-
Ο χρήστης andrpetr έγραψε:
Μήπως γνωρίζει κάποιος, αν το Corolla Verso κατασκευάζεται στην Τουρκία?Nαι εκεί κατασκευάζεται... Προβλήματα? Λογικά δεν θα έπρεπε, αλλά αν κρίνουμε από τις Αγγλικές Corolla καλύτερα να είμαστε συγκρατημένοι.
Δεν θα την αγόραζα προσωπικά και ας είναι κορυφαία σαν σχήμα χώρους κ.λ.π. Εμπιστεύεσαι τον εργάτη που δεν είναι Γιαπωνέζος ή Γερμανός?? -
Κατ΄αρχήν καλή χρονιά σε όλους. Καθυστερημένα λίγο αλλά τώρα μπήκα πάλι στο forum μετά από πολύ καιρό λόγω κάποιων περιπετειών υγείας. Απ' ό,τι καταλαβαίνω από τους φίλους συνομιλητές με το Corolla E12 τα ουσιαστικά προβλήματα που κυρίως τους απασχολούν είναι αυτά των τριγμών. Παρόλο που έχω συμπληρώσει 25.000Km σε πραγματικά δύσκολους δρόμους δεν έχω ακούσει κιχ με το δικό μου E12 (προ facelift). Ίσως είμαι από τους τυχερούς. Ούτε έχω αντιμετωπίσει άλλο πρόβλημα. Το αυτοκίνητο είναι όπως την πρώτη μέρα.
Με δόση χιούμορ, θα πω ότι η Toyota μας έχει κάνει αυστηρούς. Υψηλή τιμή, βαριά ιστορία αξιοπιστίας, μεγάλες απαιτήσεις και από εμάς απόλυτα δικαιολογημένες. Τιμές όμως έχουν ανεβάσει και άλλοι κατασκευαστές (πλην Κορεατών) και βάζω στοίχημα ότι πολλοί απογοητευμένοι από την Toyota θα χτύπαγαν το κεφάλι τους στον τοίχο αν άκουγαν τριγμούς και δοκίμαζαν την εξυπηρέτηση και τις τιμές service άλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων με χαμηλότερο (όχι απαραίτητα) κόστος κτήσης.
Δεν θέλω να αναφέρω μάρκες, αλλά έχουν μπει στο αυτοκίνητό μου κάτοχοι ανταγωνιστικών μοντέλων και μου έχουν πει πως σε ποιότητα κύλησης και αίσθησης το αυτοκίνητο είναι αλλού. Στις στροφές με κοιτάγανε όμως ειρωνικά.
Τέλος πάντων... Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το Corolla συνεχίζει να είναι ένα καλό αυτοκίνητο που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα προς αγορά σαν ένα μικρομεσαίο οικογενειακό έχοντας να αντιπαραθέσει πολλά πλεονεκτήματα στα λίγα μειονεκτήματαπου σαφέστατα και υπάρχουν. -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Στην Corolla που κυκλοφορει τωρα (μετα facelift) ποιος ειναι ο κωδικος; Ε12 ή κατι αλλο;Ε12 παραμένει
-
Κύριοι,
έχω στη διάθεσή μου στη σχολή οδηγών ένα κορολάκι 1.4 προ face lifting,το οποίο έχει αισίως 53.000km.Σημειώστε παρακαλώ:
1)Σβήνει σε συνθήκες εκπαίδευσης τουλάχιστον 60 φορές τη μέρα.
2)Η πόλη που εργάζομαι τους τελευταίους μήνες μοιάζει τουλάχιστον με τη Βαγδάτη,λόγω έργων.Η καταπόνηση της ανάρτησης είναι τουλάχιστον αντικείμενο μελέτης.
3)Άλλαξα συμπλέκτη και λάστιχα στα 52.000km για ευνόητους λόγους.
4)Άλλαξα τακάκια μπροστά στα 47500km για ευνόητους λόγους επίσης.
ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑΠΟΝΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ;ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; -
Ηταν καιρος πιστευω μετα απο 1200χλμ να πω τι μου αρεσε και τι οχι στην Corolla!Μου αρεσε:
1)ο κινητηρας που στροφαρει απο χαμηλα ακομα και τωρα που δεν εχει ανοιξει καλα καλα το μοτερ. Κινουμαι με ανεση σε κινηση με 2α αν και δεν το περιμενα. Επισης με το που παιρνας τις 3500 στροφες σου δινει καταπληκτικη ωθηση αν και κανα 2 φορες το εχω κανει τωρα που το στρωνω.
2)Αθόρυβος κινητηρας χαμηλα και ψηλα ωραιος ηχος.
3)Εργονομια
4)Αν και πριν το παρω θα εβαζα την αναρτηση του στα αρνητικα συγκριτικα με το Golf, το Astra ή το Mazda 3 που ηθελα να παρω τωρα που το σχησιμοποιω καθημερινα πιστευω οτι αν η αναρτηση ηταν λιγο πιο σφικτη δε θα αντεχα στους ελληνικους καροδρομους! Η θα παθαινα καμια δισκοπαθεια! Παντως θα ηθελα λιγο λιγοτερη κληση στις στροφες χωρις να με πειραζει τοσο αυτη που παιρνει, τους αλλους πειραζει!Δε μου αρεσε:
1)Η τραχυτητα του κιβωτιου!!!!!!! Ρε παιδια στην αρχη νομιζα οτι ειχε προβλημα το δικο μου ή οτι δεν ειχε ανοιξει και αυτο ακομα! Αλλα το πηγα στην αντιπροσωπεια και μου ειπαν οτι ετσι ειναι ολα! Καθε φορα που βαζω ταχυτητα ακουω και νιωθω αυτή τη σκληρη μονοκοματη αισθηση και φοβαμαι μη μου χαλασει! Δεν ενδικνυται με τιποτα για γρηγορες αλλαγες! Ασε πια και εκεινη η οπισθεν! Παντως στο Golfακι μου 12 χρονων με ψιλοπροβλημα στο σαζμαν και αποτομα κατεβασματα και συνεχεις γρηγορες αλλαγες αλλαζες ταχυτητα και δεν καταλαβαινες τιποτα! Με εχει χαλασει παρα πολυ αυτο το πραγμα! Τελοσπαντων
2)Μικρο πορτπαγκαζ σε σχεση με τον ανταγωνισμο, τουλαχιστον εμενα μου φαινεται μικροΣυνεχεια εντυπωσεων μετα απο 2300χλμ:
1)Η τραχυτητα του κιβωτιου βελτιωθηκε παρα πολυ σε ολες τις αλλαγες και σε κατεβασματα! Δεν το περιμενα! Τελικα στις αντιπροσωπιες ολο μ@#$κιες λενε.
2)Η αναρτηση στις στροφες με προβληματιζει και επειδη ειναι μεγαλο το βαρος του αυτοκινητου(1290κ. λεει στην αδεια) φοβαμαι απροβλεπτες υποστροφες αν και με τις κλισεις που παιρνει ειναι σα να σου λεει μη με πιεζεις αλλο. Κατα τα αλλα ειναι σχετικα ανετη.
3)Για τον κινητηρα τι αλλο να πω! Διαμαντι!!!!!!!!!!!!!!!!
4)Πολυ ωραιος ηχος απο το ηχοσυστημα(6 ηχεια εχει κιολας)!
Αυτα -
Ο χρήστης andrpetr έγραψε:
Μήπως γνωρίζει κάποιος, αν το Corolla Verso κατασκευάζεται στην Τουρκία? Έχετε ακούσει για τυχόν προβλήματα που παρουσιάζει?
Φίλος θέλει να το αγοράσει, και ρωτάει αν ισχύουν αυτά.Ευχαριστώ
Έχει ένα οδοιπορικό στο εργοστάσιο της Τουρκίας και αφιέρωμα στο verso στο auto catalogue των 4Τ...
-
Φίλε engine killer
Για την τραχύτητα που αναφέρεις δε ξέρω τι να σου πω...
Η δικιά μου δε θυμάμαι να ήταν έτσι στην αρχή και σίγουρα δεν είναι έτσι τώρα.... μια χαρά μαλακά μαλακά μπαίνουν οι ταχύτητες και σε ανέβασμα και σε κατέβασμα... Όσο για την όπισθεν δοκίμασε κάθε φορά που θέλεις να την βάζεις (αν έχεις τόσο πρόβλημα δηλαδή) να αφήνεις τον συμπλέκτη και να τον ξαναπατάς...
Καλά στις αντιπροσωπείες θα ακούσεις του κόσμου τις μπούρδες
Κι εγώ είμαι ευχαριστημένος από την δύναμη του 1.4 αλλά δε θα το έλεγα πως είναι και αθόρυβος στα ταξίδια στις 3.500-4.000σαλ θα έλεγα πως είναι ιδιαίτερα θορυβώδης!
Όσο για την κλίση στις στροφές καλά κάνεις και δεν ανησυχείς.... μια χαρά ή μάλλον πολύ καλά στρίβει και μαμά η Corollίτσα και ας γέρνει....
Καλοτάξιδη!
-
Οπως αναφερω η τραχυτητα σχεδον εξαφανιστηκε αλλα ξεχασα να αναφερω για την οπισθεν οτι μπαινει καλυτερα απ'οτι στην αρχη αν και απ'οτι εχω καταλαβει ο μοχλος δε παει τελειως πισω μολις τη βαζεις αλλα μολις ξεκινας την οπισθεν. Παντως να μην μπαινει δεν εχω προβλημα. Ψηλα ειναι θορυβωδης αλλα ειναι ωραιος ο ηχος. billlllll εσενα κανει αυτο που ειχα αναφερει; Μολις το βαζεις μπροστα μετα απο μια μερα ακινησια ανεβαινουν για μερικα δευτερα οι στροφες 2500-3000 ή το πολυ μεχρι 1500 αντε 1800;
-
Βασικά το αυτοκίνητο το μετακινώ κάθε μέρα
Αλλά το έχω παρατηρήσει αυτό που λες. Μερικές φορές όταν κάνει πολύ κρύο το πρωί ανεβάζει στροφές μέχρι το πολύ 2.000σαλ για λίγη ώρα.... Δεν νομίζω να είναι πρόβλημα αυτό.....
-
Παιδια ο κωδικος του Yaris 2000 ποιος ειναι;
-
Παιδια ο κωδικος του Yaris 2000 ποιος ειναι;ποιος κωδικός φίλε μηχανοφονιά?
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
ποιος κωδικός φίλε μηχανοφονιά?
Ο κωδικος του μοντελου εννοω. Πως ειναι στην Corolla Ε12 στο Yaris 2000 ποιος ειναι; Επισης το Yaris που κυκλοφορει τωρα ειναι facelift αυτου ή νεο μοντελο(κωδικος;);
-
ποιος κωδικός φίλε μηχανοφονιά?
Ο κωδικος του μοντελου εννοω. Πως ειναι στην Corolla Ε12 στο Yaris 2000 ποιος ειναι; Επισης το Yaris που κυκλοφορει τωρα ειναι facelift αυτου ή νεο μοντελο(κωδικος;);
το γιαρις δεν έχει κωδικό όπως η κορολλα.
αυτό γιατί υπάρχει μόνο ένα γιάρις,ενώ οι κορόλλες έχουν πολλές γενιές. -
Λιγο περιεργο μου γαινεται να μην εχει κωδικο. Δηλ. η πρωτη Corolla δεν ειχε το Ε1; Τεσπα δεν ξερω απλως μου φαινεται περιεργο. Το Yaris που κυκλοφορει ειναι facelift ε;
-
Λιγο περιεργο μου γαινεται να μην εχει κωδικο. Δηλ. η πρωτη Corolla δεν ειχε το Ε1; Τεσπα δεν ξερω απλως μου φαινεται περιεργο. Το Yaris που κυκλοφορει ειναι facelift ε;ναι.
βέβαια, ήδη έχει ετοιμαστεί το καινούριο,κάτι ακούγεται και για 1.5 με κομπρεσσορα και 1.8 με vvtli.
ιδωμεν! -
eimai poli ikanopihmenos apo to corolla pro facelift pou exo
simfono sxedon seola apo oso aexo diavasei nafero merika
1)vgazei arketo hxo pano apo tis 4000rpm alla einai telios kai thimizei megalitero aytokiniyto me perisotwera aloga apo ena 1400
2)h anarthsh einai poli kalh gia taxidia tha eprepe nanai pio sfixti alla ego prosopika tha eixa sovaro provlima sto dromo pou kinoume kathimerina
palia ethniki larissa-volou exontas kai 45000km kanei osoi einai apo thn perioxi xeroun kala!
3)TRIGMOI!!!ti einai ayto ? h ais8isi stivarotitas kai piotitas pou apopneei to aytokinito dikaiologi kai me to parapano ta lefta tou.apo ton ixo ths portas thn afi ton ilikon mexri tous diakoptes ola!
4)oson afora tis strofes(sim:to kikloforo kathimerina sxedon)pote den mou exei anevasei pano apo 1100rpm akoma kai me poli axamiles thermokrasies kai se elaxista deytera kolaei stis 600-650rpm
ayta ta oliga sta alla me kalipsate einai ligo poli gnosta bye -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
κάτι ακούγεται και για 1.5 με κομπρεσσορα και 1.8 με vvtli.
ιδωμεν!ΠΟΥ; ΠΟΥ;; Το 1.5 κομπρεσσορατο δεν μου φαινεται απιθανο προκειμενου να χτυπησουν το μονοπωλειο του Colt CZT. Αλλα 1.8 σε διαστασεις Yaris.. Εμφανισιακα ωραιο ειναι, ειδικα το RS, αλλα 3θυρο δεν βλεπω κ ανησυχω..
-
Το Σαββατοκυριακο εκανα την διαδρομη Αθήνα- Γιαννενα-Αθηνα, 900 χλμ σε 24 ωρες...
Ο δρομος απο την Αμφιλοχια και πανω, ο γνωστος κατσικοδρομος ,πλεον εχει αποσυνθεθη πληρως....
Λογο των πολλων βροχων στην Δυτικη Ελλαδα εχει γεμισει λακουβες και το χειροτερο χαλικια που πεταγονται πανω στα αυτοκινητα απο τα λαστιχα των διερχομενων οδηγων.Αποτελεσμα...εφαγα αρκετες πετρες σε μασκα, παρμπριζ, και φωτα με συνεπεια ενα σπασμενο-ραγισμενο προβολακι ομιχλης οδηγου.
Ειπα να το αλλαξω και τηλεφωνησα στον autoland να δω ποσο κανει.....100ε μονο το ανταλακτικο!! χωρις εργασια τοποθετησεις .... ωπα ρε μαγκες για μαλακες ψαχνεται!!!!
Συμπερασμα θα μεινει ετσι μιας και ειναι ραγισμενο και βλεπουμε οταν παω στην Αρτα για λαδια διοτι πλησιαζω τα 15000χλμ θα ρωτησω μηπως το εχουν φθηνοτερο.
Ακου τους παπαρες 100 ε , απο τι ειναι ρε λαμογια απο κρυσταλλο????
ΥΣ. το αμαξι ειναι avensis II
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Το Σαββατοκυριακο εκανα την διαδρομη Αθήνα- Γιαννενα-Αθηνα, 900 χλμ σε 24 ωρες...Ο δρομος απο την Αμφιλοχια και πανω, ο γνωστος κατσικοδρομος ,πλεον εχει αποσυνθεθη πληρως....
Λογο των πολλων βροχων στην Δυτικη Ελλαδα εχει γεμισει λακουβες και το χειροτερο χαλικια που πεταγονται πανω στα αυτοκινητα απο τα λαστιχα των διερχομενων οδηγων.Αποτελεσμα...εφαγα αρκετες πετρες σε μασκα, παρμπριζ, και φωτα με συνεπεια ενα σπασμενο-ραγισμενο προβολακι ομιχλης οδηγου.
Ειπα να το αλλαξω και τηλεφωνησα στον autoland να δω ποσο κανει.....100ε μονο το ανταλακτικο!! χωρις εργασια τοποθετησεις .... ωπα ρε μαγκες για μαλακες ψαχνεται!!!!
Συμπερασμα θα μεινει ετσι μιας και ειναι ραγισμενο και βλεπουμε οταν παω στην Αρτα για λαδια διοτι πλησιαζω τα 15000χλμ θα ρωτησω μηπως το εχουν φθηνοτερο.
Ακου τους παπαρες 100 ε , απο τι ειναι ρε λαμογια απο κρυσταλλο????
ΥΣ. το αμαξι ειναι avensis II
Άσε 100
-
300
TOYOTA FORUM