-
H ερώτηση έχει πολλές απαντήσεις. Όλες σωστές, ανάλογα με το ιχ που έχεις αγοράσει και τον τρόπο που κινείσαι.
Εγώ φερειπείν πήρα ένα Πρίους ΜΚ2 μετάχειρο 7ετίας με 8.000 ευρώ το 2014. Για σύγκριση, τα Σιτροέν C4 πετρέλαιο τα έδιναν τότε 9-10 χιλιάρικα μετάχειρα και δεν κυκλοφορούν κανονικά στην Αθήνα.
Έχω εξασφαλίσει τα κάτωθι :
α. Μέση κατανάλωση 6 λίτρα μέσα έξω, όταν με το παλιό είχα 8,5 έξω και 11 μέσα με αυτόματο κιβώτιο όλα αυτά, και ,
βου. απαλλαγή από τέλια, όταν με το παλιό ήθελα 280 ευρά το χρόνο
γου. ανεμπόδιστη είσοδο στο δακτύλιο κάθε μέρα, ενώ αλλιώς θέλεις και δεύτερο ιχΈτσι, η μπαταρία στο δικό μου (και όχι σε ένα υβρίδιο Πεμβέ Χ6,Λέξους ΛΣ και τα τοιαύτα) κάνει όσο 9-10 ετήσια τέλη κυκλοφορίας, εκτιμώ δε ότι τόσα χρόνια ότι θα κρατήσει. Αν εγώ έπαιρνα το Σιτροέν ή ένα Οκτάβια που έψαχνα, μοντέλα 2008-2010 θα πλήρωνα τα προαναφερθέντα τέλη.
Προφανώς, αν το αγόραζα καινούργιο προς 28.000 ευραίους θα είχα μπει μέσα με τα μπούνια, αλλά αυτό ισχύει για όλα τα ιχ.Στο εξωτερικό ο υπολογισμός πάει αλλιώς: σου λέει κάθε π.χ. 5-6 χρόνια θα πάρω καινούργιο, αν πάρω υβρίδιο θα δώσω π.χ. 3.000 παραπάνω, αλλά θα τα βγάλω σε κάποιο βαθμό από το καύσιμο γιατί κάνω πολλά χλμ. το χρόνο. Αν δεν υπάρχουν και πετρέλαια σε αυτά τα κυβικά, ή δεν θέλει να πάρει πετρέλαιο, ή δεν κυκλοφορούν καν πετρέλαια στην χώρα/πόλη του, τότε το υβρίδιο έχει ένα παραπάνω λόγο ύπαρξης. Μπορεί να έχει και άλλες αβάντες, π.χ. δακτύλιος, παρκάρισμα, τέλη κυκλοφορίας κ.ο.κ.
Προφανώς και εκεί μπορεί να πάρει μετάχειρο ιχ αντί να δώσει ένα τσουβάλι για καινούργιο, αλλά κάθε χρόνο μερικά εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη αγοράζουν ΜΟΝΟ καινούργια, δε συζητάνε καν για β΄χέρι, ο καθένας για τους λόγους του.
Το πρόβλημα με τα υβριδικά, και ΕΞΟΧΩΣ τα ηλεκτρικά, είναι το κάτωθι. Κάποια στιγμή αλλάζεις μπαταρία, π.χ. στη δεκαετία, και βγάζεις άλλα π.χ. 10 χρόνια. Μετά πρέπει να ξαναξηλωθείς, και πολλοί δεν θέλουν να το κάνουν αυτό για αμάξι 20ετίας. Δεν συζητάμε δε για ηλεκτρικό, εκεί το ξήλωμα είναι αφενός μεγαλύτερο, αφεδύο χωρίς μπαταρία δεν κάνεις βήμα, άρα δεν έχεις ιχ.
Ενώ στο συμβατικό 20ετίας μπορείς να πεις π.χ. 'άστο έτσι, και όσο ακόμη βγάλει'. Και με την πρώτη ευκαιρία του δίνεις το σουτ βολέ που του αξίζει. -
Σημείωση. Πληρώνω 196€ τελή. Η απαλλαγή ισχύει για υβριδικά μετά το 2010.
-
Εσύ ξέρεις τι γίνεται όταν έχεις βλαμμένη μπαταρία; Μπορείς να την αφήσεις επάνω ή πρέπει αναγκαστικά να την αφαιρέσεις; Αν το δεύτερο, το αμάξι λειτουργεί κανονικά;
8 χιλιάρικα για Prius επταετίας είναι πολύ καλά, έβαλα τώρα στο καρ και δεν υπάρχει με λιγότερα από 11 χιλιάρικα. -
Το εγχειρίδιο αλλά και το συνεργείο λένε όχι. Ακινητοποιήση και αλλαγή.
-
Τι περίμενες να πουν τα λαμόγια; Εδώ ρωτάμε τι πραγματικά ισχύει.
-
8 χιλιάρικα για Prius επταετίας είναι πολύ καλά, έβαλα τώρα στο καρ και δεν υπάρχει με λιγότερα από 11 χιλιάρικα.
Ήταν η αρχή τότες που που κοζμάκης δεν τα ήξερε ή δεν τα εμπιστευόταν. Το είχα γράψει και σε αυτό και στο ακατανόμαστο, έβρισκα Λέξους σε κατάσταση αψόγου και σε τιμή Φίατ, δεν τα ζύγωνε κανένας. Τώρα είναι περισσότερο εξοικειωμένος ο πελάτης με αυτά.
Πρόκειται μάλλον για την καλύτερη αγορά που έχω κάνει .
-
Το εχω ξαναγράψει και το ξαναλέω , σε συμβατικό αυτοκίνητο 10ετίας σε ενδεχόμενη βλάβη θα έβαζε κάποιος καινούργιο κινητήρα ή καινούργιο σασμάν; Γιατί σώνει και καλά κάποιος πρέπει να βάλει καινούργια μπαταρία -με ενα χρόνο εγγύηση- και να μη βάλει μεταχειρισμένη ή ανακατασκευασμένη με κάτω του μισού κόστος και να κάνει τη δουλειά του ή να το πουλήσει απολύτως λειτουργικό ;
Πριν λίγο καιρό είχα ανεβάσει ενα video στο σχετικό για prius νήμα που έδειχνε αλλαγή μπαταρίας και κάποια κόλπα ώστε να αυξήσουμε την διάρκεια ζωής της , spdevina δες το και αν είσαι Αθήνα -Θεσσαλονίκη θα βρείς μαγαζιά που αναλαμβάνουν την διαδικασία αν εσυ δεν μπορείς .edit το βρήκα και το ξαναβάζω
Youtube Video -
Η απάντηση είναι η εξής: γιατί πιθανότατα με το μετάχειρο σαζμάν ή κινητήρα θα τη βγάλεις χωρίς να ξανασχοληθείς μέχρι το τέλος της ζωής του ιχ.
Με τις καινούργιες μπαταρίες μπορείς να υπολογίζεις ότι θα βγάλεις π.χ. 10 χρόνια, και μάλιστα με τη μέγιστη δυνατή οικονομία που μπορούν να σου δώσουν, ενώ με τις μετάχειρες μπορεί και μια 3ετία μόνο. Είναι άγνωστη ακόμη η συμπεριφορά τους στην πολλή χρήση ή στα πολλά χρόνια ή στο συνδυασμό αυτών, μην κοιτάτε μεμονωμένα παραδείγματα, υπάρχει ακόμη έλλειμα γνώσης, οι δε εταιρείες, οι οποίες σίγουρα γνωρίζουν περισσότερα, κρατάνε ακόμη πολλά κλειστά χαρτιά. -
Monman, στο βίντεο που έβαλες, ο τύπος βάζει καινούρια μπαταρία. Απλά επειδή την αγοράζει και την τοποθετεί ο ίδιος, εξοικονομεί ένα χιλιάρικο που θα το έπαιρνε η Toyota.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Monman, στο βίντεο που έβαλες, ο τύπος βάζει καινούρια μπαταρία. Απλά επειδή την αγοράζει και την τοποθετεί ο ίδιος, εξοικονομεί ένα χιλιάρικο που θα το έπαιρνε η Toyota.Η μπαταρία δεν είναι αγορασμένη απο την Toyota είναι απο μαγαζί που πουλάει μπαταρίες για υβριδικά αλλα αυτό δεν εχει και τόσο μεγάλη σημασία , για μένα μεγαλύτερη εχει που καθαρίζει τον ανεμιστήρα για σωστή ψύξη και επαναδιατάσει τους αισθητήρες θερμοκρασίας για να δίνουν συντομότερα εντολή στον ανεμιστήρα , έτσι εξασφαλίζει πως η μπαταρία -είτε καινούργια είτε μεταχειρισμένη είτε ανακατασκευασμένη - θα ζήσει πολλά χρόνια ακόμα!
-
Το πρόβλημα με τα lexus και το τογιοτα υβριδικά είναι ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν υπάρχουν άνθρωποι που να ασχολούνται αποκλειστικά με αυτά, εκτός της επίσημης αντιπροσωπείας.
Προσωπικα γνωρίζω μόνο έναν στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν είναι λύση για όλους.
Συν τοις άλλοις, έχω προσωπικά απογοητευτεί πάρα πολύ και από το aftersales της lexus και κυρίως από την επίσημη αντιπροσωπεία της στη Θεσσαλονίκη, τον Αλεξανδρίδη, που με μια λέξη θα τον χαρακτήριζα καραγκιόζη.
Στάλθηκε από το LG-H930 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτό είναι γενικό πρόβλημα με όλα τα υβριδικά και , εξόχως, τα ηλεκτρικά. Δεν υπάρχει εμπεδωμένη τεχνογνωσία στην αγορά, ούτε ειδικευμένα μαστόρια που μπορούν αυτή τη στιγμή να τα αναλάβουν κομπλέ. Σιγά σιγά θα γίνει και αυτό.
-
Η άποψή μου (και η εμπειρία μου) είναι ότι τα αυτοκίνητα εάν αγοράζονται με πλάνο να κρατηθούν για πάνω από 5 χρόνια, τότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αρκετά μεγάλα έξοδα. Πιστεύω ότι τα νέα αυτοκίνητα είναι για 3-5 χρόνια καινούργια, αλλιώς συμφέρει πολύ η αγορά μεταχειρισμένου.
Είναι τόσα πολλά τα μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη, που πλέον είναι σίγουρο ότι μετά τα 5 έτη θα αρχίσουν οι βλάβες και πολύ πιθανόν στην 10ετία να βγάλει και σοβαρή / ακριβή βλάβη.
Προσωπικά αγοράζω αυτοκίνητο με μέγιστο την 5ετία (θα ήθελα να αλλάζω κάθε 2-3 χρόνια αλλά προς το παρόν δεν μου το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες). Τα υβριδικά έχουν ένα επιπλέον κόστος, αυτό της μπαταρίας, εφόσον κάποιος τα κρατήσει πέραν της εγγύησης.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Η άποψή μου (και η εμπειρία μου) είναι ότι τα αυτοκίνητα εάν αγοράζονται με πλάνο να κρατηθούν για πάνω από 5 χρόνια, τότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αρκετά μεγάλα έξοδα. Πιστεύω ότι τα νέα αυτοκίνητα είναι για 3-5 χρόνια καινούργια, αλλιώς συμφέρει πολύ η αγορά μεταχειρισμένου.Είναι τόσα πολλά τα μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη, που πλέον είναι σίγουρο ότι μετά τα 5 έτη θα αρχίσουν οι βλάβες και πολύ πιθανόν στην 10ετία να βγάλει και σοβαρή / ακριβή βλάβη.
Προσωπικά αγοράζω αυτοκίνητο με μέγιστο την 5ετία (θα ήθελα να αλλάζω κάθε 2-3 χρόνια αλλά προς το παρόν δεν μου το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες). Τα υβριδικά έχουν ένα επιπλέον κόστος, αυτό της μπαταρίας, εφόσον κάποιος τα κρατήσει πέραν της εγγύησης.
Αν εχεις καποιο φθηνο μαστορι και βρισκεις ανταλλακτικα απο το ιντερνετ ισως και να μπορεις να περιορισεις το κοστος επισκευων.
-
Ο χρήστης spdeniva έγραψε:
Καλημέρα σας.
Μου έβγαλε μύνημα CHECK HYBRID BATTERY στα 150364χλμ και δούλευε μόνο η μηχανή. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο θα έπρεπε να το πάω άμεσα στο Service καθότι το αυτοκίνητο δεν είναι κατασκευασμένο να δουλεύει αποκλειστικά με μηχανή. Στο συνεργείο το συνέδεσan με υπολογιστή και έβγαλε το μύνημα του θανάτου.
Σχετικά με το πρόβλημα που εμφανίζει στη μηχανή λόγο υπερκατανάλωσης λαδιού, επειδή δεν είμαι μηχανικός και δεν τα πολυκαταλαβαίνω, σας παραπέμπω εδώ:
https://priuschat.com/threads/2010-priu ... ed.182210/Τελός σχετικά με το ότι δεν έχει ακουστεί κάτι για τη διαρκεία ζωής των μπαταριών, να υπενθυμίσω πως το δικό μου Prius 3 είναι από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν το 2009 και έτσι είναι από τα πρώτα που εμφανίζουν προβλήματα. Τα Yaris, Auris κτλ είναι ακόμη σχετικά καινούρια για να βγάλουν πρόβλημα.
Στη θέση σου, και έχοντας δει το video του ChrisFix, θα έψαχνα να βρω ανακατεσκευασμένη με εγγύηση για αγορά από Ευρώπη. Αν δεν έβγαζα άκρη, θα κοίταγα Ελλάδα αλλά με μεγάλο ρίσκο.
-
Hello, I need a front bumper lip for toyota celica 05 like on the link below, it's C1 or C-one lip. Do you know a greek website that i can ask if they have it in stock or can be ordered so i can pick it up, cause shipping it from the us is going to cost me triple.
Please replay on greek, I use the translate option, thank you.
-
Ειδα ολο το βιντεο της αλλαγης μπαταριας. Μπραβο του! Με το ηλεκτρικο δεν φαινεται τοσο δυσκολο. Αν βρεις μπαταρια την αλλαζεις σε ενα μαστορι δειχνοντας του το βιντεο. Υπαρχουν εξειδικευμενα μαγαζια με μπαταριες να ρωτησεις (πουλανε για ηλιακα πανελ, ups, κλπ. ).
Για το λινκ που εβαλες λεει headgasket! Αν εχεις ανεβασει θερμοκρασιες κ εχεις καψει φλαντζα δεν φταιει το μοτερ κ η μπαταρια. Δες το πριν ειναι αργα! -
Ο χρήστης royobannon έγραψε:
Hello, I need a front bumper lip for toyota celica 05 like on the link below, it's C1 or C-one lip. Do you know a greek website that i can ask if they have it in stock or can be ordered so i can pick it up, cause shipping it from the us is going to cost me triple.Please replay on greek, I use the translate option, thank you.
https://www.ebay.com/itm/Fits-03-05-Toy ... SwNMVaaqMh
Hello and welcome to this forum.
Since this is an aftermarket body kit, it 's rather hard to find it over here. I would recommend searching on e-bay.co.uk; the shipping cost from the UK will be much lower compared to the States.
-
Thank You.
-
Καλησπερα σας!Εχω προσφατα αγορασει το YARIS 1.4D 2016 μοντελο και μου βγαζει το ρεζερβουαρ 600χιλιομετρα λιγο πριν αναψει λαμπακι.Ειναι φυσιολογικο?
TOYOTA FORUM