-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ναι αλλά στο πεζοδρόμιο δεν θα μπορέσω να κάνω τζόκινγκ όπως γουστάρω.Πέρα από την πλάκα τα πράγματα είναι πολύ απλά, οι πεζοί κινούνται στα πεζοδρόμια και οι ποδηλάτες στους δρόμους, καθώς στα πεζοδρόμια/πεζόδρομους απαγορεύεται. Στο εξωτερικό αστυνομικίνα με είχε κατεβάσει κάτω με επιτακτικό ύφοςσε αχανή πλατεία και μου είπε να το πάω τσουλητό. Πρόσφατα πήγα βόλτα σε πεζόδρομους (όχι ποδηλατόδρομους) με φίλους που μου λέγαν ατάκες τύπου 'θα σε πάμε σε γ@μ@τη διαδρομή ήσυχη και ωραία' όπου πήγαινα με 5 προσπαθώντας να αποφύγω θείες με ψητά καλαμπόκια. Οπότε αναγκαστικά πάω σε δρόμους, και προσπαθώ τα μέγιστα για την ασφάλεια μου προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσψ τις επιπτώσεις στην κυκλοφορία. Άμα έχω ποδήλατόδρομους, φυσικά θα τους χρησιμοποιήσω, αλλά εάν δεν έχω θα φροντίσω πρώτα για την ασφάλεια μου...
Το θέμα της χρήσης του κέντρου της λωρίδας έχει πολλές μεριές. Όντως μπορείς να γίνεις σπ@σ@ρχίδ@ς εάν κινείσαι με 20 στο μέσο της κιφησίας, σπ@σ@ρχίδ@ς θα είσαι και αν κινείσαι ακόμη και στις νόμιμες λεωφορειολωρίδες εφόσον υπάρχει ο πολύ πιο ασφαλής, ήσυχος και με λιγότερο καυσαέριο για σένα παράδρομος δεξιά. Τώρα εάν είσαι αλήτης κουρσάκιας και κινείσαι με 40 ή σφηνάρεις σε πρωινό μποτιλιάρισμα (μπορείς να τρώς σε μέση ταχύτητα ακόμα και δίκυκλα καθώς δεν χωράν παντού!) άλλάζει το πράγμα.
Όμως στο στενάκι με τις κατοικίες θα πάς κέντρο, γιατί ούτε θές να κάνεις σλάλομ μεταξύ των φρεατίων υδροσυλλογής που φοβούνται οι ζάντες σου, είτε εάν έχουν παρκάρει, να κινδυνεύεις να φας κυριολεκτικά να φας πόρτα της κότας που τρέχει από το SUVλάκι της να προλάβει τις εκπτώσεις. Εάν έχεις χώρο αλλάζουν τα πράγματα, αλλά σε στενή οδό, μην αφήνετε να σας περνάνε όταν υπάρχει ελάχιστος χώρος μεταξύ της επικίνδυνης πόρτας και του οχήματος που σας προσπερνάει...
-
Άσχετο αλλά είναι τυχαίο που με την ανακοίνωση του μεσοπρόθεσμου το topic αυτό έχει εκτοξευτεί στην κορυφή; A sign of things to come...
-
Βασικά αναρωτιέμαι ποιό το νόημα του να κινηθεί κάποιος στο κέντρο με ποδήλατο και όχι με σκουτεράκι (που έχει φρένα και δεν έχει μέγιστη ταχύτητα 20-30 χλμ). Τα καυσαέρια που βγάζει το σκουτεράκι ή η βενζίνα που (δεν) θα κάψει το σκουτεράκι;
Νομίζω πάντως ότι αν βγω με το αμάξι στη Μεσογείων και πάω τσουλητός συνέχεια (με 20 τελική) μπορεί να μου την πει τροχαίος για παρεμπόδιση κυκλοφορίας.
Δεν καταλαβαίνω με ποιό σκεπτικό πρέπει λεωφορεία, αμάξια κλπ να πρέπει να μπουν στη διαδικασία να αλλάξουν λωρίδα σε μποτιλιάρισμα (και να δημιουργήσουν πρόσθετο μποτιλιάρισμα + κίνδυνο ατυχήματος) επειδή κάποιου του κάβλωσε να κάνει τον Amstrong 8 το πρωί στο κέντρο.
Είναι τελείως διαφορετικό το να τεθεί ένα πλαίσιο ούτως ώστε να μην είναι εντελώς εχθρικό το κέντρο στα ποδήλατα από το να βγαίνει κάποιος να γυμνάσει τετρακέφαλο και να τον περιμένουν 100 αμάξια να πιάσει κατηφόρα. Τα βραδινά χωρίς φως δεν τα αναφέρω καν καθώς μπαίνουν στην κατηγορία απόπειρα αυτοκτονίας.Ερ: Αν τα ποδήλατα είναι 100% ΟΚ να κυκλοφορούν χύμα σε όλους τους δρόμους γιατί κάθε φορά που οργανώνεται ποδηλατάδα με 100-200 κλπ ποδήλατα (κάτι ωραίες φάσεις έχω πετύχει στο Χολαργό-Παπάγου) τους συνοδεύουν μπρος-πίσω περιπολικά;
-
Επειδή είναι πάρα πολλοί και δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία.
-
Επειδή είναι επίσημη εκδήλωση πάνω στο δρόμο και αυτές προβλέπουν συνοδεία.
Καλό είναι οι ποδηλάτες να μην επιτρέπεται να χρησιμοποιούν δρόμους σχετικά ταχείας κυκλοφορίας πχ Συγγρού, Κηφισίας κλπ. Βασικά οποιοσδήποτε δρόμος με πάνω από 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση είναι ακατάλληλος. ....μέχρι να πήξει οπότε σε περνάει και αναπηρικό καροτσάκι...
Θυμάμαι που απροπόνητος, υπέρβαρος (στο όριο του παχύσαρκου) και με παλιό mountain είχα εύκολα μωτ πάνω από 20 στις διαδρομές μου στην πόλη (στο πάρκο χωρίς κίνηση αρκετά παραπάνω). Οπότε δεν ξέρω πόσοι ποδηλάτες πάνε με 20 αλλά οι περισσότεροι είμαι σίγουρος ότι πάνε με παραπάνω (ως ενοχλητικά παραπάνω ειδικά κάτι κούρσες με προπονημένους αναβάτες.... τους χαζεύεις να πηγαίνουν αέρα). Θεωρώ όμως λάθος τη συνύπαρξή τους με τα ΜΜΜ στη λεωφορειολωρίδα γιατί όπως έχω πει και πιο πριν έχουν διαφορετικό μοτίβο κίνησης.
Και πού θα πάνε ρε φίλε θα μου πεις; Και θα έχεις δίκιο γιατί δυστυχώς δεν υπάρχουν οι υποδομές για ποδήλατα. Οι περισσότεροι ποδηλατόδρομοι είναι από απλά ακατάλληλοι μέχρι επικίνδυνοι και σίγουρα δεν εξυπηρετούν πέραν της τοπικής κίνησης. Η κίνηση ποδηλάτων οφείλει να υποστηριχτεί με την απρόσκοπτη είσοδό τους στο μετρό και με σημαντικούς και σωστά προετοιμασμένους ποδηλατικούς άξονες. -
Έθεσα το ερώτημα κ σε ένα παρόμοιο τόπικ του Αντιλόγου, αλλά το θέτω κ εδώ μιας κ είναι σχετικό.
Σκέφτομαι τώρα που πονά η μέση μου να αγοράσω στα ξένα εδάφη ένα ποδηλατάκι. Έχει κανείς κάποια άποψη για τα Cube? Βρήκα το παρακάτω http://www.cube.eu/hardtail/comp-series/analog-disc/ σε σχετικά ακριβούτσικη τιμή, αλλά φαίνεται καλό πακέτο...
-
Η κίνηση ποδηλάτων οφείλει να υποστηριχτεί με την απρόσκοπτη είσοδό τους στο μετρό και με σημαντικούς και σωστά προετοιμασμένους ποδηλατικούς άξονες.
Ακριβώς. Αν και στο μετρό νομίζω ότι ήδη προβλέπεται το τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού για ποδήλατα κλπ.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Βασικά αναρωτιέμαι ποιό το νόημα του να κινηθεί κάποιος στο κέντρο με ποδήλατο και όχι με σκουτεράκι (που έχει φρένα και δεν έχει μέγιστη ταχύτητα 20-30 χλμ). Τα καυσαέρια που βγάζει το σκουτεράκι ή η βενζίνα που (δεν) θα κάψει το σκουτεράκι;
Νομίζω πάντως ότι αν βγω με το αμάξι στη Μεσογείων και πάω τσουλητός συνέχεια (με 20 τελική) μπορεί να μου την πει τροχαίος για παρεμπόδιση κυκλοφορίας.
Δεν καταλαβαίνω με ποιό σκεπτικό πρέπει λεωφορεία, αμάξια κλπ να πρέπει να μπουν στη διαδικασία να αλλάξουν λωρίδα σε μποτιλιάρισμα (και να δημιουργήσουν πρόσθετο μποτιλιάρισμα + κίνδυνο ατυχήματος) επειδή κάποιου του κάβλωσε να κάνει τον Amstrong 8 το πρωί στο κέντρο.Είναι πολλά, ξεκινώντας από τα καυσαέρια που οτιδήποτε σε δίχρονο είναι ατελείωτα φάουλ, χώρια που τα μηχανάκια καίνε και εκπέμπουν ρύπους αναλογικά με τα κυβικά τους πολύ περισσότερο σε σχέση με τα ΙΧ, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε την ηχορύπανση. Ας σκεφτούμε όμως το εκπληκτικό του ποδηλάτου, ότι έχει 0 ρύπους (τουλάχιστον κατά τη χρήση) διατηρώντας αξιοσέβαστες ταχύτητες. Και ο λόγος των 2-3 λτ/100χλμ του παπακίου διά τα 0 του ποδηλάτου τείνει στο άπειρο, το ποδήλατο είναι απείρως λιγότερο ενοχλητικό (πωπω τρελή σοφιστεία έβγαλα πάλι )
Το ΙΧ είναι πολύ πιο δύσκολο να το προσπεράσεις σε σχέση με το ποδήλατο με πλάτος κάτω του μέτρου, οπότε δικαίως θα σε επιπλήξει το όργανο της τάξεως.
Επίσης μην μπερδεύεις τους κουρσάδες που έχουν συχνά ακουμπήσει σε ποδήλατο/εξοπλισμό ακόμα και πεντατραψήφια ευρώ, και βγαίνουν αέρα πατέρα σε λεωφόρους για τις προπονήσεις, υπάρχει πολύς κόσμος που το κάνει για μεταφορά. Και στο κάτω σε ίδια διαδρομή με απαγόρευση κυκλοφορίας, έχω κάνει χρόνο σε στάνταρ διαδρομή 30-40% κάτω, γιατί να με εμποδίζουν τα ΙΧ . Προφανώς τα ΙΧ είναι πολύ περισσότερα αναλογικά, αλλά χρειάζονται και πίεση για να αλλάξουν οι συσχετισμοί όσον αφορά τις υποδομές. Ένα πολύ καλό μέσο πίεσης είναι ένας εργαζόμενος που πάει στη δουλειά του με αυτό, όχι μόνον επειδή του αρέσει, αλλά επειδή βλέπει ότι από πλεύράς κόστους/χρόνου/δευτερευόντων παραγόντων τον συμφέρει, με την προσθήκη επιπλέον υποδομών, να βελτιώνει περαιτέρω το όφελος του. Οπότε και η πιθανή (ελάχιστη κατ'εμέ μπροστά στο όφελος του να βγάζεις ένα ΙΧ από τους δρόμους) όχληση στου ΙΧήδες είναι ανεκτή εφόσον είναι για ένα καλό σκοπό στο μέλλον
Για τα τύπου φριντέι ο λάππας μίλησε σωστά περί του όγκου, ενώ εγώ θα προσθέσω ότι επειδή υπάρχει μηδενική ποδηλατική παιδεία, σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις υπάρχει πολλή καγκουριά. Σαν να λέμε ότι θα πάει εκδρομή το 4ΤΦ σε απάτητα βουνά και θα τηρεί τα όρια ταχύτητας και θα χορτάσει με ραδίκια . Μιλάμε για βόλτες αναψυχής, όπου πολλοί βγάζουν το άχτι τους απέναντι στο ΙΧ, και το χειρότερο όλων οι περισσότεροι μπορν αγκαίν ράιντερς έχουν εμπειρία 1-2 ετών ή και μηνών/ημερών μετά την πρόσφατη έκρηξη που έγινε στο ποδήλατο που φέτος κορυφώθηκε και με την οποία και εγώ ξαναμπήκα στο ποδήλατο.
Η κίνηση ποδηλάτων οφείλει να υποστηριχτεί με την απρόσκοπτη είσοδό τους στο μετρό και με σημαντικούς και σωστά προετοιμασμένους ποδηλατικούς άξονες.
Είμαι μέσα για τους άξονες, αλλά σε καμία περίπτωση όχι μέσα στο μετρό πρωινές ώρες, τουλάχιστον με την υφιστάμενη διαμόρφωση βαγονιών. Απλά θα γίνει πόλεμος με τους πεζούς χρήστες. Όσοι έχουν δοκιμάσει να βάλουν ποδήλατο μέσα σε μετρό νόμιμες ή παράνομες ώρες όπου υπάρχει όμως πολύς κόσμος, ξέρουν τι λέω. Βέβαια το ξήλωμα της μισής καμπίνας του τελευταίου βαγονιού, θα σκότωνε μερικές θέσεις (8?) αλλά θα αλλάζε τελείως τα δεδομένα. Τουλάχιστον το μετρό δεν είναι προαστιακός από πλευράς διαμόρφωσης ούτε και τραμ...
-
Θεωρώ ότι είναι πολύ απλό να διατίθεται χώρος ειδικά για ποδήλατα σε κάθε συρμό ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα και διαμάχη με τους πεζούς. Ο οποίος χώρος θα πρέπει να αυξάνεται όσο θα αυξάνεται η ζήτηση.
Όμως αν δεν κάνω λάθος η επι και αποβίβαση (ή φόρτωση εκφόρτωση) επιτρέπεται μόνο σε σταθμούς εξωτερικούς/ανοικτούς. Αν όντως ισχύει αυτό απλά καταργεί το λόγο ύπαρξης ποδηλάτου για καθημερινή μεταφορά που υπερασπιζόμαστε. Πρέπει να μπορείς να πας από το σπίτι σου στο σταθμό, να μεταφέρεις το ποδήλατο στο κέντρο και να το χρησιμοποιήσεις εκεί σε μικρή απόσταση και μικρή ταχύτητα, ούτε πάρκινγκ στο σταθμό δε χρειάζεται. Θα πρέπει λοιπόν να επιτραπεί (και διευκολυνθεί με ανελκυστήρες) και στους υπόγειους κεντρικούς σταθμούς. -
ρε παιδιά εμένα η γυναίκα δεν με αφήνει με τίποτα να πάρω ποδήλατο γιατί φοβάται ότι θα με χτυπήσει αυτοκίνητο. Καμιά ιδέα για να την πείσω;
-
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
ρε παιδιά εμένα η γυναίκα δεν με αφήνει με τίποτα να πάρω ποδήλατο γιατί φοβάται ότι θα με χτυπήσει αυτοκίνητο. Καμιά ιδέα για να την πείσω;Πας και το παιρνεις χωρις να πεις τπτ και μετα το παρουσιαζεις. Next.
-
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
ρε παιδιά εμένα η γυναίκα δεν με αφήνει με τίποτα να πάρω ποδήλατο γιατί φοβάται ότι θα με χτυπήσει αυτοκίνητο. Καμιά ιδέα για να την πείσω;????????
-
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
ρε παιδιά εμένα η γυναίκα δεν με αφήνει με τίποτα να πάρω ποδήλατο γιατί φοβάται ότι θα με χτυπήσει αυτοκίνητο. Καμιά ιδέα για να την πείσω;Πω πω αυτές οι γυναίκες-μάνες
Αυτό το μητρικό ένστικτο ...... απλά αναρωτιέμαι ... ... και υποψιάζομαι ότι μάλλον δεν έχετε παιδιά ακόμα
α! μια ιδέα που αν και άκυρη ίσως πιάσει: πες της μοτοσυκλέτα ή ποδήλατο!
-
αν και εχω να κανω ποδηλατο απο τα 12-13 ημουν υπερ...
μεχρι την στιγμη που κινδυνεψα να με πιρουνησει ενα αρχ...στις Βρυξελλες που πηγαινε σαν τρελος στον ποδηλατοδρομο...
φταιω και εγω που περασα τον ποδηλατοδρομο για χρωματιστο πεζοδρομιο...δεν λεω...
αλλα ουτε ενα κουδουνισμα;;;;;
απο τοτε οραματιζομαι θεριζοαλωνιστικες μηχανες να κυνηγουν ποδηλατες και να τους 'επεξεργαζονται' καταλληλα...
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
φταιω και εγω που περασα τον ποδηλατοδρομο για χρωματιστο πεζοδρομιο...δεν λεω...Δε φταις και εσύ. Φταις μόνον εσύ.
-
Άσχετο, αλλά σήμερα μου ήρθε στο νοσοκομείο ένας εγγλέζος, ο οποίος ενώ έκανε ποδήλατο τον χτύπησε αυτοκίνητο και μετά ξύπνησε στο νοσοκομείο και προσπαθούσε να μάθει τι έγινε(το ποδήλατο, τα πράγματα του). Εν τω μεταξύ η μισή πλευρά του προσώπου ήταν κατεβασμένη και δύσκολα προσπαθούσα να μην το κοιτάζω. Παρόλα αυτά ήταν ευγενέστατος και κράτησα το κινητό του για να τον ενημερώσω αν μάθω κάτι, ενώ τον κατεύθυνα σχετικά.
-
Ελεύθερη πρόσβαση ποδηλάτων στα μέσα
Ανοίγει ο δρόμος για την ελεύθερη πρόσβαση ποδηλάτων στο τρένο, μετρό και τραμ, με απόφαση του ΟΑΣΑ. Με επιτυχία στέφτηκαν τα πιλοτικά προγράμματα. Από Δευτέρα, όλες τις ώρες και μέρες οι ποδηλάτες στα ΜΜΜ
6 σχόλια | ΣχολιάστεΜίκα Κοντορούση
Δημοσιεύτηκε: Ιούλιος 30 2011 11:24 Ενημερώθηκε: Ιούλιος 30 2011 15:02
Σημαντική απόφαση έλαβε ο ΟΑΣΑ για τους φίλους του ποδηλάτου, καθώς από τη Δευτέρα θα εξυπηρετούνται όλες τις ημέρες και ώρες από όλους τους σταθμούς του Μετρό.
Ο μέγιστος αριθμός εξυπηρετούμενων ποδηλάτων είναι δύο στο οπίσθιο μέρος του τελευταίου συρμού και ο περιορισμός αυτός αφορά όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς, τη Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ), 2 και 3 του Μετρό και το Τραμ.
Υπενθυμίζεται ότι, από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου ισχύουν τα εξής:
*Σε όλους τους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς (τραμ-μετρό-ηλεκτρικός), η μετακίνηση των ποδηλατιστών με τα οχήματά τους γίνεται αυστηρά και μόνο πεζή.- Ειδικά στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση των ανελκυστήρων και των κυλιόμενων κλιμάκων από ποδηλατιστές.
- Σε όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς (τραμ-μετρό-ηλεκτρικός), ανεξάρτητα από την εφαρμογή της ανωτέρω πολιτικής μεταφοράς ποδηλάτων, εξακολουθούν να έχουν απόλυτη προτεραιότητα τα ΑμεΑ και τα άτομα που χρήζουν ειδικής βοήθειας (ηλικιωμένοι και εγκυμονούσες).
- Στην περίπτωση που οι επιβάτες επιθυμούν πρόσθετες πληροφορίες να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr) και το τηλεφωνικό κέντρο 185.
-
Αν δεν τα βάζουμε στους ανελκυστήρες, τότε πώς θα τα κουβαλάμε στις σκάλες; Στον ώμο;
-
Δημήτρη (;) έχουν βάλει κάτι λούκια σαν υδρορόες στο πλάι στις σκάλες, για να χώνεις εκεί τις ρόδες και να τσουλάει.
Δεν ξέρω, όμως, αν το 'χουν κάνει σ' όλους τους σταθμούς.
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
αν και εχω να κανω ποδηλατο απο τα 12-13 ημουν υπερ...μεχρι την στιγμη που κινδυνεψα να με πιρουνησει ενα αρχ...στις Βρυξελλες που πηγαινε σαν τρελος στον ποδηλατοδρομο...
φταιω και εγω που περασα τον ποδηλατοδρομο για χρωματιστο πεζοδρομιο...δεν λεω...
αλλα ουτε ενα κουδουνισμα;;;;;
απο τοτε οραματιζομαι θεριζοαλωνιστικες μηχανες να κυνηγουν ποδηλατες και να τους 'επεξεργαζονται' καταλληλα...
Καλά θα σε έκανε και θα σε πηρούνιζε. Και ευγενικός ήταν που δε το έκανε. Το λιγότερο που μπορώ να πω. Αν ήσουν στη μέση του δρόμου και σε πατούσε ένα αυτοκίνητο, θα έλεγες τα ίδια για τον οδηγό;
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;