-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
τι πως γινεται?
το υβριδικο ξερεις πως δουλευει?
φορτιζει στο φρεναρισμα, ετσι μειωνει κατα πολυ τις απωλειες.
ειναι λογικο να καιει 10 ευρω τα 500 χλμκανει τετοια το prius?
-
Εάν μιλούσαμε για το plug in ίσως...αλλά για τα παλιότερα έχω διαβάσει ότι η οικονομία είναι σαφώς μικρότερη...
Άλλωστε τα υβριδικά δεν πούλησαν όσο υπολόγιζαν, γιατί το ποσοστό οικονομίας σε σχέση με την αυξημένη τους τιμή δεν τα κατέστησε πολύ πιο συμφέροντα π.χ. σε σχέση με τα diesel...
Ακόμη και το γεγονός ότι ο φίλος σου το έκανε υγραέριο αποδεικνύει αυτό που γράφω... -
προφανως και φορτιζει στο φρεναρισμα, πως αλλιως θα φορτιζαν οι μπαταριες? με μανιβελα στο φαναρι?
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εάν μιλούσαμε για το plug in ίσως...αλλά για τα παλιότερα έχω διαβάσει ότι η οικονομία είναι σαφώς μικρότερη...
Άλλωστε τα υβριδικά δεν πούλησαν όσο υπολόγιζαν, γιατί το ποσοστό οικονομίας σε σχέση με την αυξημένη τους τιμή δεν τα κατέστησε πολύ πιο συμφέροντα π.χ. σε σχέση με τα diesel...
Ακόμη και το γεγονός ότι ο φίλος σου το έκανε υγραέριο αποδεικνύει αυτό που γράφω...Βάλε κύκλο Atkinson δηλαδή 8 προς 1 συμπίεση και 13 προς 1 εκτόνωση άρα μεγαλύτερη θερμοδυναμική απόδοση. Βάλε ανάκτηση ενέργειας στο φρενάρισμα και ρολάρισμα. Τέλος βάλε και την δυνατότητα pulse and glide δηλαδή την δυνατότητα να ρολάρεις με σβηστές και τις δύο μηχανές του στην κίνηση...
Για τον ηλεκτροκινητήρα ο ρόλος του είναι να βοηθά παρά να είναι αυτόνομος γιατί η ηλεκτρική του αυτονομία δεν ξεπερνάει τα 2 χλμ στην καλύτερη περίπτωση.
Βάλε τώρα και το φτηνό καύσιμο που στην περίπτωση του φίλου που βάζει από την Βουλγαρία (20 λεπτά πιο κάτω) καταλαβαίνεις για τι οικονομία μιλάμε....ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΑΣ!Αλήθεια γιατί οι ταρίφες δεν έχουν περισσότερα τέτοια....
-
ε εντάξει...'λεπτομέρειες' του ότι βάζει καύσιμο από Βουλγαρία με 20 λεπτά φτηνότερα το λίτρο νομίζω ότι έπρεπε να γραφτούν γιατί αλλάζουν τα πάντα ε...Διαφορετικά ο άλλος αναρωτιέται τι γίνεται...
-
Με αέριο στα 65 λεπτά είμαι στα 3,2ευρώ τα 100χλμ.
Με αέριο στα 45 λεπτά θα είμαι στα 2,3ευρώ τα 100χλμ....Πιο τζάμπα ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! -
βενζίνη ανα 100χλμ, πόσο σου καίει +-1λτ ;
-
Αν δεις απο το spritmonitor περίπου 6,2-6,5 ευρώ τα 100χλμ. 4,1-4,7 λίτρα τα 100χλμ
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
κανω 25.000 χλμ το χρονο. Μεχρι τωρα δεν εβαζα γιατι ειχα μαθει για καποια οδηγια της ΕΟΚ ότι θα εξομοιωθούν οι φοροι σε βενζινη, ντιζελ και υγραεριο με καταληκτικη και υποχρεωτική ημερομηνια το 2018. Γιατι εξηγουσε ότι δεν ειναι οικολογικα και θα πρεπει να στραφουμε προς το φυσικο αεριο. Ομως αλλαξανε την οδηγια και λένε να γινει ιδια η φορολογια και στο φυσικο αεριο με καταληκτικη ημερομηνια πια το 2023. Άρα τα παντα ρει! Τα χαλασανε με τη Ρωσια ως γνωστο και εξηγουν ότι πρεπει να στραφουν οι καταναλωτες σε πρασινη ενεργεια, ηλεκτρικα ίσως; Ασε που σαν την Ελλαδαρα αλλαζουν καθε λιγο τις οδηγιες!Πριν μαθω οτι εχει πολλα προβληματα http://www.rav4club.gr/forum/viewtopic. ... start=1500 έλεγα για το vialle υγρου ψεκασμου το φθηνο Lpdi με 1600 ευρω στον Τσοπελογιαννη. Ομως δε θελουν ουσιαστικα να το βάλουν και δε δινουν καμια εγγυηση! Ελεγα να βαλω της ΤΟΥΟΤΑ το vialle με 2200 ευρω, αλλα σταματησα πια, μια και σε δυο rav4 (το αλλο ειναι του προεδρου του φορουμ), παρουσιαστηκαν σοβαρα προβληματα με βλαβες υψηλου κοστους (εγκεφαλος, πολυβαλβιδα πίεσης) λογω ιδιορυθμιων ελληνικων πρατηρίων! Ασε που ο μοντερετορ εκει ειναι και toyotaclub που εχουν επισης προβληματα τα vialle με τη νοθεια και τις ψηλες πιεσεις ανεφοδιασμου των πρατηριων! Ειδικα μετα τα δυο χρονια της εγγυησης!
Landirenzo evo βαζει ο ECOΚΙΝΗΣΗ http://ecokinisi.gr/the-project/landirenzo-omegas-plus
κανει μικροψεκασμους βενζίνης οπως το vialle. Ειναι ομως αεριου ψεκασμου με πνευμονα. Εχει καλη φημη ο εγκαταστατης και θα παει και ενας φιλος να το βάλει σε ενα outlander 4 ετων. Κανει λεει και για φυσικο αεριο με δεξαμενες αλλαζοντας.Landirenzo βαζει και ο Τσοπελογιαννης, δεν ξερω τον τυπο, δινει τουλαχιστον 2 χρονια εγγυηση, μη σου πω 5 αναλογως την παλαιοτητα. Φυσικα κανει μικροψεκασμους και αργοτερα λειτουργει με φυσικο αεριο. Εχουν βαλει εκει 2 συναδελφοι με ΒΜW Χ3 και Χ5 ειναι πραγματικα ευχαριστημενοι και ειδαν πανακριβα αυτοκινητα εκει. Ασε που του ενος φτιαξαν με υγραεριο και τα δυο αυτοκινητα των γονιων του!
Αλλα εδω στο φορουμ δεν ειδα καλες κριτικες για Τσοπελογιαννη...
Απαντήθηκε στο άλλο φόρουμ πάλι Λάθος έχεις
LPDI άμεσου ψεκασμού μόνο .. Δεν μπαίνει σε. Rav TSI TFSI μόνο Υγραεριο απο τα μπεκ της βενζίνης 2200-2700 €
Το φθηνό liquid SI έχει 1290 € .. Όχι 1600 και ειναι βελτιωμένο με φίλτρο στο τάΦ ΠΡΙΝ ΤΑ μπεκ .,
Θέλει αρκετή παραπάνω εργασία και ιδιαίτερη πρόσοχή για αυτό το απορρίπτουν οι περισσότεροι εγκαταστατες με πάντα την εισαγωγή έξω για τρύπημα σε όλα και κόλλημα των ακροφυσιων .,
Έχει ψιλό προβλήματα με το ελληνικό Υγραεριο δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα σε Γερμσνια ΟΛΛΑΝΔΙΑ ..λόγο πιότητας που λέγε και ο Κινέζος .. Αλλα με ένα φίλτρο πλήρωσης τα λύνει μια χαρά ., αυτό που βιδώνει όταν γεμίζουμε ..
-
Ερώτηση για φίλο που ενδιαφέρεται άμεσα για τοποθέτηση..
Για fsi Octavia 2000 κυβικά μπορώ να βάλω υγρού ψεκασμού? Σίγουρα μπαίνει icom. Ρε prins & vialle υπάρχει κάτι? Με ενδιαφέρει μόνο αμέσου ψεκασμού και ιδανικά από τα μπεκ βενζίνης..
-
Βρηκα ενα φιλο με cmax και μου εδωσε τις μετρησεις που εχει στις βαλβιδες υστερα απο 50000 στο αεριο με συστημα lovato.Νομιζω οτι ειναι μοντελο του 2005-2008 καπου εκει μεσα με υδραυλικες βαλβιδες.Ξερει κανεις τι γινεται επ'αυτου ποσο ζωη εχει ακομα το μοτερ γιατι του ειπαν οτι δεν ειναι και για πολυ ακομα.
[url][URL=http://s46.photobucket.com/user/nikoskarpen/media/20150927_111141_zpsjdi990nw.jpg.html][/url][/url]
-
οι εξαγωγης στον 1ο κυλινδρο και οι 2 και στον 4ο η τελευταια θελουν ρυθμιση χθες.
για 50.000km πολυ καλα τα πηγε.
ας παιξουν λιγο με τη βενζινη για να εχει μικροτερη φθορα στο μελλον. -
Φανταζομαι εννοεις περισσοτερη λιπανση και απο χαμηλες στροφες γιατι ωομιζω του το εχουν ρυθμιση απο τις 4000 χιλ στροφες ,δεν ξερω ακριβως πως ρυθμιζεται το lovato.Εγω σε focus 2006 brc plug n'drive που εχω ειναι απο τις 2000 στροφες και πανω και πιεση πνευμονα 550mbar και σε ποσοστο εως 20% που μου μεταφραζεται σε 1 λιτρο βενζινη ανα 100 χλμ και με προσθετα tunap 163 & 164 η protec του εχω βαλει εως τωρα.
Εκει παντως που του μετρησαν το διακενο του ειπαν για υδραυλικες βαλβιδες και οχι μηχανικες .Αλλος λεει οτι ειναι μηχανικες -
Ο χρήστης firefighter2011 έγραψε:
Φανταζομαι εννοεις περισσοτερη λιπανση και απο χαμηλες στροφες γιατι ωομιζω του το εχουν ρυθμιση απο τις 4000 χιλ στροφες ,δεν ξερω ακριβως πως ρυθμιζεται το lovato.Εγω σε focus 2006 brc plug n'drive που εχω ειναι απο τις 2000 στροφες και πανω και πιεση πνευμονα 550mbar και σε ποσοστο εως 20% που μου μεταφραζεται σε 1 λιτρο βενζινη ανα 100 χλμ και με προσθετα tunap 163 & 164 η protec του εχω βαλει εως τωρα.
Εκει παντως που του μετρησαν το διακενο του ειπαν για υδραυλικες βαλβιδες και οχι μηχανικες .Αλλος λεει οτι ειναι μηχανικεςαν καταφεραν και μετρησαν διακενο σε υδραυλικες βαλβιδες ας μας γραψουν και τα νουμερα του τζοκερ.
-
Ποσες ρυθμισεις παιρνει αυτο ακομα με βαση αυτες που ανεφερα με την εμπειρια σου ? θα βγαλει αλλες 50 χιλ
-
λογικα αλλες δυο τουλαχιστον θα τις παρει, αναλογα με το σεβασμο που θα του φερθει εχει παρα πολλα χιλιομετρα ακομα.
-
Ευχαριστω ηλια.
-
Παίδες γεια σας.
Κάτι περίεργο που συμβαίνει με το αυτοκίνητό μου.
Είναι ένα KIA sportage (του 03) και έχει σύστημα υγραεριοκίνησης.
Πριν 4-5 μέρες, ήταν να πάω σε ένα ραντεβού γρήγορα. Μπήκα στο αυτοκίνητο και το οδήγησα πολύ βιαστικά, δηλαδή πάταγα πολύ γκάζι και άλλαζα γρήγορα τις ταχύτητες (σε κάτι στενάκια). Σε μια φάση το αυτοκίνητο άρχισε να «σκορτσάρει» (ένιωσα ότι πάει να σβήσει), έσβησα τη μηχανή και το πάρκαρα κάπου. Η καμπίνα του αυτοκινήτου σαν να μύρισε υγραέριο. Περίμενα λίγο, έβαλα πάλι μπρος και πήγα στον προορισμό μου.
Επειδή η μυρωδιά του υγραερίου σαν να υπήρχε και την επόμενη ημέρα, πήρα τηλ τον μηχανικό και του το είπα. Είπα ότι ζόρισα το αυτοκίνητο και ότι μυρίζει υγραέριο και μου είπε ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει (μου εξήγησε πως, αλλά δεν ξέρω πολλά μηχανολογικά και τώρα δεν θυμάμαι να σας το μεταφέρω).
Η μυρωδιά έφυγε μετά από μία μέρα περίπου, αλλά συνέβη κάτι άλλο. Εκεί που ήμουν σε ένα φανάρι με το αυτοκίνητο να δουλεύει στην υγραεριοκίνηση, ο κινητήρας άρχισε να σκορτσάρει και η μηχανή έσβησε.
Αυτό μου έχει συμβεί δυο φορές ακόμη από τότε (η μηχανή άρχισε να σκορτσάρει με κίνδυνο να σβήσει). Το περίεργο είναι ότι συμβαίνει μόνο όταν το αυτοκίνητο δουλεύει στην υγραεριοκίνηση. Επιχείρησα να κάνω εναλλαγή, να το γυρίσω στην αμόλυβδη και μετά πάλι στην υγραεριοκίνηση και σαν να θεραπεύεται η κατάσταση.
Τι μπορεί να συμβαίνει; Το αυτοκίνητο με την αμόλυβδη δουλεύει κανονικά, με την υγραεριοκίνηση σκορτσάρει.
Παίζει ρόλο το ζόρισμα που του έκανα και ανέφερα στην αρχή; Μήπως είναι κάποιο μπουζί;
Τα φώτα σας.
Ευχαριστώ.
Συγχωνεύτηκε με το θέμα Υγραεριοκίνηση. [mod] -
Ελπίζω να μην καπνίζεις στο αμάξι!
-
Ξέρει κάποιος να βοηθήσει. Θέλω να βάλω υγραέριο στο αυτοκίνητο μου ένα Opel Vectra c face-lift 2006 μοντέλο. Τι να προσέξω κάποιος με τέτοιο αυτοκίνητο; Σε 4 εγκαταστάτες που έχω πάρει όλοι διαφορετικά μου τα λένε. Το καλύτερο είναι αυτό που φοράει ο καθένας.
Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Υγραεριοκίνηση!