-
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Φάνη , εμείς Θεσσαλονίκη στον Εύοσμο πολυκατοικίες - καράβια είχαμε 20 χρόνια πριν
Έχει θάλασσα ο Εύοσμος; Την έφερε ο δήμαρχος;
Γιατί τελευταία φορά που είχα πάει στον Εύοσμο, η θάλασσα ήταν στα 5 λεπτά... με το τηλέφωνο!Θάλασσα δεν έχει αλλά σε 5 πέντε λεπτά είσαι στη θάλασσα, όπως σχεδόν από όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης
-
Και στην Αθήνα έτσι είναι. Σε 5 λεπτά με το αυτοκίνητο είσαι στον επόμενο κάδο σκουπιδιών...
-
Aircondition ή αερόθερμο, δεν έχουν αυτοί οι γιατροί μέσα στο εξεταστήριο; (αν δεν είναι fake η ανακοίνωση).
-
Εγώ πάντως προχθές που μιλούσα με κατασκευαστή-παράγοντα των νοτίων προαστίων μου είπε ότι θα σκάσει μεγάλη φούσκα όταν αυξηθεί απότομα η προσφορά ακινήτων μέσω ελληνικου.
Και θα την πληρώσουν περιοχές όπως γλυφάδα, άλιμος κτλπ που ζητάνε τιμές παλαβές. -
Χλωμό το βλέπω. Η γλυφάδα είναι υπερατού και θα πλουτίσουν όλοι τριγύρω απ ότι έχει μείνει απούλητο. Βλέπω τα του ελληνικού να τα αγοράζουν ξένοι μόνο.
Όσο θυμάμαι παλιά που καθόσουν Γλυφάδα και περνούσε το γαμήδι το αεροπλάνο τόσο χαμηλά και έλεγες ασταδυαλα κωλογλυφάδα πια και τώρα...... Μονακό!
-
@insanedriver said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εγώ πάντως προχθές που μιλούσα με κατασκευαστή-παράγοντα των νοτίων προαστίων μου είπε ότι θα σκάσει μεγάλη φούσκα όταν αυξηθεί απότομα η προσφορά ακινήτων μέσω ελληνικου.
Και θα την πληρώσουν περιοχές όπως γλυφάδα, άλιμος κτλπ που ζητάνε τιμές παλαβές.Φρύδια με το παρδόν.
Τα καινούργια σπίτια στο Ελληνικό θα κοστολογηθούν στο Θεό. Και οι γύρω περιοχές απλά θα είναι φθηνότερες από το Ελληνικό, αλλά και πάλι θα ακριβύνουν λόγω μόδας.
Δεν έχει λογική η τιμή του ακινήτου. -
@insanedriver said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Και θα την πληρώσουν περιοχές όπως γλυφάδα, άλιμος κτλπ που ζητάνε τιμές παλαβές.τα ραλλυ εχουν και σημαια τερματισμου.
οπως παντα φουσκα στην αρχη και μετα κατρακυλα.
ειναι παγκοσμια η κριση για να τη γλυτωσει καποια περιοχη.
θεωρω οτι ειμαστε στο πανω μερος της φουσκας, θα ανεβει λιγο ακομη και μετα μπουμμμμ -
Εσείς νομίζετε ότι ξαφνικά ''γίναμε'' και θα έρθουν όλοι να αγοράσουν εδώ...
Δεν έχετε δει ερειπωμένες ''πόλεις'' και συγκροτήματα πολυτελών κατοικιών σε παραλιακά μέτωπα στην Ισπανία.Προφανώς το οικιστικό Project εντός ελληνικού θα πετύχει, αλλά δεν μπορούν να ακολουθήσουν οι γύρω περιοχές για πολύ ακόμα.
-
Εγώ που μένω πολύ κοντά στο "Hellinikon Project" (λολ) και κοντά στο μετρό του Ελληνικού, περιμένω να πάρει πολλή αξία η περιοχή στο μέλλον σύμφωνα με όσα ακούω. Όλα αυτά αν φυσικά προχωρήσουν τα έργα, γίνει και το πάρκο κτλ. Μελλοντικά πλάνα που δεν αξίζει να κρατάμε και την ανάσα μας αλλά θεωρητικά αν υπάρχει μια περιοχή που θα ανέβει από άποψη αξίας είναι το Ελληνικό και οι γύρω περιοχές, Γλυφάδα κτλ.
-
@diego1960 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εγώ που μένω πολύ κοντά στο "Hellinikon Project" (λολ) και κοντά στο μετρό του Ελληνικού, περιμένω να πάρει πολλή αξία η περιοχή στο μέλλον σύμφωνα με όσα ακούω. Όλα αυτά αν φυσικά προχωρήσουν τα έργα, γίνει και το πάρκο κτλ. Μελλοντικά πλάνα που δεν αξίζει να κρατάμε και την ανάσα μας αλλά θεωρητικά αν υπάρχει μια περιοχή που θα ανέβει από άποψη αξίας είναι το Ελληνικό και οι γύρω περιοχές, Γλυφάδα κτλ.
#agapoula_poula
παρε γιουρα και αραξε.... -
Είναι λίγο δύσκολο τρυπάκι αυτό.
Όταν έχεις μάθεις να ζεις σε μια περιοχή και δεν έχεις ευελιξία(λόγω δουλειάς, σχολεία παιδιών κτλπ) ναι μεν λες έχω ένα σπίτι που έχει εκτοξευθεί η αξία του, αλλά δύσκολα ρευστοποιείς.
Αν τώρα πρόκειται για σπίτι που είναι 2ο ή 3ο, προφανώς απλουστεύουν τα πράγματα.Το πουλάς 10k το τετραγωνικό και πας κάπου με 5k.
-
Δυσκολο να βρεθουν πολλοι που μπορουν να δωσουν 10κ το τμ.
-
To Ελληνικό θα κάνει πάνω από 10 χρόνια για να φτιάξει τις κατοικίες που λέει. Μην σου πω και 20 χρόνια.
Δεν είναι αντιπαροχή για να έχει προθεσμίες παράδοσης πες στον κατασκευαστή.
Θα φτιάχνει σταδιακά για να κρατάει τιμές και να εισπράττει υπεραξία.
Από τα υπόλοιπα που χτίζονται το πρόβλημα είναι άλλο.
Οτι ζητάνε πολλά σε περιοχές, που είναι μεν νότιες, αλλά δεν βλέπουν τίποτα, έχουν άλλα προβλήματα.
Σπίτια που είναι πάνω στην παραλιακή και 1-2 τετράγωνα μέσα θα πουλάνε σε τιμές ακριβές.
Οσο αλλάζουμε τετράγωνα οι τιμές θα πέφτουν.
Εκεί είναι το παιχνίδι.
Ξέρεις το να είσαι κατασκευαστής, χωρίς να είσαι και μηχανικός, κάτι που είναι το 95-98 % των κατασκευαστών, σου δημιουργεί έλλειμμα γνώσης και αντίληψης. Γιατί δεν έχεις την κατάλληλη εκπαίδευση.
Προφανώς άμα έχεις λεφτά, δικά σου ή πλένεις άλλα, μπορείς να έχεις πετυχημένη επιχείρηση, αλλά σε θέματα ανάλυσης της αγοράς θέλει και άλλα προσόντα.
Λέμε Γλυφάδα, Ελληνικό, Αλιμο, Παλαιό Φάληρο, άντε και Νιάρχο.
Δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι Δήμοι έχουν τις ίδιες δυνατότητες.
Τις υψηλές τιμές τις συντηρούν ξένοι που συγκρίνουν τις τιμές με τις πατρίδες τους για ανάλογες θέσεις, αν έχουν και λίγοι Ελληνες που έχουν χρήμα και χαζούς δεν τους λες.
Αν πας να πουλήσεις 1-2 χλμ από την παραλία και μάλιστα χωρίς θέα θάλασσας, τι τιμές θα πιάσεις ?
Γιατί ο ξένος δεν θα έλθει, ούτε ο πλούσιος Ελληνας, ενώ ο μεσαίος Ελληνας, θα πάει 1 χλμ ακόμα πιο πάνω και θα βρει τιμές στα 3-4000 για καινούργιο και 2-3000 για 20-30 ετών.
-
Δε βλέπω θάλασσα αλλά είμαι κοντά σε όλα τα κεντρικά του Ελληνικού όπως μετρό, ΑΒ κτλ. Οπότε ναι μεν κάτι χάνουμε αλλά υπάρχουν αλλα plus. Το θέμα είναι οτι πρέπει να πέσουν χρήματα για ασανσέρ κτλ γιατί αλλιώς δε δίνεται, είναι 2ος-3ος όροφος μεζονέτα 20-30 ετών πάνω από 200 τμ περίπου με ηλεκτρολογικά έτοιμα, σωλήνες, κουφώματα κτλ αλλά θέλει πολύ δουλειά ακόμα. Βασικά η μεζονέτα από την ταράτσα και αν θυμάμαι καλά τον 3ο βλέπει θάλασσα.
Δεν έχω ιδέα αν θα παίρνει ή όχι αξία μελλοντικά και τι αξίζει να κάνουμε με αυτή. Αν πρέπει λίγο λίγο να την τελειώσουμε τουλάχιστον στα βασικά τύπου πατώματα, αν πρέπει να κοιτάξω δλδ μετά για ενοικίαση ή πώληση κτλ. Φυσικά πρώτα από όλα ασανσέρ γιατί αλλιώς δεν είναι usable αλλά οκ.
-
Το ασανσέρ ειναι δια νόμου πλέον υποχρεωτικό;;; Τι ισχύει;
-
Είναι δεν είναι (που δεν είναι), πως θα πουλήσεις ή θα νοικιάσεις σπίτι στο δεύτερο όροφο χωρίς ασανσέρ; Είναι επιστροφή σε προηγούμενες δεκαετίες. Σκέψου μόνο σε μια μετακόμιση πόσο θα δυσκολεύει τα πάντα. Και καθημερινά με τα ψώνια κτλ.
-
Καλά δεν το συζητώ. Εάν εχτιζα εγώ σίγουρα θα είχα μέσα ανσασερ, ή θα είχα πρόβλεψη για ένα άσχετα αν δεν έβαζα. Μετά τα 70-80 έτη αλλά και για οποιοδήποτε άλλο λόγο πολλοί κοιμούνται στον καναπέ γιατί δε έχουν δυνάμεις να ανέβουν στα δωμάτιά τους.
-
This post is deleted! -
Μιλάς για ασανσέρ μεζονέτας, ο @diego1960 νομίζω μιλάει για ασανσέρ πολυκατοικίας στην οποία βρίσκεται η μεζονέτα.
Γενικά οι μεζονέτ έχουν ένα τεράστιο μειονέκτημα : εσωτερικές σκάλες!!
Μεγάλη ταλαιπωρία για την νοικοκυρά κυρίως, ακόμα και οι απλές καθημερινές δουλειές θέλουν διπλό κόπο.
Σκέψου σενάριο :
Α) σε ένα όροφοδιαμέρισμα 120τμ συνήθως στην μια πλευρά είναι τα 3 υπνοδωμάτια και στην άλλη σαλονοκουζινα, έχεις άρρωστο παιδί και ξυπνάς το βράδυ για να του δώσεις ανιπυρετικο, πας μέχρι την κουζίνα να το πάρεις το δίνεις στον ασθενή και το γυρνάς στο ψυγείο.
Β) Στην μεζονέτ ξυπνάς περπατάς κατεβαίνεις 18 σκαλιά να πάρεις το φάρμακο, γυρνάς να δώσεις το φάρμακο - άλλα 18 σκαλιά - και ξαναγύρνας στην κουζίνα άλλα 18 σκαλιά να αφήσεις στο ψυγείο το φάρμακο και μετά άλλα 18 σκαλιά για να πας για ύπνο.
Κάπως έτσι κρατιέμαι σε φόρμα -
Σωστά όλα! Για ασανσέρ πολυκατοικίας μιλάω. Αλλά καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες και για το εσωτερικό. Δηλαδή στη μεζονέτα, ο πρώτος όροφος είναι σαλόνι, κουζίνα και βοηθητικοί χώροι + τραπεζαρία ανοιχτή μαζί με κουζίνα. Από πάνω η πρόβλεψη είναι για 3 υπνοδωμάτια + 2 μπάνια + 1 γραφείο. Δηλαδή έτσι έχουν διαμορφωθεί οι χώροι και έτσι βγάζει νόημα.
Οπότε το σενάριο αυτό που λες δεν είναι απιθανο όπως το να πας να πάρεις φάρμακο ή να πάρεις μια κόκα κόλα ή οτιδήποτε περιλαμβάνει σκαλιά σκαλιά σκαλιά. Ακόμα και στα 34 που είμαι δεν ακούγεται ιδανικό. Φυσικά ένα τέτοιο σπίτι σε αποζημιώνει σε άλλα, παρόλα αυτά είναι ένα αρνητικό αυτό που συζητάμε.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!