πατέρας, με το που έβαλε την πρώτη φορά μπρος βύθισε αρκετά την τάση και στα 500 μέτρα δεν πρόλαβε το αλτερνέιτορ να κάνει και πολλά.
Πήγα να τον βοηθήσω με καλώδια, σύνδεσα τις μπαταρίες, ανέβασα στροφές στο δικό μου, περίμενα 30'' και ... ίσα που προσπαθούσε να γυρίζει η μίζα... Επρεπε να το αφήσω κανα 5 λεπτο να φορτίσει τη δική του μπαταρία και πάντα συνδεδεμένο με τα καλώδια να πάρει μπροστά.
Μάλλον ο ίδιος λόγος και εδώ. Λίγο τα καλώδια αν ήταν λεπτά και είχαν μεγάλη αντίσταση, λίγο το δικό σου αν δεν είχε προλάβει να φουλάρει την μπαταρία σου μέχρι να φτάσεις στο σημείο 'αιμοδοσίας'.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χτες το βράδυ ο πατέρας μου έπαθε το εξής με το Fiat Bravo του (ιταλικά πλάκα κάνω, μια χαρά αυτοκίνητο) και την 4 ετών μπαταρία του: έβαλε μπροστά, όλα καλά, κανένα πρόβλημα, πήγε 500 μέτρα, έσβησε και όταν πήγε να ξαναβάλει, όλα νεκρά (ίσα που τρεμόφεγγαν τα λαμπάκια του ταμπλό, για γύρισμα μίζας ούτε λόγος). Πήγα να τον βοηθήσω με καλώδια, σύνδεσα τις μπαταρίες, ανέβασα στροφές στο δικό μου, περίμενα 30'' και ... ίσα που προσπαθούσε να γυρίζει η μίζα... Επρεπε να το αφήσω κανα 5 λεπτο να φορτίσει τη δική του μπαταρία και πάντα συνδεδεμένο με τα καλώδια να πάρει μπροστά.Εννοείται ότι σήμερα αλλάζει μπαταρία αλλά η απορία μου είναι, είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά, τόσο του ξαφνικού θανάτου όσο και της άρνησης να πάρει μπροστά με τα καλώδια χωρίς πρώτα να έχει λίγο φορτιστεί η δική του ? Οσες φορές έχω κάνει το ίδιο σε άλλα αυτοκίνητα, μετά από μισό, το πολύ ένα λεπτό με τα καλώδια έπαιρνε κατευθείαν (μία φορά μάλιστα έδωσα ρεύμα από τη μηχανή μου )
Οι πόλοι είναι σφιγμένοι και καθαροί?
-
Guys για δειτε εδω ενα πραγματακι που φαινεται ενδιαφερον:
http://www.amazon.com/Antigravity-Batteries-Micro-Start-Multi-Function-Personal/dp/B00FDYYK4A
-
Μπαταρία αντιβαρύτητας...
Βάζει μπροστά αυτοκίνητα, αλλά δεν μπορεί να φορτίσει iphone?
Μπαταρία αυτοκινήτου...