-
Οι tsi και γενικότερα οι άμεσου ψεκασμού κινητήρες είναι δύσκολοι στη σωστή μετατροπή, ψάξε καλά το μάστορα που θα πας και όχι τόσο το σύστημα. όλες οι εταιρείες έχουν λίστες μη καταληλότητας για τα συστήματα τους. Αν δεν είσαι μέσα είσαι οκ. Το μεγάλο θέμα είναι ποιός θα το ρυθμίσει.
-
Πηγαινε στον qgas, ειναι καλος σε αυτα τα περιεργα αμαξια.
-
Μια βοήθεια αν κάποιος μπορεί.
Σε Suzuki SX4 με υγραέριο παρουσιάζεται το φαινόμενο να δυσκολεύεται να πάρει εμπρός στην εκκίνηση όταν είναι κρύο.
Χρειάζεται αρκετή επιμονή στη μίζα και αρκετές προσπάθειες.
Επίσης εμφανίζει και μερικά σκορτσαρίσματα έως ότου ζεσταθεί.Το είχε ξαναπαρουσιάσει στο παρελθόν και διορθώθηκε εκεί που τοποθετήθηκε το υγραέριο με ρύθμιση του μείγματος από ότι είπαν στον κάτοχο (δεν είναι δικό μου). Είπαν ότι έφταιγε το υγραέριο (κακή ποιότητα).
Μάλιστα την προηγούμενη φορά εξάντλησε και την μπαταρία λόγω του προβλήματος...Έχει τοποθετηθεί σύστημα της VIAGAS πριν περίπου 2 χρόνια και έκτοτε το αυτοκίνητο έχει κάνει περίπου 25 - 30χιλ. χλμ.
Πρόσφατα αντικαταστάθηκαν και τα απλά μπουζί με ιριδίου.Τι μπορεί να φταίει? Σήμερα θα ξαναπάει συνεργείο.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
...'δυσκολεύεται να πάρει εμπρός στην εκκίνηση όταν είναι κρύο'
εδω δεν δουλευει στο υγραεριο, δουλευει με βενζινη.
Κατα πασα πιθανοτητα εχει θεμα η αντλια βενζινηςειχα κι εγω το ιδιο προβλημα...
2 φορες
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
...
'δυσκολεύεται να πάρει εμπρός στην εκκίνηση όταν είναι κρύο'
εδω δεν δουλευει στο υγραεριο, δουλευει με βενζινη.
Κατα πασα πιθανοτητα εχει θεμα η αντλια βενζινηςειχα κι εγω το ιδιο προβλημα...
2 φορες
Υπάρχει και η πιθανότητα να μένει κάποιο μπεκ υγραερίου ανοικτό...
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Ο nascar το βρήκε βλάβη σε κάποιο μπεκ είπε ο μάστορας περίπου 120€ το κόστος.... -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Ο nascar το βρήκε βλάβη σε κάποιο μπεκ είπε ο μάστορας περίπου 120€ το κόστος....Βενζίνης η αερίου γιατι μπεκ αερίου αν δεν ειναι Keihin δεν κάνει τόσο εκτός αν αλλάξει και τα 4 μπεκ
-
Μπέκ αερίου.
Δεν ξέρω αν είναι Keihin αλλά αν μου λες τόσο διαφορά στην τιμή θα το ψάξω -
Χαιρετώ τα πλήθη...
Έκανα το Prius μετατροπή σε υγραέριο. Δυσκολεύτηκα λίγο με τα μπεκ αλλά κατάφερα να τα κρύψω καλά. Ρίχνουν ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί που ρίχνει και τη βενζίνα ενώ οι τρύπες ακροφυσίων στα μπεκ του αερίου είναι στα 1.8mm. Το μήκος των σωλήνων δεν ξεπερνάει τα 9εκατοστά. Το σύστημα είναι το κλασσικό και αγαπημένο Lovato smart με 37άρα δεξαμενή.
Με τα short fuel trims να παίζουν από -3 εώς +3 και το long να κάθεται κοντά στο 3% τα πρώτα αποτελέσματα είναι απόλυτα ικανοποιητικά. Παρθενικό γέμισμα στην 37αρα δεξαμενή είναι λίγο πιο κάτω από 32λίτρα και το κόστος 20,5 ευρώ. Ταυτόχρονα έβαλα και μεγαλύτερα λάστιχα για να πάρει βήμα το αυτοκίνητο δηλαδή από 195/55 16 πήγα σε 195/60 16 και πλέον έχω 3% λιγότερα καταγεγραμμένα χλμ και λιγότερο λάθος στο κοντέρ.
Με αυτά τα δεδομένα και μια μικρή διαρροή (όλοι κάνουμε και κανα λαθάκι) που αντιμετωπίστηκε άμεσα, γέμισμα μετά από 312 στο περίπου χλμ έγιναν με 11,5 ευρώ 17,7 λίτρα.... Πιο λίγο από την πάπια μου!!!! Αυτό έγινε χθες.
Σήμερα πετάχτηκα μια μέχρι Πήλιο και πίσω και τώρα έχω 470χλμ. Πρέπει να έχω ακόμη καμιά 100αρα αλλά θα γεμίσω αύριο και θα ξέρω.
Εννοείται πως ΑΥΤΟΜΑΤΑ το σύστημα γυρνάει σε βενζίνη πάνω από 3500στρ/λεπτό γιατί δεν πρέπει να γίνει κάτι τραγικό.Το κάνω άλλωστε και στους πελάτες μου γιατί δίνουμε και εγγύηση στις μηχανές.... Είναι ενεργοποιημένη και η επιλογή start stop για τα σβησίματα της μηχανής.
Μέγιστη θερμοκρασία καταλύτη μου έδωσε με το αέριο περί τους 750βαθμούς ενώ με την βενζίνη όταν το έδωσα σε ανηφόρα ξεπέρασε τους 850. Δε νομίζω να μου βγάλει κάτι στις βαλβίδες και εννοείται πως δεν έχω και κάποια ένδειξη βλάβης. Λόγω CVT το αμάξι στις ταχύτητες που το πάω (όπως και πριν που ήταν μόνο βενζίνη) δεν ξεπερνάει τις 2000στροφές παρα μόνο σε δυνατή επιτάχυνση....
Αυτά προς το παρόν.... -
ενδιαφέρον ...
*
'Δε νομίζω να μου βγάλει κάτι στις βαλβίδες και εννοείται πως δεν έχω και κάποια ένδειξη βλάβης'
*έχεις 'δείγμα' από prius με χρήση LPG, για πάνω από 60+Κχλμ ?
άντε, η επόμενη μετατροπή plugIN ή Φ.Α. ...
-
Ρητορική ήταν η 'ερώτηση'.
Επειδή δεν γίνεται να τα ξέρουμε όλα ρωτάμε. Από το διεθνές Prius chat μέχρι ταρίφα που το είχε κάνει και αυτός δεν είχαν πρόβλημα οι μηχανές με βαλβίδες. Ούτως ή άλλως στο μεγάλο θερμικό φορτίο ψεκάζει μόνο τζίνα και με βάση τα Toyota που έχω κάνει με το ίδιο τρόπο εδώ και 4 χρόνια και πάνω από 80000χλμ δεν θα έχει θέμα.…. -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Χαιρετώ τα πλήθη...
Έκανα το Prius μετατροπή σε υγραέριο. Δυσκολεύτηκα λίγο με τα μπεκ αλλά κατάφερα να τα κρύψω καλά. Ρίχνουν ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί που ρίχνει και τη βενζίνα ενώ οι τρύπες ακροφυσίων στα μπεκ του αερίου είναι στα 1.8mm. Το μήκος των σωλήνων δεν ξεπερνάει τα 9εκατοστά. Το σύστημα είναι το κλασσικό και αγαπημένο Lovato smart με 37άρα δεξαμενή.
Με τα short fuel trims να παίζουν από -3 εώς +3 και το long να κάθεται κοντά στο 3% τα πρώτα αποτελέσματα είναι απόλυτα ικανοποιητικά. Παρθενικό γέμισμα στην 37αρα δεξαμενή είναι λίγο πιο κάτω από 32λίτρα και το κόστος 20,5 ευρώ. Ταυτόχρονα έβαλα και μεγαλύτερα λάστιχα για να πάρει βήμα το αυτοκίνητο δηλαδή από 195/55 16 πήγα σε 195/60 16 και πλέον έχω 3% λιγότερα καταγεγραμμένα χλμ και λιγότερο λάθος στο κοντέρ.
Με αυτά τα δεδομένα και μια μικρή διαρροή (όλοι κάνουμε και κανα λαθάκι) που αντιμετωπίστηκε άμεσα, γέμισμα μετά από 312 στο περίπου χλμ έγιναν με 11,5 ευρώ 17,7 λίτρα.... Πιο λίγο από την πάπια μου!!!! Αυτό έγινε χθες.
Σήμερα πετάχτηκα μια μέχρι Πήλιο και πίσω και τώρα έχω 470χλμ. Πρέπει να έχω ακόμη καμιά 100αρα αλλά θα γεμίσω αύριο και θα ξέρω.
Εννοείται πως ΑΥΤΟΜΑΤΑ το σύστημα γυρνάει σε βενζίνη πάνω από 3500στρ/λεπτό γιατί δεν πρέπει να γίνει κάτι τραγικό.Το κάνω άλλωστε και στους πελάτες μου γιατί δίνουμε και εγγύηση στις μηχανές.... Είναι ενεργοποιημένη και η επιλογή start stop για τα σβησίματα της μηχανής.
Μέγιστη θερμοκρασία καταλύτη μου έδωσε με το αέριο περί τους 750βαθμούς ενώ με την βενζίνη όταν το έδωσα σε ανηφόρα ξεπέρασε τους 850. Δε νομίζω να μου βγάλει κάτι στις βαλβίδες και εννοείται πως δεν έχω και κάποια ένδειξη βλάβης. Λόγω CVT το αμάξι στις ταχύτητες που το πάω (όπως και πριν που ήταν μόνο βενζίνη) δεν ξεπερνάει τις 2000στροφές παρα μόνο σε δυνατή επιτάχυνση....
Αυτά προς το παρόν....Καλοταξιδο εχοντας 12 πλεον prius εχω να παρατηρησω τα εξης ( εκ των οποιων τα μισα ταξι )
Μπορεις να πας ανετα μεχρι 5-6 χιλιαδες στροφες
Ειναι λιγο φτωχο προσπαθησε να μην απεχει πανω απο 50 βαθμους η σχεση βενζινη υγραεριο
1.9 - 2.0 τα μπεκ
Αλλαξε το να γυριζει στις 3500 με ψεκαμσο βενζινης 1500 - 10 -2
Τσεκαρισε το start on lpg with hot engine
Δεξαμενη βαζει 60 λιτρα εκτος αν θελεις να χωρα και την ρεζερβα μαζι οπου βαζεις 37-38 λιτρα ..
-
κανω 25.000 χλμ το χρονο. Μεχρι τωρα δεν εβαζα γιατι ειχα μαθει για καποια οδηγια της ΕΟΚ ότι θα εξομοιωθούν οι φοροι σε βενζινη, ντιζελ και υγραεριο με καταληκτικη και υποχρεωτική ημερομηνια το 2018. Γιατι εξηγουσε ότι δεν ειναι οικολογικα και θα πρεπει να στραφουμε προς το φυσικο αεριο. Ομως αλλαξανε την οδηγια και λένε να γινει ιδια η φορολογια και στο φυσικο αεριο με καταληκτικη ημερομηνια πια το 2023. Άρα τα παντα ρει! Τα χαλασανε με τη Ρωσια ως γνωστο και εξηγουν ότι πρεπει να στραφουν οι καταναλωτες σε πρασινη ενεργεια, ηλεκτρικα ίσως; Ασε που σαν την Ελλαδαρα αλλαζουν καθε λιγο τις οδηγιες!
Πριν μαθω οτι εχει πολλα προβληματα http://www.rav4club.gr/forum/viewtopic. ... start=1500 έλεγα για το vialle υγρου ψεκασμου το φθηνο Lpdi με 1600 ευρω στον Τσοπελογιαννη. Ομως δε θελουν ουσιαστικα να το βάλουν και δε δινουν καμια εγγυηση! Ελεγα να βαλω της ΤΟΥΟΤΑ το vialle με 2200 ευρω, αλλα σταματησα πια, μια και σε δυο rav4 (το αλλο ειναι του προεδρου του φορουμ), παρουσιαστηκαν σοβαρα προβληματα με βλαβες υψηλου κοστους (εγκεφαλος, πολυβαλβιδα πίεσης) λογω ιδιορυθμιων ελληνικων πρατηρίων! Ασε που ο μοντερετορ εκει ειναι και toyotaclub που εχουν επισης προβληματα τα vialle με τη νοθεια και τις ψηλες πιεσεις ανεφοδιασμου των πρατηριων! Ειδικα μετα τα δυο χρονια της εγγυησης!
Landirenzo evo βαζει ο ECOΚΙΝΗΣΗ http://ecokinisi.gr/the-project/landirenzo-omegas-plus
κανει μικροψεκασμους βενζίνης οπως το vialle. Ειναι ομως αεριου ψεκασμου με πνευμονα. Εχει καλη φημη ο εγκαταστατης και θα παει και ενας φιλος να το βάλει σε ενα outlander 4 ετων. Κανει λεει και για φυσικο αεριο με δεξαμενες αλλαζοντας.Landirenzo βαζει και ο Τσοπελογιαννης, δεν ξερω τον τυπο, δινει τουλαχιστον 2 χρονια εγγυηση, μη σου πω 5 αναλογως την παλαιοτητα. Φυσικα κανει μικροψεκασμους και αργοτερα λειτουργει με φυσικο αεριο. Εχουν βαλει εκει 2 συναδελφοι με ΒΜW Χ3 και Χ5 ειναι πραγματικα ευχαριστημενοι και ειδαν πανακριβα αυτοκινητα εκει. Ασε που του ενος φτιαξαν με υγραεριο και τα δυο αυτοκινητα των γονιων του!
Αλλα εδω στο φορουμ δεν ειδα καλες κριτικες για Τσοπελογιαννη...
-
Εβγαινε η βγαινει seat leon Με εργοστασιακο υγραεριο?
νομιζω 1.6 ηταν -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Πριν μαθω οτι εχει πολλα προβληματα http://www.rav4club.gr/forum/viewtopic. ... start=1500οντως εχει θεμα αυτο το συστημα σε καποιους και αντι να παραδεχτουν οτι εβαλαν ενα ελαττωματικο συστημα η τελοσπαντων οτι δεν δουλευει ιδανικα, παιζουν την κολοκυθια και τα χωνουν στα πρατηρια για δηθεν κακη ποιοτητα υγραεριου, με υψηλες πιεσεις, κ.α., ενω καθε μερα τροφοδοτουνται και δουλευουν απροβληματιστα καποιες χιλιαδες αυτοκινητα με υγραεριο
πιστευω οτι θεωρειται μεμονωμενο περιστατικο που ισως λογω κακης παρτιδας εξαρτηματων εχει προβληματα και ταλαιπωρουνται οι ιδιοκτητες -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Χαιρετώ τα πλήθη...
Αυτά προς το παρόν....συναδελφος εχει prius 2007 μοντελο με υγραεριο εδω και 7 χρονια και κανει καπου στα 40.000 χλμ τον χρονο. μεχρι τωρα δεν του εχει βγαλει καποιο προβλημα και επειδη πηγαινοερχεται σερρες το φουλαρει και υγραεριο στην βουλγαρια. με το οδηγημα του βγαζει 10 ευρω τα 500χλμ
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Πριν μαθω οτι εχει πολλα προβληματα http://www.rav4club.gr/forum/viewtopic. ... start=1500
οντως εχει θεμα αυτο το συστημα σε καποιους και αντι να παραδεχτουν οτι εβαλαν ενα ελαττωματικο συστημα η τελοσπαντων οτι δεν δουλευει ιδανικα, παιζουν την κολοκυθια και τα χωνουν στα πρατηρια για δηθεν κακη ποιοτητα υγραεριου, με υψηλες πιεσεις, κ.α., ενω καθε μερα τροφοδοτουνται και δουλευουν απροβληματιστα καποιες χιλιαδες αυτοκινητα με υγραεριο
πιστευω οτι θεωρειται μεμονωμενο περιστατικο που ισως λογω κακης παρτιδας εξαρτηματων εχει προβληματα και ταλαιπωρουνται οι ιδιοκτητεςαν κοιταξουμε λιγο στο κοντινο παρελθον θα δουμε οτι η vialle εχει γενικα αρκετα θεματακια συνεχεια, τρομπες αεριου, διαρροη απο τα μπεκ, μεμβρανες στην πολ/δα, μπουκωματα στην πορεια με σταθερο γκαζι, στεγανοποιηση εγκεφαλου υγραεριου στα toyota ειδικα και ολο και κατι αλλο θα βγαλει στο μελλον.
προστασια μεγαλυτερη στα ευπαθη αυτοκινητα δεν προσφερει ο υγρος ψεκασμος, ας σταματησει επι τελους αυτη η καραμελλα, δεν ειναι χαζη η toyota που το δουλευει με ψεκασμους βενζινης, πολλα αν οχι ολα τα subaru στις 30-40.000km βαρεσαν βαλβιδες.
ενα καλο συστημα αεριου ψεκασμου με μεικτο ψεκασμο βενζινης ή να γυρναει σε βενζινη στο 75-80% του φορτιου του κινητηρα απο τις 2000 στροφες αν δεν υποστηριζει μεικτο ψεκασμο το συστημα ειναι υπερ αρκετο και αρκετα φθηνοτερο.
σωστος εγκαταστατης με ορεξη να κανει σωστη τοποθετηση και υπομονετικη ρυθμιση στο δρομο, καθως και ελεγχο του αυτοκινητου πριν ξεκινησει τη μετατροπη, αυτο ειναι το μυστικο της επιτυχιας. -
Ο χρήστης Qgas έγραψε:
Καλοταξιδο εχοντας 12 πλεον prius εχω να παρατηρησω τα εξης ( εκ των οποιων τα μισα ταξι )
Μπορεις να πας ανετα μεχρι 5-6 χιλιαδες στροφες
Ειναι λιγο φτωχο προσπαθησε να μην απεχει πανω απο 50 βαθμους η σχεση βενζινη υγραεριο
1.9 - 2.0 τα μπεκ
Αλλαξε το να γυριζει στις 3500 με ψεκαμσο βενζινης 1500 - 10 -2
Τσεκαρισε το start on lpg with hot engine
Δεξαμενη βαζει 60 λιτρα εκτος αν θελεις να χωρα και την ρεζερβα μαζι οπου βαζεις 37-38 λιτρα ..
Χαιρετώ,
Η διαφορά της θερμοκρασίας δεν ήταν στις ίδιες στροφές και φορτίο. Απλά ήθελα να δω σε ανηφόρα και με βενζίνη πόσο θα ανέβαινε η θερμοκρασία του καταλύτη. Κατα τα άλλα είναι ίδιο με την βενζίνη. Απλά το έχουμε σαν πολιτική να δουλεύουν βενζίνη ψηλα τα αυτοκίνητα γιατί δίνουμε 2 χρόνια εγγύηση στην μηχανή και δεν πρέπει να έχουμε κάποιο άσχημο ενδεχόμενο.Για την δεξαμενή είναι ο λόγος που ανέφερες. Δεν θέλω να χάσω τον ωραίο χώρο που έχει από κάτω. Έπειτα μπορείς πάντα να γεμίσεις με 20 ευρώ.
Εννοείται πως είναι ενεργοποιημένο πάνω από 50βαθμούς να παίρνει κατευθείαν αέριο.
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Χαιρετώ τα πλήθη...
Αυτά προς το παρόν....συναδελφος εχει prius 2007 μοντελο με υγραεριο εδω και 7 χρονια και κανει καπου στα 40.000 χλμ τον χρονο. μεχρι τωρα δεν του εχει βγαλει καποιο προβλημα και επειδη πηγαινοερχεται σερρες το φουλαρει και υγραεριο στην βουλγαρια. με το οδηγημα του βγαζει 10 ευρω τα 500χλμ
Έχω κι εγώ υγραέριο εδώ και 5 χρόνια αλλά ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να πιστέψω το νούμερο - εκτός κι αν το prius πηγαίνει πολλά χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια. Αλλά ένα αμάξι με τέτοιο βάρος, διαστάσεις και 1800άρη κινητήρα πως μπορεί να καίει 10 ευρώ τα 500 χλμ όταν το μικρότερο 1400άρι corolla μου βγάζει με 25 ευρώ 500 χλμ και είναι αντικειμενικά ιδιαίτερα οικονομικό;
Κρατάω μοναδική επιφύλαξη για το υβριδικό σύστημα, διαφορετικά μου φαίνεται απίστευτο... -
τι πως γινεται?
το υβριδικο ξερεις πως δουλευει?
φορτιζει στο φρεναρισμα, ετσι μειωνει κατα πολυ τις απωλειες.
ειναι λογικο να καιει 10 ευρω τα 500 χλμ
Υγραεριοκίνηση!