-
Φιλε μου δεν ειναι θεμα φορουμ αλλα θεμα εγκαταστατη και αυτοκινητου. Εσυ μαλλον απλα επεσες και στα δυο απο τη στραβη μερια και δεν ειναι σιγουρο το ποιος φταιει, αν φταιει δηλαδη καποιος τελικα.Αυτα συμβαινουν και οπως ειπες το καπακι εχει την ταση να χτυπαει στην συγκεκριμενη μηχανη, οπως και το οτι η αντλια μπορει απλα να ηταν η ωρα της. Στις μετατροπες ολα μπορει να συμβουν αλλα τα μαγαζια μετα απο 5 χρονια μπορω να πω οτι κατα το πλειστον λειτουργουν επαγγελματικα και χωρις παρατραγουδα. Γιαυτο το λογο πλεον και σε αυτο το φορουμ σπανια να δεις ποσταρισματα και μαλιστα για προβληματα. Εγω εχω σε 3 αυτοκινητα βαλει υγραεριο μεγαλο, μεσαιο, μικρο απο 2 μαρκες και εκτος απο το λαμπακι του check στο πρωτο το οποιο βγηκε μετα απο μεγαλο σερβισ στην αντιπροσωπεια του αυτοκινητου οπου αρκετα πραγματα τα εκαναν μπαχαλο, δεν ειχα ουτε εχω το παραμικρο προβλημα. Στο Honda CRV που θεωρειται απο τα ευαισθητα κανω ελεγχο και ρυθμιση βαλβιδων καθε χρονο, οπως αλλωστε θελει και η Honda και ολα καλα μετα απο 40000 χλμ. Τι θα βγει δεν ξερω φυσικα οπως δεν ξερω βεβαια και τι προβλημα θα μου βγαλουν τα αυτοκινητα μου ξεχωρα απο τα σχετικα με την υγραεριοκινηση. Τωρα σε σενα, το αυτοκινητο φταιει, ο εγκαταστατης φταιει (λιγο απιθανο γιατι ολοι νοιαζονται στο να εχουν πελατεια και να μην τους δυσφημουν ειδικα τωρα που ο ανταγωνισμος ειναι πολυ μεγαλος οχι οπως παλιοτερα που ηταν λιγοι και οι περισσοτεροι πρωταρηδες) η μαρκα υγραεριοκινησης φταιει, η ολα μαζι, δεν θα βρεις απαντηση, αλλα να εισαι σιγουρος οτι εισαι πλεον απο τους λιγους που εχουν τοσο σοβαρα προβληματα, τουλαχιστον οσο ξερω.
Οσο για το 'νομικα' δεν θα στο συμβουλευα, θα ξοδεψεις λεφτα, πολυ χρονο, νευρα και τελικα η γνωμη μου ειναι οτι δεν θα καταληξεις πουθενα. Δωσε τον χρονο σου να βρεις ενα αλλο εγκαταστατη να δεις που πραγματικα ειναι το προβλημα
να το λυσεις και ολα τα αλλα ξεχνα τα. Για ολα υπαρχει λυση. -
Εχω ήδη επικοινωνήσει με τον αντιπρόσωπο της prins στα Γιάννενα και μπορώ να πω οτι ήταν πολύ συνεργάσιμος και ευγενικός. Φαίνεται πολύ σοβαρή εταιρεία. Όσο για το τι μου είπε για τον συγκεκριμένο εγκατάσταση ας μην πω καλύτερα. Μου είπε οτι απλώς έχουν εμπορική συνεργασία μαζί του και δεν μπορούν να επέμβουν καθώς έχουν παρά πολλές καταγγελίες απο πελάτες που έβαλαν prins. Μου πρότεινε μάλιστα να ανέβω Γιάννενα για φτιάξει το αυτοκίνητο χωρις κανένα κοστος για μένα. Αναζητούμε λύσεις βέβαια στην Αθηνα η το πολύ έως την Κόρινθο η την Πάτρα.
-
το μοναδικο σχολιο που θα κανω ειναι οτι αποφασισες να βαλεις ενα συστημα το οποιο οπως λες το αναλαμβανουν μονο 2 στην Αττικη, κριμα.
-
Λογικα ο φιλος φορα τον κινητρα Μ111 αφου είναι μοντελο 2002.Οι Μ111 ειτε από χρηση με βενζινη ειτε από χρηση με υγραεριο ουδέποτε ειχαν θεμα με κεφαλαρι και ποσο μαλλον καμμενες βαλβιδες...αυτοι οι κινητήρες μεχρι να τα φτυσουν βγαζουν αψογη συμπιεση φθανουν 500-600κ χιλιόμετρα και ξαφνικα σπαει καποιο ελατηριο αφου εχουν σκληρυνει πλεον πολύ.Αν ο φιλος εχει τον Μ271 εχει ακουστει και ισχυει πως με υγραεριο ραγιζει το κεφαλαρι...και παλι για καμμενες βαλβιδες δεν εχει ακουστει τιποτα.
Προφανως δουλευε με τερμα φτωχο μειγμα και δεν αντεξε....ο εγκαταστάτης θελει κλεισιμο του μαγαζιου.
Στον 3ο και περισσοτερο στον 4ο κυλινδρο εχω φτωχο μειγμα(ασπρο μπουζι)και εχω υγραεριο από τις 250.000 υγραεριο...πλεον το κοντερ γραφει 415.000 δλδ 165.000χιλιομετρα υγραεριο με τον έναν κυλινδρο σε φτωχο μειγμα....συμπιεση σε ολους τους κυλίνδρους η ΙΔΙΑ και ΙΔΙΑ με αυτην του εργοστασίου(όχι διακυμάνσεις 10-20% και λοιπες μπαρούφες)
Εν ολιγοις ο κινητήρας σου δεν ειχε κανενα θεμα.....ο εγκαταστάτης σου όμως ειχε θεμα με τον εγκεφαλο του. -
M271 έχω
-
Ο χρήστης cidelip1234 έγραψε:
M271 έχωΠαραξενο νομιζω ότι το 2004 μπηκε....όπως και να χει εκανε πατατα ο εγκαταστάτης σου αυτά τα μοτερ δεν βγαζουν βαλβιδες....ποσο μαλλον σε 1 μηνα και 1 χρονο.....
Αληθεια το συστημα επαρκουσε για το αυτοκινητο σου? -
Ειναι 6/2002. Το αν επαρκούσε δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω μόνο την ταλαιπωρία μου και την αιμορραγία στην τσέπη μου
-
Ειναι 6/2002. Το αν επαρκούσε δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω μόνο την ταλαιπωρία μου και την αιμορραγία στην τσέπη μουΟλες τις αλλαξες ετσι?
-
Ναι, όλες μαζί με οδηγούς και έδρες
-
Ναι, όλες μαζί με οδηγούς και έδρεςΕλπιζω γνησια τσιμουχακια να βαλατε γιατι αλλιως θα γινει φριτεζα!
-
πως ξερεις στο υγραεριο αν εχεις φτωχο ή πλουσιο μιγμα.
βαλατε windband ?
καυσαναλυση γενικα πως κανατε?
-
Ελπίζω να τοποθετήθηκαν γνήσια τσιμουχάκια. Όσο για το πως προέκυπτε το φτωχό μείγμα, αυτό το σφάλμα εμφάνιζε το διαγνωστικό του αυτοκινήτου
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Ελπιζω γνησια τσιμουχακια να βαλατε γιατι αλλιως θα γινει φριτεζα!
φτιαχνει η mercedes τσιμουχακια βαλβιδων?
-
κύριοι μήπως δέν φταίνε ουτε οι εγκαταστάτες ουτε βέβαια τα αυτοκινητα ουτε οι κινητήρες κλπ , αλλά τά γνωστά λαμόγια πού ουτε (προσωπικά δεδομένα βλέπετε) τά ονοματά τους η τά πρατήρια δέν αναφέρονται ? γιά διαβάστε σημερινό ειναι, ποιός νά ξέρει αραγε τί βάζουμε σάν καύσιμο στό ντεπόζιτο τού αυτοκινήτου μας ... http://www.protothema.gr/greece/article ... o-kinisis/
-
To βιομηχανικο υγραεριο ειναι προπανιο κατα πλειστον, οποτε φυσιολογικα και νομικα δεν κανει για υγραεριοκινηση σε χωρες με ζεστο κλιμα οπως η Ελλαδα. Οσο πιο βορεια βεβαια πας, οπως πχ σε Βορεια Ιταλια, Ολλανδια κλπ το προπανιο ειναι αποκλειστικα το υγραεριο αυτοκινησης. Εμεις εδω κινουμαστε στο μειγμα σε 25% προπανιο και 75% βουτανιο, αν και στην Βορεια Ελλαδα το χειμωνα το ποσοστο του προπανιου ανεβαινει γιυατο και η αποδοση πεφτει οπως εχουν παρατηρησει μερικοι αν και εφοσον γινεται μεσα στα ορια δεν ειναι μεγαλη.Οσο πιο πολυ προπανιο εχει το υγραεριο κινησης τοσο λιγωτερο αποδοτικο ειναι γιατι το βουτανιο εχει μεγαλυτερη καλοριφικη αποδοση κατα τη καυση. Φυσικα και γινονται εισαγωγες υγραεριου στη Βορειο Ελλαδα κυριως απο Αλβανια, Βουλγαρια και φυσικα γινεται και προσμιξη με προπανιο που ειναι συνηθως και πιο φτηνο απο το βουτανιο τα τελευταια χρονια αν και τελευται δεν υπαρχει διαφορα.Φυσικα οταν ομως προκειται για βιομηχανικο προπανιο που τιμολογειται φθηνοτερα το κερδος ειναι μεγαλυτερο στην προσμειξη. Επειδη εχω περασει απο ολα τα σταδια πειραματισμου, εχω αποκλεισει να βαζω απο ελευθερα πρατηρια γιατι κατα βαση δεν ειχα την αποδοση που ηθελα και που περιμενα, ο νοων νοειτω. Βαζω πλεον μονο απο κοραλλι και ξερω οτι και η ποιοτητα και φυσικα και η ποσοτητα ειναι εξασφαλισμενς και ας δινω το κατι τις παραπανω.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Ελπιζω γνησια τσιμουχακια να βαλατε γιατι αλλιως θα γινει φριτεζα!
φτιαχνει η mercedes τσιμουχακια βαλβιδων?
Εννοείται πως όχι...απλως δινει της προδιαγραφες που θελει και καποια εταιρια τα βγαζει...υπαρχουν ιμιτασιόν τσιμουχακια που μου εκαιγε σαν φριτεζα ....μπηκαν της μερκ και βρηα την υγεια μου!
-
αυτη η εταιρεια που τα φτιαχνει για την μερσεντες δεν βγαζει τα ιδια στο εμποριο με την δικη της ονομασια?
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
αυτη η εταιρεια που τα φτιαχνει για την μερσεντες δεν βγαζει τα ιδια στο εμποριο με την δικη της ονομασια?Εγω γνωριζω πως οτιδήποτε ειναι πρωτης τοποθετησης είναι το ιδιο ή πολύ πιο ποιοτικο απο οτιδήποτε ιμιτασιόν κυκλοφορει στην αγορα.
Γιατι μονο μια εταιρια υπαρχει που βγαζει τσιμουχακια ή φλαντζες?περισσοτερες από ότι βγαζουν σινεμπλοκ είναι οι εταιριες. -
Καλησπέρα σε όλους. Θα σας πω την κακή εμπειρία μου με το υγραέριο ελπίζοντας να βοηθήσω όσους μπορώ να πάρουν τη σωστή απόφαση. Έχω ένα mercedes w203 C200 K με τα 163 άλογα, 1800 κυβικά μοντέλο 2002. Το σύστημα που διάλεξα ήταν το ολλανδικό prins silverline μετά από ανάγνωση αναρτήσεων σε εξειδικευμένο ελληνικό forum για την υγραεριοκίνηση. Μόνο δυο τοποθετούν αυτή τη μάρκα στην Αθήνα. Ο ένας είναι στα νότια προάστια και ο άλλος είναι μια επιχείρηση που έχει ρίξει πολύ χρήμα σε διαφημίσεις στην TV (δεν λέμε ονόματα για να μην λένε ότι προσπαθούμε να δυσφημίσουμε). Διάλεξα τον πρώτο, στα νότια προάστια. Μέχρι να τοποθετηθεί το σύστημα και να πληρώσω υπήρχε ευγένεια και διάθεση συνεργασίας από τον εγκαταστάτη που το τοποθέτησε. Περίπου έναν μήνα μετά την τοποθέτηση και ενώ μέχρι τότε το σύστημα δούλευε κανονικά, κάηκε η αντλία της βενζίνης. 300 ευρώ λογαριασμός. Ο μηχανικός μου μού είπε ότι μεγάλο ρόλο στο να παραδώσει πνεύμα η αντλία έπαιξε το γεγονός ότι τοποθετήθηκε σύστημα υγραερίου καθώς η αντλία καταπονείται. Μετά από αυτό άρχισε να ανάβει λαμπάκι μηχανής με ένδειξη φτωχού μείγματος. Άρχισα να επισκέπτομαι τον εγκαταστάτη, αφού μου είχε πει ότι σε περίπτωση που υπάρχει λαμπάκι μηχανής να πηγαίνω σε αυτόν χωρίς ραντεβού. Άρχισα να διακρίνω στον έναν από τους δυο συναιτέρους (είναι δυο συναίτεροι στο κατάστημα) μια λανθάνουσα μαγκιά, υπεροψία, και δυσφορία κατά τη δεύτερη ή τρίτη επίσκεψή μου. Δεν έδωσα σημασία. Το μεγάλο πρόβλημα ξεκίνησε πριν από δυο μήνες όταν το αυτοκίνητο άρχισε σε στάση να ρετάρει καθώς δυο κύλινδροι έβγαιναν εκτός λειτουργίας. Άρχισαν πάλι οι επισκέψεις στον εγκαταστάτη. Αν και η εγκατάσταση ήταν ακόμη στην εγγύηση άρχισε να μου παίρνει 30άρια και 50αρια. Τη μια έβαλε ένα καθαριστικό μπέκ της prins. Την άλλη άλλαξε τα φίλτρα. Η λανθάνουσα μαγκιά έγινε προκλητική αγένεια με ύφος και φωνές του στύλ 'όποιος δεν έχει ραντεβού να σηκωθεί να φύγει τώρα!'. Και πάλι δεν έδωσα συνέχεια γιατί είχα καταλάβει ότι έχω μπλέξει. Πήρε το αυτοκίνητο και χωρίς να μου πει που πηγαίνει, επέστρεψε μετά από μια ώρα (επιεικώς απαράδεκτο καθώς θα έπρεπε να με ενημερώσει και να πάω μαζί του) και μου είπε μετά από έλεγχο από δικό του μηχανικό ότι το αυτοκίνητο είχε κάψει δυο βαλβίδες εξαγωγής και έχανε τη συμπίεση επειδή είχε πρόβλημα το αυτοκίνητο και ότι δεν έφταιγε το υγραέριο. Στην δικαιολογημένη στενάχωρια μου, του είπα ότι αν ήξερα ότι θα έμλεκα σε περιπέτειες -καθώς με είχε διαβεβαιώσει ότι το αυτοκίνητο δεν θα είχε προβλήματα- του είπα με ευγένεια ότι θα αναγκαστώ να κινηθώ νομικά για τη ζημιά που έγινε στο οχημά μου. Η απάντηση; Με ύφος υποκόσμου: 'Κάνε και κολοτούμπες'!!! Αποχώρησα χωρίς να δημιουργήσω άλλα προβλήματα. Το αυτοκίνητο επισκευάστηκε σε δικό μου μηχανικό ο οποίος μου είπε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είχε πράγματι μια ευπάθεια στο καπάκι αλλά είναι πολύ πιθανό να έχει προκαλέσει τη βλάβη το υγραέριο. Το όχημα είχε κάνει 142.000 χιλιόμετρα (τα 30.000 με το υγραέριο) και συνήθως το πρόβλημα χωρίς το υγραέριο αν παρουσιαζόταν, παρουσιαζόταν, όπως μου είπε ο μηχανισκός μου, στις 70.000 έως 80.000. Η περιπέτεια συνεχίζεται. Έναν μήνα μετά την επισκευή που κόστισε πάνω από 1.000 ευρώ άρχισε το σύστημα του υγραερίου να κλείνει και να με πετά ξαφνικά σε βενζίνη. Όπως καταλαβαίνετε δεν πήγα πάλι στον εγκαταστάτη λόγω της προηγούμενης συμπεριφοράς του. Και πλέον εξετάζω το ενδεχόμενο να κινηθώ νομικά αλλά και βρίσκομαι σε αναζήτηση λύσης για το σύστημα (αν θα πρέπει δηλαδή να το ξηλώσω ή να συνεχίσω να ξοδεύω).Μερικά διδάγματα από έναν παθόντα:
-Αποφύγετε συμβουλές από ελληνικά αποκλειστικά φορουμ υγραεριοκίνησης, τα οποία συστήνονται και στο συγκεκριμενο topic των 4τροχών. Αυτό το οποίο εγώ εμπιστεύθηκα, το πιο γνωστό, προέκυψε απολύτως ελεγχόμενο από τον εγκαταστάτη. Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα. Πριν από μήνες μπήκε κάποιος και έγραψε μια αρνητική κριτική για τον δικό μου εγκαταστάτη. Η κριτική του βγήκε μόνο για λίγα λεπτά 'στον αέρα' και μετά μυστηριωδώς εξαφανίστηκε. Μάλιστα αν δείτε στο φορουμ τις κριτικές για το συγκεκριμένο εγκαταστάση είναι όλες θετικές. Ειναι δυνατόν;
-Υπάρχουν συγκεκριμένα προφίλ μελών σε διάφορα φόρουμ (και στους 4τροχους, και στα εξειδικευμένα φορουμ για τις μάρκες αυτοκινήτων, όπως mercedes, BMW, Audi, και γενικά σε ολα) που συστηματικά και ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΑ γράφουν καλά λόγια για συγκεκριμένους εγκαταστάτες και συστήματα υγρεριοκίνησης, όπως για το δικό μου το ολλανδικό σύστημα και τον δικό μου εγκαταστάτη. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και επιφύλαξη. Νομίζω ότι το σύστημα (επειδή συμβουλεύτηκα και ξένα φόρουμ) είναι αξιόπιστο. Αλλά υπάρχει θέμα με τον εγκαταστάτη.
-Αναζητήστε συμβουλές από ξένα φόρουμ υγρεριοκίνησης (π.χ. γερμανικά) διότι μου φαντάζουν πιο αξιόπιστα.
Αυτά από έναν παθόντα που προσπαθεί να μεταφέρει την εμπειρία του σε όσους περισσότερους μπορεί για να μην πέφτουν εύκολα θύματα, όπως δυστυχώς έπεσα εγώ.
Έγινες απολύτως κατανοητός. Ελπίζω να βρεις λύση στο πρόβλημα σου έστω και στα Γιάννινα. Όσο για τον εγκαταστάτη οποίος το εχει ψάξει λιγο κατάλαβε για ποιον μιλάς. Εγώ τουλάχιστον που εχω βάλει το ίδιο σύστημα στον δικό σου ελπίζω να μη μου βγάλει τα ίδια (αν και τώρα που έπεσε η θερμοκρασία κανει κατι βύθισματα στις στροφές στο ρελαντί ). Τουλάχιστον θα είμαι υποψιασμένος για τον τύπο αυτόν. Ήθελα να ήξερα στο δικό του το suv όλα καλα πανε ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
αυτη η εταιρεια που τα φτιαχνει για την μερσεντες δεν βγαζει τα ιδια στο εμποριο με την δικη της ονομασια?
Εγω γνωριζω πως οτιδήποτε ειναι πρωτης τοποθετησης είναι το ιδιο ή πολύ πιο ποιοτικο απο οτιδήποτε ιμιτασιόν κυκλοφορει στην αγορα.
Γιατι μονο μια εταιρια υπαρχει που βγαζει τσιμουχακια ή φλαντζες?περισσοτερες από ότι βγαζουν σινεμπλοκ είναι οι εταιριες.τι θεωρεις ιμιτασιον? αν για παραδειγμα τα τσιμουχακια του αυτοκινητου σου τα φτιαχνει η goetze, αυτα που βγαζει στην αγορα η goetze μονο με την επωνυμια της, πως τα ονομαζεις?
θελεις να μιλησοουμε για διαφορα εξαρτηματα του αυτοκινητου σου που τα 'ιμιτασιον' ειναι μια κλαση ποιοτικοτερα απο τα γνησια?
γαι να μην υπαρξει παρεξηγηση, για ολες τις εταιρειες κατασκευης αυτοκινητων ισχυει το ιδιο.
Υγραεριοκίνηση!