-
4 ροδες....hello
-
Εντελώς ατυχές σχόλιο... Ειρωνία μόνο και μόνο για να φανεί...
Δεν τα έβαλε φίλε μου στην ίδια κατηγορία, αν είναι δυνατόν. Ένα παράδειγμα έφερα σχετικά με το πώς μπορεί να επιλέξει κάποιος σε οποιαδηποτε κατηγορία. Έκαστος στο είδος του φυσικά δε τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβαλι.
Μερικές φορές έχω την εντύπωση πως κάποιοι παρερμηνευετε επίτηδες ρε παιδιά!
-
Έλα μωρέ τσιγκλαω να έχει σασπενς
-
Φανη η ασφάλεια δεν είναι μόνο τα ηλεκτρονικά μπλιμπλικια αλλά το πλαίσιο, η ακαμψία, οι ζώνες παραμόρφωσης, τα κράματα.
Ενα αμάξι σχεδιασμένο πριν από 15 χρονια δεν είναι το ίδιο ασφαλές με ένα σημερινό.
Και αυτό ασχετο με τις Άλφα.Τελευταία έχει καθιερωθεί να βαθμολογούνται τα αυτοκίνητα ως προς την ασφάλεια, κατά μεγάλος μέρος ως προς τα βοηθήματα που θα φρενάρουν αυτόματα όταν ο οδηγός παίζει με το κινητό του και την οθόνη του οχήματος, ή θα βοηθήσουν να μη βγει απ' το δρόμο όταν τον πάρει ο ύπνος... μετά είναι τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις, σε τυχόν σύγκρουση. Πως είναι όμως τα σημερινά αυτοκίνητα αντίστοιχης τιμής ως προς την ενεργητική ασφάλεια της Giulleta, τα χαρακτηριστικά που έχει ώστε να μη γλιστρήσει εκτός δρόμου, να υπάρχει έλεγχος του οχήματος στις στροφές, να προσπερνάει με ασφάλεια κλπ.
Όταν πρωτοβγήκε ήταν πολύ καλύτερη απ' τα περισσότερα αυτοκίνητα που μπορούσαν να αγοράσουν τότε 'κοινοί θνητοί'. Και τώρα όμως, παρά την ηλικία της, λόγω και της τιμής που τη δίνουν για όσο διατίθεται, υπερτερεί απ τα περισσότερα που μπορεί να αγοράσει κανείς σε αυτά τα λεφτά. Δηλαδή αυτοκίνητα μικρότερης κατηγορίας, χαμηλότερων επιδόσεων με κάποια επιπλέον βοηθήματα. Δηλαδή στα ίδια χρήματα θα αγοράσει κάποιος π.χ. ένα Polo, ένα C3 ή μια Corolla και θεωρεί πως αγόρασε ένα πιο ασφαλές αυτοκίνητο;
-
Polo και c3 μικρότερης κατηγορίας αυτοκίνητα.
Κορολλα σίγουρα πιο ασφαλές πλαίσιο.
Υποδεέστερη σε οδηγικά χαρακτηριστικά αλλά με πολλά αλλά χαρίσματα.Τεσπα στην τιμή ξεστομαρισματος η giulleta είναι πειρασμός αν είσαι συνειδητοποιημένος αγοραστής και εκτιμάς τα υπέρ της.
δεν είναι όμως για όλους -
Φίλος πηγαίνει στο προκαθορισμένο ραντεβού test drive για giulieta diesel μετά από τηλεφωνική επικοινωνία. Του λέει ο πωλητης ότι το αμάξι που διατίθεται για το test το αγορασε ο ίδιος σήμερα που σημαίνει ότι είναι στη δική του διακριτική ευχέρεια αν το διαθέτει. Πάει αυτό. Μετά λέει ότι θα μπορούσε να το διαθέσει αλλά δεν έχει άνθρωπο να αφήσει στο μαγαζί. Ο προϊστάμενος που είχε κλείσει το ραντεβού άφαντος. Η συμπεριφορά αυτή ούτε πουλάει ούτε αγοράζει κοινώς είναι για τα πανηγύρια. Αναφέρομαι σε αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκης.
-
Και εδώ Ηράκλειο είναι λίγο ασόβαροι δυστυχώς.
Έχω βαρεθεί να το λέω ότι εγώ προσωπικά εκτός από αμάξι (civic) διάλεξα και αντιπροσωπία (Βελμαρ). Πάντα ήταν πεποίθηση μου ότι οι σωστοί (εξυπηρετικοί και ευγενείς) επαγγελματίες πρέπει να επιβραβευονται γιατί δυστυχώς εδώ κάτω αποτελούν μειοψηφία!
-
Να έχεις στα χέρια σου ένα όνομα μια ιστορία που έχει δώσει τα μέγιστα στην αυτοκινηση και με τέτοια προωθητική ενέργεια στα 16 Χιλ και να τη πετάει ένα τμήμα πωλήσεων από το μπαλκόνι χωρίς μια συγνωμη. Κριμα. Τελικά ο φίλος εξυπηρετήθηκε από κοντινη επαρχιακή πόλη και σύντομα θα παραλάβει.
-
Polo και c3 μικρότερης κατηγορίας αυτοκίνητα.
Κορολλα σίγουρα πιο ασφαλές πλαίσιο.
Υποδεέστερη σε οδηγικά χαρακτηριστικά αλλά με πολλά αλλά χαρίσματα.Τεσπα στην τιμή ξεστομαρισματος η giulleta είναι πειρασμός αν είσαι συνειδητοποιημένος αγοραστής και εκτιμάς τα υπέρ της.
δεν είναι όμως για όλουςΕπίτηδες έβαλα και τη Corolla στη σύγκριση, ως ένα 'καλό αμάξι' που σε απλή του έκδοση μπορεί και το αγοράζει ο μέσος αγοραστής. Γιατί τα υπόλοιπα 'καλά' της κατηγορίας ξεφεύγουν πάνω απ' τα 20 χιλιάρικα σχεδόν πάντα. Και πάλι όμως δεν πάει να πεις καλύτερο ή πιο ασφαλές αμάξι την περσινή Corolla απ' την Giullieta 10ετίας. Άντε με κάποιες υποχωρήσεις, να θεωρηθεί η Corolla σχεδόν εφάμιλο (κι ας ύπολείπεται σε πάρα πολλά στην ουσία) και πάλι θα είναι ακριβότερο, μικρότερο, μάλλον πιο άσχημο (ή μάλλον όχι τόσο όμοφο, γιατί αισθητικά προόδευσε πολύ η ΤΟΥΟΤΑ), αλλά θα επικαλεστούν πολλοί ονομαστική αξιοπιστία και μεταπώληση. Δηλαδή η 'αμαξάρα' και 10ετίας να είναι, παραμένει επίκαιρη (και τώρα που μιλάμε για όσο υπάρχει, πιο φθηνή).
-
Επειδή η corolla σε λίγο θα παρουσιαστεί σαν κουράδα με ροδες και αμφιβάλλω αν την έχουν οδηγήσει ποτέ αυτοί που την παρουσιάζουν ετσι,σπεύδω προς υπεράσπιση της. Για μένα αν δεν είχε απαράδεκτους για την κατηγορία χώρους θα ήταν το καλύτερο all around χατς.
Όσο αφορά την alfa τώρα, στην τιμή που δίνεται αν ήμουν 20αρης με τα χίλια την αγοραζα αντί για τα σύγχρονα σούπερ μίνι που έχουν την ίδια τιμη.
-
Επειδή η corolla σε λίγο θα παρουσιαστεί σαν κουράδα με ροδες και αμφιβάλλω αν την έχουν οδηγήσει ποτέ αυτοί που την παρουσιάζουν ετσι,σπεύδω προς υπεράσπιση της. Για μένα αν δεν είχε απαράδεκτους για την κατηγορία χώρους θα ήταν το καλύτερο all around χατς.
Συμφωνώ αρκετά και είναι πολύ καλά στημένη η νέα Corolla. Αλλά εκτός από τους χώρους το άλλο της μειονέκτημα είναι οι κινητήρες, όπου δεν υπάρχει ποικιλία επιλογών. Ουσιαστικά μιλάμε μόνο για υβριδικούς (που εμένα μου αρέσουν), αλλά εαν κάποιος δεν θέλει υβριδικό σύνολο, τότε diesel δεν υπάρχει και βενζίνη είναι μόνο ο 1.2 ο οποίος είναι ένα μέτριο μοτέρ.
-
Όσο αφορά την alfa τώρα, στην τιμή που δίνεται αν ήμουν 20αρης με τα χίλια την αγοραζα αντί για τα σύγχρονα σούπερ μίνι που έχουν την ίδια τιμη.
Αυτό ακριβώς λέμε, λόγω τιμής αξίζει σαν αγορά χωρίς δεύτερη σκέψη η Alfa. Και προς Θεού, εγώ ανέφερα την τελευταία Corolla ως ένα καλό αυτοκίνητο (σύγχρονη σχεδίαση, ανεξάρτητη ανάρτηση, πολύ καλό overall οπως γράφεις) που υστερεί μόνο σε χώρους, ως μέτρο σύγκρισης για την Giullieta. Το 'καλύτερο' χάτσμπακ μάλλον παραμένει το Φόκους, που όμως όλο του αφαιρείται εξοπλισμός κι όλο ακριβαίνει, μήνα με το μήνα...
-
Αυτό ακριβώς λέμε, λόγω τιμής αξίζει σαν αγορά χωρίς δεύτερη σκέψη η Alfa. Και προς Θεού, εγώ ανέφερα την τελευταία Corolla ως ένα καλό αυτοκίνητο (σύγχρονη σχεδίαση, ανεξάρτητη ανάρτηση, πολύ καλό overall οπως γράφεις) που υστερεί μόνο σε χώρους, ως μέτρο σύγκρισης για την Giullieta. Το 'καλύτερο' χάτσμπακ μάλλον παραμένει το Φόκους, που όμως όλο του αφαιρείται εξοπλισμός κι όλο ακριβαίνει, μήνα με το μήνα...
Υστερεί σε επιδόσεις, συμπεριφορά, τιμόνι κλπ. Η δε Giulietta θα ήταν ακόμα κορυφαία ως μηχάνημα οδήγησης, αν είχε όλους τους κινητήρες της. Σήμερα με μόνο έναν κινητήρα 120 ίππων στην βενζίνη, περιορίζεται. Οπότε όποιος θέλει το καλύτερο πάει σε 180άρι Civic/Focus (και ίσως μπει μέσα και το νέο Leon).
-
Aikibill wrote:
Συμφωνώ αρκετά και είναι πολύ καλά στημένη η νέα Corolla. Αλλά εκτός από τους χώρους το άλλο της μειονέκτημα είναι οι κινητήρες, όπου δεν υπάρχει ποικιλία επιλογών. Ουσιαστικά μιλάμε μόνο για υβριδικούς (που εμένα μου αρέσουν), αλλά εαν κάποιος δεν θέλει υβριδικό σύνολο, τότε diesel δεν υπάρχει και βενζίνη είναι μόνο ο 1.2 ο οποίος είναι ένα μέτριο μοτέρ.
Δεκτά όλα που λες, αλλά μην ξεχνάμε ότι σήμερα στην αγορά την μερίδα του λέοντος την έχουν οι υποκυβισμενοι τουρμπο και δεν πιστεύω ότι συγκριτικα οι λοιποί 1000αριδες γαζωνουν.
-
Aikibill wrote:
Δεν είπες για παράδειγμα την corolla και δεν το κατάλαβα
-
Μάπα είναι όλοι οι χιλιαριδες εκτός της Suzuki άλλα παει και αυτός.
-
Δεκτά όλα που λες, αλλά μην ξεχνάμε ότι σήμερα στην αγορά την μερίδα του λέοντος την έχουν οι υποκυβισμενοι τουρμπο και δεν πιστεύω ότι συγκριτικα οι λοιποί 1000αριδες γαζωνουν.
Ο 1.2 του PSA είναι αρκετά πιο δυνατός τόσο στα 130 όσο και στα 155 άλογα. Το ίδιο και ο Ecoboost, τόσο ο 125αρης όσο και ο 155αρης, είναι πιο δυνατοί και οικονομικοί (και με πιο ωραίο ήχο). Του VAG είναι στα ίδια επίπεδα με την Toyota ενώ και της Renault o 1.3 είναι αρκετά καλύτερος. Άρα 3 στους 4 μεγάλους κατασκευαστές προσφέρουν καλύτερο μοτέρ. Ενώ στα υβριδικά η Tοyota δεν έχει αντίπαλο!
-
Aikibill wrote:
Ο 1.2 του PSA είναι αρκετά πιο δυνατός τόσο στα 130 όσο και στα 155 άλογα. Το ίδιο και ο Ecoboost, τόσο ο 125αρης όσο και ο 155αρης, είναι πιο δυνατοί και οικονομικοί (και με πιο ωραίο ήχο). Του VAG είναι στα ίδια επίπεδα με την Toyota ενώ και της Renault o 1.3 είναι αρκετά καλύτερος. Άρα 3 στους 4 μεγάλους κατασκευαστές προσφέρουν καλύτερο μοτέρ. Ενώ στα υβριδικά η Tοyota δεν έχει αντίπαλο!
παντως φαν κομματι της συμφωνιας - μπλιαχ - σουζι τογιο ηταν να δωκει η σουζι τον 1.4 μπουστη τζετ στην τογιο και να παρει μπαταριες και καλωδια. αν τον δουμε στη κορολα ξαφνικα θα αλλαξει στοχους, τουλαχιστον στα βιτ τον 1.2 τον πι ες έι τον εχει για χαρτι υγειας, τα ρεναουλτ για οδοντοβουρτσες και τους εκομπουστ για νυφτηρες.
ΑρΕς
ναι στο μπανιο ειμαι
-
Συμφωνούμε Γάτε για τον 1.4 Boosterjet, μόνο ο 1.5 Ecoboost είναι πιο δυνατός. Όμως δε νομίζω η Toyota να ενδιαφέρεται για τέτοια μοτέρ, κατά 90% ασχολείται με τα υβριδικά. Αλλιώς θα μπορούσε να βγάλει ένα σοβαρό μοτέρ, για ολόκληρη Toyota μιλάμε που έχει βγάλει στο παρελθόν κορυφαία μοτέρ. Και φυσικά είναι θέμα εκπομπών CO2.
-
Η δύναμη ενός κινητήρα εκφράζεται από τα νούμερά του. Οποιαδήποτε σύγκριση, βάσει αίσθησης, σε διαφορετικά αυτοκίνητα είναι εξ' ορισμού άκυρη, από την στιγμή που μιλάμε για διαφορετικά βάρη, κιβώτια-κλιμάκωση, αεροδυναμική κλπ.
Alfa Romeo Giulietta