-
Καταιγίδα, το ότι κάποιος ζητάει 540 Ευρώ νοίκι για ένα ανακαινισμένο στούντιο 40 τ.μ. στο Κάτω Χαλάνδρι, πιθανώς ημιυπόγειο και 40ετίας, ΔΕΝ σημαίνει και ότι θα τα πάρει...
-
Συμφωνώ, έχεις απόλυτο δίκιο.
Έψαχνα τις τιμές που παίζουν στο Χαλάνδρι και έπεσα πάνω σε αυτή την αγγελία.
-
Απλά δεν υπάρχουν σπίτια . Στον σπιτόγατο μου έρχονται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 5-10 ζητήσεις για ενοικίαση .
Σας το έχω πει . Οτι σπίτια υπήρχαν από αντιπαροχές , πλέον μένουν τα παιδιά τους που μεγάλωσαν .
Τώρα ελάχιστα έχουν βγει για ενοικίαση .
Αλλωστε ποτέ δεν πούλησα 35 χρόνια σπίτια για παντοτεινή ενοικίαση . Τα έπαιρναν για τα παιδιά τους και τα νοίκιαζαν μέχρι να μεγαλώσουν. Τώρα μένουν αυτά .
12 χρόνια χωρίς καινούργιες οικοδομές τι περιμένετε να γίνει ?
Και έλλειψη κατοικιών και ο κωρονοϊός έσπρωξε πολλούς Αθηναίους να νοικιάσουν όλα τα σπίτια στα παραθαλάσσια της Αττικής για όλη την σεζόν. Αυτό μου έλεγε σήμερα φίλος από Πόρτο Ράφτη που έχει πάρε/δώσε με μεσίτη της περιοχής.
-
40 τετραγωνικά σε ημιυπόγειο;;; 540euro;;;
Δεν είναι νεόδμητο. Ανακαινισμένο είναι σε παλιά οικία. Το ημιυπόγειο το έκαναν διαμέρισμα...
Μήπως έχει κάνει λάθος στη τιμή; Μάλλον.
Mια χαρα το βλεπω και μαλλον φθηνο ειναι. Γιατι ειναι σε καλη γειτονια. Κοντα στο Ν Ψυχικο.
Στο Μιλανο μια γκαρσονιερα ειναι 1200ε και τα εργασιακα δεν ειναι πολυ διαφορετικα απο Ελλαδα.
Τωρα αν συγκρινεις πχ Γλυκα νερα που πιθανον δεν υπαρχει ουτε δικτυο αποχετευσης με Ψυχικο που εισαι στην Αθηνα ουσιαστικα τωρα τι να πω...
-
Έχω χάσει πολλά επεισόδια. Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσω τις απόψεις μου γιατί αφενός νοικιάζω ένα διαμέρισμα στο Μαρούσι (μάλλον σε εξευτελιστική τιμή) και ίσως και να νοικιάσω και το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι αν κάτσει αυτό που σκέφτομαι.
-
Έχω χάσει πολλά επεισόδια. Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσω τις απόψεις μου γιατί αφενός νοικιάζω ένα διαμέρισμα στο Μαρούσι (μάλλον σε εξευτελιστική τιμή) και ίσως και να νοικιάσω και το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι αν κάτσει αυτό που σκέφτομαι.
Ε ναι ρε συ. Κοιτα στον χαρτη που ειναι αυτο που εβαλες. Ειναι διπλα σε πρεσβειες. Στο παρελθον αυτη η περιοχη ηταν πριμιουμ.
Μπορει να το νοικιασει καποιος ξενος απο τις πρεσβειες.
Αν κανεις καλη ανακαινιση οπως κανει αυτος πρεπει να ζητησεις καλο νοικι. Στα 540ε σε αλλες πολεις ουτε δωματιο δεν νοικιαζεις.
-
Storm, o cruiser πίσω στο 2016/2017 που κοιταζα να νοικιάσω με το γυρισμό μας στην Ελλάδα, είχε δώσει πολύ καλή εικόνα για την αγορά και γιατι οι τιμές ήταν πολύ υψηλές (σε σχέση με τη ποιότητα χάλια στα περισσότερα, μιλάμε 700-800ε σε ανακάινιστα διαμερίσματα στα ν.προάστια στα 80τ.μ. όπως χτίστηκαν το '80-'90). Τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι τιμές έχουν ανέβει και άλλο αλλά η ποιότητα (έστω ανακαινισμένα) έχει ανέβει επίσης από όσο κοιταζα στα σαϊτ πριν κανα 6μηνο όταν σκεφτόμασταν να αλλάξουμε σπίτι (πιο μεγάλο απο τα 90τμ τωρα). Αυτός είναι άλλος ένας λόγος που εμείς θα ανακαινίσουμε το διαμέρισμα που έχω πια στη κατοχή μου για να πάμε να μείνουμε εμείς μιας και χρειαζόμαστε μεγαλύτερο. Αν θέλαμε στα 130τμ (που ειναι το διαμέρισμα που θα ανακαινίσουμε) σχετικά καινούργιο ή ανακαινισμένο θα θέλαμε 1200+(+++) για νότια προάστεια). Πια ξεφεύγει το πράγμα.
-
Μου θελετε και πολλα εγγονια να γεμισει η Ελλαδα, ελληνακια....κουνια που σας κουναγε.
Δεν έχεις άδικο. Εχει τελειώσει εδώ το θέμα, η ιστορία μας έχει ξεχάσει. Εμείς ήρθαμε, καναμε τον απόγονο, τακτοποιούμε κάποια πράγματα εδώ και πάλι πίσω στα έξω.
-
Εμείς ήρθαμε, καναμε τον απόγονο, τακτοποιούμε κάποια πράγματα εδώ και πάλι πίσω στα έξω.
Να σας ζήσει ο απόγονος!!!
Θα πάτε πίσω την Ταιβάν ή αλλού?
-
Να σας ζήσει ο απόγονος!!! Θα πάτε πίσω την Ταιβάν ή αλλού?
Να είσαι καλά Φάνη!
Αρχικά λεμε μισο μισό Ελλάδα/Ταιβαν όσο ειναι πολύ μικρός ο μικρός. Βασικά έπρεπε να είμαστε Ταϊβαν τωρα, χάσαμε δουλειές καλές δυστυχώς, οπότε λέμε να προχωρήσουμε στο 2020 το διαμέρισμα και να οργανωθούμε γενικά.
Τωρα βέβαια με τον μικρό ειναι πιο 'δύσκολα' τα πράγματα, θέλουν στρατηγική. Σαν επόμενο βήμα, λέμε να δουμε το ενδεχόμενο να παμε Ιαπωνία.Ειχα ξεκινήσει και γιαπωνέζικα, αλλά τα άφησα αμέσως λόγο ιού.
Θα δούμε όμως. -
Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο! Είναι όντως πιο δύσκολο με το μωρό, αλλά όλα γίνονται. Όταν ζούσα έξω έβλεπα οικογένειες που τις θαύμαζα και τώρα που έχω δικιά μου τις θαυμάζω ακόμα περισσότερο!
-
Να σας ζησει, παντα υγιες και ευτυχισμενο να ναι.
Παντα χαρες, και πολλα αδελφακια ευχομαι.
-
Ας επαναφέρουν την φοροαπαλλαγή για τους τόκους των στεγαστικών για την πρώτη κατοικία . Ηταν πολύ καλό μέτρο .
-
Ακουσα θα δωθουν επιδοματα* σε συνταξιουχους του εξωτερικου να ερθουν να ζησουν εδω στη χωρα μας, και να αγορασουν ή να νοικιασουν σπιτια και διαμερισματα.
Αν δεν δωθουν άμεσα κινητρα για κατασκευη νεω κτηριων, οπως πολυ σωστα λεει ο ταξιδευτης, να σας δω τι θα λετε και τι ποσταρισματα θα εχετε για τα επιδοματα ενοικιου, που ομαδικα και σαν χορωδια βριζατε διοτι σας εμποδιζαν στην επιτευξη του πλουτισμου.
Πως θα ζουν τα παιδακια σας σε λιγα ετη που θα ανοιξουν τα φτερα τους και θα θελησουν να φτιαξουν τη δικη τους φωλια, μακρυα απο εσας;
Να δείτε το ύψος των τιμών ενοικίασης και το ποσοστό των 30-35αριδων που ζουν με του γονεις τους μεσα στο παιδικο τους δωματιακι. Να δείτε τι ποσοστό του συνολικού εισοδηματος θα κοστιζει απλα να μείνουν σε μια γκαρσονιερα τα νεα ζευγαρια, δεν μιλω για τριάρια και τεσσάρια.
Να δειτε τα ρεκορ στα αντικαταθλιπτικά στους νεους, ήδη σπάμε ρεκορ καθε ετος.
Αλλά οποιος ζητησει επίδομα για τα δικά του παιδιά να κοιταξει μετα στον καθρέπτη, να μας πει τι βλέπει.
Να πειτε στα παιδακια σας οτι ειναι τεμπεληδες και οτι πρεπει πρωτα να στηριχτει το κινητρο για υψηλη παραγωγή και οταν καποια στιγμη υπαρξει πλεονασμα ...βλεπουμε πως θα μεταφραστει αυτό πρακτικά σε ενα υψηλο ενοικιο
*Επίδομα ή φοροελαφρυνση εχουν ακριβως τον ιδιο αντικτυπο στον προϋπολογιαμο του κρατους, περιγραφουν το ιδιο κενο με αλλες λεξεις που υποτιθεται κρύβουν την πολιτικη και εναν αναπτυξιακο παλμο απο πισω. (Που οντως ετσι ειναι αλλα εδω μιλουμε για μια γκαρσονιερα νεων ανθρωπων και ζευγαριων που ξεκινουν την ζωη τους, και οχι για μπεμπες και μερτσεντες)
Μου θελετε και πολλα εγγονια να γεμισει η Ελλαδα, ελληνακια....κουνια που σας κουναγε.
Οποτε σας βοηθω να κανετε τις αναλογιες.
-
Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο! Είναι όντως πιο δύσκολο με το μωρό, αλλά όλα γίνονται. Όταν ζούσα έξω έβλεπα οικογένειες που τις θαύμαζα και τώρα που έχω δικιά μου τις θαυμάζω ακόμα περισσότερο!
Και για εσένα και την οικογένειά σου Φάνη ότι καλύτερο και όλοι μαζί να κάνετε πράγματα που ονειρεύεσαι!
Να σας ζησει, παντα υγιες και ευτυχισμενο να ναι. Παντα χαρες, και πολλα αδελφακια ευχομαι.
Να είσαι καλά! Ενα φτάνει. Το 2ο είναι πίστα που δε θα παίξω. Δεν αντέχω και δε χωράει στο προγραμματισμό για αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Τιμή και δόξα και μπράβο σε όσους έχουν 2ο και 3ο ...
Ψιτ Λαπ, για να ειμαι και ον-τοπικ, στο πισω μέρος του μυαλού παίζει να πουληθεί το εν λόγω διαμέρισμα στο μέλλον αν ειναι αναγκαίο για να χρηματοδοτήσει διαμέρισμα (εεεχχχχ.. τρύπα) στην Ιαπωνία -
Αν μεινεις σε μεγαλα αστικα κεντρα και βιομηχανικες περιοχες, ναι τρυπα. Καλα για Τόκιο, δεν το συζητω καν.
Αλλα, πιο εξω και με σκληρο ευρω εναντι γιεν κατι κανεις....
εβλεπα στο yοutube κατσε καλα σπιτακια, μονοκατοικιες, χωρις πλακα ψηλοσπιταρονες για εμας εδω. Κατσε να ψαξω να βρω.
Μπουκαρε η αλλη μεσα....αριγκατο χοιμαςςς....
Τεσπα.
Σπιταρονα τι λεμε τωρα
Υ.γ αυτο που παντα εχουν ενα δωματιο που λεγεται το δωματιο τω παππουδων, συγκινιτικο αλλα και δυσκολο να τους εχεις ολη μερα στα ποδια σου και παντα τους βαζουν διπλα στο σαλονι.
-
Iαπωνία.. μια χώρα που κι από πιο νέος ήθελα να ταξιδέψω και να δω (δεν ξέρω αν θα μπορούσα και να μείνω)
Απλά, όπως μερικοί λένε να πάω Παρίσι,Μαδρίτη,Η.Π.Α.,Καναδά,Αυστραλία,Κίνα κ.τ.λ. εμένα το μέρος,η χώρα που έχω σαν επιθυμία πιο πολύ να γνωρίσω είναι η Ιαπωνία.Πιστεύω ότι είναι μια χώρα με κάτι τελείως διαφορετικό,που συνδυάζει τα πάντα και τις μεγαλουπόλεις και τη φύση κι οι Γιαπωνέζοι μου φαίνονται πολύ ευθείς,τελειομανείς αλλά και συναισθηματικοί άνθρωποι.
Να σου ζήσει το παιδάκι alejandro κι η οικογένεια!
-
Χαχαχα βρε Λαπ! Και εγω δουλευω και εχω κανα βιντεο με real-estate γιαπωνέζικα να βλέπουμε καμια περιοχή, να ζαχαρώνουμε και να ονειρευόμαστε
Πολύ καλό το κανάλι που έστειλες. Ενδεικτικό και της δουλειάς που ρίχνουν να 'πουλήσουν'. Αντε να δουμε αν υπάρχει αντίστοιχο ευρωπαϊκό, να μη πω Ελληνικό.
Οσο για το δωμάτιο των παππούδων, ειναι πολύ συνηθισμένο στην Ασιατική οικογένεια (και εδώ Ελλάδα, δεν ειναι κάπως έτσι; Γιάυτο λέω Ελλάδα, Ασία ειναι πολυ πιο κοντά ουσιαστικά σε σχέση με αγγλοσαξωνικές χώρες). Και γι'αυτο Ασία (Ιαπωνία, Κίνα ειδικά) πουλάνε πολύ οχήματα όπως αυτό :μιας και μπαινοβγαίνουν εύκολα και ηλικιωμένοι και παιδιά από τις συρόμενες πόρτες
Iαπωνία.. μια χώρα που κι από πιο νέος ήθελα να ταξιδέψω και να δω (δεν ξέρω αν θα μπορούσα και να μείνω)
Να είσαι καλά! Και το/τα δικά σου αν έχεις!
Στο σύμπαν όλο υπάρχουν 2 πράγματα. Το σύμπαν και η Ιαπωνία. Να πας. Αξίζει. Αξίζει πολύ. Οπως παντού, υπάρχουν χάλια Ιάπωνες, υπάρχουν και πολύ 'όμορφοι' άνθρωποι. Πολύ ζεστοί. -
Είμαστε εκτός θέματος ρε σε Λαπ, θα μας δείρουν. Συμφωνώ σε όλα. Ιαπωνία, Ταϊβάν, (ίσως και σε άλλες χώρες) στα δημόσια σχολεία τα παιδιά καθαρίζουν το σχολείο και τα πεζοδρόμια γύρω. Διαβάστε το 'ταξιδεύοντας' του Καζαντζάκη να δείτε πώς ήταν και έγιναν οι χώρες αυτές.
-
Κοιτα να δεις τι αντιπροσωπευση κανει ενα προϊον τους και γενικα ποσο σημαντικο ειναι αυτονπου λεμε προιοντα με προστιθεμενη αξια.
Καλα και μικρος εβλεπα καπαμαρου και ειχα επαφη με την αισθητικη τους.
Εγω για να μαθω για τη suzuki, χεσμενη την ειχα, εκατσα να δω ιαπωνικα κειμενα κτλ ετσι για χαβαλε , καλα ειναι δυσκολα αλλα οχι και οσο φανταζεσαι,
Τσπ με το γκουγκλυ κατι αρχισα να βλεπω. Επαθα πλακα.....σαν εξωγηινοι ειναι, με την καλη εννοια.
Ολα διαφορετικα αλλα και ολα μελετημενα δισφορετικα.
Η φυση τους ειναι θαυμα επι γης, ηφαιστεια γαρ,
Αυτο που με τρελαινει ειναι οτι λειτουργουν για το κοινο καλο.
Καθε πρωι ή δευτερη μερα οι εργαζομενοι καθαροζουν γυρω απο την εταιρια για να μαθουν οτι και εξω απο την επιχειρηση πρεπει να συνεισφέρουν. Αλλα καινοτι η επιχειρηση ειναι η οικογενεια μας, το σπιτι μας.
Το διανοείσαι αυτό;
Υ.γ η πρωτη φορα που επαθα σοκ ειναι οταν συναντησα σε τραινο εδω ελλαδα ταξιδιωτες μ ενα ζευγαρακι και ετσι γλυκουλης που ειμαι μου μιλησαν και πιασαμε κουβεντα στα αγγλικα. Εμαθα οτι γυρνουσαν απο Ιαπωνια και οτι μαλλον θα ξαναφυγουν να μεινουν μονιμα, διοτι τους αρεσει η φυση. Ψηλοχιπιδες αυτοι, αααα παιζει πολυ το χιπικο εκει.
Τελικα μου ειπαν οτι εκει εχουν α θυμαναι καλα 7 βαθμιδες ευγενειας και οτι στηντοπ ειναι ο αυτοκρατωρ, οπου και να μην μαθεις τον τροπο ομιλιας δε πειραζει διοτι κανεις δεν τον συναντα απο τους κοινουν θνητους. Ειναι κατι σαν ημιθεος.
Βεβαια λογω συτου πασχιζουν οι ανθρωποι να ανεβουν κοινωνικα, υπαρχει το στοιχειο του κοινωνικου ρατσισμου.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!