-
Σκεφτομε να εγκαταστησω κιτ υγραεριου στο Μercedes C180 Kompressor BE 1600cc,156hp,mod 2009.Απο την ερευνα μου στο διαδυκτιο κατεληξα σε συστημα υγρου ψεκασμου και μεχρι στιγμης διαθεσιμα διεθνως ειναι το Vialle και το Icom jtg.Αυτα που υποσχονται και οι δυο εταιριες με το συστημα υγρου ψεκασμου(διατηρηση τουλαχιστον ιπποδυναμης,ψυξη των βαλβιδων) καθως και η απλοποιηση της εγκαταστασης με την παραλληλη μειωση παρελκομενων και σε μακροχρονιο οριζοντα ,αναλωσιμων(πνευμονας) δειχνουν οτι το συστημα αποτελει το μελλον στην υγραεριοκινηση χωρις να υποβαθμιζω τα υπολοιπα συστηματα 4ης γενιας.Ρωτησα σε εναν εγκαταστατη που προωθει και εγκαθιστα συστημα της zavoli αεριου ψεκασμου για τα συστηματα υγρου ψεκασμου και μου τα χαρακτηρισε ξεπερασμενα με το αιτιολογικο οτι το δεν ελεγχονται με κεντρικη ηλεκτρονικη μοναδα και οτι η διαδικασια ψεκασμου ειναι καθαρα μηχανικη και οτι η ρυθμιση βασιζεται στην τοποθετηση των καταλληλων ακροφυσιων των μπεκ και οτι γι αυτο τον λογο η ρυθμιση βασιζετε στην τυχη και οτι στα 4ης γενιας υπαρχει ο εγγεφαλος που διαρκως προγραματιζει τον ψεκασμο.
Του ανταπαντησα οτι το να πρεπει να βρεθει η καταλληλη διατομη των ακροφυσιων των μπεκ αεριου ειναι κατι φυσιολογικο και προφανως το ιδιο εχει γινει και απο το εργοστασιο με τα μαμα μπεκ βενζινης και οτι επειδη και τα δυο καυσιμα ενχεονται στην ιδια μορφη (υγρου) δεν χρειαζονται νεες χαρτογραφησεις και ρυθμισεις απλα αντιστοιχηση της ποσοστοσης βενζινης-υγραεριαου για να εχει η καυση τους το ιδιο αποτελεσμα.
Επισης στο ιντερνετ βρηκα την σελιδα ygraeriokinisi.com οπου ουσιαστικα ζητουνται ιδιοκτητες ιχ να διαθεσουν τα αυτοκινητα τους για μετατροπη με μεγαλη εκπτωση ωστε η εταιρια με την μετατροπη τους και παραδοση τους με τελεια λειτουργια να εχει μπορεσει να πατενταρει την διαδικασια για καθε ενα μοντελο αυτοκινητου ξεχωριστα ωστε να δημιουργησει την καταλληλη βιβλιογραφια οδηγιων εγκαταστασης για τους συνεργατες εγκαταστατες της.
Επειδη πραγματικα το συστημα υγρου ψεκασμου ειναι το μελλον γιατι προσφερει την εξιδικευση σε καθε μοντελο(παραδειγμα η vialle me to group VW) θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιος φιλος που εχει εγκαταστησει παρομοιο συστημα στο μοντελο του αυτοκινητου μου η εστω σε αλλο μοντελο της μερσεντες με κομπρεσορα και πιες ειναι οι εντυπωσεις του? -
Ο χρήστης δημητρης-μαρουσι έγραψε:
σε συνεργειο στον ζιακα στην λυκοβρυση μου ειπαν οτι επεσε νοθευμενο υγραεριο στην αγορα και την προηγουμενη βδομαδα εγινε χαμος απο αναμενα λαμπακια, προσοχη.
Νοθευμένο με τι ? Μικρη αναλογία προπανίου ισως...
ναι.εμενα μου αναψε την παρασκευη και πηγα σημερα στο συνεργειο να το σβησει και μου ειπε επι λεξη ο μαστορας οτι εριξε ο βαρδινογιαννης κακης ποιοτητας υγραεριο στην αγορα και δεν προλαβαινουν να σβηνουν λαμπακια,ειδικα το σαββατο εγινε χαμος
Για σου τρισμέγιστε Φαρμακη !!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
σε συνεργειο στον ζιακα στην λυκοβρυση μου ειπαν οτι επεσε νοθευμενο υγραεριο στην αγορα και την προηγουμενη βδομαδα εγινε χαμος απο αναμενα λαμπακια, προσοχη.
ναι.εμενα μου αναψε την παρασκευη και πηγα σημερα στο συνεργειο να το σβησει και μου ειπε επι λεξη ο μαστορας οτι εριξε ο βαρδινογιαννης κακης ποιοτητας υγραεριο στην αγορα και δεν προλαβαινουν να σβηνουν λαμπακια,ειδικα το σαββατο εγινε χαμος
Αν είναι έτσι όπως τα λες, πες πού έβαλες υγραέριο την τελευταία φορά για να ξέρουμε τί να αποφύγουμε.
Δε χρειάζεται να πεις ακριβώς το συγκεκριμένο πρατήριο, πες περιοχή και θα καταλάβουμε...εβαλα στο γερακα διπλα στο εθνος
-
Ωχ! Εκεί έβαλα πριν μια ώρα (και είχε και ουρά)...
Γέρακας δεν είναι βέβαια, Χαλάνδρι νομίζω...Για να δούμε τί θα δούμε λοιπόν... Πάντως στα 10 χλμ. που έκανα μέχρι τώρα δεν κατάλαβα κάτι διαφορετικό...
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Ευχαριστώ, κανένας εγκαταστάτης μερακλής εντός ή περίξ των αθηνών γιατί το Αγρίνιο πέφτει λίγο μακριά;
Τυπικά χρειάζεται κάποια χαρτούρα, να δηλωθεί στην άδεια και τέτοια. Με την ΚΕΚ φαντάζομαι δεν υπάρχει θέμα αλλά με το ΚΤΕΟ τι γίνεται;
Από ότι κατάλαβα υπάρχουν διάφορες μάρκες και ο κάθε εγκαταστάτης βάζει αυτή που προμηθεύεται και ενδεχομένως έχει και το καλύτερο περιθώριο κέρδους. Τι προτείνεται ως μάρκα, και γενιά;
Τελικά ο λιπαντήρας είναι κάτι που πρέπει να μπει ή όχι;
Κάποιος συνάδελφος μηχανολόγος που να έχει εντρυφήσει στο θέμα και να παρακολουθεί τις εξελίξεις υπάρχει εδώ γύρω;Δε βαριεμαι να σου απαντησω αλλα απ'οτι βλεπεις παει μακρια η βαλιτσα... Και γω να σου απαντησω τα δικα μου θα σου πω, γι'αυτο καλο ειναι να τα διαβασεις και να τα αποφασισεις μονος σου. Μονο ο μαστορας που θα πας να ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ για να μην τρεχεις. Μετα σου δινει χαρτια, πας κτεο και ολα νομιμα
καλος για nissan o κυριακουδης καπως ετσι στο πειραια εξουδιοδοτημενο της ΝΙΣΣΑΝ βαζει icom υγρου εχω δει δουλεια του πολυ καλη με εργοστασιοκο τροπο σε qashai
-
Επισκέφθηκα σήμερα συνεργείο που εγκαθιστά συστήματα LPG.
Το αυτοκίνητό μου είναι Seat Leon Cupra 2.0, 265HP, μοντέλο 2009 με 22.000χλμ.
Το πρώτο που μου είπε ο υπεύθυνος της εταιρείες ήταν ότι **δεν **με συμφέρει η μετατροπή,
καθότι για το αυτοκίνητό μου το όφελος δεν θα ήταν πάνω από 30%,
και ότι η απόσβεση με 15,000 τον χρόνο απαιτεί 2 χρόνια. Φυσικά και εκτίμησα την ειλικρίνειά του.Στο συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου τοποθετείται 4ης γενιάς σύστημα το οποίο έρχεται ρυθμισμένο
για το συγκεκριμένο και δεν επεμβαίνουν στις ρυθμίσεις του. Δεν είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση λαδιέρας
γιατί τα μέταλλα αντέχουν την επιπλέον καταπόνηση, αντίθετα με τα ιαπωνικά.
Η τάπα για το υγραέριο τοποθετείται δίπλα από αυτή της βενζίνης.Είναι ρυθμισμένο ώστε να ενεργοποιεί την υγραεριοκίνηση μετά τις 1,600 στροφές και να την απενεργοποιεί μετά τις 4,600.
Γι' αυτό και η περιορισμένη οικονομία που επιτυγχάνει, καθώς πρέπει να το λειτουργείς μέσα σε 3,000 στροφές.Επίσης η τοποθέτηση της δεξαμενής γίνεται στη θέση της ρεζέρβας, που όμως στο Leon είναι πολύ μικρή
και γι' αυτό παίρνει μόνο μπουκάλα 45 λίτρων σηκώνοντας και το πάτωμα του πορτ-παγκάζ κατά 3 εκατοστά (κόντρα πλακέ). Επίσης ο χαλκοσωλήνας που τοποθετούν για την μεταφορά του καυσίμου από την δεξαμενή στο κινητήρα
είναι επενδυμένος με τεφλόν, κάτι που όπως μου είπε, δεν κάνουν οι άλλοι τοποθετητές.Τιμή, περίπου, 1,800 ευρώ και με ευκολίες πληρωμής. Μακάρι να ήξερα τι να κάνω!!!
-
Να μη βάλεις σύστημα 4ης γενιάς, αλλά να πας κατευθείαν σε σύστημα 5ης γενιάς, υγρού ψεκασμού, vialle ή Icom.
Για να μη χάσεις καθόλου από επιδόσεις και ταυτόχρονα να μη χρειάζεται να κοιτάς στροφές κι αν και πότε δουλεύει με υγραέριο...
Θα πληρώσεις λίγο παραπάνω, αλλά αν γίνει σωστή δουλειά, ...θα φχαριστιέσαι να το πατάς... -
Ο χρήστης mercedes c180 έγραψε:
.Ρωτησα σε εναν εγκαταστατη που προωθει και εγκαθιστα συστημα της zavoli αεριου ψεκασμου για τα συστηματα υγρου ψεκασμου και μου τα χαρακτηρισε ξεπερασμεναΞεπερασμενα ? Γι'αυτο σιγα-σιγα βγαζουν ολες υγρου ? Φετος εβγαλε και η prins.
με το αιτιολογικο οτι το **δεν ελεγχονται με κεντρικη ηλεκτρονικη μοναδα **και οτι η διαδικασια ψεκασμου ειναι καθαρα μηχανικη και οτι η ρυθμιση βασιζεται στην τοποθετηση των καταλληλων ακροφυσιων των μπεκ και οτι **γι αυτο τον λογο η ρυθμιση βασιζετε στην τυχη **και οτι στα 4ης γενιας υπαρχει ο εγγεφαλος που διαρκως προγραματιζει τον ψεκασμο.
O τυπος ή τσοπανος ειναι ή αυτο που θελει να πει ειναι οτι δεν μπορει να βαλει χερι και να τα κανει σκ@τ@ οποτε θελει...
Του ανταπαντησα οτι το να πρεπει να βρεθει η καταλληλη διατομη των ακροφυσιων των μπεκ αεριου ειναι κατι φυσιολογικο και προφανως το ιδιο εχει γινει και απο το εργοστασιο με τα μαμα μπεκ βενζινης και οτι επειδη και τα δυο καυσιμα ενχεονται στην ιδια μορφη (υγρου) δεν χρειαζονται νεες χαρτογραφησεις και ρυθμισεις απλα αντιστοιχηση της ποσοστοσης βενζινης-υγραεριαου για να εχει η καυση τους το ιδιο αποτελεσμα.
Kαλα του απαντησες αλλα επρεπε να του πεις οτι και στα αεριου εχουν διατομες στα μπεκ. Δεν ειναι ομως υγρη η έκχυση και στα 2 συστηματα, εξ ου και ο πνευμονας που η δουλεια του ειναι να αεροποιεί το καυσημο. Στα υγρου αεροποιειται μετα την έκχυση(αυτο κολαει με την πτωση θερμοκρασιας και ψυξη των βαλβιδων,ενδεχομένως , που λες παραπανω )
Στον φιλο Lamps θα πω οτι συμφωνω με τον dti . Yγρου με 1000 !!!!!!
-
σε συνεργειο στον ζιακα στην λυκοβρυση μου ειπαν οτι επεσε νοθευμενο υγραεριο στην αγορα και την προηγουμενη βδομαδα εγινε χαμος απο αναμενα λαμπακια, προσοχη.φτάσαμε στο σημείο να αισθανόμαστε ευτυχείς που ζούμε δίπλα στη Βουλγαρία
-
Πείτε και σε κάνα εγκαταστάτη να συνδέσει τον λάμδα και στο υγραέριο, για να διορθώνει τα πολύ φτωχά μίγματα προτού ο μαμά εγκέφαλος βαρέσει συναγερμό. Αλλά ξέχασα, αν συνδέσουν τον λάμδα, θα τους χαλάσει την υπέρτατη χαρτογράφηση που κάνανε και δεν χρειάζεται ρύθμιση πουθενά. Με έναν χάρτη παντού...
Για αυτόν τον λόγο είναι ο λάμδα, να διορθώνει τέτοια προβλήματα. Αν δεν υπήρχε, κάθε 15 μέρες στον μάστορα θα ήμασταν, να σβήνει λαμπάκια, ακόμα και με την βενζίνα...
-
Οντως γιατι δεν συνδεεουν τον λαμδα με τον εγκεφαλο του υγραεριου???
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οντως γιατι δεν συνδεεουν τον λαμδα με τον εγκεφαλο του υγραεριου???γιατι πρεπει να δημιουργηθουν διορθωτικοι χαρτες, το οποιο ή μπορει να μην το υποστηριζει ο εγκεφαλος του υγραεριου ή δεν θελουν να ασχολουνται ωρες με προγραμματισμο του καθε αυτοκινητου
-
Ο χρήστης Lamps έγραψε:
Επισκέφθηκα σήμερα συνεργείο που εγκαθιστά συστήματα LPG.
Το αυτοκίνητό μου είναι Seat Leon Cupra 2.0, 265HP, μοντέλο 2009 με 22.000χλμ.
Το πρώτο που μου είπε ο υπεύθυνος της εταιρείες ήταν ότι **δεν **με συμφέρει η μετατροπή,
καθότι για το αυτοκίνητό μου το όφελος δεν θα ήταν πάνω από 30%,
και ότι η απόσβεση με 15,000 τον χρόνο απαιτεί 2 χρόνια. Φυσικά και εκτίμησα την ειλικρίνειά του.Στο συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου τοποθετείται 4ης γενιάς σύστημα το οποίο έρχεται ρυθμισμένο
για το συγκεκριμένο και δεν επεμβαίνουν στις ρυθμίσεις του. Δεν είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση λαδιέρας
γιατί τα μέταλλα αντέχουν την επιπλέον καταπόνηση, αντίθετα με τα ιαπωνικά.
Η τάπα για το υγραέριο τοποθετείται δίπλα από αυτή της βενζίνης.Είναι ρυθμισμένο ώστε να ενεργοποιεί την υγραεριοκίνηση μετά τις 1,600 στροφές και να την απενεργοποιεί μετά τις 4,600.
Γι' αυτό και η περιορισμένη οικονομία που επιτυγχάνει, καθώς πρέπει να το λειτουργείς μέσα σε 3,000 στροφές.Επίσης η τοποθέτηση της δεξαμενής γίνεται στη θέση της ρεζέρβας, που όμως στο Leon είναι πολύ μικρή
και γι' αυτό παίρνει μόνο μπουκάλα 45 λίτρων σηκώνοντας και το πάτωμα του πορτ-παγκάζ κατά 3 εκατοστά (κόντρα πλακέ). Επίσης ο χαλκοσωλήνας που τοποθετούν για την μεταφορά του καυσίμου από την δεξαμενή στο κινητήρα
είναι επενδυμένος με τεφλόν, κάτι που όπως μου είπε, δεν κάνουν οι άλλοι τοποθετητές.Τιμή, περίπου, 1,800 ευρώ και με ευκολίες πληρωμής. Μακάρι να ήξερα τι να κάνω!!!
καλησπερα.αν θελεις την βοηθεια μου εγω εχω ενα λεον προηγουμενης γενιας με icom.εχω κανει εως τωρα 19.000 χλμ και καιω μονο υγραεριο.μην στενοχωριεσαι τοσο για την ιπποδυναμη υπαρχει τροπος να ταισεις και περισσοτερα αλογα.τουλαχιστον μ αυτο το συστημα μπορεις.για vialle που ειχα ρωτησει πριν ενα χρονο ειχαν μονο για εργοστασιακο setup (180 ιππων) και για την δικια μου περιπτωση ακομη περιμενω απαντηση.
-
Καλησπέρα,
έχω ένα Citroen C4 2009 1.4cc και σκέφτομαι να βάλω LOVATΟ. Το έχει εγκαταστήσει κανείς? Ποιά η γνώμη του. Είναι αξιόπιστο?
-
Lovato και τα μυαλά στα κάγκελα.
-
Ο χρήστης billysgtr έγραψε:
Καλησπέρα,έχω ένα Citroen C4 2009 1.4cc και σκέφτομαι να βάλω LOVATΟ. Το έχει εγκαταστήσει κανείς? Ποιά η γνώμη του. Είναι αξιόπιστο?
Γραψ'τα ε πιο μεγάλη γραμματοσειρά αλλιώς δεν απαντάνε
-
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?
-
Αν είναι έτσι όπως τα λες, πες πού έβαλες υγραέριο την τελευταία φορά για να ξέρουμε τί να αποφύγουμε.
Δε χρειάζεται να πεις ακριβώς το συγκεκριμένο πρατήριο, πες περιοχή και θα καταλάβουμε...εβαλα στο γερακα διπλα στο εθνος
Έχω κάνει 125 χιλιόμετρα από χθες, με υγραέριο που έβαλα από το ίδιο πρατήριο με εσένα και δεν παρατήρησα τίποτε περίεργο, ούτε άναψε κάποιο λαμπάκι.
Και πριν από 10 μέρες πάλι από κει είχα βάλει, έκανα 280 χιλιόμετρα και πάλι κανένα πρόβλημα.
Σημειωτέον οτι όλα τα παραπάνω χιλιόμετρα τα έκανα με διάφορες ταχύτητες (από πλήρες μποτιλιάρισμα στο ποτάμι, μέχρι 170+ χλμ. σε κατάλληλο αυτοκινητόδρομο).Με βάση τα παραπάνω, καταλήγω στο συμπέρασμα οτι ή τα 4ης γενιάς συστήματα έχουν πρόβλημα και είναι τόσο ευαίσθητα ή (το πιθανότερο) ο συγκεκριμένος εγκαταστάτης δεν κάνει σωστές εγκαταστάσεις ...και του ανάψαν τα λαμπάκια !
Να είναι το υγραέριο 'νοθευμένο' στο συγκεκριμένο πρατήριο το θεωρώ απίθανο, αφού και το συνεργείο που είναι εκεί και είχε χθες 7 αυτοκίνητα για μετατροπή, από κει είδα να γεμίζει σε 2 από αυτά... -
εχω κανει μεχρι τωρα 5000 χλμ [bmw 318 e46] kai εκτος απο το πρωτο ρυθμισμα στα 500 χλμ δεν ειχα κανενα προβλημα.τωρα γιαυτο που εγραψα παρε τηλ. στον ζιακα 2102841909 να σου πουνε απο πρωτο χερι τι εγινε την προηγουμενη βδομαδα στο συνεργειο με αναμενα λαμπακια.μπορει να εχεις δικιο ομως με τα 4ης γενιας συστηματα να ειναι πιο ευαισθητα ,αλλα σαν εγκαταστατης δεν συμφωνω.οσο για το συγκεκριμενο πρατηριο δεν ξερω για τωρα, παντως παλια ειχαν ακουστει πολλα και διαφορα
-
εχω κανει μεχρι τωρα 5000 χλμ [bmw 318 e46] kai εκτος απο το πρωτο ρυθμισμα στα 500 χλμ δεν ειχα κανενα προβλημα.τωρα γιαυτο που εγραψα παρε τηλ. στον ζιακα 2102841909 να σου πουνε απο πρωτο χερι τι εγινε την προηγουμενη βδομαδα στο συνεργειο με αναμενα λαμπακια.μπορει να εχεις δικιο ομως με τα 4ης γενιας συστηματα να ειναι πιο ευαισθητα ,αλλα σαν εγκαταστατης δεν συμφωνω.οσο για το συγκεκριμενο πρατηριο δεν ξερω για τωρα, παντως παλια ειχαν ακουστει πολλα και διαφοραΚαι εγω εχω 4000 χιλ και κάτι χωρίς πρόβλημα αλλα το ότι μετα απο τόσο καιρο πριν απο 6 μερεςεβαλα στον πανακιδη Πειραιώς όπου έχω βάλει πολλές φορές χωρίς πρόβλημα δεν είχα λαμπάκια είχα για πρώτη φορα ρεταρισμα στο φρένο έπεσε λίγο το ρελαντί και το αμάξι σαν να μην είχε δύναμη που έχει με το αέριο συνήθως σαν ψοφιο επίσης έκαψε αρκετά παραπάνω σε αυτο το γέμισμα και ενοοω αρκετά 2 λίτρα και στα 100
έβαλα σε άλλο πρατήριο χθες και σιγά σιγά έστρωσε τι να πω μπορει να ήταν συγκυρία θα μέτρησω κατανάλωση και θα σας πω τώρα αυτο περί 4ης και 5ης γενιάς είναι μετα συγχωρησεως Μακακιες να σου σκάσω εγω στο 5ης γενειας προπανιο για ψησταριά να πάρεις την αντλία στο χέρι και μετα το αμάξι όλο τι σχέση έχει το καυσιμο και το σύστημα και ο εγκαταστατης εδω φίλος με 5η γενιά και παραλίγο να το πάρει στο χέρι απο προπανιακι για τηγάνι προς Άρτα μεριάDat hens
προσοχή και τι bar πίεσης έχουν οι αντλίες υπάρχουν με 6 με 8 και με 10 πλέον παρατηρώ όταν βάζω τα bar
Υγραεριοκίνηση!