-
@lap said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Η αλήθεια είναι αυτή, τα μεγάλα σκυλιά δεν είναι για διαμέρισμα. Κακώς τα υιοθετούν στις πόλεις. Βασανίζονται και αυτά.
Και ναι και όχι.
Βασικά στην Ελλάδα σχεδόν κανείς δεν έχει στο μυαλό του τι χρειάζεται ένας σκύλος.
Για παράδειγμα κάθε ράτσα, έχει διαφορετικές ανάγκες για άσκηση, μια ράτσα μπορεί με δύο βόλτες να είναι εντάξει, μια άλλη... Θυμάμαι κάποτε ένα κακομοίρη που είχε αμολήσει Jack Russel στην παραλία και του φυγε η γλώσσα για να το μαζέψει.
https://dogtime.com/dog-breeds/characteristics/need-for-exerciseΕάν καλύψεις τις ανάγκες του σε σωματική άσκηση και παιχνίδι, απλά θα αράζει σπίτι. Αν είναι καλυμμένα στις ανάγκες τους, τον υπόλοιπο χρόνο είναι ζεν. Αγκαλίτσες και χαδάκια θέλουν. Ο όγκος σε διαμέρισμα είναι πρακτικό θέμα. Τον σκύλο δεν τον νοιάζει.
Έχω δει ξεθεωμένο cane corso να μπαίνει σπίτι, να πηγαίνει στο δωμάτιο του παιδιού και να αράζει στα πόδια του. -
Σωστά όσα λες. Έτσι είναι. Και εγώ έπαιζα μαζί του για να το κουράζω και να το διασκεδάζω γιατί πέρα από την τροφή πρέπει να τα φροντίζουμε και στη διασκέδαση τους. Όχι μόνο το σκυλί τα έφτυνε αλλά και εγώ μαζί του.
Πολλές φορές κοιμόμασταν μαζί ακόμα και στο πάτωμα μετά από παιχνίδι. Δεν είχα όρεξη ούτε να σηκωθώ και έλεγα θα ρίξω έναν υονακο και μετά θα πάω να πλυθω. Όποιος θέλει να χάσει κιλά ας πάρει σκυλί να παίζει. Σε ένα μήνα τα έχασε όλα.... Κανένα γυμναστήριο δεν σε κουράζει τόσο πολύ όσο μια ωρα παιχνίδι και τρέξιμο με ένα σκυλί.
Μια λεπτομερεια. Τα σκυλιά όταν τρέχουν κάνουν έναν ήχο σαν λαχάνιασμα. Δεν είναι είναι λαχάνιασμα, ξέρετε τι είναι;
Γέλιο!!!!! Ήταν τα γέλια του σκυλιού ο ήχος αυτός. Ναι και τα σκυλιά γελάνε αλλά βγάζουν άλλο ήχο. Το λαχάνιασμα είναι αλλιώς.
-
Και ΔΕΝ είναι μόνο η άσκηση. Κάποιες ράτσες θέλουν και ακόνισμα μυαλού. Συνεχή εκπαίδευση.
Ακόμα και να το μαθαίνεις να σου φέρνει μπύρα από το ψυγείο είναι εκπαίδευση και έχει και πρακτική εφαρμογή.Αυτά είναι εύκολα καθορισμένα για σκυλιά ράτσας. Εδώ έχουμε κάνει mix όλες τις φυλές μαζί με τα αδέσποτα κι άλλος παίρνει κουταβάκι από το δρόμο, του σκάει 25-30 κιλά και λέει μετά, α δεν μπορώ μεγάλωσε πολύ.
Εμένα μου έχει μείνει στο μαυλό ένα υπέροχο λυκόσκυλο που είχαμε υιοθετήσει κάποτε. Ένα ζευγάρι με παιδιά μετακόμιζε από μονοκατοικία σε διαμέρισμα σε άλλη πόλη και δεν μπορούσε να το κρατήσει. 10-12 χρονών ήμουνα τότε, ακόμα θυμάμαι τα κλάματα των παιδιών και του σκύλου όταν έφευγαν.
-
Σωστό και αυτό!
Εγώ πρέπει να έπεσα σε μετενσάρκωση ρήτορα της αρχαίας Αθήνας. Ατελείωτες ώρες συζήτησης. Του μιλαγες και απαντούσε στο κάθε τι. Μαλώναμε του στυλ πάνε στο δωμάτιο σου και φύγε από εδώ, όταν έκανε καμία ζημιά. Απαντούσε με αυτόν τον ήχο σαν να μιμείται την ανθρώπινη φωνή, όχι γαβγισμα και έλεγε ολόκληρες παραγραφους, πήγαινε στο δωμάτιο του και "μαλώναμε" από μακρυά.
Του φώναζα από το σαλόνι ότι είναι "κακό" σκυλί που πείραξε ένα πράγμα στο σαλόνι και αυτό απαντούσε από το δωμάτιο σαν να αγορεύει..... Μάλιστα όταν θυμωνε ξανά ερχόταν μας έλεγε τα δικά του και ξαναεφευγε μουρμουριζοντας. Εμείς να προσπαθουμε να κρατηθούμε από τα γέλια. Μας χάρισε απίστευτα αστείες σκηνές καθώς προσπαθούσε να μιμηθεί τους ανθρώπους.Εβλεπε και ταινίες, ειδήσεις κτλ στην τηλεόραση, του έβαζες διάφορα βιντεάκια με ζωάκια και καθόταν και τα χαζευε και ηρεμιυσαμε εμείς, χόρευε κιόλας μαζί μας με μουσική ή άκουγε χαλαρή μουσική για να κοιμηθεί κτλ
Γενικά όταν εξοικειωθεί και έχει μια μια υψηλή νοημοσύνη είναι σχεδόν ίδιο με άνθρωπο
-
Δείτε εδώ πως καταλαβαίνει τις ταινίες και πως νιώθει (αγωνία,θλίψη) εκφραζοντας ενσυναίσθηση στην πιο θλιβερή σκηνή του the lion king
-
-
Γάτες... το μεγαλύτερο καθίκι.
Το μόνο ζώο που σκοτώνει για το σπορ, σαν τον άνθρωπο. -
Αυτή η σύγκριση που ακόυω συχνά μεταξύ σκύλων και ανθρώπων δε βλέπει την πραγματικότητα.
Αναρρωτιέμαι: πότε ενώ περπατούσα, άρχισε ένας άκυρος άνθρωπος να με κυνηγάει στα ξαφνικά κι εγώ χρειάστηκε να τρέξω; Ποτέ.
Πότε ενώ περπατούσα δίπλα από ένα σπίτι, εμφανίστηκε στο μπαλκόνι ένας άνθρωπος και με τρόμαξε φωνάζοντάς μου επιθετικά; Ποτέ.Επειδή αυτόν τον καιρό μου πετάγονται και στο facebook ένα σωρό ομάδες (δεν ξέρω για ποιον λόγο) ως προτεινόμενες με τυπάδες που κάνουν την σύγκριση ανθρώπων και σκύλων τρομάζω με την αφέλεια. Έχει ο άλλος έναν τεράστιο σκύλαρο και το βάζει δίπλα από το νεογέννητο μωρό του! Αφήνει δηλαδή τους ευσεβείς πόθους του να είναι πάνω από την ευθύνη που έχει ως γονιός.
Φίλος ενός ανθρώπου μπορεί να είναι μόνο ένας άνθρωπος. Ο σκύλος δεν μπορεί, γιατί είναι ένα άλλο είδος, παρεμφερές του λύκου, της αλεπούς και του τσακαλιού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κάποια φιλήσυχα σκυλιά που έχουμε όλοι στις γειτονιές μας, μόλις βρουν μια παρέα άλλων σκύλων, συμπεριφέρονται πλέον ως μέλη αγέλης. Τότε δείχνουν μια τελείως διαφορετική συμπεριφορά από αυτήν που ξέραμε. Τότε δείχνουν την φύση τους.
Και για να κλείσω. Κανένα από τα επιχειρήματα που παραθέσατε δεν μπόρεσε να σταθεί απέναντι στα σημάδια που μου είχε αφήσει το μεγάλο δάγκωμα. Γιατί δε με νοιάζει αν εκείνος ο σκύλος ήταν χαδιάρης με το αφεντικό του, εμένα με δάγκωσε. συνεπώς δεν είναι ο καλύτερός μου φίλος, είναι το αντίθετο.
-
Και ακόμα. Διαβάζω συνέχεια αυτό το ηλίθιο ρητό:
Είμαι καχύποπτος με τους ανθρώπους που δεν συμπαθούν τα σκυλιά. Αλλά εμπιστεύομαι πάντα ένα σκυλό που δεν συμπαθεί έναν άνθρωπο.
Δηλαδή εκείνο το ντόμπερμαν που έφαγε το νεογέννητο μωρό (στην Αγγλία αν θυμάμαι καλά) το εμπιστεύεσαι; Και δεν εμπιστεύεσαι όλους εμάς που έχουμε φάει δαγκωματιές από σκύλους;
Αρκετά πια με αυτό το παραμύθι.
-
Μετά τους ΔΥ θα καταργήσουν και τους σκύλους...
-
@piliourits said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Τι σχέση έχει η πολιτική με αυτό το θέμα;
-
Οι σχέσεις με τους ανθρώπους είναι σύνθετες. Οι σχέσεις με τα κατοικίδια ζώα απλές ή τουλάχιστον απλούστερες. Οπότε ο οποιοσδήποτε κοινωνικά δυσλειτουργικός είναι πολλαπλάσια ευτυχής συναναστρεφόμενος ζώα παρά ανθρώπους. Η προσωπική μου άτυπη δημοσκόπηση λέει ότι η ακραία φιλοζωία οποιουδήποτε είδους είναι ενδεικτική ψυχικής διαταραχής ή/και άλλων προβλημάτων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η επιτομή της απόλυτης ηρεμίας στο δικό μου μυαλό δεν είναι μια κουνιστή πολυθρόνα μπροστά σε ένα παράθυρο που βλέπει θάλασσα χειμώνα, και μια γάτα κουλουριασμένη στα πόδια μου να γουργουρίζει.
-
@alexandros-s said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Αυτή η σύγκριση που ακόυω συχνά μεταξύ σκύλων και ανθρώπων δε βλέπει την πραγματικότητα.
Αναρρωτιέμαι: πότε ενώ περπατούσα, άρχισε ένας άκυρος άνθρωπος να με κυνηγάει στα ξαφνικά κι εγώ χρειάστηκε να τρέξω; Ποτέ.
Πότε ενώ περπατούσα δίπλα από ένα σπίτι, εμφανίστηκε στο μπαλκόνι ένας άνθρωπος και με τρόμαξε φωνάζοντάς μου επιθετικά; Ποτέ.Επειδή αυτόν τον καιρό μου πετάγονται και στο facebook ένα σωρό ομάδες (δεν ξέρω για ποιον λόγο) ως προτεινόμενες με τυπάδες που κάνουν την σύγκριση ανθρώπων και σκύλων τρομάζω με την αφέλεια. Έχει ο άλλος έναν τεράστιο σκύλαρο και το βάζει δίπλα από το νεογέννητο μωρό του! Αφήνει δηλαδή τους ευσεβείς πόθους του να είναι πάνω από την ευθύνη που έχει ως γονιός.
Φίλος ενός ανθρώπου μπορεί να είναι μόνο ένας άνθρωπος. Ο σκύλος δεν μπορεί, γιατί είναι ένα άλλο είδος, παρεμφερές του λύκου, της αλεπούς και του τσακαλιού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κάποια φιλήσυχα σκυλιά που έχουμε όλοι στις γειτονιές μας, μόλις βρουν μια παρέα άλλων σκύλων, συμπεριφέρονται πλέον ως μέλη αγέλης. Τότε δείχνουν μια τελείως διαφορετική συμπεριφορά από αυτήν που ξέραμε. Τότε δείχνουν την φύση τους.
Και για να κλείσω. Κανένα από τα επιχειρήματα που παραθέσατε δεν μπόρεσε να σταθεί απέναντι στα σημάδια που μου είχε αφήσει το μεγάλο δάγκωμα. Γιατί δε με νοιάζει αν εκείνος ο σκύλος ήταν χαδιάρης με το αφεντικό του, εμένα με δάγκωσε. συνεπώς δεν είναι ο καλύτερός μου φίλος, είναι το αντίθετο.
Αν σου βγάλει μαχαίρι ένας ληστής στον δρόμο, θα κακοχαρακτηρίσεις συλλήβδην όλο το ανθρώπινο είδος, όπως κάνεις με τα σκυλιά; Μην μου πεις ότι δεν έτυχε ποτέ να εμπλακείς σε κλωτσοπατινάδα με άλλον άνθρωπο...
-
@piliourits said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Τι σχέση έχει η πολιτική με αυτό το θέμα;
Ε πως, κάτι ξέρουν και οι Ισλαμιστές και βλέπουν τα σκυλιά όπως ο διάολος το λιβάνι ή ο δεξιός τα σφυροδρέπανα...
-
@realzeus said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Αν σου βγάλει μαχαίρι ένας ληστής στον δρόμο, θα κακοχαρακτηρίσεις συλλήβδην όλο το ανθρώπινο είδος, όπως κάνεις με τα σκυλιά; Μην μου πεις ότι δεν έτυχε ποτέ να εμπλακείς σε κλωτσοπατινάδα με άλλον άνθρωπο...
Ο άνθρωπος που θα μου βγάλει μαχαίρι (δεν έχει συμβεί) είναι η εξαίρεση. Το σκυλί που μου γαυγίζει επιθετικά στα καλά καθούμενα, είναι σύνηθες.
Αν το μαχαίρι ήταν κανόνας για τους ανθρώπους, θα είχα την ίδια άποψη και για τους ανθρώπους. -
Είναι περίεργο πάντως το ότι σου γαβγίζουν συνήθως τα σκυλιά στον δρόμο. Οσμίζονται τον φόβο και τον εκλαμβάνουν ως σημάδι ενοχής...
-
Ο άνθρωπος που θα μου βγάλει μαχαίρι (δεν έχει συμβεί) είναι η εξαίρεση. Το σκυλί που μου γαυγίζει επιθετικά στα καλά καθούμενα, είναι σύνηθες.
Το πρόβλημα δεν είναι του σκύλου όμως. Το πρόβλημα είναι του ιδιοκτήτη που δεν εκπαίδευσε/κοινονικοποίησε το σκύλο.
Δεν πιάνουμε τα αδέσποτα στην κουβέντα, γιατί αν είμασταν σωστοί ως ιδιοκτήτες, αδέσποτα απλά δεν θα υπήρχαν. Αυτά καλώς ή κακώς ζουν ως αγέλες που αναζητούν τροφή.
-
Εγώ δέχομαι ότι υπάρχουν και κωλόσκυλα, από χαρακτήρα. Πιο πολλοί πάντως είναι οι επικίνδυνοι άνθρωποι στον δρόμο, παρά τα επικίνδυνα σκυλιά.
-
Και μην ξεχνάτε ότι π.χ. τα pit bull κάποτε ήταν γνωστά ως "nanny dog" λόγω της προσοχής και της φροντίδας που έδειχναν σε μικρά παιδιά. Εμείς τα ρίξαμε σε άλλο ρινγκ.
-
Δεκτό να υπάρχουν κάποιοι που συμπαθούν και είναι 'κολλητοί' με τα σκυλιά.
Αλλά όχι και να έχουμε φτάσει σε σημείο να βάζουμε τα ζώα πάνω από τους ανθρώπους.
Αυτό δεν είναι δεκτό . Είναι απαράδεκτο. Είναι άρρωστο.Να προσθέσω κάτι ακομα.
Ο πιο μαλάκας άνθρωπος που υπάρχει, αν έχει ένα σκυλί που απλά το ταΐζει, ο σκύλος θα τον αγαπάει. Δεν σημαίνει όμως ότι θα μπορούσε να έχει φίλο άνθρωπο με τη μαλακία που τον δέρνει.
Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα