-
αρα επανερχόμαστε πάλι στα ίδια, οτι πρωτευοντα ρόλο παίζει ο εγκαταστάτης. Αμα δε σου διορθώσει το πρόβλημα με το φτωχό μίγμα, αργά η γρήγορα πας για βαλβίδες.
Ενταξει αυτο το ξέραμε.....το θεμα εινια να βρούμε περιπτώσεις οπου ΣΩΣΤΕΣ εγκαταστάσεις, προκαλούν προβλήματα.
-
Ο χρήστης δημητρης-μαρουσι έγραψε:
οταν ειπα στο μηχανικο μου οτι σκεφτομαι να βαλω υγραεριο[βμw 318 e46] εκανε σαν τρελλος,μου ειπε θα χαλασεις το αμαξι θα σου βαρεσει βαλβιδες,δεν θα πηγαινει μια,και τελος παντων δεν συμφωνουσε.εγω τον αγνοησα,πηγα εβαλα κιτ υγραεριου και μετα απο δυο μηνες περιπου του πηγα το αμαξι για servis[λαδια,φρενα,μπουζι,φιλτρα],οταν ειδε την ολη εγκατασταση εκει να δεις τι χολη εβγαλε ,[οτι τον εγκεφαλο του υγραεριου επρεπε να στον βαζανε αλλου ,τα μπεκ διαφορετικα,το υγραεριομετρο ,αλλου ,και αλλα],μετα απο κανενα δημηνο οταν περασα παλι απο το συνεργειο του[να αλλαξω μια λαμπα]αρχισε να με ρωταει πως παει το αμαξι,για την καταναλωση,για το κοστος της εγκαταστασης,το συνεργειο που την εκανα,και γενικα τον ειδα απο ξερολας που ηταν πιο μαλακομενος.να μην τα πολυλεω ο μηχανικος αυτος πηγε το αμαξι της γυναικας του στο ιδιο συνεργειο και του εβαλε υγραεριο,και τωρα οχι μονο δεν το κατακρινει αλλα πενευεται κιολας.Ακριβως τα ιδια !!!! Και σε μενα, στο τελευταιο σερβις τα πήρε ολα με τη σειρά και τα ξεψειρησε..... Εκει που ωρυόταν τις προηγούμενες φορες οτι θα γινουν ολα χυλός....τωρα ρωταγε τι καιει, απόδοση κτλ
Αστους να τις κοβουν φιλε... -
Τα mondeo K MAZdA6 είναι γενικώς ευαίσθητα στο υγραέριο. Ξέρω τουλάχιστον 2 mazda 6 ένα με 35.000 και ένα με 50.000 με BRC εγκατεστημένα στην Αλεξανδρούπολη χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε MAZDA6 θέλω να βάλω και εγώ, γνωρίζοντας ότι είναι στα πλέον ευαίσθητα μοτέρ. Είμαι μεταξύ του VIALLE (Θεσ/νίκη) και στο BRC (Αλεξανδρούπολη) με διαφορά τιμής 800€.
Ήδη έχω ένα colt με 2.500 και ένα παλιότερο getz με 15.000 (το έδωσα) χωρίς κανένα πρόβλημα.
Θεωρρώ εγγύση καλή τον μάστορα στην Αλεξανδρούπολη γιατί έχει βάλει καιμιά 2000 αυτοκίνητα χωρίς φήμη βλαβών.
Αλλά και το Ολλανδικό είναι μια καλή εγγύηση λόγω τεχνολογίας υγρού ψεκασμού για πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Ακόμα και μια βλάβη μετά τα 100.000 χλμ με το BRC το καλύπτη η διαφορά τιμής μεταξύ τους.
Το ερώτημα που θέλω να υποβάλλω είναι πόσο εκτεταμένη βλάβη (σε κόστος και τεχνικά) μπορεί να πάθει ένα αυτοκίνητο με την χρήση του υγραερίου;
-
Από κάρφωμα βαλβίδων, μέχρι τρύπες σε πιστόνια και κόλλημα κινητήρα, ανάλογα πόσο μ@λ@κία έχει πέσει στην χαρτογράφηση. Οι βαλβίδες που είναι και το συνηθέστερο σε μη πιεσμένα αυτοκίνητα, θέλουν άνοιξε κινητήρα, λύσιμο κεφαλής, μηχανουργείο για πλανάρισμο κεφαλής και κοπή νέων εδρών, 8 νέες βαλβίδες και δέσιμο. Κάνα χιλιάρικο τουλάχιστον εκτός αντιπροσωπείας. Δεν ξέρω σε Mazda τι παίζει με ανταλλακτικά, μπορεί και παραπάνω...
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
οταν ειπα στο μηχανικο μου οτι σκεφτομαι να βαλω υγραεριο[βμw 318 e46] εκανε σαν τρελλος,μου ειπε θα χαλασεις το αμαξι θα σου βαρεσει βαλβιδες,δεν θα πηγαινει μια,και τελος παντων δεν συμφωνουσε.εγω τον αγνοησα,πηγα εβαλα κιτ υγραεριου και μετα απο δυο μηνες περιπου του πηγα το αμαξι για servis[λαδια,φρενα,μπουζι,φιλτρα],οταν ειδε την ολη εγκατασταση εκει να δεις τι χολη εβγαλε ,[οτι τον εγκεφαλο του υγραεριου επρεπε να στον βαζανε αλλου ,τα μπεκ διαφορετικα,το υγραεριομετρο ,αλλου ,και αλλα],μετα απο κανενα δημηνο οταν περασα παλι απο το συνεργειο του[να αλλαξω μια λαμπα]αρχισε να με ρωταει πως παει το αμαξι,για την καταναλωση,για το κοστος της εγκαταστασης,το συνεργειο που την εκανα,και γενικα τον ειδα απο ξερολας που ηταν πιο μαλακομενος.να μην τα πολυλεω ο μηχανικος αυτος πηγε το αμαξι της γυναικας του στο ιδιο συνεργειο και του εβαλε υγραεριο,και τωρα οχι μονο δεν το κατακρινει αλλα πενευεται κιολας.
Ακριβως τα ιδια !!!! Και σε μενα, στο τελευταιο σερβις τα πήρε ολα με τη σειρά και τα ξεψειρησε..... Εκει που ωρυόταν τις προηγούμενες φορες οτι θα γινουν ολα χυλός....τωρα ρωταγε τι καιει, απόδοση κτλ
Αστους να τις κοβουν φιλε...Αυτό το έχει ο έλληνας, τα ξέρει όλα...
Και εγώ έτσι αντέδρασα πρώτη φορά που άκουσα για υγραέριο, τι γκαζάκι είναι το αμάξι είπα? Μετά ευτυχώς έκατσα διάβασα πέντε πράματα κι άλλαξα γνώμη, 105 οκτάνια, μισή τιμή, δεν πέρνουνε φωτιά από μόνα τους στον δρόμο, θα κάνει και σωστό κουμάντο ο megasquirt, το πιάσαμε το 1.5bar στο μικρό. Αν δεν είχα τα άλλα ζόρια, την θέρμανση του σπιτιού το επόμενο χειμώνα, θα το είχα βάλει ήδη...
Περνάει άραγε η εγκατάσταση ΚΤΕΟ χωρίς πιστοποιημένο εγκέφαλο?
-
Ειμαι σε διλλημα..
Ειμαι για να κλεισω αυριο το vialle στο grande punto t-jet μου..
Καιω περιπου 300 -400 € το μηνα σε βενζινες..
Εν τέλει ρε παιδια μακροπροθεσμα θα κανω κακο στον κινητηρα μου σε σχεση με βενζινη με το vialle??
Το επελεξα γιατια απο οτι εχω καταλαβει δεν παιζει να γινει καμια ρυθμιση καθωσ ερχεται ρυθμισμενο..
Εκνευριζομαι αφανταστα καθε φορα που δινω 75 € για να το γεμισω,αλλα απο την αλλη το αμαξι μου ειναι σχετικα καινουριο με 50.000 χλμ και το λατρευω..Αν ειναι να πεσει μακροπροθεσμα ο κινητηρασ μου δεν θελω να το κανω..
Φανταζομαι και αλλοι νεοι σαν κι εμενα θα το σκεφτονται ετσι.
Οι πιο παλιοι τι λετε??
Επισης θελει λαδιερα το vialle?
Ευχαριστω πολυ!! -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
... θα κάνει και σωστό κουμάντο ο megasquirt, το πιάσαμε το 1.5bar στο μικρό. Αν δεν είχα τα άλλα ζόρια, την θέρμανση του σπιτιού το επόμενο χειμώνα, θα το είχα βάλει ήδη...Αν φτιάχνεις κινητήρα από την αρχή θα βγάλεις αρκετά περισσότερα άλογα με υγραέριο (υγρό ψεκασμό) παρά με βενζίνη.
Μεγαλύτερη συμπίεση και μεγαλύτερο boost άνετα. -
Ο χρήστης genos2000 έγραψε:
Ειμαι σε διλλημα..
Εν τέλει ρε παιδια μακροπροθεσμα θα κανω κακο στον κινητηρα μου σε σχεση με βενζινη με το vialle??
Το επελεξα γιατια απο οτι εχω καταλαβει δεν παιζει να γινει καμια ρυθμιση καθωσ ερχεται ρυθμισμενο..
Εκνευριζομαι αφανταστα καθε φορα που δινω 75 € για να το γεμισω,αλλα απο την αλλη το αμαξι μου ειναι σχετικα καινουριο με 50.000 χλμ και το λατρευω..Αν ειναι να πεσει μακροπροθεσμα ο κινητηρασ μου δεν θελω να το κανω..
Οι πιο παλιοι τι λετε??
Ευχαριστω πολυ!!Εφόσον γίνει σωστή εγκατάσταση με το Vialle μη φοβάσαι τίποτε. Γι αυτό πληρώνεις κάτι παραπάνω, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και κυρίως να ξέρεις οτι έχει ήδη δοκιμασθεί από την ίδια την εταιρεία το σύστημα που μπαίνει στο αυτοκίνητό σου. Η ίδια η Vialle θεωρεί το συγκεκριμένο κινητήρα από τους ασφαλείς, γι αυτό προσφέρει και επέκταση της εγγύησης (3 χρόνια ή 100.000 χλμ. συνολικά, όχι από τη μετατροπή).
Λαδιέρα ΔΕΝ μπαίνει στα συστήματα υγρού ψεκασμού γιατί πολύ απλά ΔΕΝ χρειάζεται. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Ειμαι σε διλλημα..
Οι πιο παλιοι τι λετε??
Ευχαριστω πολυ!!Εφόσον γίνει σωστή εγκατάσταση με το Vialle μη φοβάσαι τίποτε. Γι αυτό πληρώνεις κάτι παραπάνω, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και κυρίως να ξέρεις οτι έχει ήδη δοκιμασθεί από την ίδια την εταιρεία το σύστημα που μπαίνει στο αυτοκίνητό σου. Η ίδια η Vialle θεωρεί το συγκεκριμένο κινητήρα από τους ασφαλείς, γι αυτό προσφέρει και επέκταση της εγγύησης (3 χρόνια ή 100.000 χλμ. συνολικά, όχι από τη μετατροπή).
Λαδιέρα ΔΕΝ μπαίνει στα συστήματα υγρού ψεκασμού γιατί πολύ απλά ΔΕΝ χρειάζεται.Δηλαδη μακροπροθεσμα λες δεν θα εχω πρόβλημα γενικα στη φθορα του κινητηρα λογω υγραεριου?Οταν πχ ο κινητηρας μου πιασει τις 200.000-300.000 χλμ??Γιατι θα τα πιασω γρηγορα οπως παω..
Για cooperaki 1600 120hp εχεις ακουσει τιποτα??Γιατι μαζι μου θα βαλλει και ο αδερφος μου.
Η εγκατασταση θα γινει στον ford ΣΤΑΘΗΣ στη Χρυσαυγη που εχω ακουσει πολυ καλα λογια εδω μεσα..
Σε καθε περιπτωση σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! -
Ο χρήστης MONMAN έγραψε:
λοιπόν, κάποιες ερωτήσεις... αντιλαμβάνομαι ότι το χειρότερο που μπορεί να προκύψει από την χρήση υγραερίου είναι βλάβη στις βαλβίδες εξαγωγής. Επειδή με τα μηχανολογικά είμαι ψιλοάσχετος μπορεί κάποιος να μου πει τα συμπτώματα αυτής της βλάβης? Δεν τραβάει το αμάξι? Σε αφήνει στην μέση του δρόμου? Κάνει κάποιον θόρυβο? Τι ακριβώς ? Εάν πάθεις αυτή την ζημιά πιο είναι το κόστος επισκευής? Υπάρχει περίπτωση λόγω της βλάβης των βαλβίδων να προκληθεί μια πιο εκτεταμένη ζημιά στον κινητήρα?...
Παθών ο ίδιος ( πριν 4 χρόνια έβαλα αέριο στο αυτοκίνητό μου, μετά από 60000 χλμ πριν 2 χρόνια το χάρισα αφού πρώτα πλήρωσα 1200 ευρώ σε επισκευές λόγω 2 καμμένων βαλβίδων εξαγωγής , παρά τη χρήση flashlube) σου απαντώ συνοπτικά ως προς τα συμπτώματα όταν αρχίζει η φθορά στις βαλβίδες :
- Το αυτοκίνητο δεν εκκινεί αμέσως χρειάζονται πολλές μιζιές για να πάρει (εννοείτε πως μιλάμε για αμάξι που πριν ήταν 'τσακμάκι'). Διάγνωση χαμηλή συμπίεση.
- Αυτοκίνητο που δεν έχει προϊστορία με προβληματικούς πολλαπλασιαστές αρχίζει να τους καίει με ανησυχητικούς ρυθμούς.
Ύποπτο ,πάλι η χαμηλή συμπίεση σε κάποιον κύλινδρο-ους κάνει τι ζημιά. - check engine. Αχ αυτό το λαμπάκι ,τι το βάλανε αυτές οι πολυεθνικές και τα κακόμοιρα τα παιδιά (οι εγκαταστάτες ντε ) τσακώνονται με τους πελάτες τους . Μόνο που τη τελευταία φορά που το έλεγξα στην αντιπροσωπεία έβγαλε και άλλους κωδικούς ,ένας αντιστοιχούσε σε 'μηχανικό πρόβλημα στο σύστημα των βαλβίδων'. Γιαυτό μη το σβήνετε απλώς, ψάξτε και τους κωδικούς σε τι δυσλειτουργία αντιστοιχούν.
- Στο δρόμο δε μένεις αλλά νιώθεις σίγουρα απώλεια ισχύος ,εγώ μια φορά την εβδομάδα το δοκίμαζα σε ευθεία πηγαίνοντας στη δουλειά μου νωρίς το πρωί ,εκεί που 200άριζε άνετα στην αρχή, στο τέλος 160 με το ζόρι (αφού είχε καταντήσει τρικύλινδρο )
Ευχαριστώ για την απάντηση. Μπορεί κάποιος να μας πει εάν τελικά πρέπει να δουλεύουμε τον κινητήρα κάπου κάπου και με βενζίνη? Κάνω 130 χλμ κάθε μέρα εκ των οποίων τα 30 είναι με βενζίνη. Έχει αυτό κάποιο θετικό αποτέλεσμα ή απλά καθυστερώ τσάμπα την απόσβεση της εγκατάστασης? Αν όντως η καύση βενζίνης έχει αναδρομική ισχύ σε τι ποσοστό πρέπει να καίμε βενζίνη για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο?
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Αν βρεις γνωστο μαστορα να σου υπογραψει οτι ειναι πιστοποιημενος ο εγκεφαλος ( **δηλαδη να σου δωσει χαρτια **που να αναφερει οτι εχεις την ταδε μαρκα, τα τυπικα δηλαδη) και βαλε εσυ τον δικο σου . Ποιος απο το κτεο θα ψαξει πανω στον εγκεφαλο να δει μαρκα και serial number πλακα κανεις ? Δεν γινονται αυτα. Για να καταλαβεις τι εννοω, ο ''τεχνικος''στο δημοσιο κτεο κοιταζε τα μπεκ του lpg που προεξείχαν, και μετα εμενα διστακτικά, για να του επιβεβαιωσω οτι δεν ηταν τα μαμησια !!! Ηθελα να παρω φορα, να κοπανίσω το κεφάλι μου στον τοίχο...
-
Ο χρήστης georgenew έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μας πει εάν τελικά πρέπει να δουλεύουμε τον κινητήρα κάπου κάπου και με βενζίνη? Κάνω 130 χλμ κάθε μέρα εκ των οποίων τα 30 είναι με βενζίνη. Έχει αυτό κάποιο θετικό αποτέλεσμα ή απλά καθυστερώ τσάμπα την απόσβεση της εγκατάστασης? Αν όντως η καύση βενζίνης έχει αναδρομική ισχύ σε τι ποσοστό πρέπει να καίμε βενζίνη για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο?Απαντω και στον φιλο genos2000. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν προκειτε να σας δωσει το ο.κ. οτι 100% δεν θα γινει τιποτα, οτι και να κανετε. Είτε λαδιερα βαλετε, ειτε βενζινη καίτε αρκετη, ειτε υγρου ψεκασμου, ειτε αεριου βαλετε. Οποιος σας πει το αντιθετο, σας κοροιδευει τρελα. Διαβαστε αρκετα να ενημερωθειτε, ζυγίστετα και δειτε αν σας συμφερει. Μετα το μονο που απομενει ειναι να βρειτε ενα καλο συστημα lpg και ενα αξιο εγκαταστατη να κανει σωστη τοποθετηση.
Το μονο που θα σας πω ειναι.........βουρ με κλειστα ματια(τροπος του λέγειν)... ΑΞΙΖΕΙ -
Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει κάποια link όπου αναγράφονται black lists οχημάτων που παρουσιάζουν πίο σύχνά
βλάβες από τη χρήση υγραερίου?
το μόνο που έχω καταφέρει να βρώ είναι από την prins με σχόλια για οχήματα με -
Μπορεί κάποιος να μας πει εάν τελικά πρέπει να δουλεύουμε τον κινητήρα κάπου κάπου και με βενζίνη? Κάνω 130 χλμ κάθε μέρα εκ των οποίων τα 30 είναι με βενζίνη. Έχει αυτό κάποιο θετικό αποτέλεσμα ή απλά καθυστερώ τσάμπα την απόσβεση της εγκατάστασης? Αν όντως η καύση βενζίνης έχει αναδρομική ισχύ σε τι ποσοστό πρέπει να καίμε βενζίνη για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο?
Απαντω και στον φιλο genos2000. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν προκειτε να σας δωσει το ο.κ. οτι 100% δεν θα γινει τιποτα, οτι και να κανετε. Είτε λαδιερα βαλετε, ειτε βενζινη καίτε αρκετη, ειτε υγρου ψεκασμου, ειτε αεριου βαλετε. Οποιος σας πει το αντιθετο, σας κοροιδευει τρελα. Διαβαστε αρκετα να ενημερωθειτε, ζυγίστετα και δειτε αν σας συμφερει. Μετα το μονο που απομενει ειναι να βρειτε ενα καλο συστημα lpg και ενα αξιο εγκαταστατη να κανει σωστη τοποθετηση.
Το μονο που θα σας πω ειναι.........βουρ με κλειστα ματια(τροπος του λέγειν)... ΑΞΙΖΕΙΤο ξερω φιλε μου εννοειται οτι κανεις δε μπορει να μου δωσει το 100% και λογικο.Απλα σκεφτομαι οτι σε περιπτωση που ο εγκαταστατησ μου κανει αριστη δουλεια με το vialle, το υγραεριο αυτο καθαυτο θα μου προκαλεσει μακροπροθεσμα φθορα στον κινητηρα σε σχεση με τη βενζινη?
Πιο πριν διαβαζα και οτι με υγραεριο δεν πρεπει να το πιεζουμε αν θελουμε να τρεξουμε??
Σορρυ ρε σεις για τη ζαλουρα,απλα βλεπω οτι εχετε οι περισσοτεροι αρκετα καλη τεχνικη καταρτιση και για αυτο εμπιστευομαι περισσοτερο τη δικη σας παρα καποιου αλλου την κριση οσον αφορα το αμαξακι μου!
Ευχαριστω πολυ και παλι.. -
Ο χρήστης christos13 έγραψε:
Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει κάποια link όπου αναγράφονται black lists οχημάτων που παρουσιάζουν πίο σύχνά
βλάβες από τη χρήση υγραερίου?
το μόνο που έχω καταφέρει να βρώ είναι από την prins με σχόλια για οχήματα με η λίστα είναι όμως του 2005(νομίζω.) μήπως έχει ανανεωθεί με καινούργια στοιχεία?
Από άλλες εταιρείες δε κυκλοφορεί κάτι? το έψαξα αλλά δεν βρήκα τίποτα στο δίκτυο.Ελπίζω να με βοηθήσετε. peugeot 307 1.6 2006
Θα ήλελα νε τσεκάρω ο ίδιος τις λίστες εφόσον κάποιος γλωρίζει. μη περιοριστείτε σε αναφόρες αν είμαι η όχι στη λίστα.!
(και αυτές φυσικά δεκτες κυρίως από υγραεριοκίνητους κατόχους 307 2005-2006)
Ευχαριστώ πολύ!περιμένω....http://www.autogas-umruesten.com/news/i ... en1207.pdf
Εισαι και ανυπόμονος ...
-
Το ξερω φιλε μου εννοειται οτι κανεις δε μπορει να μου δωσει το 100% και λογικο.Απλα σκεφτομαι οτι σε περιπτωση που ο εγκαταστατησ μου κανει αριστη δουλεια με το vialle, το υγραεριο αυτο καθαυτο θα μου προκαλεσει μακροπροθεσμα φθορα στον κινητηρα σε σχεση με τη βενζινη?
Πιο πριν διαβαζα και οτι με υγραεριο δεν πρεπει να το πιεζουμε αν θελουμε να τρεξουμε??
Σορρυ ρε σεις για τη ζαλουρα,απλα βλεπω οτι εχετε οι περισσοτεροι αρκετα καλη τεχνικη καταρτιση και για αυτο εμπιστευομαι περισσοτερο τη δικη σας παρα καποιου αλλου την κριση οσον αφορα το αμαξακι μου!
Ευχαριστω πολυ και παλι..Φιλε σε καταλαβαινω, γιατι ολοι περασαμε απο τη θεση σου. Παντα υπαρχει μια περίπτωση, αυτο ελεγα. Και οι παραγοντες αυτης, πολλοι. Ο σημαντικότερος παραγοντας οπως ειπαμε και πριν, περαν του συστηματος, ειναι ο μαστορας και οι ρυθμίσεις που θα κανει. Αν ειναι γατονι, μπορεις να το πηγαίνεις οπως και πριν χωρις αυτο να σημαινει οτι μπορεις να εισαι στα κοκκινα συνεχεια... Καλο ειναι να αποφευγεις τις υψηλες στροφες γιατι αλλιως συμπεριφερεται το lpg. Στο κατω κατω το βαζεις για οικονομια... Αν οχι, ξεχασε το....
-
Και τα 2 αυτοκίνητά μου ανήκουν στα για την εγκατάσταση υγραερίου BRC. Το mitsubishi colt και το mazda 6. Στο ένα (colt) έχω ήδη βάλει και ακόμα όλα πάνε καλά. Στο άλλο το σκέφτομαι σοβαρά... Με το BRC θα έχω ένα πολύ χαμηλό κόστος εγκατάστασης λόγω καλής σχέσης με τον μάστορα, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Τι γίνεται μετά τις 100.000χλμ; όχι πως άρχισα να το μετανιώνω αλλά πως να το κάνουμε το > με ανησύχησε... μάλλον κλείνω προς VIALLE εάν τα βρούμε με την τιμή....
Ο φίλος με το mondeo που είχε προβλήματα τα είχε από την αρχή της εγκατάστασης ή στο τέλος με την εμφάνιση της σοβαρής βλάβης;
-
Στις 100.000χλμ δίνεις πίσω ένα χιλιάρικο για την αποκατάσταση τυχούσας βλάβης, από τα 4-5-6 που γλύτωσες από το φτηνό καύσιμο. Κι αυτό ΑΝ βγάλει τότε βλάβη, μπορεί να την βγάλει αργότερα. Το θέμα είναι τι γίνεται αν βγάλει βλάβη αρκετά νωρίτερα, πχ στις 30-40 χιλιάδες...
-
Δηλαδη μακροπροθεσμα λες δεν θα εχω πρόβλημα γενικα στη φθορα του κινητηρα λογω υγραεριου?Οταν πχ ο κινητηρας μου πιασει τις 200.000-300.000 χλμ??Γιατι θα τα πιασω γρηγορα οπως παω..
Κανείς δε μπορεί να ξέρει με σιγουριά...
Όμως δες κι αυτό εδώ: 1.000.000 χλμ. με υγραέριο χωρίς φθορές!Για cooperaki 1600 120hp εχεις ακουσει τιποτα??Γιατι μαζι μου θα βαλλει και ο αδερφος μου.
Η εγκατασταση θα γινει στον ford ΣΤΑΘΗΣ στη Χρυσαυγη που εχω ακουσει πολυ καλα λογια εδω μεσα..
Σε καθε περιπτωση σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!Στον τελευταίο κατάλογό της η Vialle δεν αναφέρει τίποτε για Mini Cooper...
Κι αυτό ίσως σημαίνει οτι δεν εγκρίνει καθόλου την εγκατάσταση στους συγεκκριμένους κινητήρες... -
Αν βρεις γνωστο μαστορα να σου υπογραψει οτι ειναι πιστοποιημενος ο εγκεφαλος ( **δηλαδη να σου δωσει χαρτια **που να αναφερει οτι εχεις την ταδε μαρκα, τα τυπικα δηλαδη) και βαλε εσυ τον δικο σου . Ποιος απο το κτεο θα ψαξει πανω στον εγκεφαλο να δει μαρκα και serial number πλακα κανεις ? Δεν γινονται αυτα. Για να καταλαβεις τι εννοω, ο ''τεχνικος''στο δημοσιο κτεο κοιταζε τα μπεκ του lpg που προεξείχαν, και μετα εμενα διστακτικά, για να του επιβεβαιωσω οτι δεν ηταν τα μαμησια !!! Ηθελα να παρω φορα, να κοπανίσω το κεφάλι μου στον τοίχο...
Είναι που θα πέσεις. Στην δική μου περίπτωση ο μηχανολόγος ήταν γνώστης και τα τσέκαρε όλα με την λίστα του υπουργείου λεπτομεριακότατα. Μέχρι και την απόσταση μεταξύ του σωλήνα υγραερίου με την εξάτμιση μέτρησε.
Αν δεν είχα τα άλλα ζόρια, την θέρμανση του σπιτιού το επόμενο χειμώνα, θα το είχα βάλει ήδη...
Αν αναφέρεσε στην τιμή του πετρελαίου τον άλλο χειμώνα γιατί δεν κοιτάς την λύση να μετατρέψεις τον καυστήρα πετρελαίου σε υγραερίου; Από μια κουβέντα σε μια παρέα από κάποιον που ενδιαφερόταν να το κάνει η μετατροπή δεν είναι μεγάλη υπόθεση και η τιμή του λίτρου είναι περίπου 15 - 20 λ / λίτρο φθηνότερο από το υγραέριο κίνησης. Αν δεν έμενα σε πολυκατοικία θα το είχα έψαχνα και για τον εαυτό μου.
Υγραεριοκίνηση!