-
Είδα εχθές την ταινία THE CREATOR!
Μου άρεσε αρκετά η ταινία... Έτσι φαντάζεται τον κόσμο και ο ELON!
Την προτείνω για όποιον προτιμάει επιστημονικής φαντασίας και περιπέτεια -
@johnny-0 said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]:
https://m.imdb.com/video/vi1124189977/?playlistId=tt28756878&ref_=tt_pr_ov_vi
Σειρά του Netflix για το WW2 με επεξεργασμένα τα ασπρόμαυρα πλάνα και μαρτυρίες...
Είναι πραγματικά καλό ντοκιμαντέρ, οι εικόνες είναι μπρεθτεηκινγκ που λένε κι οι αγγλοσάξωνες...
Έχει γίνει μοντάζ από τα πραγματικά βίντεο της εποχής, επεξεργασμενα σε ψηφιακή ποιότητα, ώστε να ταιριάζουν ενιαία με την αφήγηση των γεγονότων.
Πιο ρεαλιστική αφήγηση δεν γίνεται. -
-
The Bricklayer
Σκηνές έχουν γυριστεί και Θεσσαλονίκη -
Ε ξαι ρε τι κ ή και χορταστική (2+ ώρες)
https://www.imdb.com/title/tt20561198/
Αν σας τύχει μη την αγνοήσετε. Την παρακολουθούσα κι έλεγα αυτός είναι ο criuser, αυτός ο lap, αυτός ο γάτος... -
@famas said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]:
Αν σας τύχει μη την αγνοήσετε. Την παρακολουθούσα κι έλεγα αυτός είναι ο criuser, αυτός ο lap, αυτός ο γάτος...Ίντριγκαδορικο σχόλιο, θα προσπαθήσω να τη δω
-
Είδα μεγάλη παπαριά: Ζώνη ενδιαφέροντος (The zone of interest).
Ταινία φτιαγμένη για να σαρώσει σε φεστιβάλ (πήρε ήδη το μεγάλο βραβείο των Καννών) και κριτικούς, η οποία ΔΕΝ βλέπεται από νορμάλ ανθρώπους. Μόνο τίποτα κουλτουριάρηδες, κάποιοι εναλλακτικοί, μερικοί δήθεν μπορούν να την αποθεώσουν.
Με φθηνά οπτικοακουστικά τρικ για να δείξει ψαγμένη, καταστρέφει μια αρχική ιδέα πολύ δυνατή, η οποία ποτέ δεν αναπτύσσεται. Κρίμα για τις δυο χαμένες ώρες της ζωής μου... -
Την παρακολουθούσα κι έλεγα αυτός είναι ο criuser, αυτός ο lap, αυτός ο γάτος...
Εγώ έπαιζα;
-
Αν σας τύχει μη την αγνοήσετε. Την παρακολουθούσα κι έλεγα αυτός είναι ο criuser, αυτός ο lap, αυτός ο γάτος...Mads Mikkelsen
-
Αν σας τύχει μη την αγνοήσετε. Την παρακολουθούσα κι έλεγα αυτός είναι ο criuser, αυτός ο lap, αυτός ο γάτος...Original title: Bastarden
-
Πήγα είδα, αρχικά φυλαγμένος, το Poor Things.
Στην αρχή είσαι WTF, αλλά γρήγορα το ξεπερνάς, όσο το ξεπερνάς, και περνάει η ώρα διασκεδαστικά.
Βοηθάει το ότι στο 1/4 της ταινίας η Έμα Στόουν κάνει ασυγκράτητο σεξ με πολλές γυμνές σκηνές( εποχής η ταινία εξ ου και a bit hairy).
Μεγαλειώδη σκηνικά έστω και CGI, ανάλογα της Ευνοούμενης, ενώ πέραν της απίστευτης πρωταγωνίστριας, θεϊκοί ο Γουίλιαμ Νταφόε κι ο Μάρκ Ραφάλο. -
Είδα τους δολοφόνους του ανθισμένου φεγγαριού. Πολύ καλή ταινία, αλλά και πολύ μεγάλη σε διάρκεια (3 ώρες και 25 λεπτά). Νομίζω ότι αυτό είναι και το μόνο σημείο μομφής για την ταινία, καθώς πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι μια ώρα λιγότερη και πάλι να κάλυπτε πλήρως το θέμα.
Κατά τ' αλλά ενδιαφέρον σενάριο, βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία και πολύ καλές ερμηνείες από πρώτους και δεύτερους ρόλους. -
Είδα τον Καπετάν Μιχάλη, βασισμένο στο έργο του Καζαντζάκη. Χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο, θα έλεγα ότι πρέπει να είναι καλή μεταφορά σε ταινία, γιατί σε κάποιες στιγμές αναρωτιόμουν πως μπορεί να συμβαίνουν κάποιες καταστάσεις στη πραγματική ζωή. πχ δεν θα περάσεις από μπροστά μου καβάλα στο άλογο, θα ξεπεζέψεις και θα περάσεις πεζός, διαφορετικά θα "μετρηθούμε".
Στα λοιπά, εξαιρετικά σκηνικά, κοστούμια, μουσική, ομιλία, θα το έλεγες και υπερπαραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα για τις σκηνές των μαχών με τους τόσους κομπάρσους.
Αιμίλιος Χειλάκης, φανταστικός κι από πολύ κοντά ο Μπουγιούρης κι ο Συσσοβίτης, Μήλο της έριδος η εγγονή της Τζένης Καρέζη, η Τζένη Καζάκου. -
Αυτές οι ελληνικές βαθμολογίες κριτών "δημοσιογράφων" είναι για τα πανηγύρια... Ενταξει, είσαι γυναίκα ή γκέι και σου αρέσουν τα αισθηματικα και τα δραματικά, αλλά μη βάζεις 1 στα 5 αστέρια στο Beekeeper (7/10 σε imdb και rottentomatoes). Το καθένα πρέπει να το βαθμολογεις με βάση παρόμοιες ταινίες του ίδιου είδους...
-
Όλες οι σύγχρονες ταινίες είναι Μ Α Π Α μπροστά στο αριστούργημα του Ουίλιαμ Φρίντκιν
Αληθινός διάλογος από σκηνή της ταινίαςTo live and die in LA
και που θα την βρούμε τώρα Κυριακάτικα να ψάχνουμε απο που θα την κατεβάσουμε ...
Στο YouTube με άριστη ποιότητα και ελληνικούς υπότιτλους στο κανάλι cine nostalgia 4ever -
Είδα το Tetris και μου άρεσε πολύ. Η πραγματική ιστορία του λανσαρίσματος του Tetris, μαζί με μια πολύ καλή ματιά στις τελευταίες μέρες της ΕΣΣΔ και στις λαμογιές κομμουνιστών και καπιταλιστών.
Συστήνεται ανεπιφύλακτα!
-
Constellation (σειρά Apple tv)
Έχουν βγει 3 επεισόδια... -
Το Poor Things τελικά, ωραία λάμπα η Έμα, αλλά που να τα σακουλευτούμε εμείς αυτά τα υψηλά νοήματα να ούμε...
-
Επιτέλους είδα (μετά από πολλά χρόνια καθυστέρηση - απαράδεκτος) το: Das Boot στην αυθεντική Γερμανική έκδοση, director's cut (3 ώρες και 28 λεπτά!!). Η ταινία τα σπάει. Ειμαι μεγάλος φαν των ταινιών με υποβρύχια και θα έλεγα ότι είναι η καλύτερη ή μέσα στις 2-3 καλύτερες. Εξαιρετική ερμηνεία και ατμόσφαιρα, σε βάζει μέσα στο υποβρύχιο και δείχνει πολλές λεπτομέρειες από την ζωή μέσα σε ένα υπορύχιο του Β' ΠΠ και όχι ωραιοποιημένες καταστάσεις.
-
@fanis75 said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]:
Επιτέλους είδα (μετά από πολλά χρόνια καθυστέρηση - απαράδεκτος) το: Das Boot στην αυθεντική Γερμανική έκδοση, director's cut (3 ώρες και 28 λεπτά!!). Η ταινία τα σπάει. Ειμαι μεγάλος φαν των ταινιών με υποβρύχια και θα έλεγα ότι είναι η καλύτερη ή μέσα στις 2-3 καλύτερες. Εξαιρετική ερμηνεία και ατμόσφαιρα, σε βάζει μέσα στο υποβρύχιο και δείχνει πολλές λεπτομέρειες από την ζωή μέσα σε ένα υπορύχιο του Β' ΠΠ και όχι ωραιοποιημένες καταστάσεις.
Κι επειδή τα μάτια μας συνήθισαν πλέον* σε ποιο ακραίους ρυθμούς δράσης, υπερρεαλιστικά εφέ, υπερυψηλές αναλύσεις και πολυκάναλος ήχος κλπ. αν την είχες δει στον καιρό της, θα σου φαινόταν ακόμη περισσότερο πως το ζεις σαν μέρος του πληρώματος... κορυφαίο αριστούργημα.
*είναι όπως τα παιδιά που πλέον δεν "αντέχουν" να δουν τα παλιά πρωτόγονα κινούμενα σχέδια που βλέπαμε εμείς....
Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]