-
Αυτή είναι η μαγεία του forum.Να ρωτάς κάτι το 2004 και να σου απαντάνε του χρόνου..
Πέρα απο την πλάκα γιατί δεν μειώνει το χρόνο αντίδρασης;
Το να πας το δεξί σου πόδι απο το γκάζι στο φρένο δεν χρειάζεται κάποια δέκατα,που τα γλιτώνεις αν έχεις ήδη το αριστερό απο πάνω; -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Αυτή είναι η μαγεία του forum.Να ρωτάς κάτι το 2004 και να σου απαντάνε του χρόνου..
Πέρα απο την πλάκα γιατί δεν μειώνει το χρόνο αντίδρασης;
Το να πας το δεξί σου πόδι απο το γκάζι στο φρένο δεν χρειάζεται κάποια δέκατα,που τα γλιτώνεις αν έχεις ήδη το αριστερό απο πάνω;μα κ εσύ βρε παιδί μου υπερβολικός! τι έναν χρόνο, ούτε 10,5 μήνες δεν πέρασαν! ακόμα φρέσκο είναι!
άσε που έψαχνα ώρα την ημερομηνία λήξεως κ δεν την έβρησκα... αχαχαχα -
Kyan: Το σκεφτομαι σοβαρα... προς το παρον το αυτοκινιτο ειναι ακινητο στο γκαραζ. πριν το βγαλω θα εχει μπει κανανεμητης.
PG220: τωρα το ειδα το topic
Για να γινει το αριστερο σου ποδι, τοσο επιδεξιο οσο το δεξι, θα πρεπει να φρεναρεις ασταματητα για χρονια με το αριστερο και μονο.
Αν τωρα εχεις το αρ. ποδι πανω απο το φρενο μπορεις να γλιτωσεις ενα ασυμαντο χρονο, της ταξης του 0.0x seconds, αλλα, στην καλητερη, θα εχεις ενα ατσουμπαλο φρεναρισμα.Το 'αριστερο-φρενο' παιζει μονο σε συνδιασμο με το γκαζι και μονο για τοποθετησεις σε/πριν στροφες κλπ.
(προσοπικα, νομιζω πως το δεξι μου ποδι ειναι σαφεστατα πιο γρηρορο σε φρεναρισμα πανικου στην πολη, ενω το αριστερο αυθορμητο στις ελαχιστες περιπτωσεις που χρειαζετε!)
-
Οι 6 που φρενάρουν σχεδόν πάντα με το αριστερό να κολλήσουν σχετικό αυτοκόλλητο στο πίσω παμπρίζ του αυτοκινήτου τους για να ξέρουν και οι απο πίσω...να αλλάζουν λωρίδα.
-
να σας προβληματισω λιγο:
Στα Go-Kart ολοι μας φρεναρουμε ΤΕΛΕΙΑ με το αριστερο!
-
προσωπικά το αρίστερο το χρησιμόποιω σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, είτε για να ξεκολήσω την ουρά(οπότε και δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη επιδεξιότητα), είτε για να περιορίσω ενδεχόμενο σπινάρισμα των τροχών και αυτό σε ανηφορικά και γλυστερά κομμάτια (χιόνι/πάγος) και με αρκετό χρόνο/χαμηλές ταχύτητες για να το κάνω... εννοείται δε πως είναι αδύνταο να ξεκινήσω έτσι , απλά πέρνω φόρα από το πιο καθαρό κομμάτι που θα βρω και στη συνέχεια με το πόδι πάνω στο φρένο και το άλλο στο γκάζι έχω παραπάνω πιθανότητες να βγάλω την ανηφόρα μπροστά μου...
-
Στα καρτ όμως φρενάρεις πάντα οριακά και τα φρένα τους συνήθως είναι on-off.
-
Ο χρήστης FiestaMAN έγραψε:
Αν τωρα εχεις το αρ. ποδι πανω απο το φρενο μπορεις να γλιτωσεις ενα ασυμαντο χρονο, της ταξης του 0.0x seconds, αλλα, στην καλητερη, θα εχεις ενα ατσουμπαλο φρεναρισμα.Το 'αριστερο-φρενο' παιζει μονο σε συνδιασμο με το γκαζι και μονο για τοποθετησεις σε/πριν στροφες κλπ.
(προσοπικα, νομιζω πως το δεξι μου ποδι ειναι σαφεστατα πιο γρηρορο σε φρεναρισμα πανικου στην πολη, ενω το αριστερο αυθορμητο στις ελαχιστες περιπτωσεις που χρειαζετε!)
Αν το δεξί σου που πρέπει να σηκωθεί, να έρθει από το δεξί πεντάλ στο φρένο και να ξανακατέβει το κάνει σε 0.0x δευτερόλεπτα όποτε χρειαστεί, τότε πάσο.
Απλά όταν κινείσαι με 150 χ.α.ω. (~42 μέτρα το δευτερόλεπτο) και αποφασίζεις ξαφνικά να φρενάρεις σκέψου πόσα μέτρα παραπάνω έχεις κάνει στο διάστημα που κάνει το δεξί σου πόδι να έρθει στη σωστή θέση (προτού να τσαρουχώσει, πιθανότατα, το φρένο ώστε ν'αναλάβει το ΑBS, όπως ίσως να κάνει και το όχι και τόσο εξασκημένο σου αριστερό )
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Αν τωρα εχεις το αρ. ποδι πανω απο το φρενο μπορεις να γλιτωσεις ενα ασυμαντο χρονο, της ταξης του 0.0x seconds, αλλα, στην καλητερη, θα εχεις ενα ατσουμπαλο φρεναρισμα.
Το 'αριστερο-φρενο' παιζει μονο σε συνδιασμο με το γκαζι και μονο για τοποθετησεις σε/πριν στροφες κλπ.
Αν το δεξί σου που πρέπει να σηκωθεί, να έρθει από το δεξί πεντάλ στο φρένο και να ξανακατέβει το κάνει σε 0.0x δευτερόλεπτα όποτε χρειαστεί, τότε πάσο.
Απλά όταν κινείσαι με 150 χ.α.ω. (~42 μέτρα το δευτερόλεπτο) και αποφασίζεις ξαφνικά να φρενάρεις σκέψου πόσα μέτρα παραπάνω έχεις κάνει στο διάστημα που κάνει το δεξί σου πόδι να έρθει στη σωστή θέση (προτού να τσαρουχώσει, πιθανότατα, το φρένο ώστε ν'αναλάβει το ΑBS, όπως ίσως να κάνει και το όχι και τόσο εξασκημένο σου αριστερό )
Σωστόοοοος!!! Άσε που στις περισσότερες περιπτώσεις που θα το κάνεις αυτό με 150 (ή παρά κάτι) δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το ABS, γιατί απλά αποδεκτό φρενάρισμα στην εθνική με το αριστερό κάνεις με όχι και τόσο τρομακτική προπόνηση. Εγώ στα σημεία που οδηγώ κάπως πιο... ζωντανά στις εθνικές, έχω το πόδι μου στο φρένο πάντα.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Αν τωρα εχεις το αρ. ποδι πανω απο το φρενο μπορεις να γλιτωσεις ενα ασυμαντο χρονο, της ταξης του 0.0x seconds, αλλα, στην καλητερη, θα εχεις ενα ατσουμπαλο φρεναρισμα.
Το 'αριστερο-φρενο' παιζει μονο σε συνδιασμο με το γκαζι και μονο για τοποθετησεις σε/πριν στροφες κλπ.
Σωστόοοοος!!! Άσε που στις περισσότερες περιπτώσεις που θα το κάνεις αυτό με 150 (ή παρά κάτι) δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το ABS, γιατί απλά αποδεκτό φρενάρισμα στην εθνική με το αριστερό κάνεις με όχι και τόσο τρομακτική προπόνηση. Εγώ στα σημεία που οδηγώ κάπως πιο... ζωντανά στις εθνικές, έχω το πόδι μου στο φρένο πάντα.
μήπως όμως ότι κερδίσεις από το χρόνο αντίδρασης το χάσεις στην πορεία από την αδυναμία εμπλοκής μικρότερης σχέσης???
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Αν τωρα εχεις το αρ. ποδι..............
....................περιπτωσεις που χρειαζετε!)Αν το δεξί σου που πρέπει................
..............και το όχι και τόσο εξασκημένο σου αριστερό )Φιλε ανοιγεις ενα θεμα συζητησης τεραστιο...
Α. Δεν εχω ABS τα εβγαλα την 3 μερα μετα την αγορα του Puma. Δεν θελω ενα computer να κρινει αν εχω φραναρει καλα ή οχι.
Β. Το δεξι ποδι μου, ειναι δικο μου και το ξερω, φρεναρει καλυτερα σε ενα δυνατο φρεναρισμα με αποτερο σκοπο την σταση. Αν αλλων ειναι το αριστερο.. τοτε παω εγω πασο..!
Γ. Συνηθος τα ποδια μας ειναι, το δεξι στο γκαζι και το αριστερο πλαι στο συμπλεκτη. Αν καποιου το αριστερο φυγει απο το αριστερο πλαι του συμλεκτη και παει στο φρενο ταχυτερα απο το οτι το δεξι που ειναι πιο κοντα... Τοτε παω παλι πασο... (αν και μου φενετε αδυνατο)
Δ. Αν περιμενεις με το αριστερο ποδι πανω απο το φρενο μερχι να δεις μπροστα σου, τρακαρισμα, μποτιλιαρισμα, σκυλο, γατα, ή ακομα ροζ ελεφαντα, θα παθεις αγκυλωση και μετα δεν θα φρεναρεις ουτε με το αριστερο ουτε με το δεξι.Υ.Γ. Ποιος ρωτησε? Dieing - Πεθαινει, Πεθαινουν.
Υ.Γ. Υπαρχουν περιπτωσεις που το 'μπλοκαρισμα' των τροχων ειναι σωτηριο και το ABS σκοτωνει.. αλλα ειναι μεγαλο κεφαλαιο και off topic
-
Στην αρχή ήταν πολύ-πολύ κοκαλωτικό το πάτημά μου. Σιγά-σιγά άρχισε να γίνεται πιο γλυκό, αλλά ακόμα είμαι στη φάση της δοκιμής, δεν έχω φτάσει σε καμιά στροφή που να το χρειαστώ και να το καταφέρω. Ακόμα κυριαρχεί ο φόβος...
Το κόλπο μου είναι να το 'γλείφω' στην αριστερή του πλευρά, όπως αντίστοιχα όταν φρενάρουμε με το δεξί, το 'γλείφουμε' στη δεξιά, περισσότερο πατώντας με πλάγια κίνηση, παρά με κάθετη. Έτσι, μπορείς να υπολογίζεις πιο εύκολα τη δύναμη που θα το πιέσεις.
Ερώτηση: Το Leon 20VT έχει ηλεκτρονικό γκάζι, έτσι δεν είναι; Δεν έχω παρατηρήσει ωστόσο αυτό που λέει ο lkar ότι του κρατάει τις στροφές χαμηλά...Κάνω κάτι λάθος;
-
Υ.Γ. Ποιος ρωτησε? Dieing - Πεθαινει, Πεθαινουν.Tο σωστό ειναι 'dying'
-
Α. Δεν εχω ABS τα εβγαλα την 3 μερα μετα την αγορα του Puma. Δεν θελω ενα computer να κρινει αν εχω φραναρει καλα ή οχι.(snip)
Υ.Γ. Υπαρχουν περιπτωσεις που το 'μπλοκαρισμα' των τροχων ειναι σωτηριο και το ABS σκοτωνει.. αλλα ειναι μεγαλο κεφαλαιο και off topic
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
(snip)
-
Δεν φρενάρω ούτε με το αριστερό ούτε με το δεξί. Φρενάρω με το μεσαίο...
Η επισήμανση του FiestaMAN για το φρενάρισμα του καρτ είναι σωστή. Και το φρένο του καρτ δεν είναι on-off, αλλίμονο. Το αριστερό εκπαιδεύεται εύκολα όσον αφορά την δύναμη πίεσης, αλλά ζητώντας του να πατάει και συμπλέκτη του ζητάμε πιο πολλά από όσα θα κάνει το δεξί. Αν το επιχειρήσετε πάντως θα σας αναγκάσει να μάθετε να κατεβάζετε σχέση πριν τη στροφή και μετά να φρενάρετε (η σωστή διαδικασία), αλλά αυτά γίνονται με ασφάλεια μόνο σε προβλέψιμες συνθήκες πίστας και όχι σε δημόσιο δρόμο που την ώρα που μαθαίνετε να κατεβάζετε πριν τη στροφή για να φρενάρετε με το αριστερό σας πεταχτεί κανα σκυλί (το λιγότερο) και χάσετε τα πεντάλ από την ταραχή σας και... γεια σας!
Στα σύγρονα αγωνιστικά πλέον δεν έχει καν συμπλέκτη και στα υπόλοιπα που έχουν η διάταξη των πεντάλ προορίζεται για χρήση και του αριστερού ποδιού.
-
Εγώ είχα κάνει αρκετή προπόνηση στο αριστερό και είχα πετύχει καλύτερο φρενάρισμα απο το δεξί.Σε ελεγχόμενες συνθήκες όμως!!
Το πρόβλημα όμως που έχουν οι πιο πολλοί που θέλουν να φρενάρουν με το αριστερό είναι η θέση του πεντάλ.
Στα περισσότερα αυτοκίνητα είναι τόσο δεξιά που αν έχεις το πόδι σου εκεί μονίμως παθένεις αγκύλωση.
Επίσης είναι δύκολο να πατήσεις συμπλέκτη όταν πάς να ακινητοποιηθείς αλλά μπορείς με λίγη εξάσκηση να βγάζεις την ταχύτητα χωρίς συμπλέκτη.Οπότε αν είχα ένα αυτοκίνητο με αλλαγές στο τιμόνι και με το πεντάλ του φρένου στα αριστερά θα φρέναρα πάντα με το αριστερό.
Επειδή όμως δεν έχω,αλλά και επειδή πάνε χρόνια που είχα τέτοια τρέλα με την οριακή οδήγηση φρενάρω και εγώ όπως όλος ο κόσμος.. -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Αν το επιχειρήσετε πάντως θα σας αναγκάσει να μάθετε να κατεβάζετε σχέση πριν τη στροφή και μετά να φρενάρετε (η σωστή διαδικασία),150 με τετάρτη και φρένα για φουρκέτα δευτέρας ?
ή
150 με τετάρτη και δευτέρα και φρένα για φουρκ... άσε, δεν έχεις έτσι και αλλιώς μοτέρ πια
-
Η σειρά είναι: 150 με τετάρτη και φρενα με το δεξί και ταυτόχρονα συμπλέκτη και δευτερα με το αριστερό και αμέσως μετά το αριστερό στο φρένο και το δεξί στο γκάζι για τον έλεγχο και τις μικροδιορθώσεις στο στρίψιμο. Και με την εργοστασιακή εργονομία στα πεντάλ, καλό ξεμπουρδούκλωμα...
Γι αυτό μιλάω για ελεγχόμενες συνθήκες...
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΖΑ.... άι τέλος πάντων....
-
Πειτε μου πως θα βγαλω ενα κομματι video απο DVD (εχω το δισκακι) και να το κανω avi ή mpeg να σας δειξω ενα καλο μπασιμο στην Κ8 στα μεγαρα με πατημα αριστερου...
προσπαθω να το κανω απο χθες βραδυ
Πόσοι φρενάρετε με το αριστερό;