-
Δεν ξέρω αν ακόμη οι γονείς μπορούν να φορτώνουν σε ανήλικα παιδιά ακίνητη περιουσία με την συνθήκη ψιλής κυριότητας και επικαρπίας.
Εμένα που μου τα φόρτωσαν όταν ήμουν ανήλικος (αρχές του '80) χωρίς συγκατάθεση και χωρίς να γνωρίζω τίποτα, έπεσα από τα σύννεφα όταν 42 ετών ξαφνικά είδα στην φορολογική μου δήλωση ακίνητη περιουσία που ποτέ δεν είχα χρησιμοποιήσει και ποτέ κανείς δεν μου είχε αναφέρει ότι είχαν γίνει αυτές οι διαδικασίες.
Μετά από δύο χρόνια γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας για να φύγουν από πάνω μου, μόλις πριν μερικές μέρες τα διέγραψα από το περιουσιολόγιο.
Και πλέον μπορώ να προχωρήσω στα επόμενα βήματα.
-
A ρε στορμ τι έπαθες και εσύ!!! Μα να σου γράφουν περιουσία με το έτσι θέλω;
Σε τι κοσμο φέραμε τα παιδιά μας Νίκο Ευαγγελάτο; -
Φίλε μου οι ακίνητες περιουσίες έχουν αξία μόνο όταν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Διαφορετικά μόνο βάρος μπορεί να είναι.
Το καθεστώς της ψιλής κυριότητας και της επικαρπίας, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο/στα τέκνα.
Η ψιλή κυριότητα δεν συνεπάγει ότι μπορεί να κάνει χρήση το τέκνο των ακινήτων αυτών.
Μπορεί να υπάρξει και το ενδεχόμενο ένα τέκνο να έχει την ψιλή κυριότητα και άλλοι (πολλοί και διάφοροι) να γλεντοκοπάνε μια ζωή στο ή στα ακίνητα αυτά.Γιατί να έχει στην καμπούρα του ένας άνθρωπος μία τέτοια ακίνητη περιουσία; Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.
https://www.moneyonline.gr/news/goniki-parochi-i-psili-kiriotita-to-kostos-ke-ta-pleonektimata/
-
Έξυπνος μετρητής και χρέωση με την ώρα που ελεγα... Ο τύπος είναι Σουηδία:
link text -
Για επισκευαστικό δάνειο κατοικίας χρειάζεται να πας στην τράπεζα κάποιο φάκελο με τις εργασίες που θες να κάνεις ή απλά ζητάς ένα "Χ" ποσό ?
-
Σου ζητάνε προϋπολογισμό εργασιών από μηχανικό.
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Σου ζητάνε προϋπολογισμό εργασιών από μηχανικό.
Στη eurobank το 2021 που πήρα επισκευαστικό έως 30k δεν χρειαζόταν, συμπλήρωσα τον προϋπολογισμό μόνος μου και τον έδωσα για ποσά άνω των 30k χρειαζόταν να το υπογράψει μηχανικός..
-
Απο περιέργεια τι επιτόκιο είχε ?
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Απο περιέργεια τι επιτόκιο είχε ?
3,1% σταθερό για όλοι τη διάρκεια και πρόωρη αποπληρωμή χωρίς πέναλτι. Το αρνητικό ήταν ότι τα έξοδα ήταν τα ίδια με δάνειο αγοράς.
-
Σχετικά με το πρόγραμμα ''σπίτι μου΄΄ που αναμένεται, πιστεύετε ότι θα υπάρξει κάποια ελαστικότητα ως προς τα κριτήρια?
-
Ποιο πρόγραμμα; αυτό με το 1% επιτόκιο;
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Ποιο πρόγραμμα; αυτό με το 1% επιτόκιο;
Nαι αυτό.
-
-
-
Γιατί πληρώνουμε όσο όσο και καλά ενώ ο άλλος πληρώνει φέβ όσο όσο και καλά, γιατί τα φέβ δεν τα εκπίπτει η οικοδομή, ούτε επιδοτείται όπως οι τσέοι διαφόρων εταιρειών..
-
Γιατί πληρώνουμε όσο όσο και καλά ενώ ο άλλος πληρώνει φέβ όσο όσο και καλά, γιατί τα φέβ δεν τα εκπίπτει η οικοδομή, ούτε επιδοτείται όπως οι τσέοι διαφόρων εταιρειών..
Μαυρα. Μονο μαυρα.
Ζειτε μόνο με μαυρα. -
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μαυρα. Μονο μαυρα.
Ζειτε μόνο με μαυρα.Μιλάνε οι επιδοτούμενοι για τα πάντα..
-
Eχει καποιος συμφορουμιτης εμπειρια απο διαμονη σε συγκροτημα κατοικιων?Τα υπερ,τα κατα,τι γινεαι με τα κοινοχρηστα,πισινες,κηπους κλπ?
-
Πάρα πολλά τα έξοδα και αν υπάρχει και πισίνα άστα-βράστα...
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!