-
Για μένα το κοινόβιο έχει πεθάνει. Ταφόπλακα. Δεν ασχολούμαι άλλο με δαύτους και την κλίκα τους. Κάνω γαϊδουρινή υπομονή μέχρι να σηκωθώ να φύγω. Μένω μόνο και μόνο επειδή χρειάζομαι ένα κρεβάτι για να κοιμάμαι.
Και επίσης όποιον συναντώ ή συναναστρέφομαι και ψάχνει για αγορά διαμερίσματος σε πολυκατοικία κάνω αγώνα για να του αλλάξω άποψη.
-
εγω σε 97τμ οροφοδιαμεριζμα, ενα απο τα πεντε, πληρωνω χωρις φ.α. 100-120 αναλογα με το αν εχει χαλασει τιποτε ή οχι. ανελαστικα κοστη ειναι προφανως το ασανσερ, τα αναμμενα φωτα που εχει συμφωνηθει να αφηνουμε, σχεδον ολα, και κυριως η καθαριοτητα που παιρνει 100 νομιζω το μηνα με 3 φορες καθαρισμα την εβδομαδα. με αεριο φετος επιασα 500 και πανω πολλους μηνες.
εεερχεται ομως ενα μεγαλο κοστος. 14 χρονωνε πλεον η πολυκατοικια, θελει φρεσκαρισμα, θελει 10-12 χαρτια... -
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τα 100 ευρω σε μήνα χωρίς θερμανση, μου φαίνονται πολλά.
Μην αφήνεις πάντως να κάνουν πραγματα χωρίς να ενημερώνεσαι.Για να είμαστε σωστοί, το "χωρίς θέρμανση" δεν είναι και χωρίς έξοδα θέρμανσης. Γιατί σε πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση και αυτονομία, ακόμη κι αν δεν κάψεις τίποτα, ένα ποσοστό περί το 30% της συνολικής δαπάνης θέρμανσης της πολυκατοικίας επιμερίζεται στα διαμερίσματα ως πάγιο, όπως είναι λογικό.
Και για να προλάβω την απορία σας, είναι λογική η χρέωση του παγίου (αν και κατά τη γνώμη το ποσοστό θα έπρεπε να είναι αρκετά πιο χαμηλό) γιατί ακόμη κι αν δεν κάψεις εσύ τίποτα, καίει ο από κάτω γείτονας, ο από πάνω και οι δίπλα, ζεσταίνοντας εν μέρει και το σπίτι σου.
-
Έτσι είναι! Αλλά μιας και πιάσαμε το δίκαιο και το λογικό τότε για να είμαστε ακόμα πιο δίκαιοι και πιο λογικοί θα έπρεπε όταν έχει ατομικό λέβητα αερίου και ζεστενεται να πληρώνει πάγιο και ο από πάνω και ο από κάτω και οι διπλανοί.
-
Σωστά. Το χωρίς θέρμανση πήγαινε για το Μάιο. Δεν νομίζω να έκαψε κάποιος θέρμανση στην Αθήνα μήνα Μάιο.
-
Σε μας κάποιος έχει αφήσει ανοικτό τον θερμοστάτη και μέχρι πριν λίγες μέρες ο καυστήρας έπαιρνε μπροστά και λειτουργούσε.
Βασικά ξέρω ποιος είναι αυτός...
Τα ίδια έκανε και όταν ήμουν εγώ διαχειριστής. Στα α@ρχίδια του όλα... -
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τα 100 ευρω σε μήνα χωρίς θερμανση, μου φαίνονται πολλά.
Μην αφήνεις πάντως να κάνουν πραγματα χωρίς να ενημερώνεσαι.Για να είμαστε σωστοί, το "χωρίς θέρμανση" δεν είναι και χωρίς έξοδα θέρμανσης. Γιατί σε πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση και αυτονομία, ακόμη κι αν δεν κάψεις τίποτα, ένα ποσοστό περί το 30% της συνολικής δαπάνης θέρμανσης της πολυκατοικίας επιμερίζεται στα διαμερίσματα ως πάγιο, όπως είναι λογικό.
Και για να προλάβω την απορία σας, είναι λογική η χρέωση του παγίου (αν και κατά τη γνώμη το ποσοστό θα έπρεπε να είναι αρκετά πιο χαμηλό) γιατί ακόμη κι αν δεν κάψεις εσύ τίποτα, καίει ο από κάτω γείτονας, ο από πάνω και οι δίπλα, ζεσταίνοντας εν μέρει και το σπίτι σου.
οχι, δεν ισχυει παντα το 30%. οχι στην περιπτωση μου. αναλογικο απολυτα μοιρασμα στις ωρες.
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
οχι, δεν ισχυει παντα το 30%. οχι στην περιπτωση μου. αναλογικο απολυτα μοιρασμα στις ωρες.
Άκου για να μαθαίνεις, γατούλη και να μην πετάγεσαι σε θέματα που δεν ξες.
Εσείς μπορείτε να χρεώνετε ότι και όπως θέλετε, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των συνιδιοκτητών. Αλλά εφόσον υπάρχει (που κατά πάσα πιθανότητα σε σχετικά πρόσφατη οικοδομή θα υπάρχει) σωστή μελέτη θέρμανσης από μηχανολόγο, το ποσοστό του παγίου βγαίνει γύρω στο 30%. Το ακριβές ποσοστό βγαίνει συναρτήσει κυρίως του ορόφου (οι ακραίοι όροφοι πληρώνουν λιγότερο). -
Άκου για να μαθαίνεις, γατούλη και να μην πετάγεσαι σε θέματα που δεν ξες.
Εσείς μπορείτε να χρεώνετε ότι και όπως θέλετε, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των συνιδιοκτητών. Αλλά εφόσον υπάρχει (που κατά πάσα πιθανότητα σε σχετικά πρόσφατη οικοδομή θα υπάρχει) σωστή μελέτη θέρμανσης από μηχανολόγο, το ποσοστό του παγίου βγαίνει γύρω στο 30%. Το ακριβές ποσοστό βγαίνει συναρτήσει κυρίως του ορόφου (οι ακραίοι όροφοι πληρώνουν λιγότερο).εσυ κανεις οτι δεν ξερεις οπως και ο κριου.
μεσα στις κατασκευαστικες απατεωνιες περιλαμβανονται οτι μετα τα γιουρα απο το θυμα αγοραστη, τα μισα μαυρα, τα ελαφρα πηδηματακια.
οποτε αφηνατε να σφαχτουν οι ιδιοκτητες.
ε, σε μερικες δεν σφαχτηκανε και τα βρηκανε.
αλλωστε εδω και χρονια νομιζω δεν υποχρεωνει ο νομος σε ελαχιστα και λοιπες λοβιτουρες για να βγαζει το συναφι των μηχανικων τζαμπα γιουρα στην υγεια του κοροιδου.... -
Τρολόγατος!
-
Τρολόγατος!
εξυπηρετει η περιθωριοποιηση των απαντησεων?
γιατι δεν ξαναρχιζετε τις στημενες κουβεντουλες και τα ψευτοδιλληματα να υποστηριξετε την αγαπη σας για τον δαιδαλο νομοθετηματων ωστε να βρισκει μεροκαματο το συναφι? ε? -
Γάτε φέρε πίσω το πληκτρολόγιο μου...
-
Τρολόγατος!
εξυπηρετει η περιθωριοποιηση των απαντησεων?
γιατι δεν ξαναρχιζετε τις στημενες κουβεντουλες και τα ψευτοδιλληματα να υποστηριξετε την αγαπη σας για τον δαιδαλο νομοθετηματων ωστε να βρισκει μεροκαματο το συναφι? ε?Μόνο like !
Μείνε ρε συ σε αυτά που ξέρεις και μην ξανοίγεσαι σε αυτά που δεν ξέρεις (αλλά νομίζεις ότι ξέρεις). Σκέψου ότι ο γύρος αναγνώρισε ότι λαπίζεις...
-
Φιλοσοφεί γαρ,
Λαπιζειν εστι φιλοσοφειν.
Μην ερμηνεύετε κατά το δοκούν τις δημοσιεύσεις ημών.
Ορθώς έγραψεν αίλουρος
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Φιλοσοφεί γαρ,
Λαπιζειν εστι φιλοσοφειν.
Μην ερμηνεύετε κατά το δοκούν τις δημοσιεύσεις ημών.
Ορθώς έγραψεν αίλουρος
Ο γάτος πάντως έχει εξαφανιστεί από τη στιγμή που του απέδωσες τα εύσημα...
-
εδω ειναι ο γατος και τιμα ολους τους συνομιλητες του
καποιοι αλλοι πετανε κεραυνους και υποτιθεμενες παγιδες ερωτησεις για να δικαιολογησουν το συναφι που επιζει απο τη πολυνομια. που και σε αυτην δρα παραβατικα. -
Ο οικοπεδουχος τί παίρνει? Υπάρχει κάποιο στάνταρ ποσοστό? Ή γίνεται ανατολίτικο παζάρι?
-
Ωραίοι, κάποια στιγμή θα απαντήσω.
Εχω συμβόλαιο με επενδυτές τώρα...
Ο οικοπεδούχος παίρνει όσο αξίζει το οικόπεδο του.
Από 15 - 60 %.
-
48.5% πήραμε οικογενειακώς σε γωνιακό οικόπεδο πολύ κοντά στις κεντρικές πλατείες της Λάρισας, πριν 10 χρόνια (τελικά με όλη τη γραφειοκρατία που λέει ο criu -κατεδαφίσεις,πολεοδομίες,άδειες κ.τ.λ.,η οικοδομή αποπερατώθηκε και παραδόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο,έχοντας ξεκινήσει τέλη του 2018-αρχές 2019).
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Σε μας κάποιος έχει αφήσει ανοικτό τον θερμοστάτη και μέχρι πριν λίγες μέρες ο καυστήρας έπαιρνε μπροστά και λειτουργούσε.
Βασικά ξέρω ποιος είναι αυτός...
Τα ίδια έκανε και όταν ήμουν εγώ διαχειριστής. Στα α@ρχίδια του όλα...Θα μπορούσατε να έχετε πάρει απόφαση συνέλευσης να κλείνει η θέρμανση π.χ. την 1η Μαΐου. Θα κατεβάζατε το διακόπτη και τέρμα.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!