-
GFON ρώτα σε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά TOYOTA. Ενδέχεται να το βρεις τουλάχιστον στη μισή τιμή από ότι σου είπαν.
-
Το ΣΚ έκανα ένα ταξίδι στον γνωστό κατσικόδρομο Αντίρριο - Αμφιλοχία, με κλειστό ράδιο, και ανακάλυψα ένα τριγμό στο avensis.
Προέρχονταν από την αριστερή πλευρά του ταμπλό.... και μετά από χάδια σε διάφορα σημεία ανακαλύφθηκε η πηγή του.
Ήταν το καπάκι της θήκης για τις ασφάλειες το οποίο δεν κουμπώνει πολύ σφιχτά και με τους κραδασμούς έτριζε.
Αυτό βρίσκετε κάτω αριστερά όπως κάθεσαι στην θέση του οδηγού.
Όταν βρω χρόνο θα το τακτοποιήσω οριστικά με λίγο χαρτοταινια στα χείλη για να σφίξει καλά , μέχρι τότε ένα χτύπημα με το χέρι και σώπασε.
Πάντως το διαπίστωσα και σε άλλο ίδιο avensis αυτό το θέμα, το μοναδικό κρούσμα μέχρι τώρα στο δικό μου μετά από 15000 χλμ και ένα χρόνο συμβιώσεις.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Το ΣΚ έκανα ένα ταξίδι στον γνωστό κατσικόδρομο Αντίρριο - Αμφιλοχία, με κλειστό ράδιο, και ανακάλυψα ένα τριγμό στο avensis.Προέρχονταν από την αριστερή πλευρά του ταμπλό.... και μετά από χάδια σε διάφορα σημεία ανακαλύφθηκε η πηγή του.
Ήταν το καπάκι της θήκης για τις ασφάλειες το οποίο δεν κουμπώνει πολύ σφιχτά και με τους κραδασμούς έτριζε.
Όταν βρω χρόνο θα το τακτοποιήσω οριστικά με λίγο χαρτοταινια στα χείλη για να σφίξει καλά , μέχρι τότε ένα χτύπημα με το χέρι και σώπασε.
Πάντως το διαπίστωσα και σε άλλο ίδιο avensis αυτό το θέμα, το μοναδικό κρούσμα μέχρι τώρα στο δικό μου μετά από 15000 χλμ και ένα χρόνο συμβιώσεις.
Ποιο Avensis εχεις; Το ΙΙ φανταζομαι.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Το ΣΚ έκανα ένα ταξίδι στον γνωστό κατσικόδρομο Αντίρριο - Αμφιλοχία, με κλειστό ράδιο, και ανακάλυψα ένα τριγμό στο avensis.
Προέρχονταν από την αριστερή πλευρά του ταμπλό.... και μετά από χάδια σε διάφορα σημεία ανακαλύφθηκε η πηγή του.
Ποιο Avensis εχεις; Το ΙΙ φανταζομαι.
Nαι..
-
Στο τελευταίο service (μεγάλο) του starlet, ο μηχανικός μου είπε ότι τα νέο avensis δεν έχει κάνει κιχ. Ο μόνος λόγος που έμπαιναν τα αυτοκίμητα αυτά ήταν για αλλαγή λαδιών, έναντι του προκατόχου του (όχι τόσο σοβαρά προβλήματα). Στην ερώτησή μου πως και έτσι? Μπήκαν οι ιάπωνες (japonia) διευθυντές στο εργοστάσιο παραγωγής καθώς και στην εκεί διοίκηση και τους πηδή...ν
-
corolla 1600G6, '01.
μετα απο 112000 km, εχω αλλαξει- δισκο-πλατω(90000 km)
- ελατηρια 3cm
- φιλτρο ελευθερας.
και δεν εχω το παραμικρο προβλημα!!!!
...εκτος οτι πρεπει καθε 15000 km να τρεχω για σερβις -τι κουραση
περιπου τι διαρκεια ζωη εχει ο εν λογω κινητηρας?
τι διασταση ζαντα πιστευετε οτι ειναι καλυτερο να βαλω 15'' η' 16''?
και με τι διαστασεις ελαστικων??
ενας φιλος θεωρει οτι την 16'' δεν την σηκωνει ο κινητηρας!!!
ευχαριστω εκ των προτερων
-
Δεν ξέρω αν τη σηκώνει (γιατί όχι; δεν είναι δα κανένα τέρας σε σχέση με την 15άρα που φοράς), όμως κοίτα να έχει φαρδούλι πέλμα το λάστιχο για να γλιτώσει η ζάντα από τα πεζοδρόμια. Με 205/55/16 δεν έχω ακόμα γρατζουνιά, αν και παρκάρω πάντα σύριζα στην άκρη του πεζοδρομίου.
-
Νομιζω οτι εχεις 195/60/15 ετσι; Πιστευω πως ανετα αν θες οπωσδηποτε να ανεβεις μπορεις να βαλεις 16αρα με την απαραιτητη αλλαγη στο προφιλ βεβαια. Βεβαια θα κοψει λιγο λογω βαρους αλλα δε θα ειναι και πολυ διαφορετικο. Επιλογες ειναι με την 15αρα:205/55/15 και με την 16αρα:195/55/16 και 205/50/16 αλλα οχι παραπανω γιατι θα χασεις αρκετα.
-
ευχαριστω,
απλα με προβληματιζει λιγο η 16'' σε συνδυσμο με το χαμηλωμα μηπως βρισκει????
σιγουρα θα μπει 6,5.
οσο για τα ελαστικα??
μου προτειναν τα yokohama V102 αν θυμαμαι καλα τον τυπο...
ουτως η' αλλως θελω να βγαζουν λιγα χιλιομετρα=μικροτερο κοστος -
Μα με τους συνδυασμους που σου ειπα η διαμετρος μενει ιδια πως θα βρισκει;;;;; Ισως κοπαναει λιιιιιιιγο περισσοτερο αλλα αναμενο ηταν. Οσο για λαστιχα μην τσιγκουνευεσε. Παρε κατι καλο. Κοιτα σε Continental Premium Contact, Sport Contact και Sport Contact 2
-
οσον αφορα τα λαστιχα, δεν ειναι θεμα τσιγκουνιας,enginekiller.
απλα τυχαινει παντα καποια π...απαρια και σκιζω ενα εκ των τεσσαρων, ενω ειναι ακομα φρεσκα!!!!3 στα 3 εχω μεχρι στιγμης
απο την αλλη ο μηχανικος μου, μου υπεδειξε αυστηρα 15'',
ενω εγω θελω 16' ...σνιφ,σνιφ...κλαψ...
σιγουρα οι διαστασεις που μου εδωσες θα διατηρησουν την συνολικη διαμετρο.
υπαρχει, ομως, περιπτωση να κουρασει τοσο πολυ τον κινητηρα (1.6) η 16'????? -
Εννοειται οτι οταν λεω να μην τσιγκουνευτεις εννοειται οτι δε σε κατηγορω αλλα εννοω απλως μη βαλεις οτι πιο φτηνο. Τα λαστιχα ειναι το μονο σημειο επαφης του αυτοκινητου με το οδοστρωμα και αξιζουν ιδιαιτερη προσοχη. Αν τα σκιζεις στο πλαι κοιταξε κατι λιγο πιο σκληρο(πχ οχι michelin) αλλα και να σκισεις ενα αλλαζεις μονο το ζευγαρι και κρατας το αλλο για ρεζερβα και αν ξανασκισεις παλι το ενα θα εχεις ενα ζευγαρι στα χερια σου . Τωρα για τις ζαντες αν ειναι δυνατον! Σιγα μη γονατισει η Corolla με 16αρα ζαντα. Εγω με την 1400αρα και μπορω να τα φορεσω αυτα! Μην τρελαθουμε. Εδω βλεπεις κατι αλλα(ονοματα δε λεμε οπως Golf, Astra... ) και εχουν τα μαμα 1400αρια τους 205/55/16 και ειναι και πιο αδυνατα απο την 1400αρα Corolla. Αν τη θελεις τοσο πολυ βαλτα και θα δεις μετα οτι τζαμπα το σκεφτοσουνα. Εχω δει σε Avensis αλλαγη απο τα 195 σε 205 και 16αρα ζαντα και η διαφορα δεν ηταν αισθητη. Αν σ'αρεσει μην κολλας.
-
ΟΚ μαν!
νομιζω πως με επεισες!!!
μενει απλα να επιλεξω ημερομηνιακατι αλλο τωρα!!
μενω Ν.προαστια.
υπαρχει αντιπροσωπεια εδω κοντα απ'την οποια να εχετε μεινει πληρως ευχαριστημενοι???
γιατι αυτη που με εξυπηρετουσε ηταν για τον .....
σε καμια περιπτωση δεν ανταποκρινοταν σε επιπεδα toyota after sales service!!!! -
Το avensis μου συπληρωσε ενα χρονο ζωης πριν λιγες μερες ...με 16000χλμ γραμμενα και το 90% αυτων στην ΕΟ.
Χθες πηγα στο παρκιγκ που βρισκετε, να παρω κατι, και μετα λυπης μου διαπιστωσα οτι η μπαταρια του μας αφησε χρονους.
Το αμαξι ηταν τελειως νεκρο απο ρευμα....
Φωναζω την οδικη βοηθεια σε 30' ερχεται ενας τυπος και το βαζουμε μπρος .....το κανω μια βολτα και η μπαταρια του φαινονταν ενταξει.
Φυσικα μπηκε υπο παρακολουθηση ... και σημερα το πρωί ηταν ξανα νεκρή, τελειως, σκοταδι μαυρο και βαθυ.
Αυριο θα ξαναφωναξω την οδική βοήθεια και θα το παω στην autoland να μου την αλλαξουν....
-
Aσχετο: Μήπως ξέρει κάποιος τη διεύθυνση του Υaris Forum (ή όπως αλλιώς λέγεται)??
Sorry για την... ξεκάρφωτη παρεμβολή! -
Νεκτάριε, είναι το http://www.yarisclub.gr
-
Νεκτάριε, είναι το http://www.yarisclub.gr
Ευχαριστωωω!
-
Πήγα σημερα στην αντιπρωσοπεια μου αλλαξανε την μπαταρια επι τοπου, το περασαν στην εγγυηση, και το αμαξι ειναι ΟΚ.
Ομως σημερα καταλαβα τι εφταιγε και η μπαταρια τα επαιξε....
Η κορη μου οταν ειναι στο παιδικο καθισμα εχει την συνηθεια να αναβει τα φωτα απο την πλαφονιερα πισω......ε, την τελευταια φορα δεν την ειδα να τα σβησω και το αμαξι μπηκε στο παρκιγκ και σκεπαστηκε με την κουκουλα και εμεινα με αναμενα φωτα μια βδομαδα ακινητο.
Και την Κυριακή που το εβαλα μπροστα με την οδικη βοηθεια παλι δεν το ειδα , και το παρατηρησα σημερα στο συνεργειο οτι ηταν αναμενα....... και εκανα το κοροιδο!!!!
-
-
Αααα, τώρα εξηγούνται όλα
Είναι δυνατόν να χαλάσει η μπαταρία σε ένα χρόνο και με πολλά χιλιόμετρα σε 'Εθνική οδό' ;;:o
Καλά πώς φτάνει η κόρη σου την πλαφονιέρα;; Είναι ο θηλυκός Φασούλας;;
TOYOTA FORUM