-
Είμαι καινούργιος στο forum. Σας χαιρετώ όλους σας. Παρόλου που γράφτηκα προχτές, εδώ και δεκάπεντε μέρες σας διαβάζω, διότι θέλω να βάλω και εγώ υγραέριο στο αυτοκίνητό μου. Διάβασα περίπου τις 250 σελίδες. Θα σας παρακάλούσα για κάποιες πληροφορίες.
Έχω ένα opel astra h 1800, 140hp. Από ψάξιμο στην αγορά κατέληξα στις εξής 3 προτάσεις.- Εγκαταστάτης μου προτείνει το σύστμα jtg(5ης γενειάς)
- Εγκαταστάτης μου προτείνει ή το σύστημα vialle(5ης γενειάς) ή το σύστημα brc(4ης γενειάς) χωρίς λιπαντικό, γιατί το αυτοκίνητό μου δεν χρειάζεται λίπανση. Φυσικά που είπε ότι με το vialle θα έχω καλύτερη προστασία του κινητήρα σε σχέση με το brc, αλλά και με το brc δεν θα έχω πρόβλημα.
Θέμα κόστους δεν τείθετε, διότι κάθε μήνα κάνω το λιγότερο 3000χιλιόμετρα, οπότε η απόσβεση των ακριβότερων συστημάτων θα γίνει 2 μήνες αργότερα. Πρώτη προτεραιότητα έχει η αντοχή του κινητήρα. Από την άλλη όμως, μήπως και το brc είναι εξίσου αξιόπιστο για τον συγκεκριμένο κινητήρα; Παρακαλώ τη βοήθεια σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
To BRC ειναι απο τα πλεον αξιοπιστα, μεγαλης εταιριας με πολλα χρονια στο χωρο, οπως βεβαια ειναι και τα συστηματα των Vialle/JTG.
Οποιο και να διαλεξεις ειναι απο τα καλυτερα, οποτε μην ανησυχεις. Αρκει να γινει σωστη εγκατασταση. -
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Η διαίρεση που κάνεις είναι λάθος. Δεν προσπαθούμε να δούμε πόσο μειωμένη είναι η κατανάλωση από υγραέριο σε βενζίνη, αλλά πόσο αυξημένη είναι από βενζίνη σε υγραέριο , άρα 4,2/5,9= 0,71 άρα αύξηση 29%, και αυτό στις συνθήκες μέτρησης τυποποιημένες. Στην πράξη δεν το χουμε δει.
**Αύξηση **από βενζίνη σε υγραέριο:
4,2 χ 1,40 = 5,88
Απλά μαθηματικά.Πάντως μια εξήγηση για το +40%, βλέποντας πιο προσεκτικά τον πίνακα, είναι ότι το lpg αμάξι δεν υπολείπεται ούτε ένα δέκατο σε επιδόσεις. Ενώ στα after market λόγω 'ρυθμίσεων' (ο θεός να βάλει το χέρι του) έχουμε λιγότερη αύξηση της κατανάλωσης με ταυτόχρονη μείωση των επιδόσεων.
Λάθος μου ο υπολογισμός, απολογούμε, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέπουμε την αύξηση ιπποδύναμης κατά 20% + 20% λόγω υγραερίου και βγαίνει το +40%.
-
Ο χρήστης ovellixx έγραψε:
Είμαι καινούργιος στο forum. Σας χαιρετώ όλους σας. Παρόλου που γράφτηκα προχτές, εδώ και δεκάπεντε μέρες σας διαβάζω, διότι θέλω να βάλω και εγώ υγραέριο στο αυτοκίνητό μου. Διάβασα περίπου τις 250 σελίδες. Θα σας παρακάλούσα για κάποιες πληροφορίες.
Έχω ένα opel astra h 1800, 140hp. Από ψάξιμο στην αγορά κατέληξα στις εξής 3 προτάσεις.- Εγκαταστάτης μου προτείνει το σύστμα jtg(5ης γενειάς)
- Εγκαταστάτης μου προτείνει ή το σύστημα vialle(5ης γενειάς) ή το σύστημα brc(4ης γενειάς) χωρίς λιπαντικό, γιατί το αυτοκίνητό μου δεν χρειάζεται λίπανση. Φυσικά που είπε ότι με το vialle θα έχω καλύτερη προστασία του κινητήρα σε σχέση με το brc, αλλά και με το brc δεν θα έχω πρόβλημα.
Θέμα κόστους δεν τείθετε, διότι κάθε μήνα κάνω το λιγότερο 3000χιλιόμετρα, οπότε η απόσβεση των ακριβότερων συστημάτων θα γίνει 2 μήνες αργότερα. Πρώτη προτεραιότητα έχει η αντοχή του κινητήρα. Από την άλλη όμως, μήπως και το brc είναι εξίσου αξιόπιστο για τον συγκεκριμένο κινητήρα; Παρακαλώ τη βοήθεια σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Viale αν το αντέχει η τσέπη σου. Το σύστημα έρχεται παραγγελία για το δικό σου αυτοκίνητο με όλα τα παρελκόμενα αλλά και αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης του παραμικρού εξαρτήματος και μελετημένα από την αντιπροσωπεία που θα μπουν και πως. Επίσης ξεχνάς επισκέψεις στον εγκαταστάτη για ρυθμίσεις, φτωχά μείγματα, λαμπάκια κινητήρα κλπ κλπ αφού η μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου είναι επίσης προγραμματισμένη από το εργοστάσιο για το αυτοκίνητο σου και δουλεύει όπως πρέπει από την αρχή εγγυημένα, σε αντίθεση με τα άλλα συστήματα που ο εγκαταστάτης κάνει την χαρτογράφηση του υγραερίου και μπορεί να δημιουργηθούν κάποια θέματα. Επίσης η μετατροπή σε σχέση με τα αερίου ψεκασμού είναι λιγότερο επεμβατική. Μειονέκτημα εκτός από την τιμή είναι και το ότι αν αποφασίσεις να αλλάξεις αυτοκίνητο δεν μπορείς να βγάλεις το κιτ και να το βάλεις στο καινούργιο γιατί όπως είπα είναι το κιτ αποκλειστικά για το αυτοκίνητο σου. Αν διαβάσεις τι έχει γράψει o DTI , στο εξωτερικό δίνουν μέχρι και εγγύηση κινητήρα με κάποιο μικρό επιπλέον κόστος σε κάποια μοντέλα, όποτε αυτό πρέπει να λέει κάτι για την σοβαρότητα της εταιρείας αλλά και για την σιγουρία τους στο προϊόν τους
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Η διαίρεση που κάνεις είναι λάθος. Δεν προσπαθούμε να δούμε πόσο μειωμένη είναι η κατανάλωση από υγραέριο σε βενζίνη, αλλά πόσο αυξημένη είναι από βενζίνη σε υγραέριο , άρα 4,2/5,9= 0,71 άρα αύξηση 29%, και αυτό στις συνθήκες μέτρησης τυποποιημένες. Στην πράξη δεν το χουμε δει.
4,2 χ 1,40 = 5,88
Απλά μαθηματικά.Πάντως μια εξήγηση για το +40%, βλέποντας πιο προσεκτικά τον πίνακα, είναι ότι το lpg αμάξι δεν υπολείπεται ούτε ένα δέκατο σε επιδόσεις. Ενώ στα after market λόγω 'ρυθμίσεων' (ο θεός να βάλει το χέρι του) έχουμε λιγότερη αύξηση της κατανάλωσης με ταυτόχρονη μείωση των επιδόσεων.
Λάθος μου ο υπολογισμός, απολογούμε, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέπουμε την αύξηση ιπποδύναμης κατά 20% + 20% λόγω υγραερίου και βγαίνει το +40%.
lamprosdl, αυτό που υπολόγισες με το 4.2/5.9 είναι πόσο μειωμένη είναι η κατανάλωση βενζίνης σε σχέση με τη κατανάλωση υγραερίου (που όντως είναι 29%). Αυτό όμως, δεν είναι ίσο με το το πόσο αυξημένη είναι η κατανάλωση υγραερίου σε σχέση με την κατανάλωση βενζίνης (που είναι 5.9/4.2=40%).
-
Ο χρήστης car-o-bill έγραψε:
-ο δείκτης βενζίνης εξακολουθεί να κατεβαίνει ενώ κινούμαι με υγραέριο, αλλά μετά την τοποθέτηση ενός ρελέ, όταν ξαναπαίρνει μπρος δείχνει και πάλι κανονικά, (αν και όχι ακριβώς, τη μία κανονικά και την άλλη μία γραμμή παρακάτω)
Υπάρχει κάποιος άλλος με Peugeot ή Citroen που έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο;
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Αλήθεια στο piccanto βάζει να υποθέσω 4ης γενεάς χωρίς λαδιέρα?
Όχι, η Kia συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τη Vialle και βάζει το LPi υγρού ψεκασμού ...χωρίς λαδιέρες και ξυδιέρες (...σε πείσμα των όσων ισχυρίζονται κάποιοι μάστορες γνώστες παλιών συστημάτων...)
Σχετικό δελτίο τύπου: http://www.vialle.nl/fileadmin/user_upl ... 1__EN_.pdf
Το πιο ωραίο σημείο όμως σχετικά με την αγορά της Ν. Κορέας που είναι η 1η σε μέγεθος παγκοσμίως στο χώρο της υγραεριοκίνησης, είναι αυτό εδώ:
The joint development started in 1998, followed by a localisation of the production at VIALLE’s Korean partner Motonic IN 2007.
This enormous success counts for over 1,000,000 VIALLE LPI systems, installed by Kia and Hyundai in various models, like:
the Kia Carens, Opirus, Forte-‐Hybrid and the Hyundai Sonata, Grandeur,Avante-‐Forte.Αλλά κι αυτό εδώ:
In Nederland the Picanto is freed from paying road tax and luxury tax. The Picanto LPi uses 5.9 L/100 km at a CO2 emission of only 95 g/km
Με τέτοια επίπεδα ρύπων, άνετα κατατάσσεται στην κατηγορία των υβριδικών και δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας ούτε στην Ελλάδα!
-
-ο δείκτης βενζίνης εξακολουθεί να κατεβαίνει ενώ κινούμαι με υγραέριο, αλλά μετά την τοποθέτηση ενός ρελέ, όταν ξαναπαίρνει μπρος δείχνει και πάλι κανονικά, (αν και όχι ακριβώς, τη μία κανονικά και την άλλη μία γραμμή παρακάτω)
Υπάρχει κάποιος άλλος με Peugeot ή Citroen που έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο;
εχω peugeot 307 και εχω ακριβως αυτο αλλα το αφεινω ετσι προς το παρον .ομως δεν τοποθέτησα ρελε και οταν γεμίζω με υγραεριο δείχνει την πραγματικη ποσοτητα βενζινης μετα.
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
4,2 χ 1,40 = 5,88
Η αύξηση δεν είναι λόγω υγραερίου, είναι λόγω αυλών μεταβλητού μήκους που έχει ο bi-fuel κινητήρας. Και με βενζίνη την ίδια ιπποδύναμη θα έχει. Απλά για τους τύπους το αναφέρω.
-
παιδια γεια σας.
γραφτηκα στο φορουμ για αυτην ακριβως τη συζητηση περι υγραεριοκινησης.προσπαθω να διαβασω ολες αυτες τις ατελειωτες πληροφοριες και γνωμες, κατι εχω παρει, αλλα βεβαια ειμαι ενας ασχετος με το θεμα και δεν μπορω να παρακολουθησω ολα τα τεχνικα, και βεβαια αδυνατον και να κρινω.
Πρεπει οι γνωστες να υπολογιζετε λιγακι και εμας τους ασχετους σε καποιον τομεα, που αναγκαστικά επιλεγουμε/αγοραζουμε κατι χωρις γνωση.
(οπως αντιστοιχα στον δικο μου επιστημονικο τομεα ή στο χομπυ μου, εγω εχω την γνωση και καποιος αλλος οχι)
Αν καταδεχτει καποιος, ας μου πει και για τη δικη μου περιπτωση.Fiat Panda 1.2, εβαλα **Landi **(απο οτι καταλαβαινω πρεπει να ειναι 4ης γενιας, σωστα?) με 1200Ε.
Προβληματα στη λειτουργια του δεν εχω, ξεκιναει με βενζινη, αλλαζει κανονικα αυτοματα, αλλαζει οποτε θελω με το κουμπακι, δινει ηχο οταν αδειασει τελειως.Το αυτοκινητο ειναι για μενα μεσον και δουλεια, το πολυ να το παω λιγο νευρικα, αλλα οχι ραλλυ.
Αλλωστε ολα τα χλμ μεσα στην Αθηνα τα κανει, αντε καμμια Αττικη οδο, ή Κηφισό.Ο εγκαταστατης στην αρχη μου ειπε να κανω και 50χλμ με βενζινη καθε 2 γεμισματα αεριο.
Μετα μου ειπε επιπλεον να παω καποια στιγμη να ριξει ενα μπουκαλι προσθετο λιπαντικο των 20Ε και να το κανουμε αυτο καθε 10.000χλμΔιαβαζω και κατι για λαδιερες...
-
Εχετε να να μου πειτε κατι για το landi και τι να κανω για το θεμα λιπανση, συντηρηση κλπ?
-
Σκεφτομουνα να βαλω καποια στιγμη και στο αλλο αμαξι, το μεγαλο το οικογενειακο (Οctavia 1.6MPi), αλλα τωρα ως ημιμαθης ειμαι σε χειροτερη θεση απο πριν που ημουν εντελως αμαθης
YΓ
Ενα θεμα που εφανιστηκε παραλληλα, αλλα δεν ξερω αν εχει την παραμικρη σχεση με την μετατροπη, ειναι οτι πολλες φορες οταν ξεκιναω με 1η, την ωρα που αφηνω εντελως τον συμπλεκτη ακουγεται ενα κρακ-κρακ-κρακ απο μπροστα και κατω (απο την μηχανη).
Τι να ειναι αυτο?Μηπως ειναι θεμα δισκου-πλατω? (νομιζω οτι σαν να αρχισει να πατιναρει τελευταια)
-
-
Καλημέρα σε όλους
Πρόσφατα έκανα εγκατάσταση στο Hyundai i30 κιτ υγραεριοκίνησης. Αυτό που με απασχολεί είναι το σημείο που τοποθέτησε ο εγκαταστάτης τον εγκέφαλο. σας το παραθέτω στην παρακάτω φωτογραφία που δανείστηκα από ένα ceed. Θεωρώ πως είναι κοντά στην εξαγωγή. Φυσικά ο εγκαταστάτης είπε πως δεν υπάρχει κάνένα πρόβλημα.
http://img24.imageshack.us/i/p3170046.jpg/
Έβαλα ένα θερμόμετρο εκέι κοντά για να παρατηρώ την θερμοκρασία συνεχώς και διαπίστωσα ότι σε πορεία η θερμοκρασία είναι περί τους 35 βαθμούς και εντός πόλης φτάνει για πλάκα 55 βαθμούς. Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν όχι ακριβώς στο σημείο του εγκεφάλου αλλά λίγο πιο δεξιά.
Πιστεύεται ότι υπάρχει πρόβλημα?
-
Τα automotive ηλεκτρονικά εξαρτήματα έχουν αντοχή μέχρι 125 βαθμούς κελσίου. Δεν έχει ανάγκη.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Τα automotive ηλεκτρονικά εξαρτήματα έχουν αντοχή μέχρι 125 βαθμούς κελσίου. Δεν έχει ανάγκη.Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
-
Ο χρήστης xaris-cd έγραψε:
εχω peugeot 307 και εχω ακριβως αυτο αλλα το αφεινω ετσι προς το παρον .ομως δεν τοποθέτησα ρελε και οταν γεμίζω με υγραεριο δείχνει την πραγματικη ποσοτητα βενζινης μετα.
και εγώ όπως και όλοι όσοι έχουν αυτοκίνητα από το 2007 και έπειτα της PSI Group (Peugeot - Citroen) έχουν το ίδιο πρόβλημα!
Λύση για να δείχνει ο δείκτης της βενζίνης το υγραέριο ή να μην σταματάει να πέφτει κατά την διάρκεια του ταξιδίου δεν υπάρχει, εκτός και αν πειράξεις εγκέφαλο!!!!!
Λύση υπάρχει στην πραγματική ένδειξη της βενζίνης και αυτό μόνο όταν ξεκινάς το αυτοκίνητό σου....
Ρώτα τον εγκαταστάτη ή δες το παρακάτω προϊόν!
http://www.aeb.it/products/emulators/393 -
καλημερα.γνωριζει καποιος αν υπαρχει πρατηριο στην διαδρομη απο ιωαννινα εως ναυπακτο?απο την λιστα που εχω δεν βλεπω κατι εκτος απο πρεβεζα.(αν θελετε δωστε μου λεπτομερειες για το που βρισκεται αυτο).αν εχει ανοιξει καποιο πρατηριο τωρα στην αρτα,αγρινιο,μεσολογγι η καπου στην περιοχη οποιος ξερει κατι ας με ενημερωσει παρακαλω.
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
και εγώ όπως και όλοι όσοι έχουν αυτοκίνητα από το 2007 και έπειτα της PSI Group (Peugeot - Citroen) έχουν το ίδιο πρόβλημα!
Λύση για να δείχνει ο δείκτης της βενζίνης το υγραέριο ή να μην σταματάει να πέφτει κατά την διάρκεια του ταξιδίου δεν υπάρχει, εκτός και αν πειράξεις εγκέφαλο!!!!!
Λύση υπάρχει στην πραγματική ένδειξη της βενζίνης και αυτό μόνο όταν ξεκινάς το αυτοκίνητό σου....
http://www.aeb.it/products/emulators/393Ρε παιδιά είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αυτό? Νομίζω πως είναι ήσσονος σημασίας για να ασχολείστε. Να λέτε να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα στα αυτοκίνητά μας από την χρήση LPG και ας πέφτει συνεχώς ο δείκτης βενζίνης
-
Ο χρήστης jim4 έγραψε:
καλημερα.γνωριζει καποιος αν υπαρχει πρατηριο στην διαδρομη απο ιωαννινα εως ναυπακτο?απο την λιστα που εχω δεν βλεπω κατι εκτος απο πρεβεζα.(αν θελετε δωστε μου λεπτομερειες για το που βρισκεται αυτο).αν εχει ανοιξει καποιο πρατηριο τωρα στην αρτα,αγρινιο,μεσολογγι η καπου στην περιοχη οποιος ξερει κατι ας με ενημερωσει παρακαλω. -
έχω peugeot 307 και έχω ακριβώς αυτό αλλά το αφήνω έτσι προς το παρόν, όμως δεν τοποθέτησα ρελέ και όταν γεμίζω με υγραέριο δείχνει την πραγματική ποσότητα βενζίνης μετά.
όταν γεμίζεις με υγραέριο δείχνει σωστά ο δείκτης βενζίνης;; πώς γίνεται αυτό;;
εμένα ο δείκτης βενζίνης έδειχνε σωστά όταν έβαζα βενζίνη, όχι υγραέριο!!και εγώ όπως και όλοι όσοι έχουν αυτοκίνητα από το 2007 και έπειτα της PSI Group (Peugeot - Citroen) έχουν το ίδιο πρόβλημα!
http://www.aeb.it/products/emulators/393το σωστό είναι PSA Group
εξάλλου ο Μπίρμπος μου πέρασε κατόπιν ένα τέτοιο εξάρτημα αλλά και πάλι δεν υπάρχει ακρίβεια στην ένδειξη της βενζίνης. Μία φορά όταν ξεκινάω δείχνει πχ στην μέση, την επόμενη θα δείξει μία γραμμή παρακάτω, την επόμενη πάλι στην μέση, κοκΡε παιδιά είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αυτό? Νομίζω πως είναι ήσσονος σημασίας για να ασχολείστε. Να λέτε να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα στα αυτοκίνητά μας από την χρήση LPG και ας πέφτει συνεχώς ο δείκτης βενζίνης
δεν είπε κανένας ότι είναι μεγάλο αλλά αν μπορεί να υπάρξει τρόπος να παραμένει ακίνητος ο δείκτης είναι καλύτερα, δεν νομίζεις;
άσε που τις πρώτες φορές που τερμάτιζε ο δείκτης βενζίνης (ενώ είχε μέσα βενζίνη), και ταυτόχρονα και ο δείκτης υγραερίου με έζωναν τα φίδια μήπως και κάτι δεν λειτουργούσε σωστά και έμενα στον δρόμο... -
άσε που τις πρώτες φορές που τερμάτιζε ο δείκτης βενζίνης (ενώ είχε μέσα βενζίνη), και ταυτόχρονα και ο δείκτης υγραερίου με έζωναν τα φίδια μήπως και κάτι δεν λειτουργούσε σωστά και έμενα στον δρόμο...
Ετσι ειναι, δε λεει... Να σου τελειωσει το lpg και να μην ξερεις ποση βενζινη εχεις ακομα μεσα...
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
To 2007 είναι ψιλολάθος, αφορά όλα τα multiplex PSA. Όλα τα 307 δλδ, 206 από fl και μετά και μερικά πριν το fl κλπ κλπ.
Αυτό γίνεται γιατί ο δείκτης δεν λειτουργεί όντας συνδεδεμένος απευθείας με το φλοτέρ αλλά ο εγκέφαλος υπολογίζει τα λίτρα που καταναλώνονται κάθε στιγμή και τα αφαιρεί από τα λίτρα που βλέπει από το φλοτέρ. Μετά στέλνει το υπόλοιπο στον δείκτη
Υγραεριοκίνηση!