-
Μπέπε, από ότι έχω διαβάσει σε press releases της AR, ο κινητήρας της Giulietta έχει υποστεί αλλαγές, μπορεί όχι σε hardware, αλλά σίγουρα σε προγραμματισμό. Δεν είσαι σε καμία περίπτωση άσχετος, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδέεις την κλιμάκωση με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας ενός μοτέρ. Δεν είναι ότι ανεβάζει πιο εύκολα στροφές (αυτό θα μπορούσε να ήταν αποτέλεσμα κλιμάκωσης) αλλά ότι κρατάει τη δύναμή του ψηλά, σε αντίθεση πχ με το 120άρη του Bravo που μετά τις 5500 είναι ανύπαρκτος!
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι έχουν σχέση μεταξύ τους αλλά δεν είναι ίδιοι. Για την ακρίβεια ο 120άρης της Giulietta είναι εξέλιξη του γνωστού T-Jet αλλά με διαφορετικό χαρακτήρα (π.χ. δεν 'πεθαίνει' στον κόφτη) και άλλες προδιαγραφές.
ΥΓ: Μη μαλώνετε ωρέ παλικάρια...
Ακριβώς ίδιοι είναι με την διαφορά ότι τώρα με το 6άρι η κλιμάκωση έγινε πιο πυκνή επομένως είναι λογικό να μην πεθαίνει στον κόφτη, όπως πέθαινε με το πιο αραιό 5άρι. Η διαφορά αυτή προέρχεται από το κιβώτιο που έχουμε μια επιπλέον σχέση και όχι από κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στα εντόσθια του ίδιου του κινητήρα. Η μόνη αξιοσημείωτη διαφορά είναι αυτή της προσθήκης ενός καταλύτη για προδιαγραφές euro 5 που όμως θα φίμωναν τα 120 άλογα, κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται διότι το κιβώτιο C635 τρώει πιο λίγη μάλλον δύναμη σαν απώλεια οπότε αντισταθμίζεται η διαφορά πιστεύω.
αυτό με την δύναμη ψηλά και το κιβώτιο είναι χαιλαιτ...
εγώ πιστεύω οτι το ένα μοτέρ είχε ανάδρομο ερμή όταν πρωτοφτιάχτηκε και το άλλο την σελήνη στεναχωρημένη...
η μήπως τούμπαλιν?? -
Ο χρήστης MILANEZOS έγραψε:
εδω, οι μηχανολογοι σκιζουν τα πτυχια τους!Όταν και αν το πάρεις, σκίσε το.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το να τους έχει μείνει στοκ t-jet και μόλις τελειώσει να βάλουν κ σε αυτό τον μικρό m-air σας πέρασε από το μυαλό;
Στη σημερινή εποχή του JIT αυτό πως μπορεί να συμβεί???
όπως φόρεσε το exeo 1.8 20VT στις αρχές και τώρα φορά TSI.
Μου φαίνεται λίγο παράξενο να έχουν στοκ από κινητήρες. Εδώ δεν στοκάρουν άλλα εξαρτήματα πολύ μικρότερης αξίας....
-
Ναι, όντως, τί σχέση έχει αν έχει δύναμη ψηλά ο κινητήρας με το κιβώτιο;
Εντάξει βέβαια, έμμεσα όλα συνδέονταιΕπίσης, ποιος ορίζει τον άριθμό των διαφορών που πρέπει να έχει ένας κινητήρας, ώστε να τον πούμε ..διαφορετικό;
Και συ ρεντ, κατάλαβε ότι το να θέλει κάποιος το μικρό MAir στην G, δεν είναι δα και τόσο παράλογο
Θέλω να πω δεν τον λες και πλεονέκτη, σιγά.Αλλά ρε παιδιά ήρεμα, μη γαυγίζετε
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Ναι, όντως, τί σχέση έχει αν έχει δύναμη ψηλά ο κινητήρας με το κιβώτιο;
Εντάξει βέβαια, έμμεσα όλα συνδέονταιΤον ευνοεί επίσης η καλά μελετημένη κλιμάκωση του κιβωτίου που δεν τον αφήνει να κρεμάσει σημαντικά πάνω από τις 5.500 rpm
http://www.drive.gr/drive/index.php?opt ... Itemid=168
Τώρα δεν έχω πρόχειρες τις κλιμακώσεις του 5αριού της Mito 120 και της Giulietta 120 αλλά αυτό που εννοώ είναι πραγματικότητα.
-
Παντως μ αρεσει οταν επικαλειστε τον ειδικο τυπο που βριζετε-βριζω οταν γραφει κατι που σας αρεσει-σας συμφερει..
Ασχετα απο την G.. Αυτη την αγοραζα ασχετως ποιοτητας αναπτηρα..
-
Όπως και να έχει η αναφορά στο κιβώτιο είναι άκυρη....
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Παντως μ αρεσει οταν επικαλειστε τον ειδικο τυπο που βριζετε-βριζω οταν γραφει κατι που σας αρεσει-σας συμφερει..Ασχετα απο την G.. Αυτη την αγοραζα ασχετως ποιοτητας αναπτηρα..
μα για αυτό το παραθέτω... για να δεί οτι γράφει ότι να'ναι και το αναπαράγει...
η επιλογή ήταν χαρακτ γιατί όποτε αναφερόμαστε στην g μας λέει για τα απαράδεκτα υλικά της... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
εδω, οι μηχανολογοι σκιζουν τα πτυχια τους!
Όταν και αν το πάρεις, σκίσε το.
Μπουσε δε μας τα λες καλα τελευταια... Γενικα ομιλω.. Δεν εχει καμια σχεση το κιβωτιο με το συμπερασμα σου οι κινητηρες μπορει να ειναι ιδιας αρχιτεκτονικης οχι ομως και λειτουργιας (και στον παγκο και στο δρομο).Αλλο αν ειναι πολυ κοντα σε κατασκευη η εστω πανομοιοτυποι. Οσο για το drive...επεσες τοσο χαμηλα ωστε να επικαλεισαι ελληνικο περιοδικο (το οποιο παρεπιπτοντως εξυμνει τα πλαστικα της G τα οποια εσενα δε σ αρεσουν αλλα οκ ) ;;;Αυτο το εκανε ο κικιζας ρε συ... Καλα το κανει ακομα.. Τελος παντων το διπλωμα (και ουχι πτυχιο) δε νομιζω να βρεθει καποιος απο μας να στο σκισει ετσι για πλακα γατι τσουζει στον ποπο.. αλλα αυτο ειναι ακυρο,συζητηση για το ποιος την εχει μεγαλυτερη..
-
Διαφορες στους κινητηρες των Bravo 120ps και Giulietta 120, υπαρχουν, σαφως και δεν ειναι αλλος κινητηρας, αλλα σε επιπεδο χαρακτηριστικων λειτουργιας, οι διαφορες, ειναι αξιοσημειωτες:
...'αντί του πιο μικρού 135άρη που φοράει η MiTo, προτίμησε τον Τ-Jet των 120 ίππων. Όσο περίεργο μας ακούστηκε στην αρχή και το αντιμετωπίσαμε με σκεπτικισμό, τόσο άρχισε να μας κερδίζει οδηγώντας τη μικρή Giulietta, διαπιστώνοντας πολύ γρήγορα ότι δεν ήταν λύση ανάγκης, αλλά έκδοση που μπορεί να χτυπήσει στα ίσια ακόμα και θεωρητικά ισχυρότερες περιπτώσεις στα 1,4 λίτρα. Βέβαια, για να γίνει αυτό, οι Ιταλοί μηχανικοί προχώρησαν σε αλλαγές στην τουρμπίνα, στα συστήματα εισαγωγής εξαγωγής, στον εναλλάκτη και στην αντλία καυσίμου, με αποτέλεσμα να μιλάμε για ένα σχεδόν νέο κινητήρα. Τα αποτελέσματα δεν αργούν να φανούν, κυρίως, σε ό,τι έχει να κάνει με την ομαλή λειτουργία (δεν υπάρχει πλέον αυτή η αξιοσημείωτη αύξηση στο τράβηγμα γύρω στις 2.000 σ.α.λ.) αλλά και τις επιδόσεις, όπου ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι η μικρή Giulietta, σε σχέση με το αντίστοιχο Fiat Bravo (παραπλήσια ισχύς, βάρος και κλιμάκωση), επικρατεί σε σχεδόν όλες τις επιμέρους μετρήσεις.'
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13128
Σε οτι αφορα τωρα τις μετρησεις μεταξυ Bravo 120 vs Giulietta 120, συμφωνα παντα με την ζυγαρια των 4τροχων
οι διαφορες στα βαρη των δυο αυτοκινητων, ειναι της ταξης των 30κιλων (1342κιλα η G, εναντι 1372κιλα το Bravo).
Σε οτι αφορα τις επιδοσεις τους, αναφερω ενδεικτικα τα 0-100Km/h , 0-400m , και 0-1000m,
οπου η G 120 κανει, 10sec, 17,1sec/129km/h, και 31,7/161, ενω το Bravo κανει αντιστοιχα
10,5sec, 17,5/124, και 32,4/158.
Στις ρεπριζ, οπου εντοπιζονται και οι μεγαλυτερες διαφορες, η G 120 με 4η σχεση στα 40-60Km/h , 80-110, και 120-140,
κανει 4sec, 5,6sec, και 5,7sec ενω για την ιδια διαδικασια, το Bravo κανει 5,1sec, 6,5sec και 6,3sec.
Ιδια εικονα σχεδον και στις ρεπριζ 5ης οπου στα 50-70Km/h , 80-110, και 120-140, η G κανει χρονους 5sec, 7,3sec, 6,7sec, ενω το Bravo xρειαζεται αντιστοιχα 5,3sec, 8,9sec, και 6,4sec.
H μεση καταναλωση για την G 120 ηταν 9,9λιτρα/100km ενω για το Bravo 9,7 αντιστοιχα.
Οσον αφορα τις σχεσεις κιβωτιου, τα χλμ/1000σαλ για την καθε σχεση στην G ειναι 7,1 , 13,1 , 18,8 , 24,9 , 31,0 , 36,3 με
τελικη σχεση διαφορικου 4,118:1.
Για το Bravo 120, τα χλμ ειναι 7,2 , 12,7 , 18,6 , 25,7 , 31,4 , 36,9 , χωρις ωστοσο να δινεται τελικη σχεση διαφορικου. -
Διαβάζοντας όλα αυτό για τον 120άρη, σκέφτομαι τι παπαριές θα μας σερβίρουν αν αύριο μια μέρα βάλλουν τον 135άρη μούλτιέρ στην Τζουλιέττα. Είναι να μην αδημονείς να διαβάσεις τα άρθρα των περιοδικών τότε?
-
Rosso metallizzato. Το είχα δει τότε από κοντά. Πολύ καλό. Στο φως της ημέρας είναι φοβερή. Ίσως όταν πέφτει λίγο το φως φαίνεται (και είναι) αρκετά βαθύ. Είναι πάντως value for money σε σχέση με το Rosso 8C
Το οποίο ακόμα δεν έχω δει...
Σε άλλο όμως χρώμα, την είδα σήμερα στην Δεκελείας και έπαθα την πλάκα μου.
Γκρι μεταλλικό. Ποιο από τα δύο ήταν δεν είμαι σίγουρος...
(είχε και το Sport Pack 18 σαν της φωτό της προηγούμενης σελίδας, αλλά ήταν λίγο πιο ανοιχτό) -
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
Giulietta QVΜεγαλύτερη ανάλυση εδώ:
http://www.flickr.com/photos/scheirpj/5 ... otostream/
Alfa Romeo 8C Spider Zoute Grand Prix by PJScheir, on FlickrΦιρί φιρί το πάτε εσείς
Κουκλάρα
Καμιά μαύρη βάλτε μου -
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
http://www.petroffautoblog.com/content/alfa-romeo-giulietta-qv-italian-renaissance-first-driveΜεγάλη προσβολή να αποκαλέσει τον 1750 'high revving diesel'. Και φοβάμαι πως έχει και δίκιο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
http://www.petroffautoblog.com/content/alfa-romeo-giulietta-qv-italian-renaissance-first-drive
Μεγάλη προσβολή να αποκαλέσει τον 1750 'high revving diesel'. Και φοβάμαι πως έχει και δίκιο...
Εγω για τον Μπουσο που ηθελε μαυρη το εβαλα.. Δεν διαβασα το κειμενο..
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
http://www.petroffautoblog.com/content/alfa-romeo-giulietta-qv-italian-renaissance-first-drive
Μεγάλη προσβολή να αποκαλέσει τον 1750 'high revving diesel'. Και φοβάμαι πως έχει και δίκιο...
To χουμε ξανασυζητησει το θεμα.Δεν ειναι ουτε φαινεται να ειναι.
-
-
Καλησπέρα παιδιά,
οδήγησα σήμερα τη Giulietta, σε δύο εκδόσεις: 1.4 ΜΑ 170 και 2.0JTDm-2 170. Ήθελα από πολύ καιρό να το κάνω, γιατί είχα μεικτές εντυπώσεις από το αυτοκίνητο. Μέχρι στιγμής το είχα δει μόνο στατικό σε έκθεση αυτοκινήτου (με άπειρο κόσμο να μπαινοβγαίνει, οπότε και δε το περιεργάστηκα όσο ήθελα).
Οι εντυπώσεις μου γενικά είναι οι εξής:
- Εμφάνιση: μου αρέσει πολύ! Από φωτογραφίες δείχνει λίγο μη-Alfa, αλλά από κοντά καμία σχέση, το ερωτεύτηκα σχεδόν! Εντάξει, δεν είναι και 8C, για hatchback μιλάμε. Δε νομίζω κανένα άλλο το φτάνει σε εμφάνιση! Ακόμη και οι λερωμένες, με 16' ζάντες, ασημί και μπλε Giuliettες που οδήγησα είχαν κάτι να πουν. Πόσο μάλλον η λευκή QV με τις σκούρες πολυάκτινες 18άρες που είχαν μέσα στην έκθεση!
- Εσωτερικό: πολύ όμορφο για τα γούστα μου. Δεν ένιωθες τόσο όμορφα και οδηγοκεντρικά όσο στην 147 που είχα κάποτε, αλλά γενικά μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις το εσωτερικό, τόσο σε σχεδίαση, όσο και σε διαφαινόμενη ποιότητα. Επίσης οι χώροι για μικροαντικείμενα δεν ήταν και τίποτα το φοβερό, θα προτιμούσα λίγο μεγαλύτερες/περισσότερες θήκες για κινητό, γυαλιά, κλπ.. Α, όσο για το επίμαχο θέμα με την επένδυση των θυρών, ουδέν πρόβλημα! Πήγα προκατειλημένος ότι θα αντικρύσω κάτι χάλια, αλλά καμία σχέση, μια χαρά μου φάνηκαν! Εντάξει, στο Αstra πχ μου φαίνονται πιο 'όμορφες' και 'premium', αλλά της Giulietta ταιριάζουν μια χαρά στο γενικό design του εσωτερικού. Η επένδυση από βινύλιο είναι τουλάχιστον καλή, πολύ παραπάνω από αξιοπρεπής.
- καθίσματα: χάλια, δεν ταιριάζουν σε Alfa. Ούτε στήριξη, ούτε εμφάνιση. Θα το έπαιρνα μόνο με μπεζ/καφέ δερμάτινα καθίσματα. Ακόμη και τα σπορ καθίσματα της QV δε μου φάνηκαν τρομερά καλύτερα.
- χώροι: νορμάλ
- κύλιση: καλή προς άριστη, πολύ λίγος αεροδυναμικός θόρυβος. Ενδεικτικά, κάποια στιγμή πήγαινα με 145 και αν δεν κοίταζα κοντέρ θα έλεγα ότι ήταν κάτω από 120! Αρκετός θόρυβος από το δρόμο όμως, ακόμη και με τις 16άρες ζάντες. Ίσως βέβαια οι πολύ τραχείς δρόμοι της περιοχής έπαιξαν το ρόλο τους.
- οδική συμπεριφορά: με τη στάνταρ ανάρτηση, μου φάνηκε άνετη αλλά όχι πλαδαρή. Περισσότερα δε μπορώ να πω, μιας και είχε πολύ κίνηση στο δρόμο και όχι αρκετές στροφές.
- φρένα: ικανοποιητικότατα, μου άρεσε που στο D προφορτίζονται και έχουν πιο άμεσο δάγκωμα.
- ήχος: αδιάφορος, αλλά όχι ενοχλητικός στο diesel, συμπαθητικός στο 1.4, σε ξυπνάει κάπως όταν αρχίζεις και πιέζεις.
- κιβώτιο: 'λουκούμι', για οικογενειακό hatchback! Πολύ μου άρεσε, μου θύμισε γερμανικό αλλά με πιο γλυκά κουμπώματα.
- τιμόνι: μάλλον είχα καλομάθει στο υδραυλικό της 147. Γενικά μου άφησε μια βαριά αίσθηση, δεν είχε αέρινο και στιβαρό ταυτόχρονα πάτημα, όπως η 147. Βέβαια, γούστα και συνήθεια είναι αυτά.
- επιδόσεις: υπόψιν και τα δύο αυτοκίνητα ήταν άστρωτα, μάλιστα το diesel είχε μόλις 50χμλ στο οδόμετρο και το βενζινοκίνητο κάτω από 2000. Το 1.4 λοιπόν μου φάνηκε μια χαρά αξιοπρεπές, πολύ γραμμικό και αρκετά ελαστικό. Η δύναμη δε του λείπει, αλλά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το αμάξωμα 'κρύβει' χιλιόμετρα, μου άφησε μια έτσι κι έτσι γεύση. Περίμενα πιο έντονο ξέσπασμα στις μεσαίες για τούρμπο, αν πρόκειται να απαρνηθείς το στροφάρισμα και τον ήχο της ατμόσφαιρας. Το 2.0 diesel, πάλι δεν έχει το κλασσικό ξεπέταγμα των diesel στις 2-2.5k rpm. Πολύ γραμμικό και αυτό, και δε ψοφάει και εύκολα όσο ανεβαίνουν οι στροφές. Τρομερές ρεπρίζ, που δυστυχώς τις καταλαβαίνεις μόνο από το ρυθμό που ανεβαίνει η βελόνα του κοντέρ! Γενικά, αν έπαιρνα ή πάρω κάποιο, μάλλον στο 1.4 καταλήγω, κι ας χρειάζεται πιο πολλές αλλαγές ταχυτήτων στις χαμηλές στροφές σε σχέση με το άλλο, που είναι ακόμη πιο ελαστικό και ροπάτο. Αυτό αλλάζει στις υψηλές, που το 1.4 τραβάει καλά για μεγαλύτερο φάσμα στροφών του κινητήρα.
Γενικά, εντυπωσιάστηκα με την εμφάνιση και τη συνολική ποιότητα, αλλά ψιλοχαλάστηκα από τα μοτέρ και το τιμόνι. Ελπίζω σε μελλοντικό test drive σε άλλες συνθήκες και στρωμένους κινητήρες να είναι διαφορετική η αίσθηση.
-
Τι λάστιχα φόραγαν τα αμάξια; Αν είχαν Dunlop Sport, τότε αυτά φταίνε για τον αυξημένο θόρυβο κύλισης.
Alfa Romeo Giulietta