-
Σε μιά γνωστή έστειλε το ΙΚΑ χαρτί με το οποίο ζητάει ένσημα 11,000 ευρώ υπέρ αγνώστων για εργασίες που υποτίθεται έγιναν (τις οποίες εργασίες δέν διευκρινίζει). Το εν λόγω σπίτι είναι σφραγισμένο τα τελευταία 2-3 χρόνια, ενώ δέν έχει γίνει καμία εργασία εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.
Τί μπορεί να κάνει τώρα για αυτό το πράγμα?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Σε μιά γνωστή έστειλε το ΙΚΑ χαρτί με το οποίο ζητάει ένσημα 11,000 ευρώ υπέρ αγνώστων για εργασίες που υποτίθεται έγιναν (τις οποίες εργασίες δέν διευκρινίζει). Το εν λόγω σπίτι είναι σφραγισμένο τα τελευταία 2-3 χρόνια, ενώ δέν έχει γίνει καμία εργασία εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.Τί μπορεί να κάνει τώρα για αυτό το πράγμα?
για καθε σπιτι, το ικα δικαιολογει εναν αριθμο ενσημων για συγκεκριμενες εργασιες....
απο οτι φαινεται η κυρια δεν προσκόμισε τα εν λογω ενσημα με αποτελεσμα να τα ζηταει πισω το ΙΚΑ...
το ιδιο εγινε και σε εμας στο σπιτι στο χωριο οπου το ΙΚΑ εστειλε ειδοποιηση μετα απο 20 χρονια....
-
ratanplan ουτε εμεις πολυχρησιμοποιουμε τη σιτα στο τζακι, μονο στην αρχη οταν σκανε τα ξυλα, αλλα μολις πιασει για τα καλα τη βγαζω Καλα οταν ειναι ολα καρβουνα δεν χρειαζεται Και στο χωριο που καιμε ξυλα απο ελατο τι να πουμε που σκανε στην αρχη και γινεται πανικος σαν να εισαι στο Βρονταδο της Χιου το βραδυ της Αναστασης Επρεπε να ειχε καει ολο το χωριο
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Και στο χωριο που καιμε ξυλα απο ελατο...Ελπίζω να καθαρίζετε τακτικά την καμινάδα.
-
Καθε χρονο Το αναλαμβανει ο παππους στο χωριο! Εδω στην Αθηνα εχει να καθαριστει 3 χρονακια αλλα και να αρπαξει μεσα τι θα καψει??? Τσιμεντο ειναι πανω. Το πολυ πολυ να καει καμια σωβρακοφανελα κανενος ηλικιωμενου
-
Παιδιά χαίρεται και καλή χρονιά σε όλες και όλους.Είμαι καινούριο μέλος στο forum.Βρίσκομαι στη διαδικασία αγοράς κατοικίας με τη συζυγο.ψάχνω κυρίως σε αγια Παρασκευή-Χαλάνδρι κοντά σε μετρό.Για 100μ ,3ο όροφο,ώραία διαρύθμιση,καλή κατασκευή μου ζητάει 350000.(σημ. αρχικά ζητούσε 365000).Πολλά δεν είναι στην παρούσα οικονομική συγκυρία;Αυτά που λένε για παζάρια...δε βλέπω κατασκευαστές να υποχωρούν σχεδόν καθόλου.Εκτός αν έχω πέσει σε αυτούς που δεν έχουν ανάγκη να πουλήσουν ΤΩΡΑ.Έχουμε και δυνατή προκαταβολή να δώσουμε και πάλι δε μασάνε...Τί με συμβουλεύετε;
-
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
Παιδιά χαίρεται και καλή χρονιά σε όλες και όλους............ ψάχνω κυρίως σε αγια Παρασκευή-Χαλάνδρι κοντά σε μετρό. Για 100μ ,3ο όροφο,ώραία διαρύθμιση,καλή κατασκευή μου ζητάει 350000.(σημ. αρχικά ζητούσε 365000). ...........................Τί με συμβουλεύετε;Οι τελευταιοι 'πονηροι' του κλαδου, αντεχουν ακομη. Αν εχεις το χρημα 'ζεστο' και δεν βιαζεσαι, υπομονη τουλαχιστον για ενα εξαμηνο. Μετα το καλοκαιρι, θα εχουν φτασει αρκετοι κατασκευαστες στο 'κοκκινο' και απο τις οικονομικες υποχρεωσεις τους, οι οποιες θα τρεχουν, θα μειωσουν τις τιμες τουλαχιστον 10%, οπως φαινεται απο διαφορα στατιστικα στοιχεια του κλαδου. Ετσι και αλλιως, δουλευαν οι περισσοτεροι με περιπου 50% κερδος, οποτε......
-
Παιδιά χαίρεται και καλή χρονιά σε όλες και όλους.Είμαι καινούριο μέλος στο forum.Βρίσκομαι στη διαδικασία αγοράς κατοικίας με τη συζυγο.ψάχνω κυρίως σε αγια Παρασκευή-Χαλάνδρι κοντά σε μετρό.Για 100μ ,3ο όροφο,ώραία διαρύθμιση,καλή κατασκευή μου ζητάει 350000.(σημ. αρχικά ζητούσε 365000).Πολλά δεν είναι στην παρούσα οικονομική συγκυρία;Αυτά που λένε για παζάρια...δε βλέπω κατασκευαστές να υποχωρούν σχεδόν καθόλου.Εκτός αν έχω πέσει σε αυτούς που δεν έχουν ανάγκη να πουλήσουν ΤΩΡΑ.Έχουμε και δυνατή προκαταβολή να δώσουμε και πάλι δε μασάνε...Τί με συμβουλεύετε;Πάρε 200.000 € δάνειο και φύγε για επαρχία αγόρασε ένα ίδιο σπίτι με τις τιμές επαρχίας (130.000-150.000€) και τα υπόλοιπα για να ζήσεις μέχρι να βρείς δουλειά εσύ και η γυναίκα σου στην νέα πόλη.
Κερδίζεις 150.000€ που θα ξόδευες για το σπίτι + ποιότητα ζωής κλπ κλπ.
Άκου 350.000€ τα 100 τετραγωνικά για μ@@@@ες ψάχνουν?
Εδώ πουλιούνται πολυτελείς μεζονέτες σε συκρότημα των προαστίων 120 τετραγωνικά 240.000€. -
dbekos ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Τα πράγματα είναι βέβαια αρκετά περίπλοκα.Αυτούς τους 'πονηρούς ' που αναφέρεις εγώ θα τους ονόμαζα ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ.Ενας από αυτούς ξεκινά οικοδομή κοντά στο Νομισματοκοπείο (σ.σ. στα μπετά) και λέει 'δεν πουλάει ακόμα'.ΤΟΣΗ αναγκη έχει από πελάτες...καλά τόσο στα αρχ...ια τους μας έχουν γραμμένους;Βέβαια υπάρχουν και άλλοι σε άλλες περιοχές που όντως ρίχνουν τις τιμές...ίσως δραστηριοποιούνται λιγότερα χρόνια και δεν έχουν μαζέψει ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑ.Τί να πώ...
-
έλα Κοζάνη, το σενάριο του dimik είναι σωστό 350 χιλιάρικα για διαμέρισμα 100 τμ ? δηλαδή ήμαρτον
εδώ σε νέες οικοδομές θες 110-130 χιλιάρικα. και τι είμαστε ? 50 λεπτά από τη Σαλονίκη και 1:20 από τα Γιάννενα χεχεχεχε
ε και κει αμά θες να πας σε άλλη περιοχή κάτι τέτοια ωράρια έχεις, οπότε τι το ένα τι το άλλο
-
Παιδιά χαίρεται και καλή χρονιά σε όλες και όλους.Είμαι καινούριο μέλος στο forum.Βρίσκομαι στη διαδικασία αγοράς κατοικίας με τη συζυγο.ψάχνω κυρίως σε αγια Παρασκευή-Χαλάνδρι κοντά σε μετρό.Για 100μ ,3ο όροφο,ώραία διαρύθμιση,καλή κατασκευή μου ζητάει 350000.(σημ. αρχικά ζητούσε 365000).Πολλά δεν είναι στην παρούσα οικονομική συγκυρία;Αυτά που λένε για παζάρια...δε βλέπω κατασκευαστές να υποχωρούν σχεδόν καθόλου.Εκτός αν έχω πέσει σε αυτούς που δεν έχουν ανάγκη να πουλήσουν ΤΩΡΑ.Έχουμε και δυνατή προκαταβολή να δώσουμε και πάλι δε μασάνε...Τί με συμβουλεύετε;Αυτες οι τιμες επαιζαν τον καλοκαιρι, 3500/3600 το τμ. Ειναι τιμες στο πικ (2007) και δεν δικαιολογουντε πια. Συνεχισε το ψαξιμο μεχρι να βρεις κατι κατω απο 3000/τμ. Εγω προσωπικα δεν θα αγοραζα με πανω απο 2500 στο Χαλανδρι.
-
...
Ενας από αυτούς ξεκινά οικοδομή κοντά στο Νομισματοκοπείο (σ.σ. στα μπετά) και λέει 'δεν πουλάει ακόμα'.ΤΟΣΗ αναγκη έχει από πελάτες...καλά τόσο στα αρχ...ια τους μας έχουν γραμμένους;Βέβαια υπάρχουν και άλλοι σε άλλες περιοχές που όντως ρίχνουν τις τιμές...ίσως δραστηριοποιούνται λιγότερα χρόνια και δεν έχουν μαζέψει ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑ.Τί να πώ...όσο κι αν διαφωνώ με την νοοτροπία των κατασκευαστών και τις εξωφρενικές τιμές τους, δεν παυει να είναι δικαιώμά τους να μην πουλήσουν...ή να μην ρίξουν τις τιμές...Και μπορώ να σου πω οτι κάποιος που λέει οτι δεν πουλάει ακόμη, ενδεχομένως να είναι πιο 'υγιής' κατσκευαστής από αυτόν που μπήκε για αρπαχτή, του κατσε η στραβή με την κρίση και ξεπουλά όσο όσο...
ξαναλέω: οι τιμές είναι εξωφρενικές και η νοοτροπία των κατασκευαστών συνήθως απαράδεκτη. Τα προβλήματα αυτά όμως υπήρχαν πάντοτε...αν δεν γίνει κατοχύρωση του επαγγέλματος με μητρώο κατασκευαστών, τα ίδια θα χουμε για πολύ καιρό ακόμη...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Παιδιά χαίρεται και καλή χρονιά σε όλες και όλους.Είμαι καινούριο μέλος στο forum.Βρίσκομαι στη διαδικασία αγοράς κατοικίας με τη συζυγο.ψάχνω κυρίως σε αγια Παρασκευή-Χαλάνδρι κοντά σε μετρό.Για 100μ ,3ο όροφο,ώραία διαρύθμιση,καλή κατασκευή μου ζητάει 350000.(σημ. αρχικά ζητούσε 365000).Πολλά δεν είναι στην παρούσα οικονομική συγκυρία;Αυτά που λένε για παζάρια...δε βλέπω κατασκευαστές να υποχωρούν σχεδόν καθόλου.Εκτός αν έχω πέσει σε αυτούς που δεν έχουν ανάγκη να πουλήσουν ΤΩΡΑ.Έχουμε και δυνατή προκαταβολή να δώσουμε και πάλι δε μασάνε...Τί με συμβουλεύετε;
Αυτες οι τιμες επαιζαν τον καλοκαιρι, 3500/3600 το τμ. Ειναι τιμες στο πικ (2007) και δεν δικαιολογουντε πια. Συνεχισε το ψαξιμο μεχρι να βρεις κατι κατω απο 3000/τμ. Εγω προσωπικα δεν θα αγοραζα με πανω απο 2500 στο Χαλανδρι.
Δεν νομίζω να υπάρχει νεόδμητη πολυκατοικία στο Χαλάνδρι αυτή τη στιγμή, δίχως σοβαρό κουσούρι, που να πουλά 2500 στον 3ο όροφο...Εκτός κι αν βρεθεί Η ευκαιρία, κάτι πρόσφατες χήρες που πουλάνε και τις πέτρες κτλ.
-
Παιδιά χαίρεται και καλή χρονιά σε όλες και όλους.Είμαι καινούριο μέλος στο forum.Βρίσκομαι στη διαδικασία αγοράς κατοικίας με τη συζυγο.ψάχνω κυρίως σε αγια Παρασκευή-Χαλάνδρι κοντά σε μετρό.Για 100μ ,3ο όροφο,ώραία διαρύθμιση,καλή κατασκευή μου ζητάει 350000.(σημ. αρχικά ζητούσε 365000).Πολλά δεν είναι στην παρούσα οικονομική συγκυρία;Αυτά που λένε για παζάρια...δε βλέπω κατασκευαστές να υποχωρούν σχεδόν καθόλου.Εκτός αν έχω πέσει σε αυτούς που δεν έχουν ανάγκη να πουλήσουν ΤΩΡΑ.Έχουμε και δυνατή προκαταβολή να δώσουμε και πάλι δε μασάνε...Τί με συμβουλεύετε;Φιλε παρε χρυση ευκαιρια, δες και αλλα σπιτια και τι τιμες παιζουν,στο τελος πηγαινε και σε μεσιτη.
Στο τελος θα γνωριζεις αριστα ποια ειναι η τρεχουσα τιμη της αγορας.
Κοντα σε μετρό συνηθως τσιμπαει λιγο παραπανω η τιμη,νομιζω οτι κατω απο 3.000 δεν θα επρεπε να περιμενεις.Επισης σημαντικο ειναι να δεις τι..εξτρα εχει ενα σπιτι (αποθηκη,γκαραζ) και σε τι γειτονια βρισκεται.
Ο χρονος δουλευει υπερ σου προς το παρον. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Παιδιά χαίρεται και καλή χρονιά σε όλες και όλους............ ψάχνω κυρίως σε αγια Παρασκευή-Χαλάνδρι κοντά σε μετρό. Για 100μ ,3ο όροφο,ώραία διαρύθμιση,καλή κατασκευή μου ζητάει 350000.(σημ. αρχικά ζητούσε 365000). ...........................Τί με συμβουλεύετε;
Οι τελευταιοι 'πονηροι' του κλαδου, αντεχουν ακομη. Αν εχεις το χρημα 'ζεστο' και δεν βιαζεσαι, υπομονη τουλαχιστον για ενα εξαμηνο. Μετα το καλοκαιρι, θα εχουν φτασει αρκετοι κατασκευαστες στο 'κοκκινο' και απο τις οικονομικες υποχρεωσεις τους, οι οποιες θα τρεχουν, θα μειωσουν τις τιμες τουλαχιστον 10%, οπως φαινεται απο διαφορα στατιστικα στοιχεια του κλαδου. Ετσι και αλλιως, δουλευαν οι περισσοτεροι με περιπου 50% κερδος, οποτε......
Νομίζω ότι υπάρχει σύγχυση. Εδώ και 40 χρόνια μαζευόμαστε όλοι στις πόλεις, κυνηγάμε τις προνομιούχες περιοχές, και ακόμα πιστεύουμε ότι οι τιμές διαμορφώνονται από τους 'πονηρούς' που πουλάνε με κέρδος 50%. Όπως ακριβώς στις καφετέριες που οι 'πονηροί' του κλάδου πουλάνε τον καφέ 4 ευρώ και υποτίθεται θησαυρίζουν.
Το προϊόν κατοικία, όπως και το προϊόν καφές, σήμερα τιμολογείται κατά κύριο λόγο βάσει της αξίας της γης. Αν λοιπόν έχεις ανάγκη για σπίτι, διάλεξε περιοχή, ψάξε ανάμεσα σε εκατοντάδες προσφερόμενα, βάλε κάποιον έμπιστο μηχανικό να ψάξει την ποιότητα κατασκευής και πάρε αποφάσεις. Αν πάλι θεωρείς ότι οι 3500 είναι εκτός των δυνατοτήτων σου άλλαξε γειτονιά, πόλη ή τετραγωνικά μέτρα.
Το να περιμένεις να πέσουν οι τιμές εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο για 2 λόγους:
(α) Μπορεί και να ...μην πέσουν. Όσο οι τιμές των οικοπέδων ή ποσοστών αντιπαροχής δεν πέφτουν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το πόσο, πού και πότε.
(β) Αγοράζοντας από κάποιους που έφτασαν στο κόκκινο και είναι έτοιμοι να κατεβάσουν τα βρακιά τους, επιλέγεις να αγοράσεις από αποτυχημένους, που εκτός από αποτυχημένοι σαν επιχειρηματίες λογικά είναι και αποτυχημένοι τεχνικά, και ρισκάρεις να αγοράσεις από το πανέρι των ελαττωματικών. -
Να πω και εγώ κάτι με την ιδιότητα του μηχανικού, του κατοίκου της περιοχής Νομισματοκοπείου εδώ και δεκαετίες και του πρόσφατου αγοραστή ακινήτου στην ομώνυμη περιοχή?
Η περιοχή ουδέποτε ήταν φθηνή, όχι όμως ότι ήταν και από τις πιο ακριβές.
Οι νεόδμητες οικοδομές στην περιοχή είναι απειροελάχιστες.
Τα διαθέσιμα ελεύθερα οικόπεδα στην περιοχή ακόμη πιο λίγα.
Στην εν λόγω περιοχή άνοιξε πρόσφατα ένας σταθμός του υπόγειου σιδηρόδρομου και έχει αρκετή κίνηση.
Στο έμεσο μέλλον, και στο χώρο πίσω από το ακίνητο του Νομισματοκοπείου υπάρχει μια ελεύθερη ζώνη αρκετών στρεμμάτων στην οποία θα μεταστεγαστεί το Υπουργείο Οικονομικών βάσει συμφωνίας με το Δήμο Χαλανδρίου. Οι τιμές των πέριξ λιγοστών ακινήτων έχουν πάρει φωτιά.Συμπέρασμα
Παρά την κρίση, μην περιμένετε και μεγάλα θαύματα. Ιδιαιτέρως αν σκοντάφτετε πάνω σε ιδιοκτήτες και κατασκευαστές που έχουν κάνει το κουμάντο τους και δεν έχουν μεγάλη ανάγκη. Υπομονή και αρκετό ψάξιμο, και ίσως βρείτε κάτι ενδιαφέρον χωρίς να κολυμπήσετε σε πολύ βαθιά νερά. -
Σαν κάτοικος του Χαλανδρίου και σαν μηχανικός θα σας πώ τα εξής . Τα ελάχιστα οικόπεδα που υπάρχουν στο Χαλάνδρι κοστίζουν 2000 E/τμ . Αν βάλεις και το κόστος κατασκευής που ανέρχεται σε 1200 με 1400 Ε /τμ , τότε το κόστος αντικατάστασης του διαμερίσματος χωρίς καθόλου κέρδος για τον κατασκευαστή είναι γύρω στα 3300 Ε/τμ .
Τώρα 3ο όροφο με 350000 Ε και κοντά στο μετρό, μάλλον κάποιο μειονέκτημα θα έχει και επειδή κοντά στους παλιούς σταθμούς του μετρό τα καινούρια σπίτια που πουλιώνται είναι 8 (ΟΚΤΩ) και τα ξέρω 1 προς 1 , μάλλον το συγκεκριμμένο είναι πάνω σε δρόμο με φασαρία και από ότι ξέρω έχει και ένα μεγαλύτερο στον Α' όροφο στα ίδια λεφτά .
Αλλα δύο που πουλιούνται ένα αντίστοιχων τμ στο 1ο σε πεζόδρομο έχει ίδια τιμή , ενώ ένα μεγαλύτερο στον 3ο σε δρόμο με λιγότερη κίνηση , υπερβαίνει τις 500000 € .Οσο γιά τις τιμές , θα σας πω κάτι άλλο .
Σήμερα οι εταιρείες μπετόν , τούβλων κλπ , δουλεύουν στο 10 -15 % της δουλειάς που είχαν το 2006 .
Η στατιστική υπηρεσία με τα στοιχεία που έβγαλε γιά τις άδειες γιά το 2009 , δείχνει μέσο όρο τμ ανά άδεια τα 200 τμ . Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν χτίζονται νέες πολυκατοικίες , αλλά υλοποιούνται όσες άδειες είχαν εκδοθεί μετά το 2006 .Οταν λοιπόν θα σας πούν οι τηλεοράσεις ότι δεν θα πέσουν τα σπίτια (Ηδη άρχισαν μερικές) , τότε πιστοί στην λογική του σούπερ μάρκετ , θα τρέξετε να πάρετε ότι υπάρχει , τα λίγα σπίτια θα τελειώσουν και οι οικοπεδούχοι θα τρελλαθούν από την χαρά τους , ενώ εκεί που μας φαονόταν ακριβό το 3χίλιαρο το τμ , θα μας φαίνεται φτηνό το τάλληρο . Ετσι έγινε το 1987 , έτσι το 1995 , έτσι το 2005 , έτσι θα γίνει και τώρα .
Υπάρχει βέβαια ένα προβληματάκι . Το σταμάτημα της οικοδομής έχει οδηγήσει 1.000.000 οικονομικούς μετανάστες στην πείνα , οπότε μέχρι να φτάσετε στην αγορά , κρατήστε κάνα φράγκο να πάρετε κανένα σιδερικό γιατί μάλλον θα μας χρειαστεί γιά να κυκλοφορούμε και να κοιμόμαστε ήσυχοι . Το Φαρ-Ουέστ , ίσως είναι πιό κοντά από ότι νομίζουμε τελικά . -
Με την σημερινή οικονομική κατάσταση οι τιμές των ακινήτων θα έπρεπε να είναι στο μίσο από πριν 2 χρόνια.... και θα ήταν εκεί εαν μπορούσαν οι τράπεζες να βγάλουν σε πληστηριασμό τα ακίνητα τους κάτω από την αντικειμενική... αλλά δεν μπορούν
-
Μείωση 50%? Τζίζους στη φούσκα του Ντουμπάι αναφέρεσαι?
Δοθέντος ότι χονδρικώς η τιμή ενός διαμερίσματος σε περιοχές όπως το Κάτω Χαλάνδρι είναι 35% κόστος κατασκευής (έστω σταθερό τα τελευταία 2 χρόνια για διευκόλυνση των υπολογισμών) και το υπόλοιπο 65% το κέρδος και το οικόπεδο, για να πέσει στο μισό η τιμή ενός διαμερίσματος πρέπει να εκμηδενιστεί το κέρδος του εργολάβου και να υποδιπλασιαστεί (και ακόμα παρακάτω...) το κόστος του οικοπέδου!
Η Κατοχή ξανάρθε και δεν το κατάλαβα? -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Σαν κάτοικος του Χαλανδρίου και σαν μηχανικός θα σας πώ τα εξής . Τα ελάχιστα οικόπεδα που υπάρχουν στο Χαλάνδρι κοστίζουν 2000 E/τμ . Αν βάλεις και το κόστος κατασκευής που ανέρχεται σε 1200 με 1400 Ε /τμ , τότε το κόστος αντικατάστασης του διαμερίσματος χωρίς καθόλου κέρδος για τον κατασκευαστή είναι γύρω στα 3300 Ε/τμ .
Τώρα 3ο όροφο με 350000 Ε και κοντά στο μετρό, μάλλον κάποιο μειονέκτημα θα έχει και επειδή κοντά στους παλιούς σταθμούς του μετρό τα καινούρια σπίτια που πουλιώνται είναι 8 (ΟΚΤΩ) και τα ξέρω 1 προς 1 , μάλλον το συγκεκριμμένο είναι πάνω σε δρόμο με φασαρία και από ότι ξέρω έχει και ένα μεγαλύτερο στον Α' όροφο στα ίδια λεφτά .
Αλλα δύο που πουλιούνται ένα αντίστοιχων τμ στο 1ο σε πεζόδρομο έχει ίδια τιμή , ενώ ένα μεγαλύτερο στον 3ο σε δρόμο με λιγότερη κίνηση , υπερβαίνει τις 500000 € .Οσο γιά τις τιμές , θα σας πω κάτι άλλο .
Σήμερα οι εταιρείες μπετόν , τούβλων κλπ , δουλεύουν στο 10 -15 % της δουλειάς που είχαν το 2006 .
Η στατιστική υπηρεσία με τα στοιχεία που έβγαλε γιά τις άδειες γιά το 2009 , δείχνει μέσο όρο τμ ανά άδεια τα 200 τμ . Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν χτίζονται νέες πολυκατοικίες , αλλά υλοποιούνται όσες άδειες είχαν εκδοθεί μετά το 2006 .Οταν λοιπόν θα σας πούν οι τηλεοράσεις ότι δεν θα πέσουν τα σπίτια (Ηδη άρχισαν μερικές) , τότε πιστοί στην λογική του σούπερ μάρκετ , θα τρέξετε να πάρετε ότι υπάρχει , τα λίγα σπίτια θα τελειώσουν και οι οικοπεδούχοι θα τρελλαθούν από την χαρά τους , ενώ εκεί που μας φαονόταν ακριβό το 3χίλιαρο το τμ , θα μας φαίνεται φτηνό το τάλληρο . Ετσι έγινε το 1987 , έτσι το 1995 , έτσι το 2005 , έτσι θα γίνει και τώρα .
Υπάρχει βέβαια ένα προβληματάκι . Το σταμάτημα της οικοδομής έχει οδηγήσει 1.000.000 οικονομικούς μετανάστες στην πείνα , οπότε μέχρι να φτάσετε στην αγορά , κρατήστε κάνα φράγκο να πάρετε κανένα σιδερικό γιατί μάλλον θα μας χρειαστεί γιά να κυκλοφορούμε και να κοιμόμαστε ήσυχοι . Το Φαρ-Ουέστ , ίσως είναι πιό κοντά από ότι νομίζουμε τελικά .Πάνω κάτω τα πράγματα είναι όπως τα λές. Πως περιμένετε να πέσουν οι τιμές με τη γη σε αυτά τα επίπεδα?
Αυτοί που έχουν τα οικόπεδα δεν καίγονται να τα δώσουν, οπότε ζητούν αυτά που θέλουν και όποτε τα πιάσουν. Οι κατασκευαστές με τη σειρά τους το ξέρουν αυτό και δεν ρισκάρουν αν δεν έχουν μεγάλο μέρος του προυπολογισμού στα ταμεία τους. Οπότε και αυτοί επειδη προφανώς δεν θα πουλήσουν με χασούρα
χτίζουν και όποτε πιάσουν αυτά που θέλουν τα δίνουν. Απλά τα πράγματα.
Όσο για το 50% κέρδος είναι όνειρο θερινής νυκτός πλέον
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ