-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Πρέπει να έρθει η στιγμή που θα πηγαίνω στο δικαστήριο και θα αποζημιώνομαι επειδή έπαθα ζημιά από λακκούβες.
Δίκιο έχεις και συμφωνώ απόλυτα, το πρόβλημα όμως είναι ότι τις περισσότερες φορές οι φθορές είναι 'μακροχρόνιες' (αμορτισέρ, λάστιχα, τριγμοί κλπ) πράγματα που είναι δύσκολο -εως αδύνατο- ν'αποδείξεις ότι φταίνε οι δρόμοι
Κατι ειχε αναφερθει πριν μερικους μηνες για αμεση αποζημιωση των οδηγων απο τους δημους μονο με μια απλη βεβαιωση της τροχαιας για ζημιες που εχουν προκληθει στο οχημα απο κακοτεχνιες των δρομων. Το θυμαται κανεις; Εχει τεθει σε ισχυ τελικα;
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Τα SUV είναι προϊόν της εμποριολογίας (marketing όπως το λένε οι μη κατέχοντες την Ελληνική γλώσσα) και εγώ έχω σαν παράδειγμα την κοπελιά μου που μένει στην Αγγλία και πήγε και πήρε το Range Rover 4,7lt για να πηγαίνει στο κάστρο του πατέρα της μία φορά στο τόσο λες και δεν μπορεί να πάει με ένα κανονικών διαστάσεων αμάξι. Και να πεις ότι το βάζει στο χώμα... ούτε σε C-road δεν το έχει βάλει που λέει ο λόγος!!!Αχα! Πολύ καλά βολεμένο σε κόβω ρε συ sado!
Δούκας ο πεθερός?Ρέ τον sado...!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Άσε που εκτιμώ ότι η ζημιά που θα πάθεις σε ένα απλό αυτοκίνητο ισοσκελίζεται από την εξοικονόμηση στα καύσιμα.Αν ειναι μονο αψυχη υλικη ζημια.....
Φιλε ( επιτρεπεις το φιλε?) cpp να σου πω μια ιστορια. Περσι το χειμωνα γυριζω απο το γραφειο στο Πικερμι σπιτι στο γερακα και βρεχει κατακλυσμο ολη η επιφανεια του δρομου ειναι καλυμενη με νερα λιμνη. Εξω απο το καρφοθρ στη μαραθωνως ( με τα εργα τοτε) πεφτω σε μια λακουβα. Δυστυχως ειχα το Ibiza και οχι το ζωο. αποτελεσμα - 1 φτερο - 1 ψαλιδι - 1 μακφερσον - 1 ημιαξονιο. Εχασα μια βδομαδα σε τηλεφωνα και ακρη δεν βρηκα -
Ο χρήστης sado έγραψε:
έχω σαν παράδειγμα την κοπελιά μου που μένει στην Αγγλία και πήγε και πήρε το Range Rover 4,7lt για να πηγαίνει στο κάστρο του πατέρα της μία φορά στο τόσο λες και δεν μπορεί να πάει με ένα κανονικών διαστάσεων αμάξι. Και να πεις ότι το βάζει στο χώμα... ούτε σε C-road δεν το έχει βάλει που λέει ο λόγος!!!
Ασε τα λόγια και παντρέψου το κορίτσι...
Οπως λέει μια αρχαία παροιμία 'η αγάπη φεύγει, τα διαμερίσματα (ή το κάστρο) μένουν'.
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Αχα! Πολύ καλά βολεμένο σε κόβω ρε συ sado!
Δούκας ο πεθερός?Οχι, αγρότης!....
.... με 500+ αγελάδες!
Δεν κάνω πλάκα,
..αλλά έχει ένα σπίτι που είναι σαν κάστρο. Γι' αυτό το λέω και κάστρο.
Εχει και αυτός Range Rover...Ασε τα λόγια και παντρέψου το κορίτσι...
Οπως λέει μια αρχαία παροιμία 'η αγάπη φεύγει, τα διαμερίσματα (ή το κάστρο) μένουν'.
Δόξα το θεό δεν είμαι σε τέτοια οικονομική κατάσταση που να κάνω γάμο απο συμφέρον.
Γάμο;;; με τίποτα! Δεν θέλω να 'πεθάνω' απο τώρα! Μου αρέσει η ζωή!!
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Άσε που εκτιμώ ότι η ζημιά που θα πάθεις σε ένα απλό αυτοκίνητο ισοσκελίζεται από την εξοικονόμηση στα καύσιμα.
Αν ειναι μονο αψυχη υλικη ζημια.....
Φιλε ( επιτρεπεις το φιλε?) cpp να σου πω μια ιστορια. Περσι το χειμωνα γυριζω απο το γραφειο στο Πικερμι σπιτι στο γερακα και βρεχει κατακλυσμο ολη η επιφανεια του δρομου ειναι καλυμενη με νερα λιμνη. Εξω απο το καρφοθρ στη μαραθωνως ( με τα εργα τοτε) πεφτω σε μια λακουβα. Δυστυχως ειχα το Ibiza και οχι το ζωο. αποτελεσμα - 1 φτερο - 1 ψαλιδι - 1 μακφερσον - 1 ημιαξονιο. Εχασα μια βδομαδα σε τηλεφωνα και ακρη δεν βρηκαΚαταρχήν
Πας συνφορουμάς είναι φίλος...
Τώρα δεν ξέρω αν θα με πεις γραφικό, το απλό τηλέφωνο στην Ελλάδα δεν σημαίνει τίποτα!!! Τα ενομα συμφέροντα σου τα διεκδικείς στα δικαστήρια. Θα σουσ τοιχίσει κάτι παραπάνω μπορεί να μην δικαιωθείς αλλά θα τα έχεις καλά με την συνείδηση σου...
Σε ποιόν ανήκει ο δρόμος? Ποιος τον κατασκεύασε? από μια αγωγή στον καθένα...
Φώτο τις ζημιές τον δρόμο και ότι γίνει.......
Στην ευρώπη φαντάζομαι τέτοιες περιπτώσεις τυγχάνουν σωστής αντιμετώπισης από τα δικαστήρια...Για να μην ξεφεύγουμε πάντως από το θέμα μας είναι τρελό μια σχετικά φτωχή χώρα σαν την δική μας χωρίς ενεργειακά αποθέματα να μην έχει πετρελαιοκίνηση και να χρησιμοποιεί αυτοκίνητα που καταναλώνουν 15-20λτ/100χμ για αστική χρήση
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ. ΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΟΥΜΕ
-
Λες να μην το σκευτηκα? Ο δικηγορος ηθελε περισσότερα απο το συνεργειο για ολες αυτες τις αγωγές γιατι όπως σωστα λες κανενας δεν παραδεχόταν οτι φταιει και επρεπε συμφωνα με αυτα που ακουσα να μηνησω 5
την Κατασκευαστρια εταιρεια
τον εργολαβο
τον δημο
το υπεχοδε
την ΕΑΣκαθε εναν για διαφορες αιτιες
Δεν τα ειχα. Αν μπορουσα να ανταποκριθω στα εξοδα θα το εκανα.Ας επιτρεψουν το diesel και σου υποσχομαι οτι την επόμενη μερα το sportage ειναι TD
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Δεν ξέρεις τι λές...
Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα απο το να οδηγείς οικογενειακό 1400άρη με μαλακές αναρτήσεις και ανύπαρκτες επιδόσεις και δυο παιδιά να 'ουρλιάζουν' στο πίσω κάθισμα
Μππρρρρρ...μακριά απο εμάς!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Δεν ξέρεις τι λές...
Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα απο το να οδηγείς οικογενειακό 1400άρη με μαλακές αναρτήσεις και ανύπαρκτες επιδόσεις και δυο παιδιά να 'ουρλιάζουν' στο πίσω κάθισμα
Εχω πάρει μια γεύση με τον ανιψιό μου (6 χρονών) που όταν μπαίνει στο Ιbiza αρχίζει και φωνάζει από το παράθυρο: 'Δεν έχουμε Ibiza!! Δεν έχουμε Ibiza!!'
Στο θέμα τωρα.. Αντε και καταλαβαίνω μερικούς που πέρνουν αυτά τα εκτρώματα γιατί υπάρχουν λακούβες... Στην Αγγλία γιατί μερικοί τα παίρνουν μέσα στο Λονδίνο;;;;
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Εχω πάρει μια γεύση με τον ανιψιό μου (6 χρονών) που όταν μπαίνει στο Ιbiza αρχίζει και φωνάζει από το παράθυρο: 'Δεν έχουμε Ibiza!! Δεν έχουμε Ibiza!!'
xxaxaxaxaxaxa
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
xxaxaxaxaxaxa
XAXAXAXAXA γεια σου ρε Sado με τα εύθυμα σου!
Να σας δω στο δρόμο και αν δεν τρακάρω από τα γέλια...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
το κακο ειναι οτι η μοδα φευγει/τελειωνει απο το αμερικα και ερχεται προς ανατολας............
Οτι και να πείτε...εγω καθημερινώς 'πεφτω' σε τρείς κυρίες που αφήνουν τα παιδιά τους στο (δημόσιο! ) σχολείο της γειτονιάς μου με: Subaru Forrester (με νέες Ευρ.πινακίδες παρακαλώ!), Cherokee και Rav4.
Ρε γαμώτο πριν δεκαπέντε χρόνια πήγαινα με τα πόδια στο σχολείο, τι έχει γίνει έχουν απομακρυνθεί τα σχολεία από τα σπίτια μας?
Αν δεν περπατάει το παιδί στα δεκαπέντε, πότε θα περπατήσει στα σαράντα στην καρέκλα του γραφείου?Αχ, αυτό ξαναπέστο! Κάθε βράδυ μέχρι τις 10 η ώρα, η Ηρώων Πολυτεχνείου στα Χανιά είναι ΠΗΧΤΡΑ απ'τους διπλοτριπλοπαρκαρισμένους (ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ!!! ) μαμούχαλους γονείς που περιμένουν έξω απ'το φροντιστήριο 'Θεσμός' τα πετσιρίκια τους...
Δηλαδή σοβαρά, τα μόγγολά τους δε μπορούν να περπατήσουν 200 μέτρα; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Δεν ξέρεις τι λές...
Όταν θα έχετε αγκαλιά το πρώτο σας παιδί και κοιτώντας σας στα μάτια σας χαμογελάσει και σας πει μπαμπά τα ξανά λέμε.
-
Το μεγαλο λαθος στην Ελλαδα ηταν η καταργηση των τεκμηριων για τα suv. Γιατι καποτε τα περνανε οσοι πραγματικα τα χρειαζοταν, οχι τωρα που τα περνουν χωρις να ξερουν γιατι πραγματικα. Δεν ξερω για εσας εκει κατω αλλα εδω στις Σερρες τα πραγματα πανε κατα διαολου. Αν και ειμαι κατοχος 4χ4 εδω και χρονια, (ενα Nissan King Cub και προσφατα ενα Grand Vitara), τα χρησημοποιω για την δουλεια μου και επιδη λατρευω τις εκδρομες σε βουνα και θαλασσες, οπως και το πραγματικο off roading. Ποτε δεν παραπονεθηκα στον εαυτο μου για τα χωροπηδητα και το κουνημα που τρωω με το Nissan μου διοτι ξερω οτι εαν ηθελα sport οδηγηση και τελεια κρατηματα θα επερνα ενα normal αυτοκινητο. Οπως επισης ποτε δεν ξεπερναω τα 120-140 στην Εθνικη διοτι το αυτοκινητο μου ειναι για να 'ανευενει πλαγιες' και οχι για να τρεχει σε πιστες. Γι'αυτο σηχαινομαι και την λεξη suv, διοτι τα εχει ξεφτηλισει ολα.
-
Αν θυμάμαι κάποιος έγραψε
Με το Santa Fe ταξιδεύω άνετα στα 190 ..................
ΈΤΣΙ ΓΡΉΓΟΡΑ ΠΕΡΝΑ Η ΜΟΔΑ?Τα φορτωνόμαστε ακατάπαυστα στην ελλάδα και το ματς
SUV - Καύσιμα θα λήξει standard 2
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν θυμάμαι κάποιος έγραψεΜε το Santa Fe ταξιδεύω άνετα στα 190 ..................
ΈΤΣΙ ΓΡΉΓΟΡΑ ΠΕΡΝΑ Η ΜΟΔΑ?Τα φορτωνόμαστε ακατάπαυστα στην ελλάδα και το ματς
SUV - Καύσιμα θα λήξει standard 2
Δέν καταλαβαίνω τί σχέση έχουν οι δυνατότητες του αυτοκινήτου μου με την μόδα των SUV?
-
Το μεγαλο λαθος στην Ελλαδα ηταν η καταργηση των τεκμηριων για τα suv. Γιατι καποτε τα περνανε οσοι πραγματικα τα χρειαζοταν, οχι τωρα που τα περνουν χωρις να ξερουν γιατι πραγματικα.
.....Γιατί κάποτε τα πέρνανε αυτοί που είχανε το χοντρά φράγκα για να δικαιολογήσουν τα ανόητα τεκμήρια που κάποιος εγκέφαλος με IQ πορτοκαλάδας εφηύρε.Ισα ισα που τότε ήτανε που η πλειοψηφία των αγοραστών ήταν άσχετη με αυτό που λέμε off-roading.Απλά τώρα, πολύς κόσμος που θα ήθελε ενα τζίπ ή SUV, ΜΠΟΡΕΙ να το αποκτήσει.
Και επιτέλους ποιοί είστε εσείς (εμείς) που θα κρίνουμε εξ αποστάσεως, για πιο λόγο πήρε ο άλλος SUV ?
Διακρίνω ενα κομπλεξισμό προς τα SUV (και τα πιο καθαρόαιμα ίσως ?) απο πολλούς (δεν μιλάω μόνο για μέσα στο forum).Σίγουρα κάποιοι τον έχουν επειδή δεν έχουν την οικονομική άνεση (BMW X5 αυτός ? Βρε ούστ !!! νεόπλουτε).Δηλαδή αν έπαιρνε ενα VW Faethon το οποίο είναι σε μήκος μεγαλύτερο απο την Χ5, θα λέγαμε όλα καλά ?
Προσωπικό παράδειγμα.Εχω μια ALFA 147 την οποία πλήρωσα €21000.Μένω στο Ηράκλειο Κρήτης.
Εχω ορκιστεί οτι ποτέ ξανά δεν αγοράζω 'νορμαλ' αυτ/το.Οχι γιατί η ALFA δεν είναι καλό αυτ/το, το αντίθετο.
Αλλά γιατί οι δρόμοι μας είναι απο μόνοι τους off-road κατάσταση.Εχω βαρεθεί να βλέπω λακούβες να ξετρυπώνουν απο κει που δεν το περιμένεις.Εχω βαρεθεί να κάνω ζιγκ-ζαγκ για να αποφύγω τις κακοτεχνίες και στην τελική εχω βαρεθεί να αποτελεί η συνύπαρξή μου με ενα 'νορμαλ' αυτ/το ψυχολογική καταπόνηση γιατί λυπάμαι το αυτ/το να καταστρέφεται σιγά σιγά με τέτοιο τρόπο.Επίσης επειδή μου αρέσουν οι εκδρομές και λόγω κάποιων χόμπι που έχω πηγαίνω ή καλύτερα θα ήθελα να πηγαίνω αλλά λόγω ALFA δεν γίνεται (μια φορά το έκανα και κόντεψα να την σπάσω εντελώς απο κάτω) θα πάρω (ελπίζω) ενα μεγάλο τζίπ (Τoyota LC, Nissan Patrol).Και μην φανταστείτε οτι εχω καμιά μεγάλη οικονομική άνεση.Δόσεις θα βάλω.Αλλά θα το πάρω γιατί στο κάτω-κάτω γουστάρω.
Kαι όμως κάποιοι κομπλεξικοί θα με βλέπουν στο δρόμο και θα λένε 'Κοίτα την ψωνάρα'.
Και δεν θα με ξέρουν καν !!!
Y.Γ. Δεν προσπαθώ να 'την πω' σε κάποιους, απλά κάποιες σκέψεις μου λέω και συγγνώμη αν κάποιοι νιώθουν θιγμένοι.
Ευχαριστώ.
-
Τα SUV έτσι, όπως, τα γνωρίζουμε θα εξαφανισθούν από την γη. Όχι δεν πρόκειται για εσχατολογία αλλά για συμπέρασμα επιστημονικής έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βλέπει επιβίωση των SUV το πολύ μέχρι το 2010.
Αιτία για αυτό θα είναι οι υψηλές εκπομπές καυσαερίων, το επίσης υψηλό κόστος συντήρησης και ο νέος κανονισμός της Ένωσης για περαιτέρω μείωση των αερίων ρύπων που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2012.
Μέχρι τότε, όμως, το μερίδιό τους στην αγορά θα αυξηθεί εξαιτίας, κυρίως, της κυκλοφορίας νέων μοντέλων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτό, σωστόσο, δεν θα πρέπει να παρερμηνευθεί καθώς θα πρόκειται για προ θανάτου έκλαμψη.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
SUV: Ìüäá Þôáí êáé ðÝñáóå...
ÌðÜ äÝí íïìßæù. ÊÜôé Üëëï óõìâáßíåé. ÌÜëëïí êÜôé ðåñéìÝíïõí ...
-
Μιας και οι Cayenne είναι 'λίγες' πλέον
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=26244
SUV: Μόδα ήταν και πέρασε... Ευτυχώς