Jan 11, 2005, 7:09 AM

Κατ΄αρχήν καλή χρονιά σε όλους. Καθυστερημένα λίγο αλλά τώρα μπήκα πάλι στο forum μετά από πολύ καιρό λόγω κάποιων περιπετειών υγείας. Απ' ό,τι καταλαβαίνω από τους φίλους συνομιλητές με το Corolla E12 τα ουσιαστικά προβλήματα που κυρίως τους απασχολούν είναι αυτά των τριγμών. Παρόλο που έχω συμπληρώσει 25.000Km σε πραγματικά δύσκολους δρόμους δεν έχω ακούσει κιχ με το δικό μου E12 (προ facelift). Ίσως είμαι από τους τυχερούς. Ούτε έχω αντιμετωπίσει άλλο πρόβλημα. Το αυτοκίνητο είναι όπως την πρώτη μέρα.
Με δόση χιούμορ, θα πω ότι η Toyota μας έχει κάνει αυστηρούς. Υψηλή τιμή, βαριά ιστορία αξιοπιστίας, μεγάλες απαιτήσεις και από εμάς απόλυτα δικαιολογημένες. Τιμές όμως έχουν ανεβάσει και άλλοι κατασκευαστές (πλην Κορεατών) και βάζω στοίχημα ότι πολλοί απογοητευμένοι από την Toyota θα χτύπαγαν το κεφάλι τους στον τοίχο αν άκουγαν τριγμούς και δοκίμαζαν την εξυπηρέτηση και τις τιμές service άλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων με χαμηλότερο (όχι απαραίτητα) κόστος κτήσης.
Δεν θέλω να αναφέρω μάρκες, αλλά έχουν μπει στο αυτοκίνητό μου κάτοχοι ανταγωνιστικών μοντέλων και μου έχουν πει πως σε ποιότητα κύλησης και αίσθησης το αυτοκίνητο είναι αλλού. Στις στροφές με κοιτάγανε όμως ειρωνικά.
Τέλος πάντων... Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το Corolla συνεχίζει να είναι ένα καλό αυτοκίνητο που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα προς αγορά σαν ένα μικρομεσαίο οικογενειακό έχοντας να αντιπαραθέσει πολλά πλεονεκτήματα στα λίγα μειονεκτήματαπου σαφέστατα και υπάρχουν.