-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο 140άρης έχει μηχανικές διαφορές σε σχέση με τους 100/125 οι οποίοι διαφέρουν μόνο στο πρόγραμμα του εγκεφάλου. Μπήκε στο Fiesta σαν σπορτίφ επιλογή και δεν έχει νόημα να μπει και στο Focus που έχει τους 1500άρηδες για αυτήν την δουλειά.Το περίεργο Δία είναι ότι θα βάλουν τον 1,0 140hp στο νέο Ecosport. Aναρωτιέμαι αν θα την παλέψει ο χιλιάρης με το SUV.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ο 140άρης έχει μηχανικές διαφορές σε σχέση με τους 100/125 οι οποίοι διαφέρουν μόνο στο πρόγραμμα του εγκεφάλου. Μπήκε στο Fiesta σαν σπορτίφ επιλογή και δεν έχει νόημα να μπει και στο Focus που έχει τους 1500άρηδες για αυτήν την δουλειά.
Το περίεργο Δία είναι ότι θα βάλουν τον 1,0 140hp στο νέο Ecosport. Aναρωτιέμαι αν θα την παλέψει ο χιλιάρης με το SUV.
Ακριβως γιαυτο το λογο αναρωτιέμαι και εγω... Θα μπει σε ένα τουβλο. Θα εχει δυναμη δε λεω αλλα ποσο θα ζοριζεται για να τη δωσει αυτή τη δυναμη.
-
παιδια εγω ρωταω γιατι στην σελιδα της mountune το φιεστα το αναβαθμιζουν μονο με προγραμμα χωρις καμια αλλη επεμβαση σε 140 ιππους ενω με καποιες μετατροπες οπως αλλαγη φιλτροχοανης το πανε στους 160.και η απορια μου ειναι αν το προγραμμα του φιεστα μπορει να φορεθει οπως ειναι και στο φοκους.σε επικοινωνια που ειχα μεσω μειλ ο αγγλος μαλλον δεν καταλαβε (ισως φταιω και εγω) οτι μιλουσα για την χαρτογραφηση και με παρεπεμψε σε ανταλλακτικα που βγαζουν συγκεκριμενα για το φοκους.τωρα ποσο παει ο 1000 εγω διαβασα αλλα δεν θυμαμαι που οτι προσφατα στο nurburgring εκανε γυρω ενα φιεστα 1000 με 202 αλογα.δεν θα το εκανα ποτε στο δικο μου αλλα ο κινητηρας παιρνει βελτιωση και απο τη στιγμη που τον βγαζουν εργοστασιακα στα 140 αλογα γιατι να εχω 17 αλογακια λιγοτερα;;;;;;
-
http://paultan.org/2012/09/05/video-for ... rburgring/
σαφως αλλαζουν πολλα αλλα η μηχανη ειναι ιδια.
-
Διότι αυτό με τα 17 άλογα έχει αλλαγές στο hardware. Δεν είναι πάντα τόσο απλά τα πράγματα.
Όσο για την μηχανή του μονοθεσίου, σίγουρα έχει πολλές αλλαγές στα σωθικά (σφυρήλατα κλπ) αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν τους πειράζει αν ανατιναχθεί σε ένα μήνα. Το κομμάτι τους το κάνανε...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Διότι αυτό με τα 17 άλογα έχει αλλαγές στο hardware. Δεν είναι πάντα τόσο απλά τα πράγματα.Όσο για την μηχανή του μονοθεσίου, σίγουρα έχει πολλές αλλαγές στα σωθικά (σφυρήλατα κλπ) αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν τους πειράζει αν ανατιναχθεί σε ένα μήνα. Το κομμάτι τους το κάνανε...
η μονη αλλαγη ειναι το φιλτρο της μηχανης και η διαφορετικη χαρτογραφηση του κινητηρα.για να το πανε στα 160 αλλαζουν αρκετα πραγματακια.αλλα δεν θελω να το παω στα 160.
-
Δεν λέω τι κάνει η Mountune, αλλά αυτό που κάνει η μαμά Ford για να τον κάνει 140άρη. Βέβαια εσύ αποφασίζεις ποιόν θα εμπιστευτείς. Θυμίζω απλά ότι είσαι ήδη στα 125 άλογα στο λίτρο...
-
Παντως οι βελτιωτες θα επρεπε εκτος απο την αυξηση της ιπποδυναμης να μας αναφερουν και τι γινεται με την καταναλωση.. τις πραγματικες καταναλωσεις εννοω, οχι τα θεωρητικα νουμερα.
-
Οι πραγματικές καταναλώσεις παντα είναι μεγαλύτερες και αυτό γιατί δεν γινονται με ιδανικες συνθηκες ενώ και τα πόδια των οδηγών διαφέρουν όπως και τα περιβάλλοντα που κινείται το κάθε αυτοκίνητο. Για να συνεχίσω την φλυαρία μου, το σπίτι μου είναι στην μια ακρη της ΑΟ και η δουλεια μου στην άλλη. Εάν κινηθώ με τα όρια ταχύτητας η κατανάλωση μου είναι περίπου στα 5lt/100 km, αν κινηθώ έως και 10% παραπάνω τότε αυτή φτάνει τα 5,8 - 6 lt/100km. Εάν κινηθω έως και 10% παρακατω τότε η κατανάλωση πέφτει στα 4,5. Και όλα αυτά σε μια μεγάλη ευθεια δίχως απότομα φρεναρίσματα και επιταχύνσεις. Αν με ρωτήσεις λοιπόν τι κατανάλωση έχει το δικό μου τότε θα σου πω από 4,3 έως 6,5 στον ανοικτό δρόμο. Ο κατασκευαστής δίνει κοντά στα 4,8. Είναι λάθος; Φυσικά και είναι. Ανοικτός δρόμος είναι η Αττική Οδός αλλά ανοικτός και η Αθηνών - Πατρών ή η Καστοριάς - Φλώρινας... Τώρα αν πιασεις τους βελτιωτές που κατά κανόνα ασχολούνται κυρίως με την αύξηση των επιδόσεων... στην κατανάλωση θα γελάσουμε πολύ. Πόσο καυσιμο καταναλωνει ένα κοινό smart και πόσο ένα που έχει βάλει το χέρι της η brabus? Και αναφέρομαι σε όχημα που ο κινητήρας καλείται να μεταφέρει το βαρος του... Ζητώ συγνώμη για τη φλυαρία.
-
μα οταν η βελτιωση που κανεις εχει σχεση με την ιπποδυναμη προφανως θα αυξηθeι και η καταναλωση.δεν πιστευω καποιος να νομιζει οτι θα εχει την ιδια καταναλωση με περισσοτερα αλογα,θα ειναι τουλαχιστον αφελης.εγω ασχολουμαι και το ψαχνω μεσω mountune γιατι ειναι επισημος βελτιωτης της ford.βγαζει κομματια που δεν επηρεαζουν ουτε την εγγυηση.αλλα gια το focus δεν εχουν βγαλει ακομα προγραμμα παροτι εχουν τον ιδιο ακριβως κινητηρα με το fiesta.
-
Τότε ένας ακόμη λογος να μην παρεις βιαστικές αποφασεις. Το χειρότερο δεν είναι να πληγεί η κατανάλωση αλλά η αντοχή του κινητηρα. Φιλικά.
-
απλα το παραθετω για να δειτε ποσο μπορει να παει το χιλιαρακι.
http://www.pumaspeed.co.uk/saved/files/ ... t_2014.pdf -
Ας με διορθώσουν οι γνωρίζοντες: Υπάρχουν βελτιώσεις που μειώνουν και την κατανάλωση;
-
Θυμαμαι κάποτε για ένα θέμα που είχα με την Α μου είχαν προτείνει να αλλάξω πρόγραμμα για βελτίωση της κατανάλωσης με μια σχετική μείωση της δύναμης όμως στον κινητήρα.
-
Ο χρήστης panosaek21 έγραψε:
απλα το παραθετω για να δειτε ποσο μπορει να παει το χιλιαρακι.
http://www.pumaspeed.co.uk/saved/files/ ... t_2014.pdfτο λιγότερο για γέλια!!!!
-
Αυτα τα προγραμματα και η βελτιωση ενος τρικυλινδρου χιλιαρου ειναι για τις εντυπωσεις κυριως,δεν βλεπω κανενα ουσιαστικο κερδος να παρει καποιος ενα ecoboost 100αρι και να το τουμπανιασει στα 150 αλογα,για να του καιει 8,5 λιτρα,να ειναι με τον φοβο οτι μην του μεινει το μοτερ στο χερι απο την υπερβολικη πιεση.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ας με διορθώσουν οι γνωρίζοντες: Υπάρχουν βελτιώσεις που μειώνουν και την κατανάλωση;Αν από την μάνα του ήταν πλούσιο και φτωχύνεις το μίγμα.. Βέβαια στις μέρες μας θεωρώ πως από τα εργοστάσια το έχουν ψάξει τόσο πολύ που ελάχιστα περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν. Πόσο μάλλον από τους επαγγελματίες στην Ελλάδα...
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Αυτα τα προγραμματα και η βελτιωση ενος τρικυλινδρου χιλιαρου ειναι για τις εντυπωσεις κυριως,δεν βλεπω κανενα ουσιαστικο κερδος να παρει καποιος ενα ecoboost 100αρι και να το τουμπανιασει στα 150 αλογα,για να του καιει 8,5 λιτρα,να ειναι με τον φοβο οτι μην του μεινει το μοτερ στο χερι απο την υπερβολικη πιεση.ε δεν νομιζω οτι ειναι για τις εντυπωσεις να ανεβασεις την ροπη απο 17 σε 26 κιλα.η ιδια η φορντ βγαζει τον συγκεκριμενο κινητηρα τουμπανιασμενο στα 140 αλογα στο φιεστα δεν νομιζω να στο πουλαει και να σου λεει κανε τον σταυρο σου μην σου μεινει το μοτερ στο χερι.οσο για την καταναλωση προφανως οταν καποιος θελει να ανεβασει τις επιδοσεις του αυτοκινητου του δεν ενδιαφερεται για την καταναλωσh αλλιως θα επαιρνε απο την αρχη βεσπα.
-
Ο χρήστης panosaek21 έγραψε:
.η ιδια η φορντ βγαζει τον συγκεκριμενο κινητηρα τουμπανιασμενο στα 140 αλογα στο φιεστα δεν νομιζω να στο πουλαει και να σου λεει κανε τον σταυρο σου μην σου μεινει το μοτερ στο χεριΜε αλλαγές είπαμε!
-
Παντως νομιζω οτι το πακετο TSI DSG, υπερτερει απο το πακετο Ecoboost Powershift σε επιδοσεις και καταναλωση,αναφερομαι στα 150 αλογα.
Για τον μικρο 100ps εχω να πω οτι η 3η του μαλλον δεν την παλευει.
FORD FORUM