-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Α, τώρα οι πολιτικοί μηχανικοί έχουν γίνει...μπετατζήδες;
Να ξαναρωτήσω... Την παλεύεις;Μιλάμε για μια από τις σημαντικότερες ειδικότητες του πολυτεχνείου, με αντικείμενα στα περισσότερα πράγματα που κατασκευάζονται! Από σπίτια, μέχρι γέφυρες, δρόμους, υποδομές αλλά και πολεοδομία κλπ κλπ κλπ! Μην λέμε ό,τι @@ρια μας έρχεται!
Προφανώς εσύ δεν την παλεύεις (ή δεν έχεις βγει απ' την χώρα σου) για να είσαι ευχαριστημένος με αυτά που βλέπεις απ' τους Έλληνες πολ.μηχανικούς (οι οποίοι δεν είναι καλλιτέχνες το ξέρω, αλλά μας έχουν γεμίσει με μπετονόκουτα) ...
Μάλιστα....
ενώ στο εξωτερικό, έχουν καλύτερα ε;
Έχεις δίκιο, μιλάμε για σπίτια...κοσμήματα!
H φτήνια, τρώει τον παρά δεν λέγανε οι παλιοί; Όποιος δεν πληρώνει, παίρνει ένα κουτί από το ράφι! Αν πληρώσεις, ΟΠΟΥ και αν είσαι, θα πάρεις το παραπάνω.
Στην Ελλάδα οι περισσότεροι με το ζόρι πληρώνουν για ένα κουτί. Οπότε, πάλι καλά να λες! Αλλά και στο εξωτερικό, τα ίδια και χειρότερα! Για να μην συγκρίνω τα υλικά που χτίζονται εκεί και εδώ... -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Το 'μπετατζης' είναι το υποκοριστικό μιας συγκεκριμένης ειδικότητας και ανταλάσσεται συχνά μεταξύ των ιδίων, συνήθως με ταυτόχρονη κατανάλωση αλκοολ.Για το φωτογραφικό παράδειγμα εξοχικής κατοικίας που παρατέθηκε:
Πέραν από το ποιος έχει διδαχθεί και ποιος μπορεί να σχεδιάσει, στην Ελλάδα έχουμε κάτι ειδικους όρους δόμησης, αρχαιολογίες, αρχιτεκτονικές επιτροπές μεταξύ άλλων, που μπορούν να αποφασίσουν και να διατάξουν ότι επειδή το προς έγκριση κτίριο 'δεν συνάδει' με το χαρακτήρα της περιοχής και επειδή στα 7.430,85 μέτρα βρίσκεται μια ρωμαϊκή μάντρα μισοθαμένη, το κτίριο πρέπει να ακολουθήσει τις παρατηρήσεις που κάνουν.
Με αποτέλεσμα να σου προκύψει κανά τέτοιο:
Μα ακριβώς! Αν δεν ...σου 'ρθει από τον ιδιοκτήτη το...κεραμίδι, θα στο φέρει...επιτροπή!
-
Aναβυσσος δεκαετια 60, Ν. Βαλσαμακης Αρχιτεκτονας.
Η φωτογραφια που εβαλες Nozomi ειναι λιγο lifestyle τυπου, οχι οτι ειναι απαραιτητα κακο παραδειγμα.
Γενικα, σιγα τα ωα ρε παιδια , και ο γουσταβος Αιφελ ηταν μονο μηχανικος, τα ακαδημαικα στεγανα ειναι ενα αλλο ειδος ιδρυματισμου, εδω ο Le Corbusier δεν ειχε πτυχιο αρχιτεκτονικης κι ομως ηταν πρωτοπορος σε σχεδιασμο κατοικιων οπλισμενου σκυροδεματος μπλα μπλα... οπως και ο Tandao Ado και πολλοι αλλοι, το θεμα ειναι η πιατσα τι τραβαει γιατι αν ειναι να βγαλουμε ψωμι απο τον Nozomi και κανα αλλους δυο τη βαψαμε
-
Απο προσωπική εμπειρία να πω δυο-τρία πραγματάκια, μιας και σε 2 μήνες τελειώνω το σπίτι μου...(ΟΥΦ..! 4 χρόνια παλεύω....).
To 2005 οταν πρωτοξεκίνησα την ερευνα μου σχετικά, πήγα πρώτα σε ενα πολύ γνωστό μου ΠΟΛΙΤΙΚΟ μηχανικό, ο οποίος μάλιστα είναι νέος (35 χρονών) και μάλιστα φημίζεται για την ποιότητα της δουλειάς του στις οικομές του...Για να μην τα πολυλογώ,του είπα τί θέλω και μου παρουσίασε 2 προσχέδια...ΔΕΝ μου άρεσε κανένα...Μου πρότεινε να τα ξαναδώσει στο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ με τον οποίο συνεργάζεται, να τα τροποποιήσει και να μου τα ξαναδείξει...Τον ευχαρίστησα, αλλα επειδή δεν ημουν καν κοντά, έφυγα ωστε να μην τον βάζω άδικα σε φασαρία και μάλιστα αναγκαστώ να πληρώσω άδικα την 'ταλαιπωρία' στην οποία τον έβαλα...**Συμπέρασμα 1ο... Ο συγκεκριμμένος Πολιτικός μηχανικός συνεργάζεται με Αρχιτέκτονα μηχανικό για τα αρχιτεκτονικά **(τον οποίο εκτιμώ πως πρέπει ν΄αλλάξει)
Στη συνέχεια πήγα σε πολύ γνωστό μου Αρχιτέκτονα μηχανικό. Δεν πήγα εξ΄αρχής,γιατι τον Πολιτικό τον 'πάω' πιο πολύ σαν προσωπικότητα...!! Τέσπα, μου έδειξε 2 προσχέδια, το ένα μέτριο, το 2ο πολύ καλύτερο...Αφου κάναμε τις απαραίτητες τροποποιήσεις και βγήκε το αποτέλεσμα που εγω ήθελα έβγαλε τελικά την άδεια, της οποίας τα στατικά απ΄οτι είδα τα έχει υπογραψει, αλλος, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ μηχανικός....
**Συμπέρασμα 2ο....Ο συγκεκριμμένος Αρχιτέκτονας μηχανικός συνεργάζεται με Πολιτικό μηχανικό για τα στατικά....!! **ελπίζω να μην εκτιμησω στο μέλλον πως πρέπει κι αυτός να τον αλλάξει...!!Με λίγα λόγια, 2 στα 2 δηλαδή....Και οι 2 είχαν τους αντίστοιχους συνεργάτες....Γενικώς δεν ξέρω τί ισχύει πάντως....
-
Οσο για την εξοχική κατοικία παραπάνω, τη βρίσκω όμορφη, αλλα προσωπικά τη θεωρώ περισσότερο αστική και λιγότερο εξοχική...!! Σύμφωνα με τα δικά μου γούστα σε ενα ορεινό, δασώδες τοπίο, θα προτιμούσα το κλασσικό παραδοσιακό, πέτρινο με κεραμμοσκεπή κτίριο...Αν είναι να έχω τέτοιο σπίτι στην εξοχή, στην πόλη ως κύρια κατοικία, ΤΙ πρέπει να έχω...;; Και γιατι στην τελική να εχω δυο 'ίδια' σπίτια...;;
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Να ξαναρωτήσω... Την παλεύεις;Μιλάμε για μια από τις σημαντικότερες ειδικότητες του πολυτεχνείου, με αντικείμενα στα περισσότερα πράγματα που κατασκευάζονται! Από σπίτια, μέχρι γέφυρες, δρόμους, υποδομές αλλά και πολεοδομία κλπ κλπ κλπ! Μην λέμε ό,τι @@ρια μας έρχεται!
Προφανώς εσύ δεν την παλεύεις (ή δεν έχεις βγει απ' την χώρα σου) για να είσαι ευχαριστημένος με αυτά που βλέπεις απ' τους Έλληνες πολ.μηχανικούς (οι οποίοι δεν είναι καλλιτέχνες το ξέρω, αλλά μας έχουν γεμίσει με μπετονόκουτα) ...
Μάλιστα....
Αυτά τί ειναι και είναι όλα ίδια....;; Εργατικές κατοικιες του αντίστοιχου ΟΕΚ...;;;
-
Να ρωτήσω κάτι? Τα κολωνάκια σε τί εξυπηρετούν?
Αυτό που όντως κάνει τη διαφορά είναι τα φοβερά ανοίγματα που έχει το σπίτι. Από ότι βλέπω είναι... όσο μεγάλα μπορούν γίνουν και σου δίνουν τη δυνατότητα κατά κάποιο τρόπο το σαλόνι να είναι και βεράντα.
Επίσης (άσχετο) γιατί πολλοί επιλέγουν σε ένα σπίτι να δημιουργούν διαφορετικά επίπεδα για το σαλόνι και το καθιστικό ή την τραπεζαρία τοποθετώντας... σκαλάκια?Για εμένα το ιδανικό σπίτι ΔΕΝ έχει σκαλάκια, ΔΕΝ έχει κολωνάκια και βέβαια κάθε τοίχος φιλοξενεί μπαλκονόπορτα (με άλλα λόγια έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ανοίγματα).
Απλά τα πράγματα!
Επίσης ο περιμετρικός διάδρομος στο σπίτι της φωτογραφίας φαίνεται καλή ιδέα, ειδικά όταν σε περιβάλει τέτοια φύση.
Ο φωταγωγός (ή όπως λέγεται) με προβληματίζει λίγο για την Ελλάδα, αν και μάλλον πρέπει να το ζήσει κανείς για να εκφέρει άποψη. Υποθέτω υπάρχει τρόπος να σκιάζεται γιατί το καταμεσήμερο να σε χτυπάει στον καναπέ ο ήλιος στο κεφάλι...
Τέλος η κουζίνα πρέπει με κάποιο τρόπο να μπορεί να απομονώνεται από το υπόλοιπο σπίτι, εκτός και αν δε μαγειρεύει κανείς. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Μάλιστα....
Αυτά τί ειναι και είναι όλα ίδια....;; Εργατικές κατοικιες του αντίστοιχου ΟΕΚ...;;;
Αυτά είναι κανονικά σπίτια που απευθύνονται σε μικροαστούς συνήθως στο εξωτερικό. Κάτι σαν την δική μας ...μεζονέτα σε προάστιο κοντά στην πόλη για να καταλάβεις!
Βγαίνουν όλα ίδια ή περίπου ίδια, γιατί συμφέρει τους εργολάβους. Εκεί επειδή τα οικόπεδα είναι μεγάλα, παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Στην Ελλάδα, ίδιες θα βγάλεις 4 άντε 8 μεζονέτες. Για παραπάνω...σπάνια θα σε χωράει το οικόπεδο!
Να κι ένα καλό που έχουμε στην Ελλάδα: χάρη στα μικρά οικόπεδα, η ασχήμια...δεν παίρνει μεγάλες διαστάσεις!
-
Πάντως αυτό το σπίτι δεν βγάζει νόμιμα άδεια. Με τόσο μεγάλα ανοίγματα δεν βγαίνει ο απαιτούμενος συντελεστής θερμομόνωσης στον όροφο.
Όσο μικρότερα ανοίγματα τόσο καλύτερα για την τσέπη και το περιβάλλον.
-
Βρίσκεται στην Ιαπωνία οπότε no problem.
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Το τι γραφικότητες ακούσαμε εδώ, είναι απίστευτο.
Χαρακτηριστικό του Έλληνα η μπαρούφα, όταν ξεμένει από επιχειρήματα.
Προφανώς δεν είναι αυτό το φόρουμ για αρχιτεκτονικές συζητήσεις, παρά μόνο για τις επισκευές-κατασκεύες που πραγματοποιεί ο καθένας μας (σεβαστές και αυτές).Δεν μου λες, θεωρείς δηλαδή τους υπόλοιπους γραφικούς, εκτός από την...εξοχότητά σου;
Δεν φτάνει που μας φλομώνεις κάθε φορά στην (αστήρικτη...) @@ριά, μας την λες κιόλας!Δεν πας καλύτερα να μιλήσεις για κάνα 6κύλινδρο BMW που είσαι 'ειδικός', γιατί με τα σπίτια δεν σε βλέπω και τόσο...
(αμφιβάλλω βέβαια αν έχεις κάτι τέτοιο στο γκαράζ σου, αλλά φευ... ) -
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Η σοβαρότητα του καθενός φαίνεται απ' τα γραπτά του (που μένουν-μην ξεχνιόμαστε).
Έτσι:Α, τώρα οι πολιτικοί μηχανικοί έχουν γίνει...μπετατζήδες;
Και σου απαντά ο/η archi:
Το 'μπετατζης' είναι το υποκοριστικό μιας συγκεκριμένης ειδικότητας και ανταλάσσεται συχνά μεταξύ των ιδίων, συνήθως με ταυτόχρονη κατανάλωση αλκοολ.
Και κλείνω με το θεϊκό (για μένα):
Ο μέσος όρος τον μηχανικών που ασχολούνται με κατασκευές εν Ελλάδι, είναι σαφώς ανώτερος από τον αντίστοιχο του εξωτερικού. Λόγω πολλών και διαφόρων λόγων... Σεισμοί, πολεοδομίες, γραφειοκρατία, ελληνική πραγματικότητα κλπ κλπ κλπ...
Αστήρικτες π@π@ριές εγώ ?
Thanks, συνέχιζε το spammάρισμα...Ρε άνθρωπε, δεν έχεις ιδέα, ούτε από κατασκευές, ούτε από...διάλογο!
Όταν εσύ χρησιμοποιείς το 'μπετατζής' το λες υποτιμητικά, όταν το χρησιμοποιούν οι μηχανικοί, το λένε φιλικά, τι διάβολο δεν καταλαβαίνεις!
Δεν είναι και τόσο δύσκολο!
Όταν μιλώ για το μέσο όρο των μηχανικών εν Ελλάδι, αναφέρομαι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ό,τι είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ, για να στο χτίσουν το ρημάδι, γιατί έχουν δει τα μάτια τους πολλά και ξέρουν να στο χτίσουν ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Στο εξωτερικό, ΔΕΝ θα τα καταφέρουν το ίδιο καλά, εκεί να βρεις ντόπιο!Δεν είναι και τόσο δύσκολα, και άνθρωποι χωρίς 6κύλινδρη BMW θα τα καταλάβαιναν!
Φυσικά και τα γραπτά μένουν (το έλεγαν και οι ρωμαίοι, googlισέ το... ) και τα δικά σου γραπτά το μόνο που προσφέρανε είναι κάτι φωτογραφίες από περιοδικά...διακόσμησης και τίποτε πέραν αυτού! Και η κάθε άσχετη γκόμενα, την ίδια συνεισφορά θα είχε...
-
2 παρατηρήσεις:
1)> Μιλάμε για μια από τις σημαντικότερες ειδικότητες του πολυτεχνείου, με αντικείμενα στα περισσότερα πράγματα που κατασκευάζονται! Από σπίτια, μέχρι γέφυρες, δρόμους, υποδομές αλλά και πολεοδομία
Το γεγονός ότι πολεοδομούν οι 'όποιοι' αντί των πολεοδόμων δεν είναι τιμητικό για κανέναν και τα αποτελέσματα αυτού του παράδοξου τα βιώνουν στο πετσί τους οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου και όχι μόνο
2)>Ο μέσος όρος τον μηχανικών που ασχολούνται με κατασκευές εν Ελλάδι, είναι σαφώς ανώτερος από τον αντίστοιχο του εξωτερικού. Λόγω πολλών και διαφόρων λόγων... Σεισμοί, πολεοδομίες, γραφειοκρατία, ελληνική πραγματικότητα κλπ κλπ κλπ...
Αυτό λειτουργεί και αντίστροφα, δηλαδή επειδή εδώ έχουμε πολεοδομίες, γραφειοκρατία, ελληνική πραγματικότητα κλπ. η αισθητική και η επιστήμη πάει περίπατο αφού 'κόβονται τα φτερά' όποιου θελήσει να ανυψώσει το επίπεδο, στον όποιο τομέα.
nozomi έχεις απενεργοποιήσει τα pm σου
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Και κλείνω με το θεϊκό (για μένα):
Ο μέσος όρος τον μηχανικών που ασχολούνται με κατασκευές εν Ελλάδι, είναι σαφώς ανώτερος από τον αντίστοιχο του εξωτερικού. Λόγω πολλών και διαφόρων λόγων... Σεισμοί, πολεοδομίες, γραφειοκρατία, ελληνική πραγματικότητα κλπ κλπ κλπ...
Αστήρικτες π@π@ριές εγώ ?
Thanks, συνέχιζε το spammάρισμα...Παντως φιλε Nozomi το παραπανω σχολιο (δεν ξερω αν ειναι επιχειρημα για κατι) ειναι αρκετα ορθο. Δεν προκειται περι ευλογιας των γενιων αλλα για την πραγματικοτητα υπο προυποθεσεις βεβαια.
-
Πως το εχει καταλαβει αυτο το Χαι Φιντελιτι; Μηπως εχει δουλεψει με πολλους μηχανικους στο εξωτερικο; Αν ναι με ποιους;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Πως το εχει καταλαβει αυτο το Χαι Φιντελιτι; Μηπως εχει δουλεψει με πολλους μηχανικους στο εξωτερικο; Αν ναι με ποιους;Mε τον Le Corbusier ασφαλώς...
Κάνε ένα κόπο, μια σελίδα πιο πριν το εξηγώ πάλι:
viewtopic.php?p=1585228#p1585228Αν πάλι επιμένεις, ΟΚ. Κάποιοι έχουν καταλάβει τι εννοώ, κάποιοι όχι. Δεν χρειάζεται και να καταλάβουν και όλοι, έχω χαμηλή μεταδοτικότητα προφανώς.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πάντως αυτό το σπίτι δεν βγάζει νόμιμα άδεια. Με τόσο μεγάλα ανοίγματα δεν βγαίνει ο απαιτούμενος συντελεστής θερμομόνωσης στον όροφο.Φυσικά και βγαίνει, αλλά θέλει μηχανικούς και κατασκευαστές που να ξέρουν πώς να κάνουν τη θερμομόνωση, και αγοραστή που να το πληρώνει βέβαια.
Αυτό το κτίριο για παράδειγμα (σχεδόν όλο τζάμι) πληροί το minergie standard (60% λιγοτερη καταναλωση ενέργειας από τα συμβατικα ελβετικά κτιρια, τα οποία ούτως ή άλλως έχουν πολύ καλύτερη μόνωση από τα ελληνικά)
http://www.portikon.ch/index.php?id_pag ... +BaustelleΑυτό το κτίριο έχει επίσης μεγάλα ανοίγματα, και είναι Zero heating energy, δηλαδή δεν έχει καλοριφερ , (στην ελβετία) έχει μόνο σε κάποιους χώρους του ισογείου
http://www.forumchriesbach.eawag.ch/index.htm -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Με 300 χιλιάρικα αγοράζεις οικόπεδο περίπου 280τμ στο γέρακα και όχι σπίτι...
Καλά που το ξέθαψες;;;;;
Για ψάξε στην ΧΕ να δείς τιμές και να δείς οτι κάνεις λάθος.....
Φυσικά και δεν μιλάμε για σπίτι 500τμ, αλλά ένα decent 100-150 τ.μ.
-
Τι γινεται με τον νεο ΓΟΚ του Σουφλια που θα εδινε το τελειωτικο χτυπημα στην οικοδομη;
Ελεγαν για μεσα Ιουλιου,τωρα με τις εκλογες τα ξεχασαν ολα;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ