-
Με τα και με τα δεν γίνεται οικονομία. όταν επαλεθευτούν τα και τα κάποιοι από εμάς θα έχουν καθαρό κέρδος 5000-10000€ (100.000-200.000) και οι υπόλοιποι θα έχουν μια ατελείωτη περιουσία από και . Γνωρίζω τουλάχιστον 50 αυτοκίνητα με γκάζι που συμπλήρωσαν 50.000 χλμ χωρίς καμιά βλάβη. Δηλαδή έκαναν απόσβεση στα 20.000χλμ και έχουν κέρδος 30.000 χλμ=2500€ καλύπτοντας και την περίπτωση βλάβης.
Οι υπόλοιποι και .... -
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Οπ τι έχουμε εδώ
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1267945/Έχουμε αμάξι με εγκατάσταση αερίου που θέλει αλλαγή κινητήρα!!!
Είδατε που αν ψάξετε θα βρείτε αυτά που σας έλεγα περί μετάλλων του κινητήρα, που είναι διαφορετικά από αυτά των εργοστασιακών lpg ?
μόνο απο εσένα το έχουμε ακουσει αυτό, εσύ από που το άκουσες?
-
@ Λαμπρος
Το θέμα δεν είναι αν συμφέρει. Συμφέρει και με το παραπάνω. Απλά όσοι είναι να βάλουν, ας στρώσουν τον κώλο τους κάτω, ας διαβάσουν 2-3 ώρες όλο το topic και ας ψάξουν και λίγο στο internet (στην εποχή της πληροφόρησης είμαστε), ώστε όταν έρθει η ώρα της απόφασης να δώσουν σε καλή μεριά τα λεφτά τους, και όχι σε κάποιον αρπακολλατζή που έκανε ένα σεμινάριο και έγινε και tuner στα καλά καθούμενα. Έτσι ελαχιστοποιείς την περίπτωση βλάβης και τα τυχόν λαμπάκια κσι λοιπές δυσλειτουργίες.
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Με τα και με τα δεν γίνεται οικονομία. όταν επαλεθευτούν τα και τα κάποιοι από εμάς θα έχουν καθαρό κέρδος 5000-10000€ (100.000-200.000) και οι υπόλοιποι θα έχουν μια ατελείωτη περιουσία από και . Γνωρίζω τουλάχιστον 50 αυτοκίνητα με γκάζι που συμπλήρωσαν 50.000 χλμ χωρίς καμιά βλάβη. Δηλαδή έκαναν απόσβεση στα 20.000χλμ και έχουν κέρδος 30.000 χλμ=2500€ καλύπτοντας και την περίπτωση βλάβης.
Οι υπόλοιποι και ....Έχεις 100% δίκιο σε όσα λες.....
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Έθεσα το ερώτημα αν 'αξίζει', γιατί με την κουκουρούκου κυβέρνηση που έχουμε αύριο μπορεί να έρθει στα ίδια με τη βενζίνη και έτσι αν δεν έχεις ήδη καιρό το εκάστοτε σύστημα, απλά έχεις χάσει τα χρήματα σου. Και είναι δύσκολοι καιροί για σπατάλες.Αυτό έχει γραφτεί και διατυπωθεί πάμπολλες φορές εδώ κι ένα χρόνο.
Δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ γιατί είναι άλλο το κόστος παραγωγής της βενζίνης κι άλλο του υγραερίου.
Χωρίς να το επιδιώξει, η παρούσα κυβέρνηση μη πειράζοντας τον ειδικό φόρο στο υγραέριο κίνησης (που υπάρχει και είναι κοντά στο μέσο όρο της Ε.Ε.) έχει καταφέρει να δημιουργήσει ίσως το μοναδικό μέτρο ανάπτυξης μέσα σ' αυτή την κρίση:- Εισπράττει από το ΦΠΑ των μετατροπών
- Εισπράττει από τη φορολογία εισοδήματος όλων των εγκαταστατών
- Εισπράττει από την αδειοδότηση / πιστοποίηση των εγκαταστατών
- Εισπράττει από τα παράβολα του ΚΤΕΟ για τον έλεγχο των εγκατεστημένων συστημάτων
- Εισπράττει από την πιστοποίηση των εξαρτημάτων συστημάτων υγραερίου
- Εισπράττει από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο υγραέριο κίνησης
- Εισπράττει από το ΦΠΑ από τη συντήρηση των αυτοκινήτων που κάνουν επιπλέον χιλιόμετρα λόγω της χρήσης φθηνότερου καυσίμου.
Κι έναντι όλων αυτών, χάνει μέρος του ειδικού φόρου κατανάλωσης που μπορεί να εισέπραττε, καθώς πολλοί που έκαναν μετατροπή σε υγραέριο, θα είχαν περικόψει δραστικά τις μετακινήσεις τους μη αντέχοντας το υψηλό κόστος της βενζίνης, οπότε το κράτος δεν θα εισέπραττε τίποτε ή πολύ λιγότερα απ' όσα παίρνει τώρα.
Η ζυγαριά είναι σαφώς υπέρ της διατήρησης της παρούσας φορολόγησης του υγραερίου και αυτό θα ισχύει για τουλάχιστον 4-5 χρόνια ακόμη. Μετά, όταν θα έχει κορεστεί η αγορά, θα έχουν βγει στο μεταξύ διάστημα φθηνά υβριδικά, οπότε θα είναι λογικό πολύς κόσμος να στραφεί προς τα εκεί.
Θυμηθείτε το και μη καθυστερείτε όσοι είστε αναποφάσιστοι ακόμη. -
μπραβο στους φιλους dti, asteris για τα επιχειρηματα που παραθετουν , ειδικα στις τελευταιες σελιδες. σκεφτομαι πολυ σοβαρα την τοποθετηση υγραεριου και την καθυστερησα λογω αμφιβολιων ως προς τους εγκαταστατες περισσοτερο, αφου στην περιοχη μου δε βρηκα καποιον αξιολογο να με πεισει και δε θα ηθελα να την κανω καπου μακρια και σε πιθανες ρυθμισεις να πηγαινοερχομαι! συμμεριζομαι και τις αποψεις φιλων που 'φοβουνται' ή βλεπουν αρνητικα σε μια τετοια κινηση, αφου και απο μενα περνουν απο το μυαλο μου αυτα και βασει στατιστικων και με το νομο των πιθανοτητων ισως να υφιστανται . ενα ειναι το συμπερασμα : ειναι ενα ρισκο, μια επενδυση και οταν ρισκαρεις εισαι αποφασισμενος να δεχθεις και πιθανη αποτυχια ή μελλοντικη αλλαγη και μη αποσβεση αμεσα. μονο ετσι προχωρας. δε κοιτας πισω, τοτε θα εισαι με ενα γιατι και αν! ιδανικοτερο ολων ισως να ειναι ενας πετρελαιοκινητηρας, αλλα για πολλους ειναι οικονομικα ανεφικτο οταν προκειται να πουλησουμε το παλιο αυτοκινητο μας και να παρουμε ενα τετοιο. ΣΟΦΑ τα λογια του κυριου Αντωνη που τα λαμβανω παντα υπ'οψιν. ευχαριστω για τη φιλιξενια .
-
Οπ τι έχουμε εδώ
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1267945/Έχουμε αμάξι με εγκατάσταση αερίου που θέλει αλλαγή κινητήρα!!!
Είδατε που αν ψάξετε θα βρείτε αυτά που σας έλεγα περί μετάλλων του κινητήρα, που είναι διαφορετικά από αυτά των εργοστασιακών lpg ?
Εχω δει στο car.gr πολλα αυτοκινητα με σοβαρη βλαβη στη μηχανη. Πρεπει και αυτα στο παρελθον να εκαιγαν υγραεριο αλλιως δεν εξηγείται. Οπως και ο φιλος στο αλλο θεμα με το mazda 3 που εχει προβλημα με βαλβιδες κτλ.. και αυτος μηπως καιει υγραεριο? Ας σοβαρευτουμε.
-
Τις δύο τελευταίες φορές δείχνει ότι έχει τελεώσει το υγραέριο και με γυρίζει στην βενζίνη, αλλά όταν πάω για φουλάρισμα καταλαβαίνω ότι είχε ακόμη καμιά 10αριά λίτρα. Τι μπορεί να είναι? Θα πάω από βδομάδα στο συνεργείο.
-
προς ολους.
βρηκα αυτη την διευθυνση http://www.jlmlubricants.com και μετα να πατε στο valve -saver-fluid εχει αναλυση απο πανεπιστημιο
για φθορα βαλβιδων εισαγωγης -εξαγωγης και εδρων σε αυτοκινητο με lpg πανω απο 10000χλμ χωρις valve care ,αλλα και
με valve care που διαφημιζει βεβαια. για ριχτε μια ματια και τα ξαναλεμε....... -
γεια χαρα σε ολους
πριν λιγο καιρο μπηκα και εγω στο lpg αυτοκινητο mazda tribute 2.3.
αρκετο ψαξιμο (κολαση εκει εξω με τοσους ημιμαθης, ο πλεον επικινδυνος συνδιασμος)αποφαση για αεριο ψεκασμο δεξαμενη 70l
επιλογη εγκαταστατη (μαλλον ειναι θεμα χνωτων) www.gearteck.gr.
συνολικα περιπου 1200km εντυπωσεις πολυ-πολυ θετικες-ο χρονος παντα δειχνει καλλιτερα και περισοτερα.
εντυπωσεις αυτοκινητου
αριστη συμπεριφορα - καταναλωση (πριν την πρωτη ρυθμιση) 12,+L/100KM LPG καταναλωση βενζινη 11,3l/100KM πιστευω οτι ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ.ΒΑΣΙΚΟ καλη-σοφη-τυχερη? επιλογη εγκαταστατη (πρεπει να μπορεις να συνεννοηθεις) γιατι σιγουρα θα υπαρχει και μετεπειτα συνεργασια σε διαφορα (ρυθμ.φιλτρα++++) βεβαια οσο λιγοτερα τοσο καλλιτερα.
καλα χιλιομετρα σε ολους.
και απο την μικρη εμπειρια μου σε forum καλο ειναι (ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ) να χαιρομαστε τα τουτουνια μας και να μην τρωγομαστε με τα ρουχα μας. -
ωπα και αλλος ψευτης!!!!!!
που εισαι ρε φιλε μου !!!!! τωρα θα σου γραψουν οτι πρεπει να καις 25% παραπανω δηλαδη 14.125λτ/100χλμ!!!! επειδη
αυτοι καινε τοσο παραπανω!!! θα σου πουν οτι δεν ξερεις να μετρας καλα,στην μεθοδο των τριων και γενικοτερα στα μαθηματικα ησουν σκραπας, αντεγραφες στο σχολειο , αν εχεις πτυχιο πανεπιστημιου δεν θα το πιστευουν και το μονο που
μενει ειναι πιστοποιητικο κοινωνικων φρονηματων!!!!!
ερχεται η δικαιωση, σιγα σιγα μολις γινουν καλα set up στα συστηματα θα δουμε τετοιες καταναλωσεις.....
σας το ειπα το υγραεριο με τις σωστες εφαρμογες του θα αποδειχθει ευλογημενο καυσιμο ,καπου πηρε το ματι μου οτι ξεκινα
επιδοτηση στην ιταλια, porca miseria greca!!!!!!
για να δω τι θα απαντησουν astrag1.6jtg,asteris κλπ -
προς dim 63
φιλε μου εχεις κανει 2 ορθογραφικα λαθη. οι ημιμαθης γραφεται ετσι-> ημιμαθεις και το περισοτερο γραφεται ετσι->περισσοτερο
γι αυτον τον λογο, για καποιους εδω μεσα δεν ξερεις να μετρας καλα τα λιτρα που καις ανα 100χλμ. πρεπει πρωτα να ξαναμαθεις την ελληνικη ορθογραφια για να ειναι οι μετρησεις σου αποδεκτες απο αυτους .
δεν πιστευω να παρεξηγηθηκες; αναφερομαι σε αυτα που ακουσα εγω για τις δικες μου μετρησεις!!!!!!!
παντα τετοιες καταναλωσεις για να μεινει κανα ευρω στην τσεπη
φιλικα και μονο φιλικα........ -
Παρατηρήθηκε ποδήλατο το οποίο μετά από πολλά προβλήματα στις βαλβίδες εισαγωγής εξαγωγής (αέρα από τα ελαστικά) καταστράφηκαν οι ταχύτητές του. Ειδικοί αποφάνθηκαν ότι το πρόβλημα προήλθε απο την χρήση υγραερίου που έκανε ο ιδιοκτήτης του στο ιχ μάρκας toyota.
Έχουμε ξεφύγει νομίζω. Σε λίγο θα φορτώνουμε και το ζάχαρο της γιαγιά μας στην χρήση υγραερίου...
Μακάρι να μην έχει κανένας βλάβη ούτε και 'γω, αυτό δείχνουν και οι μέχρι τώρα εντυπώσεις από την χρήση του.
Αλλιώς θα είμαι ο πρώτος που θα αναφέρω βλάβη.
-
προς dim 63
εχεις 6.19% αυξηση στο υγραεριο στα 100χλμ. οταν αλλαξεις μπουζι, μην βαλεις τα 'μαμα' δοκιμασε ιριδιου, εχουν δυο μαρκες
ngk,denso ,ενα βαθμο πιο ψυχρο απο οτι φορας.πχ σε denso ik22 ειναι ψυχροτερο απο ik20 ενα βαθμο.η ngk εχει ειδικη σειρα
για χρηση lpg σειρα ιριδιου .πιστευω οτι θα δεις ακομα πιο κατω στα ισια με βενζινη καταναλωση.
για καθε απορια εδω ειμαστε....... -
Ο χρήστης thanasiss1969 έγραψε:
μπραβο στους φιλους dti, asteris για τα επιχειρηματα που παραθετουν , ειδικα στις τελευταιες σελιδες. σκεφτομαι πολυ σοβαρα την τοποθετηση υγραεριου και την καθυστερησα λογω αμφιβολιων ως προς τους εγκαταστατες περισσοτερο, αφου στην περιοχη μου δε βρηκα καποιον αξιολογο να με πεισει και δε θα ηθελα να την κανω καπου μακρια και σε πιθανες ρυθμισεις να πηγαινοερχομαι! συμμεριζομαι και τις αποψεις φιλων που 'φοβουνται' ή βλεπουν αρνητικα σε μια τετοια κινηση, αφου και απο μενα περνουν απο το μυαλο μου αυτα και βασει στατιστικων και με το νομο των πιθανοτητων ισως να υφιστανται . ενα ειναι το συμπερασμα : ειναι ενα ρισκο, μια επενδυση και οταν ρισκαρεις εισαι αποφασισμενος να δεχθεις και πιθανη αποτυχια ή μελλοντικη αλλαγη και μη αποσβεση αμεσα. μονο ετσι προχωρας. δε κοιτας πισω, τοτε θα εισαι με ενα γιατι και αν! ιδανικοτερο ολων ισως να ειναι ενας πετρελαιοκινητηρας, αλλα για πολλους ειναι οικονομικα ανεφικτο οταν προκειται να πουλησουμε το παλιο αυτοκινητο μας και να παρουμε ενα τετοιο. ΣΟΦΑ τα λογια του κυριου Αντωνη που τα λαμβανω παντα υπ'οψιν. ευχαριστω για τη φιλιξενια .Mπραβο Θαναση Με καθαρο μυαλο, παντα βλεπεις το σωστο....
-
Σταματήστε σας παρακαλώ να τσακώνεστε σαν τα κοκόρια. Πείτε αυτό που θέλετε ελεύθερα και οι 2 πλευρές και προσπαθήστε να ακούσετε τον άλλο. Σκοπός είναι η συζήτηση και όχι η λογομαχία. Άλλωστε δεν γίνετε να έχουμε όλοι ταυτόσημες απόψεις ή να αλλάξουμε την γνώμη του άλλου όσο λογικά επιχειρήματα ή και δίκιο και αν έχουμε. Απλά σεβαστείτε και εμάς τους άλλους που σας διαβάζουμε να τσακώνεστε.
ΥΓ και απλά και μόνο πληροφοριακά και χωρίς να θέλω να την πω σε κάποιον απλά έχω κόλλημα προσωπικά. Ορθογραφικό λάθος θεωρείτε και ο ΜΗ τονισμός των λέξεων, όπως και το σύμβολο (?) που δεν υπάρχει στο ελληνικό αλφάβητο αντί του ελληνικού (;) -
Θερμή παράκληση. Μην απαντήσει κανείς στα παραπάνω για 'ψεύτες' και 'ανορθόγραφους'. Καταντάει ανιαρό και είναι κρίμα, γιατί είναι μια συζήτηση με 'ζουμί' και χρήσιμη για όλους μας. Ευχαριστώ πολύ.
Φίλε gakost με πρόλαβες στο τσακ. -
Οπ τι έχουμε εδώ
1)Δεν λέει πόσα χιλιόμετρα έχει ο κινητήρας και για να είναι μετατροπή σε LPG μάλλον πολλά. Όλοι οι κινητήρες έχουν ένα όριο ζωής.
2)Δεν λέει τι ζημιά έχει ο κινητήρας. Δεν είναι όλες οι ζημιές ίδιες.
3)Δεν λέει πόσα χιλιόμετρα έχει με LPG.
4)Δεν λέει πόσο τυπικός ήταν ο ιδιοκτήτης με τα service. Αν μάλιστα το αυτοκίνητο έχει αλλάξει πολλά χέρια, ακόμη χειρότερα.
5)Δεν λέει το οδηγικό στυλ του οδηγού του. Ένας 20χρονος που το πάει συνέχεια σανίδα με 1η / 2α κόφτη και Civic type R να του δώσεις που θεωρείτε ανθεκτικό θα το σπάσει το μοτέρ κάποια στιγμή.Ας μην βγάζουμε αβίαστα συμπεράσματα.
-
Ψήνομαι. Αξίζει? Για το χώρο αποσκευών ξέρω ότι όλο και θα μου μείνει ένα ακιοπρόσεκτο μέρος του πορτ παγκάζ.
Δε με νοιάζουν οι επιδόσεις. -
Ο χρήστης gasdino έγραψε:
προς ολους.
βρηκα αυτη την διευθυνση http://www.jlmlubricants.com και μετα να πατε στο valve -saver-fluid εχει αναλυση απο πανεπιστημιο
για φθορα βαλβιδων εισαγωγης -εξαγωγης και εδρων σε αυτοκινητο με lpg πανω απο 10000χλμ χωρις valve care ,αλλα και
με valve care που διαφημιζει βεβαια. για ριχτε μια ματια και τα ξαναλεμε.......Dear gasdino,
Θα ερχομουν σε μεγαλη εκπληξη αν μάθαινα οτι το πανεπιστήμιο του 'Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes - University of Applied Sciences' το ειχε χρηματοδοτήσει η JML lubricants για την ανωτερω ερευνα...(πρωτότυπο ε???)
Παραξενο επίσης ειναι το γεγονος οτι μετα απο 14.000χλμ (και αλλοι με πολλα περισσοτερα)δεν εχω παρει τις βαλβιδες,εδρες κτλ στα χερια, μιας και δεν χρησιμοποιώ jml λιπαντικά (ουτε άλλα)και τυχερος αφου **απο τα πρωτα 1000χλμ με lpg **ειδαν φθορα στις βαλβιδες εξαγωγης !!!!!!!!!!!ωπα και αλλος ψευτης!!!!!!
που εισαι ρε φιλε μου !!!!! τωρα θα σου γραψουν οτι πρεπει να καις 25% παραπανω δηλαδη 14.125λτ/100χλμ!!!! επειδη
αυτοι καινε τοσο παραπανω!!! θα σου πουν οτι δεν ξερεις να μετρας καλα,στην μεθοδο των τριων και γενικοτερα στα μαθηματικα ησουν σκραπας, αντεγραφες στο σχολειο , αν εχεις πτυχιο πανεπιστημιου δεν θα το πιστευουν και το μονο που
μενει ειναι πιστοποιητικο κοινωνικων φρονηματων!!!!!
ερχεται η δικαιωση, σιγα σιγα μολις γινουν καλα set up στα συστηματα θα δουμε τετοιες καταναλωσεις.....
σας το ειπα το υγραεριο με τις σωστες εφαρμογες του θα αποδειχθει ευλογημενο καυσιμο ,καπου πηρε το ματι μου οτι ξεκινα
επιδοτηση στην ιταλια, porca miseria greca!!!!!!
για να δω τι θα απαντησουν astrag1.6jtg,asteris κλπΦιλε asteris, απ'οτι βλεπεις.........δεν μπορεις να τους σωσεις ολους...
Για πες μας gasdino, γιατι μας λες μιζερα γουρουνια ??? Σε αφηνω στην κρίση του κοινού και δεν ξανα σχολιαζω ποστ σου.
Υγραεριοκίνηση!