-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@williamg said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Δεν φταίνε οι μάστορες
Μην άρχισω τώρα. Ας το αφήσουμε.
Τι να αρχίσεις ?
Δεν έχεις ακούσει να λένε για γέμισμα, για τσιμεντοκονία, για αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο, για σταμπωτά, για καδρόνια και καδρονιάρισμα, για όλα αυτά που μπαίνουν, ώστε να γίνει η εξισωτική στρώση ανάμεσα στο μπετό που πέφτει με πρέσα και στρώνεται με την πήχη και προφανώς έχει ατέλειες και στο τελικό δάπεδο ?
Αντε μην αρχίσω και εγώ με τους εξυπνάκηδες ιδιοκτήτες που είναι τζάμπα μάγκες.
Νόμιζα ότι ήταν προφανές ότι έγω είμαι ο "φίλος απ το χωριό". Θα αφήσω όλη την ορολογία που αναφέρεις και θα σταθώ μόνο στο τζάμπα μάγκες. Ο ιδιοκτήτης λοιπόν που στάζει τα ωραία του λεφτάκια που δεν τα βρήκε σε κάνα λεφτόδεντρο είναι τζάμπα; Και πώς ακριβώς είναι μάγκας όταν λέει ότι έχει πληρώσει ξανά και ξανά και ξάνά για έργα που ο κάθε τεχνίτης που έρχεται μετά τον προηγούμενο λέει ότι ο προηγούμενος τα κανε σκατά και τώρα αυτός θέλει τα διπλά για να διορθώσει τα σκάτά του προηγούμενου κλπ κλπ. Να μιλήσουμε δε για επαγγελματικό ήθος μαστοριών; Αν εγώ δούλευα και συμπεριφερόμουν μια μέρα στην επιχείρηση που δουλέυω όπως αυτοί δουλεύουν και συμπεριφέρονται κάθε μέρα τότε θα είχα πάρει πόδι πριν το μεσημέρι και θα με είχανε μαυρίσει σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Που πρέπει να παρακαλάω τον κάθε παπάρα που ξέρει να κάνει χαρμάνι τσιμέντο 2 μήνες να ρθει να τελειώσει δουλειά που έχει πληρωθεί και με γράφει γιατί πήρε μεγαλύτερη δουλειά και μαδάει άλλο κορόιδο. Ε αι στο διάολο ρε. Σιγά την επιστήμη πια. Ουάου φτιάχνεις τσιμέντο και τις μισές φορές κάνεις και τις ρύσεις σωστά. Έχω γαμηθεί να διαβάζω 40 χρόνια για να είμαι λίγο σωστός στη δουλειά μου και έχω τον κάθε τσόχλανο να με μαδάει και να με κοροιδέυει επειδή κάνει τσιμεντοκονια.
120 €/ημερα τσέπη συν ένσημα εφκα ο καλός τεχνίτης.
Γιατί δεν πας και εσυ για τεχνίτης να τους μαζέψεις όλο το μαρούλι ;Γιατί είμαι μαλάκας και πήγα ΑΕΙ να παίρνω 3 κ 60 και να τα δίνω στα μαστόρια. Και εννοώ κάθε λέξη.
-
Προφανώς τα 120ευρώ/ημερα καθαρά είναι πολλα για τεχνίτη. Αλλά υπάρχει έλλειψη και οι τιμες έχουν ανεβεί.
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Γιατί είπε ότι έχει σωληνώσεις ;
Γιατί εσύ είπες ότι μιλάς μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση ?
Αφού έχει ήδη πλάκα. Γιατί θες και τσιμεντοκονια όταν πρόκειται να βάλεις πλακάκι;
Μίλησες για όλα.
Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, το μπετό όταν πέφτει δεν έχει αλφαδιές, δηλαδή δεν είναι ίσιο, κάνει και συρρίκνωση μετά γενικά έχει ανοχές των 2-3 εκατοστών και όχι των 2-3 χιλιοστών που θέλει το πλακάκι. Αυτή την διαφορά εξισώνει η εξισωτική στρώση, όπως λέει και το όνομα της.
Μου λες δηλαδή ότι πρέπει να φέρεις τεχνίτη να περάσει σε ποσά τετραγωνικά τσιμεντοκονια να τα πληρώσεις όλα αυτά, για να μην πληρώσεις ένα σακί έξτρα κόλλα πλακιδίων και μαλιστα τις νέες με ρητίνες που είναι υψηλότερης αντοχής, για να γεμίσεις όλες αυτές τις ανοχές των 2-3 εκ;
Στα υπόλοιπα δάπεδα που έχεις και σωλήνες πρέπει να χωνέψεις και αυτούς και συχνά έχεις 2 στρώσεις την εξισωτική και την τσιμεντοκονία, ή με άλλο τρόπο μία στρώση που μπορεί να έχει πάχος 7-8 εκ.
Προφανώς δεν μιλώ για κάτι τέτοιο. Για δάπεδο υπογείου μίλησε που θέλει να το ισιώσει.
-
Δεν φταίνε οι μάστορες
Τι να αρχίσεις ?
Δεν έχεις ακούσει να λένε για γέμισμα, για τσιμεντοκονία, για αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο, για σταμπωτά, για καδρόνια και καδρονιάρισμα, για όλα αυτά που μπαίνουν, ώστε να γίνει η εξισωτική στρώση ανάμεσα στο μπετό που πέφτει με πρέσα και στρώνεται με την πήχη και προφανώς έχει ατέλειες και στο τελικό δάπεδο ?
Νόμιζα ότι ήταν προφανές ότι έγω είμαι ο "φίλος απ το χωριό". Θα αφήσω όλη την ορολογία που αναφέρεις και θα σταθώ μόνο στο τζάμπα μάγκες. Ο ιδιοκτήτης λοιπόν που στάζει τα ωραία του λεφτάκια που δεν τα βρήκε σε κάνα λεφτόδεντρο είναι τζάμπα; Και πώς ακριβώς είναι μάγκας όταν λέει ότι έχει πληρώσει ξανά και ξανά και ξάνά για έργα που ο κάθε τεχνίτης που έρχεται μετά τον προηγούμενο λέει ότι ο προηγούμενος τα κανε σκατά και τώρα αυτός θέλει τα διπλά για να διορθώσει τα σκάτά του προηγούμενου κλπ κλπ. Να μιλήσουμε δε για επαγγελματικό ήθος μαστοριών; Αν εγώ δούλευα και συμπεριφερόμουν μια μέρα στην επιχείρηση που δουλέυω όπως αυτοί δουλεύουν και συμπεριφέρονται κάθε μέρα τότε θα είχα πάρει πόδι πριν το μεσημέρι και θα με είχανε μαυρίσει σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Που πρέπει να παρακαλάω τον κάθε παπάρα που ξέρει να κάνει χαρμάνι τσιμέντο 2 μήνες να ρθει να τελειώσει δουλειά που έχει πληρωθεί και με γράφει γιατί πήρε μεγαλύτερη δουλειά και μαδάει άλλο κορόιδο. Ε αι στο διάολο ρε. Σιγά την επιστήμη πια.
Ούτε προφανές ήταν, ούτε έχει και σημασία όμως.
Αυτά που λες είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης.
Οταν ο Κωστόπουλος και το Κλικ μας ξεβλάχεψαν, τότε ο κόσμος ήθελε να είναι κυριλέ. Το να είναι μάστορας, δεν είχε αξία.
Προτιμούσε να βαράει σφραγίδες και να ταλαιπωρεί τον κόσμο σε κάποια υπηρεσία, ή να κάνει ίντριγκες με άλλους συναδέλφους του, εναντίον άλλων συναδέλφων του στον ιδιωτικό τομέα. Δεν αφορούν αυτά εσένα, άλλωστε δεν γνωριζόμαστε, αλλά αφορούν δεκάδες τέτοιους που έχω συναντήσει.
Προφανώς λοιπόν ο μάστορας που ήταν 50άρης πριν 40 χρόνια και με την δουλειά του, είχε αποκτήσει περιουσία, αλλά τότε άρχισε να μην έχει κοινωνική καταξίωση, που είχε λίγα χρόνια πριν, δεν ήθελε ο γιος του να γίνει μάστορας, αλλά να τρουπώσει κάπου.
Ηλθαν οι Αλβανοί και οι άλλοι ανατολικοί και προσπάθησαν να γίνουν μάστορες. Λίγοι τα κατάφεραν, γιατί είχε χαθεί η παράδοση, ενώ οι περισσότεροι αποφοίτησαν από το στάδιο του εργάτη και του βοηθού μέσα σε λίγες εβδομάδες, αντί για λίγα χρόνια που χρειαζόταν κανονικά, μια και η αγορά ήθελε χέρια.
Οσο περνάγανε τα χρόνια, ήρθε και η κρίση και τα μαστόρια αντικαταστάθηκαν από κάποιους που απλά δέχονταν να κάνουν την δουλειά αυτή. Ξένοι προφανώς, αφού οι Ελληνες είχαν εύκολο το δημόσιο.
Τώρα τι περιμένεις ? Να τα φτιάχνεις εύκολα και φτηνά και μάλιστα να γλυτώνεις και στάδια ?
ντούιτ γιορσέλφ που λένε και οι ξένοι φίλοι μας...
Ετσι για παράδειγμα, ίσως το έχω ξαναπεί.
Ηλθε ο άλλος από Αλβανία πριν 35 χρόνια. Εμαθε και έγινε καλός μάστορας, κυρίως πλακάς. Ο γιός του έμαθε την τέχνη, αλλά δεν κάθησε στην Ελλάδα της κρίσης. Την έκανε για τις βόρειες χώρες που με 350-400 ευρώ μεροκάματο περνάει μια χαρά.
Και όπως καταλαβαίνεις τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Εσύ και χιλιάδες άλλοι δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε έτσι άσχημα όπως λες στην επιχείρηση που δουλεύετε, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που μπορούν εύκολα να σας αντικαταστήσουν.
Μαστόρια μπορούν να σε παίζουν αν βρουν καλύτερη δουλειά, γιατί δεν υπάρχουν άλλοι και υπάρχουν πολλές δουλειές...
Γιατί όλα εδώ πληρώνονται...
Και το βλάχεμα και το ξεβλάχεμα...
-
Απλώς οι τεχνίτες έφυγαν και πήγαν στις χώρες τους, διότι επι δέκα έτη δεν χτιζόταν τίποτα.
Όχι γιατί διάβαζαν το κλικ οι γιοί τους.
Έλεος.
-
Αφού έχει ήδη πλάκα. Γιατί θες και τσιμεντοκονια όταν πρόκειται να βάλεις πλακάκι;
Μέσος πελάτης !
Όταν σου λέω βρε κερατά ότι διαβάζεις μια χαζομάρα απο εδώ και μια απο εκεί και χωρίς υπόβαθρο και εξάγεις συμπεράσματα αυτό εννοώ!Εξήγησε μου τον λόγο της τσιμεντοκονιας πριν βάλεις κόλλα πλακιδίων;
Γιατί να βάλω τσιμεντοκονια και μετά κόλλα από πάνω;
Λοιπόν είπαμε ότι η πλάκα δεν μπορεί να πάρει τις αλφαδιές που χρειάζονται για να μπει τελικό δάπεδο που οι ανοχές του είναι λίγα χιλιοστά.
Η κόλλα δεν μπορεί να έχει τόσο μεγάλο πάχος.
Πριν 35-40-50 χρόνια, έβαζαν τσιμεντοκονία, πάχους 3 εκ και με ένα εργαλείο που λεγόταν δονητής πλακιδίων, έβαζαν τα πλακάκια με δόνηση, χωρίς κόλλα.
Μετά από 20 χρόνια, η υγρασία της τσιμεντοκονίας είχε χαθεί, αυτή είχε συρρικνωθεί και τα πλακάκια ήταν στον αέρα και τα αφαιρούσες με το χέρι.
Ετσι μπήκε και η κόλλα πάνω από την τσιμεντοκονία.
-
Τι να σου πω. Έκανα ανακαίνιση μπάνιου φέτος. Το ποσο ανοχές είχε η πλάκα εκτός των σημείων των σωληνώσεων Δεν λέγεται !! Ναι μας πήρε δυο σακιά παραπάνω κόλλα. Πιο πολύ διότι ζητούσα εγώ περισσότερο για να μην κάνει σπηλιές από πίσω σε αυτά του τοίχου Και μια χαρά πάχος είχε η κόλλα και ήρθε ίσιο το δαπεδο
-
Απλώς οι τεχνίτες έφυγαν και πήγαν στις χώρες τους, διότι επι δέκα έτη δεν χτιζόταν τίποτα.
Όχι γιατί διάβαζαν το κλικ οι γιοί τους.
Έλεος.
Δεν με διάβασες σωστά.
Μίλησα για την εποχή της αγαπημένης σου πασοκάρας.
Πριν το πασοκ, το να είσαι τεχνίτης, ηλεκτρολόγος, μαραγκός, μπετατζής, υδραυλικός, ναυτικός, δεν ήταν ανάγκη, ήταν επιλογή και είχε και λεφτά και κοινωνική καταξίωση.
Μετά ενδίεφερε να περάσεις στην οποιαδήποτε σχολή για να τρουπώσεις.
Αρα δεν μιλάω για τα παιδιά των μεταναστών, μιλάω για τα παιδιά των τεχνιτών του 60 και του 70, σημερινούς 50άρηδες και 60άρηδες.
-
Εσυ γιατί δεν έκανες τον γιο σου τεχνίτη και τον σπούδασες;
Θα είχε και μόνιμη εργασία στα συνεργεία σου.
-
Κομμουνιστης ειναι οχι μαλακας
-
ντούιτ γιορσέλφ που λένε και οι ξένοι φίλοι μας...
αυτό. Συμφωνούμε 100% εδώ και ας τ αφήσουμε εδω. DIY και ας το κάνω ταναπού. Τουλάχιστο θα είναι η δικιά μου μ@λακία. Και όποτε θέλω να την πώ στον μάστορα απλά θα κοιτάω τον καθρεφτη.
-
This post is deleted! -
Σοβαρέψου οτσο, ο κρουζερ δεν έχει ούτε σκερπανι, ο εξοπλισμός ειναι για τους φτωχούς όταν μπορείς να πουλάς αέρα !
Είναι άρχοντας και καλά κάνει δηλαδή !
Αλφάδι μικρό και μεγάλο και μετροταινία και λειζεράκι για μέτρημα έχω.
Δεν χρειάζονται άλλα...
Σε εχω , λειζερ για μετρημα 160μ , αλφαδι ηλεκτρονικο να μετραει και κλισεις επι % . και πρασινο λειζερ αυτοεπιπεδουμενο 4 γραμμων , λογω ντροπη μου το ομολογω ποτε μου δεν τα καταφερα με το αλφαδολαστιχο , 10 μετρησεις να κανω ολες διαφορετικες
-
This post is deleted! -
Δεν φταίνε οι μάστορες
Τι να αρχίσεις ?
Νόμιζα ότι ήταν προφανές ότι έγω είμαι ο "φίλος απ το χωριό". Θα αφήσω όλη την ορολογία που αναφέρεις και θα σταθώ μόνο στο τζάμπα μάγκες. Ο ιδιοκτήτης λοιπόν που στάζει τα ωραία του λεφτάκια που δεν τα βρήκε σε κάνα λεφτόδεντρο είναι τζάμπα; Και πώς ακριβώς είναι μάγκας όταν λέει ότι έχει πληρώσει ξανά και ξανά και ξάνά για έργα που ο κάθε τεχνίτης που έρχεται μετά τον προηγούμενο λέει ότι ο προηγούμενος τα κανε σκατά και τώρα αυτός θέλει τα διπλά για να διορθώσει τα σκάτά του προηγούμενου κλπ κλπ. Να μιλήσουμε δε για επαγγελματικό ήθος μαστοριών; Αν εγώ δούλευα και συμπεριφερόμουν μια μέρα στην επιχείρηση που δουλέυω όπως αυτοί δουλεύουν και συμπεριφέρονται κάθε μέρα τότε θα είχα πάρει πόδι πριν το μεσημέρι και θα με είχανε μαυρίσει σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Που πρέπει να παρακαλάω τον κάθε παπάρα που ξέρει να κάνει χαρμάνι τσιμέντο 2 μήνες να ρθει να τελειώσει δουλειά που έχει πληρωθεί και με γράφει γιατί πήρε μεγαλύτερη δουλειά και μαδάει άλλο κορόιδο. Ε αι στο διάολο ρε. Σιγά την επιστήμη πια. Ουάου φτιάχνεις τσιμέντο και τις μισές φορές κάνεις και τις ρύσεις σωστά. Έχω γαμηθεί να διαβάζω 40 χρόνια για να είμαι λίγο σωστός στη δουλειά μου και έχω τον κάθε τσόχλανο να με μαδάει και να με κοροιδέυει επειδή κάνει τσιμεντοκονια.
Γιατί δεν πας και εσυ για τεχνίτης να τους μαζέψεις όλο το μαρούλι ;NA ΠΡΟΣΛΑΒΕΙς ΤΟΝ ΛΑΠ
-
Είμαι πιο ακριβός εγώ ανα ημέρα.
-
@otso said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Κομμουνιστης ειναι οχι μαλακας
Ο ταξιδευτής μπορεί να ναι και ερπετό σε μορφή ανθρώπου. Κομμουνιστής δεν είναι. Σίγουρα!
-
Γιατί είπε ότι έχει σωληνώσεις ;
Γιατί εσύ είπες ότι μιλάς μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση ?
Μίλησες για όλα.
Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, το μπετό όταν πέφτει δεν έχει αλφαδιές, δηλαδή δεν είναι ίσιο, κάνει και συρρίκνωση μετά γενικά έχει ανοχές των 2-3 εκατοστών και όχι των 2-3 χιλιοστών που θέλει το πλακάκι. Αυτή την διαφορά εξισώνει η εξισωτική στρώση, όπως λέει και το όνομα της.
Μου λες δηλαδή ότι πρέπει να φέρεις τεχνίτη να περάσει σε ποσά τετραγωνικά τσιμεντοκονια να τα πληρώσεις όλα αυτά, για να μην πληρώσεις ένα σακί έξτρα κόλλα πλακιδίων και μαλιστα τις νέες με ρητίνες που είναι υψηλότερης αντοχής, για να γεμίσεις όλες αυτές τις ανοχές των 2-3 εκ;
Στα υπόλοιπα δάπεδα που έχεις και σωλήνες πρέπει να χωνέψεις και αυτούς και συχνά έχεις 2 στρώσεις την εξισωτική και την τσιμεντοκονία, ή με άλλο τρόπο μία στρώση που μπορεί να έχει πάχος 7-8 εκ.
Προφανώς δεν μιλώ για κάτι τέτοιο. Για δάπεδο υπογείου μίλησε που θέλει να το ισιώσει.
Λαπ μου δεν έχεις καμία αίσθηση της κατανάλωσης των ενσακισμενων έτοιμων υλικων
Ποια είναι η θλιπτική αντοχή εργοστασιακής τσιμεντοκονιας και ποια της κολλάς πλακιδίων ;
-
Δεν φταίνε οι μάστορες
Τι να αρχίσεις ?
Γιατί δεν πας και εσυ για τεχνίτης να τους μαζέψεις όλο το μαρούλι ;Γιατί είμαι μαλάκας και πήγα ΑΕΙ να παίρνω 3 κ 60 και να τα δίνω στα μαστόρια. Και εννοώ κάθε λέξη.
Και επειδή πηγές σε ΑΕΙ πρέπει να αμείβεσαι καλύτερα ;
Οι εποχές Καζαντζίδη Ματσα περάσανε ανεπιστρεπτί, πλέον τον τεχνίτη τον μάστορα και τον βοηθό θα τον πληρώνεις όπως του αρμόζει.Όταν θες μάστορα για αρπαχτή τόσα θα πληρώσεις, πως να το κάνουμε ;
-
Δεν φταίνε οι μάστορες
Τι να αρχίσεις ?
Και επειδή πηγές σε ΑΕΙ πρέπει να αμείβεσαι καλύτερα ;
Οι εποχές Καζαντζίδη Ματσα περάσανε ανεπιστρεπτί, πλέον τον τεχνίτη τον μάστορα και τον βοηθό θα τον πληρώνεις όπως του αρμόζει.Όταν θες μάστορα για αρπαχτή τόσα θα πληρώσεις, πως να το κάνουμε ;
Κανονικά εάν η αγορά δεν ήταν σε έλλειψη οι τιμές θα ήταν πιο χαμηλές. Δεν γίνεται ένας μηχανικός υπάλληλος σε εταιρία που σπούδασε 5-7 έτη σε μια πολύ δύσκολη σχολή να μελετά την στατικότητα ενός κτηρίου και να αμοίβεται το ίδιο ανά ημέρα με έναν τεχνίτη που περνά την τσιμεντοκονία σε αυτό.
Προφανώς κάτι δεν πάει καλά
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ