-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Κανένα γραφείο δεν χρειάζεται.
Απλά θέλει να διαβάζουμε τις οδηγίες.
Και άντε να είναι κάποιος μεγάλος τριτο-τέταρτης ηλικίας να πούμε ότι είναι λογικό να μπερδεύεται.
Οι νεώτεροι που παίζετε στα δάχτυλα τους υπολογιστές και τα κινητά και μου γράφετε αγγλικούρες για κινητήρες και διάφορα άλλα, δεν μπορείτε να διαβάσετε οδηγίες και να κάνετε χρήση του υπολογιστή, ή να βρείτε την ιδιοκτησία σας στον χάρτη και πρέπει να τρέχετε σε μηχανικούς και λογιστές ?
Εννοείται ότι μηχανικοί δεν κάνουν τέτοια πράγματα με αμοιβή.
Αντε οι γέροντες να βοηθήσουν λίγο τους άλλους γέροντες.
Αλλά το βρίσιμο έχει λογική γιατί πνίγονται σε μία κουταλιά νερό ακόμα και προγραμματιστές...
Μετά σας πειράζει που λέμε ότι πρέπει οι μηχανικοί, να είναι σε ειδική ανώτερη κατηγορία από τα άλλα επαγγέλματα.
Δεν γράφω επιστήμες, γιατί πολλά πτυχία δεν είναι επιστημονικά...
Και τώρα σας αφήνω να φαγωθείτε λίγο....
Ρε συ Κρουζερ, τι καταλαβες, ότι δεν ξέρω να χρησιμοποιήσω το σύστημα ή ότι επειδή δεν έχουν κάνει διασύνδεση βάσεων δεδομένων, απλά είναι άχρηστο για τους πολλούς;
Και λέω για τους πολλούς, γιατί η πλειοψηφία αυτών που έχουν αχτιστα οικόπεδα που χρήζουν καθαρισμού και δήλωσης, είναι οι πιο ηλικιωμένοι, αυτοί που και στη πληροφορική υστερούν και με τη γραφειοκρατία θα πελαγωσουν!
Αν θέλανε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να υπηρετήσουν τον Πολίτη, θα έπρεπε ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, που λόγω ΑΣΕΠ έχουν πολλές περγαμηνές να φτιάξουν ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ένα απλό app για κινητά και ταμπλετ, με ωραίο απλό ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ INTERFACE, στο οποίο βάζοντας τους κωδικούς taxis, να εμφανίζονται ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΛΑ τα οικόπεδα που υπάρχουν στο Ε9 ή μάλλον καλύτερα, μόνο αυτά που εμπίπτουν στην περιγραφή του διατάγματος και χρήζουν καθαρισμού, (να ξέρει κι ο κάθε ιδιοκτήτης ποια είναι αυτά) και να υπάρχει μόνο μία μπουτονάρα ΝΑ, με το συμπάθειο, ότι ο υπεύθυνος ιδιοκτήτης συμμορφώθηκε και το καθάρισε.
Αλλά επειδή υπερισχύει η Ιδεολογική Ηγεμονία του Κράτους της Δεξιάς για γενιές, απλά δίνουν συνεχως υπεργολαβίες πληροφορικής σε τυχαία φιλαράκια τους που μπορούν/θέλουν "μέχρι εκεί", για να προκύψει και κέρδος, πατσαβουροφτιάχνουν μια σελίδα του κ@λου, ασυνάρτητη απ όλη την υπόλοιπη κρατική δομή δεδομένων και την πετάνε στο σωρό με τις υπόλοιπες, και πρέπει ο "ειδικός" κι όχι ο κάθε πολίτης μόνος του, να ψάξει να βρει 17 κωδικούς κάθε φορά και να κλικαρει ατέλειωτες φόρμες που μόνο σκοπό έχουν να απαλλαξουν από τυχόν νομικές ευθύνες, τους ευθυνόφοβους καρεκλοκένταυρους που διορίζει η κάθε κυβέρνηση.
Τι λογικη σχεση μπορεί να έχει η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης με το αν κόψαμε στο χωριό τα βάτα στο κτήμα, κι αν δεν ολοκληρώθηκε τελεσίδικα το κτηματολόγιο, να μην εμφανίζονται αυτόματα τα οικόπεδα που έχεις χρεωμενα στο Ε9;
Δηλαδή θα έπρεπε η εφαρμογή να ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ τις θέσεις των οικοπέδων προς καθαρισμό, ΟΧΙ να ρωτάει τους πολίτες για τις συντεταγμένες των οικοπέδων που θα καθαρίσουν γιατί τότε είναι μια άχρηστη μλκια της γελοιας κυβέρνησης που την εφαρμόζει.
Αφού αποφάσισαν να κάνουν κατανομή ευθυνών πυρασφάλειας σε κάθε πολίτη, θα πρέπει το κράτος να του υποδείξει τον τομέα ευθύνης του, όχι να τον ρωτάει ποιος είναι αυτός ο τομέας... -
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Γενικα χτίζουν με την μέθοδο αυτήν από την αμερικη, σκανδιναβια και πλέον σε όλα τα Βαλκάνια εκτός από εμάς.
ποια ειναι αυτη η μεθοδος ; θελω πειπερσ να μελετησω .
-
Εντωμεταξύ στο σύστημα δηλώνεις με ατομική ευθύνη ότι έχεις καθαρό το οικόπεδό σου.
Έλεγχοι θα γίνουν για την ορθότητα της δήλωσης;
Τα κλαδέματα από τον καθαρισμό τα έχει μαζέψει ο Δήμος;
Ποιο το νόημα σε όλο αυτό , ακόμα δεν κατάλαβα. Σήμερα αν ένα δημότης θέλει να καταγγείλει παρατημένο οικόπεδο και ακαθάριστο μπορεί να το κάνει. Ο οικείος Δήμος ( μιλάω για τους Δήμους που ξέρω) , θα κουνηθεί με πολύ μα πάρα πολύ δυσκοιλιότητα. Αν δε, το τεμάχιο φαίνεται αγνώστου ιδιοκτήτη στο κτηματολόγιο, στην αρχή απλά θα σηκώσει τα χέρια ψηλά...
Προτιμότερο θα ήταν οι Δήμοι να βγάλουν ένα κλιμάκιο και να είχε καταγράψει μέχρι π.χ τέλος Μαϊου, τα ακαθάριστα και μετά να επιδίδει ειδοποιήσεις καθαρισμού και τα ανάλογα πρόστιμα αν δεν καθαριστούν. Δεν έχεις προσωπικό (λέμε τώρα...) να συγκροτήσεις κλιμάκιο αργόσχολων υπαλλήλων να τους ξεκουνήσεις; ε , κάνε μία ανάθεση τόσες δίνονται απευθείας. Η πρώτη χρονιά που θα συμπληρώνονταν η πρώτη βάση χωρικών δεδομένων θα ήταν δύσκολη , μετά θα τσουλούσε αέρα.
Κοινώς σε δουλειά να βρισκόμαστε και εγώ δε βλέπω και κανένα πρακτικό νόημα σε όλο αυτό .
Το πιο δύσκολο με την καταγραφή των μέσων ενεργητικής προστασίας , νομίζω ότι κατέπεσε νομικά ( αν το λέω σωστά ) και το μαζέψανε ( δεν είμαι σίγουρος) .
-
@otso said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Γενικα χτίζουν με την μέθοδο αυτήν από την αμερικη, σκανδιναβια και πλέον σε όλα τα Βαλκάνια εκτός από εμάς.
ποια ειναι αυτη η μεθοδος ; θελω πειπερσ να μελετησω .
Μια πυράντοχη μόνωση σε φύλλα που κολλάνε στο μπετόν δείχνει, από μια καναδική εταιρεία.
-
-
Όταν οι πολιτικοί ανακατεύονται με την περιουσία του άλλου, είναι σίγουρο ότι θα κάνουν βλακεία. Έτσι και στην Νέα Υόρκη, έτσι είχε γίνει το 80 με το ηλίθιο πασοκικο ενοικιοστασιο.
Για τα ακαθάριστα τέτοιες δυνατότητες που λέει ο Πηλιου δεν προβλέπονται. Εδώ κάνουν 30 χρόνια για το Κτηματολόγιο.
Από την άλλη οι οδηγίες είναι σαφείς αλλά σχεδόν όλοι βαριουνται να τις διαβάσουν.
-
Η περιουσία του αλλου είναι περιουσία του ως έναν βαθμό και ως έναν άλλον είναι της κοινότητας, κοινωνίας διότι χωρίς αυτήν δεν θα υπήρχε το πλαίσιο για να δημιουργήσει κάποιος την περιουσία του.
Βαθύτερα νοήματα, δύσκολα για τους πολλούς.
-
Όχι καμία σχέση.
Φέροντα στοιχεία είναι. Όπου καθένα από αυτά δέχεται τις δυνάμεις σε κάθε άξονα.
-
-
Για ν καταλάβετε ότι δεν είναι απλά μια μόνωση και ότι κάθε στοιχείο αντέχει
Πλέον στην Ευρώπη τα προσφέρουν με γέμιση πολυουρεθάνη (pir) ως δομικό στοιχείο και πάνελ με βάση το τσιμέντο και το μαγνήσιο (mgo) σε αντίθεση με το eps και το osb όταν παρουσιάστηκαν πριν δεκαετίες και έτσι στην ουσία ειναι και άκαυτα
-
link ποσο τα πουλανε και βαρος .
μπορει κανεις να το κανει DIY;
Θελουν επιχρυσμα ,σοβα αδιαβροχο φανταζομαι καθως η μαγνησια ρουφαει νερο , και θα φαινονται οι ενωσεις . -
Οδηγίες-ξεοδηγίες, δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος για να γίνεται αυτή η διαδικασία. Όπως και δεκάδες άλλες διαδικασίες που αφορούν το δημόσιο.
Όσοι δεν τα καθάριζαν θα εξακολουθούν να μην τα καθαρίζουν. Όσοι τα καθάριζαν θα τα καθαρίζουν και τώρα, μόνο που θα έχουν και την απαίτηση να κάνουν μια διαδικασία παραπάνω. -
Όταν πέσει καμπάνα θα τους δω.
-
Όχι φυσικα. Απαιτεί στατική μελέτη με συγκεκριμένο λογισμικό και τους ευρωκανόνες συν τις ελληνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις, οι τοίχοι διαμορφώνονται σε εργοστάσιο και μεταφέρονται και στήνονται από εξειδικευμένο συνεργείο.
Από ότι βλέπω η Ρουμανία και πάλι πρωτοπορεί και έχει μεγάλη άνθηση σε αυτόν τον τρόπο δόμηση. Οπως και η Τσεχία και σλλα διπλανά τους κράτη.
Όπως και στις λεπτοτοιχες διατομες ψυχρής έλασης.
Το θέμα ειναι πως πολύ παλιά που διάβαζα για αυτά, πριν την πανδημία ανέφεραν περίπου 40-50% μικρότερο συνολικο κόστος κατοικίας με 60% μικρότερο εργατικο κόστος λόγω του ότι κατασκευάζονται σε κλειστό χώρο και γραμμή παραγωγής και μέσα σε ένα- δυο μήνες το έχουν τελειώσει και στο παραδίνουν με το κλειδι στο χέρι.
Σήμερα δεν έχω ιδέα εάν συμφέρουν ή όχι.
Υπόψιν μπορούν να πιάσουν πολύ ευκολα συντελεστές θερμομόνωσης επιπέδου παθητικών σπιτιών, ενώ εάν είναι σωστά τοποθετημένα δεν έχουν θερμό γέφυρες.
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Όταν πέσει καμπάνα θα τους δω.
Οπως εχει πεσει καμπανα για τα ανασφαλιστα και χωρις κτεο οχηματα που λενε εδω και 3-4 χρονια, ενα μπουρδελο και μισο.
-
Αυτήν την φορά φαίνεται να το εννοούν. Άντε να δουμε.
-
Όσον αφορά την σανίδα από οξείδιο του μαγνησίου έχεις δικιο. Έψαξα και βρήκα μια μελέτη που διάβασα τότε που τα έψαχνα και οντως έχουμε θεματάκια σε περιοχές με υγρασία , όποτε η λύση παραμένει με osb ή τσιμέντο σανίδα ως εξωτερικά πάνελ
-
Na συνεχισουμε εδω για για τα SIP πανελ γιατι εκει θα χαθουν;
Απο ενα προχειρο ψαξιμο βρηκα εταιρεια που το χρησιμοποιει εδω , ελληνικη
https://green-panel.gr/index.html
Γενικα μιλωντας και προχειρα στην Αμερικη το κοστος ειναι περιπου απ οτι ειδα 15% πανω .
Επισης το osb ειναι κυριαρχο και δεν ειναι αδιαβροχο εχει προβλημα οπως και η πολυουρεθανη .Ακαι η διαπνοη προβλημα.
Χρονος ζωης αγνωστος και εξαρταται απο κλιμα τοπικο καθως και την ποιοτητα κατασκευης .
Στην Ελλαδα εχουμε το https://www.ytong.gr
to https://www.lafarge.gr/porobeton και το alfablock .
Ta οποια με ενα αδιαβροχο ακρυλικο σοβα τα θεωρω ανωτερα , παναλαφρα χτιζονται το ιδιο γρηγορα με κολλα και σκελετο μπορεις να χρησιμοποιησεις σιδεροκατασκευη η κλασικα τσιμεντο .
Το μειον ειναι οτι ενω υπαρχουν δεκαετιες και μπορεις να το κανεις και μονος σου (ειναι φανταστικο diy υλικο) δεν εχω δει κανενα μαστορα να ακολουθει τις προδιαγραφες .
Βεβαια σε μενα εχει προκριθει ενα αλλο υλικο που και αυτο υπαρχει στην ελλαδα χρονια και για μενα προσωπικα ειναι το καλυτερο . Δηλαδη σπιτι σιδεροκατασκευη συν αυτο .
https://arkhonpanel.com/gr/ λυνει και το προβλημα της κεραμοσκεπης .Α πο αυτους εχω παρει μεταλικο πανελ ρωμαικο κεραμιδι χωρις μονωση για να φτιαξω υποστεγο αλλά κοντα μου εχουν φτιαχτει κεραμοσκεπες και δεν καταλαβαινεις τιποτα οπτικα .
Εχω προσωπικο ενδιαφερον καθως θελω να κλεισω σοφιτα απο 2 πλευρες 30 + 30 τμ .
Ουτε σοβαδες ουτε τιποτα , απλως βρισκεις αρχιτεκτονα που να ενδιαφερεται να κανει ποιηση με τετοια υλικα. -
Συνεχιζουμε στο κανονικο τοπικ , αν δεν βαριεται κανας μοντ να τα μεταφερει.
-
@otso said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Na συνεχισουμε εδω για για τα SIP πανελ γιατι εκει θα χαθουν;
Απο ενα προχειρο ψαξιμο βρηκα εταιρεια που το χρησιμοποιει εδω , ελληνικη
https://green-panel.gr/index.html
Γενικα μιλωντας και προχειρα στην Αμερικη το κοστος ειναι περιπου απ οτι ειδα 15% πανω .
Επισης το osb ειναι κυριαρχο και δεν ειναι αδιαβροχο εχει προβλημα οπως και η πολυουρεθανη .Ακαι η διαπνοη προβλημα.
Χρονος ζωης αγνωστος και εξαρταται απο κλιμα τοπικο καθως και την ποιοτητα κατασκευης .
Στην Ελλαδα εχουμε το https://www.ytong.gr
to https://www.lafarge.gr/porobeton και το alfablock .
Ta οποια με ενα αδιαβροχο ακρυλικο σοβα τα θεωρω ανωτερα , παναλαφρα χτιζονται το ιδιο γρηγορα με κολλα και σκελετο μπορεις να χρησιμοποιησεις σιδεροκατασκευη η κλασικα τσιμεντο .
Το μειον ειναι οτι ενω υπαρχουν δεκαετιες και μπορεις να το κανεις και μονος σου (ειναι φανταστικο diy υλικο) δεν εχω δει κανενα μαστορα να ακολουθει τις προδιαγραφες .
Βεβαια σε μενα εχει προκριθει ενα αλλο υλικο που και αυτο υπαρχει στην ελλαδα χρονια και για μενα προσωπικα ειναι το καλυτερο . Δηλαδη σπιτι σιδεροκατασκευη συν αυτο .
https://arkhonpanel.com/gr/ λυνει και το προβλημα της κεραμοσκεπης .Α πο αυτους εχω παρει μεταλικο πανελ ρωμαικο κεραμιδι χωρις μονωση για να φτιαξω υποστεγο αλλά κοντα μου εχουν φτιαχτει κεραμοσκεπες και δεν καταλαβαινεις τιποτα οπτικα .
Εχω προσωπικο ενδιαφερον καθως θελω να κλεισω σοφιτα απο 2 πλευρες 30 + 30 τμ .
Ουτε σοβαδες ουτε τιποτα , απλως βρισκεις αρχιτεκτονα που να ενδιαφερεται να κανει ποιηση με τετοια υλικα.Χρόνος ζωής λένε πάνω από 60 έτη!
Το πρώτο που κατασκευάστηκε ήταν σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι την κατεδάφιση του!
Φτιάχτηκε το 30 και το γκρέμισαν το 90 για να χτίσουν κάτι άλλο!
Το θέμα είναι να γνωρίζει ο μηχανικός! Έχουν φτιαχτεί πολλά! Απαιτούν σύστημα εναλλαγής του αέρα διότι είναι πλήρως μονωμένα δεν περνά τίποτα!
Πιο φθηνά από τα δικά κας με μπετόν, όχι από τα ξύλινα τα δικά τους!
Έχει και αλλά sip με διαφορα υλικά!Αυτά που έψαξες είναι καλά για προεκτάσεις! Δεν ξέρω για μόνιμη τοιχοποιία σπιτιού!
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ