-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2064429#p2064429σπιούνε...
-
Ο χρήστης akis73 έγραψε:
καλημερα σε όλους και χρόνια πολλά σε όλους.
είμαι νέος στο φόρουμ, αν και βέβαια το παρακολουθούσα αρκετό διάστημα.
Είμαι από Γιάννενα και έχω το SANTA FE 2.7 6V του 2009 και όπως καταλαβένεται προκειμένου να χαρούμε περισότερο το όχημά μας σκέφτομαι πολύ σιβαρά να βάλω υγραέριο. Μου μίλησαν για 5ης γενιάς.
Υπάρχει μηπως μέλος του forum με το ίδιο όχημα που να μπορεί να με βοηθήσει σε τεχνικά θέματα ;;;;Το 5ης γενιάς είναι αξιόπηστο;;;;;
Ευχαριστώ και καλός σας βρήκα
εισαι πολυ τυχερος φιλε μου εγω απο **αθηνα **πηγα στα **Γιαννενα **στο φαρμακη για να βαλω το Prins εδω και ενα μηνα σωθηκα δουλευει αψογα το συστημα με τρομερη εγκατασταση απο τα παιδια εκει σε μερσεντες ML 350 που καιει πιο λιγο απο το δικο σου βενζινη μεσο ορο πολη εξω 12λτ /100 και σώθηκα επισης εχει και το πιο φθηνο αεριο απο την αθηνα εδω βαζουμε 79-83 λεπτα και εκει 75 δεν εχω δει καμια διαφορα καταναλωσης με το αεριο σε σχεση με την βενζινη αυτο ομως μπορει να ειναι γιατι εχει και πολλα αλογα ο κινητηρας του ML και βαζω 50 λιτρα με 40 ευρω και κανω 400 χιλιομετρα στη πολη περιπου να φανταστεις εφυγα απο Γιαννενα με 55 λιτρα και εφτασα αθηνα ανετα μεχρι τον Αλιμο οπου ξαναγεμισα δηλαδη με 42 ευρω περιπου και 480 χιλομετρα !! οι επιδοσεις μου ειναι ιδιες το αμαξι μετα από 3 λεπτα γυριζει αυτοματα στο αεριο το μοναδικο που δεν μου αρεσει ειναι
- οι λαθος ενδειξεις του led για το ποσο υγραεριο εχεις που αλλαζουν σε γραμμες αναλογα με τις κλισεις και τις λακουβες απο 3 λαμπακια σε 2 και παλι σε 3 ή 1 κτλ αρα πρεπει να μετρας χιλιομετρα περιπου και
- η απολυτη βλακεια του μετρητη καυσιμου της mercedes που ενω δεν καταλαλωνει καυσιμο εξακολουθει να μετραει την καταναλωση ( trip computer) πχ καις 14 λιτρα/100 αλλα ο δεικτης καυσιμου μετα απο 300 χιλιομετρα παραμενει ακουνητος και εχεις αλλα πχ 200 χιλιομετρα ενω μπορει να εχεις βενζινη για αλλα 500.
τωρα η 4 και 5 γενια αναλογα με το αμαξι τα prins υποτιθεται οτι ειναι 4 γενιάς αλλά αυτα που ειδα εγω απο αποψη μπεκ πνευμονα και εγκεφαλου ειναι η πολυ καλη ποιοτητα υλικων και ασε που εμενα η μερσεντες συνιστουσε 4ης γενιας γιατι ειναι μοντελο του 2005 αυτο που με εντυπωσιασε ηταν το εξης : υπηρχε εγχειριδιο εγκαταστασης στο σιτε της ολλανδικης priins για το ML 350 βημα βημα βιδα βιδα και ο τεχνικος το ακολουθησε κατα γραμμα ακομα και τους αισθητηρες καμια ( 20αρια ), βγηκε οι πολαπλη ( μιση μερα δουλεια ) στο παγκο με προσοχη οι τρυπες και οι φλανζες , καθαρισμα κτλ τρομερη δουλεια και τελος τα ετοιμα settings απο την μαμα εταιρια prins για το αμαξι μου ακριβως καμια αλλη ρυθμιση και το αμαξι ηταν σαν να μην εχει καμια διαφορα , ακομα και οταν πειραξαν τα εργοστασικά settings για δοκιμη αμεσως υπήρχε διαφορα προς το χειροτερο.
στο συνιστω ανεπιφύλακτα
dathens
-
Δεν είναι θέμα μάρκετινγκ οι γενιές.
5ης γενιάς είναι υγρού ψεκασμού.&- -
Εχεις δικιο και το διορθωσα κιολας αλλα σε οποιους ελεγα για ML 350 W164 στην αθηνα μου ελεγαν μονο 5ης γενιάς αλλιως δεν μπαινει εκανα λοιπον ερευνα με την μερσεντες και βρηκα οτι στο κινητηρα μου του 2005 συνιστατε το 4ης γενιας τωρα πως εξηγηται δεν ξερω να σου πω αλλα ο V6 που φορα το δικο μου δεν εχει υγρο ψεκασμό ? για αυτο χρειαστηκε ο πνευμονας ? και γιατι να λεει η μερσεντες 4ης γενιας ?
-
Ο υγρός ψεκασμός στα 5ης γενιάς συστήματα αφορά αποκλειστικά το υγραέριο και δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα ψεκασμού της βενζίνης.
Η prins είναι γνωστή για την ποιότητα των επιμέρους εξαρτημάτων της και γι αυτό είναι ίσως η πιο ακριβή στα συστήματα 4ης γενιάς. Αλήθεια πόσο κόστισε η εγκατάσταση; Αν υπάρχουν φωτογραφίες και μπορείς να τις ανεβάσεις κάπου, θα ήταν καλό να τις βλέπαμε. -
Ο χρήστης panban έγραψε:
Η βενζινη δουλευει με 14,7 στοιχειομετρικο, αν δεν εφαρμοσεις το κλειστου βροχου τοτε ο αγραφος δεν θα χει feeedback απο το λ και ετσι σε λειτουργια υγραεριου εσυ θα εχεις μειγμα 14,7.. Το lpg απο οτι βρηκα στο διαδικτυο εχει στοιχειομετρικο 15,7 η 17 δε ξερω ποιο ειναι το ποιο σωστο απο τα δυο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται εδώ, ο στοιχειομετρικός δείκτης του LPG είναι μεταξύ 15,6 και 15,8 ανάλογα το μείγμα προπανίου βουτανίου.
Στο παραπάνω link αναφέρονται με απόλυτα κατανοητό τρόπο βασικά θέματα σχετικά με το πώς λειτουργεί ο κινητήρας με βενζίνη και με υγραέριο και ποιες είναι οι επιπτώσεις όταν το μείγμα δεν είναι σωστό. Μελετήστε το... -
Απευθυνθήκαμε στις ελληνικές αντιπροσωπείες, προκειμένου να ενημερωθούμε για το ποια υγραεριοκίνητα μοντέλα θα διατεθούν το επόμενο διάστημα και ποια είναι η θέση τους για τις after market μετατροπές - κατά πόσο αυτές επηρεάζουν τους όρους της εγγύησης αλλά και ποια θεωρούν ότι είναι η πιο πρόσφορη λύση για χαμηλότερο κόστος μετακίνησης ανάμεσα στο γκάζι και το ντίζελ. Οι απαντήσεις τους είναι μοιρασμένες και, πραγματικά, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.
AUDI & VW: ΚανέναBMW: Κανένα
CHEVROLET: Τα Spark, Aveo, Cruze, Captiva και Orlando (δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποια από αυτά θα έρθουν στην ελληνική αγορά).
CITROEN: Κανένα
FIAT: Τα Panda, Punto Evo, Grande Punto, ενώ από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η διάθεσή των «500» και Bravo. Τα Qubo και Doblo ήδη διατίθενται μόνο με κινητήρα βενζίνης-φυσικού αερίου.
FORD: Πιθανόν τα Fiesta και Fusion.
HONDA-MITSUBISHI: Κανένα (στην Αμερική, όμως, διατίθεται το Honda Civic GX NGV, που κινείται με φυσικό αέριο και αναδείχθηκε το 2009 το πιο «πράσινο» αυτοκίνητο).
HYUNDAI: Κανένα
MERCEDES: Κανένα
OPEL: Τα Corsa LPG 1.2 (85hp), Astra LPG 1.4 Turbo (140hp) και Meriva LPG 1.4 (120hp).
PEUGEOT: Το «207».
PORSCHE: Κανένα
RENAULT-DACIA: Scenic 1.6, Megane 1.6, Clio 1.2, Kangoo 1.6 και τα μοντέλα της Dacia 1,4 και 1,6 λίτρων.
SAAB: Κανένα
SEAT: Τα Leon και Altea XL Bi-fuel
SUBARU:Τα Forester, Legacy, Outback και Impreza.
TOYOTA:H Toyota παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευσή της για την περαιτέρω εξέλιξη της υβριδικής τεχνολογίας, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής στρατηγικής.
VOLVO: Κανένα
Πατηστε στο λινκ στην κορυφη καθως εχει πολλες πληροφοριες
-
Καλη χρονια παιδια με Υγεια, αγαπη, ειρηνη σε ολους!
-
Καλη Χρονια με υγεια και καθαροτερο περιβαλλον!
Να ΑΚΟΥΜΕ τους αλλους και οσο μπορουμε να αποβαλουμε την ξεροληστικη συμπεριφορα. Μονο κακο μας κανει... -
Καλή Χρονιά, με υγεία και πολλά, ασφαλή, οικονομικά και απολαυστικά χιλιόμετρα!
-
Καλη χρονιά,χρονια πολλά με υγειά σε σας και τις οικογένειες σας
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Ο υγρός ψεκασμός στα 5ης γενιάς συστήματα αφορά αποκλειστικά το υγραέριο και δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα ψεκασμού της βενζίνης.
Η prins είναι γνωστή για την ποιότητα των επιμέρους εξαρτημάτων της και γι αυτό είναι ίσως η πιο ακριβή στα συστήματα 4ης γενιάς. Αλήθεια πόσο κόστισε η εγκατάσταση; Αν υπάρχουν φωτογραφίες και μπορείς να τις ανεβάσεις κάπου, θα ήταν καλό να τις βλέπαμε.Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους ( υγεία πάνω απο όλα γιατί τα για τα υπόλοιπα δύσκολο το βλέπω )
Θα τις ανεβασω asap κόστισε 1900 ευρώ για το ML και πήγα συστημενος εξου και το τσξιδι στα Γιάννενα απο αθήνα φυσικά θα ήταν παραπάνω αν αγόραζαν κατα παρραγγελια dedicated δεξαμενή για το μοντέλο του αυτοκινήτου μου όπου θα ερχόταν δεξαμενή με καπάκι πάτωμα κτλ στα 95 λίτρα , ( η prins έχει δεξαμενές για πολλα suv cayenne Tuareg ML κτλ. ) οι οποίες κατα παραγγελία για κάθε μοντέλο, προτιμισα λοιπόν μια 58 λτ. Το κοστας στο δικό μου αμάξι είναι η κυκλοφορία στην αθήνα σε συνθήκες κίνησης όπου η κατανάλωση απο 11/12 λτ. που περίπου καιει στο ταξίδι αναιβαινει στα 16/18 λτ/100 km.
-
Έβαζα βενζίνη και ο βενζινάς μου πρότεινε να βάλω υγραέριο! Περίεργο σκέφτηκα αλλά μετά πρόσεξα ότι στο βενζινάδικο αυτό είχε και γκάζι (στην Πειραιώς)!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έβαζα βενζίνη και ο βενζινάς μου πρότεινε να βάλω υγραέριο! Περίεργο σκέφτηκα αλλά μετά πρόσεξα ότι στο βενζινάδικο αυτό είχε και γκάζι (στην Πειραιώς)!Διακριτικος ο τυπος παντως
-
To οξυγόνο πως να το πειράξουν; Οτι τραβήξει ο κινητήρας κάθε φορά.
Το +20% κατανάλωσης υγραερίου είναι φυσιολογικό πάντως από οτι έχει γραφτεί εδώ μέσα.Παντού γραφεται ότι η μέγιστη κατανάλωση ειναι εως 10% πανω από αυτην της βενζίνης. Ακόμη και προγραμματάκια που υπολογίζουν το κέρδος σε χρήμα από την μετατροπή, υπολογίζουν με βάση το 10%.
Το ότι τραβήξει ο κινητήρας δε νομιζω να ισχύει
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έβαζα βενζίνη και ο βενζινάς μου πρότεινε να βάλω υγραέριο! Περίεργο σκέφτηκα αλλά μετά πρόσεξα ότι στο βενζινάδικο αυτό είχε και γκάζι (στην Πειραιώς)!Aρα εχει περισσοτερο κονομα το γκαζαεριο ! Καλη Χρονια σε ολους !
-
Ο χρήστης tasssos1 έγραψε:
Το +20% κατανάλωσης υγραερίου είναι φυσιολογικό πάντως από οτι έχει γραφτεί εδώ μέσα.Παντού γραφεται ότι η μέγιστη κατανάλωση ειναι εως 10% πανω από αυτην της βενζίνης. Ακόμη και προγραμματάκια που υπολογίζουν το κέρδος σε χρήμα από την μετατροπή, υπολογίζουν με βάση το 10%.
Για δείξε μας το παντού, γιατί 10% διαφορά σημαίνει φτωχά μίγματα σε πάρα πολλά σημεία της χαρτογράφησης. Δηλαδή αυξημένες θερμοκραίες. Δηλαδή μειωμένη διάρκεια ζωής κινητήρα...
Το ότι οξυγόνο τραβήξει ο κινητήρας ισχύει κανονικά. Εκτός αν μιλάμε για turbo...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Για δείξε μας το παντού, γιατί 10% διαφορά σημαίνει φτωχά μίγματα σε πάρα πολλά σημεία της χαρτογράφησης. Δηλαδή αυξημένες θερμοκραίες. Δηλαδή μειωμένη διάρκεια ζωής κινητήρα...
Το ότι οξυγόνο τραβήξει ο κινητήρας ισχύει κανονικά. Εκτός αν μιλάμε για turbo...
Eχει αναφερθει απο τον leonp (o οποιος εχει αναλυσει αρκετες σελιδες πριν, πολυ αναλυτικα για τις χαρτογραφησεις και σχετικα με το μιγμα) οτι φτωχο μιγμα στο υγραεριο σημαινει χαμηλοτερη θερμοκρασια και πλουσιο μιγμα υψηλοτερη θερμοκρασια, αντιθετα με την βενζινη.
Επισης να ρωτησω, ο εγκεφαλος του υγραεριου διορθωνει το μιγμα βασει του λ? Εμενα αρκετες φορες εχει αναψει το chek(παντα διαγνωση φτωχου) αλλα μετα απο μερικα χλμ σβηνει μονο του.
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
μπορεις καποιος να μου πει αν ξέρει αν μπορει να μπει κιτ σε υδριδικό honta civic 1.3 ?
Γενικά τα Honda φαίνεται να έχουν πρόβλημα με το υγραέριο στις βαλβίδες τους. Συνήθως δεν αναφέρονται καν στους καταλόγους με τα αυτοκίνητα που είναι κατάλληλα για μετατροπή. Τώρα σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα του υβριδικού, μάλλον χλωμά τα βλέπω τα πράγματα... Τί κατανάλωση έχει το συγκεκριμένο μοντέλο στην πράξη που χρειάζεται να πάει στη λύση του υγραερίου;
εχει κατανάλωση 7,5 λιτρα αλλα επειδη ειναι ταχι κάνει 90,000 χλμ το χρόνο και ετσι του ειναι εντελώς απαραίτητο.
-
καλημέρα και καλή χρονια σε όλους ....
θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρώ κιτ επισκευής λαστίχου ,,,μιας και δεν εχουμε ρεζέρβα ?
Υγραεριοκίνηση!