-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος, η τιμή είναι 10 φορές μικρότερη!
Περίπου 300€ για κάθε στύλο3,000 ευρώ είναι εξωφρενική τιμή.
-
To 2007, 5 κολώνες ~8.000 ευρώ= 1.600/τεμάχιο.
Οι τιμές έχουν αυξηθεί από τότε. Υπολόγισε 1 κολώνα/50 μέτρα + 1 μπαλαντέρ.
Πιθανόν η ΔΕΗ να έχει διαφορετικά τιμολόγια σε κάθε νομό.
Μπορείς να υποβάλεις δωρεάν αίτηση για να σου δώσουν εγγράφως προσφορά, ή οποία θα ισχύει- συνήθως- για 1 χρόνο. -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
To 2007, 5 κολώνες ~8.000 ευρώ= 1.600/τεμάχιο.
Οι τιμές έχουν αυξηθεί από τότε. Υπολόγισε 1 κολώνα/50 μέτρα + 1 μπαλαντέρ.
Πιθανόν η ΔΕΗ να έχει διαφορετικά τιμολόγια σε κάθε νομό.
Μπορείς να υποβάλεις δωρεάν αίτηση για να σου δώσουν εγγράφως προσφορά, ή οποία θα ισχύει- συνήθως- για 1 χρόνο.και εγώ για 2.000+ ξέρω ότι κοστίζουν στην χαλκιδικη(σαν την Χαλκιδική δεν έχει βέβαια... ). για αυτό είπα 3.000 χοντρικά, με την εγκατάσταση, κτλ... και ότι πάνε κάθε 50 μέτρα+τη δική σου στο τέλος καμιά φορά.
-
Το έψαξα λίγο το θέμα και μάλλον είχα άδικο παραπάνω. Η ΔΕΗ σύμφωνα με σχόλια ηλεκτρολόγων μηγχανικών στο michanikos.gr χρεώνει ανά απόσταση κι όχι ανά στύλο.
http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=6931
Ενδεικτικές τιμές 30-40€ / μέτρο, όπου απόσταση θεωρείται η άμεση απόσταση από την πλησιέστερη Χ/Τ.
Με συνήθη απόσταση μεταξύ στύλων τα 50 μέτρα, τα 2000€ ανά στύλο αποκτούν σημασία...
-
Σε φίλο με εξοχικό στην Εύβοια ζήτησε η ΔΕΗ για 2 στύλους ~5-6κ και είπαν στους γείτονες (4-5) να τα μοιράσουν και να έχουν όλοι ρεύμα και είπαν όλοι όχι!
Τα πήρε και ο φίλος μου, το έψαξε και με ~4.5κ το έκανε αυτόνομο με ηλιακούς συλλέκτες+μπαταρίες. Οικολογικό, δεν πληρώνει ΔΕΗ και την έσπασε και στους γείτονες!
-
Για ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ στύλου, τι χρεώνει η ΔΕΗ; Έχω έναν μπροστά στην πολυκατοικία και μου περιορίζει την είσοδο της πιλοτής - το αυτοκίνητο χωράει με το ζόρι, δηλαδή με πολύ προσοχή, περνάει στους 5 πόντους από την κολώνα και άλλο τόσο από το παρτέρι. Αν φύγει η κολώνα και πάει πιο κει (κανά-δυό μέτρα) μπροστά στο παρτέρι B, πιστεύω ότι θα διευκολυνθεί η ζωή όλων μας που παρκάρουμε στην πιλοτή (5 αυτοκίνητα) αλλά και του άλλου ενοίκου που παρκάρει στην παρακείμενη κλειστή θέση στάθμευσης.
Υπόψη ότι ο υπάρχων στύλος ήδη έχει μεγάλα ραγίσματα κατά μήκος του.
Σχηματικά:
................|---------|.....................|....................|---------------| είσοδος υπόγ. παρτέρι είσοδος είσοδος κλειστής παρτέρι parking Α πιλοτής θέσης parking B Ο κολώνα ---------------------------------------------------------------------------- ΔΡΟΜΟΣ
-
Δωρεάν τον μετακινούν αν εμποδίζει όντως την είσοδο σε νόμιμο πάρκινγκ.
Αλλά θέλουν κυνήγι γιατί αργούν πολύ μετά την αίτηση, ενώ πρέπει να είναι οπωσδήποτε παρών ο αιτών κατά την εργασία, γιατί μπορεί να τον βάλουν όπου τους καπνίσει δημιουργώντας άλλα προβλήματα. -
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Για ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ στύλου, τι χρεώνει η ΔΕΗ; Έχω έναν μπροστά στην πολυκατοικία και μου περιορίζει την είσοδο της πιλοτής - το αυτοκίνητο χωράει με το ζόρι, δηλαδή με πολύ προσοχή, περνάει στους 5 πόντους από την κολώνα και άλλο τόσο από το παρτέρι. Αν φύγει η κολώνα και πάει πιο κει (κανά-δυό μέτρα) μπροστά στο παρτέρι B, πιστεύω ότι θα διευκολυνθεί η ζωή όλων μας που παρκάρουμε στην πιλοτή (5 αυτοκίνητα) αλλά και του άλλου ενοίκου που παρκάρει στην παρακείμενη κλειστή θέση στάθμευσης.Υπόψη ότι ο υπάρχων στύλος ήδη έχει μεγάλα ραγίσματα κατά μήκος του.
Κοιτα γενικα η μετακινηση στυλου ειναι πολυ λαχειο,εμενα μου ειχε παρει 2-3 χρονακια για να βγαλω εναν απο ενα οικοπεδο στην επαρχια,παντως ηταν δωρεαν.
Ετοιμασε ενα προχειρο τοπογραφικο και οπλίσου με πολυ υπομονη,κανεις καλο για τα εγγονια σουΥΓ:Να τονισεις το οτι ο στυλος ειναι σε κακη κατάσταση
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Να τονισεις το οτι ο στυλος ειναι σε κακη κατάστασηΕναλλακτικά μπορείς να ροκανίσεις τη βάση του και να φωνάξεις το άλτερ!
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, θα το προσπαθήσω και βλέπουμε.
-
Εγω πιστευω ως αποτελεσμα της πτώσης της ανοικοδόμησης, οι εργολαβοι της ΔΕΗ δεν εχουν πολύ δουλεια και πιστευω αν κάνεις την αιτηση σύντομα θα έχεις νέα τους!
-
Έχει μπει γερά ο Γιωργακης και θα αλλάξουν πολλά στο χώρο.
Αντε να σφίξουν οι κώλοι γιατί είχαν ξεσαλώσει κάποιοι.
Αντισυνταγματική και η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους από το ΣΤΕ.
Αναστολή στην ΒΑ Αττική μέχρι καταγραφή καμμένων
Το ΣΚ είχε ζωντανά Καψιμάλη vs TEE τα έριχνε ο ένας στον άλλο για την κατάντια . -
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να ανοίξει μια επιχείρηση. Για να το κάνει αυτο φυσικά χρειάζονται πολλά πράγματα. Εγώ θα σταθω σε 2. Χρειάζεται ένα αρχιτέκτονα - ο οποιος θα χτίσει το κτήριο - και ένα σύμβουλο επιχειρήσεων - ο οποίος με τις συμβουλές του θα βοηθήσει καλύτερα.
Ξαναλάω αυτοι οι 2 χρειάζονται όπωσδήποτε.
Εδώ τώρα είναι το πρόβλημα. Οι 2 αυτοί κύριοι είναι γνωστοί και δεν χωνεύει ο ένας τον άλλο. Ο αρχιτέκτονας προτίνει ένα 'δικό' του σύμβουλο επιχειρήσεων και ο σύμβουλος προτίνει ένα δικό του αρχιτέκτονα.
Τί κάνουμε? Αν πάει ο άνθρωπος με ένα απο τους 2 ποιος δεν του εγγυάται ότι θα παίξουν κάποια πο#στιά και θα του φάνε λεφτά? Αν μείνουν όπως είναι και αναγκαστούν να δουλεψουν μαζί, δεν θα είναι κάπως ασφαλέστερα? Δε θα ελέγχει κάπως ο ένας τον αλλο? -
Αν κάποιος από αυτούς τους 2 ασκεί 'βέτο' οτι δεν δουλεύει με τον άλλο, τότε κατά τη γνώμη μου αυτός δεν είναι επαγγελματίας...
Απο κει και πέρα ο αρχιτέκτονας θα σχεδιάσει το χώρο σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησής σου, οι οποίες προφανώς θα γίνουν σαφέστερες από τον σύμβουλο.
Αν εμπιστεύεσαι και τους δύο, θα σου πρότεινα να κρατήσεις αποστάσεις και απ τους 2. Να τους κάνεις σαφές πως δε θα μπεις σε αυτό το παιχνίδι. Αλλιώς θα αρχίσουν να αλληλοκατηγορούνται και θα χάσεις τη μπάλα.
από απόσταση και ο φόβος φυλάει τα έρμα...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να ανοίξει μια επιχείρηση. Για να το κάνει αυτο φυσικά χρειάζονται πολλά πράγματα. Εγώ θα σταθω σε 2. Χρειάζεται ένα αρχιτέκτονα - ο οποιος θα χτίσει το κτήριο - και ένα σύμβουλο επιχειρήσεων - ο οποίος με τις συμβουλές του θα βοηθήσει καλύτερα.
Ξαναλάω αυτοι οι 2 χρειάζονται όπωσδήποτε.
Εδώ τώρα είναι το πρόβλημα. Οι 2 αυτοί κύριοι είναι γνωστοί και δεν χωνεύει ο ένας τον άλλο. Ο αρχιτέκτονας προτίνει ένα 'δικό' του σύμβουλο επιχειρήσεων και ο σύμβουλος προτίνει ένα δικό του αρχιτέκτονα.
Τί κάνουμε? Αν πάει ο άνθρωπος με ένα απο τους 2 ποιος δεν του εγγυάται ότι θα παίξουν κάποια πο#στιά και θα του φάνε λεφτά? Αν μείνουν όπως είναι και αναγκαστούν να δουλεψουν μαζί, δεν θα είναι κάπως ασφαλέστερα? Δε θα ελέγχει κάπως ο ένας τον αλλο?Σε γενικες γραμμες ειναι πραγματι ασφαλεστερο οπως το λες,αλλα ειναι πιθανον να υπαρξουν προστριβες και τηλεφωνικες συνομιλιες κατωτατου επιπεδου με τον αρμοδιο να κανει τον παιδονόμο
Αληθεια χρειαζεται καποιος συμβουλο επιχειρησεων;Προφανως εννοεις για επιδοτησεις και σχετικους φακελους,αλλιως ειναι μαλλον αστειο να προσλαβεις Ελληνα για τετοια δουλεια.
-
Τους προσλαμβάνουν επιχειρήσεις (κυρίως) για να ελέγχουν τους εργολάβους. Νομίζω κάπως αλλιώς λέγονται - όχι σύμβουλοι επιχειρήσεων.
Φίλος έχει εταιρεία και κάνει αυτή τη δουλειά (δεν θυμάμαι το όνομα)Εγώ είχα κάνει κάτι επιβλέψεις εκ μέρους τράπεζας για να ελέγχω τον εργολάβο (νομίζω με έλεγαν επιβλέποντα της τράπεζας, υπήρχε και επιβλέπων του έργου από την πλευρά του εργολάβου)
-
Γνωστός μου φτιάχνει ένα σπίτι. Όμως ενώ τα μπετά είναι στη μέση, ο μηχανικός για να συνεχίσει ζητάει απο τον ιδιοκτήτη να του υπογράψει υπευθυνη δήλωση οτι δέν θα αναζητήσει στο μηχανικό αστικές ευθύνες και οτι υπεύθυνος για οποιαδήποτε παρανομια σχετικά με το αρχικό σχέδιο είναι ο ιδιοκτήτης. Οι 'παρανομίες' που έχουν γίνει είναι αστείες, πχ μία εσωτερική κολώνα έχει μετακινηθεί 10 πόντους πιό πέρα κτλ.
Εχω την εντύπωση οτι δέν τα βρήκανε στα χρήματα και γι αυτό τωρα ο μηχανικός εκβιάζει. Γενικά, συνιθίζεται να υπογράφει ο ιδιοκτήτης τέτοιες δηλώσεις προς το μηχανικό? Ή θα μπλέξει άσχημα στο μέλλον? Τί να συμβουλέψω το γνωστό μου?
-
νομιζω οτι η υπευθηνη αυτη δηλωση δεν θα εχει και τοσο αξια.
απο την στιγμη που εισαι μηχανικος κανεις οτι προβλεπεται απο τον νομο.με λιγα λογια και κατασκευαστης και μηχανικος ειναι υπευθυνοι για το κτιριο .
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Οι 'παρανομίες' που έχουν γίνει είναι αστείες, πχ μία εσωτερική κολώνα έχει μετακινηθεί 10 πόντους πιό πέρα κτλ.???
Αυτό μπορεί να είναι απο αστείο, έως υπερβολικά επικίνδυνο!
-
Δε νομίζω ότι θα έχει καμια αξία τέτοιο ιδιωτικό συμφωνητικό. Η υπογραφή στο σχέδιο που έχει η πολεοδομία είναι του μηχανικού και όχι του ιδοκτήτη, άρα ΑΝ ζητηθούν ευθύνες λογικά αυτές τις έχει ο μηχανικός.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ