-
Σε συνέχεια αυτών που αναφέρει ο Storm για τις πολυκατοικίες να γράψω και εγώ το πρόβλημα μου...
Αγόρασα το 2015 και κατοικώ σε ένα διαμέρισμα σε επαρχιακή πόλη το κτίριο έχει τέσσερα ισομεγέθη διαμερίσματα συνολικά σε δύο ορόφους.
Από όταν μπήκα μέσα υπάρχει κάποιος από τους ιδιοκτήτες που κάνει χρέη διαχείριστη, να σημειώσω ότι όλοι είμαστε ιδιοκτήτες οι δύο κατοικούμε μόνιμοι άλλοι δύο όχι.
Τώρα το θέμα είναι ότι το κτίριο είναι 13 ετών και εμφανίζονται κάποια προβλήματα είτε από φθορές είτε κατασκευαστικά που απαιτούν επέμβαση π.χ βάψιμο ρωγμές καθίζηση στην είσοδο του γκαράζ συν ότι τα στηθαία στα μπαλκόνια όλων εκτός από τα δικά μου γιατί τα επισκεύασα έχουν άρχισει να πέφτουν στόκοι κλπ στην αυλή μου.
Από την άλλη δεν βλέπω κανένα να έχει διάθεση να τα συντηρήσει
με το ζόρι τους έβαλα πέρσι να βάψουν τα κάγκελα τους γιατί έτρεχε η σκουριά στις τέντες μου.
Με πιο τρόπο θα μπορούσα να τους αναγκάσω να συμφωνήσουν έτσι ώστε να προχωρήσουν στις παραπάνω επισκευές χωρίς παρατράγουδα???
Επίσης να σημειώσω ότι είμαι ο μοναδικός που ρίχνω προσωπική εργασία και κάποια χρήματα από την τσέπη μου στο κτίριο π.χ καθάρισμα κήπου κλάδεμα καθαρισμός φρεατίων σκούπισμα κοινόχρηστων χώρων γκαράζ κλπ.
Βέβαια για δύο χρόνια δεν μου παίρνει κοινόχρηστα ο διαχείριστης
τα οποία είναι το πολύ 30€ ανά έτος... -
Storm,το ξέρω ότι ψάχνεις για άλλου είδους υπηρεσίες από μηχανικό. Πάντως είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κανένα μεσιτικό γραφείο δεν έχει την δυνατότητα να κάνει νομικό έλεγχο σε κάποιο ακίνητο παρά μόνο αν του έχει δοθεί συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο από τον ιδιοκτήτη για συγκεκριμένους λόγους. Εγώ μια βεβαίωση ΤΑΠ πήγα να πάρω για πελάτη μου και μου ζήτησαν εξουσιοδότηση,πιστεύεις ότι έτσι απλά θα μπορώ να πάω στην πολεοδομία και να πάρω τον φάκελλο του ακινήτου?
Φίλε εγώ με τους μεσίτες και τα μεσιτικά γραφεία πρόβλημα δεν έχω. Άλλοι έχουν.
Θεωρώ δεδομένο ότι νομικό έλεγχο θα κάνει κάποιος δικηγόρος (π.χ. εγώ έχω δικηγόρο) και τα πολεοδομικά κάποιος πολιτικός μηχανικός (δεν έχω, τα μεσιτικά έχουν).
Μετά από αυτούς τους ελέγχους μπορούν και ο δικηγόρος και ο πολιτικός να δώσουν το Ok. για μεταβίβαση.
Για μένα αυτό δεν αρκεί. Το θέμα μου δεν είναι η διαδικασία μεταβίβασης. Τι να την κάνω την αγορά μίας μονοκατοικίας αν μετά θέλει π.χ. 100000euro για να γίνει κατοικίσιμη. Εγώ όλα δεν γίνεται να τα ξέρω. Δεν είμαι ο φωτεινός παντωγνώστης. Αυτό πολλοί δεν το καταλαβαίνουν και θεωρούν ότι οι ιδιώτες πρέπει να τα ξέρουν όλα.
Τέλος πάντων. Στα μεσιτικά που θα απευθυνθώ θα ζητήσω και τέτοιες υπηρεσίες.
Άλλωστε ήδη χθες είπα στο μεσίτη μου να αναζητήσει 'κοιτικίσιμη οικία'.
υ.γ. θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον cruiser γιατί είχε μία πολύ καλή ιδέα, την οποία χθες ανέφερα στον μεσίτη μου (του άρεσε πολύ) και πλέον κοιτάμε και μονοκατοικίες που είναι προς πώληση. Ευχαριστώ φίλε cruiser.
-
Στορμ, νομίζω μπορεί να πιάσει καλά χρήματα το σπίτι σου λόγω περιοχής, ψαξτο περισσότερο.
Και εγώ θα θελα ένα μικρό, παλιό εξοχικο κοντά σε θάλασσα για τα γηρατειά μου, αλλά δεν κάθεται.
Φίλε χθες με πήρε τηλέφωνο ο μεσίτης. Όπως κατάλαβες το διαμέρισμα έχει γίνει περιζήτητο. Είναι τόσο μεγάλη η έλλειψη διαμερισμάτων στο Χαλάνδρι που π.χ. μία κυρία δεν έχει πρόβλημα να 'κλείσει' το διαμέρισμα με ένα προσύμφωνο (καλή προκαταβολή και το υπόλοιπο μετρητά) και μου δίνει περιθώριο μέχρι και 18 μήνες για να αποχωρήσω σε άλλη οικία. Το διαμέρισμα δεν το έχει δει καν. Φοβερό ε;
Αυτό που γράφεις για το εξοχικό κοντά στη θάλασσα το σκέφτομαι πολύ αυτή την περίοδο. Και προσπαθώ να το συνδυάσω και με μόνιμη κατοικία ώστε να μην περιμένω να γεράσω εντελώς για να μετακομίσω εκεί. Αν δεν περπατήσει η 'πώληση' του Χαλανδρίου, τότε θα μπει σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο. Δηλ. αγορά κάποιας 'φτηνής' μονοκατοικίας στα παράλια της Αττικής.
-
Με πιο τρόπο θα μπορούσα να τους αναγκάσω να συμφωνήσουν έτσι ώστε να προχωρήσουν στις παραπάνω επισκευές χωρίς παρατράγουδα???
Δεν μπορείς να τους αναγκάσεις, εκτός εαν είναι θέμα δημόσιου κινδύνου ή θέμα υγείας (π.χ. έχει μαζέψει μύκητες λόγω υγρασίας, οπότε έρχεται το υγειονομικό να το επιβεβαιώσει...μου έχει συμβεί σε πολυκατοικία για αυτό το λέω).
Χρειάζεται να δεις τι λέει το καταστατικό (π.χ για μια ανακαίνιση θέλει πλειοψηφία, τα 2/3 ή να συμφωνήσουν όλοι) και μετά να κάνετε Γεν. Συνέλευση και να προσπαθήσεις να πείσεις όσους χρειάζονται για να ληφθεί η απόφαση. Μετά, εαν έχει αποθεματικό η πολυκατοικία, πληρώνετε από εκεί την επισκευή και μπαίνει στα κοινόχρηστα, εαν όχι θα πρέπει να μαζέψετε πρώτα τα χρήματα (αυτό είναι το δύσκολο) και μετά να προχωρήσετε στην επισκευή. Έτσι είχα κάνει στην παλιά πολυκατοικία που μέναμε, €3.500 για επισκευή συστήματος θέρμανσης και αποθεματικό δεν είχαμε. Συμφωνήσαμε οι 5 από τους 6 για την επισκευή, μου έδωσαν όλοι τα χρήματα, μάζεψα το ποσό και μετά ήρθε το συνεργείο για την επισκευή. Χρονοβόρα διαδικασία, αλλά έγινε.
-
xenos wrote:
Στορμ, νομίζω μπορεί να πιάσει καλά χρήματα το σπίτι σου λόγω περιοχής, ψαξτο περισσότερο.
Και εγώ θα θελα ένα μικρό, παλιό εξοχικο κοντά σε θάλασσα για τα γηρατειά μου, αλλά δεν κάθεται.
Φίλε χθες με πήρε τηλέφωνο ο μεσίτης. Όπως κατάλαβες το διαμέρισμα έχει γίνει περιζήτητο. Είναι τόσο μεγάλη η έλλειψη διαμερισμάτων στο Χαλάνδρι που π.χ. μία κυρία δεν έχει πρόβλημα να 'κλείσει' το διαμέρισμα με ένα προσύμφωνο (καλή προκαταβολή και το υπόλοιπο μετρητά) και μου δίνει περιθώριο μέχρι και 18 μήνες για να αποχωρήσω σε άλλη οικία. Το διαμέρισμα δεν το έχει δει καν. Φοβερό ε;
Αυτό που γράφεις για το εξοχικό κοντά στη θάλασσα το σκέφτομαι πολύ αυτή την περίοδο. Και προσπαθώ να το συνδυάσω και με μόνιμη κατοικία ώστε να μην περιμένω να γεράσω εντελώς για να μετακομίσω εκεί. Αν δεν περπατήσει η 'πώληση' του Χαλανδρίου, τότε θα μπει σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο. Δηλ. αγορά κάποιας 'φτηνής' μονοκατοικίας στα παράλια της Αττικής.
Στα τελευταια email που περνω απο spitogatos κλπ οι τιμες για μεσαια παλια αλλα ανακαινισμενα διαμερισματα στην περιοχη μου (β. προαστεια) εχουν ανεβει στα 180 χιλ. Ουσιαστικα τιμες 2005.
-
Δεν είναι φοβερό αυτο το καθεστώς 'βρείτε τα μεταξύ ξας - κόψτε το λαιμό σας' που έχει επιβληθεί με την ανοχή του Κράτους; Προσωπικά δεν έχω νοικιάσει στο εξωτερικό, είτε έμενα προσωρινά με δικούς μου ή παραχωρήθηκε οίκημα απ' την εταιρεία, αλλά αυτό που έχω δει στην Ευρώπη είναι τελείως διαφορετικό. Στην Ελλάδα έχω βαρεθεί να παίζω την κολοκυθιά με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, που και κακοί να μην είναι, προσέρχονται με μεγάλη καχυποψία και επιφυλακτική αντιδραστικότητα κάθε φορά που προκύπτει ζήτημα...
Γιατί δεν πιέζουμε όλοι τα κόμματα να ιδρυθεί και επιβληθεί μια ενιαία σωστή νομοθεσία και δημόσια υπηρεσία ή ιδιωτικός φορέας που να αναλάβει και επιβάλει την εφαρμογή του νόμου...
-
Γιατί δεν πιέζουμε όλοι τα κόμματα να ιδρυθεί και επιβληθεί μια ενιαία σωστή νομοθεσία και δημόσια υπηρεσία ή ιδιωτικός φορέας που να αναλάβει και επιβάλει την εφαρμογή του νόμου...
Εδώ δεν ασχολούνται με πιο σοβαρά ζητήματα, θα ασχοληθούν με αυτό? Τα κόμματα κοιτάνε μόνο την τσέπη τους και τίποτε άλλο δυστυχώς.
-
2020 - 2008 . 12 χρόνια που δεν χτίστηκε ουσιαστικά τίποτα . Τι περιμένετε ?
Επειδή τα κανάλια έλεγαν βλακείες και τα άλλα μμε το ίδιο ?
-
Ψάχνω να αγοράσω σπίτι στην Αθήνα με στεγαστικό από το Νοέμβριο του 19. Η τράπεζα μου έχει εγκρίνει περίπου 140-145k από τα οποία εγώ θα βάλω το 20%.
Το πρόβλημα είναι ότι με τόσα χρήματα δεν υπάρχει τίποτα και η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς. Η προσφορά είναι κατά πολύ χαμηλότερη της ζήτησης με αποτέλεσμα στα λεφτά μου το μόνο που βρίσκω είναι διαμερίσματα σε πολυκατοικίες της δεκαετίας του 70 που δεν είναι καν ανακαινισμένα.
Απελπισία, και η σπιτονοικοκυρά μου θέλει να με διώξει για να το νοικιάσει 30% πάνω.
Είπα κι εγώ τον πόνο μου, συνεχίστε.
-
Ψάχνω να αγοράσω σπίτι στην Αθήνα με στεγαστικό από το Νοέμβριο του 19. Η τράπεζα μου έχει εγκρίνει περίπου 140-145k από τα οποία εγώ θα βάλω το 20%.
Το πρόβλημα είναι ότι με τόσα χρήματα δεν υπάρχει τίποτα και η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς. Η προσφορά είναι κατά πολύ χαμηλότερη της ζήτησης με αποτέλεσμα στα λεφτά μου το μόνο που βρίσκω είναι διαμερίσματα σε πολυκατοικίες της δεκαετίας του 70 που δεν είναι καν ανακαινισμένα.
Είναι και θέμα τύχης αρκετά. Φίλος μου πούλησε στα Πατήσια (οκ όχι και η καλύτερη περιοχή) διαμέρισμα σε οικογενειακή πολυκατοικία, σε πολύ ήσυχη περιοχή, ανακαινισμένο πλήρως το 2017 (μιλάμε για €50.000 ανακαίνιση, το βλέπεις και δεν πιστεύεις ότι είναι 30 ετών και στα Πατήσια) στις €150.000. Είναι 100τμ.
Εγώ αγόρασα το καλοκαίρι του 2018 στα Πευκάκια Αγ. Παρασκευής μεζονέτα 100 τμ ισόγειο με 40τμ ημι-υπόγειο (με παράθυρα), όλα νομιμοποιημένα και 150τμ αυλή αποκλειστικής χρήσης με δικιά του είσοδο, κατασκευής 2008 στα χρήματα που δίνεις. Τώρα πουλάει φίλος μου στην Παιανία μονοκατοικία 75τμ περί τις €100.000 ή €130.000 μαζί με αποθήκη 40τμ.
Υπάρχουν κατά καιρούς σπίτια, αλλά είναι λίγα και θέμα τύχης (ή καλού μεσίτη) να βρεθούν. Εμάς μας ζήτησαν ένα διαμέρισμα που μένει συγγενής μου στον Λυκαβηττό για €130.000 αλλά δεν το δίνω με τις τιμές που βλέπω. Είναι 85τμ, παλιό (45 ετών) αλλά ανακαινισμένο πλήρως το 2007 (πάνω από €30.000) με αλλαγή ηλεκτρικά και υδραυλικά (τα πάντα όμως) και βλέπω όσο ζητάνε για χρέπια εκεί γύρω.
-
χεχεχεχχχχ
προσφορα υπαρχει. αγοραστες δεν υπαρχουν...
πουλαω, χωρις απολυτως κανενα ζηλο ειναι η αληθεια καθοτι σε ενα τυχαιο μεσιτη απλα το ειπα, ενα επαγγελματικο, που ανετα γυριζει και σε οικιακο, ακινητο εδω και εναμιση χρονο, 136 τετραγωνικα (χεχεχ για τους μηχανικαρες 100% νομιμο ελεω leasing), 3ου, με παρκιν, θεα, του 2006 σε γ@μ@τη κατασταση, μεχρι και a/c παντου-καμερες-συναγερμο, κουζινα, δομημενη, rack κλπ. σε περιοχη μεν δυτικων προαστειων οριακα καθως ειναι καπου 30 μετρα απο τον ΔΑ, αλλα σε εξαιρετικο σημειο κοντα σε μετρο, 30μ απο λεωφορους σε παρα, μα παρα πολυ εμπορικο σημειο που εχει ομως και κατοικιες. στα 160 χιλιαρικα. ουτε ενα τηλεφωνο. η αγορα αγορια καθοριζεται απο 2 μεριες. αλλα βασικα απο του αγοραστη και το τι πλερω. δεν πα να ζητας οτι θες, δεν παιζει αν δεν υπαρχει ο αλλος να τα δωκει!
Οσο περι μηχανικων που αναψαν τα αιματα, η δικη μου ιστορια λεει οτι εχω μπλεξει με μερικους, εχω αγορασει ακινητα και εχω σιαξει. στη περιπτωση της αγορας - μηχανικος που ηταν κατασκευαστης παντα- και τις 3 φορες η λαμογια συννεφο. ασε τωρα τα δεν εχουν λογο, ολοι πουλουσαν ημιυπαιθριους για σπιτι ή σε νομιζανε μαλακα με την αποθηκη κατω απο τη σκαλα. και συναινουσες αποδεχομενος το ρολο του μαλακα καθως δεν ευρισκες τπτ αλλο, ηταν ολοι μαζι στο κολπο και τα αρπαξανε. μελη του τεε τρομαρα τους. σε κατασκευη επισης προχειροτητα η οποια ξεκιναγε μεν απο οτι συνεργασιες ειχαν μεχρι να μπλεξουν με τον γατο, αλλα χρειαστηκε να σηκωσω στο αερα πολυ κοσμο και νομικα. γενικα εχω την αισθησις οτι βρωμισε η αγορα απο τυπους που δεν ετιμησαν το τσμεδε τους. και οι απεξω εμειναν απεξω γιατι τους ανεχθηκαν. και δηλωνω ευθαρσως οτι δεν ξανασχολιεμαι με ακινητο και αιτια ειναι ο κοζμος της οικοδομης, αδειουχοι, εργολαβοι και λοιπες δυναμεις. οπως σας λεει και ο καταιγις, αλλες αγορες που περιλαμβανουν στη αλυσιδα και 'επιστημονες' δεν ειναι τοσο ασυδοτες, ισως γιατι δεν μπορουν, αλλα παντως δεν ειναι.
-
χεχεχεχχχχ
προσφορα υπαρχει. αγοραστες δεν υπαρχουν...
πουλαω, χωρις απολυτως κανενα ζηλο ειναι η αληθεια καθοτι σε ενα τυχαιο μεσιτη απλα το ειπα, ενα επαγγελματικο, που ανετα γυριζει και σε οικιακο, ακινητο εδω και εναμιση χρονο, 136 τετραγωνικα (χεχεχ για τους μηχανικαρες 100% νομιμο ελεω leasing), 3ου, με παρκιν, θεα, του 2006 σε γ@μ@τη κατασταση, μεχρι και a/c παντου-καμερες-συναγερμο, κουζινα, δομημενη, rack κλπ. σε περιοχη μεν δυτικων προαστειων οριακα καθως ειναι καπου 30 μετρα απο τον ΔΑ, αλλα σε εξαιρετικο σημειο κοντα σε μετρο, 30μ απο λεωφορους σε παρα, μα παρα πολυ εμπορικο σημειο που εχει ομως και κατοικιες. στα 160 χιλιαρικα. ουτε ενα τηλεφωνο. η αγορα αγορια καθοριζεται απο 2 μεριες. αλλα βασικα απο του αγοραστη και το τι πλερω. δεν πα να ζητας οτι θες, δεν παιζει αν δεν υπαρχει ο αλλος να τα δωκει!
Οσο περι μηχανικων που αναψαν τα αιματα, η δικη μου ιστορια λεει οτι εχω μπλεξει με μερικους, εχω αγορασει ακινητα και εχω σιαξει. στη περιπτωση της αγορας - μηχανικος που ηταν κατασκευαστης παντα- και τις 3 φορες η λαμογια συννεφο. ασε τωρα τα δεν εχουν λογο, ολοι πουλουσαν ημιυπαιθριους για σπιτι ή σε νομιζανε μαλακα με την αποθηκη κατω απο τη σκαλα. και συναινουσες αποδεχομενος το ρολο του μαλακα καθως δεν ευρισκες τπτ αλλο, ηταν ολοι μαζι στο κολπο και τα αρπαξανε. μελη του τεε τρομαρα τους. σε κατασκευη επισης προχειροτητα η οποια ξεκιναγε μεν απο οτι συνεργασιες ειχαν μεχρι να μπλεξουν με τον γατο, αλλα χρειαστηκε να σηκωσω στο αερα πολυ κοσμο και νομικα. γενικα εχω την αισθησις οτι βρωμισε η αγορα απο τυπους που δεν ετιμησαν το τσμεδε τους. και οι απεξω εμειναν απεξω γιατι τους ανεχθηκαν. και δηλωνω ευθαρσως οτι δεν ξανασχολιεμαι με ακινητο και αιτια ειναι ο κοζμος της οικοδομης, αδειουχοι, εργολαβοι και λοιπες δυναμεις. οπως σας λεει και ο καταιγις, αλλες αγορες που περιλαμβανουν στη αλυσιδα και 'επιστημονες' δεν ειναι τοσο ασυδοτες, ισως γιατι δεν μπορουν, αλλα παντως δεν ειναι.
+1 σε αυτα που γραφεις, ειδικα τους δημοσιους υπαλληλους τους αρμεγαν κανονικα (γιατι ειχαν τα εισοδηματα να ξοδεψουν).
Τωρα για νεες αγορες και εγω πουλαω ακινητα (οχι στην καλυτερη περιοχη) ειναι δυσκολο να βρεθει αγοραστης γιατι ολοι ψαχνουν το ιδανικο ή το πολυ καλο και το θελουν σε χαμηλο εως πολυ χαμηλο κοστος. Παντως τις τελευταιες εβδομαδες ειχα μια πολυ χαμηλη προσφορα και 4 νεους ενδιαφερομενους που θελουν να πανε να το δουν. Απο το 2010 που εγινε αισθητη η κριση υπηρχαν χρονιες που ειχα μονο 1 τηλεφωνημα. Σε συγκριση το 2005 ειχα πανω απο 30 τηλεφωνηματα σε 2 μηνες που το ειχα βαλει για πωληση αλλα απο λαθος εκτιμηση δεν το εδωσα. Ο μηχανικος που το εφτιαξε μου ειπε να ζητησω τα διπλα λεφτα τοτε...
-
dgrgtc wrote:
Δεν μπορείς να τους αναγκάσεις, εκτός εαν είναι θέμα δημόσιου κινδύνου ή θέμα υγείας (π.χ. έχει μαζέψει μύκητες λόγω υγρασίας, οπότε έρχεται το υγειονομικό να το επιβεβαιώσει...μου έχει συμβεί σε πολυκατοικία για αυτό το λέω)
Στην περίπτωση που πέσουν οι σοφάδες και μπετά από τα ασυντηρητα μπαλκόνια του από πάνω μου και προκαλέσουν ζημιές...δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα τα φάω στο κεφάλι όταν είμαι στην αυλή μου τότε τι κάνω?
Επίσης καταστατικό πολυκατοικίας δεν πρέπει να υπάρχει...και αποθεματικό δεν υπάρχει σίγουρα...έχω μπλέξει με φράγκατους...
-
....Τώρα πουλάει φίλος μου στην Παιανία μονοκατοικία 75τμ περί τις €100.000 ή €130.000 μαζί με αποθήκη 40τμ.
ε; παρακαλώ;;;;;
Πληροφορίες παρακαλώ πολύ!!!!
-
Επίσης καταστατικό πολυκατοικίας δεν πρέπει να υπάρχει...και αποθεματικό δεν υπάρχει σίγουρα...έχω μπλέξει με φράγκατους...
Εμείς έχουμε καταστατικό του 1988 (του κατασκευαστή) και το έχουν κάνει πατσαβούρι. Το θυμούνται μόνο όταν ενοχλούνται σε κάτι.
Το θέμα με τα φράγκα είναι μεγάλο. Ότι είναι τσάμπα κανείς δεν έχει πρόβλημα. Ότι κοστίζει ξεκινά η μίρλα, η γκρίνια, η φασαρία και φυσικά το ποιο εύκολο η κοπάνα...
-
Γάτε, προσπέρασες κάτι που έγραψα: Ο κατασκευαστής - μηχανικός στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων λειτουργεί σαν κατασκευαστής, αποκλειστικά με τα κριτήρια των κατασκευαστών. Το μηχανικός, το ξεχνάς!
Μηχανικοί είναι αυτοί που μελετάνε ή/και επιβλέπουν κτίρια. Αυτοί δεν έχουν κανένα κέρδος παρά μόνο πιθανή ζημιά από τη λαμογιά των κατασκευαστών ή την απληστία και ξερολίαση των ιδιοκτητών. Αυτοί που κατασκευάζουν κτίρια ως επιχειρηματική δραστηριότητα είναι κατασκευαστές! Το ότι μπορεί να έχουν και ένα πτυχίο μηχανικού απλώς σημαίνει ότι μπορεί να γλιτώνουν και 10 χιλιάρικα σε μια πολυκατοικία για αμοιβές μελέτης και επίβλεψης.
Απλά πράγματα και θα έπρεπε να τα καταλαβαίνεις...
Υ.Γ.: Λαμογιά δεν είναι να κλείσεις έναν ημιυπαίθριο σαν κατασκευαστής. Ακόμη κι αν αντιτίθεται στην ηθική σου, αν δεν το κάνεις (ενώ το κάνει όλη η αγορά) δεν θα πουλήσεις και θα πεινάσεις. Λαμογιά είναι να κάνεις κακή κατασκευή για να γλιτώσεις 5-10-15 χιλιάρικα, σε μια πολυκατοικία που θα έχεις πωλήσεις 2 εκατομμυρίων και κέρδος 500-600 χιλιάδες.
-
Στην περίπτωση που πέσουν οι σοφάδες και μπετά από τα ασυντηρητα μπαλκόνια του από πάνω μου και προκαλέσουν ζημιές...δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα τα φάω στο κεφάλι όταν είμαι στην αυλή μου τότε τι κάνω?
-
Εφόσον τίθεται θέμα ασφαλείας, σαφώς και μπορείς να τους αναγκάσεις, αλλά θα πρέπει να κινηθείς νομικά. Εϊναι όμως χρονοβόρα διαδικασία και κρατάει αρκετά, αλλά μπορεί και να φοβηθούν με τα δικαστήρια και αυτό να λειτουργήσει ως μοχλός πιεσης και να πληρώσουν.
-
Δεν γίνεται να μην υπάρχει καταστατικό (μπορεί να έχει χαθεί), όλες οι πολυκατοικίες είναι υποχρεωμένες να έχουν. Πολλές φορές αναφέρονται οι όροι και στο συμβόλαιο αγοράς ή στην σύσταση ιδιοκτησίας. Δεν μπορεί να μην υπάρχει κανένα έγγραφο.
@Storm: you've got mail.
-
-
Θα το ψάξω για το καταστατικό...
Ευχαριστώ πάντως!
-
Άντε πάλι πάνω το θέμα.
Με τα φορολογικά στις μεταβιβάσεις τι γίνεται αυτή την περίοδο; Ψάχνω στο ίντερνετ τι ισχύει με τα φορολογικά (1η κατοικία, 2η κατοικία, εξοχικό κλπ...) και άκρη δεν βγάζω.
Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω αυτές τις πληροφορίες;
-
Με τα φορολογικά στις μεταβιβάσεις τι γίνεται αυτή την περίοδο; Ψάχνω στο ίντερνετ τι ισχύει με τα φορολογικά (1η κατοικία, 2η κατοικία, εξοχικό κλπ...) και άκρη δεν βγάζω.
Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω αυτές τις πληροφορίες;
Εαν είναι 1η κατοικία δεν πληρώνεις φόρο μεταβίβασης. Για όλα τα υπόλοιπα πληρώνεις κανονικά φόρο μεταβίβασης ακινήτου (ΦΜΑ), ο οποίος είναι 3% επί της αντικειμενικής αξίας ή του τιμήματος στο συμβόλαιο, όποια είναι μεγαλύτερη. Για παράδειγμα εαν αγοράσεις ακίνητο έναντι €150.000 με αντικειμενική αξία €130.000 θα πληρώσεις φόρο μεταβίβασης €4.500 (εκτός εαν είναι 1η κατοικία). Εαν η αντικειμενική αξία είναι €200.000, παρόλο που πλήρωσες €150.000 για να το αγοράσεις, θα πληρώσης ΦΜΑ €6.000
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!