-
@criuser said in TOYOTA FORUM:
Πάντως οι πιεςαιοι , είπαν ότι κατάργησαν την συνεργασία, γιατί το αμάξι για να πιάσει τους ρύπους του γιούρο 7 , θα πρέπει να είναι ΜΟΝΟ ηλεκτρικό , αλλιώς θα έμπαιναν μέσα στα χρήματα.
Αρα το άιγκο , ίσως στην Ευρώπη να μην μας έλθει για πολύ καιρό .
Το Euro7 αναμένεται κάπου στο 2025-26, τι σχέση έχει το Aygo που βγαίνει σε 3-4 μήνες;
-
@lap said in TOYOTA FORUM:
Στο νέο aygo x αναφέρουν ένα νέο s cvt με γρήγορη εκκίνηση από στάση.
Αυτή την στιγμή δύο είναι οι υποψήφιοι, αυτό με την συμβατική πρώτη σχέση που έχει και το Corolla, μάλλον σε αυτό αναφέρονται, και το dcvt της daihatsu που έχει τρίτο άξονα, πριν το συμβατικό cvt με ιμάντες έχει ένα πλανητικό, με αυτόν τον τρόπο αυξάνει το εύρος λειτουργίας χωρίς να χρειάζεται οι ιμάντες να ζοριστουν.
Επίσης βάζουν στα rocky, raize 1,2 hev 106hp χωρίς πλανητικό, ακριβώς όπως κάνει η nissan για να ρίξουν το κόστος.
Για μένα μόνο με κάποια από τις παραπάνω μεταδόσεις ή full ev θα ειχε νόημα το Aygo, αλλιώς μέχρι να ξεκινήσουν οι πωλήσεις θα υπάρχουν τόσα μικρά ηλεκτρικά από Κίνα, stella, κλπ που αυτό θα πουλάει μόνο Αθήνα.
-
@super-t said in TOYOTA FORUM:
Το Euro7 αναμένεται κάπου στο 2025-26, τι σχέση έχει το Aygo που βγαίνει σε 3-4 μήνες;
Εδώ το cross, που είναι σε παραγωγή, το οδηγείς το 2023, το aygo που είναι στα χαρτιά, χαλαρά πάει 24-25
-
@ataim said in TOYOTA FORUM:
@super-t said in TOYOTA FORUM:
Εδώ το cross, που είναι σε παραγωγή, το οδηγείς το 2023, το aygo που είναι στα χαρτιά, χαλαρά πάει 24-25
Ως ένα σημείο σημασία έχει πότε πήρε την πιστοποίηση το όχημα και όχι πότε το πήρες εσύ στα χέρια σου.
-
Στο νέο aygo x αναφέρουν ένα νέο s cvt με γρήγορη εκκίνηση από στάση.
Αυτή την στιγμή δύο είναι οι υποψήφιοι, αυτό με την συμβατική πρώτη σχέση που έχει και το Corolla, μάλλον σε αυτό αναφέρονται, και το dcvt της daihatsu που έχει τρίτο άξονα, πριν το συμβατικό cvt με ιμάντες έχει ένα πλανητικό, με αυτόν τον τρόπο αυξάνει το εύρος λειτουργίας χωρίς να χρειάζεται οι ιμάντες να ζοριστουν.
Επίσης βάζουν στα rocky, raize 1,2 hev 106hp χωρίς πλανητικό, ακριβώς όπως κάνει η nissan για να ρίξουν το κόστος.
Για μένα μόνο με κάποια από τις παραπάνω μεταδόσεις ή full ev θα ειχε νόημα το Aygo, αλλιώς μέχρι να ξεκινήσουν οι πωλήσεις θα υπάρχουν τόσα μικρά ηλεκτρικά από Κίνα, stella, κλπ που αυτό θα πουλάει μόνο Αθήνα και ίσως και το swift
Αν δεν κάνω λάθος αυτό το κιβώτιο που περιγράφεις με τον έξτρα αξονα που φορά το daihatsu είναι της jatco, το cvt7. Το φοράει νομίζω και τα mitshubishi space star.
-
Αν δεν κάνω λάθος αυτό το κιβώτιο που περιγράφεις με τον έξτρα αξονα που φορά το daihatsu είναι της jatco, το cvt7. Το φοράει νομίζω και τα mitshubishi space star.
Όχι, άλλο είναι της jatco, άλλο το dcvt.
-
Δηλαδή έχει βγάλει και η aisin με έξτρα "αξονα" μια πλανητικό σύστημα cvt?
Εδώ αυτό που αναφέρω
Έχω την αίσθηση ότι τα λες ανάποδα το d cvt είναι το direct cvt με launch gear.
Μπορεί και να κάνω λάθος, δεν παίρνω και όρκο.
-
Σωστά τα λέω, υπάρχει αυτό με την κανονική πρώτη, μάλλον αυτό θα βάλουν, αλλά υπάρχει και αυτό, cvt με ιμάντες που παίρνει κίνηση από πλανητικό:
https://paultan.org/2021/02/24/perodua-ativa-how-d-cvt-is-different-to-other-cvts/
-
Εντωμεταξυ έχουν περάσει από wltc το hybrid raize (1,2 3cyl 80 άλογα είναι ο ice), και είναι ένα λίτρο πάνω από το Yaris και μισό από το cross, πράγμα που δείχνει την ανωτερότητα της χρήσης του πλανητικού (power split) που το λένε οι Toyotaioi.
-
Μπράβο!!!!!!
Τα είχα μπερδέψει τελικά. Άλλο τα d cvt άλλο τα direct drive.Εξαιρετικός, και πάλι μπράβο. Υψηλή ενημέρωση όχι σαν τα περιοδικά που κοιμούνται όρθια.
Ερώτηση.....αυτό δεν είναι πανομοιότυπο με το cvt7 της jatco???
Ποιος το έβγαλε πρώτος; -
Θα κάτσω να τα διαβάσω....έχω μείνει πίσω
-
Ερώτηση.....αυτό δεν είναι πανομοιότυπο με το cvt7 της jatco???
Ποιος το έβγαλε πρώτος;Της jatco προηγείται, μοιάζουν στην λογική αλλά δεν είναι ίδια, το θέμα είναι να βοηθήσουν τους ιμάντες, επίσης της daihatsu είναι για k cars δεν έχει μεγάλες ανοχές.
-
Μιας και σε βλέπω άνθρωπο που ψάχνεται.
Τι σου λέει το νέο direct drive??
Στην πράξη αφαιρεί φόρτιο από τον ιμάντα κατά την εκκίνηση από την αδράνεια αλλά περιπλέκεται το πράγμα. Με έξτρα συμπλέκτη, σερβομηχανισμο αλλαγής.
Το γεγονός το ότι ο ιμάντας αποκτά διαφορετικων μοιρών έλασμα (μικρότερο) αυξάνει ή μειώνει την αντοχή σε βάθος χρόνου;Γενικά θα το αγόραζες;
-
Γενικά θα το αγόραζες;
Δεν θα αγόραζα ποτέ cvt με ιμάντες, είναι καταδικασμένα να αστοχήσουν.
-
Γενικά θα το αγόραζες;
Έψαχνα κάποια forums πιο παλιά για την μακροζωία των κιβωτίων αυτών και διάβασα πως όσοι τα κάνουν αλλαγές στα λάδια του cvt ανά 80-100.000 χλμ δεν έχουν κανένα θέμα και φτάνουν οι περισσότεροι τα 250-300.000 χλμ χωρίς καμία βλάβη ή πτώση στην απόδοση τους.
Όλοι αναφέρουν πως της toyota εκτός από μια φουρνιά που έγινε ανάκληση είναι τα πιο αξιόπιστα.
-
Γενικά θα το αγόραζες;
Έψαχνα κάποια forums πιο παλιά για την μακροζωία των κιβωτίων αυτών και διάβασα πως όσοι τα κάνουν αλλαγές στα λάδια του cvt ανά 80-100.000 χλμ δεν έχουν κανένα θέμα και φτάνουν οι περισσότεροι τα 250-300.000 χλμ χωρίς καμία βλάβη ή πτώση στην απόδοση τους.
Όλοι αναφέρουν πως της toyota εκτός από μια φουρνιά που έγινε ανάκληση είναι τα πιο αξιόπιστα.
Συνήθως αυτά τα κιβώτια μπαίνουν σε κουβαδάκια πόλης και οι οδηγοί τους είναι κυρίες και κυριούληδες που δεν τα ζορίζουν, για αυτό.
-
Το διάβασα για τα διλιτρα μοτέρ.
Καθώς έψαχνα να βρω το γιατί και το πώς, μπήκα σε μονοπάτια που δεν τα ξέρω σχεδόν καθόλου και θέλει να τα διαβάσει κανείς σε βάθος για να τα καταλάβει.
Δηλαδή ενώ φαινομενικά ο ιμάντας δέχεται μεγάλο φορτίο και υπάρχει τρίβη μεταξύ τροχαλιας και ιμάντα στην ουσία αυτό δεν συμβαίνει ιδιαίτερα στα νεότερα cvt!!!!
Ο λόγος είναι το ειδικό λάδι που είναι ξεκάθαρα όλη η τεχνολογική εξέλιξη του κιβωτίου αυτού διότι δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα λάδια για αυτόματα κιβώτια ενώ φιανεται να έχει καλές αντοχές σε βάθος χρόνου. Δεν καίγεται εύκολα δηλαδή. Καθώς το λάδι κινείται ανάμεσα από τον ιμάντα και την τροχαλία αρχίζει και δημιουργεί κατι σαν στερεο φιλμ (και όχι τόσο υγρό οπως είναι το σύνηθες με άλλα είδη λαδιών και βαλνολινες) και ετσι γραπωνει τον ιμαντα και μεταφέρει την ροπή μέσω τις ικανοτητες τριβής που διαθέτει ανάλογα την σύσταση του και τα πρόσθετα που διαθέτει. Δηλαδή υπάρχει κάτι σαν στερεο τζελ ανάμεσα στον ιμάντα και την τροχαλία πάχους κάποιων δεκάδων έως και 100+ νανομέτρων.
Δηλαδή η φύση του είναι διαφορετική από αυτην της κλασικής λίπανσης.
Τώρα πώς και τι ακόμα δεν το ξέρω διότι τα περι λαδιών και τα συστατικά που έχει μέσα πρώτη φορά τα διάβασα. Δεν έχω τέτοιες γνώσεις.Εννοείται όπου και αν ρώτησα ακόμα και σε αντιπροσωπείες κανείς δεν ξέρει. Όλοι λένε το κλασικό "ότι λέει ο κατασκευαστής". Χαίρω πολύ Χαιρόπουλος. Το θέμα είναι το γιατί....
-
Πάντως ειδικά στις Η.Π.Α. πολλά subaru με CVT έχουν παρουσιάσει προβλήματα. Δεν είναι τόσο αξιόπιστα οσο νομίζουν κάποιοι.
-
Ναι τα περισσότερα προβλήματα που υπήρξαν μέχρι σήμερα ήταν
- Λόγω της λάθος επιλογής των βαλβολινων. Η honda επί πόσα έτη έβαζε λάθος προδιαγραφές στο λάδι της!!!
- Λόγω της μικρής ικανότητας ψύξης του κυκλώματος κτλ
- Η λάθος φήμη και αίσθηση ότι τα λάδια είναι για μια ζωή. Λάθος πρέπει να αλλάζονται ώστε το φιλμ που περιγράψαμε να είναι σε καλή κατάσταση.
Συνήθως 50-70-80Κ χλμ είναι μια καλή επιλογή.
Ένας άλλος παράγοντας είναι το υψηλό φορτίο κυρίως από την κίνηση από στάση, εκεί λοιπόν το direct drive της toyota αφαιρει αυτό το θέμα.
-
Δεν ξέρω τι νόημα έχει το Aygo X και σε ποιους απευθυνεται. Ειναι σαν ενα μπασμένο και πιο ασχημο yaris cross. Και τα 109 g/km είναι τσιμπημένη τιμή για χιλιάρη κινητήρα του 22. Αν πάιξει στα 15-16 χιλιαρικα κάτι γίνεται, αλλιως δε λεει. Οσο για τα αυτόματα, εγω μετά την εμπειρία του Golf που τις μισές μέρες του μήνα ηταν στο συνεργείο, εχω ορκιστεί οτι το επόμενο "αυτόματο" αυτοκινητο μου θα ειναι μονο ηλεκτρικό. Μέχρι τότε, ματσούκι και έχει ο Θεός.
TOYOTA FORUM