-
Ρωτα εδω
viewtopic.php?f=6&t=35915 -
[emoji106]
Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Φουσκες ημιαξονιων (αμα δε προλαβεις πας για ημιαξονια), το πλαστικο καπακι εσωτερικα πανω απο το χειροφρενο, φθειρεται ευκοαλ η στεφανη του τιμονιου, τα κλαπετακια για τη ροη του αερα απο το aircon (κατεβαζεις ταμπλω...) και καλος ελεγχος το κυκλωμα ψυξης του κινητηρα. Το αμαξι ειναι ανω του μεσου ορου της κατηγοριας και της εποχης του στο θεμα αξιοπιστια παντως.Αυτά μου χάλασαν ΟΛΑ! Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα από αυτά κάτι σοβαρό.
Οι φούσκες ημιαξονιων θέλουν λίγη προσοχή μη στεγνώσουν τελείως γιατί αλλιώς πας για ημιαξόνιο. Πανεύκολος ο έλεγχος, απλά σήκωμα σε συνεργείο, άσε που δείχνει σαφέστατα σημάδια κατά την οδήγηση αν έχουν τρυπήσει και αρχίζουν να στεγνώνουν.
Η δερμάτινη στεφανη του τιμονιού ξεφλουδιζει αλλά από μέσα έχει κανονικό μαύρο δέρμα, οπότε εγώ κάθομαι και το ξεφλουδιζω μόνος μου και είναι μια χαρά.
Το θέμα με το κλιματιστικό είναι το πιο σπαστικό. Η βλάβη που βγάζει είναι αστεία, ένα πλαστικό σκατουλάκι του ευρώ σπάει, αλλα χάρις τον ανεγκέφαλο σχεδιασμό από τη Fiat πρέπει να κατέβει όλο το ταμπλό. Χρόνος: τουλάχιστον μια εργάσιμη μέρα (αντιπροσωπεία επαρχίας) και κόστος εργασίας δε θέλω να ξέρω. Το έχω αφήσει χαλασμένο εδώ και ένα χρόνο.
Κατά τα άλλα, μετά από 150.000 χιλιόμετρα δεν έχω κανένα ουσιαστικο πρόβλημα. Το έχω κάνει και υγραέριο εδώ και 60.000 χιλιόμετρα (έχει τη φήμη ότι είναι είναι ανθεκτικός ο κινητήρας στο υγραέριο, σίγουρα πάει μια χαρά).Στάλθηκε από το V80_SE μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πολύ καλός φίλος με ρώτησε για το παραπάνω αυτοκίνητο. Του είπα ότι δεν ξέρω σχεδόν τίποτα και θα ρωτήσω στο φόρουμ. Μπήκα λίγο στην wikipedia είδα δύο T-jet 14άρηδες (1368 cc) με 120 και 150 άλογα (μάλλον ίδιοι κινητήρες με διαφορετικό τούρμπισμα θα είναι). Αν κατάλαβα καλά η Φίατ το έβγαζε παλιά, το νεκρανάστησε το 2007 και το πέθανε οριστικά το 2014. Δεν θυμάμαι ποτέ να έκανε νούμερα πωλήσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι ήταν κακό αυτοκίνητο.
Ο φίλος ψάχνει κάτι αξιόπιστο, που να κρατήσει χρόνια. Έχει ένα 'μάγκωμα' με τα ιταλικά, αλλά δεν τα απορρίπτει αν βρει κάτι καλό. Αυτό που βλέπει φαίνεται σε καλή κατάσταση (ΜΥ 2011) και με πολύ λίγα χιλιόμετρα.Αρχίζουν οι ερωτήσεις.....
Αυτοί οι T-Jet τι λένε από αξιοπιστία; Ειδικά ο 150 μήπως είναι πιο επικίνδυνος από τον 120; Φορέθηκε σε άλλα μοντέλα του γκρούπο; (άρα τον ξέρουν τα ελληνικά μαστόρια;). Σήμερα υφίσταται;
Από ανταλλακτικά, κ.λ.π. φαντάζομαι τα πράγματα θα είναι εύκολα, τα ιταλικά φημίζονται γι αυτό, βλέπω σαν related model και την Lancia Delta, λογικά θα έχουν πολλά κοινά. Ισχύει ο παραπάνω συλλογισμός;
Ξέρουμε ευπάθειες κ.λ.π, τι να προσέξουμε σε πιθανό έλεγχο;
Και τέλος κέσκε σε turbo overboost στα 180 άλογα με το πάτημα ενός κουμπιού; -
Δε θυμάμαι αλλά νομίζω ο multiair ήταν πιο οικονομικός και αξιόπιστος. Αν βρει καλό αυτοκίνητο ας το πάρει γιατί ήταν μια σοβαρή προσπάθεια από την εταιρια
-
Όντως, όπως γράφει και ο Νίκος Τιγκ ( ) ως προς την αξιοπιστία τους είναι σε καλό επίπεδο τα μοτεράκια αυτά. Από εκεί και μετά ως προς την κατανάλωση νομίζω πως δεν διεκδικούν περγαμηνές.
-
Οι τουρμπισμένοι Fire έχουν τη φήμη σκυλιών στο θέμα της αξιοπιστίας. Απεχθάνονται τη βελτίωση καθώς οι τουρμπίνες τους είναι πολύ μικρές και γενικά καίνε έως και 2λτ παραπάνω από τον αντίστοιχης ιπποδύναμης (και άμεσου ψεκασμού) tsi. Γενικά το Bravo χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο, είναι αρκετά καλά εξοπλισμένο και σε πολύ λογικές τιμές που νομίζω το κάνουν καλή επιλογή για μεταχειρισμένο, εάν βέβαια βρεθεί κάτι καθαρό.
-
Καλύτερα να κοιτάξει σε multiair που είναι μεταγενέστερο μοντέλο, έχει απ'ότι λένε καλύτερη οικονομία και βγάζει περισσότερα άλογα (135 κ 170 αντίστοιχα). Η τουρμπίνα που χρησιμοποιούν είναι κατά βάση garrett και είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από των tsi. Όλα τα μοντέλα του gruppo italia αυτής της εποχής χρησιμοποιούν αυτόν τον κινητήρα (delta, mito, giullietta, grande punto, punto evo, bravo).
-
Garrett φοράγανε τα Abarth για να βγάλουν τα 180+ που βγάζανε τα Essesse. Τα 120/150hp φοράγανε IHI VL36 ψιλομικροσκοπικές που δε σηκώνανε πολλά πολλά. Το καλό που έχουν βέβαια είναι ότι είναι παμφθηνες.
-
made in japan? τέτοιες δε φοράνε και τα subaru (σε XL)?
-
Ναι γιαπωνέζικες είναι η IHI αλλά νομίζω η Fiat τις έφτιαχνε σε εργοστάσια της γιατί έγραφαν FPT πάνω. Πολλές μάρκες φοράνε IHI. Και το δικό μου (2lt tfsi) ΙΗΙ φοράει και είναι από τα λίγα μηχανικά μέρη του συγκεκριμένου αυτοκινήτου που φημίζεται για την αξιοπιστία και την αντοχή του.
-
Καλησπέρα και απο εμένα. Για το Bravo υπάρχει ειδικό νήμα στο φόρουμ. Στην τελευταία σελίδα υπάρχει ένα ρεζουμέ με πιθανά σφάλματα και θεματάκια στα οποία πρέπει να δωθεί κάποια προσοχή.
Εγώ αγόρασα μεταχειρισμένο t-jet 150 sport πριν 4 μήνες και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την αγορά (80.000 χλμ. 7.000 ευρώ). Κατανάλωση εντός πόλης με προσεκτική οδήγηση 9.5 λτ/100 χλμ., 7 λτ/100 χλμ. εκτός. Θα το ήθελα πιό οικονομικό στην κατανάλωση αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα (το κόστος κτήσης είναι σε πολύ καλά επίπεδα).
Αν βρείτε μοντέλο απο το '10 και μετά προτιμήστε το. Έχει αισθητικές καθώς και κάποιες ποιοτικές βελτιώσεις σε σχέση με τα αυτοκίνητα προ του '10. -
Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τον κόπο που κάνατε και ασχοληθήκατε. Ο φίλος μου διάβασε όλα τα ποστ και αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά.
Σας ευχαριστώ και πάλι....... -
Καλημέρα παιδιά μιας και ειμαι και εγώ σε αναζήτησή bravo και εχω μπερδευτεί λίγο , το χρωμα του καντράν άλλαξε μετά απο κάποιο facelift ή ήταν ανάλογα με την έκδοση θεωρητικά ήταν αρχικά λευκό και μετά το έκαναν μαύρο , εχω πετύχει ομως μοντέλα του 2008 με μαύρο και μοντέλα του 2009 με λευκό ξέρει κάποιος πως γινεται αυτο ??
-
Ο χρήστης thankar έγραψε:
Καλημέρα παιδιά μιας και ειμαι και εγώ σε αναζήτησή bravo και εχω μπερδευτεί λίγο , το χρωμα του καντράν άλλαξε μετά απο κάποιο facelift ή ήταν ανάλογα με την έκδοση θεωρητικά ήταν αρχικά λευκό και μετά το έκαναν μαύρο , εχω πετύχει ομως μοντέλα του 2008 με μαύρο και μοντέλα του 2009 με λευκό ξέρει κάποιος πως γινεται αυτο ??Πρέπει να ήταν το μοντέλο Sport που είχε λευκό καντράν. Πιο ωραίο (για εμένα) από το μαύρο αλλά κόπηκε από το 2010 ή κάπου εκεί. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει περίπτωση (αργά απόγευμα με τον ήλιο τέρμα κάτω και κόκκινο και ακριβώς από πίσω, με τα φώτα αναμμένα) να μη βλέπεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ από τις ενδείξεις, όπως, ως κάτοχος τέτοιου, μπορώ να επιβεβαιώσω.
Στάλθηκε από το V80_SE μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα και πάλι όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ είμαι σε αναζήτηση bravo , έχω καταλήξει σε ένα multiair του 2012 με τα 140 άλογα sport έκδοση με 35.000 χιλιόμετρα. Το έχω από κοντά εξωτερικά και εσωτερικά είναι σαν καινούργιο, μηχανολογικα δεν γνωρίζω θα αποφανθεί ο μηχανικός όταν καταλήξουμε σε κάποια τιμή με τον πωλητή. Το ποσό που υπολογίζω να διαθέσω είναι γύρω στα 9.500 με 10.000 , έχω μιλήσει με κάποια παιδιά κατόχους bravo αλλά θα ήθελα και την γνώμη των υπολοίπων, θεωρείτε υπερβολικό το ποσό , αξιζει μια τέτοια επένδυση ;;
-
Υποθέτω μιλάμε γι΄αυτό: https://www.car.gr/13290817-fiat-bravo-multiair
Την τιμή του δεν τη λες και ευκαιρία αλλά άμα είναι σε άριστη κατάσταση και με πραγματικά χιλιόμετρα τότε είναι ΟΚ. Είναι κι από τα τελευταία μοντέλα με ότι αυτό συνεπάγεται και έχει και το πλέον σύγχρονο μοτέρ που φορέθηκε ποτέ στο μοντέλο.
Κλίμα, 6αρι κιβώτιο, bluetooth, 17αρες, ασθητήρες πίσω...δε νομίζω ότι παίρνεις κάτι πολύ καλύτερο σ' αυτά τα χρήματα με αυτό τον εξοπλισμό.
-
Για αυτο μιλάω , ειναι το μόνο που θα με έκανε να ανάβω τόσο ψιλά , ξεκίνησα με ενα αρχικό ποσό γύρω στα 7.000 , αλλά απο οτι εχω δει σε αυτα τα λεφτά παίζουν πολλά diesel εισαγωγής αμφιβόλου κατάστασης και χιλιομέτρων και αρκετά ιδιωτών κοντά στα 100.000 χλμ που τα θεωρώ πολλά , σίγουρα κάποια εξ αυτών θα ειναι κακοσυντηρημένα και καλοδουλεμένα αλλά τα 100Κ δεν τα λες και λίγα .
-
https://www.car.gr/13242353-fiat-bravo
για αυτό έλεγα βασικά
-
Καλημέρα τελικα αν και αργοπορημένα μιας και ειμαστε στα μεσα του 2018 μπηκα και εγω στο club των κατοχων αυτου του πολύ ομορφου και value for money αυτοκινητου , αγορασα ένα t-jet sport 150hp του 2009 με 68.000 χλμ αντι του ποσου των 8000.Ανεβηκα 1000 πανω του μ.ο. αλλα πιστευω η συγκεκριμενη περιπτωση αξιζε γνωστος γνωστου , χλμ επαρχιας και γνωμη 2 εμπιστων μηχανικων και ενός λαμαρινα ότι το αυτοκινητο είναι αριστο . Καλως σας βρηκα και παλι .
Υ.Γ.Ευχαριστω τον φιλο Νικο που αν και αυτος σχετικα νεος κατοχος μπραβο με βοηθησε πολύ στο τι να προσεξω και τις διαφορες αποριες που ειχα.
Fiat Bravο 2007