-
Παρακολουθω καιρο το νημα και βλεπω ποσο (δικαιως) ζοριζεσται ο κοσμος να βαλει 5 δραχμες στην ακρη για τη προκαταβολη και μετα να παει να φορτωθει το δανειακι του για 25-30χρονια και ποσο δυσκολο ειναι και μπλα μπλα
Μια ερωτηση: Ολα αυτα τα σπιτια των 300K-450Κ με 3-4,5 χιλιαρικα το μετρο ποιος διαολος τα αγοραζει?
Δε λεμε για super lux και ιστοριες αλλα για 100tm σε νορμαλ γειτονιες. Πας στον κατασκευαστη και μεσα σε 20 μερες εχουν φύγει ολα. Τι στο δ@#$%^?
-
@roulis21 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Παρακολουθω καιρο το νημα και βλεπω ποσο (δικαιως) ζοριζεσται ο κοσμος να βαλει 5 δραχμες στην ακρη για τη προκαταβολη και μετα να παει να φορτωθει το δανειακι του για 25-30χρονια και ποσο δυσκολο ειναι και μπλα μπλα
Μια ερωτηση: Ολα αυτα τα σπιτια των 300K-450Κ με 3-4,5 χιλιαρικα το μετρο ποιος διαολος τα αγοραζει?
Δε λεμε για super lux και ιστοριες αλλα για 100tm σε νορμαλ γειτονιες. Πας στον κατασκευαστη και μεσα σε 20 μερες εχουν γυφει ολα. Τι στο δ@#$%^?
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Κι εδώ στην Ξάνθη ότι καινούργια οικοδομή έχει ξεκινήσει το τελευταίο χρόνο , σε χρόνο ρεκόρ πουλιούνται όλα τα διαμερίσματα...από ποιους; απορία το έχω. -
Και εγώ την ίδια απορία έχω. Την εξέφρασα πιο πάνω.
Πραγματικά απορώ, τι δουλειά κάνουν και τι εκποιήσεις κάνουν και αν έχουν αδέλφια να μοιράσουν περιουσίες για εκποιήσεις κτλΚαι αυτά που εκποιούν φτάνουν για όλα αυτά που αγοράζουν; Με 1200 1500 ευρώ μισθό δεν βγαίνουν....
Υπάρχουν και κάποιοι που όντως μπορούν, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και πάλι...
-
OK, καταλαβαινω πως
υπαρχει μπολικο (εως υπερβολικο μαυρο χρημα),
υπαρχει golden visa και κοσμος που ερχεται απο το εξωττερικο και ριχνει λεφτα στο real estate για καλυτερα returns. αλλα ωπα αυτα ειναι για το κωλονακι και τις γλυφαδεςποσα νοικυκυρια ξερετε εσεις που μπορουν να σηκωνσουν 1000-1500 ευρω το μηνα δοση?
-
Εγώ προσωπικά, κανένα.
Όσοι είναι κάπως άνετοι έχουν ήδη σπίτι. Δεν έχω δει κανέναν ή που να γνωρίζω που να δημιουργεί τον πλούτο του βήμα βήμα. Σαν ουρανοκατέβατα είναι τα σπίτια τους και ο πλούτος τους. Είτε τον έχεις, είτε όχι.
Εντωμεταξυ αν το μέλλον είναι ηλεκτρικό τότε πρέπει να βρεις σπίτι με γκαράζ κλειστό και μόνιμη θέση. Και όχι μόνο μία θέση, άλλα δύο τουλάχιστον. Εφόσον δεν είναι πολλά τα σπίτια με τέτοιες προδιαγραφές, καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει με τις τιμές.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εντωμεταξυ αν το μέλλον είναι ηλεκτρικό τότε πρέπει να βρεις σπίτι με γκαράζ κλειστό και μόνιμη θέση. Και όχι μόνο μία θέση, άλλα δύο τουλάχιστον.
Μπαλαντεζα απο το μπαλκονι με 150 μετρα καλωδιο
Electrification is the future -
Εντωμεταξυ αν το μέλλον είναι ηλεκτρικό τότε πρέπει να βρεις σπίτι με γκαράζ κλειστό και μόνιμη θέση. Και όχι μόνο μία θέση, άλλα δύο τουλάχιστον.
Μέχρι να φτάσουμε να έχουμε 2 ηλεκτρικά θα περάσουν πολλά πολλά χρόνια. Κάτσε να αποκτήσουμε το πρώτο και βλέπουμε...
Θα τη βρούμε τη λύση, θα φορτίζουμε εναλλάξ. -
Πάρτε ένα σαν το ami για αρχή.
Και εγώ φαντάζομαι το τι έχει να γίνει με τις μπαλαντεζες να κρέμονται από τα μπαλκόνια. Θα σκαλωνει ο κόσμος καθώς προχωρά. Θα μαλώνουν οι γείτονες διότι όσοι ζουν σε χαμηλότερους ορόφους θα έχουν διαφορά καλώδια μπροστά στο μπαλκόνι τους. Θα τα τραβούν με δύναμη και θα τα κλέβουν για να παίρνουν τον χαλκό τους.
Θα είναι μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.
-
Καθώς ψάχνεις για οικόπεδα διαπιστώνεις ότι το κόστος οικοπέδου συν το σπίτι βγαίνει ίσως και λιγότερο από τα ίδια τετραγωνικά σε διαμέρισμα στην γύρω περιοχή. Γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν θα έπρεπε να μοιράζεται το κόστος του οικοπέδου;
Τι λένε οι ειδικοί;
-
Καθώς ψάχνεις για οικόπεδα διαπιστώνεις ότι το κόστος οικοπέδου συν το σπίτι βγαίνει ίσως και λιγότερο από τα ίδια τετραγωνικά σε διαμέρισμα στην γύρω περιοχή. Γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν θα έπρεπε να μοιράζεται το κόστος του οικοπέδου;
Τι λένε οι ειδικοί;
εννοεις γιατι ειναι φτηνοτερο ενα οικοπεδο + χτισμα 150 τμ απο απο ενα τελειωμενο διαμερισμα 150 τμ στη ιδια περιοχη?
νομιζω ο λογοι ειναι οτι για την πρωτη περιπτωση:- εχεις δεσμευση κεφαλαιων για αρκετο καιρο,
- execution risk
- απαιτειtται σημαντικη επενδυση χρονου απο αυτον που θα το τρεξει,
σε αντιθεση το διαμερισμα ειναι Plug n play, ασχολεισαι πολυ λιγοτερο και απο τη μερα που θα το πληρωσεις σχεδον αμεσα ειναι παραγωγικο.
-
Τι λένε οι ειδικοί;
εννοεις γιατι ειναι φτηνοτερο ενα οικοπεδο + χτισμα 150 τμ απο απο ενα τελειωμενο διαμερισμα 150 τμ στη ιδια περιοχη?
νομιζω ο λογοι ειναι οτι για την πρωτη περιπτωση:- εχεις δεσμευση κεφαλαιων για αρκετο καιρο,
- execution risk
- απαιτειtται σημαντικη επενδυση χρονου απο αυτον που θα το τρεξει,
σε αντιθεση το διαμερισμα ειναι Plug n play, ασχολεισαι πολυ λιγοτερο και απο τη μερα που θα το πληρωσεις σχεδον αμεσα ειναι παραγωγικο.
- Αυτό δεν το κατάλαβα. Στο διαμέρισμα δηλαδή δεν έχεις δέσμευση κεφαλαίων;
- Οκ, όντως υπάρχει ρίσκο, αλλά φαντάζομαι οι μηχανικοί μπορούν να το μετριάσουν.
- Σίγουρα ναι. Σε όσους λίγο μεγαλύτερους το αναφέρω κουράζονται ακομα και στην ιδέα.
Δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί η αγορά αυτή. Το λογικό με το φτωχό μου μυαλό θα ηταν να μοιράζεσαι το κόστος του οικοπέδου με τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας.
-
This post is deleted! -
@lap said
- Αυτό δεν το κατάλαβα. Στο διαμέρισμα δηλαδή δεν έχεις δέσμευση κεφαλαίων;
οικοπεδο και μονοκατοικια θα θες ανετα 1,5+ χρονο για να το φερεις περα.
αγορα οικοπεδου, αδειες, τρεξιματα, ανεγερση.
Οσο αυτα γινονται εσυ ριχνεις λεφτα (δικα σου η και δανειο) παραλληλα πλερωνεις τοκους, δεσμευεις κεφαλαια και μενεις και αλλου, (ενοικιο κτλ)
Στο διαμερισμα, πες οτι αγοραζεις απο τα σχεδια, δινεις μια μικρη προκαταβικη στον κατασκευαστη/εργολαβο και μετα απο 1+ χρονο εξοφλεις με την παραδοση (δεν τρεχουν τοκοι, δε εχεις δεσμευσει σχεδον τπτ) -
@lap said in
Δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί η αγορά αυτή. Το λογικό με το φτωχό μου μυαλό θα ηταν να μοιράζεσαι το κόστος του οικοπέδου με τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας.Αυτο θα ισχυε αν εσυ και οι ενοικοι κανατε αποκλειστικα το εργο για λογαριασμο σας απο την αρχη αναλαμβανωντας ολα τα κοστη (σαν εργολαβοι).
αυτο που γινεται στην αγορα ειναι ο κατασκευαστης αγοραζει οικοπεδο για λογαριασμο του, κανει το εργο, και πουλαει τελειωμενο διαμερισμα οπου σε βρει, "market"
(πες περιπου 30% + μικτο κερδος για το ρισκο που παιρνει και τα λεφτα που ριχνει)
δεν ειμαι expert btw!! -
Πάρα πολύς κόσμος:
- ΕΕ με πολύ μαύρο χρήμα
- Υπάλληλοι με μαύρο χρήμα (από 2η δουλειά κλπ.)
- Κόσμος με περιουσία στην επαρχία που πουλάει ή περιουσία (μετρητά) από οικογένεια.
- Μεγαλοστελέχη εταιρειών και δημοσίου
- Τραπεζικοί υπάλληλοι (είναι πάνω από 50.000, το να φεύγουν 10 διαμερίσματα από μια πολυκατοικία δεν είναι και πολλά).
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
- Υπάλληλοι με μαύρο χρήμα (από 2η δουλειά κλπ.)
Φαντάζομαι Golden Boy να κάνει τα βράδια delivery με e-food για να μαζεύει τα tips και να πάρει σπίτι των 400κ
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Φαντάζομαι Golden Boy να κάνει τα βράδια delivery με e-food για να μαζεύει τα tips και να πάρει σπίτι των 400κ
Αχαχαχα!! Εαν είναι golden boy δεν έχει ανάγκη, έχει καλό μισθό και μπόνους!
Μιλάω π.χ. για δασκάλους/καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα. Να πώ ένα παράδειγμα, η κυρία που κρατάει τον γιό εργάζεται σε ιδιωτικό σχολείο. Το απόγευμα κρατάει παιδάκια και βγάζει αλλα €600-700/μήνα. Το ίδιο ξέρω και από φίλους/συναδέλφους που έχουν κυρίες για τα παιδιά τους. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά σε πολλά επαγγέλματα.
-
Καθηγητής αν το κυνηγήσει λίγο και είναι καλός βγάζει άλλους 2 μισθούς από τα ιδιαίτερα.
-
Στην Ελλάδα, κάπου 5000000 φορολογούμενοι δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Αρκετοί από αυτούς είναι όντως περιπτώσεις που δεν πρέπει να πληρώνουν φόρο ή είναι "εικονικά" ΑΦΜ (π.χ. παιδιά με κάποιο ακίνητο στο όνομά τους) αλλά δεν είναι όλοι.
Είναι η γνωστή ιστορία "μα, από την τυρόπητα φαλιρίσαμε;" μόνο που οι "τυροπητάδες" είναι κάπως μπόλικοι. Εν τω μεταξύ, όλοι οι υπόλοποι που είμεθα "μπλούσιοι" (κατά την αριστερά), δλδ μισθωτοί που τα δηλώνουν όλα, αναρωτιόμαστε για τα τρένα (τα ακίνητα 250-400Κ) που περνούν και δεν τα ακουμπάμε μήτε για αστείο. Το έχω πει πολλές φορές, όταν κάποιος θα μου εξηγήσει πως γίνεται να είναι κάποιος μέσα στο Χ% (με Χ μονοψήφιο) των πιο πλούσιων κατά φορολογική δήλωση ελλήνων και ταυτόχρονα στο (100-Χ)% των μη-πλούσιων κατά περιουσιακή κατάσταση, τότε να ξανασυζητήσουμε για τους πένητες συμπολίτες μας...
Για τα του θέματος πάλι, έβλεπα το πρωί στο Open "debate" μεταξύ του προέδρο ιδιοκτητών και του προέδρου ενοικιαστών για τα ενοίκια. Απόλαυση! Πως γίνεται στα κανάλια ο ιδιοκτήτης όταν μιλάμε για ΕΝΦΙΑ να είναι ο "κακομοίρης που επένδυσε τις οικονομίες μιας ζωής γαι να έχει ένα εισοδηματάκι" και όταν μιλάμε για ενοίκια να μεταμορφώνεται σε "αδηφάγο και ανάλγητο τέρας που δεν κατανοεί τις ανάγκες των συνανθρώπων του για στέγαση..."! Αποφασίστε ρε παιδιά τι θα γίνει με τους κυρ παντελήδες, κακομοίρηδες ή ύαινες;
-
Σε αυτούς που αγοράζουν ξεχάσατε τους περισσότερους. Αυτούς που κάνουν αιματηρές οικονομίες για δεκαετίες, πουλάνε κ' ένα παλιό δυαράκι που έχουν, βάζουν κ' ένα δάνειο και αγοράζουν κάτι με πχ 300Κ.
Μια άλλη κατηγορία, μικρή αλλά διακριτή, είναι αυτοί που φέρνουν χρήμα απ' έξω. Χρήμα που αποκτήθηκε δηλαδή μετά από κάποια χρόνια διαμονή στην ξενιτιά, προφανώς όχι με μισθούς 1000 ευρώ.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!