-
Ξεκινά με μια λανθασμένη παραδοχή. Τα υπόλοιπα είναι κοινοτυπίες.
Που τους βρίσκουν όλους αυτούς;;;;
Το κράτος βοήθησε τους δανειολήπτες στην περίοδο της κρίσης επειδή χρεοκόπησε το ίδιο το κράτος και όχι οι ιδιώτες. Δηλαδή η αιτία μείωσης των εισοδημάτων των δανειοληπτών που αποπλήρωναν τις δόσεις τους ήταν λόγω της υπέρμετρης φορολογίας που θέσπισε το κράτος για να εξυπηρετήσει τις δανειακές του ανάγκες. Αυτό οδήγησε σε αύξηση της ανεργίας και προφανώς σε αδυναμία αποπληρωμής των δανείων.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση όπως λέει (όταν κάποιος αναφέρεται σε μέτρα προστασίας που θεσπίζονται σε όλες τις δυτικές χώρες με αυτόν τον τρόπο μάλλον πολιτικοποιεί την συζήτηση με συγκεκριμένο σκοπό) εφήρμοσε μέτρα για την προστασια αυτων των περιπτώσεων. Μέσα σε αυτές υπήρχαν και λαμόγια και κακοπληρωτές. Αυτό είναι αντικείμενο έρευνας σε δευτερο επιεπδο.
Στην οικονομία τα πάντα δεν είναι αριθμοί, διότι επιφέρουν κοινωνικές αναταραχές και επιπτώσεις. Η οικονομία είναι προέκταση της κοινωνίας και εξυπηρετεί την κοινωνία.
Όποτε η ανάλυση ξεκινά σε λάθος παραδοχή και πλαίσιο και μετά αναφέρει απλουστευμένες διαπιστώσεις.
-
Ο τύπος γράφει συχνά γιατί ψάχνει πελάτες.
Το μόνο σημείο που έχει δίκιο, είναι που βάζει το κράτος όρια, που έχουν στοιχεία λαϊκισμού, όπως ηλικία σπιτιού, εμβαδόν κλπ, ενώ θα έπρεπε να τα αφήσει ελεύθερα.
Προφανώς όταν λες ότι θα δώσω 10000 δάνεια σε αυτά τα σπίτια, οι τιμές τους θα ανέβουν χωρίς λόγο, αφού αποκλείεις τα υπόλοιπα.
Επίσης να μπορεί κάποιος με αυτό το δάνειο να συμπληρώσει δικά του χρήματα, ή άλλο δάνειο αν έχει πιστοληπτική ικανότητα και να μπορεί να πάει σε μεγαλύτερο / ακριβότερο σπίτι.
Ενα άλλο βασικό σημείο που υπήρχε παλιά και θα έπρεπε να επανέλθει, είναι η αφαίρεση από το εισόδημα των τόκων του δανείου πρώτης κατοικίας.
Αυτό θα βοηθούσε ιδιαίτερα αυτούς που έχουν εισοδήματα που δεν μπορούν να τα κρύψουν και έχουν μεγάλους φόρους.
Αλλά το πρόβλημα είναι η μικρή προσφορά που σε συνδυασμό με το μεγάλο κόστος κατασκευής δεν επιτρέπει να χτιστούν νέα σπίτια παρά μόνο στις πολύ ακριβές περιοχές, οι αγοραστές των οποίων είναι αδιάφοροι για τον τραπεζικό δανεισμό.
Ακόμα η επίθεση που κάνουν κάποιοι άσχετοι ή εξυπηρετούντες ιδιωτικά συμφέροντα, της οδού Πανεπιστημίου, στην οικοδομή, ακόμα και για πράγματα που δεν μεγαλώνουν τον όγκο του κτιρίου, όπως πατάρια και σοφίτες και έρκερ, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση της προσφοράς.
Παράδειγμα πραγματικό.
Εχει ο άλλος ένα οικοπεδάκι στο κέντρο της Αθήνας, Παγκράτι, Νέο Κόσμο κλπ εμβαδού 150 τμ με Συντελεστή Δόμησης 3.
Σε αυτό το οικοπεδάκι έχει χτισμένο ήδη ένα διόροφο εμβαδού 80 + 80 τμ ήτοι 160 σύνολο.
Με την σημερινή κατάσταση, σε αυτό το οικόπεδο θα μπορούσαν να χτιστούν 450 τμ δόμηση και 110 τμ πατάρια και ίσως αν χωράει στον όγκο, κάπου 40 τμ σοφίτα. Ακόμα και κάπου 10 τμ έρκερ. Σύνολο 610 τμ.
Ο οικοπεδούχος θα έπαιρνε κάπου 35 % δηλαδή 210 τμ. σε 1ο 2ο και 3ο όροφο. Επίσης θα έπαιρνε και 3 γκαράζ. Δηλαδή θα είχε όφελος 50 τμ, ψηλότερους ορόφους και 1 γκαράζ ακόμη, αφού θα μπορούσε να βολέψει 1-2 αμάξια δίπλα από το παλιό σπίτι.
Αν τώρα δεν υπάρξουν αυτά τα παραπάνω και μπορούν να χτιστούν μόνο τα 450, τότε η αντιπαροχή θα είναι λιγότερη από όσο έχει σήμερα που είναι μόνος του.
Αρα δεν θα το δώσει, αλλά και για τον κατασκευαστή θα γίνει ασύμφορο να το πάρει λόγω μικρού μεγέθους και μεγάλης απασχόλησης, που θα του αφήσει κέρδος λιγότερο από το μεροκάματο ενός τεχνίτη, για το διάστημα των 20 μηνών που θα χρειαστεί να ασχοληθεί με το έργο.
Αποτέλεσμα θα είναι να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη μείωση της προσφοράς, άρα αύξηση των τιμών πώλησης, αλλά και ενοικίασης.
-
Η αλλιώς ρε συ ταξιδευτη να μπουν περιοχές στο σχέδιο πόλης ώστε να πέσουν οι τιμες οικοπέδων και να γίνει συμφέρον να επενδύουν οι κατασκευαστικές. Τα πολύ ψηλά κτήρια καταστρέφουν την εικόνα μιας περιοχής.
Ποσο μάλλον στην Ελλάδα που δεν είναι γυάλινα και κομψά αλλά τσιμεντένια που σε δέκα έτη θα έχουν φουσκωμένους σοβάδες και μαύρους τοίχους από τα νερά, και θα είναι δύσκολα στην συντήρηση λόγω κόστους.
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
γυάλινα
γυάλινα κτιρια
και το λεει εν μεσω καυσωνα
ιδρωσα και μονο στην σκεψη , παω για ντους -
Πέσε καλύτερα στην πισίνα. Εγώ ετσι δροσίζομαι
-
Η πισίνα αυξάνει τον συνελεστή δόμισης με τα νέα μέτρα...
Φιλαράκι είναι ήδη στα δικαστήρια με τον γείτονα. Χάρη στον νέο ΓΟΚ, δίπλα στη μονοκατοικία του θα κτιστεί πολυκατοικία με 26 μέτρα ύψος. 1000 τετραγωνιά συν δύο υπόγεια με 100% κάλυψη, αντί για τα 600 που έχτιζε προηγουμένως.Εγώ είμαι υπέρ των ψηλών κτηρίων σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, αλλά νομίζω ότι τον ΓΟΚ τον σχεδίασαν αποκλειστικά για την Golden Visa. Δεν βλέπω παρά μόνον condos με πισίνα και κήπο...
-
Η αλλιώς ρε συ ταξιδευτη να μπουν περιοχές στο σχέδιο πόλης ώστε να πέσουν οι τιμες οικοπέδων και να γίνει συμφέρον να επενδύουν οι κατασκευαστικές. Τα πολύ ψηλά κτήρια καταστρέφουν την εικόνα μιας περιοχής.
Ποσο μάλλον στην Ελλάδα που δεν είναι γυάλινα και κομψά αλλά τσιμεντένια που σε δέκα έτη θα έχουν φουσκωμένους σοβάδες και μαύρους τοίχους από τα νερά, και θα είναι δύσκολα στην συντήρηση λόγω κόστους.
Δεν θεωρούνται ψηλά τα κτίρια τών 5-10 ορόφων που μπορείς να κτίσεις στην Ελλάδα.
Έχεις μέγιστο ύψος για τον μέγιστο συντελεστή δόμησης, πάνω από 3.2 τα 32 μέτρα.
Βγάλε 3 για την πιλοτη μένουν 29 για 10 ορόφους.
Επέκταση σχεδίου πόλης στην Ελλάδα σημαίνει 15-20 χρόνια τα λιγότερο.
Άρα το ξεχνάμε.
-
Πέσε καλύτερα στην πισίνα. Εγώ ετσι δροσίζομαι
Καλά σου είπε.
Γυάλινα κτίρια εδώ θέλουν σκίαση ακριβό κλιματισμό να μην στραβωνουν τους άλλους γυάλινους.
-
@tgd said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Η πισίνα αυξάνει τον συνελεστή δόμισης με τα νέα μέτρα...
Φιλαράκι είναι ήδη στα δικαστήρια με τον γείτονα. Χάρη στον νέο ΓΟΚ, δίπλα στη μονοκατοικία του θα κτιστεί πολυκατοικία με 26 μέτρα ύψος. 1000 τετραγωνιά συν δύο υπόγεια με 100% κάλυψη, αντί για τα 600 που έχτιζε προηγουμένως.Εγώ είμαι υπέρ των ψηλών κτηρίων σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, αλλά νομίζω ότι τον ΓΟΚ τον σχεδίασαν αποκλειστικά για την Golden Visa. Δεν βλέπω παρά μόνον condos με πισίνα και κήπο...
Όπως τον βολεύει τα λέει.
Όταν λέει 100 κάλυψη εννοεί στο υπόγειο για γκαράζ με υποχρεωτική φύτευση από πάνω του η με κάποια πισίνα.
Αν στα 26 μέτρα ύψος περιλαμβάνει το πράσινο δώμα των 20-30 τμ που μπορεί να πάει μέχρι 3.40 ύψος τότε τα 26 γίνονται 22.60 για το κτίριο.
Δεν ξέρουμε ακριβώς πώς είναι η άδεια οπότε μην κάνουμε μαντική.
Το ότι αυτός έχει μονοκατοικία είναι επιλογή του.
Άμα θέλει την γκρεμίζει και πάει και αυτός στο ίδιο ύψος.
-
Πως γίνεται να ανάβω ανεμιστήρα και να αυξάνεται η θερμοκρασία του χώρου;
Από 33 πήγε 34.Όταν έλεγαν ότι βάζουν μονώσεις οι εργολάβοι τι ακριβώς εννοούσαν;;
-
Από 33 πήγε 34.Όταν έλεγαν ότι βάζουν μονώσεις οι εργολάβοι τι ακριβώς εννοούσαν;;
Μα ο ανεμιστήρας δεν παράγει δροσιά, απλά σπρώχνει αέρα. Οπότε λογικό, γιατί ο ζεστός αέρας πάει πάνω, με τον ανεμιστήρα γίνεται κίνηση όλου το αέρα στο δωμάτιο, οπότε ανεβαίνει η θερμοκρασία που διαβάζει το θερμόμετρο.
-
Η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Καίνε όλα και τα κωλοπουλα έχουν καταχ@σει το μπαλκόνι.
Όλα γύρω καθαρά σε εμάς όλα χ@ζουν
-
@fanis75 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Μα ο ανεμιστήρας δεν παράγει δροσιά, απλά σπρώχνει αέρα. Οπότε λογικό, γιατί ο ζεστός αέρας πάει πάνω, με τον ανεμιστήρα γίνεται κίνηση όλου το αέρα στο δωμάτιο, οπότε ανεβαίνει η θερμοκρασία που διαβάζει το θερμόμετρο.
Είδες λαπ τι ξέρουν από θερμότητα οι κανονικοί οικονομολόγοι ?
-
Θεωρια και νόμοι περι ρευστών νομίζω ονομάζεται. Ξέρω και την θεωρια του Μπερνουλι....take that @fanis75
Ναι αλλά ο ανεμιστήρας είναι χαμηλά.
Εσείς τι θερμοκρασία έχετε μέσα στο σπίτι;
-
Ανοίγοντας εκ περιτροπής τα κλιματιστικά και τα παράθυρα, ανάλογα με τον ηλιασμό, το διατηρώ ανάμεσα στο 27 και 30.
-
Τι μόνωση έχεις;
Υ.γ ηλιασμος ...άκου ηλιασμος
-
Τι να σου πω; Λογικό. Οι ανεμιστήρες ομογενοποιουν τη θερμοκρασία του χώρου.
Εγώ έχω σταθερή 26°όλη μέρα/ 27° το βράδυ. -
Με κλιματισμό ή λόγω μόνωσης;
-
Κλιματισμό φυσικά.
-
Ααα εντάξει. Ποσο έχεις την kWh ;;;;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ