-
Σε άλλο θέμα τώρα, περνούσα χρόνια τώρα πάνε έλα σε παραθαλάσσιο προορισμό της Αττικής και πάντα ζήλευα ένα σπιτάκι 200μ από τη θάλασσα μέσα στο πεύκο και επίσης 400μ από το κέντρο του χωριού, αν και εκτός σχεδίου.
Να λοιπόν που βρήκα αγγελία πώλησης του σπιτιού, 250.000 ευρώ για 100 τμ κτίσμα σε αγροτεμάχιο 1250τμ. Κτίσμα του 1956 και νομιμοποιημενο με το νόμο Τριτση.
Ήθελα να ρωτήσω τους γνωστές του φόρουμ, θα το ανακαινίσετε με τους υφισταμενους τοίχους ή καλύτερα να πέσουν?
Έχω ακούσει ότι κτίσματα εκείνης της εποχής κτισμένα με ασβέστη ιδανικά πρέπει να κατεδαφιζονται. Αν και ακόμα δεν έχω ρωτήσει για τα υλικά του.Επίσης η τιμή μου φαίνεται εξωφρενική και λέω να κάνω προσφορά πολύ χαμηλότερα, ελπίζω ο μεσιτης να τη μεταφέρει.
-
@SeaRay2
Αν ρίξεις τους υφιστάμενους τοίχους ΔΕΝ πρόκειται για ανακαίνιση. Κι επειδή το οικόπεδο δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, αν ρίξεις το υφιστάμενο σπίτι, δεν θα μπορέσεις να ξαναχτίσεις.
Επίσης θέλει καλό ψάξιμο στην τακτοποίηση με το νόμο Τρίτση (αν θυμάμαι καλά είναι ο Ν. 1337/83). Για να θεωρείται οριστικά νομιμοποιημένο, πρέπει να έχει κάνει και την τρίτη φάση, που την έχουν κάνει ελάχιστοι. Αν δεν την έχει κάνει, πρέπει να το περάσεις στον 4495/2017, υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν είναι δασικό ή στον αιγιαλό ή σε αρχαιολογικό χώρο κλπ κλπ.
Γενικά, θέλει ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! -
asbestos = αμίαντος
plaster = ασβέστηςΔεν θα γκρεμίσεις εξωτερικούς τοίχους, θα βάλεις εξωτερικό θερμομονωτικό κέλυφος.
-
Προς τους ειδικούς. Χρησιμοποιείται τέτοια μέθοδος στο σκυρόδεμα εδώ στην Ελλάδα;
Το έχετε ακούσει;
https://civilenggseminar.blogspot.com/2016/06/bacterial-concrete.html
-
Ρε συ Λαπ, ψάχνεις να βρεις οτιδήποτε πειραματικό κι εξεζητημένο, στις μπαταρίες, στα κτίρια κλπ. και το μεγεθύνεις μέσα στο μυαλό σου να φτάσει σώνει και καλά σε ευρεία εφαρμογή.
Και στη μαγειρική πειραματίζονται μερικοί ψαγμένοι με μοριακες δομές τροφίμων, αλλά ο κόσμος τρώει μαζικά μπεργκερ, σουβλάκια, πίτσες και τυροπιτες, συμβατικά, μόνο τα συντηρητικά τους αλλάζουν. -
Εεεεε;;;;;
Γενικώς ναι, η αγάπη για την εξέλιξη είναι στην φύση του ανθρώπου. Εμένα μου είπαν πως είμαι άνθρωπος.
-
Σας ευχαριστώ πολύ, σίγουρα θα το ψάξω με τη νομιμοποίηση.
-
Το γράφω εδώ, δεν ξέρω αν υπάρχει πιο κατάλληλο νήμα.
Σε ένα τριάρι 70κατι τετραγωνικά με 2 κρεβατοκαμαρες, που θερμαίνεται με επιτοιχιο λεβητακι φυσικού αερίου και τα γνωστά παθητικά σώματα πάνελ, χάλασε το λεβητακι στο μπαλκονάκι (γερμανικό, 10ετιας)
Υπάρχει και παλιός ηλιακός, ζεστό νερό τις μέρες χωρίς ήλιο ήταν απ το λεβητακι, με χειροκίνητες βάνες.Έχει νόημα να αντικατασταθεί με αντλία θερμότητας;
Ή απλά αγοράζεται καινούριο λεβητακι;
-
Πόσο σου είπαν για επισκευή? Τι χάλασε?
Νομίζω μόνο και μόνο από κόστος κτήσης σίγουρα παίρνεις καινούριο καυστήρα Φ/Α και με την διαφορά μεθάς κάθε βράδυ στα τσίπουραδικά και για after στο Rainbow
-
Έχει και thread για οικοδομές.
Θα συμφωνήσω χωρίς να ξέρω κόστη, φαντάζομαι το λεβητακι αερίου είναι πολύ φθηνότερο.Και η αντλία θερμότητας αν θες ζεστό νερό, έχει τις ιδιαιτερότητές της.
-
Χωρίς να ξέρω ακριβώς πόσο κάνουν τα τσίπουρα που λέει ο Γιέμ, μπορώ να πω ότι μάλλον θα πιείς αρκετά και θα φας και καλά...
-
Για τη φουκαριάρα τη μάνα μου...
Δεν πίνουν τσίπουρα οι γέροι, αλλά μάλλον έχουν καινούριο λέβητα και μια 5ετια πληρωμένη θέρμανση, αν κατάλαβα σωστά πόσο κοστίζουν ακόμη και οι φθηνές αντλίες. -
Για πες κόστος λέβητα, αυτοί πάνε με την απόδοση/θερμίδες λογικά ε?
Σε ρωτώ για την βλάβη γιατί συνήθως χαλάει ένα εσωτερικό δοχείο (συστολής? /διαστολής?) και κάνουν πατέντα οι ποιο πολλοί και βάζουν εξωτερικό με πολύ λιγότερο κόστος.
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Για πες κόστος λέβητα, αυτοί πάνε με την απόδοση/θερμίδες λογικά ε?
Σε ρωτώ για την βλάβη γιατί συνήθως χαλάει ένα εσωτερικό δοχείο (συστολής? /διαστολής?) και κάνουν πατέντα οι ποιο πολλοί και βάζουν εξωτερικό με πολύ λιγότερο κόστος.
Πρέπει να είχαν γίνει αυτές οι επισκευές και τώρα να χρειάζεται πάνω από 300 για να γίνει χωρίς σίγουρο αποτέλεσμα, γι αυτό βλέπω καινούριο.
-
Αφιερωμένο στον @lap...
Μία πραγματική ευκαιρία στην Ελλάδα του 2024.
Τσάμπα πράμα. Το αφεντικό τρελάθηκε και χαρίζει!Το κρεββάτι όλα τα λεφτά...
-
Για να δείτε τι περναν οι νεότερες γενιές.
-
Σιγά. Κλασσικές γκαρσονιέρες είναι και μάλιστα ψιλομεγάλες αφού είναι πάνω από 30 τμ.
Δεν είναι καινούργια όμως.
Αυτά που βλέπουμε στο ΙΚΕΑ, που έχει σπίτια και λέει ζούμε σε 12 τμ, σε 15-20-25 τμ είναι συνηθισμένες περιπτώσεις στο εξωτερικό.
Σε εμάς πάντα τα διαμερίσματα ήταν πολλαπλάσια των 25 τμ.
Δηλαδή 25 τμ γκαρσονιέρα, 50 τμ δυάρι, 75 τμ τριάρι, 100 τμ τεσσάρι και 125 τμ πεντάρι. Εκτός της γκαρσονιέρας ο ένας χώρος είναι πάντα το σαλόνι και τα υπόλοιπα τα υπνοδωμάτια, εκτός του 5αριού, που υπολογίζαμε 2 χώρους ως σαλόνι με ξεχωριστή τραπεζαρία.Αυτά θα τα δείτε σε όλες τις πολυκατοικίες από το 1930 και μετά μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα.
Σε πιο ακριβές περιοχές τα εμβαδά γίνονταν 35-60-85-110-135 αντίστοιχα.
Την περίοδο μετά το 2002 που ήταν εύκολο το χρήμα, ο κόσμος έπαψε να έχει ζήτηση για σπίτια που δεν είχαν 3 υπνοδωμάτια.
Ετσι δημιουργήθηκε το σπίτι στα 90-100 τμ που είχε 3 υπνοδωμάτια, ενώ παλιά είχε 2 μεγάλα.
-
Σας εύχομαι τότε να ζείτε έτσι.
-
Σε τέτοιο έμενα στην Γερμανία. Ήμουν μόνος, με ενδιέφερε μόνο ο ύπνος και η δουλειά και σε καμιά περίπτωση δεν το έβλεπα ως κατοικία για κανονική ζωή.
Και φυσικά εγώ ποτέ δεν θα έδινα 93 χιλιάρικα για 35τμ.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Σας εύχομαι τότε να ζείτε έτσι.
Γιατί πως ζούμε ?
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!