-
1ο αυτοκίνητο... τι άλλο Datsun 510
1o δικό μου, Fiesta 1.0 του 80 (από ότι είδα δεν είμαι ο μόνος.....)
-
Alfasud 1.2 sc !
-
Tο πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησα(σχολή οδηγών, καθώς για το αυτοκίνητο της οικογένειας ούτε λόγος) ήταν ένα Renault Clio 1.2 το '95(αν δεν κάνω λάθος, τότε είχε βγει και αυτοκίνητο της χρονιάς στα μικρά;)
Το πρώτο δικό μου αυτοκίνητο, που έχω ακόμα, είναι ένα Nissan Sunny 3θυρο 1.6 N14, μεταχειρισμένο του '92, και είναι σκυλί αξιοπιστίας(παρόλο που του έχω κάνει ουκ ολίγα ). Μ'αρέσει που είναι ελαφρύ(900 και κάτι.. κιλά το βρήκαν στο ΚΤΕΟ) και το μοτέρ του τραβάει ΑΚΟΜΑ πολύ καλά ακόμα και φορτωμένο σε ανηφόρες.
Φυσικά, του έβαλα μεγαλύτερα λάστιχα(185/60 R14) και καινούργιες ζάντες. -
Opel Kadett του '67...
-
corolla '83 μπροστοκούνα...
-
Έμαθα σε ένα Datsun 510 (νομίζω) ενός θείου μου... περίπου 13 ετών...
Το πρώτο αυτοκίνητο ΜΟΥ το οποίο έχω ακόμα ενα VW Polo 1.0 young people... αδύναμο αλλα στις στροφές αρκετά καλό.
-
Μιας και έχω ορεξούλες ας γράψει όποιος θέλει ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησε - έμαθε να οδηγεί και τι εντυπώσεις του έχουν μείνει από τότε!
Ας κάνω την αρχή, λοιπόν, γράφοντας ότι ο πατέρας μου με έβαλε - άλλο που δεν ήθελα και εγώ - να μάθω οδήγηση ήδη από τα 10 μου χρόνια. Μιας και ήμουν ήδη αρκετά ψηλός και έφτανα άνετα τα πετάλια στο van Mitsubishi L300 του 1981
https://www.google.gr/search?q=Mitsubis ... iet5l68%3Dπου είχε σαν επαγγελματικό, άρχισα τα 'σταμάτα - ξεκίνα' χειμώνα στην έρημη παραλία του χωριού στο Αίγιο. Οι ταχύτητες στο τιμόνι, ήθελες 'μπράτσα' και για να τις βάλεις και για να στρίψεις το τιμόνι!! Παρκάρισμα μόνο με τους καθρέπτες, αφού πίσω δεν έβλεπες τίποτα. Ένα κουτί με ρόδες! Πάντως θυμάμαι ότι είχε νεύρο το αμάξι στο οποίο έμαθα να οδηγώ μέχρι που το πούλησε ο πατέρας με πάνω από 300.000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα σε κάποιον κυνηγό μετά από συνολικά 20 χρόνια κατοχής.
Οδηγική συμπεριφορά ανύπαρκτη, καμπίνα με υλικά τελευταίας διαλογής, σκληρά πλαστικά που όμως άντεξαν στο χρόνο για πάνω από μια 20ετία, πραγματικά απορώ πώς το στρίβαμε εκείνο το κονσερβοκούτι, με το οποίο είχαμε γυρίσει όλη την Ελλάδα σε εκδρομές, μιας και κάναμε όλη την καρότσα κρεβάτι, όπου και κοιμόμασταν στις 20ήμερες εξορμήσεις του Αυγούστου!
Αυτά από τις δικές μου αναμνήσεις!
Αναμένω τις δικές σας!Πολύ ωραία η ιδέα σας. Επειδή όμως παρόμοιο Θέμα υπάρχει εδώ και 11 χρόνια, έγινε συγχώνευση και μεταφέρθηκε στην κατάλληλη Ενότητα. Καλή συνέχεια! [Admin]
-
Πολυ ωραιο θεμα φιλε Emperor.. Απ'τα καλυτερα thread. Και τι μου θυμισες τωρα..
Ακριβως στο ιδιο αυτοκινητο εμαθα και εγω να κανω τα πρωτα μου χιλιομετρα. Θυμαμαι εβλεπα μικρος το πατερα μου να το οδηγει και ηθελα πως και πως να μαθω να οδηγω και εγω. Ανυπομονουσα. Καπου στα 10-11 χρονια μου αρχισε να με βαζει στα ποδια του και να εχω μονο το τιμονι για αρχη. Απιστευτη αισθηση τοτε. Σιγα σιγα και αφου εξοικιωθηκα αρχισα να 'παιζω' και με τα πεταλια..
Πραγματικα οπως το ειπες. Ενα κουτι με ροδες. Απορω πως του αρεσε του πατερα μου. Αλλα και εμενα το ειχε για επαγγελματικη χρηση (Αγροτης) οποτε βολευε.
Πραγματικο σκυλι το αυτοκινητο..
-
Να 'σαι καλά φίλε μου! Πραγματικά δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει με τίποτα αυτές τις εμπειρίες!
-
Chrysler Simca την εποχή του Νώε...
-
Κάτι μου λέει πως τα επαγγελματικά οχήματα θα έχουν υψηλό σκορ! Γιατί άραγε...;
Nissan Vanette τετρατάχυτο, του '86 (ή κάπου εκεί τριγύρω), ενός φίλου, σε ένα χωριό κάπου στην Πέλλα, το 1991!
-
Ωραίο θέμα! Ξύπνησες αναμνήσεις.
Εγώ πρώτη φορά που έφτανα τα πετάλια, προσπάθησα να μάθω σε ένα Ford Orion 1.4 του 1992 στις αλυκές Αναβύσου. Με δάσκαλο τη μάνα μου!
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
-
storm εγώ είχα το simca horrizon 1.1 σαν φοιτητής με τα επίσης τετράγωνα φανάρια. Απίστευτο σαλόνι και άνεση γαλλική. Λάτρευα το αναλογικό ρολόι που ήταν στο ταμπλό μπροστά στην θέση του συνοδηγού. Σε αυτό έμαθα να οδηγώ!
-
Μας υποχρέωσες...που να θυμόμαστε βρε τωρα στα γεράματα τι έγινε πριν από 40 χρόνια
To λοιπόν...δεκαετία του '90 και ο μεγάλος ξάδερφός μου ως πιο έμπειρος-τρομάρα του-αποφασίζει να μου μάθει τα βασικά κ θεωρεί πως το ιδανικότερο μέρος για κάτι τέτοιο είναι το υπόγειο parking του Makro.
Το εργαλΛείο ήταν μία κόκκινη Τoyota corolla Ε30 δεκαετίας τουλάχιστον.Εγώ δεν ήξερα που παν'τα τέσσερα κ ακόμα κοιτούσα κάτω στα πετάλια και όχι μπροστά...πώς τελικά κατάφερα να σταματήσω με ένα απότομο φρενάρισμα στο μισό μέτρο από το φορντάκι του εμβροντητου ιδιοκτήτη που πήγε να πάθει εγκεφαλικό όσο μας κοίταζε να πλησιάζουμε γκαζωμένοι, είναι ένα μικρό θαύμα!
Όπως καταλαβαίνετε η πρώτη επαφή ήταν τραυματική αν και με το συγκεκριμένο αμάξι είχα κάνει πάρα πολλές διαδρομές πριν και μετά το συμβάν !
Ωραίο θεματάκι,αντε να ξαραχνιάζουμε λίγο τη μνήμη μας με ωραίες εικόνες -
Hyundai Excel του 92...Τι τράβηξε το καημένο...
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Μας υποχρέωσες...που να θυμόμαστε βρε τωρα στα γεράματα τι έγινε πριν από 40 χρόνια
To λοιπόν...δεκαετία του '90 και ο μεγάλος ξάδερφός μου ως πιο έμπειρος-τρομάρα του-αποφασίζει να μου μάθει τα βασικά κ θεωρεί πως το ιδανικότερο μέρος για κάτι τέτοιο είναι το υπόγειο parking του Makro.
Το εργαλΛείο ήταν μία κόκκινη Τoyota corolla Ε30 δεκαετίας τουλάχιστον.Εγώ δεν ήξερα που παν'τα τέσσερα κ ακόμα κοιτούσα κάτω στα πετάλια και όχι μπροστά...πώς τελικά κατάφερα να σταματήσω με ένα απότομο φρενάρισμα στο μισό μέτρο από το φορντάκι του εμβροντητου ιδιοκτήτη που πήγε να πάθει εγκεφαλικό όσο μας κοίταζε να πλησιάζουμε γκαζωμένοι, είναι ένα μικρό θαύμα!
Όπως καταλαβαίνετε η πρώτη επαφή ήταν τραυματική αν και με το συγκεκριμένο αμάξι είχα κάνει πάρα πολλές διαδρομές πριν και μετά το συμβάν !
Ωραίο θεματάκι,αντε να ξαραχνιάζουμε λίγο τη μνήμη μας με ωραίες εικόνεςΕσείς που είσαστε ώριμοι 40άρηδες πού να θυμάστε!!!
Εμείς να ...νιάτα (:P) όμως έχουμε νωπές τις μνήμες!! χαχα!ΥΓ : Κάτι τέτοια έκανες και βρέθηκες με τα RX8 μετά να τρομοκρατείς τον κόσμο!!
-
Μετά τα starlet του 97 και yaris του 04 που είχε ο δάσκαλος. Ένα impreza 1.6 s-turbo με τα 180 αλογάκια που είχε ο τότε φίλος μιας ξαδέρφης μου και το γύρισα από Χαλκίδα στην Αθήνα. Από τότε έρωτας.
Θεός emperor θεός
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Μετά τα starlet του 97 και yaris του 04 που είχε ο δάσκαλος. Ένα impreza 1.6 s-turbo με τα 180 αλογάκια που είχε ο τότε φίλος μιας ξαδέρφης μου και το γύρισα από Χαλκίδα στην Αθήνα. Από τότε έρωτας.Θεός emperor θεός
nickthetrib νομίζω ότι τα impreza (μάλλον μαζί τα evo - δεν έτυχε να οδηγήσω ποτέ το δεύτερο...) είναι μια κατηγορία αυτοκινήτου μόνα τους...Είχε για μερικά χρόνια ο bro ένα πειραγμένο wrx με 370 άλογα...και όσες φορές το πήρα νόμιζα ότι οδηγώ υπερταχεία αντί για αυτοκίνητο...Τρέεεεεεεεεενοοοο το όχημα...
ΥΓ : Περιττό να συμπληρώσω ότι ούτε τότε, ούτε τώρα είμαι στο ελάχιστο ικανός να αξιοποιήσω έστω ένα 50% των δυνατοτήτων αυτού του αυτοκινήτου...και θαυμάζω αυτούς που μπορούν!
-
-
το Honda Civic 1.4 του 1995 που εμοιαζε με rover 414 . πολυ το αγαπησα αυτο το αμαξι, μακαρι να το ειχα ακομη.... απαραδεκτα κρατηματα (ισως να ηταν λιωμενα τα αμορτισερ , δεν ξερω) αλλα ειχε γινει ενα με το χερι και το ποδι μου...
Περασα ολα τα φοιτητικα μου χρονια εγραψα καμια 100.000 χλμ και φορτωσε ιστορια ..αλλα...
μου το σκοτωσε σε μια κολωνα ενας φιλος οταν του το δανεισα για βολτα... εκλαιγα σαν μωρο , οχι για τα λεφτα (μου το πληρωσε δεν εχω παραπονο) αλλα για την ιστορια του...
μπλε σκουρο 90 αλογα https://www.google.gr/imgres?imgurl=htt ... MwghKAMwAw
Το Πρώτο σας Αυτοκίνητο?