-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Manual? Γιατί;Μας ειπαν οτι στο συγκεκριμενο αυτοκινητο(nissan sunny n13) δεν μπαινει αυτοματο
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Απορια που εκφραστηκε σε αλλο φορουμ σχετικο με το υγραεριο, εχει κανεις εξηγηση - ερμηνεια;Δημοσίευση από IoannisDosis » Σάβ 10 Σεπ, 2011 16:24
Έχω παρατηρήσει ότι μετά απο αρκετή ώρα οδήγηση με lpg αρχίζει να εκπέμπεται θερμότητα απο το κάτω μέρος της καμπινας (πόδια οδηγού συνοδηγου) κάτι που δεν γίνεται με τη χρήση βενζίνης.
Είναι φυσιολογικό?
Συμβαίνει και σε άλλους αυτο?
Επισης οι αεραγωγοι βγαζουν θερμοτερο αποτι πριν τον αερα.ΤΑ ΜΙΓΜΑΤΑ ΣΟΥ Αυτά πού λέγαμε.....
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Η πρόταση του φίλου μας του Λέοντα, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Τουλάχιστον κάθε 6 μήνες. Αναμφίβολα, άλλο στο γκαράζ και άλλο στον δρόμο που χτυπιέστε και εξαερώνετε περισσότερο και με της θερμοκρασίες.
Και το ρεζερβουάρ ½+ γεμάτο.
Η καταστροφή της τρόμπας σου, μπορεί να είναι και τυχαία. Πάντως τον αυτόματο λειτουργίας of, όταν οπλίζει το αέριο, το θεωρώ χρήσιμο και επιβεβλημένο.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Το είχα ξαναγράψει αλλά δεν σου άρεσε η άποψη μου. Αν δεν γυρνάει η αντλία πως θα έχει πίεση το κύκλωμα αν χρειαστεί να γυρίσει σε βενζίνη όχι μόνο αν μείνει κάποιος από καύσιμο αλλά ακόμη και αν υπερβεί το όριο των στροφών που πολλά συστήματα έχουν για προστασία του κινητήρα όπως πχ αν ανεβάσεις 5000+ στροφές να κάνεις μια αξιοπρεπή προσπέραση σε κλειστό επαρχιακό δίκτυο; Τι θα γίνει; Πιστεύω όχι κάτι το ευχάριστο . Για επιβεβαίωση των όσων λέω ήρθε και ένα βιντεάκι που αναφέρει ότι τουλάχιστον στο συγκεκριμμένο μοντέλο που ανέφερε, με το που άνοιγε η πόρτα του οδηγού το αυτοκίνητο ενεργοποιούσε την αντλία βενζίνης για να έχει πίεση και να πάρει μπρος. Αν η αντλία είναι off που προτείνεις πότε θα προλάβει να ανεβάσει πίεση. Α και κάτι τελευταίο όσο πιο σύγχρονο είναι ένα αυτοκίνητο τόσο πιο πολλά συστήματα ελέγχει η ecu σε πραγματικό χρόνο. Πιστεύεις ότι δεν θα διαμαρτυρηθεί με λαμπάκι μηχανικού προβλήματος αν πας και κλείσεις την αντλία με το έτσι θέλω;
Ενημερωμένος καί ακριβής. Είναι όπως τά περιγράφεις καί αναρωτιέμαι γιατί τά αυτονόητα νά μήν είναι ατιληπτά από τεχνικούς καί νά υπάρχει τόση παραπληροφόρηση.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα αλλα αμαξια που δεν ενεργοποιείτε η αντλια με την πορτα εχουν καποιο προβλημα δηλαδη;Κανένα. Αυτό συμβαίνει στά αμέσου ψεκασμού όστε όταν πατήσεις μίζα ή αντλια υψηλής πίεσης πού είναι μιχανική νά έχει δεχθεί ήδη τήν μέγιστη φυσιολογική πίεση. Σέ όλα όμως τά αυτοκίνητα μέ τό άνοιγμα τού διακόπτη ή αντλία ξεκινά.Αυτό γιά νά μοιωθεί ό χρόνος πατήματος μίζας.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Στα vw με τον 1,8T το εκανε αυτο με την πορτα αν θυμαμαι καλα.
Στα αυτοκίνητα που δεν ανοίγουν με κλειδί, και δεν υπάρχει κλειδί μηχανής όπως είναι το IQ, το κύκλωμα τίθεται σε ετοιμότητα ολόκληρο. Παίρνει εμπρός μόνον με το πάτημα ενός κουμπιού που γράφει επάνω του start – stop. Τεχνικά είναι αστείο κάτι τέτοιο, περί προετοιμασίας της τρόμπας, διότι αυτή δεν είναι ‘γκαζοζέν’, ‘βραδύκαυστη ίσκα’, η εμπροσθογεμές όπλο!.
ΦιλικάA.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ!!!!!!!!ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ!!!!!!!!!?????????ΤΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ?????ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
να γραφεις αυτα που θελεις στο notepad ή στο wordpad ή στο word (το οποιο εχει και αυτοματη διορθωση)
και μετα να κανεις copy-paste (αντιγραφη επικολληση) εδω, και μετα να πατας το Υποβοληαν πας να γραψεις εδω κατ'ευθειαν, υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να χασεις το κειμενο σου καποια στιγμη,
και να παει τσαμπα ολος ο κοπος σου.Θεϊκό εργαλείο το Greek Spelling Addon στο Firefox!!!
κανένα ορθογραφικό λάθος...
στο διορθώνει την ώρα που γράφεις το μήνυμα στον υπολογιστήsorry για το
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που έχω με άτομα –μέλη άλλων forum και του συγκεκριμένου, άτομα που γράφουνε λίγο στον υπολογιστή άνω των 40 ετών μου είπαν πώς το εφάρμοσαν και είναι όντος θεϊκό. Φυσικά και εγώ θα το ψάξω.
Σας ευχάριστο και τους δύο από καρδίας .
Εδώ κολάι απόλυτα το ρητό τις αγανακτισμένης νεολαίας.Άκου βρεεεε!! Μπάρμπα και κανένα μικρότερο που ξέρη.
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Απορια που εκφραστηκε σε αλλο φορουμ σχετικο με το υγραεριο, εχει κανεις εξηγηση - ερμηνεια;
Δημοσίευση από IoannisDosis » Σάβ 10 Σεπ, 2011 16:24
Έχω παρατηρήσει ότι μετά απο αρκετή ώρα οδήγηση με lpg αρχίζει να εκπέμπεται θερμότητα απο το κάτω μέρος της καμπινας (πόδια οδηγού συνοδηγου) κάτι που δεν γίνεται με τη χρήση βενζίνης.
Είναι φυσιολογικό?
Συμβαίνει και σε άλλους αυτο?
Επισης οι αεραγωγοι βγαζουν θερμοτερο αποτι πριν τον αερα.ΤΑ ΜΙΓΜΑΤΑ ΣΟΥ Αυτά πού λέγαμε.....
Κ. Βατσο εννοείς ότι είναι πολύ πλούσιο το μίγμα και θέλει ρύθμιση σε πιο φτωχο, ωστε να μην καιγεται στην εξάτμιση; Αυτό τι επιπτώσεις έχει; Αύριο θα πάει για πρώτο έλεγχο - ρύθμιση στα 3.000 χλμ. Τι να του πεί;
-
«ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ!!!!!!!!ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ!!!!!!!!!?????????ΤΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ?????ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!»
Εάν γνώριζες τα περί αυτοκινήτου, και όχι μόνον την εγκατάσταση του κιτ αεριού, σίγουρα θα με καταλάβαινες… Αυτό κάνουν πολλές φόρες οι απόλυτες ειδικεύσεις. Σίγουρα και δεν καταλαβαίνεις και την ένια του χιούμορ…. Δεν σε κακίζω, διότι με ορισμένα που λες, κυρίως στα λογύδρια σου, σε αναγκάζουν να αμύνεσαι κουμπωμένος….
Για της συμβουλές σου και συγκεκριμένα στην ειδικότητα σου στην ενότητα, συμφωνώ σε μεγάλο ποσοστό.
Α. -
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Στα αυτοκίνητα που δεν ανοίγουν με κλειδί, και δεν υπάρχει κλειδί μηχανής όπως είναι το IQ, το κύκλωμα τίθεται σε ετοιμότητα ολόκληρο. Παίρνει εμπρός μόνον με το πάτημα ενός κουμπιού που γράφει επάνω του start – stop. Τεχνικά είναι αστείο κάτι τέτοιο, περί προετοιμασίας της τρόμπας, διότι αυτή δεν είναι ‘γκαζοζέν’, ‘βραδύκαυστη ίσκα’, η εμπροσθογεμές όπλο!.
ΦιλικάA.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ!!!!!!!!ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ!!!!!!!!!?????????ΤΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ?????ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!
Λέει – γράφει ότι νάνε.Πέρνη τα κίμενα, τα φέρνη στα μέτρα του και τζούούούπ νάτος!!!!!! .¨Έναν απλό και πρωτάρη άνθρωπο που ρωτά 5 πράγματα για να τα μάθη με σωστές και τεκμηριωμένες απάντησης τον στέλνει μια στην σελήνη και μετά τον γυρνά πίσω ,δικό μου κείμενο το έγραψε με δικά του λόγια.
.Με μία μίζα το πρωί παίρνουν εμπρός και σταματανε αργά το απόγευμα,» ΟΚ :
Και σίγουρα έτσι είναι, σε πιστεύω. Δεν είναι τα μοναδικά αυτοκίνητα, που όντας καλά ρυθμισμένα, παίρνουν κατευθείαν με αέριο.
«Κανένα από αυτά δεν έχει πάθη το παραμικρό από την λειτουργία του υγραερίου λόγο ξηρής καύσης ούτε πυράκια κτυπάνε ούτε διαδρομές βαλβίδων και βαλβίδες κάψανε» δεν είναι ολόκληρο
Δουλεύουν συνέχεια. Πρώτη δευτέρα, ανηφόρες κατηφόρες, υπέρβαρα, και πολλές φορές με νεουλια οδηγούς, ενίοτε φτηνούς. Πρέπει να έχει κάνει το καθένα τουλάχιστον 300000κμ. Τόσα έχει κάνει το ένα από τα πολλά φίλου χοντρέμπορου, από το 2003.
Δεν έχουν ανοιχτεί μηχανές καθόλου?. ¨Ετσι έγραψα;«και το κερασάκι στην τούρτα.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΛΑΔΙΕΡΑ »
Και καλά έκανες και έβαλες το ανθρωπάκι, που τρελαμένα απορεί…..
Διότι τόσοι που έχουν παραθέσει το αντίθετο?.
Τόσα κατεβάσματα κειμένων από το διαδίκτυο?.
Η προτροπή των κατασκευαστών των κιτ, έστω για ορισμένα αυτοκίνητα, δεν σου λέει τίποτα?.
Διαβάζω την γνώμη όλων, καθώς και την δική σου από την θέση του οδηγού και μόνον…… Μα θα σε ρωτούσα, μια έξτρα λίπανση, με τους κανόνες και της ρυθμίσεις που πρέπει να γίνονται, και με ευτελές κόστος, δεν κάνει καλό?. Σίγουρα κάποιοι κερδίζουν, άνευ αντικειμένου?.Και τελευταίο. Λόγο δίκης σου επαγγελματικής ενασχόλησης. Πόση είναι η τιμή, έστω λιανικής μετά φόρου, του βουτανίου, και πόσο του προπανίου, χωρίς μεταφορικά.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Και συνεχίζω στην σε λίγο...
-
Παραθέσεις έκανε του δικού σου κειμένου για να σου απαντήσει!!!
Δεν έκανε τίποτα περίεργο ή κακό!!! -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Όσο για το θέμα της ακαριαίας ανυψώσεις της πίεσης θα σου πω κάτι πρακτικό.
Ρίξε της πλάτες των πίσω καθισμάτων, και έτσι θα αποκτήσεις ακουστική επαφή με την ηλεκτρική αντλία. Σε ακουστική ετοιμότητα, άνοιξε το κλειδί στην θέση να ανοίξουν τα φώτα στο καντράν. Θα ακούσης από την αντλία ένα στιγμιαίο ‘Κρουπ’ και μετά μούγκα!. Αυτό το χρόνο χρειάστηκε ο αισθητήρας πίεσης καυσίμου, για να κλίσει την αντλία, διαγνώσαντας ότι η πιέσει έφτασε εκεί που είναι προϋπολογισμένη. Ο αισθητήρας αυτός τίθεται έκτος, όταν ο αισθητήρας άνω νεκρού σημείου αρχίσει να παίρνει ερεθίσματα, που σημαίνει ότι ο κινητήρας στροφάρει.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αυτό θα πω και το κλείνω το ζήτημα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του το τι στέκει στην λογική και το τι όχι και επίσης αν θέλει μπορεί να αρχίσει να κάνει τις διάφορες πατέντες που περιγράφεις με αμφίβολη αποτελεσματικότητα (λες και οι αντλίες βενζίνης δεν χαλάνε στα αυτοκίνητα που δεν έχουν μετατροπή. Ευχαριστώ πάντως για την πληροφόρηση , έμαθα τι είναι αυτός ο θόρυβος ο στιγμιαίος που ακούγεται ούτως ή άλλος και δεν χρειάστηκα να αφουγκραστώ κάτι όταν γύρναγες το κλειδί στο ΟΝ και δεν ήξερα από που πρόερχεται, στην δικιά μου περίπτωση κάνει λίγο** πάνω από 1 δευτερόλεπτο**. Όταν σου είπα ότι μαθαίνω από το φόρουμ με έχεις κράξει αν θυμάσαι, εγώ όμως το εννοούσα.
-
Σημερα μετα απο 15 μερες που εμεινε ακινητο λογω διακοπων, το υγραεριοκινητο αυτοκινητο μου δεν επαιρνε μπρος με τιποτα
Η μιζα γυριζε κανονικα, αλλα δεν 'αρπαζε'Προσπαθησε πρωτα η γυναικα μου και μετα αναγκαστηκα να δοκιμασω κι εγω.
Παρατεταμενο μιζαρισμα, αποκριση καμια...
Εκλεισα τον διακοπτη του αεριου (δεν ξερω αν ειχε σχεση) και μετα απο 30-40 δευτερολεπτα και με λιγο γκαζακι πηρε.
Απο ενα σημειο και μετα (οταν αρχισε να αρπαζει λιγο) μου φανηκε σαν μπουκωμενο.Το ρεζεβουαρ βενζινης το ειχα γεμισει στα μεσα Ιουλιου και δεν ξοδεψε πανω απο 1/4.
Επισης ηταν ολες τις μερες σε υπογειο γκαραζ, οποτε δεν το εκαιγε κι ο ηλιος.Εχει παρατηρησει καποιος κατι αντιστοιχο;
Υπαρχει περιπτωση να μπουκωσε;
Απο τοτε που εγινε η μετατροπη (2500+ χιλ) δεν δουλεψε ποτε με βενζινη παρα μονο στα ξεκινηματα.
Επισης δεν ειχε μεινει σταματημενο περισσοτερο απο 3ημερο. -
Το πρόβλημα δεν μπόρεσα να καταλάβω!!!!!.
Του λόγου μου το αληθές δεν επιβεβαίωσες?. Εάν σε έκραξα σίγουρα λάθος έκανα?.. Μα θα το επανεξετάσω. Τα του καίσαρα το καίσαρη….
Α. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Εγώ θα έλεγα να μετρήσεις θερμοκρασία λαδιού, για να δεις γιατί έχεις παραπάνω κατανάλωση στο λάδι...
Στο όργανο του αμαξιου δεν έχει διάφορα θερμοκρασιών απο τη. Βενζίνη ή το αέριο πως μετραω την θερμοκρασία λαδιού ;
Το όργανο νερού του αυτοκινήτου είναι ρυθμισμένο να μην δείχνει ελαφριές αυξομειώσεις του νερού, το οποίο έτσι κι αλλιώς ισοσταθμίζεται και από τον θερμοστάτη που έχει το κύκλωμα νερού. Το κύκλωμα του λαδιού δεν έχει κάποιον θερμοστάτη, οπότε αν βάλεις ένα έξτρα οργανάκι μέτρησης θα δεις αμέσως τις διαφορές.
Εφόσον πάντως η μεταβολή της κατανάλωσης λαδιού από βενζίνα σε υγραέριο είναι ένα επιπλέον λίτρο, μόνο από αυξημένη θερμοκρασία λειτουργίας των λαδιών εξηγείται (εξαερώνονται περισσότερο). Άρα έχεις χειρότερη καύση με το υγραέριο, λόγω λάθους αβάνς και/ή λάθος μιγμάτων. Το αβάνς δεν έχει απλό τρόπο να έρθει εκεί που πρέπει, αλλά τα μίγματα μπορούν να ρυθμιστούν καλύτερα, λαμβάνοντας υπόψιν και την θερμοκρασία καυσαερίων.
Ένα λίτρο στις 8 -9 χιλιάδες χιλιόμετρα , το θέμα είναι ότι στο VCI της prins που φοραω δεν μπορει να ρύθμισει ο εγκαταστατης αβανς στο νέο VCI 2 μπορει, να επέμβει .... το μειγμα είναι μαμά πρινς για ml 350 δοκιμασμένο όμως στην Ολλανδία και σε 20 βαθμους Κελσίου ενω εδω έχουμε 35 το καλοκαίρι που χρειάστηκε συμπλήρωμα του 1 λίτρο οι θερμοκρασίες ήταν στους 33-37 , και ο εγκαταστατης μου λέει να μην κατεβάσει το μειγμα ( όταν του ζήτησα να ρίξει λίγο την κατανάλωση) γιατι είναι 6 κυλινδρο και βαρύ θέλει φαγητό !!! Τι λέτε ;
-
Ευχαριστώ όλους και τον κ αντωνη για τις απαντήσεις τους
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
... το μειγμα είναι μαμά πρινς για ml 350 δοκιμασμένο όμως στην Ολλανδία και σε 20 βαθμους Κελσίου ενω εδω έχουμε 35 το καλοκαίρι που χρειάστηκε συμπλήρωμα του 1 λίτρο οι θερμοκρασίες ήταν στους 33-37 , και ο εγκαταστατης μου λέει να μην κατεβάσει το μειγμα ( όταν του ζήτησα να ρίξει λίγο την κατανάλωση) γιατι είναι 6 κυλινδρο και βαρύ θέλει φαγητό !!! Τι λέτε ;
μιας και δεν μπορω να σε βοηθησω στο προβλημα σου,
θα πιαστω απο αυτο που γραφεις για να εκφρασω εναν προβληματισμο μισο-αστεια, μισο-σοβαρα.
Βρε μπας και ειναι χειροτερα να πληρωνεις 2000+ για τα ακριβα κιτ των Δυτικοευρωπαιων
και καλυτερα τα κιτ του 300αρικου απο Τουρκια?
(ή εστω τα ιταλικα) -
Ο χρήστης thomas lpg έγραψε:
ΦιλικάA.
Λέει – γράφει ότι νάνε.Πέρνη τα κίμενα, τα φέρνη στα μέτρα του και τζούούούπ νάτος!!!!!! .¨Έναν απλό και πρωτάρη άνθρωπο που ρωτά 5 πράγματα για να τα μάθη με σωστές και τεκμηριωμένες απάντησης τον στέλνει μια στην σελήνη και μετά τον γυρνά πίσω ,δικό μου κείμενο το έγραψε με δικά του λόγια.
.Με μία μίζα το πρωί παίρνουν εμπρός και σταματανε αργά το απόγευμα,» ΟΚ :
Και σίγουρα έτσι είναι, σε πιστεύω. Δεν είναι τα μοναδικά αυτοκίνητα, που όντας καλά ρυθμισμένα, παίρνουν κατευθείαν με αέριο.
«Κανένα από αυτά δεν έχει πάθη το παραμικρό από την λειτουργία του υγραερίου λόγο ξηρής καύσης ούτε πυράκια κτυπάνε ούτε διαδρομές βαλβίδων και βαλβίδες κάψανε» δεν είναι ολόκληρο
Δουλεύουν συνέχεια. Πρώτη δευτέρα, ανηφόρες κατηφόρες, υπέρβαρα, και πολλές φορές με νεουλια οδηγούς, ενίοτε φτηνούς. Πρέπει να έχει κάνει το καθένα τουλάχιστον 300000κμ. Τόσα έχει κάνει το ένα από τα πολλά φίλου χοντρέμπορου, από το 2003.
Δεν έχουν ανοιχτεί μηχανές καθόλου?. ¨Ετσι έγραψα;«και το κερασάκι στην τούρτα.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΛΑΔΙΕΡΑ »
Και καλά έκανες και έβαλες το ανθρωπάκι, που τρελαμένα απορεί…..
Διότι τόσοι που έχουν παραθέσει το αντίθετο?.
Τόσα κατεβάσματα κειμένων από το διαδίκτυο?.
Η προτροπή των κατασκευαστών των κιτ, έστω για ορισμένα αυτοκίνητα, δεν σου λέει τίποτα?.
Διαβάζω την γνώμη όλων, καθώς και την δική σου από την θέση του οδηγού και μόνον…… Μα θα σε ρωτούσα, μια έξτρα λίπανση, με τους κανόνες και της ρυθμίσεις που πρέπει να γίνονται, και με ευτελές κόστος, δεν κάνει καλό?. Σίγουρα κάποιοι κερδίζουν, άνευ αντικειμένου?.Και τελευταίο. Λόγο δίκης σου επαγγελματικής ενασχόλησης. Πόση είναι η τιμή, έστω λιανικής μετά φόρου, του βουτανίου, και πόσο του προπανίου, χωρίς μεταφορικά.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Και συνεχίζω στην σε λίγο...
Πρώτα απ” όλα είμαι ένας άριστος εμπειροτέχνης, εάν μου το δήξης 2 φορές την 3 θα σου το φτιάξω .Η απόδειξης μου είναι από το 1996 , η περίπου 120 εγκαταστάσεις υγρού- αερίου L.P.G. και αργότερα 80/90 εγκατάστασης Φ αερίου,για βιομηχανική επαγγελματική – οικιακή χρήση, που έχω φτιάξη με το συνεργείο του εργοδότη μου στην Θεσσαλία και όχι μόνο , στους περισσότερους από τους πελάτες στο L.P.G διανέμω υγραέριο εγώ από το 1997 και λειτουργούν όλες τέλια τις ποίες παρακολουθούμε με τον εργοδότη μου σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Δόξα το Θεό μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάποιο σοβαρό ατύχημα .
Ο εργοδότης μου
Μηχανολόγος Μηχανικός με 20αετή πείρα στο L.P.G ,άδεια απόκτησης το 1977, καθηγητής στις Επαγγελματικές Σχολές μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ, και στα Επαγγελματικά Λύκεια στις ψυκτικές μηχανές, πρόσφατα απέκτησε την άδεια εγκαταστάτη Αερίων Καυσίμων ύστερα από εξετάσεις…… έχει και άλλα στο ενεργητικό του που δεν είναι της παρούσης.
Όταν λοιπόν συνεργάζεσαι με έναν τέτοιο άνθρωπο επί 13 συναπτά έτη καθημερινά, θέλεις δεν θέλεις θα αποκομίσεις αρκετά πράγματα. Δεν μπορείς να ενταχτείς στον χώρο μας εάν δεν είσαι ευσυνείδητος πειθαρχημένος και προσγειωμένος , διότι εάν δεν υπάρχει αυτός ο συνδυασμός, το παραμικρό σου λάθος κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές και απώλιες σε περιουσίες. Στην δουλιά μας ηπάρχουν 2 άγραφη νόμοι
1 Το υγραέρο δεν συχωρή λαθη
2 Μην ξεχαστής και ξεχάσης τον πρώτο
Δεν ξεχνιέται η 30/04/1999 .έκρηξη βυτιοφόρου οχήματος προπανίου στα καμένα βούρλα. Σιγά μην ήταν προπάνιο, εάν ήταν προπάνιο……………… μίγμα ήτανε και το βυτίο χωρίς ασφαλιστικά-εκτονωτικές βαλβίδες πίεσης που ανοίγουν στα 17,65 bar η στους 55 βαθμούς κελσίου βάση του νόμου A.D.R.με στόμιο 2ινζών ,για τα βυτία και δεξαμενές L.P.G. στις δεξαμενές χύμα το στόμιο διαφέρει ξεκινά από μισή ίνζα αναλόγως τα λίτρα περιεκτικότητας των δεξ. και φτάνει της 2 ινζες. Για της δεξαμενές των αυτοκίνητων τα πράγματα είναι διαφορετικά η βαλβίδα-πολυβαλβίδα εκτονώσεις τις δεξαμενής που είναι αεροστεγώς σφραγισμένη με το καπάκι στις δεξ. σχήματος ρεζέρβας και αντίστοιχα δορυφόρο στης κυλινδρικές δεξ. έχουνε αυστηρός και δια ροπάλου επικοινωνία με τον έξω χώρο του αυτοκινήτου μέσο σωληνώσεων , ανοίγει εάν θυμάμαι καλά ας με συμπληρώσει κάποιος, στα 27 η28 bar .Η εδώ τιμές τις πίεσης έχουνε μεγάλη διαφορά με τις δεξαμενές του χύμα .Τον λόγο ίσος τον αναλύσουμε άλλη φόρα έχω ξεφύγει από το θέμα.
Παράκληση. Οπιος μπορεί να βρει κάτι για τα καμένα βούρλα στο διαδίκτυο ας γράψει την ιστοσελίδα για τη εγώ δεν ξέρω να ψάξω …..ακόμα.
¨Όμως άλλα τα παραπάνω δεν με κάνουν να είμαι άριστος τεχνίτης –μάστορας στα καινούργια συστήματα-kit τις υγραεριοκίνησης είμαι τις παλιάς σχολής, του πνεύμονα, του στρόγγυλου χειροκινήτου τεραστίου διακόπτη εναλλαγής καυσίμου βενζίνα- κενό -υγραέριο, της πλατίνας του τρισυμπητερ του φύλερ…….,έχω κάνη ορισμένα σεμινάρια στην συμπρωτεύουσα αλλά ο χώρος αυτός δεν με κέρδισε υπήρχε μεγάλη κόντρα τότε για την υγραεριοκίνηση ,βόμβες που κυκλοφορούν στον δρόμο για γκαραζιέρηδες που δεν ξέρουνε τι τους γίνεται κ.α γνωστά..Νυστάζω θα συνεχίσω αύριο
Καληνύχτα σε όλους -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Όσο για το θέμα της ακαριαίας ανυψώσεις της πίεσης θα σου πω κάτι πρακτικό.
Ρίξε της πλάτες των πίσω καθισμάτων, και έτσι θα αποκτήσεις ακουστική επαφή με την ηλεκτρική αντλία. Σε ακουστική ετοιμότητα, άνοιξε το κλειδί στην θέση να ανοίξουν τα φώτα στο καντράν. Θα ακούσης από την αντλία ένα στιγμιαίο ‘Κρουπ’ και μετά μούγκα!. Αυτό το χρόνο χρειάστηκε ο αισθητήρας πίεσης καυσίμου, για να κλίσει την αντλία, διαγνώσαντας ότι η πιέσει έφτασε εκεί που είναι προϋπολογισμένη. Ο αισθητήρας αυτός τίθεται έκτος, όταν ο αισθητήρας άνω νεκρού σημείου αρχίσει να παίρνει ερεθίσματα, που σημαίνει ότι ο κινητήρας στροφάρει.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αυτό θα πω και το κλείνω το ζήτημα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του το τι στέκει στην λογική και το τι όχι και επίσης αν θέλει μπορεί να αρχίσει να κάνει τις διάφορες πατέντες που περιγράφεις με αμφίβολη αποτελεσματικότητα (λες και οι αντλίες βενζίνης δεν χαλάνε στα αυτοκίνητα που δεν έχουν μετατροπή. Ευχαριστώ πάντως για την πληροφόρηση , έμαθα τι είναι αυτός ο θόρυβος ο στιγμιαίος που ακούγεται ούτως ή άλλος και δεν χρειάστηκα να αφουγκραστώ κάτι όταν γύρναγες το κλειδί στο ΟΝ και δεν ήξερα από που πρόερχεται, στην δικιά μου περίπτωση κάνει λίγο** πάνω από 1 δευτερόλεπτο**. Όταν σου είπα ότι μαθαίνω από το φόρουμ με έχεις κράξει αν θυμάσαι, εγώ όμως το εννοούσα.
Όταν γυρίζεις το κλειδί στον διακόπτη, ανοίγεις την πόρτα, κλπ. η αντλία βενζίνης δουλεύει 1-2 δευτερόλεπτα με ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗ για να είναι έτοιμο το σύστημα ψεκασμού να εκκινήσει τον κινητήρα.
Δεν υπάρχει αισθητήρας πίεσης.
Αν δεν βάλεις μπρος τον κινητήρα, η αντλία δεν θα ξαναλειτουργήσει ακόμα και με το κλειδί στο ΟΝ.
Η αντλία δουλεύει συνέχεια όσο ο κινητήρας βρίσκεται σε λειτουργία.Κι εγώ θα ήθελα να κλείνει η αντλία βενζίνης (με ρελέ) όσο το αμάξι δουλεύει με υγραέριο αλλά αυτό σημαίνει ότι το αμάξι στο ρελαντί μπορεί να σβήνει όταν το γυρίσεις από υγραέριο σε βενζίνη.
Αν δεν σε πειράζει αυτό, βάζεις ρελέ.Πολύ παλιά είχα δει ηλεκτρική αντλία βενζίνης σε αμάξι με καρμπιρατέρ που δεν δούλευε συνέχεια - δεν θυμάμαι καλά αλλά νομίζω στο ρελαντί η αντλία ΔΕΝ δούλευε συνέχεια.
Βέβαια σε καρμπιρατέρ δεν έχει μεγάλη σημασία η πίεση στο κύκλωμα τροφοδοσίας. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Χαλασμενος αισθητηρας προαναφλεξης δεν θα 'μπερδευε' και τα 2 καυσιμα??? Αλλα απο την αλλη θα 'πεταγε' λαμπακι....
Ο θόρυβος ακούγεται στο ρελαντί και φαίνεται μηχανικός.
Για να κάνω πιο σαφή την ερώτηση, μια που έτσι είναι πολύ γενική,
έχει ακούσει κανένας να γίνεται πιο θορυβώδες το πάνω μέρος του κινητήρα εξ αιτίτας του υγραερίου;
Αν όχι, τότε μάλλον είναι άσχετο θέμα και καλύτερα να μην το συνεχίσουμε.Ήταν μία από έμμεσες ερωτήσεις μου πριν από μερικές μέρες.
Όταν βγαίνω σε αυτοκινητόδρομο και πορευτώ περίπου 30 χλμ με τις στροφές να κινούνται μεταξύ 3.000-4.000 αρχίζει και ακούγεται θόρυβος από τον κινητήρα υψηλών συχνοτήτων, σαν πολύ πολύ γρήγορο κουδούνισμα. Εάν εκείνες τις στιγμές 'γυρίσω' σε βενζίνη και διανύσω περίπου 5 χλμ ή σταματήσω και ρυθμίσω να 'πέφτουν' περισσότερες σταγόνες από τη λαδιέρα σταματάει να ακούγεται ο θόρυβος, ειδικά με τη βενζίνη η λειτουργία του γίνεται 'βελούδινη', σε λειτουργία με βενζίνη χαίρομαι να τον ακούω ενώ με το αέριο ακούγεται ελαφρώς πιο τραχύς. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Σημερα μετα απο 15 μερες που εμεινε ακινητο λογω διακοπων, το υγραεριοκινητο αυτοκινητο μου δεν επαιρνε μπρος με τιποτα
Η μιζα γυριζε κανονικα, αλλα δεν 'αρπαζε'
Προσπαθησε πρωτα η γυναικα μου και μετα αναγκαστηκα να δοκιμασω κι εγω.
Παρατεταμενο μιζαρισμα, αποκριση καμια...
Εκλεισα τον διακοπτη του αεριου (δεν ξερω αν ειχε σχεση) και μετα απο 30-40 δευτερολεπτα και με λιγο γκαζακι πηρε....Καπου διαβαζα (ίσως και εδώ)οτι καλο ειναι πριν σβησεις το αυτοκινητο να το εχεις γυρισει σε βενζινη .Ειδικά για τον χειμώνα (αλλιώς υπήρχε προβλημα στην επανεκκίνηση)
Υγραεριοκίνηση!