-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Τι να σου πω. Έκανα ανακαίνιση μπάνιου φέτος. Το ποσο ανοχές είχε η πλάκα εκτός των σημείων των σωληνώσεων Δεν λέγεται !! Ναι μας πήρε δυο σακιά παραπάνω κόλλα. Πιο πολύ διότι ζητούσα εγώ περισσότερο για να μην κάνει σπηλιές από πίσω σε αυτά του τοίχου Και μια χαρά πάχος είχε η κόλλα και ήρθε ίσιο το δαπεδο
Αν ήμουν μάστορας ή τεχνικός αυτοκινήτου κλπ και σε είχα πάνω απο το κεφάλι μου να μου κανείς υποδείξεις θα σε χρέωνα στο νερό ενα 25 % παραπάνω
-
@williamg said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Απλοϊκό για να το καταλάβει και ο αμόρφωτος πλακας !
Εγώ δεν ειπα κανέναν αμόρφωτο. Ούτε και έβαλα αξία σχετικά με τις σπουδές.
Είπα απλά ότι ο κόπος/χρόνος για να γίνεις το Α με τον κόπο για να γίνεις ο Β είναι τελείως διαφορετικά πράματα. Και δεν πήγαμε όλοι να χτυπιόμαστε 10 χρόνια με σπουδές και να ζούμε εντωμεταξυ με δεκάρες επειδή μας είπε το κλικ να γίνουμε σπυδαγμένοι.
Τι σχεση εχει ο καθημερινά καματος του εργατοτεχνιτη με τον κάματο του χαρτογιακά ; Ας είναι και επιβλέποντας Μηχανικος
-
Βρε καλά έκανα. Ξεχνούσε να βάλει και σταυρούς και τους έβαζα εγώ.
Η αντοχή σε θλίψη μιας κόλλας με ενίσχυση για δάπεδο είναι 42-43Ν/mm²
Μιας τσιμεντοκονίας με έξτρα ενίσχυση 50-55Ν/mm2Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος θα βάλει πλακάκια από πάνω οπότε δεν έχει και τόσο νόημα
-
Βρε καλά έκανα. Ξεχνούσε να βάλει και σταυρούς και τους έβαζα εγώ.
Η αντοχή σε θλίψη μιας κόλλας με ενίσχυση για δάπεδο είναι 42-43Ν/mm²
Μιας τσιμεντοκονίας με έξτρα ενίσχυση 50-55Ν/mm2Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος θα βάλει πλακάκια από πάνω οπότε δεν έχει και τόσο νόημα
Μια απλή ερώτηση σου έκανα και κατέρρευσε όλος ο συλλογισμός σου.
-
Γιατί θα περάσει τσιμεντοκονία χωρίς πλακακι;
-
-
Δεν σε καταλαβαίνω....
-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Είπα απλά ότι ο κόπος/χρόνος για να γίνεις το Α με τον κόπο για να γίνεις ο Β είναι τελείως διαφορετικά πράματα. Και δεν πήγαμε όλοι να χτυπιόμαστε 10 χρόνια με σπουδές και να ζούμε εντωμεταξυ με δεκάρες επειδή μας είπε το κλικ να γίνουμε σπυδαγμένοι.
Τι σχεση εχει ο καθημερινά καματος του εργατοτεχνιτη με τον κάματο του χαρτογιακά ; Ας είναι και επιβλέποντας Μηχανικος
Τι σχέση έχει ο καθημερινός κάματος και δη από μικρή ηλικία για να πάρει πτυχίο ο χαρτογιακας και τις ευθύνες που αναλαμβάνει με τις γνώσεις του με τον καματο ενός τεχνίτη;
Η υπογραφή και η ευθύνη που αυτή φέρει δεν είναι λίγο πράγμα ούτε και αποκτάται εύκολα.Εκτός εάν εννοείς αυτούς από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια....οκ πάω πάσο
-
Κανένα απωθημένο το βλέπω.
-
Κανένα απωθημένο το βλέπω.
Καληνύχτα κεμαλ
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Δεν φταίνε οι μάστορες
Μην άρχισω τώρα. Ας το αφήσουμε.
Τι να αρχίσεις ?
Δεν έχεις ακούσει να λένε για γέμισμα, για τσιμεντοκονία, για αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο, για σταμπωτά, για καδρόνια και καδρονιάρισμα, για όλα αυτά που μπαίνουν, ώστε να γίνει η εξισωτική στρώση ανάμεσα στο μπετό που πέφτει με πρέσα και στρώνεται με την πήχη και προφανώς έχει ατέλειες και στο τελικό δάπεδο ?
Αντε μην αρχίσω και εγώ με τους εξυπνάκηδες ιδιοκτήτες που είναι τζάμπα μάγκες.
Νόμιζα ότι ήταν προφανές ότι έγω είμαι ο "φίλος απ το χωριό". Θα αφήσω όλη την ορολογία που αναφέρεις και θα σταθώ μόνο στο τζάμπα μάγκες. Ο ιδιοκτήτης λοιπόν που στάζει τα ωραία του λεφτάκια που δεν τα βρήκε σε κάνα λεφτόδεντρο είναι τζάμπα; Και πώς ακριβώς είναι μάγκας όταν λέει ότι έχει πληρώσει ξανά και ξανά και ξάνά για έργα που ο κάθε τεχνίτης που έρχεται μετά τον προηγούμενο λέει ότι ο προηγούμενος τα κανε σκατά και τώρα αυτός θέλει τα διπλά για να διορθώσει τα σκάτά του προηγούμενου κλπ κλπ. Να μιλήσουμε δε για επαγγελματικό ήθος μαστοριών; Αν εγώ δούλευα και συμπεριφερόμουν μια μέρα στην επιχείρηση που δουλέυω όπως αυτοί δουλεύουν και συμπεριφέρονται κάθε μέρα τότε θα είχα πάρει πόδι πριν το μεσημέρι και θα με είχανε μαυρίσει σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Που πρέπει να παρακαλάω τον κάθε παπάρα που ξέρει να κάνει χαρμάνι τσιμέντο 2 μήνες να ρθει να τελειώσει δουλειά που έχει πληρωθεί και με γράφει γιατί πήρε μεγαλύτερη δουλειά και μαδάει άλλο κορόιδο. Ε αι στο διάολο ρε. Σιγά την επιστήμη πια. Ουάου φτιάχνεις τσιμέντο και τις μισές φορές κάνεις και τις ρύσεις σωστά. Έχω γαμηθεί να διαβάζω 40 χρόνια για να είμαι λίγο σωστός στη δουλειά μου και έχω τον κάθε τσόχλανο να με μαδάει και να με κοροιδέυει επειδή κάνει τσιμεντοκονια.
120 €/ημερα τσέπη συν ένσημα εφκα ο καλός τεχνίτης.
Γιατί δεν πας και εσυ για τεχνίτης να τους μαζέψεις όλο το μαρούλι ;Γιατί είμαι μαλάκας και πήγα ΑΕΙ να παίρνω 3 κ 60 και να τα δίνω στα μαστόρια. Και εννοώ κάθε λέξη.
Και επειδή πηγές σε ΑΕΙ πρέπει να αμείβεσαι καλύτερα ;
Οι εποχές Καζαντζίδη Ματσα περάσανε ανεπιστρεπτί, πλέον τον τεχνίτη τον μάστορα και τον βοηθό θα τον πληρώνεις όπως του αρμόζει.Όταν θες μάστορα για αρπαχτή τόσα θα πληρώσεις, πως να το κάνουμε ;
ΟΚ. Έχουμε εμπεδώσει βλέπω ότι δεν ζούμε σε ανεπτυγμένη χώρα. Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσω ότι
- Για να φτιάξεις έναν μέτριο μηχανικό χρειάζεσαι 6χρόνια διαβάσματος + 5 χρόνια δύσκολων σπουδών και μερικά ακόμα χρόνια δουλειάς. Συν συνεχόμενο διάβασμα για μια ζωη.
- Για να φτιάξεις έναν άριστο πλακά χρειάζεσαι 2 χρόνια μαθητείας (να βάλω κι άλλα;)
αλλά εσύ μου λες ότι λογικό ο 2 να παίρνει περισσότερα από τον 1. Στην θέση του 1 μπορούμε εξίσου να βάλουμε τον γιατρό που θα σου σώσει τη ζωή (πιό πολλά χρόνια), τον δικηγόρο που θα σου σώσει τον κ_λο, και μερικούς ακόμα μαλάκες.
Και κάπως έτσι ούτε πλακά έχουμε σωστό ούτε και απ τα αλλα.
Ζούμε στην καλύτερη δυνατή χώρα του κόσμου.
Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Όταν βρέχει πρόσεξε μην βρέξεις τα σεμπαγκο σου !Απλοϊκό για να το καταλάβει και ο αμόρφωτος πλακας !
o Σνικ ποιος ειναι;
-
Ένας Νίκος από το χωριό, δεν τον ξέρεις.
-
Ένας Νίκος από το χωριό, δεν τον ξέρεις.
Oχι μονο θυμαμαι οτι καπου ειχε αναφερθει ειχε μια γκομενα που ηταν καλη. Δεν ασχολουμε με Ελληνες ψευτοσελεμπριτις ουτε με ΟΠΑΠ κοκ Τελειως χασιμο χρονου.
-
Μια βδομάδα τον βλέπω αυτόν κάθε μέρα εκεί. Η επιγραφή αναφέρει μονώσεις. Ξέρουμε πως δουλεύει;
-
Αραγε πόσο να πληρωνώταν κάποιος να αλλάξει τα κεραμίδια...
καμιά 100στη μέτρα είναι ο γκρεμός από κάτω.
Αλλά και στα 20 μέτρα να δουλεύεις δεν είναι λίγα...
Οπότε σεβασμός στον κάματο των οικοδόμων.
Επίσης να πω ότι στην κρίση είχαν πέσει τα μεροκάματα.
Δεν είδα κανένα να ενοχλείται.
Τώρα που άλλαξαν οι εποχές γιατί γκρινιάζουμε.
Και όπως έχω ξαναπεί με 70000 εισακτέους που είχαμε φτάσει, χώρια οι του εξωτερικού, ου μην και των κολλεγίων, γιατί να υπάρχει θέμα με τους χαμηλούς μισθούς των πτυχιούχων ?
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αραγε πόσο να πληρωνώταν κάποιος να αλλάξει τα κεραμίδια...
καμιά 100στη μέτρα είναι ο γκρεμός από κάτω.
Αλλά και στα 20 μέτρα να δουλεύεις δεν είναι λίγα...
Οπότε σεβασμός στον κάματο των οικοδόμων.
Επίσης να πω ότι στην κρίση είχαν πέσει τα μεροκάματα.
Δεν είδα κανένα να ενοχλείται.
Τώρα που άλλαξαν οι εποχές γιατί γκρινιάζουμε.
Και όπως έχω ξαναπεί με 70000 εισακτέους που είχαμε φτάσει, χώρια οι του εξωτερικού, ου μην και των κολλεγίων, γιατί να υπάρχει θέμα με τους χαμηλούς μισθούς των πτυχιούχων ?
Μόνο η ανέγερση κατάλληλου ικριώματος τύπου layher θα στοιχίσει όσο ο ετήσιος μισθός αποφοίτου ΑΕΙ, εις διπλούν !
-
Ακραίο παράδειγμα που επιβεβαιώνει την εξαίρεση
-
Αγορά κατοικίας: Πανάκριβα τα σπίτια από δεύτερο χέρι
-
Ακραίο παράδειγμα που επιβεβαιώνει την εξαίρεση
Αν σε βάλω να δουλέψεις 3-4 ώρες 11 kg ηλεκτρικό κατεδαφιστικό το απόγευμα δεν θα μπορείς να κρατήσεις ούτε το κουτάλι της σούπας.
-
Αν σου βάλω να αξιολογήσεις επένδυση θα πτωχεύσουν οικογενειες
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ