-
Τετοια νουμερα τα θεωρω μεγαλα, γιατι πολυς κοσμος διάλεξε το συγκεκριμενο κινητηρα για οικονομια.
Ε 7.5 και 8 οικονομικο δε το λες, ή μαλλον δε λες οτι ανταποκρινεται στις προσδοκιες...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αν τουρμπισμένος βενζινοκινητήρας με 100-125 άλογα έκαιγε κάτω από 7- 7.5lt/100Km τότε θα είχαν σταματήσει να βγάζουν τους diesel
-
Δηλαδη το 1.4 ατμοσφαιρικο durateq ποσο εκαιγε μεσα στην πολη,κατω απο 7 λιτρα?,αν δηλαδη υποθεσουμε οτι για την καταναλωση ευθυνεται μονο το μικρο τουρμπο.To ΤSI με τα 95 αλογατα,τι καταναλωση εχει σε χρηση πολης, η το 110ps,μισο λιτρο πιο οικονομικα?,ειναι και με 6αρια σασμαν αυτα.
Εχουν 16αρα στανταρ ζαντα πλεον στο Fiesta,συν το 5αρι κιβωτιο,συν 125 αλογα πουσαρισμενα,ε τι περιμενουμε καλυτερο,οτι τρωμε παπα με ψευτικες δηλωμενες καταναλωσεις ειναι πασιφανες.
-
Σε τεστ που διαβασα αναμεσα στα 1.0ρια κορσα, πολο (το καινουριο) και φιεστα, το φιεστα ειχε τη μεγαλυτερη καταναλωση. Και γενικα αν διαβασει κανεις δοκιμες, αναφερουν σαν μειον την ευαισθητη καταναλωση για τον ecoboost
Ο δικος μου τουρμπισμενος βενζινοκινητηρας 1.4 tsi 150ps act εχοντας συμπληρωσει τα πρωτα 1000χλμ, ειναι κοντα στο 7 , ενω σε μετρια κινηση πλεον πεφτει παρακατω. Παντα με προσοχη στις στροφες γιατι ακομα το στρωνω.
Σιγουρα οι εταιρειες πουλανε παραμυθι με τις καταναλωσεις αλλα ισως η ford το πηγε ενα βημα παραπανω
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Σε τεστ που διαβασα αναμεσα στα 1.0ρια κορσα, πολο (το καινουριο) και φιεστα, το φιεστα ειχε τη μεγαλυτερη καταναλωση. Και γενικα αν διαβασει κανεις δοκιμες, αναφερουν σαν μειον την ευαισθητη καταναλωση για τον ecoboostΟ δικος μου τουρμπισμενος βενζινοκινητηρας 1.4 tsi 150ps act εχοντας συμπληρωσει τα πρωτα 1000χλμ, ειναι κοντα στο 7 , ενω σε μετρια κινηση πλεον πεφτει παρακατω. Παντα με προσοχη στις στροφες γιατι ακομα το στρωνω.
Σιγουρα οι εταιρειες πουλανε παραμυθι με τις καταναλωσεις αλλα ισως η ford το πηγε ενα βημα παραπανω[emoji14]
Για πηγαινε κανονικα χωρις να εισαι με το μυαλο στο στρωσιμο και μετα πες μου αν εισαι κατω απο 7 μεσα στη πολη. Εκτος αν εννοεις πολη τα περιχωρα(Βουλα,Κορωπι...)
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Οχι αναφερομαι σε πολη πολη. Κοιτα δεν οδηγω επιθετικα ετσι κι αλλιως και το κιβωτιο ειναι τετοιο που σου επιτρεπει να σαι ανετος χωρις να πρεπει να στροφαρεις πολυ, εκτος απο καμια προσπεραση. Ουτως ή αλλως δηλαδη και μετα το στρωσιμο , εντος πολης πανω κατω στα ιδια θα μαι + οτι το αμαξι μετα τα 10.000 χλμ θα ναι καλυτερο. Αν παντως οδηγησω πιο νευρικα και ειμαι γυρω στο 7, για τα δεδομενα καλα θα ναι.
Θα δειξει!
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Σιγουρα οι εταιρειες πουλανε παραμυθι με τις καταναλωσεις αλλα ισως η ford το πηγε ενα βημα παραπανω
έτσι φαίνεται. Στο προηγούμενο αυτοκίνητο είχα 20% παραπάνω καταναλωση της εργοστασιακής στο fiesta 33%
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αν τουρμπισμένος βενζινοκινητήρας με 100-125 άλογα έκαιγε κάτω από 7- 7.5lt/100Km τότε θα είχαν σταματήσει να βγάζουν τους dieselετσι ειναι ρε φιλε το ξεχνανε το τουρμπακι.αλλα αυτο το τουρμπακι καιει.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Σε τεστ που διαβασα αναμεσα στα 1.0ρια κορσα, πολο (το καινουριο) και φιεστα, το φιεστα ειχε τη μεγαλυτερη καταναλωση. Και γενικα αν διαβασει κανεις δοκιμες, αναφερουν σαν μειον την ευαισθητη καταναλωση για τον ecoboostΟ δικος μου τουρμπισμενος βενζινοκινητηρας 1.4 tsi 150ps act εχοντας συμπληρωσει τα πρωτα 1000χλμ, ειναι κοντα στο 7 , ενω σε μετρια κινηση πλεον πεφτει παρακατω. Παντα με προσοχη στις στροφες γιατι ακομα το στρωνω.
συγνωμη αλλα δεν συγκρινεις ιδια πραγματα.αλλο τα 1400 κυβικα αλλο τα 1000 με τρεις κυλινδρους.το οτι εχουν και τα δυο τουρμπο δεν σημαινει οτι μπορουμε να συγκρινουμε τις καταναλωσεις.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Εγώ στο fiesta ecoboost 100hp 100% κίνηση στην αθηνα εχω καταναλωση 8l/100km.(5000km)θα σου πω κατι που μπορει να σου φανει περιεργο αλλα προσεξε το και πες μου.και εμενα στα 5000 χιλ. τετοιες καταναλωσεις μου εβγαζε οπως το δικο σου ενω στην αρχη ηταν πιο μικρες.μετα το σερβις παρατηρω οτι εχουν πεσει και μπορω να πω οτι εχουν και πτωτικη πορεια.μιλαμε για οδηγηση νορμαλ με αλλαγες στις 2.000-2500 στροφες μεσα στην πολη παντα ετσι.
-
Ο χρήστης panosaek21 έγραψε:
Σε τεστ που διαβασα αναμεσα στα 1.0ρια κορσα, πολο (το καινουριο) και φιεστα, το φιεστα ειχε τη μεγαλυτερη καταναλωση. Και γενικα αν διαβασει κανεις δοκιμες, αναφερουν σαν μειον την ευαισθητη καταναλωση για τον ecoboost
Ο δικος μου τουρμπισμενος βενζινοκινητηρας 1.4 tsi 150ps act εχοντας συμπληρωσει τα πρωτα 1000χλμ, ειναι κοντα στο 7 , ενω σε μετρια κινηση πλεον πεφτει παρακατω. Παντα με προσοχη στις στροφες γιατι ακομα το στρωνω.
συγνωμη αλλα δεν συγκρινεις ιδια πραγματα.αλλο τα 1400 κυβικα αλλο τα 1000 με τρεις κυλινδρους.το οτι εχουν και τα δυο τουρμπο δεν σημαινει οτι μπορουμε να συγκρινουμε τις καταναλωσεις.
Το θεμα ειναι τι παιρνει τελικα ο καταναλωτής. Αν ενα αμαξι 1.0 με λιγότερους ιππους καιει -εστω και οριακα- περισσοτερο απο ενα 1.4 με πιο πολλους ιππους , γιατι να προτιμήσει το πρωτο;
Εχει να κανει με προσωπικες προτιμήσεις φυσικα, μπορει να διαλέξει το 1.0 για να γλιτωσει τα τελη ας πουμε ενω αλλον να μη τον ένοιαζε.Πολλοι τσίμπησαν λογω 1.0 κυβικών οτι θα δουν και τις μικρότερες καταναλώσεις συγκριτικα με αλλα.
Τελικα ομως , ακομα και σε συγκριτικό 1.0ριων κορσα, πολο, φιέστα , το φόρντ τρωει κομματακι περισσοτερο.Δεν ειναι κακοί κινητήρες προφανως απλα τρωνε πιο πολυ απο αλλους του ανταγωνισμού , ή περισσοτερο απ αυτο που ο μεσος πελατης θα περιμενε.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Το θεμα ειναι τι παιρνει τελικα ο καταναλωτής. Αν ενα αμαξι 1.0 με λιγότερους ιππους καιει -εστω και οριακα- περισσοτερο απο ενα 1.4 με πιο πολλους ιππους , γιατι να προτιμήσει το πρωτο;
Εχει να κανει με προσωπικες προτιμήσεις φυσικα, μπορει να διαλέξει το 1.0 για να γλιτωσει τα τελη ας πουμε ενω αλλον να μη τον ένοιαζε.Πολλοι τσίμπησαν λογω 1.0 κυβικών οτι θα δουν και τις μικρότερες καταναλώσεις συγκριτικα με αλλα.
Τελικα ομως , ακομα και σε συγκριτικό 1.0ριων κορσα, πολο, φιέστα , το φόρντ τρωει κομματακι περισσοτερο.Δεν ειναι κακοί κινητήρες προφανως απλα τρωνε πιο πολυ απο αλλους του ανταγωνισμού , ή περισσοτερο απ αυτο που ο μεσος πελατης θα περιμενε.
κοιτα εγω οταν το πηρα κοιταξα και τα τελη και τα ασφαλιστρα και σε σχεση με αυτο που εκαιγε το παλιο μου πεζο 206 τωρα καιω και λιγοτερα.γιατι να προτιμησει το πρωτο απο το δευτερο ειναι ευκολο.γιατι το 1.4 το γκολφακι με τα 150 εχει 22600 ευρω με την προσφορα της γκολφ μεσα ενω το φοκους το πηρα 16300 και δεν καιει λαδια φιλε μου.
-
Αυτο με τα λάδια εχει καταντησει λιγο γραφικό αλλα τι να κανω θα ζησω με το να τ ακουω
Δε το λεω για σενα ε , που δε σε ξερω κιολας! Αλλα τ ακουω δεξια κι αριστερα απο ανθρωπους που ουδέποτε ασχολήθηκαν και μου τη δινει.
Ξαναλεω τιποτα προσωπικο.Τωρα για τα αλλα, δε διαφωνω ο καθενας εχει τη προτιμηση του και τα κριτήρια του!! Ειπα πως αναφερομαι στη καταναλωση , γυρω απ αυτο εγιναν τα ποστς. Ανεφερα και τα κορσα και πολο , χωρις να τα συγκρίνω σε αλλους τομείς!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αυτό με τα λάδια θα ήταν πράγματι γραφικό, αν δεν το παραδεχόταν ο ίδιος ο πωλητής της VW όταν είχαμε πάει με γνωστό μου να ρωτήσει για το Golf. Αν στο λέει ο πωλητής όταν πας να το αγοράσεις, τι να περιμένεις μετά την αγορά; Στην καλύτερη είναι πολύ ειλικρινής ο πωλητής.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αυτό με τα λάδια θα ήταν πράγματι γραφικό, αν δεν το παραδεχόταν ο ίδιος ο πωλητής της VW όταν είχαμε πάει με γνωστό μου να ρωτήσει για το Golf. Αν στο λέει ο πωλητής όταν πας να το αγοράσεις, τι να περιμένεις μετά την αγορά; Στην καλύτερη είναι πολύ ειλικρινής ο πωλητής.χαχαχαχαχαχαχαχ.ρε φιλε βαλτος εισαι;;;;;;;;;;;;;;λες και δεν ειναι κοινο μυστικο οτι στα καινουρια γκολφακια συμπληρωνεις λαδι.να ωσω 23000 ευρω για γερμανικο αυτοκινητο και να καιει και λαδια ε οχι.
-
O ecoboost ειναι πολυβραβευμενος κινητηρας,δεν θυμαμαι ομως αν εχει παρει καποιο βραβειο για την οικονομικα του στο καυσιμο,σε καθε περιπτωση μιλαμε για διαφορες +-0,5 λιτρο στους κινητηρες των 1.0 ολων των εταιριων.
VW Polo 1.0 TSI BlueMotion 95 ίππων
Τι γίνεται όμως με το σημαντικότατο τομέα της κατανάλωσης; Τα 4,1 λίτρα/100 χλμ. και τα μόλις 94 γρ./χλμ. CO2 που αναφέρει η VW αποτελούν από τις χαμηλότερες τιμές παγκοσμίως σε αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης, ενώ είναι το μοναδικό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο στην κατηγορία με αυτόματο κιβώτιο (DSG), με εκπομπές ρύπων CO2 κάτω από 100 γρ./χλμ. Εμείς, όμως, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι αυτές τις πρώτες μέρες μαζί του κινούμαστε με μέση κατανάλωση στα 7 λίτρα/100 χλμ., νούμερο που απέχει αρκετά από αυτό που μπορείς να πετύχεις με μια έκδοση ντίζελ, για παράδειγμα. Το κιβώτιό του είναι μηχανικό 5 σχέσεων, ενώ σε αυτήν την έκδοση έχει μακρύτερες σχέσεις για λόγους οικονομίας, εκτός από την 1η και τη 2η.
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes/ ... n-95-ippon
7 λιτρα μεση τα 95 TSI με 5αρι κιβωτιο.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
O ecoboost ειναι πολυβραβευμενος κινητηρας,δεν θυμαμαι ομως αν εχει παρει καποιο βραβειο για την οικονομικα του στο καυσιμο,σε καθε περιπτωση μιλαμε για διαφορες +-0,5 λιτρο στους κινητηρες των 1.0 ολων των εταιριων.VW Polo 1.0 TSI BlueMotion 95 ίππων
Τι γίνεται όμως με το σημαντικότατο τομέα της κατανάλωσης; Τα 4,1 λίτρα/100 χλμ. και τα μόλις 94 γρ./χλμ. CO2 που αναφέρει η VW αποτελούν από τις χαμηλότερες τιμές παγκοσμίως σε αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης, ενώ είναι το μοναδικό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο στην κατηγορία με αυτόματο κιβώτιο (DSG), με εκπομπές ρύπων CO2 κάτω από 100 γρ./χλμ. Εμείς, όμως, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι αυτές τις πρώτες μέρες μαζί του κινούμαστε με μέση κατανάλωση στα 7 λίτρα/100 χλμ., νούμερο που απέχει αρκετά από αυτό που μπορείς να πετύχεις με μια έκδοση ντίζελ, για παράδειγμα. Το κιβώτιό του είναι μηχανικό 5 σχέσεων, ενώ σε αυτήν την έκδοση έχει μακρύτερες σχέσεις για λόγους οικονομίας, εκτός από την 1η και τη 2η.
πες τα φιλε πες τα.μια βολτα να κανει κανεις στο φορουμ της vw εδω στους 4τροχους και θα διαβασει πολλα διαμαντια για την αξιοπιστια των γκολφ.το ονομα εχουν κατα τα αλλα ..............
-
@Panos τζαμπα το πας στην αξιοπιστια και στα υπολοιπα...κανεις δε συγκρινε αξιοπιστια ουτε all around τα αυτοκινητα. Καταναλωση, αυτο ειναι το θεμα το οποιο θιχτηκε εδω μεσα (οχι απο μενα αρχικα!) και αναφερθηκαν και αλλες ιστοσελιδες, ξενες.
Οσο για το αρθρο που επικαλουμην εγω, το συγκριτικο, ειναι αυτο http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -12-tsi-90 το οποιο στη καταναλωση τα παει φιεστα>πολο>κορσα.
Εψαχνα να βρω και συγκριτικο ελληνικο με τον καινουριο 1.0 tsi αλλα δε βρηκα.
Το 8 που αναφερθηκε ειναι μεγαλο νουμερο, πως να το κανουμε δηλαδη, να βγει το ασπρο μαυρο;
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
O ecoboost ειναι πολυβραβευμενος κινητηρας,δεν θυμαμαι ομως αν εχει παρει καποιο βραβειο για την οικονομικα του στο καυσιμο,σε καθε περιπτωση μιλαμε για διαφορες +-0,5 λιτρο στους κινητηρες των 1.0 ολων των εταιριων.VW Polo 1.0 TSI BlueMotion 95 ίππων
Και ο THP 1.6 ειναι πολυβραβευμενος αλλα μιλαμε για ενα απο τα μεγαλυτερα μπουρδελ@ ever σε καθε επιπεδο!!!
-
Άδικη η επίθεση στον ursus, απλως γινόταν σχολιασμός σχετικά με την καταναλωση. Μερικοί φαίνεται μαζί με το αυτοκίνητο που αγοράζουν περνούν και μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας.
FORD FORUM