-
Καλησπέρα,
Διαβάζω συνέχεια για μαύρες λίστες αυτοκινήτων που είναι πιθανόν μετά από αρκετά χλμ να παρουσιάσουν πρόβλημα στις βαλβίδες αν καίνε υγραέριο.
Έχει κανείς κάποιο λινκ για να τις κατεβάσω να ρίξω μια ματιά;Έχω ένα mitsubishi lancer 1.8 sportback και ενδιαφέρομαι να μάθω αν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα σε αυτό.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
«Έχει κανείς κάποιο λινκ για να τις κατεβάσω να ρίξω μια ματιά;»
Και εάν τις καταβάσεις θα καταλάβεις τη αιτία φίλε μου?.
Σίγουρα έχουν γίνει αναλυτικότατες παραθέσεις, 226 σελίδες!!.
Antonis-team. -
Πότε θα έρθει η ώρα της φέτας?
Θα μπει στο υγραέριο Ειδικός Φόρος?
Γεύγελη σήμερα 0,72 βενζ. 1,25 -
Υπάρχει ειδικός φόρος στο υγραέριο, 125 ευρώ / μετρικό τόνο.
-
Θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους να μου μεταφέρουν τις απόψεις τους για τα δύο πιο γνωστά συστήματα 5ης γεννιάς icom και vialle για mazda6 του 2004 καθώς και τις διαφορές τους. Θα ήθελα δηλαδή τις εντυπώσεις των κατόχων διάφορων αυτοκινήτων με τα παραπάνω συστήματα, τα προβλήματά τους και τα χιλιομετρα που έχουν κάνει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«από dti » 03/01/11 22:19Άσχετος δεν είσαι συ, αλλά αυτός που έλεγε οτι υπάρχει πλαφόν στα 65 λεπτά.
Πάντως τη συγκεκριμένη τιμή μπορεί να τη ξαναδούμε το καλοκαίρι αν κάτι δεν αλλάξει προς το χειρότερο.»
Φίλε μου……και δεν ήταν άσχετος!!!.....το μαγαζάκι του θίγαμε!!. Όταν του έγραψα ότι θα πιάσει το 1ε , με ‘έκραξε’.
«…αν κάτι δεν αλλάξει προς το χειρότερο». Τι σε κάνει να το πιστεύεις αυτό?.
«λεφτά υπάρχουν» . Μα σίγουρα δεν υπάρχουν!!...
«τα φάγαμε μαζί» . Αυτός 50 σπίτια και εμείς?.....
«οι πολίτες διαφθείρουν τους πολιτικούς..» !!!!!!!!!!.....άρα όντας διεφθαρμένοι?.....
Άλλωστε είμαστε «κοπρίτες» …..και στέκεται ακόμη όρθιος…..και εσύ φίλε μου περιμένεις φως?.
Άλλωστε και ο ΑΒΕΡΩΦ είχε πει «….ότι μπαίνει σε αυτήν την χώρα (φόροι), δεν βγαίνει ποτέ..»…και διστιχός είχε δίκιο. Εάν περιμένεις από την ‘παιδική χαρά’ να δεις το φως σου, αγόρασε άσπρο μπαστούνι.
Και εάν δεν γίνει εκείνο που έγραψα, για αποχή 1 μήνα, για το καλό σας /μας, τότε καλά θα κάνουν να μας χρεώνουν σάκους του μποξ…..
Antonis-team.Mαστραντωνη ? Ακομα ειπε οτι τα παλικαρια του 21' μετα βιας μιλουσαν Ελληνικα , και οτι εχουμε ψευδαισθηση εαν νομιζουμε οτι καταγομαστε απο τον Περικλη , αλλα τι αλλο να περιμενεις ? 'Πεστε οτι την σημαια την πηρε ο αερας !' Σιχαινομαι !
-
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και πολλα - φθηνα - ευχαριστα χιλιομετρα με το υγραεριο
-
To θεμα εδω ειναι η υγραεριοκινηση και οχι πχ ο Παγκαλος και η κορη του.Υπαρχουν στο φορουμ αλλα τοπικ για πολιτικες αναλυσεις.Μην βγαινετε εκτος θεματος. [mod]
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους να μου μεταφέρουν τις απόψεις τους για τα δύο πιο γνωστά συστήματα 5ης γεννιάς icom και vialle για mazda6 του 2004 καθώς και τις διαφορές τους. Θα ήθελα δηλαδή τις εντυπώσεις των κατόχων διάφορων αυτοκινήτων με τα παραπάνω συστήματα, τα προβλήματά τους και τα χιλιομετρα που έχουν κάνει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Τα συστήματα της vialle που είναι συνήθως τα ακριβότερα, απευθύνονται στην κατηγορία των prime αυτοκινήτων. Είναι μελετημένα και προσαρμοσμένα ξεχωριστά για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελάχιστες αναφορές για προβλήματα (και σίγουρα πολύ λιγότερα σε σχέση με εκείνα που είχε το icom jtg).
Αν έχεις το 2.0i 16V 108kW SEDAN, με κωδικό κινητήρα GF, υπάρχει έτοιμο kit, προδιαγραφών Euro4, με δεξαμενή 72 λίτρων που μπαίνει στο χώρο της ρεζέρβας (το επίπεδο όμως του πορτμπαγκάζ πρέπει να ανυψωθεί λίγο).Εγώ, μετά από 9000 χλμ. περίπου, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος (μετά τη ρύθμιση, ειδικό λογισμικό και διόρθωση στην εγκατάσταση που χρειάστηκε να γίνει).
-
Eχω παρατηρησει οτι βαζοντας συνεχως απο ενα πρατηριο (μαρκονι 9) δεν εχει ξανα αναψει τo τσεκ της μηχανης και οτι εχω +80 χλμ αυτονομια...Το τσεκ εστω οτι ειναι τυχαιο, τα +80 χλμ αυτονομια ομως ειναι αποδεδειγμενα...
Τι παιζει ρε παιδια? Αλλα μιγματα??? -
Είχε ξαναγραφτεί (από τον tgi) σχετικά με αυξημένη αυτονομία από το συγκεκριμένο πρατήριο.
Ίσως ο συνδυασμός ποιότητας καυσίμου και σωστής λειτουργίας (όχι άναμμα ένδειξης βλάβης) κινητήρα, συντελούν στην αύξηση της αυτονομίας.
Μία φορά που είχα βάλει από το συγκεκριμένο πρατήριο, δεν είδα κάποια ιδιαίτερη διαφορά, αλλά μου είχε κάνει εντύπωση η πολύ καλή αντλία και γενικότερα η εξυπηρέτηση. -
Και εύλογα με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, αναρωτιέμαι.
Το ‘αέριο’ που έχουν τα πρατήρια, είναι μίξη βουτάνιο με προπάνιο. Τα δυο αυτά αέρια, έχουν εν πρώτης διαφορετική τιμή ανά λίτρο.
Που γίνετε, και πόση είναι ποσοστιαία η ανάμιξη?.
2 πρατήρια δεν με φώτισαν!!.
Ποιος ελέγχει αυτήν την μίξη?.
Σίγουρα «+80 χιλιόμετρα αυτονομία», συμένει περισσότερο προπάνιο.
Το πρατήριο μπορεί να καθορίσει την μίξη?.
Και εάν ναι, τότε η σύγκριση των τιμών πάει περίπατο!!!...
Φίλε cson, το συγκεκριμένο πρατήριο, πόσο πουλάει?.
Antonis-team. -
Στα δυϊλιστήρια γίνεται η μίξη και η αναλογία βουτανίου-προπανιού εξαρτάται απο την εξωτερική θερμοκρασία. Τον χειμώνα περισσότερο προπάνιο το καλοκαίρι περισσότερο βουτάνιο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Eχω παρατηρησει οτι βαζοντας συνεχως απο ενα πρατηριο (μαρκονι 9) δεν εχει ξανα αναψει τo τσεκ της μηχανης και οτι εχω +80 χλμ αυτονομια...Το τσεκ εστω οτι ειναι τυχαιο, τα +80 χλμ αυτονομια ομως ειναι αποδεδειγμενα...
Τι παιζει ρε παιδια? Αλλα μιγματα???Τα λίτρα που βάζει είναι μεγαλύτερα από τα λίτρα που βάζουν οι άλλοι.
Με περισσότερο βουτάνιο έχει λίγο καλύτερη κατανάλωση αλλά
- δεν βάζουν περισσότερο βουτάνιο τον χειμώνα και
- πιο σημαντικό: δεν μπορείς να μετρήσεις στο αμάξι σου την διαφορά στη κατανάλωση από διαφορετικά μείγματα - οι διαφορές στην κατανάλωση από διαφορετικές συνθήκες κυκλοφορίας είναι πολύ μεγαλύτερες.
Ο λόγος που (μπορεί) να βάζουν λίγο περισσότερο βουτάνιο το καλοκαίρι είναι για να έχεις μικρότερες πιέσεις στη δεξαμενή. Οι διαφορές στη κατανάλωση είναι αμελητέα μικρές.
-
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=12371
Ερευνα των 4 τροχών για την άποψη των εισαγωγέων περί υγραερίου και εγγυήσεων.
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Τα συστήματα της vialle που είναι συνήθως τα ακριβότερα, απευθύνονται στην κατηγορία των prime αυτοκινήτων. Είναι μελετημένα και προσαρμοσμένα ξεχωριστά για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελάχιστες αναφορές για προβλήματα (και σίγουρα πολύ λιγότερα σε σχέση με εκείνα που είχε το icom jtg).
Αν έχεις το 2.0i 16V 108kW SEDAN, με κωδικό κινητήρα GF, υπάρχει έτοιμο kit, προδιαγραφών Euro4, με δεξαμενή 72 λίτρων που μπαίνει στο χώρο της ρεζέρβας (το επίπεδο όμως του πορτμπαγκάζ πρέπει να ανυψωθεί λίγο).Εγώ, μετά από 9000 χλμ. περίπου, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος (μετά τη ρύθμιση, ειδικό λογισμικό και διόρθωση στην εγκατάσταση που χρειάστηκε να γίνει).
Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Το σύστημα της vialle είναι αυτό που λέμε 5ης γενιάς; Όταν λες ρυθμίσεις εννοείς ότι πήγες μετά την εγκατάσταση για να γίνουν; είμαι από μακριά και δεν έχω την πολυτέλεια να πάω 2-3 φορές για ρυθμίσεις.
Ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και εύλογα με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, αναρωτιέμαι.
Το ‘αέριο’ που έχουν τα πρατήρια, είναι μίξη βουτάνιο με προπάνιο. Τα δυο αυτά αέρια, έχουν εν πρώτης διαφορετική τιμή ανά λίτρο.
Που γίνετε, και πόση είναι ποσοστιαία η ανάμιξη?.
2 πρατήρια δεν με φώτισαν!!.
Ποιος ελέγχει αυτήν την μίξη?.
Σίγουρα «+80 χιλιόμετρα αυτονομία», συμένει περισσότερο προπάνιο.
Το πρατήριο μπορεί να καθορίσει την μίξη?.
Και εάν ναι, τότε η σύγκριση των τιμών πάει περίπατο!!!...
Φίλε cson, το συγκεκριμένο πρατήριο, πόσο πουλάει?.
Antonis-team.0,77 το λιτρο...
αμα βαζαν το χειμωνα παραπανω προπανιο που ειναι φθηνοτερο τοτε γιατι παιρνουν την ανοδο οι τιμες? -
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Το σύστημα της vialle είναι αυτό που λέμε 5ης γενιάς; Όταν λες ρυθμίσεις εννοείς ότι πήγες μετά την εγκατάσταση για να γίνουν; είμαι από μακριά και δεν έχω την πολυτέλεια να πάω 2-3 φορές για ρυθμίσεις.
Ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου.Ναι, το σύστημα LPi της Vialle (και κάποιες παραλλαγές του) είναι 5ης γενιάς (υγρού ψεκασμού).
Οι ρυθμίσεις που χρειάστηκαν στην περίπτωσή μου έγιναν γιατί είχα 'πρόγραμμα' και κάποιες μηχανικές βελτιώσεις, αλλά και γιατί ο εγκαταστάτης σε κάποια σημεία δεν είχε ακολουθήσει τις οδηγίες της vialle. Αν ακολουθήσεις τα links στην υπογραφή μου θα δεις όσα έχω γράψει εδώ για τη δική μου εγκατάσταση.
Ξέρω άλλη περίπτωση, εγκατάστασης συστήματος Vialle σε 'μαμά' αυτοκίνητο που δεν ξαναχρειάστηκε καμία απολύτως ρύθμιση / επίσκεψη στον εγκαταστάτη.Σε κάθε περίπτωση, πριν απομακρυνθείς από τον εγκαταστάτη, καλό είναι να είσαι σίγουρος οτι το αυτοκίνητο λειτουργεί άψογα, γι αυτό πρέπει να έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου. Αρκετοί εδώ στο forum έχοντας διαφορετικά συστήματα (4ης γενιάς, ή 5ης με icom jtg), έχουν επισκεφθεί πολλές φορές τον εγκαταστάτη και οι περισσότεροι κάποια στιγμή έλυσαν τα προβλήματα που είχαν.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
αμα βαζαν το χειμωνα παραπανω προπανιο που ειναι φθηνοτερο τοτε γιατι παιρνουν την ανοδο οι τιμες?
Το προπάνιο πρέπει να είναι αρκετά πιο ακριβό από το βουτάνιο. Είχα μάθει οτι από Σεπτέμβριο ως αρχές Δεκεμβρίου είχε αυξηθεί η διυλιστηριακή του τιμή κατά 40%. Γι αυτό και το χειμώνα αυξάνεται η τιμή του LPG, ενώ το καλοκαίρι επανέρχεται σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.
Βέβαια, στην Ελλάδα με το κλίμα που έχουμε, ίσως είναι υπερβολή να ακολουθούμε αναλογίες μείγματος παρόμοιες με χώρες της Κεντρικής ή Βόρειας Ευρώπης, οπότε μάλλον παράλογη φαίνεται και η αύξηση... Εκτός κι αν η αναλογία παραμένει 'καλοκαιρινή' αλλά η τιμή τραβά την ανηφόρα (με το πρόσχημα μεγαλύτερου ποσοστού προπανίου), οπότε καταλαβαίνετε ποιος κερδίζει...Θα πρότεινα όποιος πάει ξανά στο προαναφερθέν πρατήριο να ρωτήσει από ποιο διυλιστήριο προμηθεύεται το υγραέριο.
Το ίδιο να κάνουμε και οι υπόλοιποι ώστε να διαπιστώσουμε αν τυχόν είναι θέμα διυλιστηρίου (Ελληνικά Πετρέλαια και MotorOil είναι τα 2 διυλιστήρια) ή απλά σύμπτωση κάποιου 'καλού μείγματος'... -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Ξέρω άλλη περίπτωση, εγκατάστασης συστήματος Vialle σε 'μαμά' αυτοκίνητο που δεν ξαναχρειάστηκε καμία απολύτως ρύθμιση / επίσκεψη στον εγκαταστάτη.
Ξέρεις αξιόπιστο εγκαταστάτη vialle στη Θεσσαλονικη να μας προτείνεις?
Ο φίλος σου που το έβαλε?
Εγώ ξέρω έναν αλλά δεν μου γέμισε το μάτι.
Υγραεριοκίνηση!