-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Σιγά τα αίματα George!!
Έχω και σκοπέτο και μου φύγε το G3 απ' τα χέρια μη τυχόν και περάσει κάνα TSI!!**Δεν σε ΧΑΛΕΙ !!! ** (οπως λεγαμε και εμεις οι παλιοσειρες καποτε... )
Προσεχε μονο μην εχει κανενας αξιωματικος TSI , και σου την 'αναψει' σε καμμια εφοδο...Όντως δεν με χαλάει και πολύ....
Uploaded with ImageShack.us
Άσε που για την ώρα το μοναδικό TSI είναι το δικό μου εδώ πάνω!! Ε.Φ. Δαφνούδι Σερρών (aka εξοχικό)!!
-
Κουραζεστε βλεπω.
-
@stefan147
Kατι 'βυσματα' και καλωδια βλεπω στην φωτο... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@stefan147
Kατι 'βυσματα' και καλωδια βλεπω στην φωτο...Για πρακτικούς λόγους και μόνο (χαμηλή αυτονομία ο VAIO)...
-
Ενα video review για την 170αρα, σε 'σφηνακι' 90 δευτερολεπτων , απο το Αγγλικο Autocar.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
@stefan147
Kατι 'βυσματα' και καλωδια βλεπω στην φωτο...Για πρακτικούς λόγους και μόνο (χαμηλή αυτονομία ο VAIO)...
-
Για να απαντήσουμε και στον φίλο που εξέφρασε τον προβληματισμό του, άσχετα αν είναι πραγματικός, αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς.
Τώρα για τον multiair:
Η καλύτερη καύση δεν αποδίδει απλώς καλύτερα...έχει και πιο ομαλή εκτόνωση του πιστονιού, άρα καταπονείται λιγότερο. Αρα το multiair, βοηθάει στην ξεκούραστη (εσωτερικά) λειτουργία. Αυτό απο μόνο του είναι σούπερ!!!
Για το σύστημα ήμουν και εγώ επιφυλακτικός για την αξιοπιστία του, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί το παραμικρό...Και όλοι ξέρουμε τι θα είχε γίνει απο τον ειδικό τύπο, αν είχε συμβεί, έστω και ένα περιστατικό σε όλον τον κόσμο...Εδώ στραμπουλίξανε το πεντάλ γκαζιού, προκειμένου να αποδείξουν ότι υπάρχει πρόβλημα...τελικά δεν τα κατάφεραν, αλλά η προσπάθεια αρκεί -
είναι πολύ ενδιαφέρουσα λύση αυτή του Μultiair... για να δούμε... Αν όντως είναι τόσο καλή, μετά 5 χρόνια, που είναι το απλούστερο διάστημα/ δικαίωμα για τεχνολογική πατέντα, θα έχουν όλοι οι κατασκευαστές... όπως και με τον μεταβαλλόμενο χρονισμό των βαλβίδων...
Έως τότε οι TSi και οι Multiair θα είναι στα μαχαίρια!
-
Τα 5 χρονια μετρανε απο ποτε?
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
είναι πολύ ενδιαφέρουσα λύση αυτή του Μultiair... για να δούμε... Αν όντως είναι τόσο καλή, μετά 5 χρόνια, που είναι το απλούστερο διάστημα/ δικαίωμα για τεχνολογική πατέντα, θα έχουν όλοι οι κατασκευαστές... όπως και με τον μεταβαλλόμενο χρονισμό των βαλβίδων...Εγινε 5 χρόνια? γιατί παλιά ήταν 10 ...πλάκες θα έχουμε...
Έως τότε οι TSi και οι Multiair θα είναι στα μαχαίρια!
Μα αυτό σαν καταναλωτές, το περιμένουμε με χαρά...Δεν υπάρχει πιο συμφέρον για μας απο τον ανταγωνισμό...
-
Στις 11-4-2023 τα ξαναλέμε
http://v3.espacenet.com/publicationDeta ... 8&KC=&FT=E
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Στις 11-4-2023 τα ξαναλέμεhttp://v3.espacenet.com/publicationDeta ... 8&KC=&FT=E
μεχρι τοτε τα αυτοκινητα θα ειναι ηλεκτρικα ή υδρογονου.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Στις 11-4-2023 τα ξαναλέμε
http://v3.espacenet.com/publicationDeta ... 8&KC=&FT=E
μεχρι τοτε τα αυτοκινητα θα ειναι ηλεκτρικα ή υδρογονου.
Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα μας συντροφεύει για πάρα πολλά χρόνια ακόμα!
-
μπορει, αλλα σε 15 χρονια οι τεχνολογιες του σημερα θα ειναι αρχαιολογιες...
μου αρεσει που ασχολειστε για το ποιος την εχει μεγαλυτερη σε διαρκεια (την πατεντα).
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Στις 11-4-2023 τα ξαναλέμεhttp://v3.espacenet.com/publicationDeta ... 8&KC=&FT=E
Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να έχει κανείς άμεσο έλεγχο στην κίνηση των βαλβίδων. Κάποιοι είναι ήδη εδώ και χρόνια σε χρήση, άλλοι είναι σε πατέντες που έχουν λήξει. Το δύσκολο δεν είναι -τόσο- να παρακαμφθεί η πατέντα ή να αγοραστούν τα δικαιώματά της όσο το να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος, οικονομικά βιώσιμος μηχανισμός που να είναι αρκετά εξελιγμένος ώστε να έχει τα ανάλογα οφέλη.
Οπότε μην περιμένετε να εμφανιστούν ανάλογα συστήματα το 2023, θα εμφανιστούν -παρόμοια, όχι ίδια- πολύ νωρίτερα. Και η Fiat άλλωστε δεν περίμενε να λήξουν οι πατέντες των συστημάτων που είναι ήδη σε χρήση, εξέλιξε το δικό της.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μπορει, αλλα σε 15 χρονια οι τεχνολογιες του σημερα θα ειναι αρχαιολογιες...μου αρεσει που ασχολειστε για το ποιος την εχει μεγαλυτερη σε διαρκεια (την πατεντα).
Οι πολυβάλβιδοι κινητήρες είναι αρχαιολογία; Ο ψεκασμός είναι αρχαιολογία; Μιλάμε για τεχνολογίες πολλών δεκαετιών που απλά ραφινάρονται και παραμένουν στην αιχμη της τεχνολογίας. Το ίδιο ισχύει και με το Multiair.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μπορει, αλλα σε 15 χρονια οι τεχνολογιες του σημερα θα ειναι αρχαιολογιες...To θεμα ειναι τι θα γινει το 2023 ή τι θα γινεται απο τωρα μεχρι το 23?
μου αρεσει που ασχολειστε για το ποιος την εχει μεγαλυτερη σε διαρκεια (την πατεντα).
Τι να πεις? fanboys
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μπορει, αλλα σε 15 χρονια οι τεχνολογιες του σημερα θα ειναι αρχαιολογιες...μου αρεσει που ασχολειστε για το ποιος την εχει μεγαλυτερη σε διαρκεια (την πατεντα).
Καμία τεχνολογία δεν είναι αρχαιολογία....
Το θέμα είναι το πόσο κέφι, διάθεση, ελευθερία κινήσεων και κυρίως χρήμα έχουν τα τμήματα R&D των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Να είσαι σίγουρος ότι ανασκάπτουν οιαδήποτε 'παλιά' πατέντα υπάρχει στα συρτάρια τους, ενίοτε και σε άλλων...
Πχ η Borg Warner εξέλιξε το lancia turbo-compressore(S4), και έχουμε σήμερα τα TSI μαζικής παραγωγής....
Για τους αειθαλείς μεταβλητούς χρονισμούς? Όσο έχουν κέφι τους εξελίσσουν.....
Η εξέλιξη τερματίζει στο άπειρο.... -
Ο χρήστης zeppelin έγραψε:
μπορει, αλλα σε 15 χρονια οι τεχνολογιες του σημερα θα ειναι αρχαιολογιες...
To θεμα ειναι τι θα γινει το 2023 ή τι θα γινεται απο τωρα μεχρι το 23?
αυτο που γινεται τωρα ειναι οτι επιλεγεις με βαση ποια σημερινη λυση σε καλυπτει σημερα, και οχι με βαση ποια πατεντα ληγει αργοτερα.
αε 15 χρονια δε ξερουμε καν ποσες εταιριες θα υπαρχουν με τη μορφη που ειναι σημερα.
-
ετυχε να πεσει στα χερια μου ενος φιλου το περιοδικο και ειχε δοκιμη multiair gltta με το αντιπαλο δεος golf και αλλα μοντελα..
εριξα μια πολυ γρηγορη ματια το ομολογω..
δεν ειναι σημαντικες οι επιδοσεις της ουτε στον τομεα των καταναλωσεων ουτε στις επιταχυνσεις...
Απογοητευτικα δε με τα νουμερα ανακοινωσεων στα φρεναρισματα...
το τιμονι της ελεγε 2 στροφες απο ακρη ως ακρη .... και αυτο σημαινει σπορ ή ειναι πρακτικο για ενα οικογενειακο αυτοκινητο????
καποιος που να εχει και αλλες δοκιμες με τον ανταγωνισμο
?
Alfa Romeo Giulietta