-
This post is deleted! -
@criuser και @panormus772 σορυ δεν κατάλαβα, 15-65% και 48.5% τι ποσοστά είναι αυτά?
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@criuser και @panormus772 σορυ δεν κατάλαβα, 15-65% και 48.5% τι ποσοστά είναι αυτά?
Δίνεις αντιπαροχή το οικόπεδο και ότι χτιστεί σε τετραγωνικά, παίρνεις το αντίστοιχο ποσοστό
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
αναλογα με την περιοχη και τον συντελεστη δομησης θα παρεις ενα ποσοστο απο τα χτισμενα συνολικα τετραγωνικα.
-
Ευχαριστώ, κατανοητό!
-
Δηλαδή τώρα οποίος χτίσει μια μεζονέτα τα σκαλιά μπορεί να τα θεωρήσει κλιμακοστάσιο και να μην τα περιλαμβανει στα συνολικά τμ.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δηλαδή τώρα οποίος χτίσει μια μεζονέτα τα σκαλιά μπορεί να τα θεωρήσει κλιμακοστάσιο και να μην τα περιλαμβανει στα συνολικά τμ.
Αν έχω καταλάβει καλά από τις αναρτήσεις του Κριου, το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο δεν περιλαμβάνεται στα συνολικά τετραγωνικά δόμησης...
-
Λοιπόν επειδή ειπώθηκαν πολλά θα απαντήσω συνολικά.
Αρχικά θέρμανση και κοινόχρηστα.
Στην θέρμανση με αυτονομία υπάρχει τύπος που είναι ΝΟΜΟΣ του κράτους και αυτόν βάζουν οι μηχανολόγοι στις άδειες και αυτή την μελέτη κατανομής δαπανών βάζω και εγώ στις οικοδομές και από αυτόν βγαίνουν πάγια και καταναλώσεις.
Προφανώς το πετρέλαιο το κλείνεις, όταν οι συνθήκες το ορίζουν.
Στους κανονισμούς παλιά που είχαν κεντρική θέρμανση στην Αθήνα η θέρμανση άνοιγε από 15 Νοεμβρίου μέχρι 15 Μαρτίου.
Αργότερα πήγαμε από 1η Οκτωβρίου μέχρι τέλος Απριλίου, εφ΄ όσον υπήρχε ανάγκη.Εγώ φέτος που είμαι και διαχειριστής, λόγω του κόστους και από το γεγονός ότι στο τέλος Μαρτίου είχαν ανέβει οι θερμοκρασίες, το έκλεισα 31 Μαρτίου.
Επειδή περάσαμε και εμείς ζόρι με τις τιμές των καυσίμων, τα κοινόχρηστα του Απριλίου τα έβγαλα πριν λίγες μέρες. Θα σας τα παραθέσω για το σύνολο και τι αναλογεί σε μένα σε διαμέρισμα 110 τμ 5ου ορόφου, γιατί διάβασα λίγο κουφά πράγματα για τα κοινόχρηστα΄.
Εδώ να σημειώσω ότι επειδή έχουμε μεγάλο κήπο, περίπου 600 τμ , έχουμε ετήσια κατανάλωση νερού κοντά στα 2000 ευρώ, τα οποία και φέτος μοιράστηκαν σε δύο λογαριασμούς του Σεπτεμβρίου και του Ιανουαρίου.
Αυτός του Ιανουαρίου ήταν 1240 ευρώ και τον πλήρωσα από το κεφάλαιο της πολυκατοικίας και τον μοίρασα σε 3 δόσεις, 440 - 400 και 400.
Λόγω της τιμής του πετρελαίου έχω χρεώσει μόνο την πρώτη δόση τον Φεβρουάριο και τώρα τον Απρίλιο χρέωσα την δεύτερη μαζί με τον τρέχοντα λογαριασμό.Τα κοινόχρηστα μας είναι :
Καθαρισμός, συντήρηση και έκδοση κοινοχρήστων 117
Κηπουρός 110
Συντήρηση Ανελκυστήρα 65
Υδρευση 438
ΔΕΗ 318
Μηνιαία Συντήρηση Αποχέτευσης 20
Εποχικός Καθαρισμός Φρεατίων 54Σύνολο 1122.
Τα κοινόχρηστα μου είναι 135,29.
Από τα παραπάνω ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και εποχικός καθαρισμός δεν είναι κάθε μήνα, δηλαδή 810 από τα 1122, δεν θα υπήρχαν, άρα τα κοινόχρηστα θα ήταν χωρίς θέρμανση κάτω από 50 ευρώ.Οπότε να κοιτάτε τους διαχειριστές και τους συγκατοίκους σας και όχι τους μηχανικούς που συνήθως κάνουν από καλά έως άριστα την δουλειά τους.
-
Για το ποσοστό αντιπαροχής, νομίζω έγινε κατανοητό από όλους τι σημαίνει.
Αυτό το ποσοστό ουσιαστικά αντιπροσωπεύει την αξία κάθε οικοπέδου, προσαυξημένη από το γεγονός ότι ο οικοπεδούχος θα λάβει τα διαμερίσματα του σε δύο χρόνια, όταν τελειώσει η οικοδομή.
Ανάλογα αν θέλει να πουλήσει το οικόπεδο του σε μετρητά και να μην γίνει αντιπαροχή, τότε το ποσό που θα πάρει κυμαίνεται από 20-40 % χαμηλότερα από την σημερινή τιμή πώλησης των διαμερισμάτων που θα έπαιρνε.
Αν σας φαίνονται δύσκολα, έχουμε οικονομολόγους εδώ να μας τα εξηγήσουν...
-
Ως προς τα κλιμακοστάσια.
Σε περίπτωση κοινόχρηστου κλιμακοστασίου, δηλαδή πολυκατοικία, δεν υπολογίζεται το καθαρό εμβαδόν, δηλαδή χωρίς τους τοίχους, σκάλας, ασανσέρ και διαδρόμου , σε εμβαδόν μέχρι 40 τμ στην είσοδο και μέχρι 30 τμ στους ορόφους.Σε περίπτωση μεζονέτας με δικό της εσωτερικό κλιμακοστάσιο, το εμβαδόν είναι μέχρι 25 τμ και αν θυμάμαι καλά 30 στην είσοδο.
Οχι όμως ότι δικαιολογείς τόσα. Δικαιολογείς όσα ακριβώς είναι σκάλες, ασανσέρ και διάδρομος. Τα άλλα είναι τα μέγιστα, κυρίως για μεγάλα κτίρια.
-
Λογικότατο. Τα διαμερίσματα περιλαμβάνουν την αξία του κτηρίου στο ποσοστό που τους αναλογεί, τα οικόπεδα έχουν μια τιμή για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση. Τι θα γίνει στο μέλλον κανείς δεν ξέρει.
Μιλάμε για αυτόνομη μεζονέτα όχι σε διαμέρισμα.
Δηλαδή και σε αυτές τα 25 τμ δεν μετρούν πλέον στα κατοικήσιμα τμ
Στις αυτόνομες έχεις και αναγνώριση 30 τμ για είσοδο;
Αυτό παλιά δεν ίσχυε...σωστά;
-
Σωστά στο παρελθόν τα κλιμακοστάσια ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα, που δυστυχώς οι κυβερνήσεις και οι εκτός αγοράς καθηγητάδες και επιμελητηριακοί άρχοντες, δεν μπορούσαν να το καταλάβουν.
Μάλιστα ενώ από το 1985 επέβαλλαν και σωστά μεγάλα ασανσέρ ώστε να εξυπηρετούνται και τα ΑΜΕΑ, συνέχισαν να χρεώνουν τα κλιμακοστάσια, που ήταν το λιγότερο 14-15 τμ ανά όροφο.
Σκεφτείτε ένα μικρό οικόπεδο 150-200 τμ με συντελεστή 1,5 έως 2, όπως είναι συνήθως τέτοια οικόπεδα και να πρέπει σε κάθε όροφο να χάνουν 15 τμ για σκάλες. Δηλαδή αν έκανες 4 ορόφους και είχες ας πούμε 250 σύνολο, σου έμεναν 190 για κατοικίες και είχες και 60 για σκάλες.
Ετσι έγιναν ελκυστικοί οι ημιυπαίθριοι για να καλύψουν αυτή την διαφορά.
Τώρα που έχεις 250 κατοικίες, δεν έχουν λόγω κατασκευής οι κλειστοί ημιυπαίθριοι.
Το ότι σου επιτρέπει 25 τμ σκάλες δεν σημαίνει ότι αν είναι 15 θα αφαιρέσεις 25 . 15 θα αφαιρέσεις.
-
25 μαζί και με ανσασερ; Τα 30 τμ στην είσοδο δεν κατάλαβα τι είναι. Αν έχουν το κλιμακοστάσιο σε στυλ μίνι πολυκατοικία με κεντρική είσοδο????
Για αυτόνομες μεζονέτες ερωτω εγώ.
Καλύτερα έτσι έχω δει παλιές μεζονέτες που είναι μικρός ο κάθε όροφος λόγω του κλιμακοστάσιου.
Ημιυπαιθριοι χτίζονται και σήμερα αν το θέλει κάποιος. Σωστά; Αυτοί τι συντελεστή έχουν;
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Λοιπόν επειδή ειπώθηκαν πολλά θα απαντήσω συνολικά.
Αρχικά θέρμανση και κοινόχρηστα.
Στην θέρμανση με αυτονομία υπάρχει τύπος που είναι ΝΟΜΟΣ του κράτους και αυτόν βάζουν οι μηχανολόγοι στις άδειες και αυτή την μελέτη κατανομής δαπανών βάζω και εγώ στις οικοδομές και από αυτόν βγαίνουν πάγια και καταναλώσεις.
Προφανώς το πετρέλαιο το κλείνεις, όταν οι συνθήκες το ορίζουν.
Στους κανονισμούς παλιά που είχαν κεντρική θέρμανση στην Αθήνα η θέρμανση άνοιγε από 15 Νοεμβρίου μέχρι 15 Μαρτίου.
Αργότερα πήγαμε από 1η Οκτωβρίου μέχρι τέλος Απριλίου, εφ΄ όσον υπήρχε ανάγκη.Εγώ φέτος που είμαι και διαχειριστής, λόγω του κόστους και από το γεγονός ότι στο τέλος Μαρτίου είχαν ανέβει οι θερμοκρασίες, το έκλεισα 31 Μαρτίου.
Επειδή περάσαμε και εμείς ζόρι με τις τιμές των καυσίμων, τα κοινόχρηστα του Απριλίου τα έβγαλα πριν λίγες μέρες. Θα σας τα παραθέσω για το σύνολο και τι αναλογεί σε μένα σε διαμέρισμα 110 τμ 5ου ορόφου, γιατί διάβασα λίγο κουφά πράγματα για τα κοινόχρηστα΄.
Εδώ να σημειώσω ότι επειδή έχουμε μεγάλο κήπο, περίπου 600 τμ , έχουμε ετήσια κατανάλωση νερού κοντά στα 2000 ευρώ, τα οποία και φέτος μοιράστηκαν σε δύο λογαριασμούς του Σεπτεμβρίου και του Ιανουαρίου.
Αυτός του Ιανουαρίου ήταν 1240 ευρώ και τον πλήρωσα από το κεφάλαιο της πολυκατοικίας και τον μοίρασα σε 3 δόσεις, 440 - 400 και 400.
Λόγω της τιμής του πετρελαίου έχω χρεώσει μόνο την πρώτη δόση τον Φεβρουάριο και τώρα τον Απρίλιο χρέωσα την δεύτερη μαζί με τον τρέχοντα λογαριασμό.Τα κοινόχρηστα μας είναι :
Καθαρισμός, συντήρηση και έκδοση κοινοχρήστων 117
Κηπουρός 110
Συντήρηση Ανελκυστήρα 65
Υδρευση 438
ΔΕΗ 318
Μηνιαία Συντήρηση Αποχέτευσης 20
Εποχικός Καθαρισμός Φρεατίων 54Σύνολο 1122.
Τα κοινόχρηστα μου είναι 135,29.
Από τα παραπάνω ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και εποχικός καθαρισμός δεν είναι κάθε μήνα, δηλαδή 810 από τα 1122, δεν θα υπήρχαν, άρα τα κοινόχρηστα θα ήταν χωρίς θέρμανση κάτω από 50 ευρώ.Οπότε να κοιτάτε τους διαχειριστές και τους συγκατοίκους σας και όχι τους μηχανικούς που συνήθως κάνουν από καλά έως άριστα την δουλειά τους.
Τι ωραία τα έγραψες και τα εξηγησες όλα. Την τελευταία παράγραφο να παρελειπες και θα αγγιζες την τελειότητα... χαχαχα
-
μπα....
μηχανικους με κηπους 600τμ και κηπουρους στη πολυκατοικια θα βλεπουμε και θα αναρωτιωμαστε....
χαχαχ -
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
μπα....
μηχανικους με κηπους 600τμ και κηπουρους στη πολυκατοικιας θα βλεπουμε και θα αναρωτιωμαστε....
χαχαχτο αλατοπιπερο
-
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
μπα....
μηχανικους με κηπους 600τμ και κηπουρους στη πολυκατοικιας θα βλεπουμε και θα αναρωτιωμαστε....
χαχαχτο αλατοπιπερο
τα μασαει και απο τους συγκατοικους....
"Τα κοινόχρηστα μας είναι :
Καθαρισμός, συντήρηση και έκδοση κοινοχρήστων 117" -
Αφού λύνει μαθηματικούς τύπους. Τι να κάνει;
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
25 μαζί και με ανσασερ; Τα 30 τμ στην είσοδο δεν κατάλαβα τι είναι. Αν έχουν το κλιμακοστάσιο σε στυλ μίνι πολυκατοικία με κεντρική είσοδο????
Για αυτόνομες μεζονέτες ερωτω εγώ.
Καλύτερα έτσι έχω δει παλιές μεζονέτες που είναι μικρός ο κάθε όροφος λόγω του κλιμακοστάσιου.
Ημιυπαιθριοι χτίζονται και σήμερα αν το θέλει κάποιος. Σωστά; Αυτοί τι συντελεστή έχουν;
Οι αυτόνομες αφαιρούν αυτά που είπα. Σκάλα, ασανσέρ και διάδρομο και μέγιστο τα 25 στον όροφο και τα 30 στην είσοδο, ΕΦ΄ ΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ.
Οι ημιυπαίθριοι μπορεί να είναι το 20 % του εμβαδού του κτιρίου, εφ΄ όσον το άνοιγμα τους είναι μεγαλύτερο από το 35 % της περιμέτρου του.
-
μπα....
μηχανικους με κηπους 600τμ και κηπουρους στη πολυκατοικια θα βλεπουμε και θα αναρωτιωμαστε....
χαχαχΕίναι θέμα επιλογής που τοποθετείς τα λεφτά σου...
Μπορείς να τα βάλεις και στο Κολωνάκι που θα είναι ακριβότερα αλλά δεν θα έχεις κήπους.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!