-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
προς astrag1.6jtg
οταν το 1988 παρεδιδα διπλωματικη θεση 60 σελιδων πανω στις ενεργειακες μηχανες εσυ δεν ηξερες τις ριζες ενος τριωνυμουδιπλωματικη με μια στις 3 λεξεις ανορθογραφες?
Τα 'πες ολα... Ηθελα να κανω εγω το σχολιο αλλα θα καταντούσα γραφικός....
-
Μην τρελαίνεστε ρε παιδιά και μην ψάχνεται λόγους μόνο και μόνο για να την πείτε σε κάποιον..
Όταν ο φίλος κάνει 5000χλμ και προσθέσει όλες τις αποδείξεις υγραερίου και βενζίνης θα δούμε πόσα καίει ο Τσέχος..
Δεν καταλαβαίνω κι εγώ την έννοια του ανταγωνισμού εδώ μέσα.. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Πείτε και σε κάνα εγκαταστάτη να συνδέσει τον λάμδα και στο υγραέριο, για να διορθώνει τα πολύ φτωχά μίγματα προτού ο μαμά εγκέφαλος βαρέσει συναγερμό. Αλλά ξέχασα, αν συνδέσουν τον λάμδα, θα τους χαλάσει την υπέρτατη χαρτογράφηση που κάνανε και δεν χρειάζεται ρύθμιση πουθενά. Με έναν χάρτη παντού...Για αυτόν τον λόγο είναι ο λάμδα, να διορθώνει τέτοια προβλήματα. Αν δεν υπήρχε, κάθε 15 μέρες στον μάστορα θα ήμασταν, να σβήνει λαμπάκια, ακόμα και με την βενζίνα...
Απο εδω: http://www.geartech.gr/lpg/index.php?op ... 4&Itemid=5
*''Συστήματα μονού ψεκασμού με ηλεκτρονική διαχείριση:
Οικονομική λύση για παλιότερα καταλυτικά αυτοκίνητα, η οποία όμως είναι συμβατή ακόμα και με νεότερα μέχρι Euro4. Εξοπλισμένα με τους κορυφαίους πνεύμονες Ιταλικής κατασκευής BIGAS, ειδικούς αντάπτορες για την τροφοδοσία κάθε αυτοκινήτου και εγκέφαλο για τη ρύθμιση της αναλογίας αέρος-καυσίμου μέσω αισθητήρα λάμδα, τα συστήματα αυτά αποτελούν μία βιώσιμη εναλλακτική λύση για περιπτώσεις όπου το κόστος εγκατάστασης πρέπει να κρατηθεί χαμηλά.''*
Eιναι λοιπον δυνατον στα μονου ψεκασμου να γινεται αναδραση μεσω λαμδα και στα νεα συστηματα πολλαπλου ψεκασμου να μην αγγιζουν τον λαμδα? Οπως σωστα ειχες πει ο λαμδα ειναι για να διορθωνει το μιγμα.
-
Δεν είναι ότι δεν έχουν την δυνατότητα, είναι ότι μερικοί δεν τον συνδέουν στον εγκέφαλο του υγραερίου, με σκοπό να μην 'πειράζει' τα μίγματα, όπως αυτοί τα ρύθμισαν. Βλακωδέστατη προσέγγιση και απόδειξη μέγιστης άγνοιας περί μηχανών εσωτερικής καύσης.
Όσο καλούς χάρτες και να έχεις φτιάξει, όσο και να έχεις προσέξει τα πάντα στους βοηθητικούς χάρτες θερμοκρασίας ψυκτικού, βαρομετρικής πίεσης, θερμοκρασίας αέρα εισαγωγής, πάντα θα υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας που θα βγάλει το μίγμα εκτός ιδανικού, αν δεν υπάρχει ο λάμδα από πίσω να διορθώνει. Μπορεί να είναι ένας προβληματικός αισθητήρας που δεν είναι τελείως off, αλλά πχ δίνει 30 βαθμούς λιγότερη θερμοκρασία στον εγκέφαλο και του βγάζει λάθος τους υπολογισμούς, μπορεί να είναι η ανάβαση ή κατάβαση ενός βουνού, οπότε αλλάζει η ατμοσφαιρική πίεση, μπορεί να είναι ένα 'μάπα' καύσιμο από κάποιο πρατήριο, μπορεί να είναι μιά αντλία καυσίμου που έχει χαμηλότερη πίεση από όταν ήταν καινούργια. Όλες αυτές τις συνθήκες θα τις καταλάβει ο εγκέφαλος, ΜΟΝΟ αν υπάρχει λάμδα από πίσω να δώσει το feedback μετά την καύση και να διορθώσει όπως πρέπει...
-
Μπορει καποιος να μας πει τη διάφορα υγραεριου κίνησης με το Υγραεριο θέρμανσης ; Βασικά είναι το ίδιο πράγμα η διάφορα είναι μόνο στην αναλογία βουτανιου προπανιου ; και τι είναι αυτο που ακουγετε τελευταία για χρήση και μεθανιου απο κάποια πρατήρια ; Λόγω χαμηλοτερου κόστους ίσως ;
Επίσης άκουσα ότι κάποια φίλτρα ξαφνικά σε πολυ λίγα χιλομετρα έχουν πολυ σκουπίδι μέσα τους ενω κανονικά πρέπει να αλλαχθουν σε 15 ή 25 χιλιάδες χιλ δεν θυμάμαι ακριβώς σιτς 5000 χιλ είναι για πέταμα έχει να κάνει με το καυσιμο ;
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πείτε και σε κάνα εγκαταστάτη να συνδέσει τον λάμδα και στο υγραέριο, για να διορθώνει τα πολύ φτωχά μίγματα προτού ο μαμά εγκέφαλος βαρέσει συναγερμό. Αλλά ξέχασα, αν συνδέσουν τον λάμδα, θα τους χαλάσει την υπέρτατη χαρτογράφηση που κάνανε και δεν χρειάζεται ρύθμιση πουθενά. Με έναν χάρτη παντού...
Για αυτόν τον λόγο είναι ο λάμδα, να διορθώνει τέτοια προβλήματα. Αν δεν υπήρχε, κάθε 15 μέρες στον μάστορα θα ήμασταν, να σβήνει λαμπάκια, ακόμα και με την βενζίνα...
Απο εδω: http://www.geartech.gr/lpg/index.php?op ... 4&Itemid=5
[i]''Συστήματα μονού ψεκασμού με ηλεκτρονική διαχείριση:
Οικονομική λύση για παλιότερα καταλυτικά αυτοκίνητα, η οποία όμως είναι συμβατή ακόμα και με νεότερα μέχρι Euro4. Εξοπλισμένα με τους κορυφαίους πνεύμονες Ιταλικής κατασκευής BIGAS, ειδικούς αντάπτορες για την τροφοδοσία κάθε αυτοκινήτου και εγκέφαλο για τη ρύθμιση της αναλογίας αέρος-καυσίμου μέσω αισθητήρα λάμδα, τα συστήματα αυτά αποτελούν μία βιώσιμη εναλλακτική λύση για περιπτώσεις όπου το κόστος εγκατάστασης πρέπει να κρατηθεί χαμηλά.
Εμένα πάντως στο ML δεν έχει συνδεθεί και δεν έχω κανένα λαμπακι σε καμία περίπτωση ο εγκαταστατης μου είπε ότι δεν το συνδέει γιατί είναι wide range και δεν κατάλαβα καλα αλλα δεν γίνετε όσο αφορά την gear tech φενετε πολυ σοβαρή εταιρία με γνώση και εμπειρία τα συστηματα της δεν είναι ούτε πολυ ακριβά ούτε πολυ φθηνά το θέμα είναι πόσα θέλουν για τοποθέτηση δηλαδή αν το σύστημα κάνει 1100 ευρω και σου πει 800 € τοποθέτηση είναι ψιλοακριβο για ιταλικό αερίου αν σου πει 1100 και 400 με το ΦΠΑ τοποθέτηση είναι καλα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Συμφορίτες μία ερώτηση:
Το Hyundai i30 1.4 στο οποίο σκέφτομαι να βάλω υγραέριο είναι σε black list από κάποια από τις μεγάλες εταιρίες? Είμαι πολύ προβληματισμένος για τον αν πρέπει να προβώ στην τοποθέτηση.
Στην prins δεν ειναι. Βεβαια δεν χανεις τιποτα να ρωτησεις τον αντιπροσωπο της vialle που ειναι πληρως ενημερωμενος σε αυτα τα θεματα.
Στην ιστοσελίδα της vialle (http://www.vialle.nl/fileadmin/user_upl ... gus_NL.pdf) λέει
Garantie uitbereiding
NeeΕπίσης στο site της prins λέει (είναι για κάποιο λόγο πεσμένο το site και δεν μπορώ να το αντιγράψω) ότι για να κάνεις την μετατροπή καλό θα ήταν να αλλαχθεί η κυλινδροκεφαλή).
Άρα πως κρίνουμε ότι δεν είναι στην black list?
-
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Μην τρελαίνεστε ρε παιδιά και μην ψάχνεται λόγους μόνο και μόνο για να την πείτε σε κάποιον..
Όταν ο φίλος κάνει 5000χλμ και προσθέσει όλες τις αποδείξεις υγραερίου και βενζίνης θα δούμε πόσα καίει ο Τσέχος..
Δεν καταλαβαίνω κι εγώ την έννοια του ανταγωνισμού εδώ μέσα..Φιλε ARJI78, το δουλεμα δεν το εχουμε ως χομπι. Οταν θα σου πει καποιος οτι ο ηλιος βγαινει απ'τη δυση αλλα επιμενει κιολας, εσυ τι θα πεις ? Ακου να λεει οτι εχει μικροτερη καταναλωση με lpg σε σχεση με τη βενζινη.... θα τρελαθουμε !!!
Μπορει καποιος να μας πει τη διάφορα υγραεριου κίνησης με το Υγραεριο θέρμανσης ; Βασικά είναι το ίδιο πράγμα η διάφορα είναι μόνο στην αναλογία βουτανιου προπανιου ; και τι είναι αυτο που ακουγετε τελευταία για χρήση και μεθανιου απο κάποια πρατήρια ; Λόγω χαμηλοτερου κόστους ίσως ;
Επίσης άκουσα ότι κάποια φίλτρα ξαφνικά σε πολυ λίγα χιλομετρα έχουν πολυ σκουπίδι μέσα τους ενω κανονικά πρέπει να αλλαχθουν σε 15 ή 25 χιλιάδες χιλ δεν θυμάμαι ακριβώς σιτς 5000 χιλ είναι για πέταμα έχει να κάνει με το καυσιμο ;
To υγραεριο για τηγάνισμα ειναι στο μεγαλύτερο ποσοστο του προπανιο(το εχω τσεκαρει πολλες φορες). Εχει βεβαια και λιγες προσμίξεις απο βουτανιο ή αλλα παράγωγα lpg αλλα σε ελαχιστα ποσοστα. Το υγραεριο δεν γίνεται να εχει υπολείμματα παρα μονο αν η δεξαμενη που το φιλοξενεί ειναι σε αθλια κατασταση. Αρα να προσεχουμε που βαζουμε....
Για το μεθανιο σε πρατηρια lpg, πρωτη φορα ακουω. Αν το κανουν αυτο ειναι απαραδεκτοι....αλλα εξηγεί πολλα απο αυτα που συμβαίνουν... Απο που το ακουσες, εχει βαση ? -
SEAT LEON CUPRA 2.000 (265HP)
U p d a t e dΓια κινητήρες TSI 2000 κυβικών άμεσου ψεκασμού βενζίνης, υγρού ψεκασμού, τρεις είναι οι λύσεις.
- Vialle Ουσιαστικά δεν πρόκειται περί 'λύσης' αφού δεν υπάρχει για δίλιτρα άμεσου ψεκασμού (Βόλος, Ιωάννινα).
- Icom 2.700 ευρώ (Α.Ι. Ρέντης). Καταρτισμένο, αλλά λίγο χύμα συνεργείο.
- Icom 3.000 ευρώ (Ιωάννινα). Μακρινή απόσταση για Βόρειους και Νότιους.
- Prins 2.350 ευρώ (Ν. Κόσμος). Δεν μου φάνηκαν πολύ σίγουροι για ότι κάνουν.
Από ότι κατάλαβα μέχρι τώρα, η διαφορά μεταξύ του Icom και του Prins, είναι ότι με το Icom δεν τρυπάει
τίποτα (πολλαπλές κ.λπ.) και δεν χρησιμοποιεί αμόλυβδη για να ξεκινήσει, ενώ με το σύστημα της Prins
τρυπάει τον θάλαμο καύσης για να ρίξει εκεί το υγρό υγραέριο και καταναλώνει βενζίνη κατά
την εκκίνηση, έως τις 1600 στροφές κάνοντας χρήση το πολύ 2 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ. -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Στην ιστοσελίδα της vialle (http://www.vialle.nl/fileadmin/user_upl ... gus_NL.pdf) λέει
Garantie uitbereiding
NeeΗ παραπάνω επισήμανση στον κατάλογο της Vialle σημαίνει οτι δεν υπάρχει δυνατότητα για επέκταση της εγγύησης πέραν των 2 ετών (προφανώς γιατί κρίνεται οτι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν οτι ο εν λόγω κινητήρας μακροπρόθεσμα ίσως αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα από τη χρήση LPG).
Σίγουρα δεν είναι σε black list, αλλά δεν είναι και οτι πιο άφοβο για μετατροπή. -
Λοιπον πως εχει η κατασταση για οποιον θελει να βαλει υγραεριο αυτην την στιγμη που μιλαμε: Οι τιμες ειναι αυτες που βρισκω στα πρατηρια κοντα εδω που μενω και τιμη εγκαταστασης εχω ορισει τα 1300 ευρω, ολα μεσα.
Τιμη υγραεριου 0,80. Θα πρεπει να υπολογισει μια αυξηση καταναλωσης περι το 25%. Ετσι θα ειναι σαν να βαζει βενζινη με 0.80χ1.25=1ευρω το λιτρο. Τιμη βενζινης τα 1.63
Αν πουμε οτι η μεση καταναλωση με βενζινη ειναι πχ τα **8.5λιτρα/100χλμ **τοτε για 10000χλμ θα χρειαστει με βενζινη 850 λιτρα και θα πληρωσει 1386 ευρω ενω με υγραεριο θα χρειαστει 850χ1.25=1063λιτρα και θα πληρωσει 850 ευρω. Κερδος δηλαδη 536 ευρω καθε 10000χλμ. Αν η αρχικη εγκατασταση κοστιζει ας πουμε περιπου 1300ευρω, ολα μεσα, τοτε για να αποσβεσει την εγκατασταση θα πρεπει να περασουν συνολικα 24254χλμ
Αν κανουμε τους ιδιους υπολογισμους για καποιον που καιει **10λιτρα/100χλμ **τοτε για 10000χλμ θα χρειαστει με βενζινη 1000 λιτρα και θα πληρωσει 1630 ευρω ενω με υγραεριο θα χρειαστει 1000χ1.25=1250λιτρα και θα πληρωσει 1000 ευρω. Κερδος δηλαδη 630ευρω καθε 10000χλμ. Αν η αρχικη εγκατασταση κοστιζει ας πουμε περιπου 1300ευρω, ολα μεσα, τοτε για να αποσβεσει την εγκατασταση θα πρεπει να περασουν συνολικα 20635χλμ
Αν κανουμε τους ιδιους υπολογισμους για καποιον που καιει **7λιτρα/100χλμ **τοτε για 10000χλμ θα χρειαστει με βενζινη 700 λιτρα και θα πληρωσει 1141 ευρω ενω με υγραεριο θα χρειαστει 700χ1.25=875λιτρα και θα πληρωσει 700 ευρω. Κερδος δηλαδη 441 ευρω καθε 10000χλμ. Αν η αρχικη εγκατασταση κοστιζει ας πουμε περιπου 1300ευρω, ολα μεσα, τοτε για να αποσβεσει την εγκατασταση θα πρεπει να περασουν συνολικα 29478χλμΠαραδειγμα εγω.
Με βενζινη καταναλωση 8.2λιτ/100χλμ. Με υγραεριο 10.2λιτ/100χλμ.
Αυξηση καταλωσης 25%.
Τρεχουσα τιμη βενζινη 1.63 τρεχουσα υγραεριου 0.8
Βαζοντας υγραεριο ειναι σαν να βαζω βενζινη με τιμη 0.8χ1.25=1
Αρα με απλα μαθηματικα συμπαιρενουμε οτι κανω οικονομια -38,5% σε σχεση με την βενζινη.
Οι παραπανω υπολογισμοι δεν συμπεριλαμβανουν το κοστος της βενζινης, που εστω και λιγη χρειαζεται για να ξεκινησει το αμαξι.
Ετσι το τελικο κερδος είναι λιγο μικροτερο από αυτό που υπολογιζω
Βεβαια η οικονομια, αφου κανουμε αποσβεση της εγκαταστασης, είναι μεγαλη.
-38,5% σημαινει ότι αντι να βαλουμε 1000 ευρω βενζινη θα βαζουμε μολις 615ευρω υγραεριουΕσεις που θελετε να βαλετε υγραεριο καντε καλα τους υπολογισμους σας για το ποσο ακριβως θα σας συμφερει, και ποτε θα κανετε αποσβεση.
Υπολογιστε αυξηση της καταναλωσης κατα 25%, μην πιστευτε σε αυξηση της καταναλωσης μονο 5% γιατι αν πραγματικα ρυθμιστει ο κινητηρας σας ετσι δεν θα μπορειτε να ανεβαινετε ανηφορες ( το ακουσα και αυτο!). Τον Ιουνιο του 10 που εβαλα υγραεριο η τιμη του ηταν 0.65 ενώ της βενζινης 1.44. Αυτό σημαινει ότι **η βενζινη μεχρι σημερα εχει αυξηθει 13% ενώ το υγραεριο 23%
Καποιος κλεβει εδω μου φαινεται...**Η τιμη του υγραεριου όμως πρεπει να παρουσιαζει μια εποχικοτητα… Αν την δω να συμβαινει θα εκπλαγω πραγματικα...
Υπολογισετε επισης το ενδεχομενο ότι το κρατος οποιαδηποτε στιγμη μπορει να ερθει και να ανεβασει τον φορο στο υγραεριο, καθιστωντας την μετακινηση με υγραεριο μη συμφερουσα.
Και η πιθανοτητα αυτή, του να ανεβασει το κρατος τον φορο φοβαμαι ότι αυξανεται οσο αυξανονται τα αμαξια που τοποθετουν συστημα υγραεριοκινησης
Αυτά! Ουφ! -
προς astrag1.6 jtg και οχι μονο
βλεπω οτι σε ενοχλει η πολι με ι και οχι με η , η η εταιρια με ι η με ει . εγω ετσι τα διδαχτηκα τοτε ετσι τα γραφω τωρα
βλεπω ομως οτι για την ταπακιερα κουβεντα,τωρα το ριξαμε στην ορθογραφια..
οσο για το πτυχιο εγω το εχω μην τραβας τοσο ζορι και να στο ανεβασω αφου καιγεσαι στο λεω για δευτερη φορα ειναι
της φυσικομαθηματικης σχολης πανεπιστημιου αθηνων τμημα φυσικο!!!!!!!!
σε λιγο θα ερθει το 6ο φουλαρισμα να δω απο που θα βγει ο ηλιος τοτε. δεν πιστευω να βριζεις και μεσω forum;
φιλικα παντα και κυριως σεμνα και ταπεινα που ελεγε ο καταλληλοτερος !!!!!!!!! -
και κυριως σεμνα και ταπεινα που ελεγε ο καταλληλοτερος
μα καλα, δεν ντρεπεσαι να μας θυμιζεις τον προηγουμενο???
Τα νευρα μου! -
Ο χρήστης gasdino έγραψε:
προς astrag1.6 jtg και οχι μονο
βλεπω οτι σε ενοχλει η πολι με ι και οχι με η , η η εταιρια με ι η με ει . εγω ετσι τα διδαχτηκα τοτε ετσι τα γραφω τωρα
βλεπω ομως οτι για την ταπακιερα κουβεντα,τωρα το ριξαμε στην ορθογραφια..
οσο για το πτυχιο εγω το εχω μην τραβας τοσο ζορι και να στο ανεβασω αφου καιγεσαι στο λεω για δευτερη φορα ειναι
της φυσικομαθηματικης σχολης πανεπιστημιου αθηνων τμημα φυσικο!!!!!!!!
σε λιγο θα ερθει το 6ο φουλαρισμα να δω απο που θα βγει ο ηλιος τοτε. δεν πιστευω να βριζεις και μεσω forum;
φιλικα παντα και κυριως σεμνα και ταπεινα που ελεγε ο καταλληλοτερος !!!!!!!!!.........
Χαλαρωσε.... Η αντλια που ανεφερες τις προάλλες κανει 380 κομπλε(υψηλής πιεσης)οπως ειπε και αλλος εδω μεσα και** 340 για χαμηλης πιεσης**(λιγοτερα cc - ατμοσφαιρικα)(ναι...κυκλοφορει ακομα η παλια !!!). -
δεν θελω να ανοιξω και πολιτικο θεμα ,αν δεν καταλαβες πως το εγραψα δεν πειραζει αλλα μακρια απο μενα ο καταλληλοτερος
και οχι μονο αυτος.... -
Ρε παιδια γινονται εγκαταστασεις σε υβριδικα αυτοκινητα (rx 400h, prius κτλ)?
-
Παρένθεση..
Για grande punto t-jet 120hp στην ford stathis στη Χρυσαυγή € 2000 το vialle lpi.Πως σας φαινεται?
2 χρονια/100.000 χλμ εγγυηση το κιτ και 1 χρονο/50.000 χλμ ο κινητηρασ του αυτοκινητου γενικα.
Λέω να πάω να το κλείσω από βδομάδα.Απο οσα βλεπω και ακουω πρεπει να κανει και καλη δουλεια..
Λαδιέρα δε χρειαζεται καθόλου?Οσοι εχετε vialle απο προβληματα ειχατε τιποτα?? -
Α!!και icom jtg 1950€ στη Δερβένι-gas.
-
Τελικά έκλεισα εγκατάσταση 4ης γενιάς OMVL /dream xxi N εδώ στην Πάτρα στα 1400 ευρώ. Σίγουρα η τιμή δεν είναι ευκαιρία αλλά το βάζει ο επίσημος αντιπρόσωπος της Hyundai στην Πάτρα και το προτίμησα. Επίσης σε σχέση με το 5ης που ήθελε 2200Ε νομίζω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Το μόνο άσχημο είναι ότι έχω ρεζέρβα ασφαλείας οπότε θα βάλω δεξαμενή 42 λίτρων->34 υγραερίου αλλά το να μην χάσω το πορ-παγκαζ είναι σημαντικό.
Περιμένω σχόλια - κρητικές. Το αμάξι είναι ένα Hyundai i30 1.4. Επίσης και ο ίδιος στο ceed του το ίδιο έχει βάλει και όπως μου είπε για το συγκεκριμένο κινητήρα δεν έχει νόημα να πας σε 5ης γενιάς που είχα αρχικά κατά νου...
-
Ο χρήστης genos2000 έγραψε:
Παρένθεση..
Για grande punto t-jet 120hp στην ford stathis στη Χρυσαυγή € 2000 το vialle lpi.Πως σας φαινεται?
2 χρονια/100.000 χλμ εγγυηση το κιτ και 1 χρονο/50.000 χλμ ο κινητηρασ του αυτοκινητου γενικα.
Λέω να πάω να το κλείσω από βδομάδα.Απο οσα βλεπω και ακουω πρεπει να κανει και καλη δουλεια..
Λαδιέρα δε χρειαζεται καθόλου?Οσοι εχετε vialle απο προβληματα ειχατε τιποτα??η τιμή είναι με ΦΠΑ ?
Vialle Athens --- 1850E + ΦΠΑ
Υγραεριοκίνηση!