-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Απορια που εκφραστηκε σε αλλο φορουμ σχετικο με το υγραεριο, εχει κανεις εξηγηση - ερμηνεια;
Δημοσίευση από IoannisDosis » Σάβ 10 Σεπ, 2011 16:24
Έχω παρατηρήσει ότι μετά απο αρκετή ώρα οδήγηση με lpg αρχίζει να εκπέμπεται θερμότητα απο το κάτω μέρος της καμπινας (πόδια οδηγού συνοδηγου) κάτι που δεν γίνεται με τη χρήση βενζίνης.
Είναι φυσιολογικό?
Συμβαίνει και σε άλλους αυτο?
Επισης οι αεραγωγοι βγαζουν θερμοτερο αποτι πριν τον αερα.ΤΑ ΜΙΓΜΑΤΑ ΣΟΥ Αυτά πού λέγαμε.....
Κ. Βατσο εννοείς ότι είναι πολύ πλούσιο το μίγμα και θέλει ρύθμιση σε πιο φτωχο, ωστε να μην καιγεται στην εξάτμιση; Αυτό τι επιπτώσεις έχει; Αύριο θα πάει για πρώτο έλεγχο - ρύθμιση στα 3.000 χλμ. Τι να του πεί;
Νά συνδέσει τό διαγνωστικό καί κάνωντάς το βόλτα νά μετράει τό λάμδα τής βενζίνης καί νά διαμορφώσει τό λαμδα τού υγραερίου σύμφωνα μέ αυτό σέ όλα τά φορτία.
-
Ο χρήστης subarakis έγραψε:
Σημερα μετα απο 15 μερες που εμεινε ακινητο λογω διακοπων, το υγραεριοκινητο αυτοκινητο μου δεν επαιρνε μπρος με τιποτα
Η μιζα γυριζε κανονικα, αλλα δεν 'αρπαζε'
Προσπαθησε πρωτα η γυναικα μου και μετα αναγκαστηκα να δοκιμασω κι εγω.
Παρατεταμενο μιζαρισμα, αποκριση καμια...
Εκλεισα τον διακοπτη του αεριου (δεν ξερω αν ειχε σχεση) και μετα απο 30-40 δευτερολεπτα και με λιγο γκαζακι πηρε....Καπου διαβαζα (ίσως και εδώ)οτι καλο ειναι πριν σβησεις το αυτοκινητο να το εχεις γυρισει σε βενζινη .Ειδικά για τον χειμώνα (αλλιώς υπήρχε προβλημα στην επανεκκίνηση)
Απλά αυτός είναι άσχετος.
¨Ο λογος είναι πώς ούτος ή άλλος τό σύστημα παίρνει πάτνα εμπρός μέ βενζίνη. -
Σημερα το πρωι πηρε κανονικα, οπως και σε ολες τις εκκινησεις που εκανα μεχρι τωρα.
τελικα υπαρχει καποιος λογος που το εκανε, ή ηταν τυχαίο;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ!!!!!!!!ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ!!!!!!!!!?????????ΤΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ?????ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!»
Εάν γνώριζες τα περί αυτοκινήτου, και όχι μόνον την εγκατάσταση του κιτ αεριού, σίγουρα θα με καταλάβαινες… Αυτό κάνουν πολλές φόρες οι απόλυτες ειδικεύσεις. Σίγουρα και δεν καταλαβαίνεις και την ένια του χιούμορ…. Δεν σε κακίζω, διότι με ορισμένα που λες, κυρίως στα λογύδρια σου, σε αναγκάζουν να αμύνεσαι κουμπωμένος….
Για της συμβουλές σου και συγκεκριμένα στην ειδικότητα σου στην ενότητα, συμφωνώ σε μεγάλο ποσοστό.
Α.Ή δουλιά μου είναι ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.Κάτι πού τό λατρεύω καί τό τιμώ μέ έναν απλό τρόπο.
Δέν ντρέπωμαι νά πώ ότι δέν γνωρίζω κάτι καί σπεύδω νά τό μάθω προτού εφράσω τήν προσωπική μου άποψη περί αυτού.
Γιά δοκίμασέ το λίγο...Αποφεύγεις πολλούς σκοπέλους έτσι. ΚΑΙ τήν γελιοποίηση...... -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Σημερα το πρωι πηρε κανονικα, οπως και σε ολες τις εκκινησεις που εκανα μεχρι τωρα.τελικα υπαρχει καποιος λογος που το εκανε, ή ηταν τυχαίο;
Χμ, παίζει να υπάρχει κάποια πολύ μικρή διαρροή υγραερίου στα μπεκ, στον πνεύμονα ή στον αισθητήρα πίεσης του υγραερίου.
Έτσι, μετά από μέρες ακινησίας γεμίζει η πολλαπλή υγραέριο και συμπεριφέρεται σαν μπουκωμένο.Μου το έκανε και εμένα κάποια στιγμή από τον πνεύμονα, αλλά μπούκωνε σε μια ώρα ακινησίας.
Τον ανοίξαμε και ανακαλύψαμε ότι το μέρος πάνω από τη μεμβράνη, εκεί που συνδέεται η υποπίεση από την πολλαπλή, είχε γεμίσει λάδι από τη λαδιέρα!!!!
Ο λόγος; Η λαδιέρα ήταν συνδεμένη σ'αυτό το σωληνάκι.
Αλλάξαμε τον πνεύμονα και ανοίξαμε άλλη τρύπα στην πολλαπλή για τη λαδιέρα και έκτοτε δεν ξαναείχα πρόβλημα. -
«Δεν υπάρχει αισθητήρας πίεσης.»
Σίγουρα έχεις δίκιο, και εγώ άδικο. Τουλάχιστον ο αισθητήρας που βάζουμε στα αγωνιστικά, έχει άλλο σκοπό. Παρασύρθηκα ΣΥΓΓΝΩΜΗ και ευχαριστώ για την ενημέρωση.
«Αν δεν βάλεις μπρος τον κινητήρα, η αντλία δεν θα ξαναλειτουργήσει ακόμα και με το κλειδί στο ΟΝ.
Η αντλία δουλεύει συνέχεια όσο ο κινητήρας βρίσκεται σε λειτουργία.»
Αυτό το είπα με λάθος προσέγγιση…..
«Κι εγώ θα ήθελα να κλείνει η αντλία βενζίνης (με ρελέ) όσο το αμάξι δουλεύει με υγραέριο αλλά αυτό σημαίνει ότι το αμάξι στο ρελαντί μπορεί να σβήνει όταν το γυρίσεις από υγραέριο σε βενζίνη.»
Αυτό δεν συμβαίνει!.
Σε δυο αυτοκίνητα πελατών μου, ΔΕΝ συνέβη αυτό. Για την ακρίβεια το ένα, ‘κόμπιασε’ ανεπαίσθητα. (πρωινός έλεγχος)
Το θεωρώ επουσιώδες, αν υπολογίσεις την όποια κατανάλωση ρεύματος, μεταφραζόμενη σε βενζίνα. Και σίγουρα την φθορά της άνευ αντικειμένου.«Πολύ παλιά είχα δει ηλεκτρική αντλία βενζίνης σε αμάξι με καρμπιρατέρ που δεν δούλευε συνέχεια - δεν θυμάμαι καλά αλλά νομίζω στο ρελαντί η αντλία ΔΕΝ δούλευε συνέχεια.
Βέβαια σε καρμπιρατέρ δεν έχει μεγάλη σημασία η πίεση στο κύκλωμα τροφοδοσίας.»
Και εδώ έχεις δίκιο. Στης μεν μηχανικές μένει το ποδαράκι σηκωμένο, όταν υπάρχει αυτάρκεια στον θάλαμο του φλοτέρ. Μα οι ηλεκτρικές εξακολουθούν να δουλεύει το ηλεκτρικό τους μέρος, ενόσω το μηχανικό τους δεν μετακινητέ, μέχρι να πέσει η πίεση στο κύκλωμα.
Ένα μοντέλο μόνον της Μιτσουμπα, διέκοπτε και το ηλεκτρικό της μέρος, όταν έπιανε τον στόχο της. Βεβαίως από μόνη της και όχι με εξωτερική παρέμβαση.
Όταν υπάρχει καρμπιρατέρ, και επειδή η βενζίνη από τον θάλαμο του φλοτέρ, όταν κλίση η τρόμπα βενζίνας, αδειάζει όλη, τότε η αμεσότητα στην πίεση στο κύκλωμα βενζίνης, είναι περισσότερο αναγκαία. Χρειάζεται για να γέμιση γρήγορα τον θάλαμο του φλοτέρ που είναι αρκετός. Είναι και ο λόγος που τότε βάζαμε διακόπτη 4 θέσεων, περιστρεφόμενο μόνον δεξιόστροφα.
φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Φίλε Thomas lpg, ευχαριστώ για την ενημέρωση, για το αντικείμενο εργασίας σου, τώρα ξέρω τι μπορώ να ζητήσω από εσένα.
Λαβε υπόψη σου, ότι παραθέτω μέσα σε εισαγωγικά, και από κάτω βάζω αστεράκια, είναι άλλου λογία, τα όποια σχολιάζω από κάτω.
Ο λόγος που μεταφέρω λόγια, είναι διότι μόνον εκεί θέλω να τοποθετηθώ. Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω διότι δεν νομίζω ότι χρειάζεται, για να μην γεμίζω άνευ λόγου με ‘σεντόνια’, φορτώνοντας τον server του forum.
Μα σε ρώτησα για την τιμή λιανικής προπανίου και έξτρα βουτανίου, χωρίς μεταφορά. Όχι μίγμα.
Ευχαριστώ.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μα σε ρώτησα για την τιμή λιανικής προπανίου και έξτρα βουτανίου, χωρίς μεταφορά. Όχι μίγμα.
Ευχαριστώ.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Τι καλό θα μαγειρέψεις;
-
Ο χρήστης ejinta έγραψε:
Ήταν μία από έμμεσες ερωτήσεις μου πριν από μερικές μέρες.
Όταν βγαίνω σε αυτοκινητόδρομο και πορευτώ περίπου 30 χλμ με τις στροφές να κινούνται μεταξύ 3.000-4.000 αρχίζει και ακούγεται θόρυβος από τον κινητήρα υψηλών συχνοτήτων, σαν πολύ πολύ γρήγορο κουδούνισμα. Εάν εκείνες τις στιγμές 'γυρίσω' σε βενζίνη και διανύσω περίπου 5 χλμ ή σταματήσω και ρυθμίσω να 'πέφτουν' περισσότερες σταγόνες από τη λαδιέρα σταματάει να ακούγεται ο θόρυβος, ειδικά με τη βενζίνη η λειτουργία του γίνεται 'βελούδινη', σε λειτουργία με βενζίνη χαίρομαι να τον ακούω ενώ με το αέριο ακούγεται ελαφρώς πιο τραχύς.Ε, κάτι κάνει και η λαδιέρα λέω εγώ
Αν κάνεις τα ίδια χιλιόμετρα με τον ίδιο ρυθμό αλλά με βενζίνη; Ακούγεται πάλι;
Σκέφτομαι ότι μπορεί τα επόμενα 5 χλμ που λες να τα κάνεις πιο ήρεμα και άρα να κρυώνει ο κινητήρας. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Όταν βγαίνω σε αυτοκινητόδρομο και πορευτώ περίπου 30 χλμ με τις στροφές να κινούνται μεταξύ 3.000-4.000 αρχίζει και ακούγεται θόρυβος από τον κινητήρα υψηλών συχνοτήτων, σαν πολύ πολύ γρήγορο κουδούνισμα. Εάν εκείνες τις στιγμές 'γυρίσω' σε βενζίνη και διανύσω περίπου 5 χλμ ή σταματήσω και ρυθμίσω να 'πέφτουν' περισσότερες σταγόνες από τη λαδιέρα σταματάει να ακούγεται ο θόρυβος, ειδικά με τη βενζίνη η λειτουργία του γίνεται 'βελούδινη', σε λειτουργία με βενζίνη χαίρομαι να τον ακούω ενώ με το αέριο ακούγεται ελαφρώς πιο τραχύς.Ε, κάτι κάνει και η λαδιέρα λέω εγώ
Σκέφτομαι ότι μπορεί τα επόμενα 5 χλμ που λες να τα κάνεις πιο ήρεμα και άρα να κρυώνει ο κινητήρας.Τά μίγματα παιδιά τά μίγματα.Αυτά πού ακούγωνται είναι ''πειράκια'' προφανώς από πτώχευση μίγματος αλλά κάνε καί έκ\λεγχο τόυ τύπου τών μπουζί Βάζε πάντα τά δικά του ή αντίστοιχα γιά LPG.
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Σκέφτομαι ότι μπορεί τα επόμενα 5 χλμ που λες να τα κάνεις πιο ήρεμα και άρα να κρυώνει ο κινητήρας.Τά μίγματα παιδιά τά μίγματα.Αυτά πού ακούγωνται είναι ''πειράκια'' προφανώς από πτώχευση μίγματος αλλά κάνε καί έκ\λεγχο τόυ τύπου τών μπουζί Βάζε πάντα τά δικά του ή αντίστοιχα γιά LPG.
Πέστααααααα τα μίγματα δεν εμπλουτίζονται με λάδι.......
-
Ακούμε την φαντασία μας δηλαδή;
-
Πάμε άλλη μια φορά. Ακούτε την λάθος εγκατάσταση - ρύθμιση μίγματος ή διατομή μπεκ (πχ σαν αυτή που είχες εσυ......) κλπ κλπ κλπ ή τα πυράκια που λέει ο κ, Βατσός. Ο καθένας ερμηνεύει αυτό που ακούει όπως θέλει και νομίζει αυτός. Μπορεί ναι να κάνει καλό το λάδι τώρα εκ των υστέρων αλλά οπως είπε και ο asteris με το λάδι θεραπεύουμε προηγούμενα λάθη........
-
Ε, κάτι κάνει και η λαδιέρα λέω εγώ
Σκέφτομαι ότι μπορεί τα επόμενα 5 χλμ που λες να τα κάνεις πιο ήρεμα και άρα να κρυώνει ο κινητήρας.Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας
Με τις παραθέσεις σας στο θέμα μου με βοηθάτε να σκεφτώ και εγώ λίγο παραπέρα
Με χρήση αποκλειστικά βενζίνης αρχίζει να ακούγεται αφού κάνω περισσότερα χιλιόμετρα αλλά μόλις αρχίσει να ακούγεται και κατεβάσω ή ανεβάσω λίγο τις στροφές σταματάει να ακούγεται σε αντίθεση με το αέριο όπου πρέπει οπωσδήποτε να κάνω ότι προανέφερα δηλαδή ή να γυρίσω σε βενζίνη ή να αυξήσω το λάδι χωρίς να μειώνω τις στροφές στις οποίες δούλευε ο κινητήρας.Για να είναι φτωχό το μίγμα .......δεν νομίζω διότι έχω λίγο καιρό που μου έβαλαν καινούργιο εγκέφαλο και κατά δήλωση του εγκαταστάτη μου έχει ρυθμίσει πλούσιο μίγμα με σκοπό σε λίγες μέρες ίσως και σήμερα να κάνει νέες ρυθμίσεις, το βλέπω και στην κατανάλωση η οποία ειδικά αν ανεβώ κοντά στις 4.000 στροφές μου καίει 11 λίτρα/100 χλμ.
Οπότε έχοντας διαβάσει και καμμιά 30αριά προηγούμενες σελίδες εδώ κάτι μου λέει ότι το πιο πιθανό φταίξιμο να βρίσκεται στη διατομή των μπεκ ή ακόμη να φταίνε τα μπουζί.
Δεν ξέρω τί ακριβώς σημαίνει η διατομή των μπεκ τεχνικά μιας και όπως έχω αναφέρει είμαι ηλ...ος σε θέματα μηχανικής ούτε γνωρίζω τί μπουζί φοράω καθώς δείχνω εμπιστοσύνη στον εγκαταστάτη, βλέπετε η ημιμάθειά μου είναι χειρότερη και από την αμάθεια γι αυτό και προσπαθώ να μην μπλέκω στα πόδια του
Θα κοιτάξω να βρω χρόνο να πάω σήμερα να του πω για τα μπεκ και τα μπουζί. -
Ευχαριστώ.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Τι καλό θα μαγειρέψεις;
Αυτοκίνητο με επιβάτες στα κάρβουνα!
-
-
Διάβαζα το πάουερ και είχε παρουσίαση ένα σύστημα της bigas που λέει οτι για προστασία των βαλβίδων ψεκάζει μικροποσότητες βενζίνης κατά διαστήματα. Το έχει κανείς υπόψη του? Δουλεύει αντίστοιχα με το φλαςλουμπ? Υπάρχει ? Το ρωτάω γιατί ενώ το διαφημίζει ο έλληνας αντιπρόσωπος δεν υπάρχει καμμιά αναφορά επ'αυτού στο επίσημο ιστότοπο της μπιγκας.
-
Αυτο γινεται σχεδον σε ολα τα συστηματα αν θελεις.
-
Σας διαβαζω εδω και κανα 6μηνο , εχω διαβασει και αλλα φορουμ σκεφτομαι να βαλω υγραεριο αλλα φοβαμαι .
Εχω ενα rav του 2005 το οποιο στα 100000χλμ που του εχω κανει μονο μια βαλβιδα φρενου χρειαστηκε να αλλαξω μπορει καποιος να με διαβεβαιωσει οτι αν βαλω ενα συστημα υγραεριου θα κανω αλλα τοσα χωρις να μου αναψει ουτε καν ενα λαμπακι
Οι χρηστες lpg σε rav (που απο οτι διαβασα εχει καποιες ιδιαιτεροτητες στην ψυξη των βαλβιδων)εχουν προβληματα απο την χρηση lpg? -
Επισης ποιο θεωρειται το κορυφαιο συστημα , με λαδιερα , με ψεκασμο βενζινης???
Υγραεριοκίνηση!