-
Καλησπέρα γνωρίζει κανείς εάν το κοντέρ καντράν από yaris active κάνει για yaris live ? Μιλάω για 2018 μοντέλο που διαφέρουν τα καντράν. Ευχαριστώ
-
Σου απάντησα στο άλλο thread που έκανες την ίδια ερώτηση. Καλό θα ήταν όμως να μην κάνεις την ίδια ερώτηση δύο φορές...
-
Συγνωμη αλλά δεν μπορώ να βρω εκείνη την ανάρτηση.
Η ανάρτησή σας είχε μεταφερθεί στην σωστή Ενότητα (Τεχνικά Θέματα) και μπορείτε να την δείτε εδώ:
[Admin]
-
Νομίζω μετά και από αυτό πρέπει να είναι άνετα πρώτοι.
Βέβαια άλλες εταιρίες μπορεί να τα κάνουν γαργαρα..
-
Παρα πολλές ανακλήσεις και τεχνικές οδηγίες για την Τογιότα εδώ και 15 τουλάχιστον χρονια.
Αν και ενοχλητικό να πρέπει να τρέχεις στα συνεργεία καλύτερα έτσι παρα γαργάρα.
Με τους ρυθμούς που παράγονται τα αυτοκίνητα σήμερα οι ανακλήσεις είναι πολύ συνηθισμένες -
Opinion: Akio Toyoda is the Enzo Ferrari of our time https://www.autocar.co.uk/opinion/motorsport-news/opinion-akio-toyoda-enzo-ferrari-our-time
-
Τα πάντα για τα υβριδικά Toyota απλά και κατανοητά απο τον The Car Care Nut στο κανάλι του
https://www.youtube.com/hashtag/thecarcarenut
έχω δει σχεδόν όλα τα βίντεο του και κρατάω τα παρακάτω σημαντικά :
-
Υβριδικό αγοράζουμε για να το χρησιμοποιούμε καθημερινά , μειώνεται η ζωή της 'υβριδικής μπαταρίας' όταν το αυτοκίνητο κάθεται , η οποία μπαταρία αν αδειάσει δεν φορτίζεται όπως αυτές που ξέρουμε από τα κλασικά αυτοκίνητα , μόνο αλλαγή .
-
Αν θέλεις να ταξιδεύεις σταθερά με 140-160 χλμ /ώρα ΜΗ πάρεις υβριδικό , είναι βελτιστοποιημένα για κίνηση πρακτικά μέχρι τα όρια ταχύτητος ,90-130 το ιδανικό εύρος λειτουργίας σε ανοικτούς δρόμους .
-
Δεν δίνουμε ΠΟΤΕ με υβριδικό όχημα ρεύμα σε άλλο συμβατικό αυτοκίνητο για να πάρει μπροστά ,το αντίθετο επιτρέπεται. Υβριδικό να δίνει ρεύμα σε υβριδικό επιτρέπεται επίσης.
-
Το φίλτρο στον ανεμιστήρα ψύξης της μπαταρίας το αλλάζουμε ασχέτως τι λέει η Toyota , δεν βάζουμε σακούλες μπαγκάζια εκεί που είναι οι γρίλιες του ανεμιστήρα , συνήθως χαμηλά στο πίσω κάθισμα και το καλοκαίρι δουλεύουμε συνέχεια τον κλιματισμό γιατί αυτόν τον αέρα τραβάει και ο ανεμιστήρας της μπαταρίας. Οι μπαταρίες έτσι θα σε πάνε πάνω από 15 χρόνια.
-
Τα υγρά φρένων αν είναι δυνατόν να τα αλλάζετε και κάθε χρόνο, τα φρένα στα υβριδικά και τα ακριβά εξαρτήματα που υπάρχουν στο σύστημα θέλουν καθαρά και φρέσκα υγρά .
-
Ο συμπιεστής του κλιματισμού στα σύγχρονα υβριδικά είναι inverter ηλεκτρικός δεν έχει ιμάντες κλπ θέλει τα δικά του υγρά/λάδια που δεν είναι αγώγιμα , με τα λάθος τσαφ ή μπαμ !
-
Υπάρχουν ΔΥΟ συστήματα ψύξης το ένα για τον κινητήρα το άλλο για το inverter μετατροπέα DC/AC που τροφοδοτεί με εναλλασσόμενο ρεύμα τα ηλεκτρικά μοτέρ και τον συμπιεστή του κλιματισμού , πολύ κολάρο φίλε!
Γενικά τα υβριδικά στα μηχανοηλεκτρικά τους είναι Overengineering όπως τα λέει , πρακτικά δηλ. τίποτα δεν θα χαλάσει ποτέ, στις σπάνιες περιπτώσεις ακόμα και εκτός εγγύησης τους κάλυψε η Toyota (good will το λένε αλλά εκεί είναι Αμερική εδώ δεν ξέρω).
'Όταν έρθει η ώρα της αλλαγής υβριδικής μπαταρίας προτείνει μόνο αυθεντικές καινούργιες μπαταρίες από Toyota .
Από τα παραπάνω το συμπέρασμα που βγάζω εγώ ότι μόνο αντιπροσωπεία συντήρηση για όλη την ζωή του αυτοκινήτου αν θέλεις να έχεις σωστό αυτοκίνητο , τα 100 € που θα γλυτώνεις τον χρόνο σε άλλα συνεργεία δεν είναι τίποτα μπροστά σε μια ενδεχόμενη πανάκριβη βλάβη που αν έχεις κάνει όλα τα service στην αντιπροσωπεία υπάρχει πιθανότητα να σε καλύψει η toyota. Αν και πιστεύω πως μόλις δουν τα πορτοκαλιά καλώδια τα περισσότερα 'γενικά' συνεργεία μόνο για αλλαγή λαδιών θα σε εξυπηρετούν παραπέρα δύσκολα θέλει ειδικό εξοπλισμό εργαλεία παπούτσια γάντια .
-
-
Εξαιρετικο post. Εύγε.
-
Τα πάντα για τα υβριδικά Toyota απλά και κατανοητά απο τον The Car Care Nut στο κανάλι του
Τον παρακολουθώ και εγώ αυτόν (αφού μάλλον υβριδικό τογιότα θα είναι το επόμενο) και συμφωνώ 100% με τα βασικά σημεία που συνοψίζεις. Πάντως είναι πολύ καλός, τα λέει απλά κατανοητά και δίνει καλές συμβουλές. Ειδικά αυτό με το φίλτρο του ανεμιστήρα πολύ σημαντικό!
-
Αυτό με τα υβριδικά που δεν πρέπει να κάθονται, ισχύει και για τα ψευτο υβριδικα;
-
Ναι.... Νομοζω λεει καθε 2 εβδομαδες απαρατητα μια βολτούλα. Ή 4 εβδοαμδες;;; δεν θυμάμαι ακριβως.
-
Η toyota έχει δικα της κεφάλαια και σου δίνει δάνειο; Αν ισχύει, τότε καταλαβαίνω γιατί έχει υψηλά επιτόκια. Στην ουσία κερδίζει λεφτά και από το δάνειο.
-
Η toyota έχει δικα της κεφάλαια και σου δίνει δάνειο; Αν ισχύει, τότε καταλαβαίνω γιατί έχει υψηλά επιτόκια. Στην ουσία κερδίζει λεφτά και από το δάνειο.
Σίγουρο αυτό και ισχύει και στην VW , στις δυο αυτές αν εμφανιστείς στην έκθεση με μετρητά θα στεναχωρηθούν γιατί θα χάσουν την προμήθεια από το δάνειο .
-
Ευχαριστώ φίλοι !
Κάνω λίγα χλμ στην πόλη και πολλά στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο ,το αυτοκίνητο κάθετε και 10 ημέρες χωρίς να το βάλω καν μπροστά και μετά μαζεμένα 1000-1500 χλμ σε 3-4 μέρες και ξανά μια εβδομάδα ακίνητο . Εκεί που πάω υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα (Χ3 ...που και αυτό στον φορτιστή το βρίσκω) οπότε χρησιμοποιώ αυτά , το δικό μου και εκεί κάααθεται.
Οι δρόμοι είναι εδώ και χρόνια άδειοι και για να βγει η διαδρομή το CC είναι σταθερά στα 135-140 στο Yaris , λίγοοο παραπάνω στο BMW X3
Αυτόματα έχω απορριφθεί ...π α ν η γ υ ρ ι κ ά από χρήστης υβριδικού αλλά βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα τα τεχνικά τους και αν κάποτε άλλαζε το προφίλ χρήσης του ΙΧ και ταίριαζαν τα υβριδικά μάλλον μόνο Toyota θα κοίταζα .
-
Και στις άλλες παίρνουν προμήθεια από την τράπεζα που συνεργάζονται. Όσες φορές προσπάθησα να εκμεταλλευτώ το μετρητό έναντι δανείου, ο πωλητής μου έλεγε το ίδιο. Ότι για αυτόν καλύτερα με δάνειο, γιατί παίρνουν και προμήθεια από την τράπεζα. Απλά είναι πιο άμεση η διαδικασία με το μετρητό.
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά για τα υγρά φρένων και το φίλτρο. Στην αντιπροσωπεία πετάνε αετό φαντάζομαι....
-
apolonios wrote:
Σίγουρο αυτό και ισχύει και στην VW , στις δυο αυτές αν εμφανιστείς στην έκθεση με μετρητά θα στεναχωρηθούν γιατί θα χάσουν την προμήθεια από το δάνειο .
Κι η Fiat είχε -δεν ξέρω αν ακόμη έχει- δική της χρηματοπιστωτική (Fiat Credit), αλλά δεν είχε τόσο αυξημένα επιτόκια στην αγορά αυτοκινήτου με δόσεις.
-
Το toyota flex δεν ισχύει για ισόποσες δόσεις; Στην αντιπροσωπεία ενώ δίνω το 50 τοις εκατό προκαταβολή μου δίνουν επιτόκιο 8.9 ενώ το 7.5 το δίνουν μόνο αν κάνεις balloon δοση
-
Το toyota flex δεν ισχύει για ισόποσες δόσεις; Στην αντιπροσωπεία ενώ δίνω το 50 τοις εκατό προκαταβολή μου δίνουν επιτόκιο 8.9 ενώ το 7.5 το δίνουν μόνο αν κάνεις balloon δοση
Αυτή είναι η flex η balloon που λες. Η άλλη είναι η basic
-
...
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά για τα υγρά φρένων και το φίλτρο. Στην αντιπροσωπεία πετάνε αετό φαντάζομαι....
Όσον αφορά τα υγρά των φρένων , η Toyota στον οδηγό service που έχει συνιστά κάθε δυο χρόνια ,εγώ μετά την παρακολούθηση του βίντεο που το αυτοκίνητο ήταν corolla σαν το δικό σου θα τα άλλαζα κάθε χρόνο ,δες το να καταλάβεις τι είναι ο ήχος που ακούς όταν ανοίγεις την πόρτα του οδηγού , μπορεί βέβαια να ξέρεις
Για το φίλτρο του ανεμιστήρα της μπαταρίας ο ίδιος οδηγός service δεν γράφει τίποτα μέχρι και τα 105.000 χλμ που κοίταξα , θα ακολουθούσα λοιπόν την συμβουλή του μουσάτου στο βίντεο θα το καθάριζα συχνά και θα το αντικαθιστούσα όταν έβλεπα πως δεν καθαρίζει άλλο , ο ίδιος έχει και λίγη ιστορία , φίλτρο η Toyota έβαλε μετά το 2012 στα υβριδικά , γιαυτό το you tube είναι γεμάτο οδηγούς λύσης αρμολόγησης και καθαρισμού του ανεμιστήρα στα παλιά prius που αν τα δείτε τα εξαρτήματα είναι μέσα στην μπίχλα .
-
apolonios wrote:
Αυτή είναι η flex η balloon που λες. Η άλλη είναι η basic
Πραγματικά το επιτόκιο είναι εξωφρενικό και είναι κρίμα γιατί οι τιμές των αυτοκινήτων είναι χαμηλές.
TOYOTA FORUM