-
Ερώτηση , έχουν βγει ανακοινώσεις για επεκτάσεις του σχεδίου πόλης, πριν λίγο καιρο....ποσο θα πάρουν;
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Καμία σχέση. Εκεί υπήρχε άτυπη πτώχευση του κράτους, αδυναμία χρηματοδότησης των βασικών του αναγκών μέσω δανεισμού και προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. Κανεις δεν επενδυει σε μια τέτοια περίοδο.
Αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από μια σταθερή περίοδο και με το να οργανώσεις και να εργαλείοποιησεις πολιτικές με σκοπό να προσφέρεις όσο δυνατόν πιο ρεαλιστικές τιμες κατοικιών σε συνάρτηση με τα εισοδηματα των πολιτών.
Θα κανεις μελέτες θα δεις τι είναι αποδεκτό ως μέσο κόστος και τ.μ (έστω και με λιγότερα από τα 110τμ που μας πριζεις) και με βάση αυτό ασκείς πολιτικές παρεμβάσεων για να φτάσεις όσο δυνατόν γίνεται, ποτέ δεν θα γίνει 100%, πιο κοντά στις τιμες που θέτεις ως αποδεκτες
Ανά περιόδους θα υπάρχουν κρίσεις όπως σήμερα με παγκόσμιο πληθωρισμό, πανδημίες, μπλοκάρισμα της εφοδιαστικής αλυσίδας κτλ, οκ δεν μπορείς να το αποφύγεις, αλλά αυτό που λες ειναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που πορεία να συμβεί.
Ακουσε η κατασκευή είναι επένδυση εντάσεως κεφαλαίου και μεγάλου χρόνου απόδοσης.
Δηλαδή θέλεις τουλάχιστον το 40-50 % του κόστους να το έχεις , στην περίπτωση της αντιπαροχής και το κέρδος σου θα το πάρεις όταν πουλήσεις το τελευταίο διαμέρισμα, χρόνος που από την αρχή μέχρι το τέλος ξεπερνάει άνετα τα 3 χρόνια.
Σε αυτά τα 3 χρόνια, θα πρέπει εσύ και η οικογένεια σου, να τρώει και να πληρώνει τις υποχρεώσεις της, οπότε όπως καταλαβαίνεις κάθε αβεβαιότητα απλά σε αποσύρει από την επένδυση.
Αυτή την στιγμή μου είπαν για ένα εξαιρετικό οικόπεδο, που ενώ είχε πουληθεί, ο αγοραστής θεώρησε και σωστά ότι με το κόστος αγοράς και το κόστος κατασκευής που έχει ξεφύγει, ακόμα και το φιλέτο, καθίσταται αβέβαιο και προτίμησε να χάσει μια σοβαρή προκαταβολή, γιατί μιλάμε για 5-6 εκ τίμημα αγοράς, παρά να ξεκινήσει το έργο.
Σου έχω πει ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία, όπως το κόστος αντικατάστασης και το ρίσκο για μία επένδυση τέτοιου είδους.
Εδώ γυρίζουμε την κουβέντα στους μικροεργολάβους που είναι ο τρόπος δόμησης στην Ελλάδα και τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες με μεγάλα κεφαλαία που την έχουμε κάνει ξανά. Την άποψη μου την έχω πει.
Είναι όντως παράδοξο, λόγω της φύσης της επένδυσης όπως λες να εκδημοκρατίζεται αυτή η επένδυση από μεγάλα μονοπωλιακού στυλ κεφαλαία.
Οι μεγάλες εταιρείες θέλουν φτηνή γη και πολύ γη.
Ο νόμος για την ιδιωτική πολεοδόμηση υπάρχει εδώ και 30 χρόνια.
Δεν έχει εφαρμοστεί, γιατί η γη έχει πολλούς περιορισμούς.Μικρές ιδιοκτησίες, αρχαία, νατούρα, τοπικές αντιδράσεις, το ανάγλυφο της χώρας μας.
Δεν είμαστε στην Νεβάδα , πάρε 100000 στρέμματα και φτιάξε βίλες.
Εδώ στο Ελληνικό οι ξένες εταιρείες περιμένουν αγοραστές και δεν κάνουν τίποτα.
Γιατί να κάνουν στα Μέγαρα για παράδειγμα...
-
Καμία σχέση. Εκεί υπήρχε άτυπη πτώχευση του κράτους, αδυναμία χρηματοδότησης των βασικών του αναγκών μέσω δανεισμού και προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. Κανεις δεν επενδυει σε μια τέτοια περίοδο.
Αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από μια σταθερή περίοδο και με το να οργανώσεις και να εργαλείοποιησεις πολιτικές με σκοπό να προσφέρεις όσο δυνατόν πιο ρεαλιστικές τιμες κατοικιών σε συνάρτηση με τα εισοδηματα των πολιτών.
Θα κανεις μελέτες θα δεις τι είναι αποδεκτό ως μέσο κόστος και τ.μ (έστω και με λιγότερα από τα 110τμ που μας πριζεις) και με βάση αυτό ασκείς πολιτικές παρεμβάσεων για να φτάσεις όσο δυνατόν γίνεται, ποτέ δεν θα γίνει 100%, πιο κοντά στις τιμες που θέτεις ως αποδεκτες
Ανά περιόδους θα υπάρχουν κρίσεις όπως σήμερα με παγκόσμιο πληθωρισμό, πανδημίες, μπλοκάρισμα της εφοδιαστικής αλυσίδας κτλ, οκ δεν μπορείς να το αποφύγεις, αλλά αυτό που λες ειναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που πορεία να συμβεί.
Ακουσε η κατασκευή είναι επένδυση εντάσεως κεφαλαίου και μεγάλου χρόνου απόδοσης.
Δηλαδή θέλεις τουλάχιστον το 40-50 % του κόστους να το έχεις , στην περίπτωση της αντιπαροχής και το κέρδος σου θα το πάρεις όταν πουλήσεις το τελευταίο διαμέρισμα, χρόνος που από την αρχή μέχρι το τέλος ξεπερνάει άνετα τα 3 χρόνια.
Σε αυτά τα 3 χρόνια, θα πρέπει εσύ και η οικογένεια σου, να τρώει και να πληρώνει τις υποχρεώσεις της, οπότε όπως καταλαβαίνεις κάθε αβεβαιότητα απλά σε αποσύρει από την επένδυση.
Αυτή την στιγμή μου είπαν για ένα εξαιρετικό οικόπεδο, που ενώ είχε πουληθεί, ο αγοραστής θεώρησε και σωστά ότι με το κόστος αγοράς και το κόστος κατασκευής που έχει ξεφύγει, ακόμα και το φιλέτο, καθίσταται αβέβαιο και προτίμησε να χάσει μια σοβαρή προκαταβολή, γιατί μιλάμε για 5-6 εκ τίμημα αγοράς, παρά να ξεκινήσει το έργο.
Σου έχω πει ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία, όπως το κόστος αντικατάστασης και το ρίσκο για μία επένδυση τέτοιου είδους.
Εδώ γυρίζουμε την κουβέντα στους μικροεργολάβους που είναι ο τρόπος δόμησης στην Ελλάδα και τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες με μεγάλα κεφαλαία που την έχουμε κάνει ξανά. Την άποψη μου την έχω πει.
Είναι όντως παράδοξο, λόγω της φύσης της επένδυσης όπως λες να εκδημοκρατίζεται αυτή η επένδυση από μεγάλα μονοπωλιακού στυλ κεφαλαία.
Οι μεγάλες εταιρείες θέλουν φτηνή γη και πολύ γη.
Ο νόμος για την ιδιωτική πολεοδόμηση υπάρχει εδώ και 30 χρόνια.
Δεν έχει εφαρμοστεί, γιατί η γη έχει πολλούς περιορισμούς.Μικρές ιδιοκτησίες, αρχαία, νατούρα, τοπικές αντιδράσεις, το ανάγλυφο της χώρας μας.
Δεν είμαστε στην Νεβάδα , πάρε 100000 στρέμματα και φτιάξε βίλες.
Εδώ στο Ελληνικό οι ξένες εταιρείες περιμένουν αγοραστές και δεν κάνουν τίποτα.
Γιατί να κάνουν στα Μέγαρα για παράδειγμα...
Εντάξει άλλες τιμες στο ελληνικό άλλες σε αλλά κτήρια. Το ελληνικό μια μοναδική περίπτωση.
Επέκταση σχεδίου πόλης....αυτή είναι μια πρακτική πολιτική. Δεν χρειάζεται να είναι τεράστιες εκτάσεις αλλά κάποιες ας πουμε γενναίες εκτάσεις για μεσαίου μεγέθους πολυκατοικίες. Μια χαρά θα προσέλκυαν μεγάλους κατασκευαστές. Στη Ισπανία πως έγινε δηλαδή;
-
Ερώτηση , έχουν βγει ανακοινώσεις για επεκτάσεις του σχεδίου πόλης, πριν λίγο καιρο....ποσο θα πάρουν;
Παραδείγματα :
Υπήρξαν πολλές εντάξεις την δεκαετία του 80 επί Τρίτση, αλλά οι υποδομές τους άργησαν πολύ.
Υπάρχουν και διάφορες άλλες περιπτώσεις που γνωρίζω καλύτερα.Παράδειγμα ένταξη το 2001 και ακόμα δεν έχουν εισπράξει τις εισφορές σε χρήμα, ούτε έχουν αποζημιώσει αυτούς που τους πήραν τα οικόπεδα και βέβαια δεν έχουν γίνει οι δρόμοι.
Αλλη ένταξη το 90 , υπήρξαν οικόπεδα που μετακινήθηκαν αλλού, για κοινόχρηστους χώρους και ο μελετητής δεν ολοκλήρωσε την διαδικασία, γιατί δεν τον πλήρωναν και ο ιδιοκτήτης έκανε ατομική μελέτη για να φτιάξει το οικόπεδο, διαδικασία που κράτησε 15 μήνες...
-
Άρα το εργαλείο υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται σωστά.
Η ένταξη τους δεν μετρίασε το κόστος της γης;Εγώ άλλο σε ρώτησα....διάβασα για επεκτασεις του σχεδίου πόλης σε όλη τη χώρα.....τι ισχύει;
Να βγάλουμε και καμία είδηση όπως λέει ο Χάρης , να μαθαίνουμε
-
Οι επεκτάσεις είναι σαν τους δρόμους και τα λοιπά δημόσια έργα...
Ξεκινάνε με την τωρινή γενιά και την απολαμβάνει η επόμενη, ίσως και η μεθεπόμενη...
-
Το 2000 στην περιοχή μου ανακοίνωσαν την ένταξη 14700 στρεμμάτων στο σχέδιο. Μόλις διαπίστωσαν τα δις που θα χρειάζονταν η όλη διαδικασία την έκαναν με πηδηματάκια. Και όχι μόνο δεν μπήκαν νέες εκτάσεις στο σχέδιο αλλά άλλαξαν και τους όρους δόμησης σε πολύ δυσμενέστερο επίπεδο. Πλέον σε όλη την περιοχή δεν μπορεί να χτίσει κανένας εργολάβος παρά μόνο ιδιώτης για πάρτη του.
-
Είπαμε τα 110 τμ είναι απλά νορμαλ για 2 παιδιά με ρούχα, βιβλία, ασχολίες, χειμωνιάτικα που αποθηκεύονται , μια τραπεζαρία και μια απλή κουζίνα.
Εσείς που τα φτιάχνετε έχετε στρεβλή άποψη όχι οι πελάτες που τα ζητούν βάση της ζωής τους και των αναγκών τους.
Σε όλα τα σχέδια σας που έχω δει βαζετέ στα δωμάτια ένα κρεβάτι μια μικρή ντουλάπα και ένα μικρό γραφείο. Ναι καλά.....εκτός πραγματικότητας για ένα παιδί και έφηβο.
Γη καλεί γύρο! Προσγειώσου άμεσα γιατί είσαι πάνω από τα σύννεφα...
Όλα αυτά που εσύ γράφεις σε θεωρητικό και μόνο επίπεδο, εμείς τα έχουμε ζήσει! Και το διαμέρισμα των 116τ.μ. (ακριβώς) και το δωμάτιο της έφηβης κόρης 3,40 Χ 3,25, με κρεβάτι, ντουλάπα, γραφείο και συρταριέρα.
Φτάνει πια με την αεροβατούσα θεωρητικολογία σου. Τα ίδια κάνεις και όταν πηγαίνεις στο γιατρό σου; Ή έχεις κάποιο απωθημένο μόνο με τους μηχανικούς και τους οικονομολόγους;
-
Χάρη εξήγησε μου τον λόγο που σχολιάζεις τόσο άκομψα με τόση τρικυμία εν κρανιω
Αυτό λέμε πως τα 110 τμ είναι νορμάλ για μια οικογένεια.
Αυτό σημαίνει πως τα λιγοτερα από τα 110 δεν είναι άνετα και νορμάλ για 4 άτομα.Εσύ περιγράφεις ως παράδειγμα την δική σου οικογένεια που αποτελείται από 3 ατομα σε 116 τμ και το θεωρείς νορμάλ...χαίρω πολύ!
Δηλαδή, από όπου και αν το πιασεις δεν βγαζει κανείς νόημα του τι θες να πεις. Όσο για το τι έχετε κάνει εσείς στην ζωή σας να σου πω που τα γράφω ή όχι;Δεν φυτρωσαμε έχουμε ζήσει σε οικογνειακα σπίτια ξέρουμε τι λέμε και πως ζούμε. Ξέρουμε που αποθηκεύονται τα χειμωνιάτικα, που βάζεις τα βιβλία του σχολείου, των φροντιστηρίων, την προσωπική σου βιβλιοθήκη. Εάν το κρεβάτι είναι λεπτό ή υπερμονο για να κοιμάσαι σαν άνθρωπος. Άλλο πράγμα τα κορίτσια άλλο τα αγορια σε μέγεθος και διάπλαση κτλ.
Εάν βάλεις όλα τα ρούχα ενός παιδιού (χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά) θέλεις τη μια πλευρά να την έχεις ντουλάπα ή τουλάχιστον το 90% αυτής. Αμέσως ο χώρος για το κρεβατι ειναι η μία πλευρά και μετά μένει λίγο χωρος Χάρη μας γιατί υπάρχει και μπαλκονόπορτα στα δωμάτια. Άρα θα διαλέξεις ένα πολύ μικρό γραφείο για να διαβάζει το παιδι που δεν θα χώρα να γράφει και να έχει και κάποιο λάπτοπ ανοιχτό και φυσικά δεν θα μείνει χωρος για μια βιβλιοθήκη εάν επιλέξεις να έχεις και κομοδίνο.
Εάν κατέβεις από τα 110 τμ τα δωμάτια δεν έχουν τη μια τουλάχιστον πλευρά στα 3,40μ αλλά 3,00. Εάν τα κάνεις πιο μεγάλα θα πέφτεις πάνω σε διαδρόμους, ή δεν θα έχεις άνετη απόσταση από την τραπεζαρία στο σαλόνι, με λίγα λογια όλα μαζί θα τα έχεις.
Όσα σπίτια έχω δει εγώ έτσι είναι. Έχουν μικρές διαφορές στα δωματια που αλλάζουν όμως πολλά.Η μόνη πρακτική λύση είναι τα υπερυψωμένα κρεβάτια με συρταριερες από κάτω για τα ρούχα, ώστε να μην βάλεις μεγάλη ντουλάπα και έτσι όντως να μείνει χωρος για ένα άνετο γραφείο.
Όσο για τα σχόλια σου...
Οι μηχανικοί είστε από τις λίγες φαρες και μετά έρχονται οι γιατροί αλλά πες αυτοί κάνουν και λειτούργημα. Μετά και οι δικηγόροι. Εσείς είστε άστα... Όλη η αγορά σας βρίζει από πάνω ως κάτω για τις λαμογιες σας.Οι οικονομολόγοι είναι τα καλύτερα παιδιά και οι λογιστές το άλφα και το ωμέγα.
Αν δεν θες να με διαβάζεις κάνε block με μεγάλη μου χαρά θα το δεχτώ και υπόσχομαι δεν θα κλάψω.
-
Οι μηχανικοι ειναι για να λυνουν προβληματα. Οι οικονομολογοι για να δημιουργουν.
Οι μηχανικοι δεν αερολογουν. Στηριζονται σε νομους της φυσικης και των υλικων ενω πραττουν με μαθηματικους τροπους.
Να ρωτατε ενα μηχανικο για οτι δεν ξερετε. Μονο κερδισμενοι θα βγειτε. -
Άσε μας ρε γύρε, που θα μας κάνεις και μάθημα διαρρύθμισης χώρων! Που όλα τα "ξέρεις" στη θεωρία...
Μου θυμίζεις μια ιστορία με έναν άλλο φίλο, π@πάρα ξερόλα, που διόρθωνε τρίτο φίλο μας φαρμακοποιό, σε διακοπές την ώρα που μιλούσε με το φαρμακείο του. Του έλεγε λοιπόν (όντας κομπιουτεράς σε σπουδές και κατ' επάγγελμα) "όχι το α' φάρμακο (που πρότεινε ο φαρμακοποιός) αλλά το β', όπως γράφει και ο τάδε στη Φαρμακολογία του". Σταματάει λοιπόν ο φαρμακοποιός τη συνομιλία του στο τηλέφωνο και λέει "μια στιγμή γιατί έχει κάτι να προτείνει ο συνάδελφος". Όπως καταλαβαίνεις έπεσε πολύ γέλιο και ο ξερόλας μαζεύτηκε (εν αντιθέσει με σένα). Πολύ διαβασμένο παιδί ο ξερόλας, αλλά π@πάρας και με μια έπαρση τρομερή, που τον οδηγεί να έχει άποψη επί παντός επιστητού, ακόμη και σε καθαρά επιστημονικά θέματα που δεν έχει σπουδάσει. Σου θυμίζει κάτι;
Όσο για αυτά που γράφεις για τη φάρα των μηχανικών, θα τα αφήσω ασχολίαστα. Κουβαλάς όπως φαίνεται τρομερά συμπλέγματα...
Και βεβαίως block δεν θα σε κάνω. Με ψυχαγωγεί να σε διαβάζω. Όπως πάντα, παραμένεις σταθερά ΑΝΙΚΗΤΟΣ!
-
@spi_duster said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Οι μηχανικοι ειναι για να λυνουν προβληματα. Οι οικονομολογοι για να δημιουργουν.
+1
Με μόνη εξαίρεση, αν οι μηχανικοί γίνονται πολιτικοί (βλ. ο συγχωρεμένος Άκης, Αλέξης κ.ά.) -
@panormus772 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@spi_duster said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
+1
Με μόνη εξαίρεση, αν οι μηχανικοί γίνονται πολιτικοί (βλ. ο συγχωρεμένος Άκης, Αλέξης κ.ά.)Αυτοί στην ουσία δεν υπήρξαν ποτέ κατ' επάγγελμα μηχανικοί.
-
Τι να απαντήσεις από αυτό το παραλήρημα προσβολών και έμμεσων ύβρεων;
- Δεν έχουμε φυτρώσει, δεν είμαστε κλεισμένοι σε μια γυάλα. Και σπίτια νοίκιασαμε και ψάξαμε κάποια δεκάδες, και ψάχναμε για να αγοράσουμε. Οπότε ως πελάτες της θεαρεστης φάρας σας έχουμε αναπτύξει μια κρίση και αξιολογούμε αυτά που μας πλασάρετε.
- Έχεις γράψει δύο σειρές που αφορούν το θέμα της συζήτησης και άλλες δύο παραγράφους με προσβολές μηπως και εκτονωθεί η ψυχή σου
- Είναι γεγονός πως καθώς ψάχνουμε σπίτια, και ζουμε σε αυτά ,έχουμε οικογένειες σε διπλανά διαμερίσματα με ίδια τμ. Ολοι εμείς λοιπόν, οι ξερολες και παπάρες διαπιστώνουμε πως δεν χωρούν τα παιδιά σε δωμάτια όταν τα σπίτια είναι κάτω από 110τμ. και έχουν 3 υπνοδωμάτια. Ναι κάναμε αυτό το ατόπημα να το αντιληφθούμε.
- Είναι γεγονός πως στα περισσότερα δωμάτια αυτών των σπιτιών στην μια πλευρά υπάρχει μια μπαλκονόπορτα , συνηθως διπλή και δίπλα της καλοριφέρ καθιστώντας στην πράξη άχρηστη την μια πλευρά. Η άλλη θα έχει μια ντουλάπα και έτσι μενει χώρος για ένα κρεβάτι με ένα μικρό κοα στενό γραφείο. Ούτε βιβλιοθήκες,ούτε συρταριερες ούτε χώρος να αναπνεύσεις. Αυτό είναι γεγονός που το επιβεβαιώνουμε στην πράξη ως χρήστες αυτών των σπιτιών. Μάλιστα κάποιες οικογένειες βγάζουν τα χειμωνιάτικα ρούχα σε ντουλάπες στα μπαλκόνια.
- Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα κάποιων έξυπνων μηχανικών και αρχιτεκτονων που επιλέγουν να βγάλουν μικρες γκαρσονιερες σε ορόφους δίπλα σε οικογενιακα σπίτια. Μάλιστα η σοφία των γνώσεών τους οδηγεί να τα κατασκευάζου με τέτοιο τρόπο ώστε η κρεβατοκάμαρα να έχει μεσοτοιχία την γκαρσονιέρα με αποτέλεσμα να υπάρχουν προστριβές μεταξυ γειτόνων, μιας και η ηχομόνωση είναι ανύπαρκτη στα σπίτια που πουλάνε.
- Όλα αυτά για τον Χάρη δεν πρέπει να τα αναφέρουμε ούτε να μεταφέρουμε τις κατάρες που τρώνε καθημερινά από αλλούς πελάτες τους για τα σπίτια που τους φτιάχνουν και την θεάρεστη αρχιτεκτονική διαρρύθμιση που προσφέρουν.
- Στην συζήτηση μας λοιπόν αναφέραμε πως από την εμπειρία μας σε αυτήν την χώρα τα 110τμ είναι νορμάλ για μια τετραμελής οικογένεια, βέβαια πεταχτηκες Χάρη να μας πεις πως εσύ νιώθεις ανετα με τρία άτομα στα 116τμ γεγονός που επιβεβαιώνει τα λεγόμενα μας. Αλλά μάλλον δεν το καταλαβες. Άρχισες να μετράς τα δωμάτια κιόλας λες και εμείς δεν έχουμε μεζούρα να μετράμε όταν ψάχνουμε σπίτια. Αλλά οκ έψαχνες τρόπο να εκτονωθείς και να πεις κάτι.
- Αυτος που αναπτύσσεται και τα καταφέρνει σε μια αγορά είναι αυτος που ακούει το feedback της αγοράς του και προσπαθεί να εντοπίσει τα λάθη σύμφωνα με τα μάτια των πελατών του. Ακούει τα παραπονα τους, βλέπει πως τα αντιλαμβάνονται αυτοί τα προϊόντα που τους πουλάει και αναλόγως προσαρμόζεται. Οι υπολοιοποι αρέσκονται σε βλακείες, νουθεσίες, υστερίες και κρίσεις μεγαλείου.
-
Τι να απαντήσεις από αυτό το παραλήρημα προσβολών και έμμεσων ύβρεων;
Όπως λέει και το ανέκδοτο "μα δεν τις ξεκίνησα εγώ". Δες τι γράφεις πιο πάνω για τη φάρα των μηχανικών: "Εσείς είστε άστα... Όλη η αγορά σας βρίζει από πάνω ως κάτω για τις λαμογιες σας."
Οπότε για άλλη μια φορά θα σου πω να προσγειωθείς και να μην αεροβατείς! Και βεβαίως να πάψεις να το παίζεις αδικημένος. Όσα σου έχουν κατά καιρούς σούρει εδώ μέσα και τα άξιζες και τα προκάλεσες! Και λίγα έχεις ακούσει, επειδή σε συμπαθούμε...
Τα υπόλοιπα σημεία, θα τα αφήσω ασχολίαστα, γιατί πολύ απλά δεν αξίζουν σχολιασμού!
-
Μάλλον δεν έχεις αντίληψη για το τι λένε πίσω από την πλάτη σας....
Καλύτερα να μας αφήσεις στην ησυχία μας...πάνε να νουθετήσεις κάποιον άλλο δυσαρεστημένο πελάτη των μηχανικών και των αρχιτεκτονων.
Παπαρες και ξερολες οι πελάτες με ενστασεις.Δεν με ενδιαφέρει να με συμπαθείτε, δεν με ενδιαφέρει η άποψη σας. Όταν καταλάβεις πως η άποψη σου για το άτομο μου μου είναι άχρηστη και δεν με ενδιαφέρει, τότε ίσως μπορέσεις να μιλήσεις ως πολιτισμένος άνθρωπος χωρίς να ψάχνεις να βρεις αφορμή για να με προσβάλεις καταστρέφοντας κάθε συζήτηση σε κάθε τοπικό. Δεν θέλω να σου αρέσω και ουτε με νοιάζει η άποψη σου για την προσωπικότητά μου, τις γνώσεις μου κτλ κτλ
-
Μάλλον δεν έχεις αντίληψη για το τι λένε πίσω από την πλάτη σας....
Δεν με ενδιαφέρει να με συμπαθείτε, δεν με ενδιαφέρει η άποψη σας. Όταν καταλάβεις πως η άποψη σου για το άτομο μου μου είναι άχρηστη και δεν με ενδιαφέρει, τότε ίσως μπορέσεις να μιλήσεις ως πολιτισμένος άνθρωπος χωρίς να ψάχνεις να βρεις αφορμή για να με προσβάλεις καταστρέφοντας κάθε συζήτηση σε κάθε τοπικό. Δεν θέλω να σου αρέσω και ουτε με νοιάζει η άποψη σου.
Το πρόβλημα δεν είναι τι λένε πίσω από την πλάτη σου, γιατί πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα μιλάνε πίσω από την πλάτη. Το πρόβλημα είναι όταν στα λένε κατάμουτρα κι εσύ συνεχίζεις να ονειροβατείς...
Όσο για "την κάθε συζήτηση που καταστρέφω", για πες μου ποιες είναι αυτές. Και στο συγκεκριμένο θέμα, με τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου, προσπαθώ συνεχώς να βοηθήσω όσους θέλουν να ενημερωθούν. Αντιθέτως εσύ αποτελείς σε αυτή την κουβέντα σταθερό θόρυβο βάθους!
-
This post is deleted! -
Είπαμε κάνε block, και όποιος δεν με γουστάρει ας κάνει block. Δεν ψάχνω τη συμπάθεια σας, δεν την έχω ανάγκη.
Αν δεν θέλει το forum ας με διαγράψει. Βασικά μάλλον ήρθε ο καιρός να διαγραφω ,διότι υπάρχει τοξικότητα αρκετή σε πολλά τοπικα.
Θα μιλήσω με την διαχείριση όταν έχω χρόνο.
Άντε καλή συνέχεια στο μοίρασμα των γνώσεων σας σε παπάρες πελάτες.
-
θα ξαναπώ ότι έχω πει και σε παλιότερο ποστ μου.
Οι κατασκευαστές οικοδομών (μηχανικοί, εργολάβοι) προσπαθούν να βγάλουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν από μια οικοδομή - κατασκευή.
Δυστυχώς για τους πελάτες - αγοραστές βγάζουν τα μαλλιά της κεφαλής τους για κάθε κατασκευή.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!