-
Το 15 kWh ανά τετραγωνικό ανά χρόνο πάει στην κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση/ψύξη κ.τ.λ., όχι για τον φωτισμό ή τα γιαούρτια στο ψυγείο, γιατί οι λοιπές παρεμβάσεις που αναφέρει είναι αυτές,
1.Θερμομόνωση στη στέγη, την πρόσοψη και τα υπόγεια,
2.Αντικατάσταση κουφωμάτων, εγκατάσταση τριπλού υαλοπίνακα.
3.Εξασφάλιση αεροστεγανότητας.
4.Εντοπισμος και επίλυση των θερμογεφυρών.
5.Μηχανικός αερισμός με ανάκτηση θερμότητας.
-
Το 5ο είναι αυτό που προσφέρει τόσο χαμηλή κατανάλωση.
-
Τα osb υπάρχει περίπτωση να τα προσβάλλουν ξυλοφαγα έντομα;;;
-
Τι είναι τα φύλλα OSB.
Οικονομικό ξύλο με πάρα πολλές χρήσεις αλλά και προβλήματα. Τα φύλλα OSB που ακούμε συχνά στην αγορά ξυλείας είναι η συντομογραφία της λέξεως Oriented Strand Board και σημαίνει πλάκα με προσανατολισμένες φέτες. Παράγετε από μικρές λωρίδες ξύλου συγκολλημένες με ρητίνες και κόλλες υψηλής αντοχής και τοποθετούνται με προσανατολισμένη διάταξη ώστε οι λωρίδες ξύλου της μίας στρώσεις να είναι κάθετα στις λωρίδες ξύλου της προηγούμενης.
Αυτό κάνει το OSB να διαθέτει καλές ιδιότητες στην συγκράτηση καρφιών και βιδών χωρίς να σχισθούν οι στρώσεις του. Κατεργάζονται εύκολα και μπορούμε να το πλανίσουμε, να το λειάνουμε και να ανοίξουμε τρύπες πάντα όμως λαμβάνοντας μέτρα προστασίας (μάσκα – γάντια) καθώς οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν για την συγκόλλησή του είναι επιβλαβείς για την υγεία μας.
Το OSB αν και σε πολλές περιοχές του κόσμου χρησιμοποιείτε εδώ και δεκαετίες, στην Ελλάδα έχει κερδίσει έδαφος την τελευταία μόλις δεκαετία και έχει αντικαταστήσει σε πολλές χρήσεις το κόντρα πλακέ και ο λόγος είναι ότι είναι αρκετά πιο οικονομικό και η αντοχή του είναι σχεδόν παρόμοια με το κόντρα πλακέ.
Ακούγοντας κάποιος ότι το OSB είναι πιο οικονομικό μπορεί να σκεφθεί ότι η ποιότητα δεν είναι καλή και αξιόπιστη. Η χαμηλότερη τιμή του OSB όμως οφείλεται στο ότι για την κατασκευή του χρησιμοποιούνται μικρά κομμάτια ξύλου τα οποία μπορούν να προέλθουν από πολλά είδη δέντρων και από πολλά μέρη του δέντρου (στην Ευρώπη χρησιμοποιούνε συνήθως ξύλο Πεύκης σε μορφή κορμών ενώ στην Αμερική χρησιμοποιούνε Λεύκη, Σφένδαμο, και πεύκο) τα οποία θα μας ήταν άχρηστα για κάποια άλλη χρήση ενώ το κόντρα πλακέ φτιάχνεται από λεπτά φύλλα ξύλου ενιαία σε στρώσεις και έτσι τα είδη δέντρου τα οποία χρησιμοποιούνται είναι περιορισμένα και άρα αυξάνει το κόστος του.
Ένας άλλος παράγοντας που κάνει το OSB οικονομικό είναι ότι λόγω της φύσης της κατασκευής του που χρησιμοποιεί ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών ξύλων τα οποία τα βρίσκουμε σε αρκετές χώρες έχει την δυνατότητα να κατασκευάζεται και σε πάρα πολλές χώρες με αποτέλεσμα να έχει περίπου την μισή τιμή από το κόντρα πλακέ.
Όμως αν και είναι πιο φτηνό, δεν είναι αρκετά πιο ανίσχυρο από το κόντρα πλακέ. Οι πολλαπλές στρώσεις από φέτες ξύλου το κάνουν εξαιρετικά ανθεκτικό σε όλες τις πιέσεις. Όχι βέβαια όσο το κόντρα πλακέ, αλλά δεν έχει καμία σχέση με άλλες πλάκες τεχνητής ξυλείας όπως πχ νοβοπάν ή MDF.
Το OSB συμπεριφέρεται στις μεταβολές της υγρασίας όπως κάθε ξύλο το οποίο είναι προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες. Σε κανονικές συνθήκες δεν μεταβάλλονται οι ιδιότητές του. Για να καταλάβουμε τι εννοούμε λέγοντας κανονικές συνθήκες στα φύλα OSB η περιεχόμενη υγρασία είναι 8 με 10% ενώ στο μασίφ ξύλο είναι 12%. Τα φύλα OSB που χρησιμοποιούμε για εξωτερική χρήση κατασκευάζονται για συνθήκες περίπου 23 Cο και 80% υγρασία.
Το OSB μπορούμε να το βρούμε σε 4 διαφορετικές κατηγορίες.
OSB 1 : Γενικής χρήσης για εσωτερική χρήση σε ξηρούς χώρουςOSB 2 : Ανθεκτικές σε φορτίσεις για εσωτερική χρήση σε ξηρούς χώρους
OSB 3 : Ανθεκτικές για εξωτερική χρήση σε υγρούς χώρους
OSB 4 : Ανθεκτικές σε φορτίσεις για εξωτερική χρήση σε υγρούς χώρους
Το πιο συνηθισμένο που θα βρούμε στην Ελληνική αγορά είναι το OSB 3
Το OSB 3 έχει μεγάλη αντοχή στην υγρασία. Έχει μεγάλη αντοχή στην έκθεσή του στις καιρικές συνθήκες (βροχή και υγρασία) για μεγάλο χρονικό διάστημα και ακόμα και χωρίς κανένα φινίρισμα μπορεί να αντέξει για αρκετό καιρό. Επειδή όμως δεν θα αντέξει για πάντα καλό είναι να χρησιμοποιούμε κάποιο βερνίκι ή κάποιο λάδι για να το περάσουμε για να αυξήσουμε τον χρόνο ζωής του.
Για εξωτερική χρήση θα πρέπει πρώτα να έχουμε επεξεργαστεί την τελική επιφάνεια και να την λειάνουμε παρουσιάζοντας έτσι ομοιόμορφη τελική όψη στην κατασκευή μας και να χρησιμοποιούμε ελαστικά ακρυλικά βερνίκια εξωτερικής χρήσης τα οποία και διεισδύουν ευκολότερα σε επιφάνειες που έχουν λειανθεί.
Ένα μειονέκτημα του OSB που θα πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας είναι ότι για την κατασκευή του (όπως συνήθως και σε όλες τις σύνθετες ξυλείες) χρησιμοποιούνται κόλλες με βάση την φορμαλδεΰδη η οποία είναι εξαιρετικά τοξική και ύποπτη για καρκινογενέσεις. Η φορμαλδεΰδη απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα όχι μόνο αν κόψουμε ή τρίψουμε την επιφάνεια αλλά και από μόνη της.
Με το πέρασμα του χρόνου οι εκπομπές της φορμαλδεΰδης μειώνονται καθώς απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα και για αυτό κάποιο παλιό κομμάτι OSB είναι σίγουρα καλύτερο από ένα καινούργιο.
Στην αγορά θα βρούμε φύλλο OSB σε διάφορες διαστάσεις αλλά η ποιο συνηθισμένη διάσταση είναι η 1,25 x 2,50 μέτρα με πάχος 15 ή 18 χιλιοστών.
Το OSB σήμερα έχει βρει πολλές χρήσεις και αρκετοί το χρησιμοποιούνε για εξωτερικές κατασκευές (πχ σπιτάκια κήπου, σκυλόσπιτα), για κατασκευή κουτιών εμπορευμάτων, στην οικοδομή για καλούπια μπετού, για τοιχοποιία, για επενδύσεις σε τοίχους, για υπόστρωμα πατώματος, για παλέτες, σκελετούς επίπλων, στις στέγες και πολλά ακόμα
Αν συγκρίνουμε λοιπών το OSB με το κόντρα πλακέ μπορούμε να πούμε ότι:
Το OSB μπορεί να κατασκευαστεί σε πάνελ διαστάσεων που είναι μεγαλύτερα από τα κόντρα πλακέ και έτσι να μην έχουμε πολλές ενώσεις.
Το OSB είναι πιο φθηνό από το κόντρα πλακέ.
Το OSB θεωρείται από πολλούς ως «πράσινο» δομικό υλικό επειδή μπορεί να κατασκευαστεί από δέντρα μικρότερης διαμέτρου, όπως λεύκες, τα οποία συχνά καλλιεργούνται. Η παραγωγή κόντρα πλακέ, αντίθετα, απαιτεί δέντρα μεγαλύτερης διαμέτρου από δάση παλαιάς ανάπτυξης.
Το OSB εκπέμπει περισσότερα αέρια στην ατμόσφαιρα
Το OSB ζυγίζει περισσότερο από το κόντρα πλακέ. Το αυξημένο βάρος του OSB σημαίνει ότι θα ασκήσει περισσότερη πίεση στην κατασκευή που θα το εφαρμόσουμε.
Το OSB σε σύγκριση με το κόντρα πλακέ διογκώνεται περισσότερο όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, ειδικά στις άκρες των πάνελ. Η διόγκωση είναι γενικά μεγαλύτερη στο OSB από ό, τι στο κόντρα πλακέ λόγω της απελευθέρωσης της πίεσης συμπίεσης στο OSB που δημιουργήθηκε κατά τη επεξεργασία του. Το φουσκωμένο κόντρα πλακέ θα επιστρέψει στο ονομαστικό του πάχος καθώς το ξύλο στεγνώνει, ενώ το OSB θα παραμείνει μόνιμα φουσκωμένο. Το φούσκωμα μπορεί να μεταβάλει την τελική επιφάνεια και τα υλικά που μπορεί να βρίσκονται πάνω σε αυτήν.
Το OSB όταν το χρησιμοποιήσουμε ως δάπεδο είναι λιγότερο άκαμπτο από το κόντρα πλακέ με συντελεστή περίπου 10%.
Οι βίδες και τα καρφιά έχουν καλύτερο αποτέλεσμα στο κόντρα πλακέ από ότι στο OSB.
Το OSB διατηρεί το νερό περισσότερο από ό, τι το κόντρα πλακέ, γεγονός που καθιστά πιο πιθανή την αποσύνθεση στο OSB από ό, τι στο κόντρα πλακέ. -
Δηλαδή τα ξύλινα προκάτ που καλύπτουν τους τοίχους με osb έχουν θέμα με τις εκπομπές της φορμαλδεΰδης;
-
Ο,τι διαβάζεις.
Δεν το φτιάχνω εγώ.
-
Ρε συ Κρουζερ, δεν έρχεσαι μια φορά προς τα δω να σε τρατάρουμε και να αναλάβεις και μια εργολαβία σε φιλικές τιμές, κάτι 120-130τμ να μας κάνεις με υπόγειο σε υπάρχον οικόπεδο, γιατί ο άνθρωπος που ξέραμε εδω θα μας ξεκινήσει άδεια κι εργασίες, παραμονές της πανηγύρεως του γνωστού Αγίου;...
Με ένα ντεπόζιτο πάει κι έρχεται το Σε τρίο. -
Ποτέ την παραμονή της εορτής, ούτε ανήμερα γιατί είναι αργία. Την επομένη είναι πιθανόν.
Λόγω Χατζηδάκη, ετοιμάζομαι για σύνταξη, οπότε μόνο ως σύμβουλος από εδώ και πέρα...
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
ετοιμάζομαι για σύνταξη,
με το καλό (και στα δικά μας οι νεώτεροι του Αγίου που αναφέρατε πιό πάνω).
-
Θα αναφέρω εδώ ένα θέμα για να καταλάβετε γιατί η χώρα αυτή πάει κατά διαόλου.
Και βέβαια ποιοί φταίνε πραγματικά.
Το 2012 νομοθετήθηκε ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ).
Αυτός ήταν συνέχεια παλαιότερων κανονισμών και ενσωμάτωνε την νέα λογική της πράσινης ανάπτυξης και της κλιματικής αλλαγής.
Ετσι έδινε διάφορα κίνητρα για την αντικατάσταση παλαιών και ενεργοβόρων κτισμάτων, μείωνε την επιτρεπόμενη κάλυψη, έδινε κίνητρα για επιπλέον μείωση, όριζε υποχρεωτική φύτευση και έδινε κίνητρα για επιπλέον φύτευση, για πράσινα δώματα, στέγες, ή υδάτινες κατασκευές, γενικά να μειωθεί το θερμικό φορτίο. Επίσης όριζε υψηλής ενεργειακής κατηγορίας κατασκευές και διάφορα ακόμα, τα οποία σήμαιναν επιπλέον κόστος κατασκευής.
Ολα αυτά οδηγούσαν σε κτίρια μικρότερης κάλυψης στο έδαφος και μεγαλύτερου ύψους, αλλά και περισσότερης δόμησης, ώστε να βρεθούν τα χρήματα για το υψηλότερο κόστος.
Πρόσφατα μετά από 4μηνη αναμονή μου ήρθε μία απάντηση από κεντρικό δήμο, που σε μικρό οικόπεδο με μεγάλο συντελεστή δόμησης, μου είπε ότι θα περιμένουν να δουν αν οι γέροντες του στε, θα αποφασίσουν ότι ένας νόμος του 1955, είναι τελικά η 11η εντολή του Μωυσή και δεν επιτρέπεται να τον ακουμπήσουμε.
Ο νόμος αυτός λοιπόν προέβλεπε για τον ίδιο συντελεστή δόμησης 3 ορόφους λιγότερο, στην πράξη 2 λιγότερο, αφού το μικρό εμβαδόν του οικοπέδου, δεν είχε χώρο, για ακόμα ένα όροφο, γιατί ο νέος νόμος, όπως και ο προηγούμενος του, προβλέπουν ότι τα κτίρια θα πρέπει όσο ψηλώνουν να γίνονται μικρότερα για να μην υπάρχει μείωση του φωτισμού και του ηλιασμού στα γύρω κτίρια και ιδίως στα χαμηλότερα τμήματα. τους.
Για να το κάνω όμως πιο σαφές θα δώσω ένα παράδειγμα.Ας πούμε ότι πρόκειται για ένα γωνιακό οικόπεδο εμβαδού 160 τμ, άρτιο κατά παρέκκλιση.
Ο ΝΟΚ ορίζει ότι αυτό το οικόπεδο θα έχει κτίσμα που στο ισόγειο θα είναι το 60 % ήτοι 96 τμ και από τα υπόλοιπα 64 τμ τα 42 υποχρεωτικά θα φυτευθούν.
Επειδή ο ΝΟΚ μας επιτρέπει να πάμε σε ύψος ας πούμε 8 ορόφων και πιλοτή, θα κάνουμε ακόμα μικρότερη κάλυψη, ώστε να δώσουμε φωτισμό, θα πάμε στα 85 τμ κάλυψη και ο ακάλυπτος θα πάει στα 75 τμ
Αντίθετα ο νόμος του 1955, η 11η εντολή που λέμε, επέτρεπε 6 ορόφους, 5 στην πρόσοψη και 1 σε εσοχή, αλλά η κάλυψη ξεκίναγε από 70 % και επειδή είναι γωνιακό έφτανε στα 85 %.
Δηλαδή θα κάναμε κτίσμα 136 τμ και ο ακάλυπτος θα ήταν μόλις 24 τμ.
Με τον νόμο του 55 θα είχαμε το 1/3 του ακαλύπτου που προβλέπει ο ΝΟΚ, αλλά οι σοφές κεφαλές του στε και οι βλαχοδήμαρχοι, αυτά δυσκολεύονται να τα καταλάβουν.
Α και με τον νόμο του 55, υπήρχε η δυνατότητα να κάνω καταστήματα στο ισόγειο και η κάλυψη να πάει στο 100 %, δηλαδή να μην έχω καθόλου ακάλυπτο, απλά στον πρώτο όροφο θα άφηνα μία επιφάνεια πλακοστρωμένη ως βεράντα και θα κράταγα από εκεί και πάνω το 85 %.
Ετσι τώρα που τους ζορίσαμε μας είπαν ότι περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τα ύψη, ενώ οι επενδυτές που είναι και ξένοι στην περίπτωση μας, θα μάθουν καλά τι σημαίνει ελλάδα, με πολύ μικρό ε και Κράτος, με τεράστιο κ.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
ενώ οι επενδυτές που είναι και ξένοι στην περίπτωση μας,
Ειμαι περιεργος τι σοι επενδυτες ειναι αυτοι ;
Τι στιγμη που γινεται παρτυ με τις εταιρειες ΑΙ
αυτοι επενδυουν με νοοτροπια ελληνα επαρχιωτη την δεκαετια του 50.
Στο οτι χαρακτηριζονται επενδυση η λασπη και τα τουβλα
ασε σε αφηνω στον lap αν και εχει χαθει σημερα . -
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Θα αναφέρω εδώ ένα θέμα για να καταλάβετε γιατί η χώρα αυτή πάει κατά διαόλου.
Και βέβαια ποιοί φταίνε πραγματικά.
Το 2012 νομοθετήθηκε ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ).
Αυτός ήταν συνέχεια παλαιότερων κανονισμών και ενσωμάτωνε την νέα λογική της πράσινης ανάπτυξης και της κλιματικής αλλαγής.
Ετσι έδινε διάφορα κίνητρα για την αντικατάσταση παλαιών και ενεργοβόρων κτισμάτων, μείωνε την επιτρεπόμενη κάλυψη, έδινε κίνητρα για επιπλέον μείωση, όριζε υποχρεωτική φύτευση και έδινε κίνητρα για επιπλέον φύτευση, για πράσινα δώματα, στέγες, ή υδάτινες κατασκευές, γενικά να μειωθεί το θερμικό φορτίο. Επίσης όριζε υψηλής ενεργειακής κατηγορίας κατασκευές και διάφορα ακόμα, τα οποία σήμαιναν επιπλέον κόστος κατασκευής.
Ολα αυτά οδηγούσαν σε κτίρια μικρότερης κάλυψης στο έδαφος και μεγαλύτερου ύψους, αλλά και περισσότερης δόμησης, ώστε να βρεθούν τα χρήματα για το υψηλότερο κόστος.
Πρόσφατα μετά από 4μηνη αναμονή μου ήρθε μία απάντηση από κεντρικό δήμο, που σε μικρό οικόπεδο με μεγάλο συντελεστή δόμησης, μου είπε ότι θα περιμένουν να δουν αν οι γέροντες του στε, θα αποφασίσουν ότι ένας νόμος του 1955, είναι τελικά η 11η εντολή του Μωυσή και δεν επιτρέπεται να τον ακουμπήσουμε.
Ο νόμος αυτός λοιπόν προέβλεπε για τον ίδιο συντελεστή δόμησης 3 ορόφους λιγότερο, στην πράξη 2 λιγότερο, αφού το μικρό εμβαδόν του οικοπέδου, δεν είχε χώρο, για ακόμα ένα όροφο, γιατί ο νέος νόμος, όπως και ο προηγούμενος του, προβλέπουν ότι τα κτίρια θα πρέπει όσο ψηλώνουν να γίνονται μικρότερα για να μην υπάρχει μείωση του φωτισμού και του ηλιασμού στα γύρω κτίρια και ιδίως στα χαμηλότερα τμήματα. τους.
Για να το κάνω όμως πιο σαφές θα δώσω ένα παράδειγμα.Ας πούμε ότι πρόκειται για ένα γωνιακό οικόπεδο εμβαδού 160 τμ, άρτιο κατά παρέκκλιση.
Ο ΝΟΚ ορίζει ότι αυτό το οικόπεδο θα έχει κτίσμα που στο ισόγειο θα είναι το 60 % ήτοι 96 τμ και από τα υπόλοιπα 64 τμ τα 42 υποχρεωτικά θα φυτευθούν.
Επειδή ο ΝΟΚ μας επιτρέπει να πάμε σε ύψος ας πούμε 8 ορόφων και πιλοτή, θα κάνουμε ακόμα μικρότερη κάλυψη, ώστε να δώσουμε φωτισμό, θα πάμε στα 85 τμ κάλυψη και ο ακάλυπτος θα πάει στα 75 τμ
Αντίθετα ο νόμος του 1955, η 11η εντολή που λέμε, επέτρεπε 6 ορόφους, 5 στην πρόσοψη και 1 σε εσοχή, αλλά η κάλυψη ξεκίναγε από 70 % και επειδή είναι γωνιακό έφτανε στα 85 %.
Δηλαδή θα κάναμε κτίσμα 136 τμ και ο ακάλυπτος θα ήταν μόλις 24 τμ.
Με τον νόμο του 55 θα είχαμε το 1/3 του ακαλύπτου που προβλέπει ο ΝΟΚ, αλλά οι σοφές κεφαλές του στε και οι βλαχοδήμαρχοι, αυτά δυσκολεύονται να τα καταλάβουν.
Α και με τον νόμο του 55, υπήρχε η δυνατότητα να κάνω καταστήματα στο ισόγειο και η κάλυψη να πάει στο 100 %, δηλαδή να μην έχω καθόλου ακάλυπτο, απλά στον πρώτο όροφο θα άφηνα μία επιφάνεια πλακοστρωμένη ως βεράντα και θα κράταγα από εκεί και πάνω το 85 %.
Ετσι τώρα που τους ζορίσαμε μας είπαν ότι περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τα ύψη, ενώ οι επενδυτές που είναι και ξένοι στην περίπτωση μας, θα μάθουν καλά τι σημαίνει ελλάδα, με πολύ μικρό ε και Κράτος, με τεράστιο κ.
Ρε εργολάβε. Θες να βγάλεις περισσότερα διαμερίσματα και λιγότερο πράσινο χώρο;
Οι πόλεις μας είναι ΣΚΑΤΑ με ελάχιστο χώρο.
Ας πάει η ομοσπονδία σας η ότι άλλο έχετε (δεν τα ξερω αυτά) να ζητήσει να μπουν περιοχές στο σχέδιο πόλης να πέσουν οι αξίες οικοπέδων. Όχι να ζητάτε περισσότερα διαμερισματα , ο ένας πάνω στον άλλον.
-
Ξαναχτύπησε ο ΚΔΟΑ…
-
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ξαναχτύπησε ο ΚΔΟΑ…
Με συγχωρείς αλλά με τον κανονισμό του 55 δεν έγιναν οι πόλεις μας από τις ασχημότερες της Ευρώπης;;; Έρχονται τουρίστες και παθαίνουν σοκ από το ποσο άσχημες πόλεις έχουμε.
Εσύ που μένεις και διαφωνείς;;; Σε προάστιο με ανοιχτωσιά και πουλάς διαμερισματα σε σκατο γειτονιές με βάση τον κανονισμό του 55;;;
Προφανώς οι πόλεις μας πρέπει να εχουν πιο ανοιχτά μέρη και πράσινο.
Σήμερα ήμουν σε διάφορες εργασίες και περνούσα από στενά, πραγματικά απορώ τι σκέφτονταν ότι έχτιζαν έτσι τις πόλεις. Τεράστια τσιμεντένοι τοίχοι σε κοντινές απόστασεις και ανύπαρκτα πεζοδρόμια. Ένα αίσχος.
-
Τον κανονισμό του 1955 θέλουν να επαναφέρουν δικαστές και δήμαρχοι. Όχι οι μηχανικοί.
Τι διάολο τόσο σύνθετα τα γράφω και δεν καταλαβαίνετε;
Οτσο οι επενδυτές είναι από την ευρεία γειτονιά μας.
Κυρίως από χώρες που έχουν προβλήματα δημοκρατίας, πολέμων κλπ και θα απευθυνθούν σε συμπατριώτες τους κυρίως.
Βέβαια αυτοί δεν θέλουν να έρθουν λαθραία αλλά να έχουν ένα μικρό σπίτι γύρω στα 50 τμ για λόγους ασφαλείας.
Θέλεις να έρχονται οι αφραγκοι και να τους πληρώνεις και επιδόματα ;
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ξαναχτύπησε ο ΚΔΟΑ…
Με συγχωρείς αλλά με τον κανονισμό του 55 δεν έγιναν οι πόλεις μας από τις ασχημότερες της Ευρώπης;;; Έρχονται τουρίστες και παθαίνουν σοκ από το ποσο άσχημες πόλεις έχουμε.
Εσύ που μένεις και διαφωνείς;;; Σε προάστιο με ανοιχτωσιά και πουλάς διαμερισματα σε σκατο γειτονιές με βάση τον κανονισμό του 55;;;
Προφανώς οι πόλεις μας πρέπει να εχουν πιο ανοιχτά μέρη και πράσινο.
Σήμερα ήμουν σε διάφορες εργασίες και περνούσα από στενά, πραγματικά απορώ τι σκέφτονταν ότι έχτιζαν έτσι τις πόλεις. Τεράστια τσιμεντένοι τοίχοι σε κοντινές απόστασεις και ανύπαρκτα πεζοδρόμια. Ένα αίσχος.
Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις ΚΔΟΑ
-
Γιατί αυτοί που έρχονται δεν πληθωριζουν την αγορά ακινήτων; Απο την ίδια τσέπη βγαίνουν και πληρώνονται και τα επιδοματα των φτωχών και ο πληθωρισμός των πλουσίων.
Οι συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ έρχεται έδω, παίρνει την βίζα και πάει στας Ευρώπας.
Εργολάβοι, εκμεταλλεύονται την υπεραξία των φτωχών μεταναστών στα εργοτάξια τους, για να πουλάνε ακριβά στους πλούσιους μεταναστες που και καλά θεωρούνται επενδυτές.
Πετάνε και ένα ψωμί στους μεσίτες.
Στο τέλος όλοι μαζί πουλανε πατριωτισμό και ένα ''κόσμος της εργασιας'' (των άλλων εννοούν)
-
Ότι να’ναι….
-
Άσε ρε...... επιστήμονα.
-
Πάντως το ΚΔ θέλει δουλειά δεν έρχεται μόνο του.
Για το ΟΑ είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ